Dopp i grytan...

Imorgon så väntar en bra dag. Torsdagar är alltid bra dagar. Då är Jimmy pappaledig och jag slipper väcka upp lillgull före skammen för att stressa iväg på dagis & jobb. Torsdagar är därmed dagar som jag heller inte behöver stressa hem från jobbet för att hämta på dagis. En av veckans bästa dagar enligt mig!

Ikväll så har julskinka kokats på jobbet. Tanken är att vi ska äta dopp i grytan med patienterna imorgon. En passande maträtt så här innan jul. Jag älskar dopp i grytan!!!

Jag höll på skratta ihjäl mig i em när jag satt och pratade med en av våra vikarier som är uppvuxen söderut i landet. Han hade aldrig prövat äta dopp i grytan tills vi var på julbordet med jobbet förra veckan. Där hade de en gryta med "doppspad" och bröd brevid. Men han hade uppenbarligen missuppfattat en aning hur själva "doppet" av brödet går till för han stack ner 90% av brödskivan i spadet jättesnabbt, bredde smör på brödet och åt upp det. Som en macka :-)!

Vad tycker ni om dopp i grytan?

Kommentarer
Postat av: Lisa

Jag blir lite förvirrad, är dopp i grytan och blöta sammalika?? för visst finns det en variant då man doppar typ vörtbröd, det har jag aldrig smakat. Men blöta (med ljusugnsbröd)tycker jag iaf är smaskens..

2008-12-18 @ 00:11:49
URL: http://maltelisa.blogspot.com
Postat av: Johanna

Det är samma...tror jag iaf :-)

2008-12-18 @ 00:17:03
URL: http://johannaagnes.blogg.se/
Postat av: Anna B

Ha ha ha jag ser det framför mig! Dopp och smör... Ja det är inte lätt med vissa traditioner! Ha en underbar torsdag! Kram Anna

2008-12-18 @ 06:49:25
URL: http://skrivanne.wordpress.com
Postat av: Linda

Jag klarar inte av att äta blött bröd så dopp i grytan är verkligen ingenting för mig!Och ja, blöta och dopp i grytan är samma sak. Man kan variera brödsorterna om man vill.

2008-12-18 @ 08:06:43
URL: http://lillasysteryster.blogspot.com
Postat av: Emma

Jag har lite blandade känslor inför dopp i grytan. Det är mysigt men inte någon delikatess direkt. Litegrann som ris á la Malta, man vill inte äta det fler än 1 gång per år :-)

2008-12-18 @ 11:47:19
URL: http://emsie.blogg.se/
Postat av: Jessica

Blev så sugen så det blir nog det till middag idag!

2008-12-18 @ 15:37:48
URL: http://leossida.blogg.se/
Postat av: Sandra R

Jag vet inte om jag ätit dopp i grytan någongång. Det är väl som att doppa en brödskiva i soppa eller buljong? Säkert gott, vad har ni till?

Hoppas du haft en fin dag. Kram

2008-12-18 @ 17:31:08
URL: http://aresmamma.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0