Efterlängtade, sköna, underbara HEEEEELG!

Äntligen 2 hela dagars ledighet framför mig! Känns inte helt fel kan jag lova!!!

Jag skulle aldrig klara av ett 7-16 jobb! Nu har jag jobbat 2 förmiddagspass efter varandra och mitt skick är sämre än en zoombies. Sååå T-R-Ö-T-T!!! Har nog mina "att komma isäng tidigt svårigheter" att skylla på! Måste skärpa mig och lägga mig tidigare på kvällarna.

Imorgon så blir det lussebak med Sandra på dagen. Sen bär det av till Kåge på middag. Det blir kul, känns som evigheters evighet sen vi var dit sist! På söndag så är det första advent as u know så då blir det att gå på skyltsöndag i vanlig ordning. På afton har jag bjudit hit mamma, pappa o mormor på middag! Köpte en megabauta färsk lax på maxi igår till ett megabra pris så det blir firre på menyn....mums!!!

Snart börjar idol och det får ju inte missas! Ska korka en vinare och se om det behövs mer än ett glas innan jag somnar, haha!

Go Marie, go Marie, go Marie!!!!

 ...god natt från Agnes...och snart från mig med!!!

Phu!!!

Har suttit över EN TIMME(!) och fipplat med en beställning till extrafilm och datorn har varit såååå nära att åka ut ur fönstret ett x antal gånger. Bara att ladda in bilderna var en hel vetenskap (trots att jag gjort det så många ggr förut). Blä vad tröttsamt det kan vara med datorer ibland! 

Idag så har jag fått en del julklappar inhandlade! Som jag skrivit tidigare så brukar jag vara klar vid denna tidpunkt så jag känner en lätt panik. Men jag är helt klar med vad jag ska köpa så egentligen är det bara att shoppa. När man nu ska hitta tid för det? Köpte även julpapper, snören och allt som behövs till paketen idag. Jag är så petig bara när jag ska välja vilket papper jag ska ha. Som att det skulle spela någon större roll egentligen??? Tror inte tex Anja eller Agnes bryr sig om snörena matchar pappret! Bara hennes ibland alltför petiga mamma! 

Jag är inget stort fan av julpynt. Gillar att hålla det så rent från allt plåtter och småtjafs som det är möjligt. För mig räcker det med julstjärnor i fönsterna, kanske någon enstaka tomte, en julgran och ljusslingor ute. That´s it. Men jag kunde inte hålla mig från att köpa den här söta lyktan idag:

image98
   

God dag yxskaft lixom!

Blev påhoppad av en journalist i förbifarten när jag passerade stadens torg imorse. Han frågade om jag kunde tänka mig att ställa upp på en liten intervju. Hade ju inte så väldans bråttom så jag ställde upp snäll som man är.

Han: Tänker du kolla på nobelfesten?
Jag: STORT frågetecken!!! Keee, vadå nobelfest...när är den då? Neeej jag skulle inte tro det!
Han: *skratt* Varför inte?
Jag: Sånt intresserar mig inte helt enkelt!

Vad smarty man kommer att framstå som i tidningen!!! Hoppas bilden blev så suddig att ingen känner igen mig!!!

Finally...

...så har jag hittat kläder som Agnes ska ha på alla kommande jul- å luciafester! Jag ska inte avslöja vad det är, tänkte ni ska få ett bildbevis sen när kläderna kommit i våra ägor. Jag kan dock avslöja att jag är mucho nöjd!!!

Jag o Agnes har varit ute på morgonen och jag försökte febrilt få en bra bild till julkorten som jag tänkt skicka men min lilla modell var inte så sammarbetsvillig. Det enda som var intressant var bollen som hon höll på med så jag fick ge upp efter ett X antal misslyckade bilder. Funderar allvarligt på att lägga ner julkortsskickandet i år...vi får se, tänkte ge mig på ett tappert försök till.



Idag har det varit kallt, nästan 15 minusgrader mätte termometern. Brrr! Jag vet inte vad jag tänkte med för när jag åkte in med A till Byske efter lunch så fick jag för mig att det var runt 6 minusgrader ute. Måste ha tänkt på gårdagens temperatur eller nått. Hur som hellst så blev det en ISKALL prommenad och mina ben var alldeles genomfrusna o eldröda av kylan innan jag lämnade Agnes på dagis. För som vanligt så fanns varken långkallingar eller mössa på min kropp. Men jag kan lova er att den missen gör jag inte om!!!

Nu är det snart läggdax...ska ju upp tidigt img. Jimpa är pappaledig torsdag istället för tisdag denna vecka så jag slipper dra upp Agnes i ottan tack o lov!

Boxersice rules!!!

Ikväll har jag varit på ett box-pass. Jag har inte kört det sen i våras pga min box-kompis Sandra inte är i bästa träningsform med sin växande mage. Efter kvällens pass så kan jag inte fatta att jag lyckats hålla mig ifrån boxen så länge för jäsiken så kul det är. Lätt det roligaste träningspasset av alla jag brukar gå på! De 75 minutrarna bara swischar förbi så är passet slut! Hur som hellst, min nya boxpartner fick bra betyg. Vi slog inte ihjäl varandra iaf ;)! Så nu börjar nedräkningen till nästa boxpass på tisdag...nej just f*n, då är det julfest med jobbet! Damn!

 
För er som funderar...NEJ jag hade inte kameran med på träningen (kanske enda stället jag låter bli)!!! Detta är en bild från klubbens hemsida som togs i våras. Jag o Sandra kan skymtas lite längst bort. Det är uppvärmningen innan vi börjar fightas.

Imorgon så jobbar jag kväll och jag måste säga att jag inte har lyckats särsklit bra med min schemaläggning på dagis de dagar jag jobbar kväll. Jag börjar jobba kl 14 så då har jag satt lämning på dagis kl 13.20. Det är mitt i Agnes sovtid och jag kan inte lösa det på annat sätt än att åka in till Byske efter lunch och prommenera där till kl 13.20 då jag lämnar henne sovandes på dagis. Vill ju inte slita upp henne då hon inte sovit klart och att lägga henne kl 13.20 funkar inte heller. Jag kommer att ändra tiderna vid nästa schemaläggning så att jag kan lämna henne kl 12 istället. 

 

Vinterbilder

image90

image91

image92

image93

image94

Matlag

I afton så var det dags för månadens matlag. Det var jag, Sandra och Lisa som hade äran att koka ihop något smarrigt till de övriga brudarna. Vi bjöd på en kanongod tomatsoppa m fetaost och kräftstjärtar (rekommenderas varmt!!!) med egengjorda vitlöksbröd innehållande smör, vitlök och västerbottensost. Mumma!!! Till efterrätt blev det en ananaspaj och vaniljsås. Jag kan lova att jag var proppmätt när jag åkte hemmåt!

Nu har jag avverkat min värsta arbetsvecka på schemat och det känns riktigt skönt att ha den bortgjord! Jag har haft så j*kla mkt sista tiden både med jobb och allt annat mellan himmel o jord så imorgon blir det en riktig slappardag. Tänkte börja ta fram adventsstjärnorna (ÄÄääänltigen) och göra lite fint här hemma.
Kommande veckor är fullspäckade med aktiviteter och jag vet knappt om jag har en ledig kväll innan jul. Det är styrelsemöten, 3 olika luciafester, julfest med jobbet, träningar, mer matlag, utbildning i Umeå, jobb-jobb-jobb mm mm mm. Kan lova att jag inte ångrar en dag att jag tagit ledigt en vecka över nyår så man får hämta andan lite ;)! Fast jag gillar ju när det händer grejer hela tiden...bara inte hem o familj blir lidande förstås!!!

Img så är det löning och ingen har väll längtat mer än jag!!!! Det känns som jag legat back hela hösten då jag fått en månads förskjutning på lönen pga timlön, jag har gått på föräldrapenning plus att jag haft såååå mycket räkningar. Nu så får jag äntligen känna mig "rik" (allt e relativt) då jag får en hel månadslön, timlön från förra månaden plus några dagars föräldrapenning. Jisses Amalia! Gissa om det ska shoppas åt mig denna månad...det hör inte till vardagen numera. Sen att CSN kommer att sluka 1/4 av min inkomst denna månad är en annan femma!

Sjukt vackert!!!

Vore det inte för att klockan är alldeles för mycket, jag är jättetrött å ska upp långt före tuppen imorgon så skulle jag gå ut och fota hur jävulskt vackert det är ute. Det har kommit en del snö under dagen och när jag körde hem från jobbet ikväll så såg det ut som det brukar göra i sagoböcker. Snacka om att julkänslorna börjar komma! Jag lovar er en bild senare under veckan så ni får se! Nu är det sängen som gäller...natti natti!

Helgens traderafynd:


Visst var dom coola? Jag kunde bara inte hålla mig från att köpa dem!

Ja då var helgen snart slut! Vi hade en riktigt trevlig lördagskväll med vin å öl å spel i glada vänners lag. Det blev rätt sent och mina ögon sved av trötthet när jag la mig...var ju uppe 05.50 igår morse! Men jag fick en ordentlig sovmorgon idag så nu är kroppen pigg o utvilad!

Jag har tagit med mig en riktig kultklassiker från 80-talet på jobbet som vi ska se ikväll. Ni som inte sett den så säger jag bara...gör det!!! Den e grym!

 

SKANDAL!!!

Vad hände?
Hur f*n gick det till?
Hur kom det sig att Daniel åkte ur idol igår?
Helt sjukt!!!



Tyckte att min favvo Marie  var helt grym i vanlig ordning...klart bäst av alla! Hennes låt weak var den bästa hon gjort i hela säsongen! Wooooow!

Ikväll så har vi inga större planer. Det kan nog kanske bli att ta sig ett vinglas eller 2 ;)! Jag kan ju alltid drömma om att vårat omonterade bubbelbad kunde vara installerat när jag kommer hem från jobbet, men det förblir dock en dröm tills vidare. Jag har däremot fått igenom att det blir nästa sak som ska fixas när Jimpas traktor är klar.

MÄN...vad skulle man göra utan dem...eller med dem?

En av mina Sara-vänner brukar ofta skicka skojsiga saker på min mejl vilket jag uppskattar enormt. Här kommer ett av hennes alster:
 
Namn När Stina, Anna, Maria och Emilia går ut på lunch så kallar de varandra Stina, Anna, Maria och Emilia. När Fredrik, Peter, Krister och Mathias går ut på lunch så kallar de varandra Fetto, Godzilla, Clownen och Stubbhuvudet.

På middag

När räkningen kommer så slänger killarna varsin hundring på bordet trots att räkningen bara uppgår till 200 spänn sammanlagt. Ingen av dem har mindre och ingen vill erkänna att de vill ha växel tillbaka. När tjejerna får sin räkning så åker miniräknaren fram blixtsnabbt.

Pengar

En man kan betala tjugo spänn för en sak som är värd tio spänn om han behöver den. En kvinna kan betala tio spänn för en sak som är värd tjugo spänn trots att hon inte behöver den, utan bara för att den är på rea.

Badrummet

Mannen har sex saker i sitt badrumsskåp: tandborste, tandkräm, raklödder, rakhyvel, en bit tvål och en reklamhandduk. Medeltal på antal saker i kvinnors badrumsskåp är 337. Mannen kan med största sannolikhet inte identifiera majoriteten av dem.

Bråk

Kvinnan får alltid sista ordet. Vad än mannen säger efter detta innebär att han startar ett nytt gräl.

Framtiden

En kvinna bekymrar sig för sin framtid tills hon hittar en man. En man bekymrar sig aldrig för framtiden - inte förrän han hittar en fru.

Framgång

En framgångsrik man är en sådan som tjänar mer än hans fru spenderar. En framgångsrik kvinna är en kvinna som hittar en sådan man.

Äktenskap

En kvinna gifter sig med en man i tron att han kan förändras även om det inte blir så. En man gifter sig med en kvinna i tron att hon inte kommer att förändras även om hon gör det.

Göra sig i ordning
En kvinna gör sig i ordning när hon ska till affären, vattna blommorna, gå ut med soporna, svara i telefonen, läsa en bok och hämta posten. En man gör sig i ordning för bröllop och begravningar.

Naturlighet

Män vaknar lika snygga som när de lade sig. Kvinnor förfaller av någon orsak under natten.

Efterkommande

Kvinnan vet allt om sina barn - när de ska till tandläkaren, deras romanser, bästisar, favoritmat, hemliga rädslor, drömmar och önskemål. Mannen är i stort sett medveten om att det bor små människor i hans hus.

Och till sist... dagens tanke

Varje man bör glömma de misstag han gjort - det är ingen idé att två människor går runt och minns samma saker

Jobb-jobb-jobb

Ja det är vad jag kommer att ägna helget åt *suck*! Tack å lov så jobbar jag mina pass tillsammans med 2 goa "gubbar" som det brukar bli många skratt med. Jobbar ikv, imorgon fm och söndagkväll så jag kan nog hinna med lite socialt umgånge imorgon kväll som tur är. Man blir ju helt off om man jobbar motsatta passen och det känns som man lever på jobbet!

Idag så har vi varit ute och lekt i snön på förmiddagen. Ingen sol men ändå jätteskönt! Agnes har grävt å grävt med sin lilla spade och sprungit och jagat en boll som en blådåre. Nu väntar lunch innan jag åker in till mamma och lämnar A.

image83


TREVLIG HELG!!!

Inte värst fattig

Nej kvällens shopping blev inte farligast. Många av de kläder som jag var mest sugen på var ju slutsålda sedan ett tag tillbaka...vilket kanske var tur för min plånka! Jag köpte iaf bland annat den här coola uggla-tröjan:


Senare ikväll så vann jag en auktion med 2 meandi-tröjor (den 3:e är lindex) till ett väldigt förmånligt pris på tradera:



Bildbevis

Linda efterfrågade en bild av mina nya kulörer så nu har jag försökt fota men det var f*n inte lätt att göra själv. Man ser iaf lite av hur färgerna blev. Jag ska köra i en färgning till då jag tror att jag inte hade i den första tillräckligt länge. Vill ha lite mörkare än vad det är nu!

Here it comes...

image80

Meandi

Ikväll så ska jag ha ett party här hemma. För ni som inte vet så är det ett klädparty. De har mestadels barnkläder men även lite vuxenkläder. Den enda nackdelen är att många av kläderna för säsongen är slutsålda eftersom de bara tillverkar ett visst antal av varje klädesplagg. Jag vet tex att några av plaggen som jag hade tänkt köpa är slut *grrr*. Nåja, jag lär säkerligen hitta något annat kul att köpa!

Ja imorse blev det allt sovmorgon! Vågar faktiskt inte berätta när vi steg upp men jag kan lova att vi är pigga å utvilade efter nattens sömn iaf!

Dagens skumtomte:

   ..."lite väl mkt skum i baljan idag morsan"!!!




 

Morgonstund har guld i mun *not*

Idag var det dax för första tidiga lämningen på dagis och det är ingen underdrift att jag bävat för denna dag. Det känns rent ut sagt omänskligt att rycka upp mitt lilla gull så j*kla tidigt. Sen har man ju även gått o funderat huruvida hon ska orka under dagen när hon måste stiga upp knappt 3 timmar tidigare än vanligt. Visste heller inte hur tidigt vi skulle behöva stiga upp för att hinna till dagis kl 6.20. Min väckare ringde kl 05.20 så då var det bara att kliva upp. Gjorde mig iordning innan jag väckte Agnes kl 05.45. Det tog inte många minutrar innan hon lyste som en sol och var lika glad som hon alltid är på mornarna. Det visade sig att jag hade kunnat väcka henne mkt senare för vi hade nästan en kvart till godo när vi var klara för avfärd. Men då hann vi ju med favvosysslan en stund...kasta boll till varandra. Lämningen på dagis var helt gudomlig...första dagen som hon inte blivit ledsen utan tvärtom var huuuur glad som hellst och vinkade till mig för att sedan springa in i deras lekrum! YEEEES!

image76


Jag kan lungt lova att jag är helt död ikväll. Ett lik är piggare än mig! Det blir att lägga sig tidigt och förhoppningsvis få en liten sovmorgon imorgon på min lediga dag. Jimmy har pratat lite om att vi ska försöka ändra Agnes sovtider och  väcka henne tidigare på mornarna. Så vid middag ikv så frågade han "stiger du upp med A vid kl 7 img då?". Gaaaah, det kan han fetglömma! Imorgon så är det jag och A som sover preciiiiis hur länge vi vill!!! Men sen, om någon dag, då tar vi tag i projekt "väcka-henne-tidigare".

Hittade några roliga citat som barn sagt barn:

"Vinluder! Vinluder"! skrek flickan efter sin mamma i mataffären och pekade på vindruvorna.


"Mamma jag orkar inte gå längre. Jag åt så lite mat på dagis. Det åkte bara ner i magen, inte i benen."


"Vår son Calle har alltid varit förtjust i fisk i alla sorter speciellt fiskpinnar och fiskbullar som vi brukar panera. När vi sen introducerade rostbiff och andra lättätliga kötträtter började han tveka på vad som var favoriten. varav denna dialog utspelade sig i köket en eftermiddag hos mormor. Vid denna tidpunkt hade vår son fortfarande lite problem med uttalet, speciellt S.

- Calle vad vill du ha i idag då? Fisk? eller vad gillar du mest?
- Hmmm??....jo!..Fittbullar!....hmm...eller Råttbiff!! eller båda."

"- Jag hade tjatat nog om läggdags och till sist stängde jag av strömmen.

Då hördes en liten röst i mörkret:
- Va fan nu´rå??? Va ända in i helvete?????!!


Nyfärgad å nyslingad

Det är inte helt fel att ha en sambo som fixar det mesta! I söndags så fick jag (dock efter flera veckor av tjat) äntligen Jimmy att slinga mitt hår. Han har slingat mitt hår förut och jag måste säga att han är riktigt duktig! Sparade in knappa tusenlappen på hans behandlig...niiice! Nu får han ju bara lära sig att klippa mig oxå ;)!
Jag hade en hemsk utväxt som inte var så snygg! Ikväll har jag även lagt in lite färg oxå. Det blev denna kulör:


Blev riktigt nöjd med resultatet, trodde nog kanske att det skulle bli mörkare av färgningen bara. Färgen heter varm red men det vette fan om det blev så rött! Men mitt hår ser inte så vinterdassigt och råttfärgat som det gjorde innan iaf! På tal om hår och min nya hårlängd så tog det inte många dagar för mig att konstatera - det funkar inte att lägga sig med blött hår som jag brukar göra ibland. Då ser det ut som jag stoppat in handen i ett kontaktuttag!!!



 

Pepparkaksgumma???

Eftersom det inte blir någon tomte av Agnes i år så kanske den här skulle funka?
                                         
                        ....eller den här: 

Den här veckan kan gärna få passera fooooort! På schemat är det nästan bara jobb-jobb-jobb, är endast ledig torsdag plus att jag även jobbar måndag! En ledig dag på 8... *suck*!!!


Tomteoutfits

Jag har kollat runt lite efter något som Agnes kan ha på kommande julfester, lucia och alla andra evenemang som kommer att komma snart. Jimmy röstade för en tomtedräkt men det är nog bara att glömma! Det här är några av dräkterna jag hittat o de är inte något som jag känner mig så sugen på att lägga pengar på:

     
.                           ..inga skönheter direkt ;)!


Däremot så hittade jag den här beautyn:

image71
...visst är den helt underbar? Kolla den lilla spetskanten längst ner. Såååå fin! Vilken tur att barnbidraget kommer i veckan!

Helgen har passerat i 110 känns det som! Igår så var jag o Sandra ut på en lååångprommis och jag glömmer ofta bort att hon är höggravid och har både höfter och annat som protesterar vid alltför långa turer. En anledning att man fort glömmer bort sådant är ju för att hon är så pigg ännu. Vi knallade iaf på i 1 1/2 timme. Skönt! På kvällen så kom Frida å Lorran och Sandra å Jerry hit för att se fotbollsmatchen (hatar fotboll!). Det blev en riktig trevlig kväll.

Idag så har vi nollgradigt ute och jag har varit ute med Agnes på förmiddagen så hon fått rasa av sig lite. Nu sover hon som en klubbad säl så jag passar på att städa.

Visst är dom snygga?

     

Vill ha, vill ha, vill ha!!! De här jeansen SKA JAG BARA KÖPA!!! Ni som har läst min blogg ett tag vet ju hur mycket jag letat jeans o svurit över utbudet och alla stuprörsvarianter som jag vägrar ta på mig. Nu har jag iaf äääääntligen hittat ett par som jag fullkomligt ÄLSKAR! Måste tyvärr invänta till nästa löning då jag har eko i plånkan för tillfället!

Det blev, som jag hoppats på, kanonväder idag! Vi tog en riktig sovmorgon imorse...ända till 9.30! Jag kan inte fatta att Agnes kan göra så långa nätter som hon gör. Jag la henne strax innan 19.00 och inte förrän efter kl 9.00 imorse så slog hon upp sina blå. Men klagar är det sista jag gör morgontrött som jag är! Vi pysslade på inne hela fm med så roliga aktiviteter som dammtorka, städa, tömma diskmaskin, tvätta mm mm. Skitkul - not!
 
Efter lunch så gick färden in mot Byske. Jag njöt av varenda steg i det fin-, fina vädret! Sandra, Anja å doggsen mötte upp oss halvvägs. Vi hamnade hos Frida i Byske som bjöd på oss på gott fika. Spenderade sedan någon timme hos min mormor, som bjöd oss på middag, innan det var dags för idol hos Sandra o Jerry! Och på tal om idol så är jag så jäkla glad att Mattias åkte ut för hade han inte gjort det så kan jag faktiskt lova att jag ALDRIG kollat på det igen!!! Nästa fredag så får gärna kass-Amanda som sjunger som en kråka åka!
  

Tjo ho för långhelg & mindre tjo ho för "skitsnygg kjol"

Ja då har man 3 långa, härliga, lediga dagar framför sig. Det känns ju inte helt fel kan jag lova! Det bästa är att jag inte har något speciellt planerat utan kan göra precis det som faller mig in. Imorgon så hade jag tänkt ta en riktig långprommis i det förhoppningsvis fina vädret. Måste ju röra på döfläsket!

På lördag så funderar jag på att flörta med J så han drar igång badtunnan. Fast jag vet ännu inte när han kommer hem och blir det fram emot eftermiddagen så är den idén körd eftersom man måste börja förbereda redan på fm.

Agnes har förkylning på g så det blir att kurera henne järnet dessa dagar så att hon är piggelin inför måndagens dagis. På tal om dagis...hennes första dagisvecka i veckan har gått riktigt bra bortsett från lämningarna. Hon blir bara såååå ledsen och gissa om det skär i hjärtat. Personalen säger att det går över jättesnabbt och det känns ju som en liten tröst i alla fall. Jimmy lämnade henne i tisdags och det var ingen höjdare. Hon höll krampaktigt runt hans ben när han skulle gå. Usch! Mamma hade "äran" idag att få känna hur det känns att lämna en gråtande Agnes där. Det är inte kul! Gårdagens lämning var den minst jobbiga, då sov hon nämligen när jag lämnade henne...skööönt! Jag VET att detta kommer att gå över men det är ingen tröst i nuläget då hennes krokodiltårar är det sista man ser av henne innan man går. Hon måste vara i den omtalade "runt-ett å ett halvt-års-jobbigt-att-bli-lämnadfasen" nu för hon har verkligen aldrig brytt sig om att vi lämnat henne tidigare. Det känns skönt att vi inte behöver plåga henne alltför ofta då hon bara är där max 3 dgr/vecka! Nåja, det löser sig nog sa han som sket i badkaret!

Surfade runt lite på tradera ikv. Vad tror ni om denna auktion...rubriken löd "skitsnygg kjol":
...jag dööööör!

Show i Båtvik

Idag så har jag verkligen blivit underhållen på morgonen. Min lilla dansös har skakat rumpan o headbangat rejält till varenda låt som spelats på radio....cute!!! Jag MÅSTE filma hennes sköna dans någon dag framöver så hon kan beskåda det när hon blir äldre. En annan sak som jag måste ta tag i och filma är hon och Ajjas (Anja) härliga dans när de träffas. Man kan ju dö så söta de är! Dagispersonalen har så kul åt dem när de ser hur de beter sig när de ser varandra på dagis. Det är dans å glädjeskrik på hög nivå!

Visste ni att det är ostkakans dag idag? Själv hade jag inte en susning om det förrän för en stund sedan då jag hörde det på radio. Hatar för övrigt ostkaka-blä!

Gräsänka

Ja då är man solokvist resten av veckan. Jimpa har åkt med jobbet till Madrid för att flyga simulator. Tänk att de var tvungna att åka så långt för att få leka med flygplan ;)!

Det är en sån här gång som man återigen tackar gudarna för att vi flyttat hem och kan få hjälp med lämningar å hämtningar på dagis. Idag så blev Agnes hämtad på dagis av Jimmys mamma och img så är det min mamma som hämtar för att jag jobbar kväll. Agnes får då sova där och därmed även bli lämnad på dagis av mamma på torsdagmorgon. Vi hade aldrig någonsin fått ihop det när Jimpa är på bortajobb om vi bott kvar i Stockholm. 

Nu ska jag röja lite leksaker som ligger...ja överallt! Sen blir det soffläge o frossning av aftonens bakning:

  ...mums

Julklappsångest!

image61
Hua...vid denna tidpunkt så brukar jag vara klar med alla julklappsinköp för länge sedan och nu i år har jag inte köpt en enda ännu...inte bra!

Helt sinnessjukt...

...dessa strumpor ligger nu på ett bud på FEMHUNDRA kronor på tradera!!! För ett par j*vla strumpor!!! Ska kanske tillägga att de är av märket Odd molly, men so what??? Då kan man ju undra vad köparens resterande kläder kostar!

Gränslös LYCKA!!!

Har inga ord för min glädje ikväll!!! Jimpa har efter mycket fixande å trixande fått igång våran havererade hårddisk som han haft i frysen i 2 veckor! Han är min stora hero! För som ni minns så kraschade den ju för ett tag sedan och då var min egen inläggning på psyk nära...så deppad var jag. Alla mina bilder o minnen bara försvann på en bråkdels sekund. Nu har vi iaf skyndat oss att kopiera över samtliga bilder från hårddisken...vilken lättnad! Detta kommer jag att leva på lääääääänge! 

Båtviks lilla rånare...

image59

Fars dag

Grattis till världens bästa pappa!

image58

Idag blir det mycket firande! Vi ska in till Byske och uppvakta min pappa efter lunch och Jimmys pappa och hans familj kommer hit på middag ikväll. Egentligen så tycker jag att det är som en tjollerdag det här med fars dag, men men! Det är som det är!

Hoppas ni inte glömmer bort att uppvakta era pappor!

After work

Det känns lite motigt att gå in och bara jobba en dag på helgen. Lördagkväll dessutom som plåster på såret! Men jag har bara mig själv att skylla då jag bytte min förra lördag mot denna. När jag jobbat klart så blir det party party i en kvartersgård i byn. En kompis kille fyller år så vi ska fira honom. Kuuul!

Här snöra det för fullt idag så imorgon blir det att gå ut och njuta av den åter igen vita marken!

Home alone

Det känns verkligen som att jag o Jimpa gått om varandra helt sista tiden. Han har haft övning och jobbat supermycket å helknasiga tider denna och även förra veckan...dag, natt, kväll, helg om vartannat - ingen ordning alls! De gånger han varit hemma så har förstås jag jobbat! Ikväll jobbar han o jag är ledig och imorgon så är han ledig men jag jobbar ju då såklart. Förhoppningsvis så hinner vi ses lite på söndag och kanske måndag innan han drar till Spanien på tisdag...SUUUUCK!

Idag så har jag jobbat. Det var riktigt segt att stiga upp och jag tackar gudarna för att Jimmy började sent så jag slapp slita upp Agnes före skammen som jag kommer att måsta göra de dagar jag jobbar fm, blä!

Nu är d idol och en kall bira som gäller här. Ska lägga mig ensam, i våra stora soffor och heja på...
...go Marie!

Dagens...

Dagens väder: Helt underbaaart! Strålande sol och bara någon minusgrad!


Dagens fynd: Helt ny tunika till Agnes från meandi för 1/2 priset!!! Jippi!


Dagens bästa aktivitet (iaf enl vissa):


Dagens jag:

Nyfrissad

Var hos frissan idag och kapade av håret. Hua, undrar hur länge det ska gå innan jag börjar ångra mig som jag alltid gör när jag impulsklipper av det??? Nåja, det växer ju ut och det var faktiskt väl behövligt! Här kommer en före å efterbild:

                                        

Storleksbekymmer

Idag var jag in en sväng på stan innan jobbet för att bland annat lämna igen en för stor overall som jag jag köpt till Agnes. Tänkte leta efter en mindre modell men det visade sig vara lättare sagt än gjort. Jag blir så irri...för när man ska ha en overall i Agnes storlek, dvs 74, så verkar tillverkarna inte ha i beräkning att barnet ska kunna gå då. Storlek 74 går under bebisstorlekarna och utseendet och funktionen är inte anpassad efter vad hon skulle behöva. Jag tar inte på henne en michelin-/rymdliknande dräkt som inte kan röra sig i eller en jättevattenåtsugande-material-endast-gjord-för-att-sitta-i-vagnenoverall. Jag gick runt på ALLA affärer som säljer barnkläder i hela Skellefteå o var på väg att ge upp tills jag hittade en i rätt strl som jag tyckte funkade. Men så kommer vi till nästa vanliga dilemma med barn(bebis)kläder. Den fanns bara i antingen ljus, ljus, ljus rosa eller mörkblå. Valet blev inte särskilt svårt då jag inte är så sugen på att tvätta den efter varje gång hon varit ute! 

Jimmy har varit pappaledig idag och tagit Agnes inskolning och damen hade skött sig riktig bra. Hon blev lite ledsen, eller snarare arg, då Jimmy lämnade henne men det var inte pga av att han gick utan för att hon själv ville gå ut.

Jag måste bara berätta att ikv så har det faktiskt varit en del att göra på mitt jobb och tiden gick utan att jag kollade på klockan var å varannan minut. Såååå j*kla kul...precis som jag vill ha det! Jag blev dessutom kvar nästan en halvtimme efter jag egentligen skulle ha slutat för att dokumentera det jag inte hunnit under kvällen. Det har aldrig hänt förut!!!

Första dagen på egna ben...

Ja idag så är det första gången som jag lämnat Agnes ensam på dagis. Hon såg så himla liten ut där hon stod ute på lekgården. Önkar att jag kunde vara hemma mkt längre med min lilla plutt men det är bara att bita i det sura äpplet. Sen vet jag att hon kommer att älska att vara där och jag känner mig dessutom nöjd med just det dagiset hon börjat på och även med personalen som jobbar där.

Jag lämnade henne kl 9.30 och ska hämta kl 13.30. Det har varit en lite konstig inskolning då vi bara varit där ca 1-1,5 tim/dag i 5 dagar och första lämningen blir så lång. Förra veckan så var vi bara där en dag pga Agnes magsjuka plus att hennes inskolningsfröken är ledig vissa dagar.
Jag blev tvungen att ringa min chef i fredags och höra om jag kunde vara föräldra ledig ons och tors denna vecka då inskolningen blivit släpande. Det är så skönt att jag har en så tolerant o förstående chef som själv har småbarn. Stort plus! Så fr o m denna vecka så är jag back in buisness på jobbet igen och mina alltför goda dagar hemma är över *snyft*. Fast jag är mer än nöjd och det känns helt ok att börja om igen. Nästan alla mina mammalediga kompisar har ju oxå börjat om att jobba.

Själv så är jag inte helt kurant ännu. Har noll aptit och tycker allt är äckligt. Gårdagens intag rann rakt igenom mig och idag har jag inte fått i mig nått alls. Ska försöka mig på någon lättare lunch innan jag åker och hämtar Agnes.

Hualigen

Igår var det ingen rolig dag!!! Vaknade vid 06.00-tiden och hade en nära döden upplevelse....dra mig baklänges så dåligt jag mådde! Tänkte att jag kan ju inte vara så bakis av fredagens intag. Skumt! Tömde iaf hela maginnehållet och fortsatte sova till 10.30. Men när klockan var 16 och mitt illamående fortfarande inte släppt och jag knappt fått behålla någonting så började jag smått misstänka att jag nog kanske fått Agnes härliga magsjuka! Släpade mig in till svärmor där jag skulle skulle käka middag o lämna Agnes för natten. Fortfarande alldeles bensvag o illamående. Gud vad jag hatar att må dåligt!!!

Sen höll jag f-n på dö inatt av rädsla då jag hörde att det smällde i ytterdörren strax innan kl 00.00. Jag hade somnat till på soffan och var alldeles yrvaken. Hann tänka på vad för tillhygge jag kunde använda för att försvara mig mot inkräktaren. Men det visade sig bara vara Jimmy som kom hem från jobbet. Han skulle jobba natt men det var några av nattens flygningar som blivit inställda så han fick åka hem.

Nästa helg så är det fars dag. Här kommer ett tips på fars dags present:
...det kanske inte framkommer av bilden men det är ett örngott

Thank good it´s friday!

Idag är det full rulle här hemma. Lilla fröken verkar ha blivit botad under nattens sömn och är tillbaks till sitt normala jag...skööönt! Vi låg o drog oss ända till kl 9.30 idag så både mamman o dottern är pigga och utvilade.

Ikväll så blir det tjejkväll hemma hos Ida som har dragit ihop några av "gammbrudarna". Det blir vin och spel och säkerligen massa tjatter. Kul! Jag behöver komma ut lite efter att ha stirrat allför mkt i hemmets väggar nu när Agnes varit sjuk dessa dagar. Fast igår kväll så tog jag mig iväg på spinning å shit vad roligt (men helvetes jobbigt) det var. Höll på kikna av skratt flera gånger åt instruktören, han var så j*kla rolig! En bra intsruktör plus bra musik gör spinningen faktiskt riktigt, riktigt kul! Nu ska jag försöka ta mig iväg på det åtminstone en gång/vecka.

image46


Visst är jag fin i fasters buff?


image47

Mammas lilla sjukling

Tänk om man kunde planera in när sjukdom och annat skulle inträffa. Så lätt allting skulle bli då! Nu har vi fått skjuta på dagens och morgondagens inskolning på dagis just pga sjukdom. Agnes är inte kurant och jag blir inte riktigt klok på vad det är som spökar hos min lilla fröken. Sen hon fick sprutan i fredags så har hon varit allt annat än sig själv...febrig, kinkig, trött, hängig, omatfrisk, spytt, skitit megalass modell löst x flera mm mm. Tänker att det går väll över med tiden men idag är jag faktiskt lite orolig. Hon är helt apatisk, bara ligger, stirrar och är allmänt håglös. Har aldrig sett henne sådan fast hon haft över 40 grader i feber.

image44

RSS 2.0