Advent


Helgen inleddes med fredagsmys, "huvvadricka" (=läsk) och idol. En härlig start på helgen!


Finfin utsikt från huset. Denna dag, lördag, visade termometern på drygt -15 grader...brrr!!!

På lördagskvällen fick vi besök av bl a den finaste bebisen jag tror jag skådat. Lilla Valle, Agnes kusin som är knappt en månad gammal. En riktig liten goding!!! Agnes kan inte säga Valle utan kallar honom för Nalle. Lillnalle. Fast det passar riktigt bra för han är ju söt som en oxå!




Denna söta tomte var oxå en av besökarna på lördagskvällen. Han fick prova Agnes gamla outfit och blev helt bedårande!!! Med handväska å allt :-)!


Söndag...storbak med två 2-åringar.







...hoppas ni oxå haft en BRA första advent!

Utmaning

Här kommer en utmaning från Emma...
(bättre sent än aldrig!)

Tre personer som får mig att skratta: 
Ida, Linda By & Agnes

Tre saker jag älskar:

Varma sommarkvällar ute i havet, fina vårvinterdagar på isen, familjen (ok, det var eg två "saker")

Tre saker jag hatar: 
Slask, tidiga mornar, pessimister (jobbskada)

Tre saker jag inte förstår:
Svåååårt...det är så mycket att jag inte kan välja ut endast 3! 

Tre saker som finns på mitt skrivbord:
Räkningar, kamera & en adventskalender. 

Tre saker jag gör just nu:
Datar, städar & bråkar med adventsstjärnor som jävlas big time med mig! 

Tre saker jag vill göra innan jag dör:
Gifta mig, skaffa bostad i varmare land där tråkigaste vintermånaderna spenderas, vinna pengar.

Tre saker jag kan göra:
Gå ner i spagat, laga god korvstroganoff,  två saker samtidigt ;-)

Tre saker jag tycker att du ska lyssna på:
?, ? & ? (kommer inte på en enda grej)

Tre saker jag skulle vilja lära mig:
Photoshop, mer om blommor, silversmide

Tre favoriträtter:
Surströmming, köttsoppa & kinamat

Tre saker som skrämmer mig:
Mörker, alla skumma typer i samhället & framtiden (hur konstigt det än låter)

Tre personer jag utmanar:
Marie, Lisa & Linda
(...hoppas att ni tycker att det var lättare än vad jag gjorde ;-)!)

Skaparglädje

Snart fredag? Vart tog veckan vägen?

Mina sista dygn har varit en aning hektiska...men roliga.

I onsdags så hann jag, trots kvällsjobb, med ett besök hos Lillan som fyllde 30 dagen till ära...GRATTISGRATTIS! Hon fick finfina blommor, en hockeybiljett och en hint att nice suprice väntar den 6/12 av oss gammbrudar.

Igår så blev det en riktig heldag i staden. Först jobb och sedan käk & pyssel med några arbetskompisar. Mucho trevligt! Och nu är jag helt såld...på scrapbooking, En av nytillskotten i personalgruppen på jobbet är helt sjukt duktig i ämnet och hade med sig enligt henne endast en liten bråkdel av allt hennes material. Det var i mina ögon så galet mycket papper, verktyg, prylar och gud vet vad att jag bara måste göra ett besök hemma hos henne framöver för att beskåda den kompletta samlingen. Vi fick iaf prova på det här med scrapbooking och timmarna bara FLÖG iväg. Så nu funderar jag allvarligt på att ta mig i kragen o börja lite smått här hemma. Jag har ju som många av er vet pratat om det lääänge men aldrig kommit till skott.

Så vem är villig att donera en större summa pengar så jag kan börja shoppa???


(pyssel a´la 2-åring)

Här är två av hennes alster (bilder lånade från hennes blogg):



Idag så har jag suttit på utbildning hela dagen. Sluttampen på motiverande samtal. Jag kan inte annat än förundras hur man kan bli så tokslut efter en hel dag sittandes rakt upp & ner. Det är väll hjärnan som inte är van vid denna typ av aktivering :)! Jag kände mig tyvärr mindre fokuserad på detta lärande idag så dagen kändes mer som lååång och trist än intressant som denna utbildning faktiskt är. Synd, men jag ska dit även img så då kanske man är mer taggad?!  

Sen är väntar helg....ledighelg...skööööönt!!!


Nästan advent

Jag kunde inte hålla mig till helgen. Den första adventsstjärnan åkte upp redan idag! Men bara en. Så nu lyser en fin vit stjärna i vårat köksfönster. Äntligen!!! Fick mig en riktig dos av julkänsla när jag även tände några värmeljus som med härliga juldofter. Hoppas bara att känslan håller i sig ända till jul. De sista åren har nämligen julkänslan lyst med sin frånvaro.



Kvällens schema stod det spinning men då mötet som Jimmy var på i afton drog ut så på tiden så blev det ingen träning för min del *morr*!!! Det kändes lite extra j*vligt då jag gått och längtat efter kvällens pass hela dagen. Men men! 

Lilla A fick sig iaf ett välbehövligt dopp i badkaret i afton. Hon var väldigt noga med att säga..."mamma inte bada, bara Annes". Jag misstänker att hon tycker att jag tog för stor plats när jag badade med henne sist :-)!



...badlycka!!!

Ny vecka

Ja då var var även denna helg över. Som vanligt när jag har jobbhelg så hinns ungefär ingenting annat än jobb med. Speciellt denna jobbhelg då jag jobbar lördagskväll och söndag fm. Övriga familjemedlemmar har däremot legat i hårt med diverse aktiviteter under helgens gång *avis*.

Det lilla jag hunnit med förutom jobb då är bl a lite tjuvsmakning av glögg, film och ett besök hos mamma. Jo, får förstås inte glömma ett besök hos Emil, höggravida Mickis och sötaste Lovisan på fredagskvällen. Riktigt trevligt och i vanlig ordning så konstaterades att vi ses på tok för sällan. 

Jag gav mig även på ett försök att knäppa lite bilder till kommande julkort. Men lilla fröken surbulle var inte så het på att bli fotograferad. Ja ni ser ju själva... 

 (inte så nöjd tjej)

Och när inte mungiporna hängde neråt så var det bara grimaser som gällde. Något frustrerad så gav jag till slut upp. Dock med några sisådär hyfsade kort...utan surläpp och grimas.



Planerna för dagen var att storstäda hela huset. Men döm av min förvåning då jag kom hem igår och ser att samtliga rum i huset var i toppskick. Inser att Jimpa kan inte ha gjort annat än städa under gårdagen. Men det säger jag absolut inget om. Nu slapp ju jag :-)!

Så förmiddagen har istället spenderats i garaget. Jag & lilla hjälpredan förstås. Projektet för stunden är att få i ordning en 60 år gammal växasäng som Jimmys pappa har legat i som liten. Den något kantstötta sängen med mindre fina kulörer ska få sig en omgång under skrapan för att sedan målas. Jag har lite roliga planer för den som jag inte tänker avslöja nu utan det får ni se när den är klar. Vilket förhoppningsvis är någolunda snart!



...det mindre spännande med gamla möbler är att det oftast visar sig vara flera lager färg. Så även i detta fall. Under den vita ytan så var det en mintgrön kulör som sitter som sten. Jag tycker ändå att jag lyckas rätt så bra att få bort den då jag har en varmluftspistol som jag värmer färgen med för att sedan skrapa bort den. Smidigt, men mycket pillerjobb. Men detta känns ändå som ett drömjobb jämfört med att skrapa hushelvetet som vi "roade" oss med i somras!!!

ÄNTLIGEN lite snö...




Hot & våld

Idag så har jag varit på utbildning hela dagen. Ämnet var som rubriken lyder hot & våld...något som vi inom psykiatrin tyvärr berörs en hel del av. Lyckligtvis så befinner jag mig på den troligast lugnaste avdelningen men mycket kan ju hända (och har hänt) även där och då är det kanon att ha i bakhuvudet hur man ska tänka o agera.

Vi fick lära oss en hel del grepp och knep som t ex hur vi lättast tar oss ur stryptag och andra fasthållningar. Helt kanon! Jag berättade detta för Jimmy vid middagen och då konstaterade han kaxigt att hans grepp skulle jag då minsann inte ta mig ur. Men det gjorde jag (LYYYYYYCKA)! Kanske inte alla men en del, haha! Det kändes riktigt najs och jag tror att han faktiskt blev lite förvånad över mina nya färdigheter.

Som dagens lärare sa...det sitter inte i den fysiska styrkan utan i den mentala. Fast där håller jag nog kanske inte med fullt ut...men nästan. Hans självförsvarstekniker gick inte ut på att krossa knäskålar o knäa skrev utan att använda list och trycka på svaga punkter ist. Mycket tänkvärt!

Sen kan jag tycka att det är lite skrämmande att man måste lära sig sånt här för att risken att bli utsatt för våld under arbetstid finns.

Imorgon väntar veckans enda ledigdag och ingen är gladare än jag! Feels good...

Trist & tråkigt

Jag har nog tagit rekord ikväll med att ha så tråkigt som man kan tänkas ha! Det är lustigt...ena stunden (läs jämt) klagar jag över mitt oftast överbokade schema och när det väl kommer en ledig em och en lugn stund så är jag inte heller nöjd. Vadå ambivalent???

Jimpa är i södra delarna av landet i veckan och blir klokare vilket innebär att brudarna i familjen är lämnade ensamma i stora huset i ödemarken. Men vi reder oss bra. Jag är känner mig liiiite låst bara när lillgull har somnat. Aktiviteterna måste begränsas till inom husets väggar. Men igår så kom svärmor hit så att jag fick åka och spinna mig svettig en stund. Lovely! 

Jag har ÄNTLIGEN kommit ihåg att ta med mig laddaren till kameran från jobbet. Gissa om jag saknat min älskade kamera!!! Så i dagarna tänkte jag bege mig hem till Jonny o Martina för att dokumentera den sötaste bebisen jag tror jag skådat! Har lite ideer för lite olika poser som lille Valle ska få ställa upp på. Om han inte protesterar allför mycket vill säga ;)!

...jag har blivit bjuden på kafferep ikv!


...liten rödtott på väg i bingen!




Natti natti...


Vill ha...

Då Agnes gamla barnvagnsmobil är lost and gone så ska en ny inhandlas framöver. Hittade denna som jag blev helt förälskad i!!!

Visst var den fin?



Och dessa godingar "kom jag över" på tradera:



Knalloranga hängselshorts i manchester a´la 70-tal till bebis i magen. Jag säger...beach 2009!!!

Godaste saffranskakan

Jag bakade en supergod kaka i helgen som var ruggigt lätt att göra. Snabbt o lätt...me like! Här kommer receptet:

Du behöver:

  • 200 g margarin eller smör
  • 1 påse saffran, 0.5 g
  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 ½ dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl

Garnering:

  • florsocker

Gör så här:


Smält matfettet och låt det svalna. Smörj och bröa en rund form, ca 24 cm i diameter.

Om du har en mortel: Stöt saffranet, gärna tillsammans med lite socker, i din mortel. Det gör att saffranet blir mer finfördelat, men har man ingen mortel så kan man strunta i det.


Vispa ägg och socker så det blir vitt och poröst, gärna med elvisp.


Vispa ner saffran, bakpulver och mjölk.


Tillsätt och sist vetemjöl och det smälta matfettet och rör till en jämn smet.


Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 45 minuter (jag tog ut den efter knappt 40 min, då var den helt perfekt!).


Låt kakan stå några minuter i formen innan du stjälper upp den på ett fat. Lägg gärna formen över eller en bakhandduk och låt svalna.


Sikta över florsocker vid servering.


Lazy sunday

Mina strumpor ljuger inte! På dom står det Lazy sunday och det är precis vad det har varit idag. Ledig å lat...precis vad jag behövde! Härligt härligt!

Gårdagen var helt SUPER! På alla sätt och vis! Började dagen med shopping med girlsen. Iaf en del av tjejskaran. Efter ett par timmar på stan och hemkommen med en lättare plånbok så hann jag klämma in ett bad och lite gos med dottern innan det bar av till fortsatt umgänge med brudarna. Grymmaste middagen, spel, surr och mååånga skratt avverkades innan det var dax att sätta sig i bilen och åka hemmåt. Det var ett tag sedan jag var uppe så länge och ögonen sved av trötthet när jag kom hem. Men det var även länge sedan som jag hade så kul också. Fast att inte ha kul och att inte skratta så tårarna sprutar och magen värker är en mer eller mindre omöjlighet i dessa tjejjers sällskap. Synd bara att det blir lite för långt mellan gångerna som vi ses!!! 

Imorse så begav sig Jimpa ut före skammen för att jaga så jag fick stå för uppstigningen med Agnes. Gissa om jag bad en stilla bön igår att hon skulle sova länge-länge imorse. Och till min stora lycka så fick jag en klart godkänd sovmorgon. Trots detta så somnade jag till på soffan och sov en timme till tills lillgull väckte mig med orden.."snälla mamma äta frukost nu?". Då kan man inte annat än stiga upp och servera det gulligaste gull en härlig söndagsfrulle.

Jag har tyvärr inga bilder att bjuda på från helgens aktiviteter. Mitt kamerabatteri är fortfarande dött då jag glömt ta hem laddaren från jobbet.  

Nu väntar sängen...har (åter igen!) en mindre rolig vecka framför mig med endast en ledig dag...SUCK! Men men, drygt 4 månaders heltidsslit kvar innan goda(?) dagar väntar.


Helg å ledig...

...kan det bli bättre???

Efter mina två sista "varajämtpåjobbetveckor" så känns lite ledighet som rena drömmen!

Höjden av lycka skulle vara att få sjunka ner i soffan, med ett vinglas i handen och bara känna lugnet. Men med bebis i magen så förblir det goda vinet tyvärr kvar i flaskan i några månader till :(! Istället så firas min ledighet in i sällskap med goda vänner och god mat. Inte helt fel det heller!

TREVLIG HELG...

Hårmakeover

Idag var dagen d. Dagen då mitt svintorufs äntligen skulle få sig en omgång under saxen. Jag hade innan besöket hos frissan bestämt mig för hon skulle få (någolunda) fria tyglar med färg å frisyr. Så av den anledningen så var jag inställd på en stooor förändring i mitt liv idag ;-)!

Sagt o gjort...satte mig i stolen och sa "gör vad du vill men du får gärna avslöja dina planer innan du sätter igång" (så jag har chans att påverka litelitegran). Lisa (frisören) brukar vara rätt så modig i frågan om förändringar så döm av min förvåning när hon svarade..."jag tror bara att vi klipper upp lite mer än förra gången, tar lite på topparna och gör slingor i 2 olika färger". Okej, ingen drastisk skillnad i frisyr...trist, men okej då. Jag skulle ju få min "stora förändring" i form av lite kulörvariatoner. De två kulörerna hon syftade på visade sig vara två olika ljusa nyanser...blond och champange. Så där blev det inte heller ngn större skillnad. Hon menade på att jag passar bäst i blont och i längden som jag hade .

Summan av kardemumman så lämnade jag salongen i ungefär samma status som sist. Dock lite mer uppklippt och två skiftningar av slingor istället för en. Men jag blev nöjd, vet inte om fega jag egentligen var beredd på någon drastisk förändring trots allt ;-)!

...kolla, ingen megautväxt längre!!!
(klickbara bilder)

Mitt "mindre billiga besök" hos frissan undick herren i huset. Fast i den frågan så krävs ett par decimeters längdskillnad och ett dussin färgnyanser mörkare för att han ska notera förändringen.

Nu väntar EN ENDA arbetsdag kvar till min EFTERLÄNGTADE lediga helg....jippi!!! Tyvärr så är planerna många så det blir inte så många lugna stunder. Men det är roliga planer!

kraaaam...

Motiverande samtal

Efter två dagars utbildning så känner jag mig faktiskt lite klokare. Klokare i ämnet motiverande samtalsteknik. Ett ämne som i allra högsta grad kan anammas på mitt nuvarande jobb. Och även i många andra situationer oxå för den delen!



Mycket teori blandat med många praktiska övningar har gjort mig helt tom i bollen på kvällarna. Men det har det varit värt! Nu blir det 2 veckors paus tills uppföljningskursen fortsätter. Tills dess ska hemuppgiter och övningar på jobbet göras samt litteratur betas av. Kul! Jag tillhör dom som tycker pluggande är superduperkul!

Ikväll, efter att jag hämtat in en kolsvart Agnes från garaget, så har vi roat oss med bad, hårklippning och manikyr. Agnes är, som mig, helt förälskad i bubbelfunktionen i nya badkaret. Jag kan lugnt lova att våran varmvattenberedare har gått varm sen i söndags!!!

Måste visa er en tjusig dress som jag hoppas på att kamma hem på tradera:



I lööööv retrokläder a´la 70-tal!


Ultraljud

Här har ni ett bildbevis på att det verkligen är annat än karra som bidragit till mitt ökade magomfång den sista tiden:



Thanks good så var det bara en bebis som syntes till. Jag vet inte varför jag fått för mig att det skulle vara två. Kanske min rädsla att gå från att ha ett barn till tre!

Allt såg riktigt bra ut med ett hjärta med 2 förmak och 2 kammare, två armar och två ben som jobbade på för fullt. Vi kunde även se hur bebisen drack fostervatten med sin lilla pyttemun. Cute!!! Det är så imponerande hur mycket och så tydligt man ser så här tidigt i graviditeten. Fast jag måste nog erkänna att jag var mer tagen vid ultraljudet som gjordes förra gången, alltså med Agnes i magen. Det kan nog bero på att allt var så nytt då...nu har jag ju varit med om det en gång tidigare. Fast nog var det häftigt trots allt, det ska jag inte sticka under stolen med!

Idag tänkte jag att jag verkligen skulle försöka se om det är en pojke eller flicka. Förra gången så var jag så tagen av hela situationen att jag inte ens tänkte tanken att försöka se vad det var. Både jag och Jimpa konstaterade när vi gick därifrån att vi ska få en till tjej i familjen. Det vågar vi nog till 99% säkerhet påstå. Barnmorskan visade nämligen så himla tydliga bilder från den nedre regionen att vi inte kunde ha undgått att se om det skulle ha varit en pojke. Så min magkänsla verkar vara rätt ;)! Men men, även den bästa kan ha fel. Barnmorskan bekräftade ju aldrig våran gissning!

Jag hade räknat på att bebisen ska komma runt den 22:a, 23:e april och jag hade ganska rätt om man jmf med dagens nya bud...21 april.

Bebis- & badkarslycka

Jag kunde inte ha fått en bättre avslutning på min jobbhelg. Gissa om lyckan var total när jag kom hem ikväll och ser att badkaret ÄÄÄÄNTLIGEN är installerat och redo för att börja användas. JIPPI KA YE!!! Det tog inte mer än några minuter innan det började fyllas m vatten och doftljusen lös runt badkarskanten. Inte ens gud fader själv fattar nog hur mycket jag längtat efter detta underverk som stått ouppackat i vårat garage i 3 långa år! Trots att man som gravid inte får, så var jag bara tvungen att pröva bubbelfunktionen. Bara för en liten, liten stund :)!
 
Sen måste ju förstås nämnas att Jonny & Martina fick sin efterlängtade son i torsdags. Å gud i tider vilken sötis! Vi var på sjukhuset i fredags för att beskåda underverket. Gissa om man blev bebissugen??? Det är tur att jag vet vad som väntar i magen :)...trots att månaderna till april känns som evigheter bort just nu! Hur som hellst så hade jag (såklart) min laddare till kameran på jobbet och helt batteritorsk så det blev att låna mammas digitala kamera av märket värdelös. Alla bilder utom den här blev suddiga och gryniga.   


Det var någon som tyckte att det var jättespännande med en lillbebis!

Här är en lånad bild från Jonny:

...kolla in frillan! Jag skojjade med Martina när hon berättade att hon hade besvär med mycket halsbränna att de nog är en bebbe med mycket hår som skrocken säger...och mycket riktigt!!! Fast skulle nu detta stämma så skulle Agnes ha haft väldigt mycket hår och hon var väll så nära flintskallig man kan komma :)!

I övrigt så har det inte hänt så mycket spännande i mitt liv. När jobbhelgerna faller in så hinns inte så mycket annat med. En middag hos föräldrarna, inflyttningsfest på mantelgatan, farsdagsfirande och massa sömn har jag bl a klämt in melllan timmarna på jobbet. Trevligt, trevligt!

Img så är det tänkt att jag ska bli klokare. Utbildning väntar må, ti och det känns riktigt kul att få gå på medlefors folkhögskola i dagarna två. Våran chef är jätteduktig på att skicka oss på utbildning titt som tätt och det uppskattas verkligen! Veckan därpå så ska jag på en endagsutbildning i bl a självförsvar. Så don´t mess with me framöver, haha!!!

Natti natti på er...


Akut shopping till en växande mage

Idag så hann jag med en repa på stan efter jobbet. Tack å lov ska jag väll säga! Jag har nämligen upptäckt att min garderob är i akut behov av toppar. Allt som jag äger och har känns gammalt o urtvättat. Skittrist! Sen börjar dessutom mitt magomfång kräva större storlekar vid det här laget. Eller ffa längre modeller på överdelar. Så efter en racerrunda i några av stadens affärer så är jag 3 toppar och 3 linnen rikare. Lovely att ha fler basickläder i hyllorna!!! Nästa helg så väntar en till shoppingtur, ev Luleå, och då ska förråden förhoppningsvis utökas ytterliggare är det tänkt!

Ni kommer med all säkerhet att måsta stå ut med mitt tjat om det kassa utbudet av mammakläder som finns i butikerna nu ända tills dessa tjockismånader är över. Den ENDA affären som säljer mammakläder i Skellefteå numera är hm. Och där finns det dessutom nästan bara stuprörsvarianter på brallor (hatahatahata) och tröjsortimentet liknar ingenting. Deppigt värre!!!

Jag har som plåster på såret för det kassa utbudet i affärerna hittat en bra (& billig) sida med fina mammakläder på nätet. Dessa köpte jag för ett tag sedan och de är supersköna:

...259 kr!!!

Och dessa är på väg hem:



Perfekta jobbrallor för endast 350 kr!

Och dessa är jag lite sugen på:


Jag hade noll och inga byxor kvar efter förra graviditeten. Då använde jag enbart arvegods efter Sandra som sedan gick vidare i arv till andra behövande så de finns inte kvar längre. Så det är inte bara fler toppar som behövs för tillfället. Är dock så himla glad att snällaste Frida har lånat ut några mammabrallor som hon hade innan Konrad kikade ut. Guld värt!!!

Men favvobrallorna nu och säkerligen fram till april är utan tvekan mina mjukisbrallor som åker på så fort jag kommer hem på dagarna. Jag skulle lätt kunna ha dom JÄMT om det inte vore för att det känns aningens trist att komma till jobbet i mysbrallor. Lööööv them!


Middagstips

Tänkte att jag skulle bjuda på ett supersmarrigt recept som jag komponerade ihop i afton. Det är egentligen en mix av två olika rätter som jag brukar göra.

Dela en förpackning torsk i mindre bitar och lägg i en ugnsform.
Krydda med citronpeppar & salt.
Grädda i ugnen tills firren är halvfärdig.

Hacka en rödlök, champinjoner och en purjo smått och fräs allt i stekpannan en liten stund.
Häll i en förpackning matlagningsgrädde, en fiskbuljongstärning och en dutt tomatpuré. Låt det småkoka ett tag.

Häll lökröran över fisken, strö över riven ost och grädda ytterliggare i ugnen.

Jag serverade gratängen med hemlagat potatismos och min enda försöksperson tämligen slukade maten. Så jag antar att det blev godkänt :)! Definitivt något som jag kommer att göra igen!!!

Nu ska jag, korsitaket, gå & lägga mig. Har varit så sjukt trött idag att jag nästan mått illa. Jag har dessutom en tuff jobbvecka framför mig så det är bara att inta horisontalläge för att ladda batterierna. Från igår räknat så är jag bara ledig en dag(!) tom nästa helg. Anledningen till detta är att jag har jobbhelg plus att jag ska på utbildning 2 dagar nästa vecka och den infaller ju förstås på ledigdag...suck!

Men den hektiska jobbveckan känns genast lite ljusare då jag även har mycket skojjigheter att se fram emot. Då syftar jag bl a på nästa veckas ultraljud, besöket hos frissan, spa, shoppingtur & middag med girlsen mm.  

Sängsängsäng sovasovasova sängsängsäng...

Lucia or not?

Jag frågade Jimpa härom kvällen vad han tyckte att jag skulle köpa för luciaoutfit till lillgull i år. "Men det spelar väll ingen roll" fick jag till svar. Jag gav mig inte utan "krävde" ett förslag från hans sida. Efter lång betänketid så svarade han iaf "troll"! Troll...men de ingår väll ändå inte i ett luciatåg! Nä, kanske inte tyckte han men vad spelar det för roll???

Nu har jag tagit saken i egna händer och börjat min jakt på luciakläder. Affärernas utbud är rent ut sagt bedrövligt med tråkiga tomtedräkter och lucialinnen. Har kollat lite på nätet och i nuläget så lutar det åt att det blir en sån här dräkt:

...klänningen alltså :)!

Att den sedan var billig också är ju ett STORT plus med tanke på hur många gånger den kommer att användas!

Helgen som gick...

Tänk om man kunde få såna här härliga långhelger varje helg. Men i den bittra verkligheten så måste även jobb betas av vissa helgdagar. Jag kan iaf konstatera att denna helg har gjort gott för hälsotillståndet. Jag känner mig faktiskt riktigt pigg å utvilad. För ovanlighetens skull! Det känns som att vinden håller på att vända för den blekfeta gravida mamman :)!

Här kommer några pics från dagens utflykt i det finfina vädret:






Nu...bedtime, img...upp före skammen å försöka se glad ut!

RSS 2.0