Hantverksmässa

Imorgon så ska ALLA Byskebor med omnejd som läser detta komma till byagården i Båtvik. Där har vi nämligen en hantverksmässa som ni inte får missa!!! Inga loppisgrejer eller skrot utan riktigt fina grejer. Så Sara, Sandra, Lisa, Ida, Lillemor, Sarah L, Linda Bystedt, Frida, Pia och alla ni andra...nu är det bara att avboka alla planer för morgondagen o pallra er till Båtvik mellan 12-15 :)!

Jag kommer bland annat stå och sälja finfina smycken som en fd jobbarkompis till mig gör.
 


Agnes dagisfröken ska sälja hur fina virkade barnmössor som hellst. Jag tänker då shoppa (minst) en iaf!  

Nej gusis...här har jag inte tid att sitta. Har ungefär en biljard grejjer att ordna inför morgondagen!


Fler semesterbilder

Nu är de små bilderna klickbara!










...veckans jubilör - "50-taggarn"

---> Jag säger bara, kolla in tårtan!!!
..."ja må han leva, ja må han leva"

...far å döttrar

...BYE BYE Bulgarien (för alltid)...

Lite inredningsplaner...

Nu har jag bestämt mig! Jag ska köpa väggbokstäver till både köket och till Agnes rum på nedervåningen. Jag är inget större fan av konst och har så svårt att hitta snygga tavlor så jag tänkte att detta kan ju vara ett roligt alternativ. Problemet är bara att bestämma sig för vilken typ av bokstäver jag vill ha. I nuläget lutar det åt vita bokstäver till Agnes rum och svarta till köket.

Hittade några fina vita som det lutar åt att det blir:




Tänk om vi valt namnet My som vi pratade innan vi bestämde oss för Agnes. Då hade det blivit mycket, mycket billigare än vad det blir nu pga av att bokstäverna kostar en del. Men men, de är ju ist för en tavla och tavlor kostar ju oxå!

Till köket har jag varken bestämt mig för typsnitt eller text ännu. Bara att det ska vara i svart.




Till vardagsrummet så ska även ett stort foto på canvasduk upp så småningom. Jag inväntar bara det perfekta fotot. Motivet...ja det blir såklart minstingen i familjen. Förvånade?

 

Semesterbilder

...coola Anja alias dame Edna
...Sandra fixade brännan redan första dagen!

...Frassegubben som man bara ville äta upp!


...böckerna var självklart nedpackade och blev flitigt använda!

...världens sötaste Astrid

Måste visa er Agneta & Davids STORA balkong och utsikten från den:


Här är våran ballkong och vyn därifrån:

...jag tror att jag sköter bokningen nästa gång, haha!


...vi hade en TRÖTT tjej på kvällarna efter alla timmar i poolen!


...Billy å Astrid



...in i dimman :)





Oh my good så segt det är att lägga upp bilder nu! Det här får räcka för idag, ni får se mer senare. Har betat av halva veckan nu iaf!

Nu väntar sängen!!!
Natti natti

Home sweet home

Ja då är man hemma igen!

Konstaterar att jag måste vara grymt hemmakär för jag verkligen njuter av att komma hem. Så är det varje gång! Komma hem till mitt å mina grejer! Det finns inget bättre! Fast det kändes bra vemodigt igår morse när de sista grejerna trycktes in i resväskan och resan hem till Sverige var ett faktum!

Resan har varit super! Verkligen! Strålande sol å värme, runt 30 grader hela veckan, god mat, god dryck och glatt resesällskap! 

MEN...jag kan instämma en hel del i de citat jag skrev om tidigare där folk som varit där berättade hur de upplevde resan och hotellet. 

Hotellet låg verkligen ute i ingemansland. Öde var bara förnamnet! Närmaste "civilisation" låg en halvtimmes promenad därifrån och där fanns det endast någon ynka liten skitbutik och knappt någon vettig restaurang. Vi gick in dit en kväll för att pröva maten men o herre jisses vilken katastrof! Det blev desto mer dricka ist vilket satte sina spår hos en & annan i sällskapet (nämner inga namn eller händelser)!!! Den kvällen så var det helt barnfritt då de äldre i sällskapet ställde upp som barnvakter åt suntrips småkids. Det var resans helt klart bästa kväll...att få sitta i lugn å ro utan att jaga en vild 2-åring!  


Hotellet i sig var hur flådigt som hellst men ett riktigt fuskbygge säger de som förstår sig på sådant. Läget var helt underbart med stranden som närmaste granne. Utsikten ska vi då definitivt inte klaga på, ja från ena hållet av hotellet kanske ska tilläggas. Stranden var fin på håll men bedrövlig vid närmare åskådan varav ingen av hotellgästerna valde att ligga där på dagarna. Hotellpoolen, som för övrigt var jättefin, blev vårat tillhåll under veckan. 
 

Nej, jag skulle inte rekommendera någon att åka dit. Faktiskt inte! Nu var vi ju så pass många (27 stycken!!!) i sällskapet och hade så kul just därför.Men att åka dit i ett mindre sällskap...nej fy 17!


...det kommer fler bilder. I vanlig ordning så strular blogg.se när jag ska lägga in bilderna så jag återkommer ev senare ikväll med fler. Tog "bara" en si så där 400 stycken allt som allt under veckans gång ;)! 

Ikväll är det jobb på schemat. Trist men det är bara att gilla läget att verkligheten och vardagslivet väntar igen! Men nu så blir det att inta horisontalläge på altanen. Vi kom hem lagom till att sommaren nått norrland :)!!!


  


Paus...

...nu blir d paus här i en vecka!

Sayonara friends :)

Ready or not?

Blir man någonsin färdig? Med packningen menar jag. Cheesus christ vilket meck innan allt är med. Jag kommer hela tiden på grejjer som jag glömt packa och innehållet i väskan bara växer å växer trots att jag tagit bort massa av mina kläder. Nåja, det brukar lösa sig tillslut.

Jimpa rafsade ihop sina kläder i sin väska på mindre än en halvtimme ikväll. Då har jag även räknat in tiden han strök sina skjortor i den halvtimmen!!! Hur lyckas man? Själv så har jag hållit på i över en månads tid :-(!!!

Idag har vi städat o röjjt här hemma så vi har ett fint å rent hus att komma hem till. Minsta hjälpredan har dammtorkat frenetiskt och hjälpt mamman med dammsugningen. Hon var så grymt söt där hon gick igenom HELA vardagsrummet och drog dammsugarn fram o tillbaka. Det är en duktig tjej vi har!



Ja img vid den här tiden så är jag far far away! Så j*vla skönt det ska bli!

Lön för mödan

I vinter/våras så kom jag till insikt att jag hade 2 val. Det ena var att köpa en helt ny garderob (kläder alltså) och det andra var att gå ner i vikt. Problemet: fick mig inte i några kläder alls i princip. Då hade jag ett par jeans som passade! Ett endaste par!!! Det var lite jobbigt när de var i tvätten! Valet var i alla fall inte särsklit svårt! Eftersom min ekonomi inte tillät en ny garderob så blev det förstås det sistnämna alternativet. Så dagen efter min 30-årsdag i april så började jag min kamp att komma i de gamla jeansen.

Jag måste erkänna att det inte varit så svårt som jag tänkte mig att det skulle bli. Detta trots att min ämnesomsättning har blivit helt fucked up efter graviditeten. Men jag ska inte sticka under stolen att jag haft mina svackor. Passionen lösviktsgodis har lockat ordentligt vid ett par tillfällen. Nästan så pass att jag kunnat hugga av min högra arm för en påse. Och vore det inte för att närmaste mack ligger 3,5 mil härifrån så hade jag GARANTERAT åkt dit! Alla gånger! Men gröna grodor, colaflaskor, skumsvampar & allt annat gotteligott får förbli fantasier...och tyvärr även öl.... :-(

Mitt mål är inte nått ännu. Men jag känner att jag är på god väg. Dryga 7 kg minus på 6 veckor har det blivit hittills. Bara det inte kommer något bakslag så ska jag fanimej lyckas nå mitt mål!


...dessa jeans har jag inte kunnat ha på evigheters evigheter. Ja om man bortser från att jag haft dem med uppknäppt gylf med gummiband då! Plus att de sett ut som tightaste korvskinnet på! Nu kan jag äntligen ha dom, utan gummiband och utan att känna mig som en stoppad korv...GLAD! Och de enda jeansen som jag kunde ha i vintras kan jag inte ha längre...de är för stora!

Ingenting är omöjligt :)


Några av helgens bilder...


Halleluja moment!

Våran diskmaskin är ÄNTLIGEN funkis igen! Tänk att en sådan sak kan göra en så lycklig, haha!

Gårkvällen i schtaaan blev riktigt trevlig! Grillning, ett par glas gott vin, många glada vänner. Många småttingar som lekte å busade. Inget att klaga på!

Mitt batteri till kameran ligger på ladd så jag återkommer med lite senare med bilder från gårkvällen!

Nu väntar lunch & sedan jobb-jobb-jobb! SISTA arbetspasset tills nästa onsdag! Feels good :)!

Fortsatta funderingar

Ni minns våran kvinnliga patient som kommenterade min ålder härom veckan. Hon fortsatte med sina funderingar i afton...

Patienten: Är du verkligen 30 Johanna?
Jag: Jepp, inte en dag yngre!
Patienten: Jag vet inte om jag tror dig, du ser ut som 23!
Jag: I wish...
Patienten: Då måste du använda antiwrinkelcreme!
Jag: Haha...neeej!

Ja jag säger då det!

Fast jag funderar på om detta kan vara något att bepröva när rynkorna börjar kika fram:




I helgen så är det jobb-jobb-jobb på schemat. Ska även klämma in en 30-årsuppvaktning img kväll med grillning å allmänt socialisering. Nice! Har lite resångest inför tisdagen och hade nog hellst sett att jag var ledig i helgen istället. Även fast jag anser mig vara någelunda klar med packningen så skulle jag vilja hinna städa huset o tvätta undan lite innan vi far. Fast jag är ledig på måndag så då får jag köra ett sista race!

Trevlig helg på er kära vänner....


Herregud

Jimmys kommentar när han såg min packning inför resan liggandes på gästsängen:

- Shit, har du tänkt ha med dig allt det där???
Jag: -Ja och ännu mer då jag inte är riktigt klar ännu!
- Å herregud!!!

Någon som har en kingsizeväska att låna ut???

Söt i Kavat

Jag har några grejjer kvar på inköpslistan inför utlandsresan på tisdag. En av sakerna är ett till par sandaler till A. Hellst hade jag velat ha precis likadana som vi köpte till henne ifjol men Kavat byter kollektion varje år så de går inte att få tag på. Sen att köpa ett par sprillans nya Kavat känns dessutom en del i plånkan, en hutlös summa för ett par skor till en blivande 2 åring som inte är så rädd om sina grejjer. Sagt å gjort så kollade jag in på favvosighten-tradera-och hittade de sötaste skorna perfekta till pygméfötter. Idag så fick jag hem dem och de var som förväntat världens finaste! De ser dessutom ut som de aldrig är använda. Nu har tom Jimpa erkänt att tradera är faktiskt inte så dumt, haha!

Här är de...

...de satt som ett smäck på hennes lilla fot!

Vädergudarna var inte riktigt med mig idag. Det är soligt o fint ute men blåser som f*n! Detta var något som jag inte uppmärksammade då vi begav oss in till Byske på cykeln i värsta motvinden i förmiddags. Ajaj vad mina stackars ben fick jobba!  

...puss mamma!

Nu väntar röjjning av hemmet och diskning medans lillgull sover. Våran skitdiskmaskin har pajjat så nu är det handdiskning som gäller tills den är reparerad. Lite surt att den nyaste prylen i vårat hus är det första som pajjar :-(! Tacka vet jag "gammgrejer", de kan man lita på...

tjing tjing

Mitt hår...

Det är bra lustigt. I höstas så klippte jag bort en rejäl bit av mitt långa hår. En för mig stooor förändring. Det var en person på jobbet som noterade denna förändring...EN ENDA! Inte för att jag brydde mig om detta, men nu, när jag inte klippt just något på längden mer än topparna men tunnat ut det rejält så har gud å alla kommenterat detta. Både kollegor OCH nästan samtliga patienter. Kul, men jag tycker själv att den förra klippningen var mer "synlig"!

En manlig kollega sa när jag kom imorse..."har du permanentat dig?"
En kvinnlig patient på grannavdelningen sa..."vad fin du är, har du plattat håret?"
Min svärfar sa..."brukar du vara så där ljus...det ser konstigt ut!" (dock ingen oväntad kommentar från honom, haha)

Jag tyckte att kontrasten mellan permanetat till plattat håret var riktigt kul!

På tal om kommentarer så måste jag berätta vad en patient alltid säger till mig när vi ses. (Han bor inte hos oss utan kommer bara till avdelningen en snabbis varje dag)
- "Johanna...du ser ut som en mamma...som går med en korg...och samlar frukt!" Detta är klockrent, han säger det verkligen varje gång vi ses, haha! Ja, det är väll bara att leta reda på en korg och börja samla frukt! För mamma det är jag ju!

Imorgon väntar en ledig dag (förtränger att jag dessvärre jobbar i helgen)! Så jag ber en stilla bön till vädergudarna om soligt å varmt väder!


En fisk som heter Johanna...

Alltså håll i er nu...

Jag har fått en akvariefisk uppkallad efter mig! 

Jag är hedrad, en av våra permissionspatienter har gått o köpt en firre och döpt den efter mig, haha! Det är tydligen inte vem hellst som får hellst som får en plats i hans akvarie! 

...Johanna :)

Tjuvlyssnat

Jag har märkt att det ibland kan ta väldigt lång tid för Agnes att somna. En del gånger tom upp till 1 1/2 timme om hon sovit för länge på dagarna. Tack o lov så kräver hon inte att vi ska natta henne utan hon ligger och tjollrar på i egen ro tills hon somnar. Vi har aldrig behövt söva henne vilket är otroligt skönt! Hur som hellst så hörde jag igår kväll när jag kom hem att hon inte hade somnat. Det var de ljuva tonerna som kom från hennes rum som avslöjade detta. Jag tänkte att jag för en gång skull skulle smyga och lyssna på vad hon kan tänkas surra om så jag sätter mig en bit från dörren till hennes rum. Först hör jag henne sjunga..."Sluggo å Lisa, Sluggo å Lisa, Sluuuggo å Liiiiisa (min mormors fåglar)"...sen blir det tyst en lång stund tills hon drar igång igen och sjunger vidare...."Jimmy Dahlberg, Jiiiiimmy Dahlberg, Jimmy Daaaahlberg"! Tror ni det var lätt att hålla sig???



Vi har kallt i norr idag. Det har till min stora fasa snöat till och från mitt på dagen. SNÖ i mitten på maj...snacka om hög deppfaktor. Snön la sig aldrig på marken då det var runt 3,4 plusgrader men ändå! Ingen snö nu för sjuttsicken! Solen skiner iaf för fullt trots att klockan att klockan är så mycket och jag funderar på att ge mig ut på en tur i skogen med stavarna. Det var ett tag sedan de fick följa med nu. Stavar är underskattade!

Har ju glömt gratta en 30-taggare som fyllde år i söndags:
...GRATTIS KÄRA VÄN!

GI-vänlig mat

Ikväll så var det dags för matlaget att ses igen. Jag har tyvärr missat de sista gångerna så nu kändes det som att jag "var tvungen" att pallra mig dit. Vanligtvis så brukar jag se fram emot dessa träffar men denna gång visste jag inte vad som skulle serveras, dvs hur mycket jag kunde äta. För er som missat så kör jag GI nu och det skulle bara kännas pinsamt att sitta där och måsta peta om det inte var något "GI-vänligt". Jag vill inte sabba min kosthållning nu när jag varit duktig så länge. Till min stora lycka så jag kunde äta nästan allt bortsett från brödet till förätt och efterätten. Perfa!

...vi fick bl a porterstek, mums fillibabba!!!

Imorgon så har vi planeringsdag på jobbet. Blä säger jag bara! Jag hatar sådana dagar då man måste sitta still en hel dag. Det skulle inte vara några problem om det inte vore för min j*vla myrkrypningar i benen som tilltar efter ett stunds stillasittande. Jag fick den "krämpan" under graviditeten och den verkar dessvärre ha blivit bestående. Nu har jag läst på en del om eländet och det verkar finnas bot i form av medicin. Ska hugga tag i våran överläkare och fråga lite snällt om han kan skriva ut ett recept till mig så får jag se om det hjälper.

Nä nu är det dags för en kvällsprommis. Det var ett tag sedan sist!

PACKÅNGEST...

Ja då var man där igen! Samma visa varje gång det bär iväg någonstans! Ni som känner mig vet att jag brukar ha lite problem med packningen. Fick jag välja så skulle jag ta med minst 5 par skor, 5 handväskor och ett x antal uppsättningar av kläder. Nu är visserligen inte garderoben så pass välfylld att valen av vad man ska stoppa ner är särkilt svårt, men väskorna är ändå på tok för små! Med råge!

När det kommer till resor och packning så är jag ett riktigt kontrollfreak. Oftast så börjar jag packa redan flera, flera veckor innan avresa. Bara så att jag inte ska glömma något. Så även denna gång. Men det slutar alltid på samma sätt...ångest att behöva välja bort allt som inte ryms i resväskan. Sen att man numer har en till att packa åt gör saken inte lättare. Min räddning är en sambo som knappt packar något och erbjuder plats i hans stora väska!  

Snart.....

Sköna söndag

Jag fick mig en sovmorgon idag med :)! Jag & Agnes sov ända till 9.45. Fast det får jag sota för nu...är nämligen superduperpigg trots att klockan är så mkt!

Idag så påbörjades projektet med en ny och definitivt mycket välbehövlig utedansbana i byn. Eftersom "damp-sambon" inte har nog med projekt här hemma så är han en av de som är aktiva i bygget. För er som inte varit här så kan jag berätta att denna dansbana ligger helt fantastiskt till precis vid havet. Hoppas att det blir lite fler tillställningar där när den nya dansbanan är på plats!


...den gamla dansbanan är är ett minne blott!


När vi var och beskådade de arbetande karlarna så fick jag träffa en liten nallebjörn. Nämligen Per o Veronikas ursöta schäfervalp Brolle. Söt som socker var han! Tänk om de kunde få stanna i den storleken!


   



 

Nä nu blir det att slöglo lite på dumburken få se om man kanske kan fundera på läggdax snart! Troligast inte :)!


Lite pictures

Imorse så fick jag mig en lååång å härlig sovmorgon! Välbehövligt! Jag sov helt ostört nere i vårat gästrum då jag inatt blev nerskickad av en irriterad sambo. Tydligen så hostade jag lite för mkt för att få ligga kvar i min säng!

Gårdagen/kvällen blev mycket lyckad! Jag hade en helt fantastisk dag å kväll och har absolut ingenting att anmärka på. Kul kul!

Idag har solen tittat fram till och från och det känns verkligen som sommaren är nära! De goda dagarna spenderas mestadels ute. Agnes är i lycka varje dag som hon får hålla på med sina små projekt på gården. Här är hon i sin nya coola Hello kittykepa!




Angående klippningen igår så blev jag riktigt nöjd! Det blev ingen jätteförändring utan så där lagom mycket för min smak. Det föll dock en hel del hår på golvet. Hon tunnade ut och klippte upp rätt så ordentlig vilket känns himla skönt. Jag brukar alltid förbjuda frisörerna jag går till just att klippa upp men nu lät jag henne gå loss med saxen som hon ville. Vi får se om jag ångrar mig efterhand (som jag alltid gör)! Sen blev det en slingning oxå förstås!

Det var svårt att få till en bild och detta är det bästa jag kan bjuda på, haha. Det är dock helt ostajlat.



Jag var tvungen att gå och fota en vacker svan som jag såg när vi höll på ute i trädgården. Tyvärr så var den lite för långt ut för att mitt zoom skulle få en fin närbild. Men bättre en svan på långt håll än ingen svan alls, haha!



Img så ska båten sjösättas så idag har den tvättats och putsat i flera timmar! Lilla hjälpredan hjälpte förstås ihärdigt till!


Party party...

Solen skiner å det är kanonvarmt och skönt i de norrländska markerna idag. Jag är ledig i 4 underbara dagar. Livet kunde inte vara så mycket bättre just nu!

Ikväll så ska dessutom bl a dessa snyggobrudar ut och göra Skellefteå osäkert!


(Jenny ska inte med, hon halkade bara med på ett av korten)

Men innan festligheterna så ska mitt svinto till hår få sig en rejäl omgång med sling å klipp hos frissan. Sen ska jag flörta med Ida att hon lägger en snygg partymake! Som sagt...idag är en bra dag :)!

Hoppas att ni får en lika bra dag som mig...

Over and out i festkommitén

Ni minns kanske den där aptråkiga klinikfesten som jag var på för ett ganska bra tag sedan nu. På den festen så hade jag, utan min vetskap, innan allt drog igång blivit nominerad till att delta i nästa års festkommité på psykkliniken. Det visade sig sedan under kvällen att jag blev invald i denna lilla styrelse. Det arbetet skulle innebära att vara med och ordna nästa års fest. Dvs fixa lokal, band som ska spela, bar, catering, bla bla bla och sist men det som anses vara störst - vara med i spexet/showen som är varje år. Hm..hedrad, javisst! Men jag VET att detta kommer att ta gryyyymt mkt tid. Både ledig tid och tid från jobbet. Jag har iaf efter noga övervägande tackat nej nu. Tiden finns inte! Eller visst finns den, men inte till sådant! Det känns jättetrist och hade det varit för ett par år sedan så hade jag tackat ja utan att blinka! Men men! Det kommer kanske fler chanser :)!

En bild på en rykandes färsk partykommitémedlem!


...det är inte lätt att hinna med allt när man har blivit mamma! Prioritering kallas lösningen har jag hört!

Jag får nöja mig med att ordna fester på hemmaplan istället, haha!


Projekt övertalning

Får jag min vilja igenom så har vi exakt en sån här ståendes på våran gård innan sommarens slut (hellst innan sommaren börjar):



Tänk så mysigt att tända en brasa på kvällen, grilla en korv och ta sig en kall öl (eller 2)!

Ingen botox...ännu :-)

Ibland blir man bara tvungen att le lite.

Ikväll på jobbet så var det en tjej (en av våra patienter) som tittade länge på mig och sa...

Tjejen: "Johanna hur gammal är du?"
Jag: 30
Tjejen: Efter en lång stund..."men, du har ju inte en rynka!"
Detta hörde en av mina manliga kollegor och inflikade roat med glimten i ögat..."det är för att hon aldrig skrattar!"

Men jag har faktiskt klarat mig från rynkor, so far kanske jag ska tillägga. Fast å andra sidan är det inget jag fasar för heller! Jag tyckte bara att hennes kommentar var så skön! Den ska jag leva på ett tag :-)!

...en som definitivt INTE är 30!

gonatt på er...

Livsuppehållande medel

Detta är vad som har hållit mig någolunda på fötter idag:



Jag har så dåligt samvete för att jag varit en så dålig mamma idag. Lilla gull har fått roa sig själv HELA förmiddagen medans jag har legat pall under duntäcket i soffan. Jag har varit helt färdig, orkade knappt värma vällingen till henne! Men inte ett pip från hennes sida, hon har varit sååå duktig!

Img är en annan dag...en friskare dag! Jag MÅSTE bara bli bra tills på fredag!!!!!

Fröken velpanna

När det kommer till att måsta välja mellan saker jag ska köpa så är jag verkligen världssämst! Då pratar jag om allt från skurmedel till pastasorter. En storhandling på ica maxi kan ta evigheter för mig pga all beslutsångest som jag ställs inför. Men jag har iaf blivit bättre med åren!

Ett annat problem är att jag nästan alltid ångrar mig. Ni ska få några exempel. Ta skinnackan som jag köpte nyligen men la ut på tradera eftersom jag inte tyckte om den. Precis efter jag lagt ut den till försäljning så ångrade jag mig och började gilla den helt plötsligt. Då var det ju lixom försent. Fast i efterhand så är jag ändå riktigt nöjd med tanke på vinsten på den samt att jag hittade en ännu finare jacka tillslut! 


Jag bestämde mig, efter noga övervägande, härom veckan för att sälja liggdelen till emmaljungan. Fick för att till nästa barn så ska jag köpa en hårdlift ist som är mer transportabel. I veckan så är det en tjej som har bokat fast den och ska köpa den. Men så såg jag en likadan på stan idag o gissa om ångesten kom smygandes! Då såg den så himlarns fin ut helt plötsligt! Fast jag VET att jag verkligen vill sälja den!



Ett sista exempel, ballerinaskorna som jag köpte i helgen. Jag valde mellan 2 par, ett par lite billigare och ett par något dyrare. Jag ångrar mig förstås nu och tänker lämna tillbaks dem för att köpa det andra paret. Fast hade jag från början köpt det andra paret så hade jag nog bytt ändå. 

Någon som har ngt större i-landsproblem att komma med? 


Buhu :-(

Det var ju klart som fan att jag skulle bli krasslig just nu! Men jag kan lugnt lova att det är jag som åker på den planerade tjejfesten på fredag OAVSETT tillstånd. Bära eller brista! Så nu blir det KURERING och vila som gäller till på fredag!!!

Min lilla picasso:



Vår kära vår

De goda dagarna fortsätter i norr :)!
Jag kan definitivt inte klaga på vädergudarna under min fyra dagars ledighet!

Idag blåser det dock en del men det var härligt ändå att vara ute. Jimpa monterade torkvindan i helgen och är inte det ett klockrent vår/sommartecken så säg! Det finns inget mer underbart än att få hänga ut tvätten. När vi flyttade från lägenhet till hus så var just det en av de saker som jag såg mest fram emot. Man är lite vriden ;)! 

Vi (jag o lilla hjälpredan) har rensat klart i rabatterna idag och satt lite sommarblommor i krukorna. Jag tyckte att det var dags att byta ut vinterljungen. Säkerligen så kommer sörlänningarna att skratta nu men jag såg att mina perenner, bl a liljorna, börjar komma upp lite smått:





None

NoneNoneNone


Svartjobb sökes...

Ja efter gårdagens stadsrepa till Piteå så skulle jag behöva ett svartjobb för att överleva månaden ut! Haha, nej riktigt så illa är det inte! Men jag vågar lugnt påstå att det var länge sedan jag shoppade så mkt på en å samma dag!

Jag, Sandra o svärmor drog till Piteå för att fylla på sommarens och kommande utladsresans garderob. Samtliga brudar/tanter fick sig en lätt släng av "pretty womanupplevelse", spec Sandra som kammade hem flest shoppingpåsar av oss alla!!!

I mina påsar hamnade:
- två sommarkjolar, en grön å en vit.
- ett par svarta 3/4 brallor
- ett randigt tublinne
- ett par ballerinadojjor
- EN SVART (ja, d blidde ingen brun) SKINNJACKA!!!! YEEEEES!
- tre linnen o ett par shorts till minstingen i familjen.
- en cardigan
- ett svart lite längre linne
image786

Men ojojoj så mkt mer jag hade kunnat shoppa! Jag hittade bl a skor till förbannelse som jag velat ha! Och kläder oxå för den delen. Men det får bli i ett senare liv :)! Det här fick räcka för denna helg!

Jag är så himlarns glad att jag hittade en jacka till slut! Hade väll i princip gett upp hoppet om det. Denna visade sig dessutom vara på rea vilket inte var helt fel!

...och jag som inte skulle shoppa så mkt!!! Ooooops!


Sound of music

För en gångs skull så ska jag vara lite kulturell!

På kvällens schema står god mat o denna musikal:
image784

Trevligt, trevligt...

Lycka är...

  • När jag kom hem från jobbet i tisdagskväll vid 22.15, skittrött, och trodde att hemmet var i samma kaos som jag lämnade. Det skulle i så fall ha inneburit en lååång nattlig städning - men jag möttes av ett skinande rent hem!!! Yeees!
  • 15 plusgrader i skuggan och möjlighet till friskvård på arbetstid. Gillas skarpt!
  • Alla sommarglada människor överallt!
  • Sol sol sol :)
  • Kjol o linne bänkad horisontalt på soldäck (altanen)!
  • Trevlig kväll i goda vänners lag.
  • Ett glas gott rödtjut under solens strålar.

    Här kommer några bilder från sköna gårdagen:


image760
image761
...två störtsköna collingar!

...hela familjen Andersson var några av de som spenderade kvällen i Båtvik


...självklart så blev gårdens enda vattenpöl den attraktivaste lekplatsen!

image766
...Söööööta Anja

...gott med hampa

...tre väldigt fokuserade -06:or. Ni ser ju själva anledningen!


Lyckliga brudar i badtunnan! Mindre lycklig var mitt lilla blötdjur som chockade oss alla med att VÄGRA bada! Mamman fattar nada!!!

image779
Astrid tyckte det var skoj att kolla in brasan!

...vinnande laget i pictionary! Eller hur var det? Lysande fotograf by the way! Måste kanske förtydligas att lagmedlemarna är Per, jag o Sandra.

...eller var det kanske dessa som vann? Jag har redan förträngt resultatet!
 
Nu väntar fyra långa lediga dagar. Det går ingen nöd på mig inte ;)!

kram till alla vänner där ute...



RSS 2.0