Lugnet har infunnit sig i Båtvik

Lugnet som nu råder känns både himlarns skönt och riktigt trist. Från att ha varit 8 personer i huset i en vecka till att vara endast 3 märks av ganska tydligt. Agnes sörjer redan sin idol, kusin Lina, som vi gärna kunde behållit en livstid som barnvakt :)!

Tänker tillbaks på det vi hunnit med under veckans gång o det är minst sagt inte så lite. Lugna slapparstunder och softa filmkvällar har varvats med bl a pulkåkning, shopping, skoteråkning, pimpelfiske, badhusbesök, grillning, hästridning och mycket, mycket annat. 




När Stockholmsfamiljen styrt kosan söderut så borde alla städgrejjer åkt fram men att vara inomhus när solen visar sig från sin bästa sida och termometern bara visar någon minusgrad borde vara straffbart. Så vi blundade för alla dammråttor och miljarder leksaker som ligger spritt ÖVERALLT o packade ner Agnes i vagnen för en långpromme. Sköööönt som tusan var det! Ja om man bortser från alla sammandragningar som gör att promenadtakten inte är som den brukar. Vanligtvis så brukar jag skälla på Jimmy när vi är ute och går att han går för långsamt men nu var det definitivt inte så. Gud i tider vad jag ska promma när bebisen är ute ur magen och sammandragningarna är ett minne blott! LÄNGTAR!!!

Ikväll så blir det förstås melodifestivalen i vanlig lördagsanda. Jag tror att det blir att inhandla lite snacks och lägga sig horisontalt i soffan och bara känna lugnet. Det känns i "gammkroppen" att man hushållit 8 personer den sista veckan!

Fredag

Gud vad kul med så många åsikter om tofflorna!!! Det verkar som giraffdojjorna kammade hem flest röster och de var faktiskt en av mina favoriter oxå :)! De och nr 3 (och egentligen alla de andra oxå för den delen). Vi får se vilka jag beslutar mig för i slutändan!

På tal om shopping så hade vi en tjejdag på stan i förrgår. Ja namnlösa tvåveckors lilleman hängde självklart oxå med. Jag lämnade Agnes på dagis för första gången utan att åka till jobbet och det kan jag lova er kändes bra konstigt. Att lämna henne där, åka hem o äta frukost i lugn å ro för att sedan följa med brudarna på shopping. Men så kommer det att vara framöver så det är bara att försöka vänja sig. Då syftar jag inte på shoppingen utan på att lämna henne på dagis utan att åka och jobba ;)!

Bland annat så shoppades denna som blev MYCKET uppskattad av fröken Hello Kittyfanet...



Och den har redan blivit invigd då killarna tog barnen med sig till äventyrsbadet i Piteå igår. Succe, succe som vid förra besöket!

Igår så träffades "gammbrudarna" på kyrkogården för att tända ljus på Annas grav. Det kändes så konstigt att stå vid en grav och uppvakta en vän på hennes födelsedag. Konstigt och grymt overkligt. Hade någon sagt till mig för några år sedan att vi skulle få uppvakta någon av våra kompisar på dennes 30-års dag på en kyrkogård så hade jag aldrig trott att det var möjligt. Det är bara att åter konstatera att livet är inte rättvist!!!

Dagen har bjudit på det härligaste vintervädret. Vi packade alla kidsen och gick till pulkabacken. Agnes drog typiskt nog omkull på första åket och blodet rann ordentligt ur både näsa och mun...stackarn! Så efter kraschen så dissade hon pulkan och åkte på rumpan istället. Men det gick ju bra det oxå :)!

Nu väntar en välbehövlig siesta på soffan. En väldigt sen gårkväll och ett riktigt tidigt uppvaknande (arg lilleman) idag har satt sina spår i kropp å knopp. Måste ladda batterierna inför en förmodligen sen kväll igen...

....TREVLIG HELG på er!

Hjälp mig att välja...

Jag ska köpa ett par nya dagisdojjor till Agnes men velpanna som jag är så kan jag i vanlig ordning inte bestämma mig. Vilka röstar du på...
1.
2.
3.
4.
5.

Härliga dag...

Sol, vindstilla, någon minusgrad, korvgrillning...idag klagar jag INTE att jag är avstängd från jobbet :)!!!


...Anja & Lina

...coola Anja!


...Agnes & Lina




Tror ni man blir sugen???






Städdag å lortgris

Idag har jag haft en riktigt välbehövlig städdag. Vi får Stockholmsbesök ikväll som ska bo här en vecka och sängen i vårat gästrum var knappt synbar av allt skrot som lastats in där! Passade även på att ta övriga rum i huset då jag liks var igång. Agnes fick roa sig med pappan och bilden avslöjar nog vad de pysslat med...




...Agnes gamla vagga dammades av idag. Den minsta gästen i sällskapet ska få sova i den är det tänkt. Men guuud vad nostalgiskt det kändes att ta fram den.

Annars så har helgen varit riktigt bra. Klinikfest, shopping, hockey, melodifestival, socialt umgänge och uppvaktning av mamma har bland annat hunnits med. I min almanacka stod jobbjobbjobb men det fick jag som ni vet stryka ut!

Hoppas att eran helg oxå har varit bra!

Lediga torsdag...

Igår så var det dags att fira kusin "Ajja" som fyllde 3 år. Gud i tider så stora våra småbrudar har blivit! Jag hade skickat in Anja i tidningen (klicka på länken) som en liten suprice men typiskt nog(!) så hade Sandras prenumeration gått ut just precis igår så de hade inte sett den. Snacka om bad tajming!!!

...födelsedagsbarnet!

...dessa två är hopplöst omöjliga att få med på bild!!!

Idag så har termometern faktiskt - kors i taket - visat på human temperatur. Vi har haft -13 grader på fm vilket känns som evigheter sen sist! Så på med kläderna och ut i det "värmen"! Det kändes gudomligt med lite frisk luft efter sista dagarnas inomhusvistelser.

Kartongen med yttepyttekläderna från Agnes åkte fram från förrådet idag. Jag har gått igenom vad som kan användas igen och vad som behöver inhandlas inför nästa bebbe. Måste ju börja shoppa lite snart så fatt klädförrådet är komplett inför april.

Som ni ser så hade jag en liten hjälpreda...


ALLT skulle förstås prövas...


Nä nu väntar paketering av kläder som jag sålde på tradera igår. Trååååkgöra! Men det känns ändå helt ok med tanke på att jag fick betydligt mer än väntat för dem :)!!!

Ofrivillig ledighet :(

I måndags när jag var i Sthlm så ringde min chef och berättade att hon precis fått reda på att jag inte får jobba längre än tom 20 februari. Det var ett besked som jag inte riktigt var beredd på då mina planer var att jobba minst en månad till. Men iom att jag jobbar inom psykiatrin (risk för hot & våld) så finns det en lag upprättad att man inte får jobba längre än till 60 dagar innan beräknad förlossning. Jag, lixom min chef, trodde att det gällde framförallt på akutavdelningarna och inte på min lilla, lugna avdelning men så var inte fallet. Så jag gick upp till ledningen på kliniken idag och bönade och bad att få jobba lite längre men icket!

Gissa om det kändes snopet då jag insåg att dagens arbetspass skulle visa sig vara det sista jag gör på vääääldigt länge!

Jimmy tycker att jag är knäpp som inte uppskattar min nya ledighet. Själv så tycker jag att det känns fånigt att gå hemma då jag fortfarande har orken att jobba. Det känns lite som när man skolkade från skolan i gymnasiet.

Det är inte så att jag kommer att gå rastlös på dagarna...projekt, planer, ideer, makeovers i huset, rensningar i skåp o garderober, frösättning, tvättstugeritning, traderaförsäljningar och massa-massa-massa annat står redan uppskrivet på listan för saker att göra...men jag ville verkligen jobba liiiiite till!


Hemma

Ja då var vi tillbaks till kalla, hurrviga norrland. Good damn vilken temperaturskillnad vi möttes av när vi landade i Luleå idag....-2 grader vs -20 grader, brrr!!!!

Helgen har gått snabbt. På tok för snabbt. Fast det är ju i vanlig ordning när vi åker till 08-land. Fullt ös medvetslös!!!

Här kommer en snabbversion av helgen...

Vi började våran visit hos Jimmys bror med familj. Familjen som drygt 3 dagar tidigare gått från 4 familjemedlemmar till 5! Lilleman som ännu inte fått sig något namn var förstås helt bedårande söt! Ni ser ju själva...



Hos kusinerna trivdes Agnes som fisken i vattnet. Linas rum var rena paradiset för en 2-åring...


....det fanns som synes en hel del grejer att leka med!!!

Och lyckan var oändlig när micken hittades...


Efter ett intensivt dygn hos Billyfamiljen så bar det vidare till syster där det bjöds på supersmarrig middag, Let´s dance och spel.

Agnes fick träffa kusinerna igen, kaninen Polle & marsvinet Jimmy...


...samma hårfärg :-)!


Det tär på krafterna att flänga runt hos alla! Sov- å mattiderna blev en aning ruckade under resans gång.

Sent på fredagskväll/natt så landade vi på vårat näst sista stopp för helgen...hos Polle, Linda & Lilly. Välkomstkommiten hade däckat när vi kom dit men det gjorde inte något för vi var själva dödströtta och stöp i säng på en gång!

Sötaste småprinsessorna...




Lördagen spenderade jag och Linda helt barn- å karlfria på egen hand. Shopping var mitt önskemål och shopping blev det! Påsarna fylldes snabbt och jag shoppade kläder både till mig, Agnes och bebisen i magen. Härligt, härligt! På kvällens schema stod grillning, schlager och spel. En dag helt i mitt tycke :)!!!

På söndagen spenderades fm utomhus. Tänk att man ska åka till Stockholm för att testa skrillor för första gången :)! Inte jag då utan Agnes. Men hennes premiär gick inget vidare. Jag blev så full i skratt när hon kom ut på isen, redo för sitt första åk, och konstaterar ganska snabbt..."pappa dom åker inte"!!! Hon trodde på fullaste allvar att skridskorna skulle åka av sig själv! När hon insåg att de inte gjorde det så var det inge roligt längre. Inte för fem öre! Men skrillorna åkte med hem i packningen så det lär inte bli sista försöket för i år. Hockeypappan lär kämpa till dödagar för att få henne att förstå hur man gör om jag känner honom rätt ;)!



Lilly var duktig...


Idag så hann vi förbi Billyfamiljen åter en gång och fick förstås lukta lite mer på bebisen som blev en hel vecka gammal idag. Sööööt!



...en snabbmake med Linas smink precis innan avfärd!



...det går alldeles utmärkt att ringa till momme från planet...på låtsas alltså!



BYE BYE STOCKHOLM OCH HEJ ISKALLA LULEÅ!

Som sagt...en snabbversion av en väldigt INTENSIV men OTROLIGT rolig helg!

TACK till alla ni som vi våldgästat!

STOCKHOLM...

...here we come!

Hoppas ni får en riktigt bra helg, det tänker vi ha :)!

Men goddag yxskaft!

Idag så fick jag hem ett paket med kläder som jag beställt. Det innehöll bland annat ett par efterlängtade mammajeans som jag verkligen sett fram emot att få hem då byxor som jag kommer i minskat drastiskt i garderoben. Hur som hellst...jeansen var kanonsnygga men såg en aning stora ut. Prövade dem och konstaterade snabbt att de, trots min jättekula, var som tält på mig. Inte så konstigt då jag synade lappen i brallorna och upptäckte att det var strl 44!!! Va faaan, vad är nu det här? Jag ringde postorderföretaget och ifrågasatte detta. Nu ska ni höra vad jag fick till svar..."jag ser att 38:orna var slut , ja även 40 och 42:orna, så dom skickade de som fanns i lager"! Ja vad säger man...PUCKON!!!

Ikväll har vi varit på kalas hos Jimmys mamma som fyller år idag. Agnes skulle prompt ha både kalasklänning och kalasskor. Jaha, bara att gilla läget antar jag! Vi kunde inte direkt matcha Jimmys brors present, ett till barnbarn dagen till ära, men jag hittade ett jättefint armband som verkade gå hem hos farmodern :)! Vi har helt galet många i släkten och bekantskapskretsen som fyller år i februari och mars att det är kalas och uppvaktningar mest varje dag. Igår så var det litet kalas här hemma för Jimpa som fyllde år förra helgen och till helgen så ska vi uppvakta inte mindre än 3(!) som fyllt/fyller år.


Snart vecka 32 & redan såååå less...

Är det nu som jag ska säga att jag går på små moln av lycka, att jag njuter varenda sekund av den växande magen och att jag tycker att allt är alldeles, alldeles UNDERBART???

I så fall så ljuger jag! Jag tillhör nämligen skaran som INTE tycker att detta "tillstånd" är speciellt trivsamt. Inte för fem öre! Jag känner mig mest fet å otymplig, obekväm, kan inte ligga på mage, blir spysjuk så fort jag böjjer mig ner och ska knyta skorna, magen känns som den ska komma upp i matstrupen samtidigt som det trycker både neråt, innåt och utåt och inga kläder passar (bortsett från mjukbrallor då). Det känns lite ledsamt att känna som jag gör då jag så gärna skulle vilja njuta mer av dessa månader. Att jag sen har värsta tiden, de sista två månaderna kvar, känns bara BLÄÄÄÄÄ!!!

Jag har oxå mycket-mycket mer sammandragningar den här graviditeten jmf med den förra. Med Agnes i magen så hade jag s-dragningar endast när jag stressade eller var igång för mycket. Nu behöver jag bara gå någon meter innan magen knyter sig och blir som ett cementblock vilket är otroligt irriterande och kopiöst bergänsande för mig som gillar att röra på mig. Barnmorskan har strängeligen ordinerat V-I-L-A och att verkligen tänka på att ta det lugnt eftersom bebis måste konserveras i magen minst ett par veckor till. Men jag försöker förklara för henne att jag kan bara inte ta det lugnare än vad jag gör nu. Jag är kräkless och vore det inte för att det är lite för tidigt så skulle jag skrika "bebis kom uuuuuuuut"!!!

En positiv grej är faktiskt att min rygg verkar hålla bättre den här graviditeten *pepparpeppar*. Förra gången så havererade den helt och nätterna var en riktig pain att ta sig igenom. Vissa nätter kunde jag saxa mellan 3 olika ställen för att variera underlag och ställning och när det var som j*vligast så funkade inget alls och sömnen blev ett minne blott. Nu känner jag inte av ryggen alls och sover som en klubbad säl om nätterna..halleluja!

Det känns skönt att få gnälla av sig lite. Även om det känns ruttet och jag hellre hade önskat att jag kunde skriva lite trevligare ord om dessa månader. Eller sluttamp rättare sagt. Och med 9 veckor kvar att beta av så misstänker jag att det här inte blir sista klagovisan här. Tyvärr mina vänner!

...31 veckors ballong!

Barnet: Barnets proportioner påminner mer och mer om ett barn som är fött, huvudet är nästan 8 cm i diameter och fötterna knappt 6 cm. Hjärnan växer sig större och börjar få allt djupare veck för att få plats. Barnets hud som tidigare varit skrynklig börjar nu fyllas ut med fett och slätas ut.


Vi ser det snöar, vi ser det snöar...

Nu får det snart vara bra med all snö! Det har vräkt ner sista dagarna och jag minns knappt när vi hade så mkt snö sist! Måste bara bege mig ut med kameran så ni sörlänningar får se vilket kaos vi har här! Jag gillar snö...men i måttliga mängder förstås!

Pga av det ruggiga vädret så har vi hållit oss inne hela förmiddagen. Aktiviteterna har varit att göra minsta möjliga...skööönt! Ibland behövs sådana dagar för att ladda batterierna. Lite frisk luft fick vi dock i oss då vi trotsade skitvädret och gick ut en liten, liten stund innan lunch.   

Jag måste visa er mitt senaste traderakap. Ett fynd som jag kammade hem tack vare Lisa! Hoppas de är lika fina in real som på bilden...




...en icke-linslus & en linslus (ni listar säkert ut vem som är vad!!!).


Kalla snöiga lördag

Angående gårdagen så var...

Ansiktsbehandlingen riktigt supernajs!!!
Middagen kanongod (skulle varit ännu mer kanon med ett glas rött till!
Filmen sisådär. Tyvärr! Helt okej men liiiite för seg och händelselös för min smak.

Idag så har vi kallt här i norr! Riktigt kyligt och blåsigt, brrr! Så vad passar inte bättre då än en hel förmiddag på skeppet i Piteå. Ett lekland som visade sig roa både stora & små. Själv så kände jag mig mindre smidig med kulan i vägen då jag kröp i tunnlar och saxade mig fram på mindre utrymmen. Så Jimmy fick därför stå mer för den biten idag.



...som sagt, även de vuxna hade kul! (klickbara bilder)


...Astrid trodde nog hon var i paradiset :)!


...Lovisa



..."vars är storgäddan pappa"?

ÄNTLIGEN så fick vi träffa Emil & Mickis nytillskott Alma!!! 
Så nu är min bebislängtan om möjligt ännu större! 


...1 1/2 månad gammal goding!

Ikväll så väntar middag och umgänge med goda vänner i schtaaan. Säkerligen lite melodifestival oxå om vi har tur!

Vad har ni för planer denna hurviga lördag?

Min fredag:

Först jobb till 15.00.

Sen...


Efter det...



Och slutligen...


Hemska mardröm...

Vanligtvis så kommer jag i princip aldrig ihåg vad jag drömt på nätterna och mardrömmar vet jag knappt att jag haft. Men detta är som sagt vanligtvis. Nu, och även förra gången jag var gravid, så drömmer jag nästintill varje natt. Eller rättare sagt, jag kommer ihåg när jag vaknar vad jag drömt. Och oftast så är det hemska grejjer. Riktigt hemska!

Imorse så vaknade jag alldeles panikslagen. Det tog ett tag innan jag insåg att det var en dröm som jag kom ihåg och inte något som verkligen skett (tack gode gud). Jag drömde att jag var arg på Agnes. Jag minns inte varför men till slut blir jag så vansinnigt arg att jag tar tag i hennes hår och bär henne till sitt rum (i håret alltså). Jag sätter ner henne på sängen och slår henne i ansiktet flera gånger medan tårarna rinner nerför hennes kinder. Nu fattar ni varför jag var alldeles svettig när jag vaknade??? Det var så hemsk känsla att håret på armarna stod rakt upp. Jag kan bli arg, väldigt arg, men jag skulle ALDRIG-ALDRIG-ALDRIG tänka tanken på att slå...inte ens för en sekund! Inte dra henne i håret heller för den delen! Fattar heller inte varför jag drömmer om något som aldrig skulle kunna hända? Jag säger iaf som Agnes alltid säger..."man får inte vara dum, bara pussas å kramas"! Nej fy 17, sådana drömmar klarar jag mig utan!!!

Idag kan jag lugnt påstå att vi har fått "lite" snö! Det var med andan i halsen som forden styrde hemåt på de kaotiska vägarna. Jag fick rent ta sats med bilen för att komma in på våran uppfart utan att köra fast! Hela familjen gick ut i afton för att hjälpas åt att röjja bort det värsta och gudarna ska veta att vi fått skotta i flera dagar om inte Jimpas traktor funnits till förfogande!

...räddaren i nöden!



...det var någon som glatt hjälpte till & skottade flitigt med lillspaden!



...snygg i nya ryssmössan :-)!

Liten har blivit stor

Jimmy konstaterade härom kvällen att han inte tycker att Agnes har växt så nämnvärt mycket sen hon föddes. Eeeeh...du skojar väll tyckte jag och letade upp ett av hennes första plagg och visade honom.


...liiiten skillnad är det ju faktiskt ;-)!

Lillskit endast 3 dagar gammal:


Idag, 2 1/2 år:

Utmanad...

...av Therese!

Utmaningen innebär att man tittar i sitt bildarkiv, letar upp den sjätte mappen och sedan i denna mapp väljer den sjätte bilden. Sedan ska man dessutom berätta lite om bilden.

Så här kommer den...6:te bilden i 6:te mappen, voila:



Det är Sandra (Jimmys syster) som jag inte riktigt vet vad hon har för sig på dansgolvet?!! Sjunger? Visslar? Ja kul som 17 hade vi iaf denna lördagskväll för många år sedan. Vi började kvällen med bowling i Jakan och fortsatte sedan vidare på krogen. Sådana här partaj kan jag verkligen sakna ibland!

Jag ska även skicka vidare denna utmaning till 6 andra så då vill jag förstås veta vad 6:te bilden i 6:te mappen föreställer hos Marie, Linda J, Lisa, Sandra R, Linda S & Emma (kan inte länka pga lösenordsskydd)!

Lite golukt...

Jag har köper väldigt, väldigt sällan parfymer. Detta trots att jag använder en liten dutt i princip dagligen dags. Det är vid utlandsresor som det kan slinka ner en & annan eller om Jimmy överraskar med en när jag fyller år. Nu har jag iaf hittat en doft som jag bara måste köpa!!! Det kan jag faktiskt unna mig nu när lönen för mitt slit över jul & nyår har landat i plånboken.

Hur som hellst så gick jag på stan igår för att köpa den. Tyvärr så blir jag så dumsnål när jag står i butiken med den lilla, lilla flaskan i handen och skådar prislappen. Guuud vad trist det kändes att måsta betala så "mycket" för så liten mängd. Nej, jag kunde bara inte! 

Så istället...in på tradera igår kväll och kolla...

 
....nu är detta kit mitt :-)! Ett helt sprillans nytt kit till mindre än en fjärdedel av priset på affären. Say no more!

RSS 2.0