Godaste saffranskakan
Jag bakade en supergod kaka i helgen som var ruggigt lätt att göra. Snabbt o lätt...me like! Här kommer receptet:
Du behöver:
- 200 g margarin eller smör
- 1 påse saffran, 0.5 g
- 2 ägg
- 3 dl socker
- 2 tsk bakpulver
- 1 ½ dl mjölk
- 4 dl vetemjöl
Garnering:
- florsocker
Gör så här:
Smält matfettet och låt det svalna. Smörj och bröa en rund form, ca 24 cm i diameter.
Om du har en mortel: Stöt saffranet, gärna tillsammans med lite socker, i din mortel. Det gör att saffranet blir mer finfördelat, men har man ingen mortel så kan man strunta i det.
Vispa ägg och socker så det blir vitt och poröst, gärna med elvisp.
Vispa ner saffran, bakpulver och mjölk.
Tillsätt och sist vetemjöl och det smälta matfettet och rör till en jämn smet.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 45 minuter (jag tog ut den efter knappt 40 min, då var den helt perfekt!).
Låt kakan stå några minuter i formen innan du stjälper upp den på ett fat. Lägg gärna formen över eller en bakhandduk och låt svalna.
Sikta över florsocker vid servering.
Det får bli nästa helgs testning! Tackar! Kram Anna
Mmm det lät smarrigt
Tack allra hjärtligast för kakan! Den var verkligen supergod och jag minns inte senast jag fick främmande och kunde bjuda på nybakt! Det har varit glest mellan bakningarna sedan vi flyttade...s
Jag är riktigt sugen på att göra kakan - helst på en gång. Men det får faktiskt räcka med alla bullar jag redan gjort idag. :-) Hagalen sockertant!!