Förlossningsplan

Vecka 38 och (förhoppningsvis) näst sista besiktningen hos barnmorskan avklarades igår! Allt såg bra ut och magkurvan verkar äntligen plana ut...skööönt! Jag är 3 cm större om magen nu än vad jag var sista dagarna med Agnes i magen. Då låg jag visserligen en bit under kurvan.

Vi skrev iaf en förlossningsplan. Jag tycker dock inte att jag hade inte så mycket att komma med. Önskemålen är att bebis ska komma ut så snabbt och smärtfritt som möjligt men ni som fött barn vet att mitt sista önskemål endast förblir en dröm ;)! Nej, skämt å sido...lustgasen, min bästa vän, skrevs upp som prio 1. Jag hoppas på att klara mig så gott det går på enbart den.

Barnmorskan tyckte inte att jag skulle vänta så länge med att åka in den här gången då jag var öppen så mycket när jag kom in sist. Hmmm, vi hade nog inte kunnat åkt in så mycket snabbare då värkarna drog igång så hiskligt snabbt och intensivt. Jag åkte ju in knappt en timme efter första värken!

Efter barnmorskebesöket så åkte jag ner på stan en sväng för att göra några ärenden. Bland annat så köpte jag detta söta bäddset till spjälsängen (som snart ska bäddas):

 
...kul att få bädda med någonting nytt! I övrig så får ju den här bebisen mestadels arvegods från Agnes.

På tal om shopping till bebisen så inhandlades bland annat den här dressen på måndagens meandi-party. Tycker det är lite lustigt när jag ser motivet på bäddsetet och jämför med motivet på denna dress:



Efter stadsrepan så hade jag ett inbokat besök hos Ida. Jag har låtit mig övertalats att hon skulle få fota min mage. Något som jag egentligen inte hade tänkt gå med på då jag känner mig så obekväm i min pluffsiga kroppshydda. Finast gravidmagebilder tycker jag blir när man är i runt vecka 30 och inte nu, när man är som fetast! Tanken var att få med Agnes och magen på bild men det visade sig vara lättare sagt än gjort!!! En 2,5 åring som bestämt sig för att inte vara med är svår att övertala. Men jag måste säga att trots att förutsättningarna inte var dom bästa så tror jag att Ida lyckades få till några fina kort. Hon är så duktig!!!

Både jag & Ida fick oss ett gott skratt från början när vi skulle försöka få med henne på bild. Då kommer hon med ett av Idas söners låtsasgevär och riktar det mot magen och säger "bebis kom ut"!!! Det kanske låter grymt men det såg sååå uppkäftigt ut. Vi får se om jag lägger ut några bilder här sen när de är i mina ägor.

Dagen blir lugn...ska precis gå ut och njuta lite av det härliga vädret. Kanske tom solen dyker upp om vi har lite tur :)! 

Kommentarer
Postat av: Sandra R

Skönt att ha det avklarat hos BM. Vilket sött bäddset men kläderna var ett strå vassare. :-)

Fasiken så nära BF du är nu, jag fattar inte var tiden har tagit vägen.

Hoppas er dag är fin!

2009-04-02 @ 16:05:54
URL: http://aresmamma.blogspot.com
Postat av: Anonym

Oj, så spännande med bäbis på väg.



Fina kaniner också! :D



Och jooo, jag är så peppad på min resa! Nu SKA det bli av. :D

2009-04-02 @ 21:04:00
Postat av: Anna B

Det är mycket spännande att se vem det är som kommer ut! Hoppas att Agnes verkligen uppskattar sitt syskon och inte tar fram geväret då... ;)

Ha det gott! kram Anna

2009-04-02 @ 21:11:53
URL: http://skrivanne.wordpress.com
Postat av: Sarah

Vilka underbart härliga kaninbrallor. Bara älskar heldressar....rumporna blir så söta..haha...

2009-04-02 @ 21:35:17
URL: http://mosar.blogg.se/
Postat av: Martina

Hehe sedärja det blev foton i alla fall?! Dom blev säkert jättebra!! Sjuk kontrast sen när man e sig själv igen... :)

2009-04-03 @ 09:42:28
URL: http://www.metrobloggen.se/fantasie
Postat av: Malin M

Hej Johanna!



Tittar in på din blogg ibland! Tänk, om ca 2 veckor tittar lilla liten ut! Så spännande! Ville önska dig en snabb och smidig förlossning och hoppas att den blir ungefär som du hoppas! Lustgasen var också min bästa vän när jag födde Elise, tyvärr fick jag in den lite för sent... så jag kommer, precis som du, skriva hög prio på den i min förlossningsberättelse. Japp, jag är gravid... men talar än så länge bara om det med små bokstäver ;-)



Lycka till nu och ha en underbar helg! Det verkar som att det ska bli soligt och härligt vårväder i hela vårt avlånga land! YES!



Kram kram



/Malin

2009-04-03 @ 12:06:28
Postat av: Nattie

Jättegulligt bäddsett, men är ni verkligen heeelt säkra på att det är en tjejja? Tänk OM det blir en kille =) Bäddsettet passar ju ifs både kille som tjej ;) Vad händer i helgen då? I morgon ska jag på Neppan reunion! Det du, alla gamla rävar som hängde där (det som nu är Olearys) ska dit i morgon! Hoppas det blir skoj!

Kram!!

2009-04-03 @ 15:57:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0