Finfina dagar :)

Nu har Stockholm lämnat norrland för den här gången. Hoppas innerligt på fler besök från 08:orna framöver!

Vi har haft 3 dagar med superhärligt väder i trevligt sällskap! Jag tänker på det skitväder som varit den senaste tiden och tackar vädergudarna som gav oss sommarfina dagar nu när vi hade besök. Utbudet på aktiviteter är ju inte så lysande om regnet hade öst ner! Vi har iaf hunnit med bland annat en tjejbastukväll på flotten, två strandbesök, grillning ute i havet, våldgästat Lundbäcksborna och kännt lugnet här hemma! Najs najs! Killarna hann även med ett pubbesök och lite fiske :)!

Här kommer några pics från de gångna dagarna...



...Natti & Anders


...byns fina bastuflotte! Jag doppade mig faktiskt igen!!! TVÅ dopp hittills i sommar, det här börjar likna personbästa, haha!


...samma kväll som bastukvällen. Vackert va?


...grillning i Lundbäck


...mycket spring i benen


...SommarValle i Astrids solhatt :)

Och ÄNTLIGEN.ÄNTLIGEN-ÄNTLIGEN så fick Agnes pröva rida faster Sandras nyinförskaffade häst. Som hon tjatat...å tjatat å tjatat om detta! Och frågar ni henne nu så har hon tveklöst världens bästa faster för succen blev som väntat STOR!!! Lycka för en hästbiten 3-åring!


Det var fler som testade sina ridkunskaper...


...ja till o med Anders, även om det bara var för ett par sekunder i sadeln :)! Själv så kunde jag skylla min "ickeridning" på att jag hade kjol!


...Natti red faktiskt inte heller!

Grillning på krokgrundet i det superhärliga vädret...



...Agnes med "lilla" godispåsen!




Som sagt...härliga dagar :)

Lite fint sommarväder önskas

Nu har det varit glest härinne mellan mina inlägg. Det blir lätt så på sommaren :)!

Sista veckan har bjudit på en hel del dåligt väder. Regn-regn-regn och gråmulet...trist värre! Vi har fördrivit de regniga dagarna med innepyssel varvat med utevistelse i full regnklädsmundering. Att hålla en 3-åring inne i flera dagar är nog den största tålamodsprövningen ever! Därför har vi utimellan trotsat det dåliga vädret och rasat av oss (läs Agnes) ute :)!

I afton så får vi finbesök från huvudstaden. Anders & Natti sitter just nu i bilen på väg upp till norrlands pärla vid rivieran...Båtvik :)! Så nu håller vi tummarna för goväder de kommande dagarna så vi kan göra allt vi har planerat :)! Men jag tycker att vi har gjort bort de dåliga dagarna...med råge!


...storfiskarn i Jävrebodarna igår


...liten Mannepropp


...och en Jimmy


...en av mina fina blommor i regnet

Vi håller på att testa att skippa Agnes "mittpådagensovningar" nu. Anledningen är att hon har haft så himla svårt att somna på kvällarna. Det är inte helt ovanligt att hon legat vaken till långt efter 23 trots att hon lagt sig vid 21. Hon ligger snällt kvar i sin säng o tjollrar på men jag tycker så synd om henne att behöva ligga vaken så länge innan hon somnar. Men ni ser ju själva hur bra det går att hålla henne vaken...



Måste ju GRATTA Polle & Linda  som fick en till liten prinsessa igår natt. Som vi väntat å längtat...G-R-A-T-T-I-S G-R-A-T-T-I-S!!! Sååå söt liten donna ni fick er!! Gissa om vi längtar att få träffa henne! Men tack o lov så behöver vi inte vänta längre än drygt 2 veckor för ikväll så bokar vi resa till Stockholmo...

Nästan lite pinsamt

Dessa kläder köpte jag till Manne på tradera för hela TVÅ kronor!!!



Jag vet att t ex brallorna går på 179:- i affären :)!...som sagt, köparens marknad just nu!!!

3 månaders gammal goding

Jajjemensan, idag så blev våran lillgubbe 3 månader! Halleluja!



Dagarna rullar på och jag tycker att vi fått in lite rutiner nu. Men jag måste säga att det var så mycket enklare att få in vettiga rutiner snabbt när Agnes var liten jämfört med den här lillfarbrorn. Ena dagen så kan han sova i stort sett hela dagen för att vara vaken nästan hela dagen efter. Han är fruktansvärt ojämn när det gäller sömnen. Agnes var som en klocka med sina sovtider som liten. Hon somnade oftast vid ung samma tid på dagarna och sov ung lika länge varje dag. Men, jag får inte glömma bort att det är ju faktiskt inte samma barn heller :)!

En sak som både jag och Jimmy har haft och fortfarande har lite problem med är att avläsa hans signaler utimellan. Han ter sig nämligen precis likadant när han är trött som när han är hungrig och gud nåde om man gissar fel. Då kan det ta hus i helvetet och han blir arg som ett bi! Men gångerna som vi tar fel blir allt färre...men det händer :)! Det något som vi ALDRIG hade problem med Agnes. Då visste man direkt vad det gällde. Som sagt...inte samma barn!

Han är oftast jätteglad när han är vaken och favoriten just nu är babygymmet där ett flertal timmar spenderats! Rullar klockrent från mage till rygg men har liiiite problem att få till det tvärtom. Han sover fortfarande *pepparpeppar* hela nätter vilket är så otroligt skönt! Bilbarnstolen hatar han och skriker i stort sett varje gång det är dax att åka bil. Men han blir tack o lov tyst så fort man börjar köra....tills man stannar in. Annars hade man väll fått isolera sig helt i Båtvik, haha! Magknipseländet verkar *pepparpeppar där oxå* vara passé vilket jag inte klagar över :)!




Det är jättekul att han börjat vara så med nu. Han blir jätteglad när Agnes sjunger eller leker med honom och han vill gärna komma upp och sitta med oss lika väl som han kan ligga nöjd länge på golvet.

Innan vi fick honom så hade jag satt som mål att helamma honom i 3 månader. Med tanke på hur dåligt det gick med Agnes så trodde jag aldrig att jag skulle uppnå det målet men det gjorde jag vilket känns så jäkla bra :)! Jag tror dessutom, som det känns idag iaf, att jag kommer att amma honom länge, länge till. Ja, vägrar han ju ersättning så i nuläget så har jag inte mycket till val :)!


Syskonen D!

Jag visade Jimmy en bild på Agnes när hon var 3 månader (inte den ovan) och han trodde att det var Manne :)! Helt olika är dom ju faktiskt inte (lika lite hår har dom iaf, haha)!


En 3-månaderspresent! Visst var den tuff?

Lite update från Båtvik

Som jag skrev i inlägget tidigare så har vi precis betat av våran mest hektiska vecka under hela sommaren! Och samtidigt som varenda lilla aktivitet har varit hur kul som hellst så känns det rätt så skönt att ha den veckan bortgjord :)!

På fredagen så stod ett 20-års uppvaktande på schemat. Eller var det 30 år??? Fråga den som vet...jag vet iaf att jag var hemma vid 4-snåret på morgonen efter en sjukt rolig kväll med kanongod mat, en hel del dricka och bästa barndomsbrudarna med bihang som sällskap! Det kan inte bli annat än succé! Sen att mina klackskor såg ut som 7 svåra år efter att ha plurrat i lersöja på min cykeltur hem gjorde mindre! Vi hade iaf tur med vädret :)! 



...presenten till Ida från girlsen!

På lördagsaftonen så väntade inte mindre än en trädgårds/bröllopsfest. Kusinen hade "smyggift" sig i våras och bjöd vännerna till fest på lördagen. En jättekul tillställning med roliga lekar, god mat och ett väldigt glatt sällskap! Synd bara att festen krockade med en annan tillställning som vi skulle gå på samma kväll så därför lämnade vi partajet i stan i hyffsad tid! Vi hade däremot stannat kvar om vi hade vetat att tillställningen vi åkte till senare höll på dö ut när vi kom dit!!! Nåja, det blev iaf en "tidig" kväll....kl 02.00!


Fy f*n va snygga grabbarna var i nylonstrumpor...Jimmy, Byttan & Peken!


Ungefär lika snygga :) ...Nina, Emma & Marcus!



...värdinnan i marshmallowsleken!

Efter den smått intensiva helgen så var det rätt skönt att packa väskorna för ett dygn i husvagnen och myggornas paradis Aspliden. Där väntade en riktig idyll där batterierna kunde laddas lite efter alla aktiviteter som varit de senaste dagarna. Däremot så kan jag konstatera att packningen med 2 barn i familjen blev lite mer omfattande än vad den varit tidigare...shiiiiit vad grejjer vi hade med oss!!! Det blev iaf ett underbart dygn med grillat, kubb o bara känna lugnet! Precis vad vi behövde!

Kidsen...




...Martina


...alla utom Teschan


...Agnes pratar med Momme!



...självklart så blev det en omgång kubb



...syster med Frida o Lourens lilla bebis Sadie



Det var den veckan :)! Denna vecka inleddes med ett besök i bastuflotten under gårkvällen. Girls only och det var i vanlig ordning på bastuflotten riktigt najs! Några öl, tända ljus, ETT DOPP i havet (ja ni läste rätt...jag har tom ögonvittnen OCH bildbevis) och senare lite regn som smattrade på taket. Myyys!

Regnet har fortsatt ösa ner hela denna dag vilket inte känns allt för deppigt alls. Jag har nämligen en hel del att göra inne (läs bland annat ett ton tvätt att tvätta och lika mkt ren tvätt att ta hand om), så jag klagar inte över vädret :)! Men imorgon får solen gärna lysa så jag och mina småkottar kan besöka plajjan i byn :)!

Sommartider hej hej

Det är är våran mest intensiva vecka under hela sommaren. Aktiviteterna och festerna vi har varit på under veckans gång har i princip avlöst varandra. Vi har bl a hunnit med ett 30-årskalas, Jimmy en svensexa, jag ett lanternanbesök, statsbesök, barnvaktning av Lundbäcksbarna, svettats i en våffelservering i 2 timmar, bröllopsfest, dans på utedansbanan mm mm....phu! Lite väl intesivt kanske. Men veckan som kommer blir L U G N! Det är roligt med planerade saker men att vakna en morgon och bara göra det som faller en in är inte helt fel det heller. Speciellt inte efter den här veckan som varit! 

Nu håller vi på att packa väskorna för en natt i husvagn i myggornas paradis.

Kikar kanske in i morgon med lite bilder från den gångna veckan... 


Hallå handen!

Det är rent bedrövligt vad lite, knappt ngt, jag kommer ihåg när saker & ting händer i de små livens utveckling. Jag tycker inte det var länge sedan Agnes var bebis men lika fullt har jag noll koll på när hon vände sig första gången, fick sin första tand, började masa, sa första ordet osv. Det är ju en himla tur att jag har allt sådant uppskrivet! Första stegen kom jag iaf ihåg...alltid nått!

För knappt en månad så upptäckte Manne att han hade händer! Skitintressant för en då knappt 2 månader gammal bebis. Sedan dess så har han legat med armen i högläge för att skåda sin nyupptäckta kroppsdel. Det ser skitkul ut!




...tandlös gladskit!


...finaste lilla fossingen


...zzzznark i snuttefilten!

Regniga torsdag

Ikväll så behöver jag inte bekymra mig över att gå ut och vattna mina blommor för shit vad det har regnat/regnar här idag. Vi hann tack o lov ut en sväng innan lunch och innan ovädret drog igång. Jag har brassat runt med våran åkgräsklippare och börjat samla upp de högar som grabbarna krattade ihop förra helgen. Det är hur kul som hellst att tuffa runt med lilltraktorn med släp. Agnes har suttit på altanen och ritat och vinkat till mig varje gång jag passerat :)! 

Båda kottarna sover nu och har sovit ett bra tag. Iaf lillfarbrorn som somnade in redan vid 11-tiden. Han kan göra så sjukt långa sovpass utimellan att jag ibland måste gå och kolla att han fortfarande lever. 7 timmar i streck på dagen är inte alls ovanligt och det har varit dagar då jag nästan glömt bort honom för att man aldrig hör honom. Det är ganska skönt när de sover samtidigt, vilket de oftast gör. Då kan jag ta itu med projekt som är lite lättare att göra utan att ha någon hängandes efter mig.

Idag så kände jag inte för att göra något alls. Lite städ & lite disk, sen har jag surfat runt på massa trädgårdssidor för att få lite tips och inspiration till våran tomt. Jag kan inte skryta över några gröna fingrar direkt och kunskaperna är få om allt i blom & buskväg. Jag vet iaf att jag inte vill ha för många planteringar utan hålla tomten ganska "ren". I nuläget så känns det nog med de två rabatterna som jag har. Däremot så ska det upp lite träd och buskar på våran gigantiska blivande gräsmatta. Och ett stenparti. Det sistnämnda är vi inte helt eniga om. Likaså om en granhäck som Jimmy vill plantera. Men i frågan om granhäcken så kommer jag A-L-D-R-I-G att vika mig....aldrig, aldrig, aldrig!!!


Några bilder från dagen...


...nackträning :), hejja hejja!!!

Kvällspromme:




Åsså lite myyyyz med kvällspigga kottar:




Det plus en stadstur & lite småfix hemma var min måndag den 13 juli. En riktigt bra dag :)!

Dopbilder 3

Här kommer 3:e och sista laddningen av bilder från dopet :)!



Jimmys bror med familj


Timmen




Jimpa med mor, far och son!


Bustrollet och Sandra


...Manne sover fortfarande!


Syster


Mamma


Lina


Anja


Men alltså...

...hur tuff var inte den här lekstugan då???


...med loft och allt! Den hade suttit fint på våran gård (mindre fint i plånboken kanske)!

Soliga lördag

Så här såg det ut på våran tomt när vi flyttade hit:

Längst ner så fanns en förvuxen hage som inte använts på bra många år.

Så här ser det ut idag:

Nu är den forna hästhagen endast ett minne blott! Där skottkärran står ska det bli en grusad gångväg från altanen ner till vägen. Gräsmatta ska sås och lite växtligheter i form av buskar ska på plats. Sen ska det förhoppningsvis upp lite belysning innan hösten oxå! Grillplatsen & annat småfix får nog troligast vänta till nästa sommar...vi måste ju ha lite projekt då oxå (fast med Jimmy i huset så behöver jag iof aldrig oroa mig för att vi ska bli sysslolösa någon sommar!!!).

Grabbarna har slitit som djur hela dagen med att få jorden på plats. Och ni ser ju vilket hästjobb de har gjort! Min arbetsuppgift har varit att utfodra herrarna samt ta hand om kidsen. Det sistnämnda var inte så tråkig uppgift med tanke på vädret vi haft idag :)! Det blev självklart ett besök på plajjan :)!




Lördagskvällen förlöper lugnast möjligast. Det är mycket på schemat dessa veckor så det gäller att ta tillvara på de lugna stunderna oxå. När jag slängt i säng Mannegubben så ska jag faktiskt lägga mig i badet och sippa på en kall öl :).

Vad har ni för er ikväll då?


Finn ett fel



Några tips för regniga dagar :)

Att baka är bland det roligaste jag vet. Jimmy säger ofta att han inte kan förstå mitt brinnande intresse för matlagning & bakning. Men då har jag ju svårt att förstå hans intresse för allt vad som rör garaget där han spenderar "ett par" timmar varje vecka :)! Fast jag bakar gärna en kaka eller två om han fixar min bil så ingen av oss klagar :)! Hur som hellst...under dessa sista dagarna med tråkväder ute så har det passat yppans att baka. Agnes verkar brås på mig gällande intresset i köket och är en riktigt duktig hjälpreda och assistans! Hon knäcker ägg och vispar med elvispen som värsta proffset. 

Jag tänkte dela med mig av några recept som används flitigt här hemma. Det första, tigerbrowniesarna, smakade jag första gången hos Lisa och blev helt frälst! Gud så goda de var! Efter jag fått receptet så kan jag lugnt lova att det har  blivit ett par långpannor av dem! Morotskakan är oxå en favorit här hemma. Bägge dessa recept är superenkla och nästintill omöjliga att misslyckas med. Testa!    

Tillägg...Då vissa (ja det är dig jag menar Therese, hehe) inte tyckte att jag varit nog tydlig med kakrecepten så har jag gjort lite ändringar ;)!

TIGERBROWNIES:

Färskostkaka:
400g philadelphiaost
1 tsk vaniljsocker
2 dl florsocker
2 st ägg


Chokladkaka

200g smör
200g mörk blockchoklad
4,5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
3 st ägg
2 dl mjöl


Gör så här...

1. Värm ugnen till 175 grader. Smöra långpannan och häll i lite ströbröd.


2. Färskostsmeten: Vispa ihop philadelphiaost, vaniljsocker, florsocker och ägg till en jämn smet.


3. Chokladsmeten: Smält smöret. Hacka chokladen och häll ner i smöret. Rör tills chokladen har smält. Vispa ihop florsocker, vaniljsocker och ägg. Häll i chokladbladningen och vispa till en jämn smet. Rör slutligen försiktigt ner mjölet.


4. Häll 2/3 av chokladsmeten i långpannan och jämna ut den med en slickepott. Häll ut färskostsmeten ovanpå och avsluta med att ringla chokladsmeten som är kvar på det översta lagret. Använd en provsticka för att göra mönster i smeten.


5. Grädda i ugnen i 35-45 minuter tills smeten stelnat i mitten. Den ska inte bli torr. Låt svalna i långpannan.


OBS!
Detta recept är avsett för en liten långpanna


MOROTSKAKA:

Ingredienser:

4 ägg
4 dl socker
150 g smält smör
6 dl riven morot
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bikarbonat
2 tsk kanel
4 dl vetemjöl

Glasyr:
150 g philadelphiaost
60 g mjukt smör
2 ½ dl florsocker
1 dl cocos


Gör så här...

Vispa ägg och socker poröst.
Blanda ner övriga ingredienser.
Grädda i smord bröad långpanna. 175 grader 20 min.
Blanda ihop glasyren och bred på när kakan kallnat. Strö över cocos.

OBS! Detta recept är oxå avsett för en liten långpanna

Och från kakor till mat så måste jag även tipsa om kanske den godaste potatissalladen jag någonsin ätit. Jag har inga exakta mått här men det får ni pröva er fram efter tycke & smak :)!

Koka färskpotatis och låt svalna. Skär dem grovt med skal i stora bitar när de blivit kalla. Jag delade dem bara på hälften.

Rör ihop...
En burk (jag använde den lilla burken) turkisk yoghurt
Ett par matskedar majonnäs.
Hackad purjolök
Ruccola (som jag klippte ner)
Salt & peppar efter smak 

Bon appetit!


Klart å betalt

TACK för alla åsikter om klänningarna :)!

Det blev så att jag klickade hem bägge klänningarna. Egentligen så gillade jag den blå lite mer men kunde inte riktigt släppa den bruna. Den blå kan bli snygg om man nu får lite mer bränna på kroppen denna sommar och ska man nu tänka på så oviktiga saker som att matcha kavaljern så är den blå snyggare till Jimmys mörkblåa uniform. Hoppas bara att de är snygga live. Jag har beställt sååå många plagg som man undrar när man fått dem om det är samma plagg som de visat på bild!!! Jag skulle vilja veta hur de har lyckats få ett plagg så olikt sig på bild jmf med hur det egentligen ser ut! Otroligt skickligt är det iaf!

På tal om att shoppa klänningar så gjorde jag ett riktigt fynd på tradera härom dagen. Jag har försökt beställa en klänning från Linus & Lotta flera gånger i våras till Agnes men den har alltid varit slut. Nu snubblade jag över en helt ny i hennes strl på tradera så jag kunde bara inte hålla mig på att lägga in ett litet bud. Trots att hon kanske egentligen har nog med klänningar. Hur som hellst så fick jag den...till en pisamt billig peng dessutom :)!


...den är ännu sötare i verkligheten!

Ni som traderar har säkert märkt att tradera går lite på lågvarv nu under sommarmånaderna. Det är inte samma mängd köpare i omlopp vilket innebär att det mesta går väldigt billigt. Så pga den anledningen så är det inte så smart att lägga ut massa grejer till försäljning nu när det är köparens marknad och inte säljarens. Jag har ett helt lass med kläder & skor som jag tänker lägga ut men jag väntar till i höst med det. Däremot så tänker jag shoppa :)!


Klänningstorka

Jag insåg i lördags när vi skulle på bröllopet att jag äger ingen klänning! Inte en endaste en! Detta måste såklart åtgärdas då klänning känns som lite roligare att ta på när man ska klä upp sig lite.

Efter att ha gått igenom hela Skellefteå och Piteås utbud utan att ha hittat så mycket som en enda som föll mig i smaken så började jag kolla runt på nätet. Nu har jag hittat två kandidater men kan i vanlig ordning inte bestämma mig velpanna som jag är. Snacka om att ha dagens största i-landsproblem :)!

Så vad tycker ni...vilken av dessa två ska jag klicka hem??? 


 


GRAVID

Neeeeej...jag är inte gravid igen :)! Inte på det här århundrandet iaf!!!


När jag ser på de här bilderna så kan jag tycka att det känns så himla trist att jag inte kände mig så fin som faktiskt tycker att gravidmagar är. Inte under någon av mina två graviditeter har jag kunnat känna det. Ja, bortsett från "mellanmånaderna" då när magen precis börjat växa och inte blivit så stor som den är på slutet. Fast det är knappt då heller som jag uppskattat magen. Tyvärr :(! 

På de här bilderna så är jag i vecka 38 och kände mig som en valross. Jag hade som ni kanske minns att jag skrev tidigare inte tänkt gå med på den här lilla fotograferingen. Idag så är jag sååå glad att jag gjorde det. Men det är tack vare Lisa, Frida & Martina som peppade mig att ställa upp som jag gjorde det. Och Ida förstås :)!

Den här dagen så var jag helt färdig...Jimmy var ju på bortajobb den veckan och jag var så slut att jag kunnat betala stora summor för att komma bort från allt i ett par veckor. Eller krypa ner under täcket och inte stiga upp förrän bebisen var ute. Allt kändes pest, kroppen var så tung och graviditeten tycktes aldrig ta slut. Men det gjorde den ju :)! Och nu, när jag sitter med min Manne i famnen och får dom där underbara svarsleendena eller när han har kurat ihop sig sovandes på mitt bröst och man hör hans små andetag så känns varenda helvetesvecka under graviditeten som hur värt det som hellst! Det är tur att man får något helt fantastiskt för den jobbiga tiden!

...det här är nog min favoritbild! Jag är grymt imponerad att Ida lyckades få någon bra bild där Agnes med för hon var inte så het på att vara med och bli fotad den dagen.


...cool vinkel


...bara "lilla" jag


...den här bilden tvekade jag på att visa men va fan, folk har väll sett en bh tidigare och jag har ju tidigare lagt ut bikinibilder och vad är skillnaden???


...attack!


...watch out för kanonkulan!!! Det är helt galet att magen kan bli så här stor utan att huden spricker!!! Kroppen är rätt fantastisk när man tänker efter :)!



...Ida testar ljuset lite!

TUSEN TACK SNÄLLASTE IDA för bilderna!!!

Sjukt trötta söndag!

Idag har det varit en galet TRÖTT dag! Jag kom i säng kl 04.20 i natt, eller i morse kanske man ska säga, så kroppen har gått på lågvarv hela dagen. Det var länge sedan jag var uppe så länge vilket har straffat sig idag!

Vi var på bröllop i Luleå igår. Superfint å mycket mycket trevligt vilket bidrog till det sena klockslag som jag entrade sängen! Vi var dessutom helt barnfria dagen till ära och det var sååå skönt att sitta i lugn & ro och slippa tänka på blöjbyten, mat och sovningar hit & dit. Lyxigt värre! Agnes sov hos mamma och lilleman fick spendera sin första natt utan oss hos faster Sandra. Det var första gången som vi hade barnvakt en längre tid på Manne vilket kändes lite märkligt. Jag är ju sen 2 1/2 månad tillbaks van att ha honom i princip dygnet runt. Jag överlevde...trots att jag höll på längta ihjäl mig efter honom :)!   


Linus & Helena


Jag & Jimpa...lika "snygga" på bild som vanligt, haha ;)


Det var verkligen inte igår som Jimmy hade sin uniform på sig så på vägen till bröllopet så upptäcker vi att det vita på hans mössa var HUR SKITIGT SOM HELLST! Nu pratar vi inte om några småfläckar utan riktigt j*vla dyngig. Såg mindre najs ut så det måste bli en rejäl sanering av den innan nästa bröllop som vi ska på i början på augusti. 

Vi har påtat på ute på gården hela dagen idag. Pappa och Jimmy har kört & krattat ut en del av all matjord på våran tomt och jag och mamma har grävt rabatt och planterat en buske och perenner som vi var och shoppade i fredags. Jag blev superdupernöjd över rabatten (som inte är helt färdig ännu). Gud vad kul det känns att det börjar hända lite på våran gård!!! Det kommer att bli kanon när vi är klara...om typ 100 år vill säga för shit vad mkt vi har kvar att göra :)!

Så här ser det ut på våran tomt nu...

...det ljusa ni ser runt jordhögarna är samma konsistens som löspuder. Ni kan ju tänka er hur grymt mkt det dammar när man går eller när det körs traktor där. Idag när jag kom hem så var det som ett stort moln över våran tomt då pappa var där och körde traktor. Herremingud vad jag kommer att få skura grannarnas (och mina egna för den delen) fönster för de lär inte vara speciellt nöjda!!!

Vi har haft en grym hjälpreda med oss under dagen! Gud vad hon har burit och slitit. Och SURRAT i 110 i vanlig ordning! Precis efter jag tagit den här bilden så berättade hon att hon tyckte att jag och hon kunde vara prinsessor och sjunga och dansa medans Jimmy kunde vara kung och sitta i soffan och kolla på tv! Ehh???




...luktcheck av de nya blommorna!



...lillebror attackerar :)

Nu ska jag göra något som inte hänt på de senaste månaderna...dvs gå och lägga mig före klockan 23. Det om något är ett säkert tecken på att jag är toktrött! Jag hade tänkt lägga ut några fler dopbilder ikv men det får vackert vänta tills morgondagen!

natti natti...

Dopbilder 2


Tim


Albin, Lina & Tim


Astrid

Anja


Sandra & flickorna
Lina

Triss i kusiner

Dopbilder 1


Den här bilden har jag snott från syrran!

Idag kom Ida förbi med bilderna från dopet som hon och hennes kille tog. Gud vad fina de blev! Jag sitter och går igenom alla hundratals bilderna nu och tänkte ni kunde få se några...






...kusin Albin fick hälla upp dopvattnet (i den lånade skålen som prästen fick börja cermonin med att blåsa ur från gamla ostkroksrester, ooops).


...farmodern läste en liten strof ur bibeln "kyrklig" som hon är!



...Manne öppnade inte ett öga under hela dopakten. Eller knappt på hela dagen rättare sagt!



Och så blev det förstås lite generationsbilder.
Här är det på mammas sida (momors, mamma, jag & Manne)...


...och pappas sida (farfar, pappa, jag & Manne)


Jag ska lägga ut fler bilder senare under helgen, nu tog jag bara ut ett axplock :)! Ida hade även med sig mina gravidbilder som hon tog för länge sedan och som jag nästan glömt bort. Så de ska jag också lägga ut vid tillfälle. Har redan hittat några favoriter bland dem!!!

Sayonara å trevlig helg på er...

Mammatjat

Om jag fått en krona för varje gång som Agnes sagt mamma idag då hade jag varit miljonär i skrivande stund. Flera gånger om dessutom! Vanligtvis så brukar hon vara duktig på att roa sig själv men idag så har hon följt efter mig som en svans varenda litet steg jag tagit..."mamma vad gör du, mamma vars är du, mamma vars ska du, mamma-mamma-mamma"! Jag höll på bli galen till slut. När Jimmy kom hem efter jobbet så ringde det i mina öron efter allt surr.
 
Så efter maten så skickade jag ut henne med Jimmy och låste dörren. Jag vet, det låter elakt men jag behövde en liten break. Eller mina öron rättare sagt :)! Efter en stunds tystnad i huset så blev det nästan (bara nästan) för tyst så då gick jag ut och hjälpte mina hårt arbetande vänner på gården.

Jag har försökt flaskträna lilleman idag. Eller flaska har han ju fixat ett tag nu, jag ville se om han tog ersättning. Men icket...han grimaserade, spottade och fräste värre än en ilsken katt. Ersättningen var alltså big no no! Prövade senare att blanda ersättningen i bröstmjölken för att maskera smaken lite men samma visa igen. Han är en envis liten rackare! Jimmy kom på några trix som jag ska pröva imorgon få se om jag lyckas lura i honom det. Jag kommer inte att ge mig!

Varför jag testar ersättning på honom nu är för att det känns skönt att veta att han tar det om jag plötsligt skulle komma på att jag ska hitta på något utan honom och inte hunnit pumpa. Nu har jag ju bunkrat lite mjölk i frysen men det räcker ju inte i en evighet.

Vi har kört nackträning ikväll och kolla så duktig han har blivit!!! Det kan inte vara lätt när huvudet väger lika mycket som den övriga kroppen!


RSS 2.0