Goväder utan dess like

Jag kunde inte ha fått bättre väder på min lediga dag!!! Det är så sjukt fint ute när solen lyser på den vita snön att det nästan gör ont i hjärtat. Jag ber till de högre makterna att det INTE är sånt här väder i helgen då jag ska jobba för då kommer jag att bryta ihop!!!

image354

Jimmy fyller år img men jag jobbar kväll så vi ska fira honom lite i förväg idag istället. Han har fått önska middag och jag blev särskilt förvånad över svaret...stuvade makaroner o stekt fläsk. Hans favvomat! Jag har även köpt en annan av hans favoriter, semlor. Tårta får han på lördag då släkten kommer hit och uppvaktar honom.

Nu ska jag ge mig ut på en långprommis/fotorunda! Vi får se om det dyker upp några vinterbilder här senare idag!

Överflödig

Var 5:e onsdag är vi så katastrofalt mycket personal på jobbet så det är helt sjukt! Jag är inget större fan av dessa onsdagar då man bara går på varandra i våra pyttesmå lokaler. För att minska mitt lidande denna dag så flexade jag in drygt en timme senare, tog en timme friskvård under dagen samt flexade hem en timme tidigare. På så sätt så gick det något bättre att komma sig igenom dagen! Det var helt underbart att få sova en timme längre imorse och jag önskade så att jag kunde få göra det varje gång jag jobbar fm. Mest pga att slippa rycka upp A så hiskligt tidigt som jag annars gör när jag börjar klockan 7.

Imorgon är jag ledig och jag hade lite smått funderat på att åka till badhuset med Agnes. På torsdagar så har öppna förskolan en tid på dagen då de har värmt upp barnpoolen lite extra. Vi får se hur vi gör. Hur som hellst så var jag tvungen att se om hennes badräkt passar i fall det blir så att vi far dit.

         

Nu väntar ett pump-pass...bye bye


Dödsorsak: näringsbrist

Sedan långt innan jul så har mina blommor i vardagsrummet sett ut så här:

Ingen vacker syn va? Jag fattar inte...alla mina andra blommor har anammat min sparsamma vattning och är hur fina som hellst men denna sort gav upp på en gång efter jag köpt dem! Idag så har jag tagit tag i döingarna så nu finns det fina, friska och förhoppningsvis mer tåliga blommor att skåda i fönsterna!

Jag köpte även doftljus (älskar doftljus) som ska lukta regnskog. Jimmy var inte sen att fråga när jag tänt dem om jag visste hur regnskog luktar. Tjaaa, så här kanske? Gott luktade dem iaf och det är huvudsaken!

Nej nu väntar bingen om fröken nattuggla ska orka upp img!

Lev å må


Polisförhör

Idag så har jag varit på mitt första polisförhör. Jag åkte ju dit för rattonykterhet i juldagarna! Neeeeeej, jag skojjas bara...ni kan va lugna för det gällde inte mig....är ju skötsam som vanligt (hm?)! Jag följde med som moraliskt stöd till en av våra patienter. Det var riktigt intressant att få se hur ett förhör går till.

På em så var vi iväg på studiebesök på ett ställe i Ske-å där patienter med psykisk ohälsa får arbeta men djur som terapi. Det var hästar, hunddagis, får och katter som patienterna jobbade med. Detta har visat sig fungera jättebra och många har visat stora framsteg genom att vara där. Kul idé va? Vi fick åka lite häst o vagn oxå innan vi åkte hem.

Jimmy har varit ledig från jobbet idag och haft en heldag med Agnes. De gav sig ut med skotern kl 9 imorse och var ute ända till 16.30 bortsett från en kort paus för byte av kläder och lunch hemma. Agnes gick nämligen ner med ena benet i ett av pimpelhålen. Så man kan nästan säga att hon tagit premiärdoppet för i år, haha! 

image347

En liten glimt...

...på Agnes nya rum som jag håller på att pyssla med. Det är dock en hel del kvar att göra...tavlor, hyllor, lampor mm. Det kan nog bli en del ommöbleringar oxå innan jag är helt nöjd.

...ovanför möbeln så ska det upp en vit hyllplan där jag ska ställa böcker mm

...under fönstret så ska jag ställa ett litet bord och stolar som inte är inhandlat ännu. Ser nu på bilderna att det ser väldigt kalt ut på väggarna. Jag ska sätta upp krokar och någon tavla på väggen som ni ser till höger.

Slänger även in en bild på en klänning som jag köpt till A på tradera (förvånade?). Denna har jag suktat efter länge men varit lite för snål för polarns ibland lite häftiga priser. Den är helt ny med prislappar kvar. Me like! Jag har börjat inhandla lite kläder till henne inför utlandsresan och även inför sommaren.
 

Optikdjungeln

Nu i vår så har jag planerat att köpa lite kameragrejjer. Bland annat så ska ett nytt objektiv, stativ, batterigrepp, filter, uv-skydd, en större kameraväska och extrabatteri inhandlas. Det svåra är att hitta ett bra och prisvärt objektiv som uppfyller de krav jag har med tanke på de motiv som jag fotar. Jag har suttit och kollat en del på nätet och har nu hittat några tänkbara som jag väljer mellan. Jimmy har en jobbarkompis som är jätteduktig på kameraprylar och han ska hjälpa mig. Det känns bra så man inte köper några kassa grejer. Det handlar ju ändå om en hel del pengar! Har iaf insett att systemkameran i sig är billig jämfört med allt man måste köpa till om man vill att kameran ska komma till sin rätt. Men det enda intresset jag har som kostar så det är bara att bita ihop, betala o se glad ut.

Hade jag haft obegränsat med pengar så hade jag även bytt ut mitt kamerahus till den här godingen:

Men över 20 000 kr är lite väääl saftigt tycker jag! Får invänta min framtida trissvinst!

Ikväll så är det dax för matlaget igen. Denna gång så är det jag, Sandra och Frida som ska koka ihop något gott. Planerna är att vi ska bjuda på choritzogratängen som jag gjorde i julas. Den är ju bara så himla goooood! Till efterätt så har vi valt Emmas ljuvliga vita kladdkaka med hallonsås. Mumma! Spinningen ikv kan bli lite knivig med så mycket god mat i magen, haha!

Här kommer en bild på Lovisa och Agnes från i lördags:

Skoterpremiär

Gassande sol, några minusgrader o helt vindstilla var vädret som vi vaknade till idag! Just lovely!!! Det var bara att packa korven, fylla kaffe i termosen och klä sig för en heldag ute. 

image331

image335


...kusin Anja

...småbrudarna redo för korvgrillning

 ...svärmor o Jimmy


Vårshopping

Ja julen hinner knappt passera innan affärerna exploderar av vårens nyheter o trender. Jag är i akut behov av en ny vårjacka så jag har faktiskt redan börja kolla runt lite smått. Inte i syfte att jag nödvändigtvis måste shoppa en snart men nu har jag ju lite tid på mig innan det är dax att hänga undan vinterjackan (& det känns j*kligt långt bort faktiskt)! 

Är lite sugen på en sådan:...men jag vet inte! Har i vanlig ordning grym beslutsångest vilket ofta leder till att det inte blir någonting!


En snygg kappliknande jacka hade inte varit så fel heller men det känns inte som någon praktisk vardagsjacka vilket jag är ute efter. En till o från jobbetjacka. Men det vore inte helt fel med en snyggare jacka de (få) gånger man stylar upp sig. Hittade en som jag gillade...men varför i fridens tid har de inte långa ärmar på jackor??? Det gör att den går bort på en gång! Annars var den snygg!
(skulle dock inte valt denna färg tror jag)


Sköna fredag

image327
Visst är dom coola? Det är en tjej som syr barnkläder av gamla kläder och säljer på nätet. Dessa är gjorda av ett par gamla crockerjeans! Jag tycker att det är en jättebra idé! Jag har själv funderat många ggr på att rycka ner gardinerna (gröna storblommiga i jättemjukt tyg) i lillkåken som står på gården och låta mormor göra något kul av det.

Ja nu så är man ledig i 4 dagar! Visst är det synd om mig?

Här kommer ett kanonbra recept inför helgen. Jag tänkte själv göra det ikväll.

image328

BIFF TERIYAKI:
400 g strimlad lövbiff
1 gul lök
2 morötter
250 g färsk broccoli
1 msk smör
1/2 tsk salt
ca 3/4 dl teriyakisås
2 msk soja, gärna söt
ca 1 tsk sambal oelek
2 1/2 dl Kelda mellangrädde 

Skala och skiva lök och morötter. Dela broccolin i små buketter och strimla de späda stjälkarna. Bryn köttet, lite i taget, i smör i en stor stekpanna. Salta. Ta upp köttet och fräs grönsakerna. Lägg tillbaka köttet och häll på teriyakisås, soja, sambal oelek och grädde. Låt allt koka några minuter. Servera med ris.


Ny trend?

Ni minns kanske för ett tag sedan när jag berättade hur roligt jag hade när Fia kom i vinterkängorna på spinningen. Det fick jag äta upp ikväll då jag upptäckte att mina träningsskor inte var med i bilen (som de ALLTID brukar vara) och jag blev tvungen att göra en Fia-favorit-i-repris! Fast lite senare, när Fia dök upp i spinningsalen så blev jag tvungen att skratta...även hon hade glömt träningsskorna hemma (igen) så vi fick svettas ikapp i vinterkängorna, haha! Undrar om vi kanske håller på att skapa en ny trend i Byske??? Inte så väldigt fräsch trend isf!

Slarvmaja number one!

Sent igår kväll så fick jag ett sms som löd "Hej! Din börs är upphittad på Statiol Kågevägen/Jannike"!

Ja just 17, var ju och tankade på väg hem från jobbet igår kväll. Just ja, la ju börsen på biltaket....och just f*n, glömde nog den där när jag körde därifrån!!! Vilken tur att ärliga själar finns som lämnar in värdesaker och schysst av tjejen som jobbar där som smsar mig från sin privata mobil!!!

Blir så less på mig själv då denna händelse inte är speciellt ovanlig för att vara mig! Jag glömmer och förlägger saker hit och dit men har kommit till insikt om att det INTE blir bättre på den fronten med åldern! Det är bara att gilla läget!

SUCK

Sju sanningar

Sitter på en nästintill tom avdelning då övrig personal- och patientstyrka dragit iväg och handlat lite grejer inför morgondagen. Som medicin-ssk så får man inte lämna avdelningen vilket ibland kan vara en aningens segt! Får fördriva lite tid här då det inte finns mycket annat utbud av sysselsättning!

Har blivit utmanad av Linda Alm...här kommer mitt bidrag:

- Som jag nämt tidigare så har jag en fix idé om att räkna mycket av det jag gör eller ser. Till exempel, trots att jag vet att det är 15 lyktstolpar efter den väg jag brukar promenera så måste jag ändå räkna dem varje gång jag går den vägen. Jag vet oxå att det är 47 steg mellan varje lyktstolpe! Vadå skruvad???

- Jag har alltid så grymt svårt att välja vilket skölj- eller skurmedel jag ska köpa. Jag kan stå o lukta på alla olika i evigheter innan jag bestämmer mig.

- Den enda 2:an jag haft i betyg i skolan är i matte. Detta har jag att skylla på mitt o Bollans tjatter på mattelektionerna ;) (eller kanske på att jag verkligen är kass i matte)!

- Sänkte mina betyg i åttan från 3,8 till 3,4 på EN termin! Ingen bra merit! Skoltrött o less var bara förnamnet!!! Jag skärpte dock till mig i gymnasiet och gick tog studenten med rätt bra betyg.

- Jag kan inte somna om jag inte får ligga på mage med huvudet vänd åt höger (vilket bidrog till en del insomningssvårigheter under graviditeten)!

- Jag älskar att raca mot andra bilar vid rödljus. Trots att jag alltid förlorar (skyller på klen bil)!

- Har i flera år haft en dröm att börja med pistolskytte. Jag har dock aldrig tagit tag i det!

Regler för denna utmaning:

Länka till den som utmanat dig
Berätta sju sanningar om dig själv
Utmana sju personer
Lämna ett meddelande till dem du utmanar

Jag utmanar följande: Therése (syster), Linda J, Annelie, Marie, Emma, Pia och Lisa...lycka till!

UPPDATERING: Blev tvungen att skratta då jag får ett samtal från min syster ikv som frågar om det inte var svenska som jag hade en 2:a i!!! Det heter LYKTstople, inte LYCKstolpe som jag skrivit, haha! Felet är nu åtgärdat!!!

Piggelin!

I natt så har Agnes sovit 14,5 timmar (18-8.30) och jag 10,5 (22-8.30)....helt galet men grymt välbehövligt!!!

Som grädde på moset så är det kanonväder ute med strålande sol och så där lagom kallt! Vi har hunnit vara ute och busat nu på fm. Ska iväg med A på dagis snart, jobbar kväll.

Se ya later....kommer med antagningen av utmaningen lite senare Linda!

Middagstips!

Jag gjorde en paj igår till middag som fick mvg av Jimpa (ja även av mig!).
Här kommer receptet:

Pajskal enl vanligt recept

Hacka:
1 grillad kyckling, 1 lök och 2 hg kassler, färska champinjoner....bryn allt!

Rör ihop:
1 stor burk creme fraiche
3 msk chilisås (jag tog stark)
2 msk fransk senap
Pressad vitlök
svartpeppar
(jag duttade även i lite soja och en halv smulad kycklingbuljongtärning)

Lägg den stekta köttet/kycklingblandningen i pajskalet och bred creme fraicheblandingen över. Strö riven ost på allt och gratinera i ugnen!

Mumsfillibabba.....

Semester = straff

Inom landstinget så har man inte mycket att säga till när det gäller semestern under sommaren. Det är 2 perioder som gäller vilket innebär att varannan sommar så har man "turen" att ha tidig semester. Detta kommer jag att åka på i år till min stora besvikelse!!! Vad som gäller är att jag måste lägga mina semesterveckor inom en tidsram från den 9 juni till 13 juli! VEM VILL HA SEMESTER 9 JUNI??? Inte då jag iaf!

Nu har jag iaf knåpat ihop mina ledigheter så jag är något så när nöjd. Det blev lite fixande å trixande för att få det att gå ihop.

Vilket pyssel det är att få ihop det så det funkar för alla i familjen *pust*!!!

Moddy Dahlberg

Jimmys mamma har blivit hundägare...igen! Nu är det inte mindre än 4 stycken fyrbenta varelser i huset på Mantelgatan. Det blir så där lagom trångt när även Sandra kommer dit med sina 2 vovvar, haha! Lillvalpen är iaf hur söt som hellst! En liten rottis som ska heta Moddy. Så här ser hon ut:

image325


Helgen som kom och gick!

Som vanligt så swishar helgerna bara förbi! Igår kväll så hade vi besök av Frida, Lourens och deras lille Konrad åsså Sandra med sina flickor. Jag bjöd sällskapet på firre, närmare bestämt lax med stark chili o vitlök...muuums! Sen blev det pictionary och ens engelska ordförråd fick sig en påfyllning. Det är inte så dumt att ha en utländsk kompis, man får damma av den gamla skolengelskan och tänka till lite. Fast Lourens har blivit väldigt duktig på svenskan nu.

Igår så var det regn-snö-snöblask om vartannat heeela j*vla dagen. Värsta pissvädret rent ut sagt! Jag hade planerat att ta en långprommis igår men det blev ett par koppar kaffe hos Ida istället ;)! 
Hur som hellst, sista veckans skitväder har vi kompenserat genom att vara ute jättelänge på fm idag. Det har kommit en del snö inatt så bobben och pulkan har gått flitigt. Jimpa som fick fram med traktorn och skotta gården var förstås överlycklig! Vad är det med karlar o motorfordon??? 

Här kommer lite bilder från helgen:
...Agnes kollar om Astrid kan spela mun

...Frida o Konrad

...puss

...pappas traktortjej!

...mamma kom hit med mitt gamla dockskåp! Det blev poppis!

Det kom ett mejl...

...idag från min snälla syster med bland annat dessa bilder:
image310

image311
image312
image313

image314
image316

Tusen tack Therese!!!


Nyoverallen

Jag fick hem overallen idag. Den var hur fin som hellst, mycket finare i verkligheten än bilden hon hade på tradera. Dessutom så ser den ut som att den är helt oanvänd. Kolla även hur bra mössan som momma (som A kallar mormor) gjort matchar overallen! Jag tycker nästan lite synd om säljaren som inte fick mer för den. Men men...jag klagar inte!

image308

Den verkar vara skön oxå för det var någon som somnade i den...
image309

Ingen bra dag idag

Veckans träning har verkligen satt sina spår...har så jävulusiskt ont i varenda kroppsdel och det är en plåga varje gång jag ska böja mig ner o ta upp något, gå på toa eller stiga in och ut ur bilen. Som pricken över i:et har jag dessutom en grym huvudvärk som vägrar att släppa trots överdosering av Ipren. Dagens humör är ruttnare än ruttnast och jag är glad att jag hållit mig från övriga civilisationen idag! Ja om man bortser från besöket hos min mormor i förmiddags då!

Upptäckte att jag glömt mina vinterdojor kvar på träningen igår. Bra....nu är jag alltså utan dojjor i helgen! Dessutom har A varit på sitt allra, allra värsta pingelhumör idag. Hon har bl a ätit upp typ halva smörpaketet som stod på bordet, hackat små hål i vårat matbord med en liten gaffel, hällt ut halva vällingburken och dragit runt pulvret på diskbänken, länsat badrumsskåpet på allt dess innehåll och spritt runt sakerna i hela huset, suttit o kastat blodpudding över hela köket mm mm mm...i all oändlighet!!! SUCK!!! Men som jag skrev igår - barn är underbara. Nästan jämt iaf, kanske inte just idag bara ;)!

Men det är fredag och jag är ledig ända till måndag kl 16.30 och det gör att livet känns något lättare! En bärs och let´s dance ikväll ska nog få mig på en bättre humör trots allt!

TREVLIG HELG på er ALLA!


Bara en reflektion

När jag var gravid så var det en bekant som sa till mig..."när man får barn så förstörs ens kropp, ens fritid och ens ekonomi." Det känns ju lagom kul att höra när man sitter där med magen i vädret! Förstör tyckte jag var ett starkt uttryck i detta sammanhang. Däremot kan jag nu, med facit i hand, konstatera följande:

Kroppen: Ja, man har ju inte blivit vackrare direkt, men det kunde ha varit jävligare. Något kilo plus känns inte som värsta katastrofen!

Fritid: Självklart så hinner man inte riktigt med allt man kanske skulle vilja göra och allt man gjort tidigare, men mycket blir som man gör det till. Det mesta går om man bara vill! Sen så är prio 1 i livet nu att få umgås med min underbara dotter! Jag hinner nog faktiskt med allt annat som känns viktigt för mig just nu.

Ekonomi: Visst hade jag mer pengar att röra mig med tidigare. Jag kanske inte kan köpa massa kläder/skor/väskor titt som tätt som jag gjorde tidigare. Men behovet finns inte heller längre kvar av någon anledning. *Harkel*...inte på samma sätt iaf!!! På föräldrapenningen blir man INTE rik!!!!! Nu kanske man måste tänka till en o annan gång inför större köp. Men vi klarar oss...gott o väl, så pengar känns inte som något problem!

Det känns nästan tom som att även om jag hade fått värsta hängbuken, varit snorfattig och knappt hunnit med något på fritiden pga graviditet/skaffa barn så skulle jag aldrig tveka på frågan om jag ångrat beslutet! ALDRIG!!! Kärleken till ens barn väger upp ALLT ANNAT!!!

                      .........att få barn var det tveklöst bästa som hänt mig...på alla sätt!

image307

Så sjuuuuukt trött!!!

Att mina ögonlock fortfarande orkar hålla sig uppe är för mig en gåta. Jag har nämligen sovit i princip ingenting inatt. Jag kan dock inte skylla på vaket barn eller någon annat utan jag kunde helt enkelt bara inte somna och det händer typ aldrig! Hur frusterande som hellst...speciellt då jag visste att jag skulle sitta på utbildning och försöka hålla mig vaken hela dagen idag! Agnes var oxå tröttis ikv. Hon hade bara sovit en timme hos farmor på dagen vilket är lite för lite när hon blev väckt 05.45 imorse. Så klockan 18.15 så vek hon snällt igen sina blå och det hade jag med kunnat göra! Själv så ska iväg på ett pump-pass nu. Fastnar jag i soffan så somnar jag garanterat!!!

Det hanns med lite duplobygg innan sängdax:
image305

En liten tillbakablick

Det kan vara så mycket minnen i en enda bild. Jag älskar att kolla på gamla bilder och minnas allt kul man har gjort genom åren. Nu har jag inte kunnat göra det på ett bra tag då något varit ur funktion på vår stationära dator där bilderna ligger. Min handyman har nu fixat detta och bilderna är åter tillgängliga till min stora lycka! Det bästa av allt är att jag nu kommer åt dem via våran laptop. Teknikens under!!! Här är några gammbilder som jag grävt upp!

   Mamma o svärmor på besök i stooorstan! 

 
Helenas sjukt roliga 30-års fest som gick i brandmanstema till hennes stora förtjusning!
       


Ett axplock av de oändligt många partykort som man dragit på sig under åren. Ens framtida barnbarn som kollar på bilderna kan ju inte tro att man gjorde annat än festade ;)!

                                                                                                           
                              

Den här bilden gillar jag. Snacka om att fånga stunden!!!
image300


Hutlöst

Jag nämnde i ett tidigare inlägg att det var tur att Agnes inte hinner fylla 2 innan vi åker utomlands. Priset för barn under 2 år ligger ju nämligen bara på 300 kronor. Idag så fick vi hem räkningen och notan för enbart A låg på 2000 kr. Själva flygbiljetten kostade som väntat på 300 men då tillkommer ju alla världens tillägg! T ex så har de debiterat henne 140 kr för balkongen! Snacka om att kunna suga ut pengar ur folk!!! Hur fasiken ska man ha råd att åka utomlands när man har fler barn och ingen är under 2 år??? Tur att vi har köpt en husvagn ;)!

Ikväll så har jag varit å spinnat och instruktören (första gången jag går på hennes pass) körde verkligen skiten ur alla oss som var där. Så nu lär jag sova gott inatt!

Natti natti 

Jaha ja

Igår efter Jimpa lagt sig och jag snabbt konstaterat att det var nada sevärt på tvn så satt jag och slösurfade lite. Googlade på lite ditt å datt, bland annat på våra namn bara för skojs skull (vadå uttråkad). Döm av min förvåning då jag hittade den där:

www.pitea-tidningen.se/artikel.aspx?artid=89034&cat=9&pageIndex=0&arkiv=False


Jag minns att Jimmy nämnde i förbifarten ngn gång innan jul att han avslutat en kurs men inget mer än så. Nu kanske jag måste laga en gomiddag framöver som ett litet grattis i efterskott! Vi kanske även skulle överväga att förbättra våran kommunikation en aning ;)!!!

Bilder från dagen

...glömde ställa bobben under tak igår & så här såg den ut imorse!!!

  ...ÄNTLIGEN vinter!

   ...dopet i Kåge kyrka. Det var jättefint!




Senil demens...

Ibland så kan man fråga sig hur det står till egentligen! Jag satt och kollade igenom de auktioner på tradera som jag har lagt bud på. Upptäcker till min fasa att jag budat på 2 likadana hängselbrallor i samma storlek o färg till A. Good damn, tänk om jag vinner bägge auktionerna!!! Jag kan till mitt försvar säga att bilderna är så otroligt olika och färgnyanserna ser inte ett dugg lika ut (fast jag nu kommit på att de är det).  

Jag tittar in här senare ikv och lägger in lite bilder från dagen (är på jobbet nu). Jag måste bara ju visa hur grymt mycket snö som kommit inatt. Åsså har vi varit på Knuts dop oxå.

Se ya later....

Tråklördag

Min lördagskväll har varit allt annat än spännande! Jobb jobb jobb! Hade hoppats på lite action på avdelningen men som alltid så rådde lugnet! Jag åkte förbi en sväng hos Peder o Anne efter jag slutat. Jimpa, Agnes och nästan hela familjen Dahlberg/Molin var där och satt och tjattrade. Det blev inte så värst långvarigt besök för mig då våran lilla skitlisa vaknade i vagnen och var rutten i magen.  

Idag så snöar det rätt bra här. Tänk att det äntligen skulle komma lite snö ändå! Helt plötsligt så blir det så ljust ute och träden är sådär underbart vackra som de kan bli när snön faller på dem! Jag håller tummarna nu för att det ligger kvar ett tag så jag får ge mig ut och fota lite fina vinterbilder till veckan. 

Over and out från Båtvik :)

  

Tacka vet jag tradera!

När Agnes gör sådan racerspurt i längd som hon gjort nu måste kläder av alla de slag måste och då är tradera guld värt! Många är emot begagnade barnkläder men mycket av det som säljs där är knappt använda och många kläder är tom helt nya. Som ni säkert märkt av tidigare inlägg så är jag en rätt flitig kund där ;)!

Dessa kläder, en del knappt använda och en del helt nya köpte jag idag:

Jag köpte även en overall då hennes extraoverall helt plötsligt blivit på gränsen till för liten. Vilken tur att jag köpte en billig andraoverall och att hon ändå hann använda den rätt mycket. Så här ser den nya ut:


Jag tittade på den här i butik i höstas men drog mig för att köpa den då jag tycker att 800 kronor är på tok för mycket att lägga ut på en andraoverall. För denna betalade jag endast 150 kr och enligt säljaren så var den i superskick...me like!


Vad är nu detta?

Jag blir alltid avis när det dyker upp en utbetalning till Jimmy som det allt för oftast gör. Tycker att jag är i mer behov av ekonomisk support än honom ;)! Hur som hellst så höll jag på dö av lycka idag då jag hämtade posten och fann ett brev med en utbetalning till MIG! Vilken lycka tänkte jag tills jag öppnade kuvertet...1400 kronor tillbaka pga en dubbelbetald premie???? Vadå premie, fattar nada? Är det bara att tacka å se glad ut eller??? 

Idag är det fredag-min favvodag på veckan! Men det hade känts ännu bättre om jag hade en ledig helg framför mig! Jobbar lördag och söndag kväll = noll socialt liv!
Sitter och kollar receptsajter om ngt tips på smarrig middag till ikv. Gjorde en skitgod teryakiwok med lövbiff för länge sedan som Jimpa blev helt såld på. Får kanske bli den om inget annat spännande dyker upp!

Blod, svett och tårar!

Ikväll så var det dags för årets första spinningpass och som jag har längtat!!! Det var sjukt jobbigt och sjukt kul! Konditionen var inte på topp efter julhelgerna så svetten rann som aldrig förr...skööönt! Jag lyckades lura med mig Fia som aldrig har kört spinning förut och gissa om jag höll på dö av skratt då hon glömt sina träningsdojjor hemma och fick spinna i sina vinterkängor, haha! Ni som kört spinning kan ju ana er till temperaturen i dem när hon var klar. Det verkade iaf som hon gillade passet så vi bokade upp oss för nästa vecka oxå! Då ska vi lyxa till det och ta ett dopp i badhusets bubbelpool och bastu efter träningen. Det är nog inte helt fel då badhuset har stängt då och vi kommer att vara helt alena!

Jag tänkte jag skulle visa er utsikten från vårat boende som vi kommer att ha from den 21 maj och en vecka frammåt:
image266

...inte helt fel va???


Nu är resan bokad å klar! Det blir Tsarevo i Bulgarien. Jag har varit jättenegg till Bulgarien tidigare men blev helt förälskad då jag såg bilderna dit vi ska...såg ut som ett riktigt paradis! Det är väll främst Sunny beach som jag haft (har) lite fördomar mot. Vi blir iaf inte mindre än 25 stycken som åker...hur nu det ska gå :)?!? Kaos! Jag är oxå rätt nöjd med att vi klarar Agnes resa för 300 kronor, jippi ka ye! Hade vi åkt prick en månad senare så hade vi nästan fått tiodubbla det beloppet! Snacka om tur!

En till bild:

Agnes 2 dagar på dagis har gått kanonbra! Lämnade ju henne sovandes där igår och personalen berättade idag att när hon vaknade och kom in så var det som att hon aldrig varit därifrån vilket kändes som en lättnad. 3 veckors glapp kanske är mycket i en 1 1/2 årings värld! Vad vet jag?

Jag har snott en bild som jag gillar från syrrans blogg:
image268


Kvällstjänst :(

Fyra av mina fem arbetsdagar denna vecka så jobbar jag kväll! Jag tycker att det är helt ok, ibland tom jäkligt skönt, att jobba kväll någon gång/vecka...men 4 kvällar känns lite bittert! På söndag så skulle jag jobbat dag men bytte till kväll då jag såklart inte vill missa Knuttes dop som är då!

Vi (jag och A) har haft en superförmiddag tillsammans. Hon har varit som en liten sol från det hon slog upp sina blå imorse! Lämnade henne sovandes på dagis när jag åkte till jobbet. Dagisfröknarna berättade att barnen där hade frågat efter henne flera ggr nu när hon varit långledig...*sött*! 


Mammas STORA tjej!

Idag så var det dax för 18-månaders besiktningen hos distiktsköterskan och doktorn. Agnes gick igenom prickfritt och fick extra beröm för sitt stora ordförråd. Ett av momenten hon fick göra var att bygga klossar. De små ynkliga klossarna som hon fick kändes nästan löjliga mot dem hon är van med. Utan att knappt titta på dem så byggde hon snabbt upp dem och frågade efter mera, typ vad var det där för match? 
Angående längden så var det var som jag misstänkt...lilla madam har spurtat och vuxit 4 (!!!!) cm på lite drygt 2 månader. Gissa om jag märkt det på kläderna!

Sprutan var förstås inge rolig att få men hon var sååå duktig! Med nappen i mun och några tårar rinnandes nedför kinderna så tackade hon artigt för den lilla plastring som hon så noga valde ut efter tortyren!
 
      ...det här är en lite större utmaning än vårdcentralens småklossar!!!


Efter läkarbesöket så åkte vi och köpte en traktor till A och lyckan var fulländad:

image265 

Imorgon så är det dagisdax igen efter 3 hela veckors upphåll därifrån. Jag vet inte hur bra det egentligen är att ha ett så långt break när hon är så liten och varit där så lite länge. Vi får väll se efter morgondagen. Vi har bara dagis två dagar denna veckan, halvdagar dessutom, så det bli då en mjukstart iaf!


2007...minnen, händelser å bilder!

Pga av att jag inte kommer åt bilder på min stationära dator så blir det inga bilder från första halvåret av 2007. Kan dock återge lite minnen ändå:

- Jimpas 30-års fest i februari då bla många kära långväga kompisar kom upp på partaj!
- Vi firade Lilly och Anjas första födelsedag i februari.
- Jag började nytt jobb i april efter att ha varit mammaledig i 9 helt underbara månader.
- Investerade pengar i mitt livs bästa köp....my lovely kamera!!!

....partytripp med brudarna till Sundsvall i maj!

...renoveringskaos!!!

...första strand(sand)dagen i juni!

...hela goa glada Stockholmsgänget kom upp till midsommar.

...Agnes 1-årsdag 24/6, här i den mycket uppskattade poolen hon fick av 08-gänget!
Fler bilder från ettårsdagen:

Agnes lär sig att gå:

...Jenny o Jonas lille söte Oscar föds i juli.

...fick en superhärlig vecka med Polle, Linda o Lilly här i norrland i juli.

...fick även fina dagar i Augusti då Anna och hennes dotter Izabella var på besök!

2 underbara mammalediga månader sept/okt med tokbra väder:


                                                        PORTUGAL i september:
image248



Portugalresan innebar Agnes första flygtripp:...spännande!!!

...ettårskalas hos Lovisa!

                                             Två sötnosar ser dagens ljus:
...Knut den 1 okt och Astrid den 25 december...

Sen har vi ju även Anna och Mattes bröllop samt en nära väns 30 årsfest som bägge bidrog till många minnen att ta med sig i bagaget!

Kan inte annat än säga att 2007 var ett riktigt bra år!!!

Fy 17

Jag och Agnes brukar kolla runt lite bland traktorfilmerna på youtube ibland. Hon fullkomligt älskar dem och kan gå och peka på datorn och säga takkto, taaaakkto! Idag så tänkte jag att vi skulle byta fordon lite och visade därför några helikopterklipp som blev jättepoppis...fast inte hos mamman. Kolla på den här så fattar ni! Nu kommer det inte att kännas nå vidare varje gång Jimpa sitter i en helikopter!!!

Aliens vs predator

image229


Jimpa tjatar o tjatar på mig att följa med och se denna film. No way, det kan han fetglömma! Svarade honom att jag inte ens skulle gå om jag fick betalt (ja ja, allt har ett pris)!

Skulle ni kunna tänka er att se den?

Ikväll så blir det filmkväll här hemma. Jag, med min demens light, hade hyrt en film som vi tydligen(?) precis sett. Så han är och byter den nu. Godiset, ostbågarna och läsken är framdukat och soffläget är intaget. Lördagskvällen kunde inte bli bättre!

Me like

Jag var ju lite halvdeppig efter mitt meandi-party som jag hade i november över att dessa beautys som jag hade tänkt shoppa var helt slutsålda:
image228

Nu hittade jag ett par helt nya på tradera som jag slängde in ett bud på...och fick, till betydligt lägre pris än vad jag hade fått betala på partyt! Det kallar jag kärlek!

Vi fick kanonsuperdupersmarrig smörgåstårta hos Sarah ikväll och jag åt tills det nästan kom ut både räkor och lax ur bägge öronen! Mumma! Till och med Jimpa som numer blivit halvskeptisk till smörgåstårtor blev grymt impad och åt för ett helt kompani (förvånade?). Sarahs svärmor jobbar på stället som gör tårtorna och fick "köpa ut" dem jättebilligt. Så hon sa till mig..."det är bara att höra av sig om du behöver smörgåstårtor ngn gång så kan jag fixa det till personalpris"! Jag ringer dig i april blev mitt givna svar!!! Och det lär jag göra oxå!

Jimpa drog in till Byske när vi kom hem för att ta en öl med en kompis. Förstår verkligen att jag, som är tröttare än tröttast själv, vore närmast döden att umgås med ikv så jag vinkade glatt iväg honom och ska nu krypa i säng. Mina ögon står verkligen i kors åt alla de håll som bara går! *nattinatti*

Ett tips!

Köpte de två produkterna till vänster härom veckan och måste säga att jag är riktigt nöjd! Har aldrig prövat ögoncremer hittills men jag måste erkänna att den är riktigt skön. Åsså inbillar jag mig att det är bra oxå...blir ju inte direkt yngre med åren, den kanske kan motverka kommande rynkor ;)! Läppsmetet som dessutom är med glans är helt ljuvligt att använda!

image227


Ikväll så ska vi förbi och uppvakta min kompis Sarah som fyller 30 år idag...GRATTIS, GRATTIS!!! Tänk att vi blivit så gamla!!! Jag tyckte nyss att vi busade runt på gymnasiet, läste teori till körkortet och gick på ungdomsetage. Nu är jobb, blöjbyten och deklarationer som gäller. Hualigen!

TREVLIG HELG ALLA!

Vill ha...

...med namnen Johanna, Jimmy och Agnes (såklart)

En kompis fick ett sådant smycke i julklapp av sin boyfriend och jag är såååå avis!!! Tror dock att det blir att vänta med att shoppa det för just nu är det lite annat jag behöver framför ett nytt smycke! Det kostar ändå 700 riksdaler! Men drömma kan man ju alltid ;)!

Ingen shopping för våran del :(

På lördag så var planerna att jag och J tillsammans med ett annat par skulle åka till Haparanda för att gå på IKEA, shoppa loss i Luleå, äta å dricka gott samt bo på hotell. Detta har jag blivit "tvungen" att lägga ner pga:
- Barnvakten har blivit sjuk
- Det har varit så sjukt mkt sista tiden så min största önskan denna helg är att bara va hemma och känna lugnet!
- Vi ska på 30-årsfirande img så det innebär att HELA min lediga helg försvinner om vi åker iväg på lördag oxå.
- Agnes är inte helt kurant och då känns det inte kul att lämna bort henne.

Denna helg blir flyttad till den 26/1 så nu får vi hämta andan lite. Jättetrist men samtidigt skönt!

Så detta är läget som jag kommer att inta i helgen:


Kolla in den här:



Feeling good

Nu är alla golven dammsugade och skurade, all disk ett minne blott efter att ha plågat diskmaskinen med ett x antal diskningar, badtunnan är tömd och rengjord, sängkläder tvättade och borden & stolarna återlämnade!

Phu...kan nu njuta av ett nytt år i ett rent och fint hus...med lååångt till nästa partaj eller stormiddag här hemma!!!  

Jag börjar om att jobba i em men det känns inte allför hemskt faktiskt. Går ju ner till 80% from nu vilket kommer att innebära en dag mindre per vecka. Det blir kanon!!!

Nyårsafton 2007/08

...visade sig bli en riktigt trevlig kväll!!! Julgranen åkte bara omkull 2 gånger under kvällens gång! Det blev dock ALLDELES för sent....klockan 5.00 kom jag i säng så ni kan ju gissa hur pigg jag är idag??? Jag o Jimpa har hyrt en film ikväll som jag med all säkerhet kommer att sova till! Nu ska det bli så himla skönt att få återgå till en normal vardag igen. Är i ärlighetens namn gode less på alla bjudningar, middagar, partyn och allmänt socialt umgänge. Så nu blir det luuuugnt ett bra tag framöver....iaf tills på lördag då jag och J drar med ett annat par till Haparanda/Luleå för shopping :)!

Jerry hade gjort en skaldjurssoppa igår till förrätt som var så sjuuukt j*vla god att jag lätt kunnat äta upp allt själv om jag fick! Min å Sarahs varmrätt, filégratängen, blev oxå en succé. Kul!

Dukningen nästan färdig!      Helena myser med Astrid    


Lilla "hjälpredan" i köket         Jimpas årliga nyårsskägg

Buskusinerna

Lilla Astrid sov sig igenom hela kvällen

...lägger ut mer bilder sedan, nu är det visst filmdax här!!!


RSS 2.0