Den andra verkligheten

Ibland möts man av människor, situationer eller annat som gör att man får perspektiv på sitt eget liv. Varför nämner jag detta? Jo i Byske har det kommit massa flyktingfamiljer som ska bo här ett par månader i väntan på annat boende på annan ort. Jag har nu sista veckan stött på några ur dessa familjer och detta har berört mig ganska stark. Den ena gången var när jag hade prommenerat in till Byske med Agnes i vagnen. Nästan framme hos mina föräldrar så möter jag en kvinna med 2 små pojkar, uppskattningsvis 3 och 5 år gamla. Denna dag var rätt så ruggig så jag hade bultat på Agnes massa varma kläder, mössa, vantar, filt och dessutom satt hon i sin vinteråkpåse. En av dessa små pojkar, den mindre, hade endast vad som såg ut att vara en tunn bomullspyjamas på sig, ingen mössa och inga vantar. Hon såg dessutom ut att vara alldeles för liten för att orka gå någon längre sträcka.

Den andra gången var igår afton när jag körde hem till mamma med Agnes där hon skulle vara när jag var på matlaget. Ungefär mellan campingen, där flyktingarna bor, och samhället så kommer en pappa och går med sina 3 flickor, troligast i åldrarna 3-6 år. Det var mörkt ute och regnade och de såg ut att vara på väg till samhället i detta väder. Var det inte för att jag hade bråttom och att de var för många för att rymmas i min bil, så hade jag fan stannat och frågat om de ville ha skjuts. Det skär i mitt hjärta när jag ser sådant!!! Fan att jag inte stannade ändå!!!


Jag kommer verkligen tänka efter en extra gång innan jag gnäller över saker! Jag är aldrig så nödställd att jag inte har råd att köpa hela, rena o varma kläder till Agnes! Det är nyttigt att få upp ögonen ibland!


Nu ska jag dra fram skurmoppen innan min duracellkanin vaknar! 


Kommentarer
Postat av: Tessan

Men hallå! Kan du sluta byta blogg hela tiden?? Jag måste ju ändra på länken stup i kvarten! =) Nu har vi kommit hem igen från Värmland och det har varit jätteroligt att vara med på älgjakten! Jag började inte gråta en enda gång, men det kändes inte så kul idag när dom skjöt en jättesöt, liten älgkalv.... =/ Vi har tydligen skött oss jättebra och ska få vara med igen nästa år. Nu ska jag packa upp och sen ska jag sova. Kram!

2007-10-09 @ 20:13:57
URL: http://www.nogg.se/maltegunde
Postat av: Annelie

bland behöver det skära i hjärtat för att man ska få upp ögonen på riktigt för hur bra man har det. Jag har en sån dag idag, när jag bara går runt och är tacksam för allt :-) Nästan lite religiöst, hihi.

2007-10-10 @ 10:52:43
URL: http://anneliehansson.blogg.se
Postat av: Johanna L

Annelie...ja det är inte fel att få lite perspektiv på saker o ting ibland. Ta vara o uppskatta det man har. Haha, du religiös?

2007-10-10 @ 12:36:01
URL: http://johannaagnes.blogg.se
Postat av: Annelie (igen)

Ja nästan helig är jag ;-) Allt bra här med oss! Skapar en länk till din sida från min. Kram!

2007-10-10 @ 14:23:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0