Ledigdag :-)

Många som jobbar skift tycker att det är lite tråkigt att vara ledig när alla andra jobbar. Jag hör inte fullt ut till den skaran. Visst är det superdupertrist att jobba jul/nyår/midsommar när nästan alla andra är lediga men att vara ledig mitt i veckan någon gång då o då har jag verkligen inte något emot. Att känna lugnet utan krav på att "måsta umgås"...pyssla på hemma och bara vara. Det gillar jag! Sen är ju förstås ledighelger med socialisering inte helt fel det heller när andan faller på.

Gårdagens besök hos barnmorskan gick bra. Blodtrycket har stigit men hon tyckte att mitt blodvärde låg lite väl i underkant. Hon ville att jag skulle börja knapra järntabletter men jag lyckades övertala henne till att avvakta tills vi ser nästa värde vid nästa besök i början på februari. Det gick hon med på om jag lovade att äta mitt val kvinna fram tills dess. Så det blev ett besök på apoteket igår för att inhandla lite tabletter. Sen ska jag bara komma ihåg att ta dem oxå...mitt största problem när när det gäller medicin.

Angående magmåttet så håller jag nästan samma kurva som förra graviditeten. Jag ligger snäppet högre denna gång, dvs strax under medellinjen. Jag var tvungen att kolla i mina gamla papper hur stor skillnad det var i siffror mätt och tyvärr så har jag inga uppgifter från exakt denna vecka. 24 cm mätte jag i vecka 30 sist och nu har jag 24 i vecka 28. Så det är nästan samma lika! Jag fick ingen backning på vikten denna gång *skööönt* men då hade jag bara gått upp 1 kg sen förra gången och drygt 5 kg sammanlagt. Misstänker att mina sista veckors krasslighet med noll & ingen aptit kan ha inverkat på den punkten. Men jag är inte i mål ännu!!!

Schnyggo i morsans brillor...



...idag är förresten den första dagen på jag vet inte huuuur länge som jag klarat mig från att ta alvedon å hostmedicin!!! Jiii ha, nu börjar jag ÄNTLIGEN se ett slut på mina eländesveckor!


Kommentarer
Postat av: Annelie

Den vikt"uppgången" förklarar ju den fina bebismagen. Själv såg jag ut som barbapappa från vecka 20.

2009-01-20 @ 22:54:30
URL: http://anneliehansson.blogg.se/
Postat av: Tessan

Jag utmanar dig!! Kolla i min blogg! =)Jag tycker också att det är skönt att vara ledig ibland på vardagarna. Nu ska jag vara ledig onsdag + torsdag. Very nice indeed!! =)

2009-01-20 @ 23:37:48
URL: http://www.nogg.se/maltegunde
Postat av: Anna B

Oj, du klarar nog viktuppgången med bravur. Själv har jag ju hamnat på plus tjugo båda gångerna...

HA det så bra idag! kram Anna

2009-01-21 @ 07:02:27
URL: http://skrivanne.wordpress.com
Postat av: Nattie

Grattis Agnes på din namnsdag!!!

2009-01-21 @ 09:52:26
Postat av: Frallan

Jag blev tjock redan under samlaget som konstruerade vår dotter tror jag. Ett tag trodde jag faktiskt att bäbisen hade råkan hamna på mina skinkor istället för magen. Fortfarande skyller jag på graviditets kilon, men när folk får redan på att hon är 7 år så verkar ser det ut som om de inte alls nickar lika förstående :(

2009-01-21 @ 15:34:56
URL: http://jennyfalukorv.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0