Föräldramöte

Ja då var första föräldramötet avklarat. Det var helt ok enligt mitt tycke. Jimmy hade inte fattat att alla barns föräldrar skulle dit(!), haha. Som att de har separata föräldramöten för var och ett barnens föräldrar!?! Han blev däremot inte så road över att åka då han fick reda på det en halvtimme innan.

Jag lyckades även skrämma upp honom ytterliggare i bilen på väg in. Ni som känner Jimmy vet att han älskar att driva och luras med folk och han är dessutom grym på det för alla, inkl jag själv, går jämt på hans lögner. Nu tänkte jag iaf lite roat att han skulle få tillbaka. Jag började med att säga att mötet skulle räcka i ca 3 timmar. Redan då började han svettas å sucka djupt. Sen sa han "faaan om jag är den enda pappan där". Nej svarade jag, jag har sett anmälningslistan och det är en till! "NEEEEJ fick jag som svar,  jag gör det inte"! När vi närmar oss Byske så släpper jag även bomben att det kommer att bli lekar och andra "spännande" grejer där. Vid detta laget så är det endast svordomar som kommer från baksätet :)! När vi kommer hem till mamma där vi ska lämna Agnes så vägrar han kliva ur bilen för att han inte ska följa med på f-mötet. HAHA...det är nog första gången som jag lyckas lura honom!!!

Kan för övrigt meddela att han såg inte speciellt road ut när vi på slutet skulle sjunga klappa lilla magen med dagispersonalen ;)! 

Idag har Jimmy varit ledig så jag passade på att gå en lång barnvagnsfri prommenad i det härliga vädret. Nice! Älskar verkligen att gå utan vagn! Nu ska jag in och svettas lite på kvällens pump-pass.

image43

  

Oops!

Igår innan jag la mig så tänkte jag att nu ställer jag väckaren på mobilen så vi får oss upp i vettig tid idag. Sagt å gjort så släpade jag mig, dödstrött, upp när mobilen ringde. Väckte upp lilla latkorven åsså tog vi oss en dusch så ögonen skulle öppna! Sen, när jag slår på nyhetsmorgon, så ser jag att klockan är betyyydlig mindre än jag tror. Kanske beror på att min mobil fortfarande är på sommartid!!! Damn, hade kunnat sova en timma längre!

image42


Ikväll så är det dags för allra första föräldramötet. Stort! Förmodligen så får jag med mig Jimpa oxå om han inte måste jobba över som det egentligen är tänkt.

Nu ska vi snart in på veckans första inskolningsdag på dagis. Idag så ska vi äta mellis med dem. Resterande dagar kommer jag att lämna henne där. Fast det är jag inte nervös över, tror att hon fixar det galant! Hon är så obekymrad när hon kommer på nya ställen. Men vem vet, det kan ju bli som man inte tänkt sig oxå!

På Tessans begäran...våran lilla mekaniker:

image39

image40

image41

Helgen som gått...

Fredagens stadstripp visade sig bli riktigt lyckad. Jag hittade ett par jättefina jeans - INTE STUPRÖR - som det sedan visade sig vara kampanj på denna helg och halva priset på. Me like! Köpte oxå en sjal som jag sneglat på så länge men alltid blivit för snål för att klippa till. Nu var den nedsatt till halva priset...lycka! Förutom det så shoppades det en top och en mysig höstkofta med. Så nu är shoppingsuget stillat för ett tag. Det känns verkligen som år o dagar sedan jag shoppade så mycket till mig själv!

Sprutan som Agnes fick i fredags var inga problem att ge henne. Hon blev lite irri över att jag höll fast henne men skötte sig ändå kanonbra! Vi mätte o vägde också och resultatet blev 9 960 g och 77,7 lång. Stora tjejen!

Palt kokades till förbannelse på fredagskvällen. Tror att alla tyckte de var jättegoda. Sen var det paltkoma på hög nivå i Båtvik :)! Vi kollade idol, drack vin/öl och spelade texas till sent på natten. Så igår var man lagom mör efter alltför få timmars sömn!

image36


image38


buuuus på hög nivå!

Igår em så kom en jobbarkompis till Jimmy och hans familj på besök. De har en dotter som är på dagen en månad yngre än Agnes. Jättekul! Tyvärr så fick våran lilla fröken erfara sviterna efter sprutan och var därför inte i någon lysande form. Kanske inte så konstigt när jag tempade henne på kvällen och hon hade nästan 40 grader. Lite trist när man har främmande! Hon som i vanliga fall bara älskar när det är barn på besök. Vi hade iaf jättetrevligt och åt o drack  massa gott. Det blev lite väl sent även denna kväll så ikväll kan jag lova att jag entrar sängen tiiiidigt!

  

Fredag

Ibland så förbannar jag mig över att ha en sambo som arbetar inom det militära! En klar nackdel är deras fruktansvärt dåliga framförhållning och korta varslar på allt. Som nu till exempel, så ringer Jimmy hem och säger att han har övning hela vecka 46 och kommer att vara borta. Bra, nu faller mitt dagisschema som jag suttit och knåpat på helt. Hur löser vi dessutom de dagar jag jobbar kväll??? Hur länge har du vetat detta undrar jag? "Fick reda på det idag" blev svaret. Dessa kommande övningsveckor (övning även v 45) hade ju gärna fått infalla när jag gått mammaledig istället för när jag börjat om å jobba, GRRRR!!!

Ikväll så blir det paltkok här hemma. Jag och Sandra ska göra palt till 8 personer...mums! Sen kan det nog bli en öl och se idol! Nu väntar en stadsrepa för min del!

TRAVLIG HELG!!!

Boken om Agnes

Nu är den (nästan) klar, Agnes bok! Jag fick med både Jimmy, Agnes mormor å morfar, farmor å David, farfar, faster Sandra å Anja, gammelmormor, Sigge (mammas katt), vårat hus o lite Agnes-gillar-grejjer. Ska även få in en bild på mig o en vovve så är den komplett. Jag tycker att idén av denna bok är riktigt bra.
 
Har dock insett hur ruskigt lite kort jag har på mig själv. Kan bero på 3 saker...
1) HATAR att vara med på kort, blir aldrig bra!!!
2) Älskar att fota så kameran hålls mest av mig.
3)
Jimmy tar aldrig kort. Om han mot förmodan skulle ta ett så är det på direktiv av mig och då ser man bara så där löjligt tillgjord ut.

De kort som jag hittat där jag ser någelunda ok ut är bara partykort där jag håller i en öl eller drink. Kanske inte så passande i en bok som ska tillhandahållas på dagis ;)!

image35

Nu har vi paus från dagis tills på tisdag. Hon som skolar in Agnes är ledig img och på måndag varav detta glapp. Så img så blir det nog en stadsrepa för mig och Agnes. Har en del grejer som måste inhandlas. Sen på em så är det sprutdax för lilla damen. Usch, usch! Ska i allafall bli intressant att se vad hon väger o mäter nu när det var så länge sedan vi var dit.

Lev å må!

Close to home

Förutom idol så är jag helt lost i tv-världen. Zappar lite ibland om jag inte har annat för mig men har aldrig ngn koll på vad som går och när. Nu tror jag iaf att jag har hittat en serie som jag kommer att följa! Close to home...har sett 2 avsnitt nu och gillat bägge skarpt! Onsdagar kl 22-23, perfekt nedvarvning efter onsdagsträningen! Fast det är väll bara jag som kollar...alla andra följer väll Grey´s?

image34

Å vad passande!

Idag på dagis så fick jag till uppgift att ta med lite bilder till en bok om Agnes och hennes närmaste som hon kan ha där. Problemet är ju bara...har ju inga bilder att ta av!!! SUCK!!!

Det gick jättebra idag på inskolningen. Var där knappt 1 1/2 timme innan lunch. Agnes fick pröva rita vilket visade sig vara en riktig succé. Imorgon så ska vi äta där för första gången.

SKJUT MIG...

Ja, det är verkligen så illa!!! Igår var det en mörk dag i Båtvik...ska berätta varför.

Satt ju och la in alla bilder från kameran i datorn, sorterade dem och raderade bort de dåliga. Sen vaknade Agnes och jag tog upp henne o vi pysslade med annat någon timme. Sen, när jag skulle gå och stänga av datorn så är skärmen alldeles mongo. Startar om datorn igen men samma mongotext kommer fram igen. Upprepar detta ett par gånger och inser att det är nog bäst att Jimmy får kolla över den när han kommer hem så jag inte sabbar någonting.

Sagt å gjort, Jimmy kommer hem och ger sig på datorn. Han konstaterar kanska snabbt att hårddisken har kraschat. Big time dessutom! Så alla mina bilder är helt borta!!!! ALLA BILDER!!! Ni som vet hur mycket kameran och alla mina kära kort betyder för mig förstår nog kanska snabbt hur sinnesstämningen var här igår!

Sommarbilderna, Agnes ettårdag å kalas, alla utflykter, massa porträttbilder, Portugal, Stockholmstrippen, höstbilder, helikopterbilder mm mm mm. Gone! Ge mig antidepressivt någon!!!

Vi brukar bränna av bilderna på CD kontinuerligt men nu var det ett tag sedan det blev gjort. Innan sommaren rättare sagt! Förra veckan så pratade vi om att köpa en extern hårddisk där vi lägger en back up så nu blir det högt prio på en sådan när ekonomin tillåter! Så...lär av mitt misstag o bränn av era bilder!

Partaj, jobb å dagisinskolning...

Lördagskvällen blev supernajs! Födeledagsbarnet visade sig bli mer än nöjd över aktiviteterna o allt vi ordnat för honom. På bowlingen så brilljerade brudarna...speciellt Frida som imponerade på oss alla med att inleda med x antal stikar. Det togs lite bilder under kvällens gång (nähä!). Ida o jag fotade ikapp på alla härliga objekt som fanns tillgängliga. Det var gravidmagar, 2 veckor gammal bebis å en hel del annat. Här kommer några av bilderna...

image24

image32

image33

image26 

image31

image27

image30

image28

image29

...ja, som sagt, det blev en del bilder!!! Klockan 04.15 så fick jag mig i säng. Ska inte sticka under stolen med att gårdagen var en aning seg! Jobbade kväll och jag måste säga att helgen på psyk har ändå varit helt ok till skillnad från hur jag brukar uppleva det. Kan kanske bero på att jag jobbade med 2 dödsköna karlar. Vi har haft jättekul hela helgen och tiden har faktiskt gått när man varit där.

Idag så var det dags för första besöket på dagis. Agnes hade fullt sjå med att utforka stället och verkade allt annat än bekymrad. Skönt! Vi satt med i morgonsamlingen vilket gick si så där med min lilla duracellkanin. Det slutade med att hon själv fick bestämma vart hon skulle vara...ståendes mitt i ringen. Det är ingen fegis jag har till dotter iaf :)! Imorgon så blir det att vara där i 2 timmar och sen rullar det på hela veckan. På fredag så är vi lediga. 

Nu ska jag sätta mig o ordna upp alla bilder som togs i helgen...tjing tjing!

Den e GRYM!!!

Måste dela med mig av den godaste av efterrätter...kexchoklaspaj! Den är inte bara grymt god utan även grymt lätt att göra!

3 kexchoklad (5 st om man vill ha en tjockare botten)
6 msk smält margarin
150 g maradou chokladkaka (funkar även med schweiziernöt)
4 msk vispgrädde
3 äggulor

1) Krossa kexchokladen
2) Blanda ner det smälta margarinet och rör om
3) Bred ut smeten i en smord pajform
4) Grädda i 175 grader i 6 minuter
5) Låt svalna
6) Smält chokladen och blanda ner grädden
7) Rör ner äggulorna
8) Låt svalna en stund
9) Bred smeten över pajskalet
10) Låt stå kallt i kylen i 4 timmar eller i frysen ca 2 timmar
12) Servera med grädde eller glass

Jobbhelg!

En dag avverkad...bara 2 låååånga, långa dar kvar *STOR SUCK*! Har iaf en trevlig lördagskväll att se fram emot ...bowling, restaurang å sen ett dopp i badtunnan hemma hos oss. Vi ska fira Lorran som fyllt år i veckan.

TREVLIG HELG!

Fin eller ful?

Var precis in en snabbis på tradera och ramlade över den här...

image23

...vad säger ni? Är den fin eller ful? Kan avslöja vad jag tycker efter ni svarat...

J*vla myndighetskärring!

Vart tog hon vägen...våran underbara, trevliga, glada, vänliga och framför allt hjälpsamma handläggare på försäkringskassan??? Hon som fixade allt i ett nafs, kom med förslag på lösningar och som det aldrig var strul med! I miss her so! Nu är hon ersatt av en otrevlig, sur, bitsk och tvär äldre dam som är allt annat än vänlig och hjälpsam när man ringer. Man drar sig verkligen i det längsta för att ringa när det är något. Idag så var jag iaf tvungen att ta tjuren vid hornen och ringa fru (?) Sandberg. Och som alla andra gånger så lät hon som hon vaknat på sin allra värstaste sida. Allt var så besvärligt o krångligt trots att mitt ärende var hur enkelt som hellst. Nåja, nu är det gjort och jag hoppas att det dröjer till nästa gång! Ska skaffa e-legitimation nu så man slipper den mesta telefonkontakten med henne! Jag säger bara - - - BYT JOBB!!!

Ikväll så har vi varit och käkat middag hos Ida o Sammi. Hon bjöd på de godaste lasagnen som jag någonsin ätit. Det kommer att bli svårt att matcha den när det kommer till min tur att bjuda dem på middag! Vi såg Skellefteå AIK - Färjestad tillsammans och den var riktigt bra. Satt med hjärtat i halsgropen sista minutrarna då spänningen var olidlig. Loooove hockey!!!

Ska göra en "tidig" kväll (ja, kl 00.00 är tidigt för min del) ikväll hade jag tänkt. Jag hade en liten fröken som vaknade kl 02.30 inatt och ville inte sova i sin säng. Stum av förundran då detta aldrig hänt förut? Jag har varit upp med henne på natten kanske 2 eller 3 gånger sedan hon var 2 veckor gammal. Vi gick iaf ner och kröp ihop i våran gästsäng där hon somnade som en stock som fastklistrad på mig. Misstänker att det var frågan om ngn mardröm. Vad nu en ettåring kan drömma om???

God natt!

Mission Båtvik

Imorse så fick vi första parkett för att beskåda en helikopterövning som Jimpa och grabbarna från hans jobb hade vid min svärfars stuga i havet. De skulle flytta på några betongfundament som låg på botten. Jerry fick även medverka som statist/hjälpreda vid övningen. Gissa om småbrudarna var fashinerade o förundrade över den stora maskinen!!!

 ...grodmannen, haha! Jimmy rustade sig för att vara i vattnet under övningen. Brrrr!

...förväntningsfulla brudar!



...det lät ganska högt!

...tänk å sitta vid köksbordet och se en sån här swischa förbi!


Bilder från den underbara hösten...

Vi var ute på en cykeltur i förmiddags. Stannade till vid havet o njöt av govädret som vi hade idag. Som tur var så hade jag kameran med mig...samt mitt favoritmotiv:)!

image14image15

Det var lite häftigt, för när vi väl satt där på bryggan o njöt av vädret så kom plötsligt Jimmy susandes i en helikopter precis över oss. Jag hade ingen aning om att han skulle befinna sig i krokarna. Agnes blev helt vild av förtjusning när hon fick syn på helikoptern. "Där, där, dääär, DÄÄÄÄÄR!!!" Fick tyvärr ingen bra bild på den, har för klen zoom (än så länge vill säga, är på g att köpa ett bättre när ekonomin tillåter).

image16

Vi blev bjudna på lunch hos Sandra idag...stekt strömming å potatismos. Herrekors så jäkla gott det var! Nu snackar vi riktig husmanskost! Mums!

Ska iväg o träna nu...tjingeling så länge!

Byggare Bob

Ja det är väll bara att anmäla henne till fordonsprogrammet *STOR SUCK*...



Här har det inte hänt så mycket spännande idag. Fick ett ryck i förmiddags och storröjde i skåp och lådor. Det blev en stor säck med gamla handdukar, lakan, dukar, gardiner o massa annat skrot som bara låg och tog massa plats. Känns kanonskönt att ha det gjort! Var in till Sandra o Anja en sväng efter lunch så brudarna fick leka/slåss lite. Det är myyyycket energi i de små liven.

Vädret har inte varit till sin fördel idag...grått, blåsigt och till och från småregnat. Tog mig ut på en lång, långprommis och det var faktiskt riktigt skönt! Träffade en farbror i modell övre medelåldern efter skogsstigarna som jag inte kände igen. Han sa "jaså det är ungdomen som är ute o går". Det gav mig snabbt en fundering...hur länge räknas man som ungdom egentligen? Jag börjar ju närma mig 30 med stormsteg. Hmmm???          


TITTUT

image11

Good damn vad jag har stekt biffar idag!!! Slog på stort o skulle prova göra Davids jättegoa älgfärsbiffar. Jag bjöd hit mamma, pappa o min mormor då jag anade att det skulle bli mycket mat...och det blev det - hela 2 mindre långpannor!!! Men jag var lite frustrerad, på receptet jag fick så fanns inga mått på någonting och sånt hatar jag. Det fick bli en chansning men de blev faktiskt riktigt goda! De lär jag göra igen! 

Något förvirrad!

Igår när jag satt o kollade mitt schema på jobbet så tyckte jag att det var lite konstigt att jag hade ledigt en vecka efter det att inskolningen är klar tills jag börjar att jobba. Idag när jag klev in på dagis, redo för första dagen, så fick jag klarhet i denna fråga...Jag börjar inskolningen på måndag nästa vecka! Ooops!

Nåja, bättre en vecka för tidig än tvärtom:)! Vi åkte ner till Sandra o Anja istället och tog med dem ut på en skogsprommenad i det underbaaaara vädret. Nu ska jag passa på och röja lite här hemma medan Agnes sover för sen blir det att ge sig ut i govädret igen! ÄLSKAR HÖSTEN!!!

Bråttom, bråttom!

Imorse så fick fårrden jobba det kan jag lugnt lova! Drog mig lite för länge i sängen så jag tror nog att jag tog personbästa på körtid mellan Byske-Skellefteå! Mötande trafik måste ha trott att de hamnat på en formel1-bana ;)! Nåja, kom i tid iaf!

Denna dag på jobbet har varit som alla andra helgdagar...dööööödslugn! Började mina första 4 arbetstimmar med att göra absolut ingenting, för det är ungefär det som finns att göra på förmiddagarna på helgerna. Sen lunch! Efter lunchen så var jag inte så sugen att återgå till att göra ingenting så jag bakade 2 äppelpajer som kvällspersonalen + patienterna kunde smaska i sig. Det är ungefär det som har hänt på mitt jobb idag! Bläääää!!!

Jag är jäkla trött ikväll! Var superpigg när jag kom hem igår vid 22-tiden och tror inte att jag kom i säng förrän vid 2-tiden någon gång. Har hyrt senaste Beck och köpt ostkrokar (ja ja sörlänningar...bågar) så det blir horisontalläge för min del de närmaste timmarna!

Img så är det dax för första inskolningsdagen på dagis...

Dop

Ja idag så döptes han, lille Oscar Sjölin. Han var såååå stilig i sin outfit och skötte sig exemplariskt genom hela dopakten! Vädret var kanon o likaså fikat som de bjöd på efter dopet. En perfekt dag med andra ord. Det mindre perfekta för min del var ju jobbet som väntade mig ikväll. Påmindes än en gång om vilket trååååkigt jobb jag har. Och snart så är det ju heltid där som gäller...hur f*n ska jag fixa det???

...Jenny å huvudpersonen för dagen


Gardinhjälp

Idag har mamsen varit här och snyggat till mina gardiner. Hon har sytt upp de som var för långa och kortat de som var för breda. Inte helt fel att ha en personlig sömmerska ;)! Vi hann även med en prommis i det underbara vädret !

Ikväll så ska vi till svärmor på middag. Det är guld värt när man har idétorka att få en sådan inbjudan. Helgen är för övrigt helt fullbokad. Imorgon så ska vi på dop på fm och sen blir det jobb för min del på lördagkväll och söndagen, blääää! Hatar verkligen mitt jobb!!! Ska dock bli skoj att gå på dop!

Så här såg det ut för ungefär ett år sedan när Agnes döptes...nostalgi:
image8

TREVLIG HELG PÅ ER!!!

Nu saknas bara lamporna...

image7

Det kom ett paket...

...med posten idag! Lycka - jag äääälskar att få paket med posten! Kunde för mitt liv inte förstå vad det kunde vara. Väntar visserligen 2 paket med traderafynd men storleken stämde inte överrens med detta paket. Det visade sig vara en bok om scrapbooking från Natti. Tusen tack snälla söta du!!! Kanon att få lite inspiration o ideér när man är så ny på området. Hoppas jag har lite resultat att visa när ni kommer upp nästa gång!



Fotograferingen idag gick superbra och jag tror att vi fick till riktiga fina bilder på tjejerna. Både jag o Sandra tyckte dock att det var lite synd att fotografen missade några riktigt fina poser som de gjorde men jag tror vi kommer att bli nöjda ändå. Efter ca 30 sekunder av fotograferingen så ramlade Agnes huvudstupa fram från den lilla bänken de satt på. Det var efter hon gjort någon schysst posé med armarna och tappat balansen. Nåja, hon hämtade sig snabbt så vi kunde fortsätta. Jag tror att de enskilda bilderna på Agnes oxå blev bra...längtar tills man har dem i handen.

Det blev ingen träff med Mickis o Therese idag för Thereses dotter Maja är sjuk. Trist, men det kommer fler tillfällen. Istället så åkte jag in till stan för att uträtta lite ärenden. Frågan är bara...varför hittar man SÅ mkt snygga kläder när budgeten är tight??? Jag såg snygga kläder o grejer överallt där jag gick!!! Kunde inte hålla mig från att köpa en varm å go sjal och en mössa, ngt som verkligen känns behövligt nu när det blir kallare o kallare ute!  ...den här hittade jag oxå, funderar om jag ska ha den på dopet på lördag???

Nu är det snart filmtajm här hemma...tjingtjing:)

Träningsglädje!!!

Å vilken lycka att börja träna igen! Jag har ju pga min havererade rygg haft ett ofrivillgt uppehåll på 4 månader. Nu känns det betydligt bättre så jag tänker köra på igen....å som jag längtat! Tyvärr så har en av instruktörerna, hon som hade flest pass o dessutom min favvo, flyttat. Så Byskes klena utbud har om möjligt blivit ännu klenare. Men jag ska nog oxå ge mig på spinningen i höst/vinter samt köra lite på gymmet som vi har tillgång till på jobbet. Det blir inte bättre än vad man gör det - eller hur? 

Nu är Jimpa back in Båtvik och hans älskade garage igen. Han har varit borta på övning/utbildning så jag har varit gräsänkling i stort sett från början på förra veckan. En klar fördel är att jag nu inte behöver känna mig så låst på kvällarna när Agnes somnat. Jag kan ge mig ut på byn o röjja om jag skulle vilja :)!

Nu kallar sängen...ska upp "tidigt"(kl 8.30) imorgon. Vi ska ju som jag skrev tidigare in på öppna förskolan för att ge fotografen en riktig utmaning! Det får genast mig att tänka på min o Sandras försök förra julen att få en bra bild på småtjejjerna till julkorten. Shit vilken svettig kamp det blev!!!


Godnatt på er!


Nähe...

Det blidde ingen fotografering idag. Fotografen hade strul med bilen så det blir imorgon istället - fan! Img så var det ju tänkt att jag skulle åka och träffa 2 kompisar och deras kids. Nåja, får väll lösa det på något sätt. Nu ska jag sätta mig och knåpa ihop ett schema till dagis för kommande veckor innan jul. Dagiiiiis, shit, har förtängt att allvaret börjar redan på måndag - cheeesus! Jag tänkte i mitt stilla sinne igår "undrar hur många veckor det är kvar tills jag börjar jobba på allvar igen"? TVÅ...BARA TVÅ VECKOR!!! O lord!

Jimmy ringde hem från jobbet idag och funderade om det var något speciellt han behövde ta ut ledighet för inför kommande månader då han satt med ansökningspapperna i högsta hugg. Njae svarade jag, inte mer än onsdagarna som du ska vara hemma då jag börjat om o jobba blev mitt svar. Hans svar kom för mig inte som någon större överraskning..."vadå är det snart eller"? Hm, ja 2 veckor bort är ju ganska snart! Låååång tystnad i luren från Jimmy..."oj, det har jag glömt bort"! ÄR JAG FÖRVÅNAD, svar nej!!! Har nog misstänkt ett tag att det inte blivit gjort men tänkt att det lägger jag mig inte i för som jag påminnt honom om detta så tycker jag att det är hans ansvar att se till att det blir gjort! Försvarsmakten är aldrig omöjliga så jag tror inte att det kommer att bli några bekymmer, men ändå! Killar!


Önskan

Jag önskar dig inte guld, mitt barn
ej heller pengar och makt.


Jag önskar dig modet att vara dig själv
och stå för det du har sagt.

Jag önskar dig inte en stenfri väg,
men kraften att vägen gå.
 

Jag önskar dig vänner i rikligt mått
och vänner att lita på.


Av: Peter LeMarc

Den här dikten hade jag tänkt läsa på Agnes dop förra året. Jag tycker att den är såååå himla fin! Tyvärr så fegade sig mamman i frågan ur i sista sekund så den skrevs istället i en bok som jag gjort till henne. Nåja, får tuffa till mig till nästa barn! Varför jag tänker på dikter nu är för att vi ska på dop på lördag. Bollan o Jonas döper lille Oscar och jag håller på leta en passande dikt till honom dagen till ära. Fast den blir såklart skriven på ett kort och inte uppläst av mig!

Nu kallar sängen! Imorgon så ska vi in till öppna förskolan för fotografering. Jag och Sandra ska slå på stort och ge fotografen hans största utmaning hittills...en kusinbild på småtjejerna! Undrar vem som kommer att svettas mest - jag, Sandra eller den stackars fotografen???

...en bild från dagen! (bilderna här blir större om man klickar på dem)

nattinatti


Den andra verkligheten

Ibland möts man av människor, situationer eller annat som gör att man får perspektiv på sitt eget liv. Varför nämner jag detta? Jo i Byske har det kommit massa flyktingfamiljer som ska bo här ett par månader i väntan på annat boende på annan ort. Jag har nu sista veckan stött på några ur dessa familjer och detta har berört mig ganska stark. Den ena gången var när jag hade prommenerat in till Byske med Agnes i vagnen. Nästan framme hos mina föräldrar så möter jag en kvinna med 2 små pojkar, uppskattningsvis 3 och 5 år gamla. Denna dag var rätt så ruggig så jag hade bultat på Agnes massa varma kläder, mössa, vantar, filt och dessutom satt hon i sin vinteråkpåse. En av dessa små pojkar, den mindre, hade endast vad som såg ut att vara en tunn bomullspyjamas på sig, ingen mössa och inga vantar. Hon såg dessutom ut att vara alldeles för liten för att orka gå någon längre sträcka.

Den andra gången var igår afton när jag körde hem till mamma med Agnes där hon skulle vara när jag var på matlaget. Ungefär mellan campingen, där flyktingarna bor, och samhället så kommer en pappa och går med sina 3 flickor, troligast i åldrarna 3-6 år. Det var mörkt ute och regnade och de såg ut att vara på väg till samhället i detta väder. Var det inte för att jag hade bråttom och att de var för många för att rymmas i min bil, så hade jag fan stannat och frågat om de ville ha skjuts. Det skär i mitt hjärta när jag ser sådant!!! Fan att jag inte stannade ändå!!!


Jag kommer verkligen tänka efter en extra gång innan jag gnäller över saker! Jag är aldrig så nödställd att jag inte har råd att köpa hela, rena o varma kläder till Agnes! Det är nyttigt att få upp ögonen ibland!


Nu ska jag dra fram skurmoppen innan min duracellkanin vaknar! 


3:e gången gillt!!!

Ja då var det dax att pröva en ny blogg då! Ombytlig-jag-vadå? Här är iaf instruktionerna på svenska vilket underlättar en aning :)!

I afton så var det premiär för terminens första matlag. För er som inte förstår vad jag pratar om så ska jag förklara. Vi är ca 8 mammor som träffas en gång/månad och äter tillsammans. Det är 2 stycken som lagar mat varje gång å så turas vi om. Faktiskt riktigt trevligt och det är 3:e säsongen som jag är med. Jag har samlat på mig massvis med smarriga recept som har använts flitigt. Idag körde tjejerna på det magra temat och bjöd på vegetarisk lasagne och "den smalaste chokladkakan" som den så fint hette. Kanongott!

Idag på fm så kom det förbi en "nisse" som håller på göra en bok om bygden och ville ha lite information om vårat hus (ja även om våra föräldrars namn, födelseår, vars de är född osv - hur relevant nu det känns?). Det ska bli intressant att se slutresultatet....och NEJ jag kommer INTE att köpa boken...som kommer att säljas för det blygsamma priset FYRATUSENTVÅHUNDRA kronor!!!!

Idag så var det kepsprovning på hög nivå här hemma...
...KUUUUL tyckte Agnes!

 

RSS 2.0