Jag ger upp...

...farligt nära iaf!

Jag pratar förstås om jobbet, igen. Mina kollegor tycker att jag gör ett hästjobb...jag tycker själv att det känns som ett meningslöst tragglande mot ingenstans och jag är snart beredd på att överlåta "mitt problem" till någon annan som har mer ork. Min ork, eller snarare mitt tålamod, är tyvärr slut. Så frågan är...vem är villig att ta över??? 

Efter detta bittra inlägg så behövs något för att väga upp det tråkiga i mitt liv just nu. Vad passar då inte bättre än några nostalgibilder på vårat lillgull som iaf lyser upp mina dagar...

I´m in löööv...

...i denna som kom med posten idag:


Den var bara hur fin som hellst, tom mkt mkt finare än jag väntat mig. Den andra jackan hämtas på posten img och blir en retur på en gång (hoppas jag iaf). Det blir ju förstås lite bekymmersamt om jag nu skulle bli lika förtjust i den :)! Vilka problem man har för tillfället ;)!

Även denna var betydligt finare i verkligheten än på bild:


Så mitt i alla förkylningskrämpor så känns livet helt plötsligt riktigt bra igen! Tänk vad lite shopping kan göra för själen!

Här kommer några av bilderna från helgen:Måste bara få skryta lite över min och Agnes arbetsprestation...vi fyllde bägge dessa två med ved. Men det var ungefär allt jag orkade med i feberdimman.


Jonny...den ständige hjälpredan!

Sen så fick jag för mig att göra en playdo lera igår till A. Tyvärr så upptäckte jag att vi saknade mjöl hemma men då hade jag en tjej vid min sida som ivrigt stod och väntade på att hjälpa till att göra en deg. Vad f*n tänkte jag, det kanske funkar med annat mjöl så jag tog kornmjöl som jag hade hemma. Och nu i efterhand så kan jag ge ett gott råd till er som tänker göra en sådan deg och inte har mjöl hemma...gör något annat istället. Kornmjölet visade sig INTE vara ngn hit. Men lilla fröken fick "dega" en stund med det mindre lysande resultatet innan den åkte i soporna. Och som ni kan se så var det någon som var rätt så nöjd ändå :)! Tur att barn inte har så höga krav!!!
Tråkhelg å maxad Alvedonkonsumtion

Ja denna helg har varit allt annat än spännande. Jag inledde min efterlängtade tredagarsledighet i fredags med att vakna med en överjävlig huvudvärk. Den blev knappast bättre av att jag blev tvungen att åka in till jobbet på min lediga dag för ett akutmöte runt en patient som jag är involverad i. Blääää! Nåja, det var en av 3 lediga dagar så hoppet fanns om en fortsatt bra helg. Fredagskvällen blev iaf riktigt trevlig i sällskap med Frida, Konrad och Lourens med norskt besök.

Tyvärr så övergick min huvudvärk till värsta förkylningen med allt vad det innebär så varken lördagen och söndagen har varit någon succé tyvärr :(! Trött, slut å febermatt i kroppen tar på....speciellt med en aktiv 2 åring i huset som inte tycker att det är så spännande med en mamma som bara vill vila. Men jag har fått grymma sovmornar då J tagit Agnes vilket varit MYCKET uppskattat. Sömn kan man aldrig få för mycket av!

Vi har tömt vårat medicinförråd de sista dagarna. Både jag o Jimmy har käkat alvedon som det varit godis :)! Jimpa pajjade sitt (opererade) knä i fredags när han spelade hockey plus att hans nacke havererat under helgen så hans tablettintag har varit väl befogat. Stackarn! Själv så brukar jag vanligtvis inte knapra tabletter när jag är sjuk men denna gång så fanns det inget val då sjukdomssymtomen var tvugnen att maskeras för att jag skulle orka med de aktiviteter som varit i helgen. Det har bl a varit fix inför, under och efter en klädbytardag som jag varit med och ordnat, kalas hos Fia som fyllt år och en massa ved som måste tas om hand innan helgen var över mm mm. Men i vedfrågan så kan jag tacka gudarna för att Jimmys lillebror kom och slet hela dagen med oss så att inte jag behövde engagera mig riktigt hela dagen som de gjorde. Guld värt!

Jag hade tänkt lägga ut lite av helgens bilder men min usb-kabel är spårlöst försvunnen. Hittar jag den så kan det nog bli lite bilder här senare idag. Först måste veckans första arbetspass, som är ett kvällspass, avverkas. Men innan det, lite välbehövlig frisk luft i det finfina höstvädret :)!

See ya....

Tvära kast...

Idag så var det glada miner och kramar på jobbet...igår ilska och hot om att skjuta mig. Detta av en å samma person. Vändningarna är snabba. Undrar nyfiket (?) hur morgondagen kommer att bli?

När jag körde hem ikväll så förbannade jag denna årstids mörkerkörning som jag bokstavligen hatar! Det är dock det enda som jag hatar med denna annars helt underbara tid! Mina ögon är inte gjorda för att köra i det svartaste mörker. Jag blir närmast svetsblind av de mötande bilarna och jag ser knappt vägen jag kör på. Nåja, det går iaf lättare när man har slagit på lyset vilket jag upptäckte efter halva vägen ikväll och efter ett x antal svordomar över den dåliga sikten att jag missat. 

Jag har beställt en höst/vinterjacka ikväll. Eller två om jag ska vara ärlig. Jag kunde helt enkelt inte bestämma mig för vilken jag skulle välja så det fick bli bägge. Jag kommer självklart inte att behålla bägge utan skicka tillbaks den som känns mindre bra. Hoppas bara att jag inte bli lika förtjust i bägge ;)!

Så här ser den ena ut:

  

Och lilla fröken ska troligast få den här:Jag blev så happy för efter jag bestämt mig för vilken overall som ska inhandlas inför vintern så läste jag att den fått jättebra betyg av Vi föräldrar. Bland de bästa faktiskt. Dessutom så har ju Lindex 25% på ett helt köp just nu vilket oxå uppdagades efter jag sett ut overallen. Sånt är ju bara för bra! Det enda som jag måste kolla upp innan jag shoppar den är om Agnes kan ha sin Didriksson från förra året. För då blir det den även denna vinter. 


Att orka...

Sen jag för snart 6 år sedan började jobba som sjuksköterska så har jag ofta fått frågan om det inte är svårt att koppla bort jobbet när man åker hem efter en arbetsdag.

Jag har alltid svarat att jag inte tycker det utan att jag alltid (iaf oftast) åkt hem och lämnat jobbtankarna just på jobbet.

Om jag skulle få frågan idag så tror jag inte att svaret skulle bli detsamma som tidigare. Tyvärr inte! Nu händer det alltför ofta att jag "tar med mig jobbet hem". Dvs i tankarna. Och det är inte bra.

Just nu så har jag hamnat i en knepig sits på jobbet i arbetet med en otroligt krävande person. Det är mycket ilska, mycket aggressioner och många grova hot. Sånt som jag inte bara kan släppa när jag åker hem. Men jag får bra back up...från suveräna kollegor och en underbar chef. Det är sånt som gör att man orkar kämpa på och tro på att allt jobb man lägger ner faktiskt kan göra någon skillnad. Trots att det verkligen inte känns så i nuläget!!! 

Ljus i vårt hus

Efter en mindre rolig incident med besök av både polis och brandmän så har jag sedan ett par år tillbaks varit strängt förbjuden att införskaffa en adventsljusstake till vårat hem. Förståeligt! Nu har jag iaf hittat en ljusstake som borde funka som komplement till en "riktig" adventsljusstake. Den här borde ju Jimpa tillåta tycker jag! Vi får se om jag klickar hem den.
 


Ikväll så har det spinnats. Jag kände mig inte alls peppad eller på topp inför dagens träning och hade tänkt skippa den helt men då vet jag att jag fastnar i soffan under filten. Jag är iaf glad att jag tog mig iväg till slut för andan föll på när jag väl kommit igång och som vanligt så kändes det helt lovely att få köra helt slut på sig. Och det var inte spec svårt då jag som sagt inte var den piggaste innan :)!

Nu kallar bingen för en som ska upp tidigt, tidigt img...natti natti på er

Helg å höst

Vilket väder vi har haft i helgen!!! Jag skulle lätt skippa både vintern och sommaren för att få njuta av detta ljuvliga höstväder varje dag året runt! I afton så var jag och Fia ute på en långpromme bland alla underbara färger som omgivningen bjuder på just nu. Man blir helt salig!

Helgen har varit väldigt lugn. Skönt! Vi har mestadels spenderat tiden på hemmaplan med hus- å gårdsfix (dvs mestadels målat). Men som ni ser så börjar det likna någonting nu. Men f*n så drygt det har varit, det är ju ett par kvm att måla. För er som inte sett huset tidigare så så kan jag berätta att allt det vita var mörkblått tidigare.

 

Vi har även planerat hur vi ska göra om på tomten som kommer att bli väldigt snart. Kors i taket så verkar vi vara hyfsat överens i frågan. Till och med om planteringarna!!! Sen är det några punkter som vi är oense på men de är så få att det känns inte som något problem. Gud vad jag längtar att få lite ordning på våran tomt som just nu är helt tom å kal! Typ fotbollsplansvarning. Det här känns en miljard ggr roligare att spendera tid på jämfört med skrapning å målning!!!

Ikväll så har jag varit på ljusparty. Efter att ha luktat på ung tiotusen olika dofter så vet jag knappt vad jag till slut bestämde mig för :)! Men det blir nog bra! Tänkte bunkra inför alla mina badkvällar i nya jacuzzin som ska in när alla utebestyr är klara. Jimpa har redan börjat förbereda för att sätta in det. Tänk...att jag äntligen ska få inviga badkaret som stått ouppackat i garaget i nästan 3 år!!! LYCKA, LYCKA, LYCKA!

Jo, måste ju meddela att min klädförsäljning i helgen gick över förväntan...700 kr blidde det! Inte helt fel med en extra slant denna torftiga månad (svär å muttrar åt FK som fortfarande sitter inne med en hel månads ersättning)!

Hård dag för psyket på psyk

Vissa dagar på jobbet är riktigt bra...andra riktigt dåliga. Idag har varit en dag fylld med både och. Tyvärr mestadels det sistnämnda. Nästan bara det sistnämnda för att vara ärlig. Det känns så jättetrist då man bara känner hopplöshet när man stämplar ut efter en arbetsdag. Hopplöshet och frustration över att all tid och allt jobb man gör känns som man gör för intet. För så är det...just nu!

Så efter min pissiga dag så tyckte jag att jag var förtjänt av lite nätshopping som tröst. Så höstkläder 2008...komsi komsi :)!

Liten glimt från dagens utfyktSå typiskt! Vaknade imorse och skådar världens finaste höstväder ute. Sol och alldeles underbart vackert. Perfa tänkte jag...nu blir det en fotorunda innan jobbstart. Vi tar det lugnt och drar ut på både frulle och morgonbestyren så solen hinner ju förstås(!) gå i moln lagom till vi kommer ut *mutter*!!! Nåja, fick stilla fotosuget en aning med några pics på lillgull för "ovanlighetens skull".

Little picasso

Sen jag blivit mamma så förvånas jag över hur barnsligt lite som behövs för att man ska bli mäkta stolt och imponerad. Från början handlar det om utvecklingsskedena, dvs från att de börjar följa med blicken, börjar vända sig till de första vingliga stegen. Sen är det talet, vilket jag personligen tycker har varit det roligaste. Att kunna kommunicera, än så länge på en inte allt för hög nivå, men hon kan förmedla i ord vad hon vill och göra sig förstådd på ett annat sätt än tidigare.

Varför jag tar upp detta nu är för att jag har blivit så impad över Agnes färdigheter i att rita. Hon är hur duktig som hellst. Jag köpte en målarbok för ett tag sedan. Denna älskar hon och kan sitta hur länge som hellst och rita. Men det jag är så förvånad över är hur "noga" hon fyller i de små figurerna, det hade jag aldrig trott att hon skulle göra.Sen, för ett ganska bra tag sedan, så ritade hon en gubbe. Eller snarare ett ansikte med ögon och mun. Vet inte om det bara var en slump för det har aldrig hänt igen men den är iaf sparad och arkiverad. Men hon fick med båda ögonen och munnen, dessutom på rätt ställe. Ska fota teckningen ngn dag så ni får se.

Från mig så har hon inga konstnärliga gener att hämta för jag är nästintill katastrof på att rita. Däremot så är Jimpa grym så det kanske finns hopp på den fronten, haha! 

Supersmarrig fisksoppa

Jag fick ett ryck idag och gjorde en fisksoppa som jag så längtat efter så länge. Vad är inte godare än soppa på hösten när det börjar bli lite hurvigt ute???

Efter att ha vänt upp o ner på hela köket på jakt efter receptet på Fridas goooda fisksoppa så fick jag till slut komponera ihop ett eget. Måste bara dela med mig av det då den blev mucho bra!

Jag gjorde en rätt så stor laddning och vill man inte göda ett helt kompani så funkar det finfint att halvera mängden.

1 1/2 purjolök
3 stora morötter
1 stor gul lök
5 stora potatisar
4 laxfileér
2 pangasiusfilér (thaifirre som jag köpt på ica...jättegod)
2 vitlöksklyftor
2 fiskbuljongstärningar
dill
En dutt hummerfond
En dutt tomatpuré
Salt & peppar
Curry
Räkor
Vatten
2 frp Grädde

Skala och strimla purjon och moroten. Hacka löken och fräs allt detta i en stekpanna. Krydda med curryn.

Häll i ca 7 dl vatten, pressa i vitlöken, och smula ner buljongtärningarna. Låt allt puttra en stund.

Häll i grädden, hummerfonden, tomatpurén, dill och den hackade potatisen. 

Låt det småkoka tills allt blivit nästan mjukt.

Smaka av med salt & peppar.

Hacka fisken i mindre bitar och häll i. Precis innan servering så rör du ner räkorna. De får inte koka så länge för då blir de sega.

Servera gärna vitlöksbröd till!

Kan det bli lättare? Dessutom snabbt fixat med knappa 45 minuter från start till färdig soppa. Me like! Kan oxå tilla att all samtliga två i testpanelen gav soppan ett starkt MVG!

Ikväll så tog jag mig i kragen och dammade av träningskläderna som legat ALLDELES för länge oanvända i garderoben. Nu jäklar ska det bli slut på mina lata dagar!!! Kvällens pass blev spinning och bortsett från blodsmak i munnen, en "nära-spyupplevelse-sista-låten" och ett halvt medvetslöst tillstånd när passet var slut så var det helt underbart...hur konstigt det än låter :)!  Jag har blivit riktigt biten av spinning sista året. Det är så j*kla skönt att slippa tänka på massa kordinationer utan bara ge järnet och köra skiten ur sig på en timme. Insåg bittert under passet hur min kondition försämrats pinsamt mkt efter sommaren! Men efter några gånger till så ska jag förhoppningsvis ha jobbat upp lite bättre flås!

Nu är planen att försöka köra spinning 2 ggr/vecka i kombination med 2 pass/vecka på gymmet vi har på jobbet. Allt i den mån tid finns förstås! Ibland önskar jag att man, som Jimpa, har träningstid inlagt i arbetstiden. Men då har han massa fys-krav som han måste klara. Våran chef har inte sådana krav på oss tyvärr ;)!
...nu väntar meeeera märkning av barnkläder sen bingen!
Natti natti på er!

Lediga måndag :)

Ja då var man äntligen ledig! Dagen till ära så bjuds det dessutom på superhärligt höstväder. Det uppskattas! Vi började tyvärr med att sova bort halva förmiddagen i vanlig ordning. Jag vaknade 09.45...då sov den lilla latkorven fortfarande. Nåja, vi får ta vara på den tid som återstår av dagen istället. Nu sover lillgull (igen) men när hon vaknar så tror jag att det blir att cykla i väg en tur med kameran i högsta hugg. Det är ju bara för fint ute nu!!!

Helgen på psyk har varit allt annat än hektiskt. Skönt, kände inte för några större överraskningar. Fast lite mer att göra hade förstås inte skadat! Aldrig är man nöjd!

Vi har även haft arbetsdag i byn i helgen. Så med andra ord så har helgens dagar ENBART fyllts med jobb. Vi får styra upp något lite mer spännande nästa helg när jag är ledig! Typ målning....NOOOT!


Agnes och en av hennes favvisar "Ennifejj" på arbetsdagen.

 Idag så sorteras och märks det barnkläder för fulla muggar. Klädbytardagen är på lördag och jag måste ligga i lite om jag ska bli klar innan dess. Nu j*klar rensas det duktigt här hemma...sååå mkt som ska bort!!! Men det blir spännande på lördag att se om jag får någonting sålt!


Mobiljakt...

Lördagskväll å jobb-jobb-jobb på schemat.

Jag har hunnit kollat runt lite på mobiltelefoner i afton. Min har ju blivit helt kokko och det är bara ibland som jag kan ladda den. Om jag har tur. Utimellan så ligger den död och oladdad i jackfickan :(! Mitt abonnemang går inte ut förrän om knappt 3 månader och först då så kan jag shoppa en ny. Tre månader känns som en evigheeeet!

Är det någon som nyligen har köpt en mobbe och kan komma med något bra tips?

Jag är en icke-nokia användare så det blir mest troligt en eriksson. Föll för dessa två:


Härliga fredag

Så är vi redan inne på veckans bästa dag...fredag! Den tyngsta biten av min helvetesvecka är avklarad, jag är ledig idag, pigg & utvilad efter drygt 11 timmar sömn och livet känns så där lagom skönt! Min kommande jobbhelg känns inte heller alltför betungande.

Gårdagens arbetsdag var nog den bästa hittills sen jag började på psyket. Jag tror att jag skrattade från arbetsstart till slut. Mina käkar riktigt ömmade när jag kom hem. Anledningen var en så j*kla skön patient som vi har nu. En sådan som gör att livet bara känns lättsamt och roligt. En sån som gör det riktigt roligt att komma till jobbet. En sådan som jag hoppas aldrig lämnar oss :)!

Idag så har vi en lugn å skön hemmadag med småplock och allmänt röjjning av sjöslaget hemma som blir när man jobbar större delar av sin vakna tid. Jimpa har inte heller hunnit hålla efter här hemma så den lotten föll på mig denna vecka. Det känns trots allt helt okej, det är ju ändå fredag och dagsformen är på topp :)!Våran fd badkruka har roat bl a roat sig i duschen lääänge på fm. Hon har blivit så himla duktig och både shamponerar och sköljer håret själv utan problem! Så himla skönt att slippa de tuffa striderna vi hade runt duschningen tidigare.Nä, nu kallar skurmoppen...bäst att passa på när lillgull sover!

TREVLIG HELG VÄNNER!


I´m still alive :)

Mitt zoombietillstånd verkar faktiskt utebli denna vecka (peppar, peppar). Thanks good för det! Fast har man en dotter som är värsta latkorven, som låter en sova till 10 på mornarna, så är trötthet det minsta man kan klaga på!

När dessa, lite tuffare jobbveckor infaller, så händer det inte så mycket i mitt liv. Dagarna rullar på...jobb-tvätt-jobb-städ-jobb-matlagning-jobb-handling-jobb-umgås lite med familjen-jobb-träning osv.  Det sociala livet utanför familjen står oftast helt stilla. Nästa vecka är däremot mycket bra...alltid något att se fram emot!

I brist på nya pics så visar jag mina sista traderafynd:
 
Stickmönster från 70-talet. Nu har jag satt mamma i lite jobb :)!


Sprillans ny fin jeansklänning från Zara till lillgull!

Jag har faktiskt köpt ett plagg till mig själv på tradera men ni får vänta med bildbeviset till jag får hem den...


Helvetesveckan...

Som jag skrev i det förra inlägget så har jag min värsta arbetsvecka denna vecka. Inte bara för att jag jobbar 6 av veckans 7 dagar...jag jobbar dessutom varannan dag kvällspass och varannan dag dagpass. Detta gör att mitt status denna schemaveckan alltid är densamma, dvs zoombieliknande. Sena kvällar då jag aldrig kan lägga mig i vettig tid när jag jobbat kväll, alldeles för få timmars sömn och omänskligt tidigt uppstigande när dagpassen infaller är ingen bra kombination. Ekvationen går aldrig ihop. Detta är en klar nackdel med skiftjobb, att man aldrig får in någon vettig dygnsrytm! BLÄ! Det är bara att bita ihop o se glad ut :)! Ett fejkat leende är bättre än inget alls....

<a href="http://www.bloggkoll.com/blogg/112965/johannal?claim=1mefcwc4uzl">Följ min blogg med bloggkoll</a>

Produktiv lördag och mindre produktiv söndag...

Igår så lämnade vi Agnes hos mamma så vi kunde köra ett race med målningen. Shit vad mycket snabbare det går när man är två som målar. Vi hann jättemycket och det kändes mucho bra när jag åkte och hämtade lillgull. Riktigt nöjd med dagens prestationer!

Idag så var det en sämre dag! Förkylningen i kroppen är ett faktum hos tjejerna i familjen. Agnes hostar och snorar och jag har varit helt däckad idag! Lagom roligt när "att-göra-listan" för dagen var lång-lång-lååång! Jag har klarat mig från hostan och snoret men varenda muskel i kroppen har gjort sig påmind, trots intag av alvedon+ipren. Det har känts som att jag blivit överkörd av något väldigt tungt fordon. Idag är den enda dagen sen Agnes föddes som faktiskt jag med lagt mig när hon sov sin eftermiddagslur. Men det var både skönt och mycket välbehövligt, kände mig betydligt piggare efter min powernap! Det är bara så jävla typiskt att jag ska bli risig när en av mina värsta arbetsveckor infaller. Under kommande vecka så är jag bara ledig en dag! BLÄ!!!

Nåja, det var väldigt länge sedan vi var sjuka så det är väll bara att gilla läget antar jag!

Ikväll så har jag gjort en beställning från Panduro. Hellst hade jag velat ha ungefär ALLT i katalogen men fick av ekonomiska skäl begränsa mig till det mest nödvändiga. Fast det blev i slutändan en hel del ändå...bl a lite julpyssel, pärlor, papper, färg och penslar. Jag har skrivit i något tidigare inlägg om planer som jag har till Agnes rum. Lite material till några av de planerna inhandlades oxå och nu längtar jag tills det kommer så jag får sätta igång. Jag avslöjar inget ännu utan ni ska få se när jag är klar.


Dessa sötingar beställde jag för 2 år sedan. Det var lite jobb innan de var klara men de blev hur söta som hellst. Jag hade dem i en kruka med granris på bron.


HEEEELG :)

Första jobbveckan är avklarad! Jag överlevde ;)! Lite nya ansikten har mött mig på jobbet, både bland personalen o bland patienterna. Kul med förändringar! Även fast jag inte anser mig ha världens mest spännande jobb så har det känts väldigt bra att vara tillbaks i jobbsvängen igen. Det är bara heltiden som grämer mig lite. Men men, måste ju unna Jimpa lite ledigtid oxå!

Idag har varit en bra dag. Kul på jobbet, surströmming hos mormor och sedan långprommis i det fina höstvädret. Bara sånt som gör en glad! Det börjar vara så fint ute med alla höstfärger. Eller vad säger ni:Sen att mina nya "vandrardojjor" som invigdes i afton kändes som en dröm att gå i gjorde inte dagen sämre! Jag har verkligen saknat ett par vettiga skor att promenera i. Vi går ju en hel del på jobbet plus att det blir flera prommisar på hemmaplan. Speciellt nu när det finfina höstvädret ute lockar...Denna helg ska som förra helgen ägnas åt målning av huset. Jag hoppas och tror att vi snart kan färdigställa detta never-ending-project som pga regnet dragit ut heeeela sommaren. Det blir för övrigt väldigt lugnt, inget kröka och inget flängande. Bara vara hemma och känna lugnet!

Nu är det dax för mitt sedvanliga glas "fredagsvin" & soffläge! Fredagar är ju bara för bra :)! 

Coolaste bruden i coolaste brallorna!


Efter Agnes racerspurt i längd i sommar så behövs en rejäl upprustning av byxor i hennes garderob. Från ena dagen till den andra så var nästan alla hennes byxor bara för korta. Dessa godingar i bredspårig manchester inhandlades idag på min lunch och jag bara loooove them!!! Hur tuffa som hellst på! Funderar faktiskt på att inhandla ett till par i en större storleken bara för att det var så bra modell på dem! Ska fota dem på henne ngn dag så kommer ni att förstå varför jag gillar dem så mycket!

Har även fyndat dessa 2 nya jeans på tradera för endast 20 kronor paret. Det är rätt kurs!

De visade sig dessutom vara mycket finare i verkligheten än vad bilden visar.

Sen att gå på Lindex (där jag köpte hängselbrallorna) utan att plocka på sig mer än bara ett plagg är en mer eller mindre omöjlighet så därför så slank det förstås med lite annat smått å gott, som bl a denna:


Varför är det så mycket roligare att shoppa kläder i denna storlek än sin egen???
Min garderob skulle oxå behöva sig en upprustning!


Julklappar

Jag vet att det just varit sommar. Och jag vet att jag är tidigt ute. Det är jag alltid (med undantag för förra julen då jag missat lite i planeringen)! Jag och Jimpa har diskuterat julfirande och julklappar den sista tiden och det är alltid samma diskussion varje år...vars ska vi vara? Många ställen och många släkten att välja mellan. Man skulle hellst hinna vara med alla för att slippa ångesten över de man väljer bort men tiden räcker inte till. Sen blir det en aning stressigt oxå att ränna runt överallt. Det har vi prövat ett år och det gör vi aldrig om. Aldrig! Stress-stress-stress!

Hur som hellst, i år så kommer vi att vara hårda mot släkten. En julklapp är max vad de får köpa till Agnes. Det kanske låter hårt men min+Jimpas släkt börjar bli ett par stycken och varken jag eller J vill inte att julen ska bli en dag med hysteriskt många klappar. Så många att hon inte uppskattar det hon får. Eller lär sig att det är så jämt. Även vi kommer att hålla oss till att köpa en julklapp till henne. Jag menar, hon får ju saker av oss då o då under hela året så det är inte med dåligt samvete som vi ska ransonera våra och bekränsa andras inköp!

Tycker ni att vi är för hårda?


Jobbstart

Nu är mina goda dagar slut! Första arbetsdagen är avklarad och heltiden hänger som en stor börda på mina axlar! Det var bra najs att få den där extra lediga dagen varje vecka som jag hade innan sommaren. Lyx kallas det! Men nu är det Jimmys tur att få njuta av den. Rättvisa...ett orättvist begrepp tycker jag!!! Nåja, jag får väll glädjas över de extra tusenlapparna som kommer att visa sig i det magiska kuvertet som kommer varje månad. De pengarna kommer väl till pass nu i höst/vinter för det är mycket som har hopat sig på min shoppinglista den sista tiden när plånboken ekat!

Jag visste varken ut eller in när min mobil väckte mig vid 05.40-snåret imorse. Det var ju evigheter sen jag var uppe så tidigt. Men det gick bra, jag tog mig upp utan att snosa en miljard ggr vilket inte är helt ovanligtt. Sen att jag slapp riva upp lillgull före skammen var ju ett STORT plus. Hon fick en mjukstart på veckan och blev lämnad av J vid 8.30. Lagom tidigt för en väldigt morgontrött  liten dam. Lämningen på dagis var niemas problemas vilket kändes skönt då hon inte varit där på nästan 3 månader. Att sedan resten av dagen på dagis gick smärtfritt kändes oxå skönt i mammahjärtat! 

  
...så här känner jag mig efter en ynka arbetsdag! Vilken vekling man är!!! 

Nu väntar film, soffan å sedan bingen...


RSS 2.0