Tonight is my night :)

Idag är en bra dag! Jag har fyra dagars ledighet framför mig, mycket skoj inplanerat men även några lugnare stunder. Precis som jag vill ha det!
 
Ikväll så står det klinikfest med feta bokstäver i min almenacka. Gud vad jag längtat efter denna dag! Jag försökte komma på sist jag var ut och svängde mina lurviga (då räknar jag inte in tjejfesterna eller kompispartajen som vi haft på hemmaplan utan "riktiga" utgångar) och jag det måste ha varit i somras om jag minns rätt. Det är illa! 

Nåja, jag är laddad till max och som pricken över i:et så ska en kompis stajla mig kvällen till ära. Blir jag nöjd så kan det kanske det blir en bild på resultatet här img :)! Den som lever får se!

Trevlig helg på er kära vänner...det ska jag ha!

Jo...jag måste bara visa en till jacka som ligger under min vill-ha-lista just nu. Men denna månad är det kyrkråttavarning i plånkan så det får ev bli nästa månad!

Psykiatrin

Efter flera år inom somatiken (fysiskt sjuka) så är jag van med ett arbete som i de allra flesta fall ger goda resultat. Då menar jag att man träffar en patient som är sjuk, behandling ges och han/hon blir bättre (oftast tom helt bra). Visst har jag träffat på en del sorgliga och tragiska fall och dödsfall inom somatiken men i det stora så överväger det goda resultatet.

Nu, när jag arbetar på psyk, så får jag tänka om. Ganska mycket! Här gäller det att jobba för att bygga upp en relation, ett förtroende, att vara beredd på få lögner kastat i ansiktet på en, att bli sviken samt att ta ett steg fram och ofta två tillbaks. Jag måste också ha i tankarna att många av de patienter som jag träffar är kroniskt sjuka vilket innebär att de aldrig kommer att bli helt bra. 

Igår, så raserade allt jag byggt upp runt en patient. Jag var helt övertygad om att mitt arbete hade gjort skillnad. Jag trodde att jag hade fått patienten på andra spår, att jag byggt upp ett förtoende. Nepp, så var inte fallet visade det sig!

NEJ, jag får inte ta det personligt, det är vad som sägs iaf. Men det är svårt, så otroligt svårt!!! Och det handlar om att jag inte är van att måsta börja om på ruta ett när vi nästan var i mål. Trist som 17! 

Undra om jag någonsin kommer att vänja mig vid denna typ av arbete?


Våran lilla ängel

Här är ängeln som Ida ritat till dödsannonsen som vi har skickat in till tidningen. Visst är den fin? Den passar dessutom så himla bra till dikten som vi har skrivit. Men pga att vi inte väljer en av deras symboler så får vi punga ut 300 riksdaler för en bild som är 1,5 cm stor. Hutlöst! Fast i ett sådant här fall känns priset som det kvittar! Bara det blir bra!

Vi har besök i veckan av Jimmys storebror och hans busungar som bor i Stockholm. De bor hos oss vilket är riktigt skoj för då får man verkligen umgås med dem ordentligt. Det är ju så långt mellan gångerna vi ses. Agnes är överlycklig att ha sin kusin Lina här. Hon satt helt salig tillsammans med henne i soffan imorse o kollade på bollibompa *sött*.

Ikväll så är det kvällstjänst som gäller för mig...blääää! Vill ju va hemma och socialisera med storfrämmandet ju! Nåja, har ju ett par dagar på mig innan de åker hemmåt.
 
over and out från Båtvik! 

Nice suprice

Igår så dök den här rackarn upp som gubben i lådan: (Jimmys lillebror)

Han har varit i Australien sen i september och skulle komma tillbaks till Sverige i juni...trodde vi!!!

Det var jätte, jättekul att träffa honom igen!!! Han verkade må prima men hade fått en del mer eller mindre uppskattade (av bröderna) utsmyckningar på kroppen :)!

Jag sitter och håller på att fixa en dödsannons till tidningen nu. Någon som vågar sig på en gissning vad det kostar?

Mera mjöl

Så här kan det se ut när en 1 1/2 åring bakar bullar:

image453
image454

Man får sänka kraven på ett rent å snyggt hem som småbarnsmamma, haha!

Konstig lördag

Igår så var det tänkt att jag, Jenny och Sarah skulle åka och uppvakta Anna som skulle ha fyllt år till veckan men pga av det som hänt så fick vi styra om våra planer. Det blev en helkväll här hemma istället där även Ida, Fia och Linda mötte upp. Vi diktade ihop en dödsannons som ska in i tidningen och det kändes så sjukt overkligt hela situationen att måsta skriva en sådan om en av våra vänner. Fy fan vad livet är orättvist!!! Jag har sagt det förut och jag säger det igen...hade jag varit troende så skulle jag lägga ner allt som har med gud att göra för sånt här får tamefan inte hända!!!

Helgens tragiska händelse har iaf fått en att tänka till...
Att uppskatta det man har, aldrig ta någonting för givet och att aldrig gnälla över småsaker!!!

...dagens lilla hjälp(?)reda i köket!

Ingen sten är så tung som sorgen


Slumra så tyst från sol

    och vår

Slumra så stilla från

    smärtans tår

Ljuv är vilan i ljus och

    frid

Fjärran borta från livets

    strid


image449

Tidigt imorse somnade en av mina kära barndomskamrater in. Väntat men ändå oväntat. Fullkomligt obegripligt! Det är en dyster dag i byn!

Sov gott älskade Anna!

VÄNNER

Det cirkulerar ett mejl nu som jag tycker är så tänkvärt, fint och framförallt väldigt sant:

Man kan vara bästa vänner i ett år,
Man kan vara bästa vänner i två år,
Man kan vara bästa vänner i tre år
Jättebra vänner året därefter,
 
Kan hända att man inte prata så ofta följande år,
Och inte ens har lust att prata påföljande år,
Så jag ville bara säga,
 
Även om jag en dag inte längre skulle prata med dej,
Du är unik för mig och du har gjort ett intryck i mitt liv,
Jag tänker på dej, respekterar dej, och beundrar dej.

Kom ihåg, att alla i världen behöver en vän,
En dag kanske du säger att du inte har några vänner,
Kom då ihåg denna text,
och trösta dej med att tänka på alla de vänner som glatt dej.
Så ta verkligen hand om alla dina vänner,
För en dag kommer du garanterat att behöva dem.

      
      
      
      
        
        

Ingen nämd...ingen glömd!

Jag är så lycklig som har så många fina vänner!

Härliga dag!

Å vilken härlig dag det har varit idag! Varm choklad, grillad korv, ostmackor och sist men inte minst...inga brutna ben!!! 

Jag lämnade brädan hemma pga att liftarna tydligen bara har öppet på helgerna och skolloven. Så vi åkte madrass och skiboard för fulla muggar istället. Man fick känna sig som barn på nytt :)! Jag kan pga sekretesslagen inte lägga ut några bilder från våran härliga utflykt så ni får nöja er med en annan bild som jag tog idag.

image440

Ikväll är det spinning på schemat. Jag har lyckas lura med mig Sandra som ska prova för första gången. Vi får se om det blir första och sista gången eller. Jag hoppas inte det (att det blir sista gången alltså!


En dag i skidbacken

image422

Imorgon så ska vi åka med jobbet till en skidbacke som ligger ca 1 timme från Skellefteå. Jag har varit där för flera herrans år sedan (typ mellanstadiet) och det ska bli riktigt skoj att åka dit igen. Så nu är det bara att hoppas att vädergudarna är med oss. Jag undrar faktiskt om jag ska ge mig på att låna Jimpas snowboard. Så har jag inte uppdaterat bloggen på ett par dagar framöver så kan det bero på att jag förmodligen ligger på ortopeden med brutna ben och armar ;)! Jag minns ju hur det gick sist jag provade att åka bräda (inte så bra...dock ingenting brutet!!!


Vasaloppsspinning

Jag har anmält mig till vasaloppsspinning! Jag vet, helt sjukt, men jag tänkte ändå att jag skulle ge det en chans. Det är ju faktiskt det "närmaste" vasaloppet jag kommer att komma då jag hatar att åka skidor! Vi kommer att spinna tills första man går i mål. Förra årets vinnare åkte på 4 timmar o 43 minuter så det kommer att bli en jävla massa cykling! Under tiden vi cyklar så visas vasaloppet på storbild. 

Tror ni att jag kommer att se ut så här efteråt? Det tror INTE jag!!!
image421

Jag försökte få med Jimpa på detta jippo men han stenvägrar. Han tycker spinning är löjligt! Likaså alla andra träningsformer som jag utövar och försökt få med honom på. Jag är alldeles säker på att han skulle tycka att boxercisen är kul men han är envisare än envisast tyvärr! Det ska vara hockey, styrketräning, löpning eller andra enligt mig tråkiga sporter.  

HELT crazy!!!

Som ni vet så har jag haft ett par auktioner ute på tradera under veckan som var. Dessa auktioner gick ut igår kväll och jag kan inte annat än säga att jag är mucho, mucho nöjd med samtliga! Jag sålde bland annat ett par brallor som jag köpt begagnade på tradera för 180:-. För dom så fick jag NÄRMARE 300 kronor! Snacka om bra tredjehandsvärde!!! Jag känner faktiskt lite dåligt samvete för tjejen som betalar mer för dom än vad jag gjorde! Helt galet...men jag ska inte klaga! Det här är lite farligt för nu fick jag blodad tand på detta med att sälja ist för att köpa. Tror nog jag måste rota ännu mera i Agnes gamla kläder :)!

Igår så var vi på kalas hos Anja. Hon fyller ju hela 2 år idag så vi firade henne en dag i förskott!!! Tänk vad sjukt snabbt tiden går va? Nyss gick vi där med magarna i vädret och nu har våra småbrudar blivit så "gamla". Man blir nästan rädd!

Här är några bilder från kvällen:
        


Shopping på egen hand

Imorse vaknade jag med det pissigaste tänkbara humör man kan tänka sig. Allmänt trött, less o irri på allt och alla. Härlig start på min lediga dag va? Vädret var dessutom kasst och det kändes faktiskt som att jag lika gärna kunnat jobba som det egentligen var tänkt att jag skulle göra!

Tror att Jimpa uppmärksammade min sinnesstämning rätt så snabbt för han var inte sen med att erbjuda sig att ta Agnes hela dagen så jag kunde få göra precis vad jag vill, helt ensam! Så jag drog in till stan för att strosa runt helt på egen hand och det allra bästa...utan någon tid att passa som jag alltid har när jag är på stan numera. Det är antingen jobb, barnvakter, dagis eller annat som väntar. Det var iaf alldeles underbart att få gå helt i lugn å ro i affärerna, det behövde jag! 

Jag köpte bland annat dessa:
Jag har verkligen saknat ett par finstövlar som man kan ha till kjol/klänning (ja även till jeans med). Och som jag letat men aldrig hittat några jag gillar. Det kan nog bero på att jag har lite krav på hur de ska se ut...inte för hög klack men inte för låg heller, inte för trubbiga fram men heller inte helt spetsiga, lite högre skaft och absolut inga krussiduller som nitar, remmar eller andra "tjusiga" detaljer. Så tror ni jag kunde hålla mig då jag hittade dem jag letat efter så länge??? Men nu vill jag ju bara ha ett tillfälle att kunna använda dem ;)! Vilken tur att jag ska på klinikfest snart!

Jag shoppade även en vår/sommar/höstjacka och en söt mössa till Agnes. Jackan är en kopia på polarns skaljacka som jag varit sugen på att köpa så länge. Men denna var endast 1/3 så billig som pops...me like!!! Kassörskan sa att de även ska få hem byxor som hör till jackan så de lär jag oxå köpa när de kommer!

Hann oxå med en sväng på Telia för att låsa upp min mobil...JIPPI KA YE! Tänk att jag klarade mig utan mobben i över en vecka, haha!

När jag kom hem till Båtvik igen så var hemmet kliniskt städat och alldeles tyst o tomt, ingen karl o ingen dotter så långt ögat kunde nå. Jag måste faktiskt erkänna att det är riktigt nice att få vara helt själv ibland! Det är man inte så bortskämd med! Att bara få ligga på soffan och slöa utan att någon ettårsganster är uppe i ens ansikte HELA tiden!
Ikväll så blir det hemmagjord pizza och schlager i goda vänners lag! Mitt humör är betydligt bättre än imorse och det finns hopp för en riktigt trevlig lördagskväll ;)!

Sayonara

LYCKLIG :)

Vädergudarna har verkligen varit med mig idag! Är ledig och kunde inte få bättre väder! Sen att det är fredag och att jag blev ledig img då jag egentligen skulle ha jobbat gör inte saken sämre direkt!

Vi tog sparken imorse och drog en repa runt byn. Agnes stortrivs i oranga faran (min gamla sparklåda från 70-talet). Vi svängde bl a in hos svärfar och kollade vad han hade för sig i hans renoveringskaos. Jag är verkligen INTE avis då vi ganska nyligen gjort bort det han håller på med nu (riva väggar, golv mm)! Fast vi bodde ju i röran vilket han slipper då de har en lägenhet. Vi var även in och morsade på min kompis Anna som bor här i byn.

Jag passade på att gå en långprommis i det underbara vädret när A sov. Jag hade kunnat gå mkt, mkt längre men jag har en del saker att ta tag i hemma (tråkgrejer som städ å tvätt å allmänt röjj) så en timme fick räcka. 

Lämnade Agnes en stund i fm då jag fick ett telefonsamtal. Kom in i köket och möttes av detta:
...hon hade hittat kartongen med körsbärstomater och klämt sönder nästan varenda en. Hon var skitnöjd med "småbollarna" som hon satt å kastade åt alla håll. Kan tillägga att mamman var mindre nöjd för det var tomatgish tamefan ÖVERALLT!!!

Måste bara visa er en rörelse till en av favvosångerna för tillfället.
image408
"Lille ko, lille ko, lille söte koa"

Nä, nu är det tråkgöra som gäller här medans fröken fortfarande sover!

TREVLIG HELG på er önskar:


En halv ansiktsbehandling...

...det är vad mina auktioner på tradera är uppe i nu. Och då är det ett par dagar kvar tills de går ut och de stiger som allra mest det sista dygnet. Looking good :)!!!

Det är väll ingen som missat att det är alla hjärtans dag idag va? Jag köpte ingenting till Jimpa eftersom han sällan gör så stora uppoffringar en dag som denna. Planerna är att han ska få en gomiddag imorgon istället tänkte jag. Idag var det lite tajt för tajt med tid till sådant då jag jobbat hela dagen. Hur som hellst så blev jag lite snopen då det visade sig att J i alla fall kommit ihåg denna dag och dessutom köpt fina blommor och choklad....inte illa (med tanke på att han missat ca 10 av alla hjärtansdagar som passerat under våra år tillsammans)!!!

KRAAAAAAAMARimage405
Projekt barnkläder

Om vi nu skulle få fler barn, hur stor är då chansen att det blir en flicka till...som dessutom föds under samma månad som Agnes. Väldigt liten skulle jag vilja påstå! Att få en flicka till är ju visserligen 50% chans, men en flicka till i juni???
I och med detta konstaterande så kan jag snabbt räkna ut att många av Agnes kläder förmodligen aldrig kommer att bli använda igen. Vi har heller inte plats att förvara varenda urvuxet klädesplagg i våra förråd. Jag har i nuläget sparat varenda litet plagg från strl 46 och uppåt.

Så igår så började jag på ett nytt (väldigt omfattande) projekt, nämligen att gallra-gallra-gallra barnkläder *svettas*. Jag kommer endast att spara ca 2/10 av alla kläder och resten säljs bort, på tradera och på vårens kommande klädbytardag. Jag la faktiskt upp ett par auktioner på tradera redan igår.

Alla pengar som jag får in av mitt "säljakläderprojekt" ska läggas åt sidan. För mamman i fråga har tänkt unna sig ett besök här.

Vad det blir för behandling/behandlingar beror på hur lyckat mitt projekt blir :)! Förhoppningsvis blir det succé så jag kan ta en flera timmars lång behandling, haha!

Perfekt tajming!!!

Ikväll när jag kom hem och skulle köra in bilen i garaget så hörde jag en helikopter komma surrandes norrifrån. Jag förstod ganska snabbt att det var Jimpa med kollegor som var ute på något mission i krokarna. Jag skyndade mig att slita ut Agnes i bilen så att hon skulle få se helikoptern och sen hade vi första parkett när den flög fram o tillbaka över huset. Det var sååå häftigt att se Agnes reaktion när helikoptern passerade just ovanför trädtopparna och jag hade kunnat betala dyra pengar för att ha en filmkamera till hands just då! Våran lilla fordonstokiga madam blev heltokig av lycka kan jag lugnt säga! Sedan gick hennes mun i ett tills jag la henne för natten..."hellidotter...Mimmi (hon kallar Jimmy för Mimmi eller Mimmy) hellidotter"!!!

Jag och Jimmy har pratat länge om att det skulle vara så kul att åka upp hela familjen till hans jobb och kolla på helikoptrarna eller att de kommer och flyger här i området så Agnes får se dem. Just för att hon är så fashinerad av helikoptrar (å traktorer, å skotrar, å motorcyklar mm).
Tänk om jag kommit hem bara någon minut senare! Då hade vi missat allt! Ibland ska man ha lite tur...


Nu är det bingtime här, ska upp i ottan imorgon!

Natti natti på er


T-Y-P-I-S-K-T

Jag somnade på soffan igår kväll när jag kollade på film. Vaknade helt yrvaken mitt i natten och kom plötsligt på...min PINKOD till mobilen! Visst fan är det typiskt! Varför skulle jag vara så snabb att förbruka mina 3 försök?

Idag så har vi haft en lugn å skön förmiddag. Solen lös för fullt på fm så vi traskade ut tidigt (ja, allt e relativt när man har en morgontrött dotter)! Agnes var het på pulkan så vi traskade runt byn och hon satt som en tupp i sin pulka och kollade på allt "spännande" runt omkring *söt*.

Mobilabstinens

Det här blir min 3:e dag utan mobil och abstinensen börjar bli rätt så påtaglig! Det är inte förrän man är utan telefonen som man inser hur sjukt beroende man är av den lilla manicken! Jag har dessutom sabbat mitt 3:e och sista försök på pin-koden så jag måste in på Telias butik för att låsa upp den. Och det bli inte förrän tidigast på onsdag som jag har tid med det *suck*. Dvs 2 låååånga mobillösa dagar till alltså! Vadå i-landsproblem???

Idag har vi haft så sjukt bra väder att det rent sved i hjärtat att måsta åka till jobbet för att jobba em! Jag och Agnes passade på att vara ute hela förmiddagen för att njuta av solen. Hon var så söt att jag hade kunnat äta upp henne när hon gick i skogen med sin lilla oranga hink och samlade "dottar" (kottar)..."mamma meja dottar..."dotte däääär". Hon var helt lyrisk över dessa kottar. Vad är det man säger - lite roar små barn, haha! 

...så här går det när tvättlapparna är slut hemma! Som synes så börjar det bli lite trångt i handfatet!

Imorgon så är jag ledig och hoppas på samma goväder som idag :)! 

Åter en helg förbi

Denna helg har inte varit den mest händelserika helgen i mitt liv direkt. Men å andra sidan så har det varit rätt så skönt att bara känna lugnet vilket inte är alldeles för vanligt i den här familjen! Igår så blev det paltkok å schlager hos svärmor som fyllde år och idag har vi varit till svärfar och käkat middag.

Schlagern var rent ut sagt så bedrövlig att jag inte ens tänker lägga ner någon energi på att skriva om det! Stor besvikelse!!!

Jag hade tänkt åka och träna ikväll med de har lagt passet på en sådan sunktid så jag sket i det. Klockan 20, som passet är, då vill man bara va hemma och ta det lugnt, ligga i soffan o bara göra ingenting. I alla fall på söndagar!!! Det hade varit en annan femma om passet varit vid 18-tiden ist. Men jag tog mig i kragen o körde ett eget litet träningspass tidigare idag ist...powerwalkade in till Byske med stavarna och sparkade hem igen. En härlig runda på dryga milen! Skööönt!

Nu ska jag kolla på I en annan del av Köping. Man blir glad ända in i själen av det härliga gänget!
 Här är det sköna Köpinggänget!

Hoppas ni haft en bra helg!

1 försök kvar :(

Min mobil förolyckades en aning igår. Den hamnade under vattenytan och blev helt kokko. Jag hörde Jimpas ord i huvudet...plocka isär allt och torka, torka, torka...så jag gjorde det. Döm av min förvåning när den startade imorse utan några problem, tack gode gud!!!
Men till mitt dilemma - jag har glömt bort min pinkod. Min käre sambo "råkade" kasta papperna där alla koder stod när jag köpt telefonen så jag har ingen backup! Och vetskapen om att jag bara har 1 försök till på mig gör mig lite lätt stressad!

Så i nuläget så är jag okontaktbar via mobilen!

Trött å sliten

Trots en lång natts sömn och en kolugn dag på jobbet så är jag helt färdig ikväll. Jag misstänker att en av anledningarna kan vara mitt jagande på stan idag. Letade förtvivlat efter en present till svärmor spm fyller år img och trodde verkligen inte att det skulle bli någon match. Vi (jag o Sandra) hade bestämt oss för att köpa en snygg topp/tunika till henne men pga av alla jävla utplockade reor så hittade jag INGENTING på någon av Skellefteås affärer som säljer damkläder! Gaaah, vad less jag var! Det blev iaf inget klädesplagg utan ngt helt annat.


Det blev lite grejer till Agnes oxå (nähä???) under dagens shopping. Köpte en så himla söt kjol i brun/rosarutigt tyg och ett par fin-fina manchesterbyxor på Kappahls halva reapris (=typ gratis). Hittade även denna som kan bli en het kandidat att packa med till Bulgarienresan:
...visst är den sööööt! Gillade den boxerliknande underdelen! Hon kommer att bli så cute med en vit solhatt till denna outfit! Sen kan man ju ifrågasätta syftet med en bikiniöverdel på en 1 1/2 åring?  

Till mig själv så blev det inte mer spännande än en bh, reflexväst, en duschcreme och en ansiktscreme i shoppingpåsen. Jag har blivit så kräsen när det gäller hudvårdsprodukter på senare dag och det enda som duger i ansiktcremeväg är denna:


Nä, nu väntar ett glas rött, horisontalläge i soffan & let´s dance (jag hejjar på Tina, Herrey och Tony)!
Trevlig helg kära vänner!


SKITkul

Vi har inte direkt aktivt pottränat Agnes utan mer satt henne där lite då o då för att hon ska få vänja sig vid den. Jimmy är den av oss som varit betydligt mer ambitiös att jobba på den biten. Igår när jag jobbade kväll så hade han fått henne att bajja på pottan för allra första gången och J var förstås hur stolt som hellst (lite över att det var han som fixade det och inte jag)! Gissa vad han gjorde...jo fotade resultatet med mobilen och skickar mig ett mms!!! Snyggo, tack för den "härliga" bilden!

Ni behöver inte vara oroliga...jag ska INTE lägga upp den bilden här!!!


Jag avgår

Igår på byaföreningens styrelsemöte så berättade jag för de övriga medlemmarna att jag inte tänker fortsätta som sekreterare vid nästa omval, dvs i nu mars. Det känns både trist och jäkligt skönt att ha tagit det beslutet faktiskt! En av anledningarna att jag bestämt mig för att lägga ner mitt jobb där är att vi i nuläget endast är 2 i styrelsen som är aktiva när det gäller att ordna o fixa inför alla aktiviteter och evenemang som ordnas och det blir därför så j*kla mkt tid som går åt. Man blir vald på en 2 års period (vilket jag alltså suttit nu) och eftersom jag har planer på studier o lite annat så känns inte mitt styrelseengagemang som prio 1! Så får det bli!

Här kommer lite bilder från några av de aktiviteter som jag varit med att ordna.
Det är från arbetsdagen i våras, byns dag, hantverksmässan, surströmmingsskivan och kubbturneringen.
 (bilderna är snodda från föreningens hemsida)

Utöver detta så har jag även varit med och arrangerat  lucia, allsång på utedansbanan, midsommarfiranden, schlagerkvällar, pubkvällar, andra underhållningar i byagården, klädbytardagar mm mm. Så nu kanske ni förstår hur mycket tid jag lägger ner på mitt engagemang där.


Here it is..leveransen!

image387
(Linda hade rätt)

Vi har länge pratat om att köpa en platt-tv till vardagsrummet men pga den härliga Bulgarienräkningen så bestämde vi oss för att vänta ett tag. Trodde jag iaf ;)!

Så nu blire schlager på storbild de kommande 5 lördagarna...just great!!!

Nyfiken i en strut

Jimmy ringde hem i förmiddags och sa åt mig att hålla mig hemma mellan 13.30-14.30 för då kommer det en leverans av något han beställt som jag måste ta emot. Snäll som alltid så vägrade han berätta vad det är så nu går jag och sliter hår över att lista ut vad 17 det kan vara. Kan inte komma på ngt alls!!!

Idag har vi varit ute och sparkat på fm och shit vilket sparkföre vi har!!! Hade broddarna på mig så vi swishade fram hur snabbt som hellst. Det var någon som satt nöjdare än nöjdast i sparklådan och skrek..."meeeja, meeeja" (och det var inte Jimmy)!

Update: Nu har leveransen kommit och jag tänker inte avslöja vad det var riktigt ännu. Kan ju säga så mycket som att det var inte några motordelar som jag hade kunnat tänka mig och grejen gör även mig glaaaad...mycket glad dessutom!!!! Bilder kommer senare...

AUDIT

Jimpa sover...bara dynga på tv...pigg som 17, vad göra? Hamnar förstås vid datorn ;)!

I helgen när jag jobbade så fyllde jag i ett formulär som heter AUDIT (bör nog tillägga att jag gjorde det endast för skojs skull). Det används i vissa patientfall för att kolla dennes alkoholvanor. Jag klarade mig utan anmärkningar. Men tanken slog mig...hade jag gjort testet för vill säga 5 år sedan så hade poängen sett helt annorlunda ut!!! Man kanske blir klokare med åren? Tror det faktum att vi har barn nu gör nog sitt oxå, kan ju inte röjja runt som tidigare!

Testa själva men lova att meddela mig resultatet:
www.beroendecentrum.com/pages/topmenu/formular/audit.pdf>
Jag ska kanske tillägga att poängen till svaren är 0-4, alltså 0 poäng för t ex svarsalternativet aldrig och 4 för det högsta alternativet. Svårt att förklara!!!

Kram å god natt på er från systemtomten
(good old days, då jag inte velat göra en AUDIT :) )

Skitkorv!

Var laddad till max inför kvällens spinning å vad händer? Precis innan jag ska byta om och åka iväg så lyssnar jag av mobilen och får reda på att kvällens pass är inställt! Damn! Så nu ska jag ge mig ut på långprommis med stavarna istället *mutter*!

Kvällens sunkmamma med sin lilla piga:

Bilder från i lördags

Blev lite full i skratt när jag tankade över bilderna från festen i lördagen till datorn idag. Snacka om motiven från festerna är annorlunda nu jämfört med för ett par år sedan! Tidigare så var det bara fyllebilder av alla de slag och nu är det 99% bebisar och små barn. Oavsett tillställning! Nåja, här kommer lite bilder från kvällen (som för övrigt var jättetrevlig!).
...coolingen i sina nya utsvänga jeans!
...Jimmy hade 2 hjälpredor när han öppnade presenterna!
...Trött-Astrid! Så roligt var babygymmet!
...händerna däremot var jättespännande att kolla på!
...Frida, Lourens, Jerry o Sandra
...Sara o Moa

Jag har en riktig govecka i veckan. Jobbar nämligen bara onsdag, torsdag o fredag. Vi rullar schemat på 5 veckor och 3 av de veckorna så har jag 3-dagars veckor (dvs jobbar 3, ledig 4). Det här med 80% är inte helt fel kan jag lova ;)!!! Vi har inte så överdrivet mycket planer för de lediga dagarna vilket känns riktigt skönt! Bara ta dagarna som de kommer.

Farligt farligt!!!

På mina helgpass på jobbet så är jag den enda sjuksköterskan vilket innebär att jag är fast på avdelningen, får alltså inte lämna byggnaden alls...inte ens om alla patienter o personal går ut. Surt, surt, surt! Idag så är det så, alla har dragit ut ett tag och jag sitter kvar här! Det blir ofta att man hamnar vid datorn då det inte finns så mkt annat till utbud av vettig sysselsättning. Nu har jag lusläst tradera-sidan vilket är fullständigt livsfarligt! Det slutade med bud på dessa grejjer:

...en superdupervarm åkpåse som jag letat efter! Kanon när det blir riktigt bitigt ute! 
...dagistofflor till våren
...helt nya vårskor till Agnes
...ja jag kunde bara inte hålla mig ;) (det är mössan - inte nallen som säljs)
...lek o lärbok
...splitt ny meandi-tunika som var slut i höstas då jag skulle köpa den

Ja ni ser, inte blir jag då nå rikare av att jobba direkt!!! Fast jag kan lugnt avslöja att det är inga överpriser som jag lagt som bud. Får jag sakerna för den summan jag lagt så är jag mer än nöjd!!!


Vi firar 13 år idag!!!image360

Med bestämda steg!!!

Jag satt o kollade på gamla filmklipp från kameran härom kvällen. Det är sådana gånger som man inser hur snabbt tiden går! Detta är ett klipp från ganska precis ett år sedan. Cheeeesus vad mycket som hänt sedan dess!!! Jag tänkte filma henne någon dag framöver så får ni se skillnaden!

Det ser verkligen ut som hon har tunga skor på sig, haha!!! Undrar oxå om gåstolen bara går köra åt ett håll? Det ser misstänkt ut :)!

Jobbarhelg :-(

....GRATTIS, GRATTIS till Jimpa som fyller år idag!!!
Vi firade ju som jag nämnde honom igår eftersom jag jobbar kväll idag. Han blev muchos nöjd över "finmiddan" som jag hade lagat till honom. Imorgon så blir det tårta o kalas hemma hos oss!

Det blev ingen fotografering för mig igår. När jag kom ut och skulle börja fota så får jag förstås batteritorsk *morr*. Så nu är det bara att invänta fler fina dagar så man får ge sig ut på fotografering!

Idag så har jag ringt o bokat tid för klipp- å slingning. Tänkte vara ute i god tid innan alla examen- och studentklippningar ockuperar alla klipptider. En fd jobbarkompis dotter arbetar som lärling på en (vad jag hört) jättebra frisörsalong. Priset var inte helt fel heller...550 för klippning och slingning i 2 olika färger! Men det låga priset är ju pga att det är en elevbehandling. Jag klagar då inte :)!!!

Back 2 work....


RSS 2.0