Ny vecka

Ja då var var även denna helg över. Som vanligt när jag har jobbhelg så hinns ungefär ingenting annat än jobb med. Speciellt denna jobbhelg då jag jobbar lördagskväll och söndag fm. Övriga familjemedlemmar har däremot legat i hårt med diverse aktiviteter under helgens gång *avis*.

Det lilla jag hunnit med förutom jobb då är bl a lite tjuvsmakning av glögg, film och ett besök hos mamma. Jo, får förstås inte glömma ett besök hos Emil, höggravida Mickis och sötaste Lovisan på fredagskvällen. Riktigt trevligt och i vanlig ordning så konstaterades att vi ses på tok för sällan. 

Jag gav mig även på ett försök att knäppa lite bilder till kommande julkort. Men lilla fröken surbulle var inte så het på att bli fotograferad. Ja ni ser ju själva... 

 (inte så nöjd tjej)

Och när inte mungiporna hängde neråt så var det bara grimaser som gällde. Något frustrerad så gav jag till slut upp. Dock med några sisådär hyfsade kort...utan surläpp och grimas.



Planerna för dagen var att storstäda hela huset. Men döm av min förvåning då jag kom hem igår och ser att samtliga rum i huset var i toppskick. Inser att Jimpa kan inte ha gjort annat än städa under gårdagen. Men det säger jag absolut inget om. Nu slapp ju jag :-)!

Så förmiddagen har istället spenderats i garaget. Jag & lilla hjälpredan förstås. Projektet för stunden är att få i ordning en 60 år gammal växasäng som Jimmys pappa har legat i som liten. Den något kantstötta sängen med mindre fina kulörer ska få sig en omgång under skrapan för att sedan målas. Jag har lite roliga planer för den som jag inte tänker avslöja nu utan det får ni se när den är klar. Vilket förhoppningsvis är någolunda snart!



...det mindre spännande med gamla möbler är att det oftast visar sig vara flera lager färg. Så även i detta fall. Under den vita ytan så var det en mintgrön kulör som sitter som sten. Jag tycker ändå att jag lyckas rätt så bra att få bort den då jag har en varmluftspistol som jag värmer färgen med för att sedan skrapa bort den. Smidigt, men mycket pillerjobb. Men detta känns ändå som ett drömjobb jämfört med att skrapa hushelvetet som vi "roade" oss med i somras!!!

Kommentarer
Postat av: Tessan

Hahaha!! Det är klart att det inte alltid ska vara lätt att fotografera! =)) Jag tar gärna ett julkort med fröken surbulle eller nån rolig grimas.

2008-11-24 @ 17:49:12
URL: http://www.nogg.se/maltegunde
Postat av: Lisa

Jag gillar bilderna med grimaserna. Skulle bli kul julkort..

2008-11-24 @ 21:11:01
URL: http://maltelisa.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0