SKÅÅÅÅÅL...

image212

...Å Gott nytt år kära vänner!!!

Jag håller på för fullt att förbereda det jag kan inför kvällens festligheter. Den lilla tillställning som jag tänkt för kvällen har blivit "lite" större än jag räknat med ;)! Det har tillkommit några på vägen men det blir bara skoj! Jag misstänker dock skarpt att jag inte kommer att ha någon middagsbjudning på lääääänge efter denna kväll med tanke på sista veckans alla bjudningar.

Igår så ringde svärmor och bjöd oss på palt till middag och ingen blev gladare än jag då det innebar att jag slapp vara i köket för en dag!!! Skönt som 17!

HOPPAS ALLA FÅR EN LIKA TREVLIG KVÄLL SOM JAG TÄNKER HA!!!!
...VI SYNS 2008 :)

Lyckad kväll!

Å shit vad god maten blev!!! Detta recept lär jag göra om flera ggr om! Det blev en riktigt lyckad kväll förutom att alla vek in så himlarns tidigt. Ok, kan kanske inte räkna med att alla är uppe lika länge som mig som är en nattuggla!!!

Har fått hålla å lukta bebis ikv! Tror ALDRIG att jag kan bli less på det! Jag är helt SJUKT FÖRÄLSKAD i småbebisar!

Här håller Anja sin lillasyster för första gången:
image206

image207
Jimpa passade på att låna lillgull Molin en stund! Han erkände faktiskt att han längtar efter en liten igen! Fast jag är INTE förvånad.....hade han fått bestämma så hade produkitonen av nr 2 startat redan direkt efter när A föds! Själv så vill jag vänta ett tag! Ett LÅÅÅÅNGT tag till! 
 
Fast visst blir man gryyyymt sugen när man ser detta lilla underverk....
image208
image210
image211
Hon är så söt att man bara vill äta upp henne!!!!

MAAAAAT

Vore det inte för att jag älskar att laga mat så skulle kommande dagar vara rena tortyren för mig. Ikväll ska jag laga mat till 8 personer, imorgon 12 och på nyårsafton 13! Fast på nyår så kommer Sarah och hjälper till som tur är. Så mitt tillhåll dessa dagar blir alltså i köket :), haha!

Ikväll så ska jag bjuda på en korvgratäng som Sandra hade recept på. Den innehåller choritzo, bacon, pasta, pesto, broccoli, lök och v-bottensost! Har redan förberett den och den verkar helt galet god! På nyår så ska vi göra en fläskfilégryta till huvudrätt. Det är bara img som jag har problem att komma på vad jag ska laga för någonting. Jimmys bror är rätt så kräsen och äter inte ett X antal saker, bland annat inga grönsaker alls. Förslag tas tacksamt emot!!!


Det blev ett dopp i baljan för A i morse. Det ser inte trångt ut eller ;)??? Dags för papsen att sätta in badkaret snart kanske?


Sovmorgon

Jag höll på att smälla av imorse när jag vaknade och såg att klockan var 11.07!!! Vette fan när jag sov så länge sist? Det värsta var att Agnes sov oxå så jag fick väcka henne. Helt galet! Så vi sov alltså bort halva min första lediga dag!

Jag o Jimpa har storröjt här hemma idag. Rensat i alla skåp och garderober på sånt som bara ligger och skrotar. Det blev massa gamla vinterkläder, skor, lakan, uråldriga dukar å gardiner, kataloger till förbannelser, kastruller, stekpannor mm mm mm. Jag passade även på och rensa ur alla mina garderober på kläder som jag aldrig använder. Så vi fyllde säckvis med skrot som vi åkte till sopstationen med. SKÖNT att bli av med allt som bara ligger och tar plats!

Ikväll har Agnes invigt sin nya bobb som hon fick av farmor i julklapp. Det blev en riktig hit! "Meeja, meeja" så mamman fick slita hårt på det hala underlaget!

image200

Nu har jag slängt i säng lilldamen så nu väntar en kvällsprommenix innan vi ska se shrek 3.

Äntligen jullov

Efter dom absolut 3 läääängsta och de definitivt 3 tråkigaste dagar jag varit med om på jobbet så har jag äntligen jullov!!! Är nu ledig i en hel vecka, jippi ka ye!!! Sen, när jag börjar jobba i januari igen så blir det 80% istället för heltid som jag jobbat fram tills nu. Supernice :)!

Vi hade så pass lugnt på jobbet idag (oxå) så jag snippade ner en sväng på stan och kollade in rean. Fast det blev inte så mkt tittande för jag fastnade på alla affärers barnkläder. Jag passade på att shoppa lite presenter till lillasyster Molin. Köpte bland annat bodyn som ni ser till höger på bilden:

image197

Hittade även en jättegosig filt oxå som jag köpte samt byxor, en till body och ministrumpor. Skulle ju lätt kunna handla ihjäl mig på bebisavdelningen så jag fick dämpa mig för att inte sprätta hela min lön!

Var förbi dem i afton för att lämna presenterna och lukta lite på lillgumman! Tror ni man blev bebissugen???



Det var fler hos Sandra och Jerry som var sugen på att kika på lillsmurfen. Bland annat Frida och Lourens med deras lille stjärna som är 12 dagar yngre än Sandras flicka.

  

Småbrudarna lekte för fullt med varandra:

  

Julhelgen

Dan före dopparedagen så var vi som jag nämnde hos svärmor. Där kläddes granen och vi käkade dopp i grytan tills det kom ut genom öronen på oss :)! Tomten kom förbi en sväng och lämnade några julklappar. Agnes höll på dö av skräck när hon fick syn på honom (och det förstår jag med den jävulskt hemska mask han bar) och det kom till och med några krokodiltårar till en början. Men det gick över snabbt som tur var! Anja var inte heller så kaxig när tomten klev in genom dörren men satt tryggt i mormors knä.

      ...alla hjälptes åt att klä granen

      ...åsså var det ju den där hemska gubben!
(kolla in den gräsliga masken)

...kraaaam

På julaftonsmorgon så var det ju bara för mig att pallra mig upp vid 6-tiden för att åka till jobbet...bläää! Men det var faktiskt rätt så mysigt att jobba denna dag trots att det gjorde lite ont i hjärtat att inte få vara hemma med familjen. Åkte direkt från jobbet till mamma o pappa där vi blev bjudna på mat. Jag undrar om mamma hade väntat ett helt kompani på besök för det var gjort mat därefter! Tror att jag vidgat min magsäck flera ggr om dessa dagar så det var bara att trycka ner allt man kunde! Hur gott som hellst var det iaf! Sen kom den där heeeemska gubben förbi igen och reaktionen var densamma som dagen innan...först ledsen och sedan glad  men fortfarande rätt så förundrad. Agnes fick massvis med JÄTTEfina julklappar!!! Mången tack alla ni som bidrog till dem!

...blir det aldrig någon mat på det här stället???

...får väll hjälpa till så det går lite snabbare!

      ...några av alla julklappar som Agnes fick

Senare på kvällen så åkte vi förbi hos svärmor en sväng. Där mötte även Sandra o Jerry upp. Sandra var lur redan då på att förlossningen var på g för hon hade då förvärkar som kom och gick ganska regelbundet med 10 minuters mellanrum. Spännande!!!

Och som jag skrev i förra inlägget så blev det en liten tjejja...jag hade gissat rätt (dock inte på datum då jag trodde hon skulle komma den 28:e)!!! Var ju förstås grymt sugen på att beskåda underverket så efter jobbet så möttes vi upp hela kånkarången (dvs släkten) för att få oss en titt på lilla fröken Molin. Hon var huuuur söt som hellst!!! Inte alls lik Anja...eller någon av föräldrarna heller för den delen. Nyblivna mamman ifråga såg oförskämt pigg ut vilket förstås var jätteskönt att se.

Here she comes...dagsfärska bebisflickan Molin:
image182

Anjas första möte med sin lillasyster:
image183

           
...söt som socker va?

Småbrudarna hade skitskoj i en rullstol som fanns på sjukhuset 

Extra skoj var när Jimpa agerade chaffis och körde i full kareta genom sjukhuskorridorerna. Anja höll på kikna av skratt. Det är svårt att ta bra rörliga bilder men jag lägger upp den ändå för jag tycker att bilden är så charmig.
image190


GRATTIS, GRATTIS, GRATTIS...

...till Sandra och Jerry som imorse vid 7-snåret blev föräldrar till en liten tös!!!

image169

När mitt arbetspass är slut idag så ska jag skynda mig till bb för att beskåda lilla underverket (har haft kameran i beredskap i bilen dessa dgr jag jobbat så jag skulle vara beredd när hon kommer). Så bilder på henne plus bilder och uppdatering från gårdagen kommer senare ikväll!

...back to work


GOD JUL kära vänner!

image168

Själv så får man njuta av julaftonsmorgonen bakom låsta dörrar...på jobbet med andra ord! Det känns onekligen supertrist att inte få vara med familjen en dag som denna! Jimpa har fått uppdraget att ge Agnes några julklappar nu på morgonen och det skär i hjärtat att inte få vara med! Nåja, någon måste ju jobba oxå!

Detta är en av grejerna som A ska få (tror att det kommer att bli en hit):

image167

Hou hou hou...

image166

Dan före dopparedan!

Och jag håller på för fullt med de "roliga" bestyr som jag skrev om nedan! Jag börjar dock se ett slut vilket känns jävligt skönt! Ingen snö har det kommit heller så nu är det nog ganska definitivt...ingen vit jul i år heller :(!

Vi ska in till svärmor i afton för att klä granen och äta dopp i grytan...mums! Tror även att tomten skulle dyka upp en snabbis!

Nä, har inte tid att sitta här...plikten kallar!

image165

Helgens to do lista

  • Dammtorka större delar av huset
  • Dammsuga golven i alla rum
  • Torka golven i alla rum
  • Tvätta sista veckornas tvätt
  • Ta reda på och vika en hel tvättstuga full med ren tvätt
  • Renbädda alla sängar
  • Slå in sista julklapparna
  • Skura bägge toaletterna
  • Vattna alla stackars blommor vars jord börjar likna sand
  • Klä julgran som ska huggas imorgon

Någon som är sugen på byta liv med mig i helgen????

Lördagens tomtenissa:
image164


Jag är kär!!!



Visst slår hon Rihanna med hästlängder???

Shopping

Ja idag så bar det av norrut för en shoppingtur. Vi var beredda på jordens kaos på stan men det var riktigt, riktigt lugnt vilket inte vi sörjde över. Både jag och Sandra fick alla våra ärenden utförda så nu kan man känna lugnet inför julafton! Jag hittade även en fin partytop att ha på nyår *GLAAAAD*!!!
Lisa hade tipsat Sandra om en barnklädesaffär som finns i Piteå och det var INTE bra för de hade kanonmycket tuffa kläder till vettiga priser. Det var ju inte direkt det som jag var ute efter men var ändå tvungen att köpa en klänning som jag inte kunde motstå! Jag ångrar redan att jag inte köpte mer kläder där men det var nog kanske tur...för dagens övriga inköp lämnade ett fint hål i min plånka!


Dagens tomte:

image163


Viss oenighet

Ja som rubriken lyder så råder en viss oenighet här hemma ibland! Det handlar i 9 av 10 fall om inredning och frågor som rör hemmet . Jag föreslog för Jimpa att vi skulle slänga våra röda julgransbollar och köpa vita och silverfärgade bollar i år. Har sett massa snygga i reklambladen vi fått hem. Tror Jimmy fick ett så nära psykbryt man kan komma när han hörde detta..."vi har mestadels vita väggar i huset, vita gardiner i de flesta rum, enbart vita julstjärnor och vita adventsljusstakar - du kan GLÖMMA vita bollar i granen!!!!!!" Punkt slut!  Okej, jag får väll leva med detta! 


LÅNGLEDIG...

...om man nu kan kalla 3 dagars ledighet för långledigt? Fast jobbar man heltid som jag gör så känns det så!

Idag så har det varit så himla skön stämning på jobbet! Många har en kommande långledighet (mer än 3 dagar då) så humöret har varit på topp hos samtliga hela dagen. Även hos mig trots att jag jobbar både julafton, juldagen och annandagen. Fast det har jag i nuläget förträngt!!!

Min, enligt mig, kanonchef berättade för mig idag att han fått skit från högre höjder att han gett mig föräldraledigt vid så många (7) tillfällen under 2007. Tydligen så finns det regler som säger max 3 tillfällen/år och det hade jag ingen aning om. De flesta av dessa 7 tillfällen har uppstått pga av Jimpas jobbs "underbara" framförhållnig då han fått veta att han ska iväg på övning/utbildning/jobb på annan ort med ett par dagars varsel!
Chefen hade iaf lyckats motivera orsakerna för de högre makterna så de blev något så när "nöjda" men nu gäller det att skärpa sig inför 2008 så han inte får skäll igen! Jag hade faktiskt ingen aning om denna regel tidigare!

Om jag ser till nästa år så vet jag redan när de 3 tillfällena kommer att bli. Första är då jag efter nyår går ner till 80% tjänstgöring...det räknas visst som ett tillfälle! Andra tillfället blir till sommaren då jag förlänger min semester med 4 veckors föräldraledighet ---> NICE som f*n! Tredje och sista blir över jul- och kanske nyår. Det känns ju onekligen lite trist att de 3 tillfällena redan är "förbrukade", kan alltså inte ta ngt där emellan! Nåja, jag kunde ju ha värre problem än detta!

Imorgon så drar jag å Sandra till Piteå för att inhandla de sista klapparna/armbåga oss fram bland allt folk! Mindre lysande att vara ute sista vardagen innan jul då det dessutom är löning! Ingen bra kombination! Men vad gör man...jobbar heltid och ska hinna med hem o familj plus massvis annat och tiden räcker inte till!!! Smågangstrarna lämnar vi hemma hos deras mormödrar.

Nu ska jag ta en kall  och känna lugnet!

Jag kommer att lägga ut en julbild på mitt lilla gull varje dag till jul nu. Detta är dagens bidrag:
image159

Lilla surrhumlan

Agnes har verkligen utökat sitt ordförråd massor sista veckorna! Nu surrar hon oavbrutet från det hon vaknar tills hon går och lägger sig. Det är mycket "eget språk" men även många riktiga ord. Hon har börjat sätta ihop dem så treordsmeningar är inte helt ovanliga...

- Mamma titta där
- Mamma tutte där
- Mamma kolla här  osv

Det är så häftigt att man kan föra små dialoger med henne och hon kan göra sig lite förstådd. Vi sjunger tillsammans och förutom rörelserna hon lärt sig till diverse sånger så kan hon sjunga Lilla snigel akta dig, akta dig. Då sjunger hon med på akta dig, akta dig! Sött så man smälter! Pricker över i:et är när hon höttar med sitt pyttelilla pekfingret när hon sjunger akta dig.
 
Några av de ord som kommit sista veckorna är dojja (sko), Sajja/Saddja (Sandra), docka, dåva (sova), meeej (mer), meeja (mera), låna (anammat fr kusin Anja) mm.

image157

Plusgrader!!!

Idag var det drygt 5 plusgrader när jag åkte hemifrån kl 06.20! Det är ju bara så man kan börja gråta - superdeppigt!!! Det varma vädret verkar hålla i sig så det är bara att ta fram de antidepressiva tabletterna! VILL JU HA SNÖ TILL JUL!!!!

Nu börjar det lugna ner sig lite på alla fronter för mig. Har ju haft häcken full sista veckorna och ÄNTLIGEN så börjar jag se ett par lediga stunder kommande...finally!

...bollibompadax!

Nu ska jag ut och ge mig på en prommenad i det halkiga väglaget! tjing tjing

Ännu mer lucia!

Ja det här med lucia tycks aldrig ta slut! Idag så var det dags för det årliga lussandet i byns byagård. Fast det är faktiskt en riktigt trevlig tillställning (självklart då jag är med o ordnar den, haha) med mycket folk, glögg, gröt, lussekatter, jultomte, lotterier mm mm. Vi har inte varit med och övat med de andra i luciatåget så jag hade inga direkta förhoppningar att Agnes skulle delta. Hon höll sig på behörigt avstånd från de övriga men vågade sig fram till sista låten då hon fick syn på kusin Ajja som stod där framme så fint! Agnes fick oxå se en tomte för allra första gången och hon var väldigt förundrad men samtidigt nyfiken på gubben i både skägg å luva! Här kommer lite bilder från aftonen:

                  

Annars så har helgen förlöpt väldigt luuuugnt! Har dock inte hunnit med ens hälften av det jag tänkt men det känns som det kvittar! Det kommer fler helger!

Lite fler bilder:
image152

Mammamys:
image153
image154
KRAAAAM!!!!

Nu ska jag ta och röjja kaoset i köket och sedan blir det att ta stavarna och ge sig ut på en lååååååångprommis i det härliga vädret!


Lördag

Vi var o spanade in Frida och Lourens lilla bebis igår. Guuuud såååå sööööt han var! Anja och Agnes såg ut som jättar bredvid honom. Själv så fick jag ett sådant där akut bebissug men det kommer inte på tal....än! Jag hade gärna visat er bilder på lilla bebisskönheten men Jimpa tog inte med sig min kamera som jag gav honomTYDLIGA instruktioner om att han skulle göra *morr*!

Det blev ett par öl hos Sandra o Jerry igår kväll och det känns i kroppen idag. Seg som 17!

Jag har varit hos Sara idag på fm och fotat ett annat litet bebisgull, 10 veckor gamla Moa. Henne kan ni dock få se:


Vi ska åka in till Byske när Agnes vaknat och uppvakta pappa som fyller år idag. Kvällen blir nog lugn, vi får se om Sarah o Marcus dyker upp senare under kvällen.

TREVLIG HELG!!! 


LUCIA i bilder

...ååå vilken fin gran!

...en glad tomte-Anja!


...Agnes snodde 2 av tomtarnas lyktor :)

...familjen Dahlberg/Molin

Städar hemma hos momme:

Vilken härlig dag det har varit idag! Vi hade lussefirande på jobbet kl 7.30 imorse på jobbet av en niondeklass. De var grymt duktiga och sjöng kanonbra! Luciastämningen infann sig på en gång.
Luciandet på Agnes dagis var helt fantastiskt charmigt och A var faktiskt med i hela uppträdandet *impad*. Vi filmade såklart hela showen. Ja...det togs ju en del bilder oxå ;)! Lägger inte ut bilder från själva sånguppträdandet, vill inte ta skit från andra föräldrar som kanske inte vill ha sina barn på nätet. Tror inte det skulle hända men tar hellst det säkra före det osäkra!

Just det...får ju inte glömma bort att gratta Frida och Lourens så mycket till den lilla killen som tittade ut inatt!


Asperger syndrom

Idag har jag och 3 till från mitt jobb varit till Umeå hela dagen och lyssnat på en kvinna som har Aspbergers syndrom. Hon berättade om hur det varit att växa upp och leva med diagnosen...eller rättare avsaknad av diagnos då hon fick den först när hon var knappt 30 år. Hon pratade bl a om de svårigheter/problem hon haft under barndomen och skoltiden och bemötanden från omgivningen. Det var lätt den bästa och mest intressanta föreläsning jag någonsin varit på!!! Är så glad att jag fick chansen att åka!

I morgon så är det lucia och det ska bli så himla skoj att få åka till dagis och se alla småknattarna som lussar. Det ska oxå bli intressant att se hur många sekunder Agnes tänker delta i luciatåget, haha! Jag har laddat både filmkameran och vanliga kameran så img så får ni se min lilla pepparkaksgumma här igen!

image138

Nu är det soffläge som gäller för mig! Är helt färdig efter att ha varit borta från 06.20 imorse till 19.00! Undrar hur många minutrar det kommer att ta innan jag somnar till filmen vi hyrt ikväll???

Drömmer mig bort

Sitter och surfar runt lite på resebolagens sidor och kollar priser till Grekland i mitten på maj. Går det som planerat så drar vi (jag, Jimpa å Agnes) plus dryga 20 personer till från Jimpas släkt till Rhodos då. Tanken är att vi ska boka efter nyår. När man ser bilderna så vill man ju åka redan nuuuu!!! Jag har varit på Rhodos en gång tidigare och jag åker gärna dit igen! Fantastiskt vacker och underbart god mat!

image137


Dagens...

Dagens snorunge:

Dagens väder: ...grått men riktigt härligt! Bara någon enstaka minusgrad.


Dagens blääää:  (har ögonhaveri idag och är nå jävulskt ljusskygg...glasögon och kepa som gäller kommande dagar...usch!)


Dagens gulligaste pepparkaksgumma:


Våldtäktsmän vs älgar

Blev lite full i skratt ikväll när jag gick hem från Byske till Båtvik i det mörkaste mörker. Tänkte tillbaks på Stockholmsåren och de gånger jag färdades ensam nattetid på huvudstadens gator. Ska inte sticka under stolen att man ibland var lite halvskraj att möta en våldtäktsman eller mördare. Nojig? Kanske, men det kan ju faktiskt hända! Under kvällens prommenix så gick jag och var rädd för att en stor och otäck älg skulle dyka upp. Hatar verkligen de stora asen till djur och skulle nog skita på mig om så var fallet att det dök upp en. Hur som hellst...känns som att min älgskräck är mer hanterlig än skräcken inför någon sjuk knäppskalle!!! Så istället för överfallslarm, som jag faktiskt använde flitigt under mina första år i Sthlm, så kanske man skulle inskaffa ett hagelgevär?



Nu är jobbhelgen avklarad och jag måste säga att det varit helt okej att spendera helgdagarna inom låsta dörrar. Att jag på lördagskväll möttes av ett nystädat hem när jag kom hem och en GRYM middag som stod färdig idag gjorde inte saken sämre! Jimpa hade kockat ihop färsk röding som han serverade med den tamefan godaste såsen jag smakat ever! Ska nog ta på mig ännu fler helger om servicen hemma fortsätter att vara så bra!!!

Gick hem från jobbet en timme tidigare idag så jag kunde åka och handla lite julklappar och en present till min pappa som fyller år nästa helg. Det borde vara förbjudet att fylla år i december (kom ihåg det Sandra och kniiiip)! Speciellt när det gäller pappa som det är nog svårt att komma på något bra att köpa till julklapp. Nåja, fick en del klappar köpta och jag kan därmed bocka av lite mer på min inköpslista.


Måste ju visa er Jimpas traktor som ÄNTLIGEN är färdig nu! Han har väll bara tjugofemtusentrehundraelva timmar på den hittills i höst/vinter. Men då kanske jag bör tillägga att han har haft sönder den i atomer. Synd att jag inte hade en förebild!


Here it comes:
  


Vad tror ni om dessa?

image128


Tråkhelg :(

Jobbar verkligen de tråkigaste tänkbara pass i helgen...lördagkväll o söndagmorgon! Men det riktigt trååååkiga vädret ute gör att det känns något lättare att lämna hemmet för en kväll på psyket!

Slänger in en bild på en mindre tråkig top som jag vill ha:

Förutom en riktig tråkig jobbhelg så väntar smarrigt adventfika hos Sandra img!

Måste ju även tillägga efter gårkvällens idolfinal....RÄTT ARTIST VANN!!!!
image126

Kram på er/ Tråkjohanna

Lite bilder

Favvosyssla nr 1 just nu:    

image121

Favvosyssla nr 2:
image122

Bus med papsen:


Looking gooood...

Aftonbladets skriver angående kvällens final i idol..."Folket tror på Marie"! Jag håller som vanligt tummarna för att hon vinner! Jag vet att Amande bland annat ska sjunga suspiscios mind, så kära vänner ---> leta för guds skull fram hörselkåporna!

image119 

Oj vad skönt det är med en ledig dag mitt i värsta jobbveckan! Mina planer var att åka på julklappsshopping men det har jag skippat. Kände mig inte så sugen på stan, massa folk och fredagskaoset på min enda lediga dag. Tack men nej tack, håller mig till lugna Båtvik istället! Vi sov dessutom till efter kl 9 så innan vi var igång så hade klockan blivit typ lunch nästan! Vi han med ett besök hos momsan som jag knappt hinner med att besöka numer och en kortis hos faster Sandra och Ajja innan lunch å sovdax.

Det är fortfarande rena isgatorna ute men bilvägarna är helt ok tack o lov! Jag tänkte bege mig ut på en prommenix få se hur det går. Lär väll se ut som bambi :)!

Å så kul med alla julkort som börjar trilla in. Det är verkligen ett ljus i vintermörkret! Mången tack alla vi/Agnes fått av hittills!

Imse vimse spindel

image117

image118


 

Agnes har lärt sig alla rörelser till imse vimse spindel! Bild nr 2 är den klassiska avslutningen efter vi sjungit klart. JAAAAAAA!



Nära döden upplevelse!

Imorse så var det INTE ROLIGT!!! Tänk er en nyspolad hockeybana med några millimeters hög vattennivå på. Utan sand, salt, bilspår...bara en glasklar isbana. Det var vad jag hade som underlag de 6 kilometrarna som jag har till dagis. Jag har aldrig på de snart 12 åren som jag haft körkortet varit så rädd då jag kört bil! Jag låg aldrig över 30 km/h bortsett från sista nedförsbacken då jag inte hade någon kontroll alls över bilen. Tänkte flera ggr att "nu jävlar kör jag av vägen" då bilen sick-sackade mellan väggrenarna. Tack o lov så var jag helt ensam på vägen för hade jag fått möte skulle det ha smällt eftersom jag befann mig lika mkt på motsatt körbana! Ibland har man gudarna med sig!!!

Imorgon så är jag LEEEDIG!!! Jippi ka ye!

Ska mamma ha hårband så ska minsann jag med ha ett....




...Agnes älskar att pröva mina hårband! Det ska nog bli en tjej av henne trots allt! Annars så är det ju bara traktorer å garage som gäller! Igår så hörde hon en traktor från grannens tomt och snabb som en vessla, i ett obevakat ögonblick, så hann hon klättra upp i soffan och ställa sig i på fönsterbrädan där hon stod som fastklistrad..."do-tto, do-tto"! Tror ni det var lätt att slita henne därifrån?

Idag så hade vi en riktigt niiiice förmiddag tillsammans. Började med en välförtjänt sovmorgon till 8.45. Vädret var riktigt kanon, endast någon enstaka minusgrad, så vi skyndade oss ut efter frulle. Jag upptäckte att det är (observera var i skrivande stund) kanonsparkföre så vi gav oss ut på en sparktur och knipsade lite mer granris till mina blomlådor.

Jag hade riktigt tur sedan. För som jag skrivit tidigare så är mina lämningar på dagis de gånger jag jobbar em inte så tänkta då det infaller mitt i hennes sovning. Så idag, liksom alla andra ggr jag jobbar kväll, så begav jag mig in till Byske direkt efter lunch för att lägga henne där. Jag var prommenixade fram till kl 13.20 och precis i samma stund som jag kommer ut från dagis så börjar det regna! Snacka om flyt!!! Det hade inte varit så skoj att gå i det vädret!!!

image115
                                       Som ni ser så hade jag en liten hjälpreda idag!

Nä nu är det bedtime i Båtvik! Har TIDIG dagislämning imorgon....bye bye

T.R.Ö.T.T

Det är rena döden för mig att jobba em och sedan fm dagen efter. Jag kommer aldrig i säng i vettig tid vilket resulterar i komaliknande tillstånd efter lunchtid. Så även denna dag! Sen så har jag ju inte suttit still många stunder idag. Vid 2 tillfällen under arbetsdagen så har det blivit långa prommenader. Och efter jobbet så jagade jag runt på stan som en dåre i nästan 2 timmar. Det blev en del inköp faktiskt....2 vardagströjor på rea, 1 basic linne, underkläder på rea, en partytopp (tjo ho - I found it), örhängen, tjockare strumpbyxor att ha till kjol, en mössa och några julklappar som pricken över i:et! 

Det visade sig inte vara någon större besvikelse att måsta vara nykter för efter kvällens julfest med jobbet så inser jag att det inte är några partyprissar till kollegor jag har. Sen hade det nog varit förenat med livsfara om jag druckit så trött som jag är. Men jag hade riktigt trevligt...god mat (dock alldeles för mkt), julklappsbyte och massa surr å tjatter som det lätt kan bli då majoroteten av folksamlingen var kvinnor.


                                                                                       
Nu är det sängen som gäller för mig! Ska göra en långnatt så jag är pigg img då jag ska mysa och leka järnet med Agnes innan jag åker till jobbet (kvällstjänst). Vi ska bara göra skojsiga saker som hon älskar att göra - rita, leka ute i snön, bada mm mm. Måste döva mitt dåliga samvete lite....är ju knappt hemma något i veckan ;)!

                                                                                   
Natti natti på er!

Fucking Båtvik!

Imorgon så får jag erfara en av de få nackdelar som det innebär att bo ute i obygden. Vi har nämligen julfest på jobbet och det hade ju varit skoj att få ta sig ett och annat vinglas tillsammans med jobbarkompisarna. Men till problemet...hur tar jag mig då hem? Visst, det går bussar, men bara till Byske och hur tar jag mig de sista 5 kilometrarna hem. Skulle jag nu ta bussen så återstår ett annat problem, nämligen att min bil blir kvar i stan. Så det är bara att köpa läget och inhandla julmust för kvällen *suuuuck*! Det var dagens i-landsproblem!

Nästa i-landsproblem är att jag inte har NÅGONTING i klädväg som jag känner för att ta på mig img. Allt är så gammalt å trist. Funderar allvarligt på att åka till jobbet img i värsta sunkkläderna så att jag BARA MÅSTE hitta något nytt inför kvällen. Jag har 2 timmar mellan jobbet och festen som jag kan springa på stan. Problemet är att jag tycker att Skellefteås utbud av kläder suuuuger!!!

Denna vecka är för övrigt helt hysteriskt uppbokad och jag önskar att det kunde vara söndag så man hade den bortgjord. Jag är endast ledig en dag, fredag, och då står julklappsshopping på schemat. För övrigt så är det något nästan varje ledig kväll dessutom. Jag hatar att ha massa uppbokat på min enda lediga dag de veckor jag jobbar 6 av 7 dagar. Men men...vad göra?


Helgen i bilder

image100


...advetsstjärnor sattes upp i fönsterna


   ....LUSSEBAK hos Sandra igår
                Många lussebullar blev det!!! Men jag misstänker att Sandra hade övat inför detta år
                                 för hennes blev riktigt , riktigt snygga jmf med tidigare år!!!


Dans för fulla muggar:    


Goooooo-middag hemma hos Danne & Emma:

image106



                                                     Världens sötaste Knut:

image107

image108

Myyyys...

Adventsfika:


RSS 2.0