En bra dag

Idag har det varit en bra dag. En intensiv men riktigt bra dag!

Jag hann ner en sväng på stan mellan planeringstimmarna och middagen för att beta av lite stadsärenden. Det blirr ju inte så ofta man går på stan nuförtiden tyvärr! Har bl a köpt årets första julklapp (hurra) och lite grejs till hemmet. Blev så himla glad då jag fick tag i 2 adventsstjärnor som jag letade efter med ljus och lykta förra året men de var helt slutsålda. Nu var det bara någon ynka kvar så jag hade tur. Trist bara att väntan till december då de ska få pryda våra köksfönster känns lååång!

Jag fick förstås inte tag på det jag hade som prio 1 på shoppinglistan...ett par mammajeans. Jag minns hur jag svor över utbudet av mammakläder sist jag var gravid och det verkar inte ha blivit något bättre på den fronten till denna gång. Bedrövligt! Jag hittade ett par jeans på hm som jag tyckte om tills jag upptäckte i provhytten att det var stuprör. Good no...det finns ingen risk att jag utsätter mig för att känna mig som en ännu mer uppstoppad korv än jag redan gör. Det slutade i ett par träningsbyxor med mudd. Inte vad jag hade tänkt direkt men ett ombyte iaf! 

Nu väntar hela tre dagars ledigt. Det känns lite lyxigt då jag var ledig tre dagar över förra helgen oxå. Tredagarsledighet är man inte bortskämd med som heltidsarbetande! Och jag tänker ta tillvara på varenda minut av dessa kommande dagar! 

..en gammal bild på lilla älsklingen! 

Någon är redo för vintern...






















Hualigen så kallt vi har haft i norr idag!!! Men det är bara att anpassa sig för det lär inte bli något varmare framöver!

Det händer inte så mycket spännande i mitt liv just nu. Mycket jobb i kalendern. Imorgon väntar planeringsdag på jobbet följt av middag i kollegors sällskap. Kul att komma ut lite på egen hand efter fyra dagars intensivt umgänge med en 2-åring :)! Man blir lite trött i huvudet av allt mamma-mamma-mammasurr!

JAg måste bara visa er...satt precis och kollade på lite gamla gravidbilder. Det är inte klokt vilken skillnad det är är på magen denna graviditet jämfört med förra. Den här bilden är från när jag var i vecka 30. Precis så där "stor" känner jag mig nu i endast vecka 16!!!. HELT GALET!!!

 
...man kan inte annat än undra hur det här ska sluta!!!

Min alldeles egna dag

Nu väntar en årstid som jag fullkomligt HATAR!

Dvs tiden mellan höst och den "riktiga" vintern. Det är grått å trist...mörkt större delen av dygnet å kallt som 17. En period som jag skulle kunna stryka ur almenackan varendaste år.  

För att se lite ljus i denna mörka depptid så bestämde jag mig för att ta ut en halv semesterdag i mitten av november som ska ägnas enbart till johanna-gillar-å-behöveraktiviteter.

Så nu är tid för en makeover hos frissan fixad och därefter väntar ett välbehövligt besök på stadens spa. Har ännu inte bestämt mig för vilken behandling jag ska välja men det lutar åt en aromamassage...

Total avkoppling för både kropp och själ. Mjuk skön avslappnande aromamassage som löser spänningar, eliminerar gifter och fyller kroppen med energi. För ansiktet ingår en lättare behandling med fukt och näring. Avslutas i stillhet inbäddad i värmefilt. Dusch och vårdande efterprodukter.
 

Var även lite sugen på att testa deras hot stone-behandling...eller kanske enbart en klassisk massage+ansiktsbehandling. Fast å andra sidan...alla behandlingar de har låter ju bara för underbara
 








Det är bara att konstatera. Måbradagar unnar man sig själv alldeles för sällan.
Men det ska det bli ändring på!!!

En gräsänkas helg

Då var mina 3 dagars ledighet snart ett minne blott. Det har varit tre fiiina dagar. Kanske inte lika fina som sambons som befinner sig på en betydligt varmare och soligare ort! Fuskit värre!

Fredagskvällen spenderades i lilla huset i Lundbäck. Tacos, karra, idol och massa surr. Inte helt fel!



Igår så styrde vi kosan mot Piteå och barnnolia. Men så mycket jävulskt vad folk det var...helt galet! Kunde knappt fokusera på vad som fanns där och lyckan var stor när vi gick ut därifrån. Suck! Men småbrudarna hade riktigt kul. Hoppborgar, fiskedamm och andra roliga aktiviteter höll dem sysselsatta och storögda.


Glada brudar i bilen


Agnes blev helt vild av lycka när hon hittade ett bås med bara mumingrejjer. Favvomumin! Behöver jag tillägga att det var en aning svårt att få henne därifrån!!!

Efter Piteåtrippen så avverkade jag mitt kanske 4:e och förhoppningsvis absolut sista migränanfall i hela mitt liv. Jag trodde allvarligt att mitt huvud skulle gå sönder. Fy faaan! Jag minns inte ens att min förslossning kändes så jävlig som gårdagens hemska timmar. Fast det kan ju oxå bero på att den är förträngd! Nåja, efter 2 timmars sömn, 4 Alvedon och en lång dusch så repade jag mig och var fit for fight för en middag med Sandra med döttrar. Denna gång hemma hos mig. Kul med sällskap när man är solokvist.

Idag har massa nyttogöra betats av. Sånt som är pisstråkigt att utföra men grymt skönt att ha bortgjort. Mamsen kom och hjälpte mig att tvätta alla fönster. Halleluja! Jag förundras varenda gång vilken stor skillnad det gör att tvätta dom någon gång utimellan :)! Speciellt när man har en 2-årings mindre rena händer på fönsterna titt som tätt. Mindre tjusigt! Mamma hade även med sig några av hennes gammgardiner så vi gjorde en liten förändring i köket.


Det känns lite ovant då jag är van mina helvita gardiner men det blev jättefint.
 
Efter dagens prestationer så är hemmet i toppskick. Nästan iaf :)! Hann nästan beta av samtliga av husets ytor samt en tripp till returstationen med en MASSA kassar innan middag vilket kändes sååå skönt. Nu fattas bara att montera upp alla lampor som jag köpte på IKEA förra veckan. Men det får bli ett projekt för min handyman när han kommer hem. Hade först tänkt att ge mig på det själv men jag är så in-i-nordens oteknisk så jag har mina aningar hur resultatet kommer att bli. Katastrof!

Här kommer några övriga pics från helgen. Förstår inte varför det är återkommande samma motiv på mina bilder, haha!!!



Fröken fingerfärdig har "pärlat" i massor. Hon är grym på att göra värsta långa halsbanden!






Nu är brasan tänd i kaminen, doftljusen brinner och såpalukten ligger fortfarande kvar i luften efter dagens skvabbning. Tänkte hoppa i mysbrallorna, bänka mig i soffan under filten och kolla på den senaste Iréne Hussfilmen. Så det går ingen nöd på mig en kväll som denna :)! Imorgon så väntar jobb igen. Fast det går ingen nöd på mig till veckan heller. Har en fin arbetsvecka framför mig. Fin å kort!

Hur har eran helg varit?

Vill ha!

Hur tuffa var inte dom här plyschbrallorna?



De ska jag tamejtusan ninja hem, hehe...

Jag tror ingen fattar hur mycket jag uppskattar lugnet i Båtvik just nu! Är tredagarsledig och det känns helt underbart att veta att kommande dagar inte är uppbokade upp över öronen som det varit den sista tiden. Ikväll så väntar middag, girls only, hos Sandra. Sen så är planerna de resterande lediga dagarna få. Najs, najs! 

Vi diskuterade på jobbet härom dagen vilken som var den bästa låten under 90-talet. Jag kunde inte komma på någon direkt favvo men det var några i sällskapet som nämnde denna...



...och den är faktiskt riktigt bra. Kanske inte den bästa men som sagt riktigt bra!

Vad säger ni...hade ni någon 90-talsfavvo?

Viktuppgång

När jag var på inskrivningen hos barnmorskan för någon vecka sedan så frågade hon hur mycket jag gick upp när jag väntade Agnes. Jag berättade och hon svarade "vad bra, då höll du dig inom ramarna". Hmm, ramarna undrade jag förstås?! Hon förklarade att numera så är rekommendationerna att man går upp mellan 8-12 kilo under en graviditet...absolut inte mer än 12.

Men visst, en viktuppgång på max 12 kilo låter super! Det skulle jag lätt kunna leva med i ett par månader till. Men nu är det ju inte så enkelt! Jag menar, det är inte så lätt påverka hur mycket/lite man går upp. Om man nu inte våldsfrossar karra och bänkar sig i soffan i 9 månader förstås. Själv så försöker jag att både äta och röra på mig i samma utsträckning som innan jag blev gravid. Sen kan jag inte göra något mer för att förhindra att spräcka 12-kilosgränsen. Då är det bara för söta barnmorskan att gilla läget om vågen visar annat! Så det så!

Jag blir lite irri över hysterin runt vikten när man är gravid. Fine, om man startar på en tresiffrig vikt, då kan jag ha förståelse för barmorskornas tjat. Eller i vissa andra undantagsfall. Men graviditeten får inte bara fokuseras runt vikten! Det är min åsikt!  

Äntligen hemma!!!

Gusis så skönt det var att komma hem idag. Vanligtvis så brukar jag inte ha sådan hemlängtan men nu när det känns som jag knappt varit hemma något alls den sista tiden så var saknaden efter hemmaplan stor! Senaste lediga dagen hemmavid var för 1 1/2 vecka sedan och det känns!

Men dagarna i Umeå har varit super. Hotell, jätteintressanta & lärorika studiebesök, restaurangbesök, bio, shopping och lugna stunder på hotellsängen med ett antal skvallerblaskor har bland annat hunnits med sen i måndags. Så jag ska inte klaga! Men som sagt...jag klagade inte över att få komma hem heller ;)!

Hemma så möttes jag av en miljon kramar & pussar av lillgumman som var överlycklig över att se sin mamma igen. Förutom en kortis på söndag kväll så har jag vi inte setts sen i lördags morse. Det är lååång tid sett ur en mammas synvinkel!



Ikväll så har vi beskådat förödelsen på våran tomt. Det ser rent ut sagt förjävligt ut!!! Fast det må vara för jag vet hur slutresultatet förhoppningsvis kommer att bli! Fiiiint...och jäkligt efterlängtat!



TUSEN, TUSEN TACK kära ni för alla gratulationer i förra inlägget. Verkligen jättekul att mötas av!

Det har varit lite svårt att skriva här de sista månaderna för det enda jag gjorde under ett par veckors tid var att sova-sova-sova. Bortsett från att jobba då förstås. Jag har varit så sjukligt trött och osocial att det räcker och blir över. Nu så har den värsta tröttheten lagt sig och jag börjar känna mig som en människa igen. Någolunda iaf! Men jag har inget minne att jag var så här gruvligt trött förra gången jag var gravid. Fast då hade jag visserligen ingen aktiv 2-åring i huset heller.

Jag är i vecka 15 nu. "Bäbinen", som Agnes säger, är beräknad till april.

Trööööött....

Min helvetesvecka är över. Jihaaa...feels good!

Tyvärr så kommer dock min lediga dag imorgon att utebli pga en tredagars tripp till Umeå. Där väntar intressanta dagar på rättspsyk för mig och en kollega. Lite trist bara att den skulle infalla precis efter min jobbhelg. Detta kommer att innebära en ynka ledig dag (i fredags) på 12 dagar. Men men, sova får man väll göra när man blir gammal antar jag!

Jimpa jobbar dessutom monsterpass både måndag o tisdag så våra föräldrar ska i vanlig ordning hjälpa oss med barnpassning och dagishämtning. GULD VÄRT!

Jag har fått höra att en viss nyhet tyvärr har nått byns livsmedelsaffär. Det innebär, för er som inte känner till småbysyndromet, att snart alla i byn vet. Några av er fattar nog vad det är för nyhet jag pratar om, en del inte.


Jag pratar om detta:

 

Och som ni ser så börjar jag få en del svårigheter att dölja kulan så det känns som det kvittar att våran hemlis avslöjas nu. Är lite less på att ha stora kläder i hopp om att dölja mitt växande magomfång. Fast våran plan var att hålla på det ett liiitet tag till. Men så kan det gå ;)!

Nu vet ni oxå...
 


Jobbhelg :(

Gårdagens tripp till IKEA gav många & fina resultat. Ni skulle ha skådat den ÖVERBELASTADE bil som vi åkte hem i, haha. Trodde verkligen inte att jag skulle få plats på de ynka centimetrarna som var fria från hyllor, stora kartonger och massvis med påsar! Vilken tur att man är smidig som ett kyskåp. Men allt går :)!

Tyvärr så fanns inte två av sakerna som stog högst upp på shoppinglistan. Men det ser jag som ett chans att få åka upp snart igen. Tänk vad shopping kan göra för välbefinnandet!!!

Hoppas ni får en bra helg...själv så befinner jag mig inom låsta dörrar heeela helgen:(! Det känns verkligen inte som att jag har tid att jobba just nu!

...och för alla ni som är lite less på att aldrig på få tag på mig så kan jag avslöja att min splitter nya mobbe ligger på ladd just nu. Redo för att börja användas typ img :)!!! Jag har varit helt mobillös sedan förra helgen.

...och förstås ett  JÄTTEgrattis till Linda som fyller år idag...hurra, hurra, hurra!!! Här kommer en liten truddilutt till dig på den stora dagen:

 

Lite skit har ingen dött av :)

Torsdagarna innebär alltid pappa-Agnesdagar. Jag vågar nog lugnt påstå att många timmar av dessa dagar spenderas i garaget. Men Agnes tycker att det är skoj så jag säger ingenting om den saken. Däremot så är det mindre roligt för mamman i fråga att mötas av detta...




Ikväll så var jag ut en sväng för att kolla till mina vänner i garaget och jag måste säga att det är ganska så roligt att iakta dem. Jimmy kommenderar och lilla hjälpredan lyder..."hämta fälgkorset....hämta silvermuttern". Hon har dessutom grym koll på det mesta. Fast det är inte så konstigt med tanke på alla timmar där.


Kvällens däckbyte

Bagarn

Nu börjar min week of hell lida mot sitt slut. Bara helgen kvar att beta av! Najs! Det har dessutom gått över förväntan. Detta kan bero på en del trevliga och välkomna inslag under veckans gång.

Igår så följde jag med chefen till Umeå för att gå på en halvdags föreläsning. Trodde innan att den skulle vara väldigt bååååring. Jag menar, info om nya rättspsykiatriska lagar...hur spännande låter det??? Men där hade jag fel för den visade sig vara väldigt, väldigt bra. Kul med en liten utflykt oxå så där mitt i veckan! 

Idag så har jag fått mig nya kunskaper. Kunskaper som jag länge velat ha. Jag pratar om bakning av mjukkaka i bagarstuga. Vi tog med oss alla patienter, ja nästan alla iaf, och spenderade hela dagen i landstingets egna lilla bagarstuga. Skiiiiitkul var det och absolut inte sista gången för min del! Engagemanget med bakningen från patientsidan var tyvärr si så där men vi var många flitiga i personalgruppen som slet som djur i flera timmar. Resultatet blev EN MASSA goda mjukkakor...mums!






En av mina jobbarkompisar jobbar på med kavlingen för fullt.



Imorgon, på min enda lediga dag denna vecka, så väntar inget mindre än en tripp till Happis & IKEA. Äntligen! J*klar vad det ska shoppas :)!

Sömnbesvär & smarrig kyckling

Jag har aldrig haft problem med sömnen. Aldrig någonsin! Jag somnar oftast i samma ögonblick som huvudet landar på kudden, vaknar aldrig-aldrig-aldrig under natten och kan utan problem sova hur länge som hellst på mornarna. Av den anledningen så har jag inte heller någon insikt eller förståelse vad sömnproblem kan innebära eller orsaka. Efter natten till idag så fick jag mig en liten inblick i hur det känns för jeeeesus så kast jag har sovit! Av ingen särsklid anledning heller! Jag låg och vred mig i säkert 2 timmar innan jag somnade, vaknade vad som kändes en miljon ggr och klockan 5 så funderade jag allvarligt på att stiga upp för jag inte kunde somna om. Men jag somnade tillslut och när väckaren ringde 1 1/2 tim senare så kände jag mig en aningens mör efter nattens hattiga sömn. Har klarat dagen bättre än förväntan men det blir en tiiiidig kväll ikväll. Men tänk att ha sådana nätter alla nätter...hualigen...hemska tanke!!! 

Tänkte bjuda på ett egenkomponerat snabbt & lättlagad maträtt som jag slängde ihop i afton.

Fullkornsbulgur (funkar med ris oxå)
En hönsbuljongtärning
En grillad kyckling
En rödlök
Matlagningsgrädde
Stark chilisås
Salt å peppar

Koka bulgur tillsammans med en hönsbuljongtärning.
Hacka en rödlök smått.
Dela kycklingen i mindre bitar.
Häll den färdigkokta bulgurn (stavning?) i en ugnsform och rör ihop det med löken och kycklingen.

Blanda matlagningsgrädde, mkt stark chilisås och krydda med salt å peppar.  
Strö riven ost på och gratinera i ugnen tills den fått en fin kulör.

Mums fillibabba tyckte samtliga två i testpanelen...

Några av aftonens funderingar...

* Är det rimligt att förbruka en hel flaska nässpray på 3 dagar?
Ser bara min kompis jättesvullna och nyopererade näsa framför mig. Inte bra!

* Undrar frustrerat varför ledningen sitter inne med info om våra nya löner när vi vet att de är klara med dem?
Kan det bero på att höjningen kommer att bli pinsamt liten eller en nice suprice? Gissar på det förstnämnda!

* Kan man hota försäkringskassan utan att det blir påföljder?
Som ni förstår så sitter de FORTFARANDE inne med augusti månads utbetalning. Lite lätt irriterande!

* Grämer mig förtfarande över sjuksköterskestudenten som satt i vårat personalrum när jag kom idag och vid frågan om vem hon ska ha som handledare svarar dig!!!
Sådant kan ju vara bra att få vetskap om innan!

Nej nu är det bingen som gäller för en som ska upp före soluppgång img!

Badlycka i svartvitt




Så var även denna helg slut. Kanske inte den bästa men helt okej.

Jag blev inte sjuk å liggandes som jag befarade i fredags men jag har för den delen inte blivit bättre heller. Sååå drygt att gå och känna sig halvvissig med minimal ork, nästäppa och jordens tryck i huvudknoppen. Nåja, får glädjas över de ljusa stunderna som det faktiskt bjöds på i helgen trots min formsvacka :)!

Och nu så är den här igen...min osociala week of hell! Det känns som som den faller in alltför ofta! Jag pratar om min schemavecka nr 5, en vecka fylld med varannan dag kvällspass-dagpass-kvällpass-dagpass osv. Översättningen lyder pigg-död-pigg-död. Ja ni fattar nog! Jag måste verkligen försöka ändra mitt schema så att denna schemavecka blir någolunda dräglig. Den som la mitt schema kan inte ha varit vid sina sinnes fulla bruk. Nåja, nu är det bara att gilla läget! 

Sköna trötta fredag

Jag fattar inte...gjorde en lååång natt i natt då jag gick och la mig 21.00 igår kväll (kors i taket). Trots detta så är jag som en urvriden trasa ikväll. Ont i kroppen och helt orkeslös. Det kan bara inte vara en ny förkylning på g då jag så nyligen varit sjuk. Skulle läget vara så då måste jag sakna allt vad immunförsvar innebär.

Men det är fredag och en ledig helg väntar. Det är bara att rycka upp sig och inse att livet är rätt så bra ändå :)!

Jimmy tog lillgull efter middagen och cyklade in till Byske för att besikta Lourens och Fridas jobb på nyhuset. Och jag kan inte säga annat än att det kändes rätt så skönt att få vara helt själv i ett par timmar. Jag har varit ensam med Agnes hela veckan så lite egentid kändes välbehövt!

Gjorde upp en brasa, tände en massa doftljus och tog en lång dusch. Hårinpackning, manikyr och pedikyr har betats av så nu känner jag mig något piggare. Härligt härligt!

Nu är det idol...får inte missas!!! Min röst går i vanlig ordning till ALICE!

TREVLIG HELG på er!

Regn & rusk

Reeeeegn i norr idag!

Men vi har gjort det bästa av dagen...småpyssel i hemmet och en avstickare till min mormor och avnjutit hennes nybakta bullar. De bullarna är lätt de grymmaste jag vet! Jag har verkligen försökt att få mina lika goda som hennes men jag har insett, att jag är definitivt ingen bullmamma :)!

Ikväll så väntar kalas för Martina som börjar sin vistelse i norrland med att fylla år. Och vad i allsin dar köper man till en människa man inte känner??? Det är mitt största i-landsproblem för dagen! Någon som har något bra förslag???



Update: Det blev 2 STORA skitfina vita krukor med blommor i. Utbudet är inte det största i Byske så det fick bli flowers.

Systuga

Min lediga dag börjar närma sig sitt slut. Trist! Men jag har faktiskt, till skillnad från alla andra ledigdagar, blundat för alla måsten här hemma. Så klädhögarna (bergen) i badrummet är fortfarande kvar, disken är odiskad, leksaker ligger lite överallt och golvet är fortfarande i stooort behov av dammsugning. Jag är så nöjd, att jag med min lilla städnoja, inte betat av dessa grejer idag utan bara känt lugnet. Precis vad jag behövde en dag som denna. Kroppen behövde vila och varva ner och det har den fått! Jag somnade tom på soffan i em och höll på försova mig till föräldramötet som var kl 18. Inte bra! Det blev en snabbmiddag och sedan racerfart till Byske för att lämna A hos mamma. Men jag hann!

Ikväll så har jag knåpat lite vid symaskinen. Jag har lagat lite kläder och justerat några jeans som bara ligger oanvända i garderoben pga att de inte passar. Men det är lite pyssel då jag inte är någon direkt talang på att sy. Fast vad kan man vänta sig då man övar sin färdighet vid symaksinen en gång vart 10:e år ;)!

Dessa brallor fick sig en omgång under symaskinen. De fyndade jag på klädbytardagen vi hade i byn för ett par veckor sedan. Det är inte varje dag man får sig ett par diesel i kanonskick för 25:-!!! Tyvärr så var de något för vida i benen men det är fixat nu :)!

Imorgon så väntar jobb igen men det känns som piece of cake när jag vet att det väntar en till ledig dag i övermorgon. Egentligen så skulle jag jobbat även då men pga lite dålig kommunikation mellan de vuxna i huset så har det missats att Jimpa inte kommer hem något i veckan. Det har inneburit att jag har blivit tvungen att byta mitt kvällspass img till dagpass samt ta ledigt på torsdag då J vanligtvis är pappaledig. Så kan det gå!


Lediga tisdag :)

Sol å blåst har den lediga förmiddagen bjudit på. Vi hann trots en lugn och seg morgon ut en stund innan lunchdax. Riktigt skönt att komma ut lite då jag varit inomhus de sista dygnen. Höstluften är ju bara för härlig!

Vi har även haft besök av Johnny (Jimmys bror) och hans tjej Martina på fm. Det ska bli kul att få lära känna henne lite bättre nu när hon kommer att vara norrlänning på heltid. Hon hade hunnit bli riktigt rund o go om magen sen sist vi sågs. Kanske inte så konstigt, det är ju bebis på g där jättesnart! 



     "Tandläkarminen"




Ni måste få se hur fina mina sommarblommor är ännu. Dessa planterade jag i krukor långt innan midsommar och de är fortfarande(!) fina. Jag menar...det är ju ändå oktober nu! Det blir lätt sådana nästa sommar oxå.


Busy mom

Jag räknade ut i bilen på väg hem från jobbet idag att jag har bara träffat Agnes sammanlagt 3 timmar sen i torsdags. Det är ju helt galet lite! Jobb, festligheter och andra aktiviteter har bidragit till min minimala tid på hemmaplan de sista dygnen. Abstinensen efter lillgull har varit stooor! Därför blev jag sååå glad att hon fortfarande var vaken när jag kom hem vid 20-tiden ikväll så jag hann träffa och krama henne en liten kvart inna hon skulle lägga sig.

Efter jobbet idag så åkte jag direkt och mötte upp Sandra. Höstens första matlag var på schemat och det var jag och Sandra som hade äran att laga mat till de övriga brudarna. Jag tycker att vi lyckades väldigt bra och det var ingen som klagade över vårat resultat. Jag ska lägga ut receptet senare på Sandras grymma efterätt!

Just nu så känns det som att jag och Jimpa avlöser varandra här hemma. Sen i torsdags så har han varit hemma och skött hem och dotter på heltid medans jag jobbat och flängt runt. Mina korta stunder i hemmet har bara varit jobbiga då jag sett hur mycket jag har att göra men inte hunnit. Uscha! Men J har skött sin hemmapapparoll mycket bra och hemmet och dottern verkar ha blivit väl omhändertagna trots min frånvaro ;)!

Img så är det Jimmys tur att lämna hemmet för att inte komma hem förrän på fredag. 14 timmars arbetsdagar väntar honom och då sover han såklart över i Luleå. Dessa långa arbetsdagar hade inte jag någon vetskap om tidigare och det är i ett sådant läge som jag kan tycka att mitt jobb är helt suveränt. Jag har nämligen blivit tvungen att lägga om hela mitt schema för att få dagishämtning å lämning att gå ihop. Jag kan modelera rätt mycket med mina arbetstider trots kort varsel och det är guld värt!!! Sen har jag en helt underbar chef som anser att ingenting är omöjligt!

Imorgon så är jag ledig och planerna är inga mindre än att bara vara hemma och känna lugnet. Varva ner efter helgens fullspäckade schema. Det känns mer än välbehövligt! Jag frågade Agnes vad hon ville göra och hon hade bara ett önskemål...åka momme! Och det ska hon få för jag måste gå på föräldramöte på dagis img afton.


                  (gammal bild)

Fullt ös medvetslös

Denna helg har, som jag anade innan, varit intensiv. VÄLDIGT intensiv...men otroligt rolig!

De flesta av helgens timmar har spenderats på jobbet i sällskap med mina två favvokollegor. Många skratt och lättsamma timmar som bara flugit iväg. Ett bra betyg för en helg på psyk :)!

Festligheterna i Luleå som vi var på igår kväll var mucho trevligt. Sköna typer, lekar, god mat. Jag hade rent ut sagt skitskoj!!! Dessutom så hade jag privilegiet att få två(!) bordskavaljerer som passade upp mig som en prinsessa hela kvällen. De drog ut min stol när jag skulle sätta mig och turades om att hämta dryck, tårta och kaffe till mig. Vilken lyx att bli så uppassad :)! Var lite orolig innan att jag bara skulle sitta och gäspa hela kvällen då jag varit vaken sen 05.40 på morgonen och fått in alldeles för få timmars sömn natten till igår. En bidragande orsak till min uteblivna trötthet var nog mitt bordssällskap som visade sig vara hur roliga som hellst och det var länge sen jag hade så skoj och skrattade så mkt . Den som däremot var trött var Jimpa som varit ledig hela dagen.

Redan vid 23-tiden så började han hinta mig om att vi skulle börja tänka på rulla hemåt då vi (läs Johanna) hade en bit att köra. No no...jag ville inte hem så tidigt. Däremot så skulle vi nog ha åkt hem tidigare än vi gjorde (01.40) för när vi satte oss i bilen så kände jag hur sjukt torra mina linser som suttit i ögonen i 21 timmar var och hur j*vulusiskt trött jag plötsligt blivit.

My good vilken hemsk bilresa det blev hem. Spöregn i 10 mil, dåliga torkarblad, övertrötta ögon, helt bäcksvart ute och en massa j*vla mötande bilar med extraljus som inte bländade av vid möte. Vid mörkerkörning så tappar jag alla mina körfärdigheter och man kan undra hur jag någonsin fick mitt körkort! Jimpa satt på spänn hela vägen hem och kommenterade lite då o då min körning: "Vad göööör du...ser du ingenting.....det är 70 här....här är det 110.... du vägen svänger här osv osv". Så där lagom frustrerande men kanske tur för vi kom ju faktiskt hem helskinnade! I höjd med Piteå så var jag nära på ge upp körningen men höll ut ända hem och vilken lycka det var att få krypa ner under duntäcket strax innan kl 3. Helt utmattad av den gräsliga hemresan. Nä det där gör jag inte om något mer!!!

Hoppas ni oxå haft en trevlig helg...

 

En härlig innedag

Igår så önskade jag att det idag skulle vara sånt där underbart väder som det varit här i norr den sista tiden. Att vi skulle få en ledig fin dag fylld med uteaktiviteter. Men imorse så vaknade vi till det kallaste och gråaste väder som vi haft på länge. Med lite duggregn oxå som bonus ;)! 

Men det tråkiga vädret kändes inte så hårt för det är trots allt rätt så skönt att bara känna lugnet inne för en gångs skull. Bara göra det som faller en in. Idag så har det blivit minsta möjliga. Lite tvätt, lite disk och lite städ har betats av på listan. Vi har även hunnit förbi Frida & Lourens nya lya och fick oss en husgesyn och en kaffetår. Det kommer att bli sååå fint när de är klara med alla projekt!

Jag blir alltid så sugen på att göra om hemma när jag är hos andra som håller på med renovering. Detta trots att vi har tokrenoverat i 3 års tid. Det som är aktuellt hemma i Båtvik nu i höst är inköp av lite nya möbler (tv-bänk, hallmöbler, garderober, vardagsrumsbord) och annat krims krams som jag spanat in. Kanske något gardinsbyte oxå om jag hittar några passande tyger. Jag har många ideer i huvudet för hemmet nu! 

   

Fynd!

Två bordslampor shoppades idag för den blygsamma summan 98:-. Det kallar jag kap, ett kap som jag blev väldigt nöjd över dessutom! Å vad jag älskar att fynda! De fick flytta in i vårat sovrum där de blev så fina, så fina :)! Nu får jag hålla i plånkan resten av månaden för shoppingsuget är större än någonsin då jag haft riktiga budgetmånader sista tiden och fått hålla igen en aning. Fast liiite mer shopping hade jag tänkt mig. Typ på fredag :)!
Denna månad så fick jag min första heltidslön sen november förra året. Behöver jag kommentera att det kändes riktigt skönt?!!



Img så är jag ledig. Min enda lediga dag den här veckan. Sen väntar ett fullspäckat schema med jobb fre-lö-sö-må. Utöver jobb så ska en personalfest i Luleå klämmas in. Fast det ska bli riktigt skoj att träffa Jimpas jobbarkompisar. Jag har ju bara träffat 2, 3 stycken tidigare.

Jag känner att jag börjar komma in i heltidslunken nu. Har vant mig med tanken på att nästan all vaken tid (inte riktigt all kanske) spenderas på jobbet. Fast det är inte så farligt som det låter. Bortsett från vissa punkter då som jag INTE har tänkt traggla om igen. Det är lagt åt sidan nu.

RSS 2.0