Solsting

Jag trodde inte det var sant när jag öppnade ytterdörren imorse för att gå ut och hämta in tvätten. FY JÄVULEN, det var som att stiga in i en bastu!!! Och vore det inte för att jag hade två barn att ta hand om så hade jag tveklöst tagit en bok och satt mig i garaget. Men det köper inte 3-åringen i huset...farbror Manne hade nog däremot tyckt att det var en mycket god ide! Så det var bara att packa ihop det nödvändigaste för en dag på plajjan. Väl på stranden så var det sååå skönt. Där blåste det och det var nog räddningen för att överleva dagen! 22 grader var temperaturen i vattnet, helt underbart! När vi kom hem därifrån så gav vi oss på ett försök att vara ute på våran gård men gav upp efter knappt en timme...det gick bara inte! Jag såg, kl 18, när jag stod och fixade middagen att det var 30 grader i skuggan då. Jeeesus christ!
 
Sommar, sol och bra väder i all ära men snälla låt oss få lite svalare nu!!!
  

Jag har en liten linslus i huset. Varje gång Agnes håller Manne så vill hon att jag ska fota dem och det gör jag ju så gärna eftersom de är mina absoluta favoritmotiv! Så under våran innetid idag så blev det ett par bilder. Här kommer några av dem... 
Avslutar med en "bandagebild". Måste nog lära henne en ny då variationerna på hennes bandager är få ;)!


Härliga måndag

Idag har det varit en bra dag! Lagom varmt och lämpligt mycket aktiviteter. Dagen startade dock mindre roligt med en syn av Agnes fullkomligt nedblodade ansikte. Hon hade blött näsblod under natten så varken hon eller hennes säng var särskilt fina! Hon fick själv en smärre chock när hon fick se sig själv i spegeln!

Vi har, trots att jag tycker att vi haft en lugn dag, hunnit med en hel del här hemma. Tvätt-städ-disk är avklarat så nu är huset äntligen beboeligt igen :)! Övrig tid har spenderats ute i den något lägre temperatur än vad som varit tidigare dagar. Me like! Allt över 25 grader tycker jag är olidligt! 

  
...lilla trädgårdsmästaren! Visst har vi "grön & fin" gräsmatta, haha! Lite regn vore kanske på sin plats snart!

Ikväll så har Agnes, Anja och deras mormödrar varit på sin första cirkus. Det verkar ha varit en riktig hit för hon har inte surrat om annat sen vi kom hem. Jag var lite osäker om de skulle orka sitta så länge men det var visst inga problem.

  
...en kaleen som Agnes säger :)!

Själv så passade jag på att gå en långpromme efter jag skickat iväg Agnes på cirkusen. Det blev inte mindre än en 2 1/2 timmes promenix i den sköna kvällssolen. Gjorde dock ett kort stopp hos mormor och drack lite kaffe. Konstaterade under min långa promenad att Byske är trots allt en väldigt vacker liten håla! Tyvärr så hängde inte kameran med ikv så jag har inga bilder att visa från våran fina by vid havet!

Imorgon så sägs det bli 28 grader om man ska tro tv-vädret. Då blir det definitivt ett besök på plajjan för våran del!

Frans MANNE Dahlberg

Igår, den 27 juni, i 27 graders värme så blev minstingen i familjen döpt. Vi hade dubbeldop tillsammans med Jimmys brors familj ute vid havet inför den närmaste familjen. Vädret var verkligen med oss och bägge smågrabbarna skötte sig exemplariskt! Fikat räckte och besökarna var mer än nöjda vilket även vi var! Sååå himla lyckad dag!

Jag hade satt Ida på att fota hela tillställningen så slapp jag själv gå runt med kameran. Därför så har jag inga bilder att visa er än. Men det kommer...Ida knäppte nämligen över 500 finfina bilder under aftonen :)! Guld värt!!!


...jag har inte ens en bild på huvudpersonen i fråga! Ni får nöja er med att se klänningen så länge :)! En klänning som min mormor har sytt och som både min syster, jag och Agnes har haft. Manne blir första pojken i den här dopklänningen!

Efter dopet & fikat så drog vi igång grillarna och åt middag där nere. Det måste ha varit bland de finaste kvällarna hittills i sommar. Ljumma vindar & sol, helt underbart! Vi blev kvar till 2-snåret på natten...satt & surrade vid elden och skådade grabbarnas kritvita rumpor vid bastuflotten, haha :)!


...man kan inte tro att klockan är efter 01 här. Det är så galet ljust på nätterna, något som jag tror aldrig jag kommer att vänja mig med.

Idag är jag helt färdig! Sista veckan har verkligen sugit musten ur mig med alla aktiviteter, statsbesök, dopförberedelser, middagar, kalas och väldigt sena kvällar. VÄRMEN har gjort sitt oxå. Idag så hade vi så pass mkt på schemat att inte allt hanns med. De sista dagarna har definitivt haft för få timmar/dygn! Nu hoppas jag på en LUGN kommande vecka så jag kan ta tag i röran här hemma. Jag har inte hunnit städa sen i tisdags och nu är det så pass mkt att jag inte vet vart jag ska börja. Golvet liknar en saharaöken efter alla barn som sprungit in och ut i huset, på toan skulle man kunna tro att en bomb har exploderat, kläder ligger överallt i huset, disken har hopat sig, tvättkorgen börjar svämma över, torkvindan är full med kläder som behöver tas om hand...ja jag skulle kunna fortsätta hur länge som hellst! Men allt detta har vi blundat för sen vi kom hem ikväll. Orkar inte ta tag i röran nu!

Jag DÖÖÖR...

...av värmeslag!!! Fan vad jag plågas när det är så här varmt som det har varit de senaste dagarna. Jag kan verkligen inte tycka att det är skönt när termometern visar över 25 grader. Imorgon så sägs det dessutom bli runt, tom kanske över, 30 grader...hualigen!!!   

Idag så var vi förbi 4H en sväng så att tjejerna skulle få rida. Jag tänkte att det skulle bli en hit för hästbitna Agnes vilket det även var...tills hon ridit ett varv, "JAG VILL INTE RIDA LÄNGRE"! Det förvånade mig då hon var så himla kaxig sist och dessutom pratat så länge om att hon vill rida igen. Men det är mycket nu som inte är som det brukar vara i vår lilla 3-årings värld. Idag t ex så ville hon sitta i mitt knä när vi åkte båt för hon var så rädd. Rädd??? Hon som varit ute med båt en miljard gånger utan någon som hellst ängslan! Och så har vi vårat nytillkomna, eller jag kanske ska säga påspädda, duschproblem. Hon har länge hatat att tvätta håret men det har funkat någolunda om hon fått hålla en handduk för ögonen. Nu går ingenting, hon skriker som en skållad råtta och blir fullkomligt vansinnig om jag närmar henne med duschslangen. Jag fick tips att använda en soppslev och sleva vatten över hennes huvud och det funkade faktiskt. Så vi får köra den varianten ett tag nu för tvätta håret är ju ett nödvändigt ont!
Söta kusinen Lina är på besök


I afton så var vi ut till "raffars" (Agnes farfar) stuga i havet. My good så ljuvligt det var med lite havsvindar denna ohyggligt varma dag! Det är verkligen så uppskattat att ha havet så nära denna årstid!


Dame Edna & Lina


Anja tog sitt första dopp i havet i afton. Men jag kan lova att det dröjer 20 grader till i vattnet innan jag hoppar i...KALLT!!!


Sandra fixar mat på mourrikan


Kvällsmys med lillebror i soffan.

Några pics från dagen...


...uppvaktning på sängen är ett måste!...tårta nr 1


...tårta nr 2 (tack för inspirationen Anna)


...redan en favorit. Jag hade inte väntat mig annat heller :)!


...Manne & kusinen Tim


...Astrid i full fart som vanligt!


...nu kan vi ha värsta orkestern här hemma med både gitarr & piano :)!

Ja må hon leva, ja må hon leva...

...eller "ja ja leva, ja ja leva" som Agnes själv sjunger :)!

Idag fyller Agnes 3 år!

Tänk att våran hårlösa lilla 3-kilosklump helt plötsligt blivit 3 år och 10 kilo tyngre!!! Går 3 år så här snabbt så vågar jag inte tänka på vad de kommande år kommer att gå.  Jag kan lova att det var någon som var DÖÖÖnöjd när hon fick se vad som var i paketen imorse. Gitarren gjorde som väntat succe!!! Så nu lär det bli ett å annat uppträdande framöver :)!


Idag lyser solen och det är redan över 20 grader. Härligt härligt! Jag ska göra några tårtor inför kvällen och sedan gå ut och njuta av bebis och sommaren hade jag tänkt. Agnes är på dagis till strax efter lunch.


Vad har du för dig denna härliga sommardag?


Kan man konservera bebislukt?

För i så fall så vill jag göra det!

Bara så man kan ta fram och lukta lite när ens bebis blivit stor och den där härliga bebislukten försvunnit!  Spädbarnstiden är ju bara för UNDERBAR men alldeles på tok för kort!!!

Nu när jag har bebis nr 2 i mina händer så passar jag på att hålla lite extra för när Agnes var pytteliten så fattade jag inte att tiden skulle gå så snabbt som den faktiskt gjorde. Det här är ju dessutom min sista lilla plutt!


Phu...

...det är mycket nu!

Imorgon kommer Jimmys storebror med familj från Stockholm på besök. Imorgon så väntar också dopsamtal med prästen och på aftonen 3-års kalas för Agnes med "lilla" släkten. Så gästrummet ska röjjas och kalas och dubbeldop förberedas.

Igår så var jag en repa till Piteå för att inhandla den sista presenten till Agnes...GITARREN! Jag hade även som mål att hitta något i klädväg till mig själv som jag kan ha på dopet men icket! Jag blir så deprimerad...tänk att man inte ska hitta ett enda plagg man gillar i så många affärer!!! Kom däremot hem med massa annat som inte fanns med på inköpslistan :)! Nåja, det blir en statsrepa på torsdag igen och då kanske shoppinglyckan är bättre!

Min mamma har Agnes idag så jag kan beta av lite på min gigantiska to-dolista. Jag är bra mycket mer effektiv utan en 3-åring i hasorna så barnvaktshjälpen är MYCKET uppskattad!!!

Manne blev hela 2 månader igår! Det firades med skönsång och teckning som Agnes hade ritat :)!Nej här har jag inte tid att sitta. Jag var tvungen att ta en liten kaffebreak mitt i allt pysslande här hemma. Har inte suttit ner på hela dagen!

Midsommarhelgen

Ja då var midsommar 2009 avklarad :)! Och visst..en del saker hade ju kunnat vara annorlunda när jag tänker efter. Till exempel så hade ju Jimmy kunnat få varit frisk och fått fira den med oss andra istället för att ligga under ett duntäcke med frossa & feber, Agnes hade kunnat få ha repat sig bättre efter magsjukesviterna så hon orkat med hela dagen, solen kunde ha visat sig, värmen kunde ha infunnit sig och myggorna kunde ha varit färre i Lundbäck (katastrofmånga). Men trots detta så somnade jag faktiskt väldigt nöjd över dagen i våran säng vid 2-snåret på midsommarnatten.  


...tjejerna värmer sig vid brasan hos svärmor på firandet nr 1. Hallå, värmer sig vid brasan...det är slutet på juni för 17!!!

Här kommer några pics från midsommarfirandet nr 2. På den tillställningen så hade jag lämnat mina två krassliga familjemedlemmar hemma.


Sara & Moa


Konrad med VANTAR! Men de behövdes denna kyliga midsommarkväll!


Svärmor, alias "halta Lotta", fick barnvakta sina barnbarnspojkar Manne & Valdemar när vi spelade brännboll.


Vad är inte en midsommar utan dans??? Underlaget var dock inte det mest lättdansade :)!


En däckad Manne på midsommardagen.

Idag så har vi varit ute från morgon till kväll. Det här är första dagen som Agnes har varit sig lik efter magsjukan och verkligen haft orken att göra något. Sååå skönt! Vi har skådat hur grävskopan och traktorn har försökt få någon ordning på våran tomt. Nu börjar det verkligen likna något men guuuud vad jag längtar tills det blir klart!!! Jag ångrar bittert att jag inte tog någon före-bild för det kommer att bli sådan grym skillnad!  Vi har handlat & planterat lite blomster idag!

Den här bilden är det knappt jag vågar lägga ut. Jag känner mig som värsta dåliga mamman men jag upplevde inte att det var så varmt idag. Det kändes lite hurvigt när man gick utanför altanen med all blåst. Men det är det som är farligt...blåsten maskerar värmen så man tror det är kallare än vad det egentligen är. Och har man dessutom en dotter som är en rödtott så borde jag tänkt efter en extra gång. Gissa om jag lärde mig en läxa???


Det tar sig!

Jeeeesus så underbart det var att komma ut igår!!! Två dagars karantän tar verkligen på psyket! Det blev en heldag för mig & Manne i stan...några timmar hos en kompis och några timmar på stan. Så nu har jag laddat batterierna och humöret är på topp igen :)! Jag behövde verkligen en break från sjukstugan!

Angående sjukstugan så börjar vi vara friska här hemma. Nästan friska iaf! Agnes är fortfarande, utan några ingående detaljer, lite risig i magen men på benen iaf. Det blir vila och kurering idag inför morgondagens alla aktiviteter. Ve & fasa om vi skulle missa midsommarfirandet!!!

Agnes fick en några dagars för tidig födelsedagspresent av Jimmy igår...ett "piskepö". Lyckan var TOTAL och eftersom vädret var så fint så var det bara att packa fiskeryggan och bege sig till båten. Jag hade inte trott att hon skulle fixa kasttekniken men där fick jag så jag teg. Hon var nämligen jätteduktig! Själv så drog jag upp årets första gädda :)!


Mannes första båttur! Han låg & jäste i sin stol hur nöjd som hellst...goding!


Kolla draget...tack för gäddan biltema!


Fina sommarkväll!

Nä gudarns tider här har jag inte tid att sitta. Jag har ungefär en biljard saker att ordna här hemma. Måste ju passa på när bägge ungarna sover...

Vad ska ni göra på midsommarafton???

...kanske coolaste killen!

Tråkigaste tråkdagen någonsin

Jag har snart avverkat min hittills tråkigaste dag i mitt 31-åriga liv!  Jimmy jobbar kväll så det har inneburit att jag inte tagit mig ut ur huset på hela dagen. Ja bortsett från en snabbis till Byske i morse för att inhandla proviva samt en tur till brevlådan och soptunnan då. Manne har sovit ett maratonpass från drygt kl 12 till 19 och Agnes har inte orkat så mycket mer än att ligga horisontalt och kolla på film.

Igår hade jag ju oxå en vara-inne-och-vårda-sjukt-barndag. Att spendera en dag inne funkar finfint...det kan till & med vara riktigt skönt. Speciellt när vädret är kasst som det var igår. Men efter två dagar inomhus så kryper det i kroppen på mig. Vill bara uuuut! I går kväll när J kom hem så tog jag min mp3 och begav mig ut i skogen. Gick å gick å gick...bara njöt av musiken och den friska luften.

I morgon är Jimmy ledig så då drar jag och Manne till stan för lite shopping och socialisering med trevliga stadsbrudar :)!

Här kommer några pics från dagen...


Magsjukedag nr 2

Inte så stor skillnad lägesmässigt iaf :)!Men det går frammåt...inga kräkningar sen igår och febertermometern har börjat visa nästan normal kroppstemperatur igen. Skönt! Aptiten däremot är inte på topp och lilla fröken är väldigt svårmutad med allt som har med mat att göra. Men man vet ju själv hur sugen man är på mat när magsjukan är ett faktum!!!

Vi försöker vanligtvis vara rätt restriktiva med tutt(napp)användning, filmtittande och godisätande här hemma. Men nu har filmerna rullat nonstop sedan gårdagen, tutten tror jag aldrig har lämnat hennes mun och den lilla tablettasken sitter som fastgjuten i hennes hand. Nåja, får väll frångå lite principer i ett sånt här läge. När hon fick godisasken så sa hon..."men mamma det är ju inte lördag idag!", haha!

Lilleman är frisk och pigg iaf! Eller pigg var väll kanske att ta i , latkorv som han är. Jag hängde en mobil över skötbordet idag och fick mig ett gott skratt när han upptäckte de färgglada fiskarna som hängde ovanför honom. Han såg så j*dra rolig ut där han låg och snackade med fiskarna :). Det är så häftigt nu när han börjat bli så medveten om saker runt omkring honom.


...ja ni ser inte fel...jag har hängt upp anordningen på en skurmopp! Det avslöjar lite om hur händig jag är!!! Eller ohändig rättare sagt!

Jimmy ringde från jobbet idag och berättade att de har familjedag på F21 img. Då får anhöriga komma och åka helikopter, fika mm. H*elvetes, j*vla skiiiit säger jag bara! Så klart att vi skulle behöva missa det! Det hade varit världens upplevese för Agnes som har pratat så länge om att få åka helikopter!!!

Det blir inte bättre än man gör det

Det här är läget i Båtvik just nu...


                 Utslaget lillgull

Jag tyckte väll att Agnes inte var sig lik i morse. Vi skulle in till Byske för att hjälpa svärmor med en såromläggning och Agnes verkade helt färdig trots att vi inte varit uppe speciellt länge. Jag tänkte att hon piggnar säkert till när vi kommer ut så jag packade in bägge kidsen i bilen och åkte iväg. När vi kommer till Byske så spyr hon ner i stort sett ner hela forden. Det är spya ÖVERALLT. Stackarn! Så in till svärmor och sanera det nerspydda barnet och sen raka spåret hem igen. Tog tempen på henne som visade dryga 39 grader. Inte så konstigt att hon var färdig!!!

Men för att se eländet ur en positiv synvinkel så kanske vi hinner repa oss innan midsommar. Om inte jag och Jimmy åker dit vill säga *pepparpeppar*! Sen är det ju 3-årskalas, Stockholmare på besök och dop nästa vecka och vi FÅR INTE VARA SJUKA DÅ!!! Som Agnes brukar säga..."det är bara så"!

Det känns faktiskt litelite olustigt att vara ensam med Agnes när hon är sjuk nu. Ni minns ju vad som hände sist. Då var det ju just kräk & feber som var de utlösande faktorerna. Hemska tanke om det skulle hända igen!!! Men, vi hoppas på att det var en engångsföreteelse! Jag är så glad att vi investerade i den där hemskt dyra febertermometern så jag kan ha lite koll nu. Fattar inte vad jag har gått och blivit harig!

Medan mina två små kottar legat utslagna (vilket dom gör fortfarande), en inne och en ute, så har jag faktiskt varit lite produktiv. Jag har hunnit med att städa bil och skura bilstol, dammsugat & torkat kök & badrum, dammtorkat, skurat badkar & toalett, tvättat-hängt tvätt-tagit reda på nytvättade kläder och diskat, phu. Så himla skönt att få sådana tråkgrejer gjorda :)! Nu ska jag skicka in och framkalla lite av mina en miljard oframkallade bilder. Sen tänkte jag försöka klämma in lite bakning om jag hinner. Det är en del att baka inför både dopet och Agnes kalas. Vilken tur att jag faktiskt tycker om att baka!

Och har jag riktigt tur senare idag så kommer Jimmy hem med den här:


                               ...nu ska här cyklas!!!

Regnig söndag

Idag så har det regnat till och från HEEELA dagen. Trist tycker många men skönt säger jag :)! Någon regnig dag lite då och då är bara mysigt. Då kan man vara inne med gott samvete och pyssla på med allt och ingenting.

Imorse kom mamma och hämtade Agnes. Det var bullbak på gång och gissa om det var en överlycklig tjej som stod med kaveln i högsta hugg när mamma kom in genom dörren!!! Så jag fick mig ett par timmar helt själv bara så där...UNDERBART! Lilleman sov ett maratonpass från 9.30 till nästan 17 så han har jag knappt sett röken av idag! Hur som hellst så har jag fått höra om detta bullbak hela eftermiddagen...från början till slut om & om & om & om & om igen! Bullarna blev iaf supergoda!


Bild från gårdagens svensexa. Ni ser Patte i fönstret :)!


Kusin "Maldemar" som Agnes säger is back på norrländsk mark. Åtmistone för en vecka innan det bär av till Göteborg igen! Han har blivit jätteduktig på att ta sig fram nu. Sötis!


Det är mitt på dagen och Jimmy sover!!! Eftersom det typ aldrig händer så måste det förstås dokumenteras! Han skyller på att han sovit dåligt men jag anar att det snarare beror på sviterna efter gårdagens krökning! Fast det skulle han förstås aldrig erkänna :)!

Fattig gräsänka

Jag har insett att det är dyrt att ha Jimmy borta. Det blir nämligen en hel del tid som spenderas surfandes runt på favvosighten tradera. Lägger ett litet bud här och ett litet bud där. Många bäckar små. Men å andra sidan så handlar jag desto mindre nya kläder i affären istället vilket borde innebära att jag egentligen tjänar på att ha Jimpa borta ;)! Nej bäst är ju faktiskt att han är hemma!

Det här är iaf två av mina senaste fynd:


Jeansklänning med FICKOR till Agnes! Hon älskar jeansklänningar och att ha fickor på kläderna! LYCKA...


Sprillans nytt kit till Manne!

De här coola brallorna hoppas jag på att kamma hem till lilleman:


Ikväll så är jag som jag nämnde tidigare solo igen. Jimmy är på kusin Pattes svensexa och roar sig! Undrar när jag ska få komma ut på galej igen??? Det känns som evigheter sen sist! Manne har flasktränats flitigt den sista tiden och blivit kung på att äta ur den så snaaaart mina vänner, så är det MIN tur att gå ut och svänga mina lurviga :)!
Happy Manne!

 

Sommar :)

Tänk att vi fick tillbaka lite sommar ändå! Efter den där kopiöst varma helgen så har ju vädret varit rätt halvdant här uppe. Sommarkänslorna svalnade rätt så snabbt men idag så kom äntligen solen och lite värme. Har precis varit ute på en långpromenix och svetten riktigt pärlades i pannan då jag missbedömt vädret och klätt mig en aningens för mycket!

Helgens planer är inte många. Kanske en cykeltur till Byske ikv, kanske ett glas rött oxå...vi får se! Ska nog passa på att bara njuta av lugnet innan våra hektiska helger drar igång. Jag satt och kollade min kalender härom dagen och konstaterade att vi har något inbokat nästan varenda helg under HELA sommaren. Helt galet! Imorgon så ska Jimpa iaf iväg på festligheter hela dagen så jag och kidsen får allt roa oss på egen hand. Men det är vi ju van vid efter alla hans bortavistelser den sista tiden!

Vad har ni för planer i helgen?


Lyckad torsdag

Jag fick min välbehövliga sovmorgon imorse :)! Vaknade för ovanlighetens skull PIGG vid 8.30-snåret av en pigg & glad rödtott som kom instormandes i vårat sovrum.

Dagen har varit lugn i ordets rätta bemärkelse. Så skönt! Det blev en soft hemmadag bortsett från en avstickare till blomaffären och storhandling. Agnes är verkligen en pärla att ha med i affärer och kanske beror det på att handla är bland det bästa hon vet. Det är aldrig *pepparpeppar* något tjafs eller tjat utan hon går så snällt med sin lilla vagn. Men...idag så kom jag på henne att stå vid godishyllorna och stoppa ner en kola med papper på från lösviktsgodiset i fickan på sina byxor. "Vad GÖÖÖÖR du"??? Hon brukar aldrig någonsin röra lösviktsgodiset så gissa om jag blev paff när jag såg vad hon gjorde. "Jag skulle bara stoppa den i fickan vet du mamma" fick jag till svar. "Den var så fin". My good, rackarunge! Så det fick bli en liten föreläsning i vett & etikett för den lilla snattaren! 

Ikväll så har jag & Agnes varit på promenad och plågats av de norrländska odjuren...MYGGEN! Fy 17 vad jag hatar den här perioden av sommaren då de är som mest på hugget. Sen underlättar det ju inte att vi bor i ett riktigt mygghål :(!

En av dagens teckningar...

...visst är den söt!

"Mamma jag älskar våran pojke Manne" sa Agnes idag. Jag säger bara...me to :)!

Me and my darlings

Med en blivande 3-åring i huset blir det sällan tråkigt. Ja det händer förstås men väldigt sällan numera! Ikväll så har Agnes varit i riktig högform och surrat nästan oavbrutet till klockan 22. Hon har haft långa utläggningar om allt och ingenting och det är så underbart att få höra vad som rör sig i hennes lilla huvud. Det finns ingen hejd på hennes funderingar! Många gånger så har jag så svårt att hålla mig för skratt. Väldigt ofta rättare sagt :)!!!

Undra om mitt ständiga städande har påverkat fröken i fråga. Så här hittade jag henne badrummet ikväll...


...dessutom hade hon grävt fram mina gamla glasögon som hon hade tagit på sig!


...fortsätter hon i den här andan så kan hon snart ta över städningen i huset, haha!

Nu ska jag ta med mig min minsta skatt och gå och lägga mig. Tre nätters hostande har satt sina spår i kroppen. Natten till igår så räknade jag ut att jag inte sovit mer än 4 timmar på sin höjd, om ens det...halleluja! Igår hade jag en vision att komma mig i säng före 23 men det sprack då jag var iväg o träffade gammbrudarna. Att jag siktade på att lägga mig före kl 23 var ju helkorkat för kvällarna med brudarna blir aldrig tidiga! Entrade inte sängen förrän efter kl 01 och det var inget leende på mina läppar när väckaren ringde kl 7 imorse.

Så nu ska här sovas i natt!!! Ingen dagisdag imorgon så vi kan ligga kvar i sängen lääänge och bara va. Det är det utan tvekan bästa med ickedagisdagarna...våra härliga stressfria mornar! På tal om sömn så fortsätter Lilleman att sova hela nätter fortfarande *pepparpeppar*! Det är nästan för bra för att vara sant!

God natt på er... 


Sånt här gör mig glad idag


"Imse vimse spindel"

Idag så har Agnes gått igenom hela registret med barnsånger med rörelser för lillebror. Varenda en vågar jag nog lugnt lova :)! Är det inte bokläsning så sjungs det för honom. Men han klagar inte. Tvärtom så syns det på honom nu hur glad han blir.Dagen har innehållit mestadels arbete på våran tomt. Från att det har sett ut som att värsta explosionen har ägt rum här ute så är det numera riktigt, riktigt fint och slätt. Allt tack vare pappa som varit här med traktorn och hjälpt oss i flera timmar. Nu fattas bara matjorden. Är det någon som är sugen på att sponsra 15 000 som den kommer att kosta så är det bara att hojta till! Hutlöst och trist men ack så nödvändig utgift, BLÄ! Vem sa att det är billigt att bo i hus??? Mamma har ritat ett förslag på hur vi ska göra ute på gården med rabatter, buskar, grillplats, lekstuga, sandlåda, lampor mm och nu ska ni få höra något helt otroligt...Jimmy godkände i princip hela förslaget *HALLELUJA*! Några små justeringar men i det stora hela gillade han den. Wow säger jag bara :)!Måndag och ny vecka imorgon! Det känns som att det kommer att bli mycket planering och förberedelser de kommande 2 veckorna. Det är ju midsommar, Agnes 3-års dag och dop inom loppet av en vecka! Jalla jalla...

Trött

Jimmy sov som väntat bort hela fredagskvällen. Vore det inte för att jag kunde se på bröstkorgen att han andades så hade jag trott att han var död. Så färdig har jag nog aldrig sett honom någonsin! Men idag så var han tillbaks till sitt normala tillstånd...dvs fullt ös :)! Själv så trodde jag inte att det var sant när han väckte mig vid 9-tiden så att jag skulle hinna göra mig klar inför dagens arbetsdag i byn. J*vulen så trött jag var! Jag har varit vaken till & från i stort sett hela natten pga hosta och det kändes som jag precis hade somnat när han väckte mig.

Och jag fattar inte hur jag är funtad för trots min sömnbrist under den gångna natten så sitter jag här, klockan 24, och är hur pigg som hellst! Så är det jämt...jag kan känna mig som en levande död på förmiddagarna om jag sovit för lite men när kvällen kommer så är jag jättejättepigg. Skumt!  

...här var det en tjej som var trött efter dagen!


Happy fredag :)

Trots att dagarna som mammaledig rullar på, utan att jag har någon större koll på vad det är för dag, så är fredagarna lite speciella. Jag har alltid gillat fredagar. Det märks på folk att det är fredag för stämningen är lite bättre än vanligt. För de flesta så väntar ledighet och vem blir inte glad av det?

Idag kom alltså Jimmy hem. Han gav en snabb resume av övningen, åt middag och däckade på soffan. Han sover än. Vi han alltså umgås i en timme ungefär! Kul kille!? Men jag förstår att han är helt färdig. Han har inte fått sova & äta på de sista 36 timmarna och 14 av dessa timmar så har han stått rakt upp & ner med en huva över huvudet och blivit förhörd. Så att klaga över min ynkliga förkylning nu känns nästan som ett hån. 


...de säger att hon har mina ögon :)

Lätt som en plätt...

...blir städningen när man får hjälp :)!

Agnes är så rolig, så fort jag säger att vi ska städa så blir hon ÖVERLYCKLIG! Verkligen superglad och vill hjälpa till med ALLT! Det ska bli intressant att se om det håller i sig när hon blir tonåring!!! Jag synar!


Idag har vi haft en minst sagt lugn dag här hemma! Inte frivillgt lugn utan påtvingad då jag gått och dragit på mig en förkylning som gjort sig påmind i gammkroppen de sista två dagarna. Självklart så kunde jag inte hålla mig frisk tills Jimmy kommer hem. Nu är det inte så att jag är döendes sjuk, liggandes som ett nödslakt och kippar efter luft, utan bara så där allmänt matt som en hederlig förkylning kan få en att bli. Men den minsta förkylningen gör sig nog lite extra påmind när man har två barn att vårda på egen hand. Och en 3-åring köper inte läget att mamman i fråga ligger på soffan hela dagen.Imorgon så kommer iaf min andra hälft äntligen hem! Gudarna ska veta att han är efterlängtad!!! Men livet de sista 11 dagarna har med facit i hand gått över förväntan. Det är klart, utan den hjälp som jag fått från nära & kära tror jag kanske inte att jag tyckt samma sak! Det är guld värt att ha hjälpen så nära till hands!!! 

Mina fina!


...men HALLÅ, ska jag måsta ligga så här??? Precis efter jag tagit denna bild så vände han sig från mage till rygg. Men det var ingen medveten vändning så jag kan nog inte räkna den som första riktiga vändningen. Tyvärr! Han blev så arg av att ligga så att han tippade över pga tyngdlagens inverkan :)! 


...syskonen D
...minsta & gulligaste handen


...kärlek!


...voila...gruppbild på nästan hela familia!

Gröna fingrar?

Jag gjorde ju ett tappert försök i våras och sådde lite frön. Tanken var att satsa lite större än vad jag gjort tidigare år nu när jag är mammaledig. Nu har jag ju tid att pyssla om mina blomster tänkte jag :)!

Så till resultatet, om man nu kan kalla det så! Som ni ser nedan så har jag inte misslyckats helt......men det var oxå de enda som blev bra. För som ni ser på bilden nedan så gick inte mina planer riktigt som jag tänkt! De övriga planteringarna ska vi inte ens prata om :)!!!Vilken tur att det finns blomaffärer där man kan fylla upp sina krukor med mer lyckade plantor, haha!!!

3-års koll med fröken surrhumla

Idag så har vi varit på vårdcentralen på den mycket efterlängtade 3-års kollen. Inte efterlängtad av mig men av Agnes som fullkomligt älskar sjukhus, läkare, undersökningar osv. Det kändes som år och dar sedan vi var dit med henne och det stämmer ju för på sista besöket så var hon bara 18 månader. Halva hennes liv :)!

Mätning och vägning visade på kurvorna att hon är lagom lång och lagom tung. Följer sen bebistiden slaviskt sin egna kurva! Hon fick rita en teckning, hoppa jämfota och därefter förklara vad som var på bilder som distriktsköterkan visade. Det sista momentet sa sköterkan att hon inför varje bild brukar måsta fråga barnet "vad är det" och sedan följdfrågan "vad gör man med den". Det behövde hon inte nu för Agnes surrade som vanligt på i 180 och förklarade för henne..."det är en penna och den skriver man med, det är ett äpple och det stoppar man i munnen, det är en boll och den kan man kasta om man vill" osv. Så i fråga om talet så blev det skriftliga omdömet mycket bra tal! Jag säger som Jimmy konstaterade inför den här kollen att det enda problemet Agnes har med talet är att hon pratar för mkt ;)! En 3-åring förväntas iaf kunna prata 3-ordsmeningar och det känns ju som det var rätt länge sen hon gjorde.   

Distriktsköterskan frågade Agnes vad hon önskade sig i present när hon fyller 3 år. Svaret kom inte helt oväntat utan någon betänketid...EN GITARR! Det har hon nämligen svarat de sista månaderna när vi frågat henne vad hon önskar sig. Varenda gång samma svar. När kollen var klar så sa sköterskan att Agnes skulle få en present för att hon varit så duktig. En låda med massa smågrejer plockades fram och jag såg hur Agnes tittade lite skeptiskt på grejerna men valde till slut en blå ring och tackade så mkt. Hon verkade lite fundersam och sa precis när vi var på väg ut..."mamma, vars var gitarren"? Sköterskan kunde inte hålla sig för skratt och bad mig lova att vi köper en gitarr när hon fyller år. Hon menade på att är man 3 år och har hållit fast vid sin önskan så länge som faktiskt A har gjort så måste vi köpa henne den! Jimmy lär ju dö om det kommer in en gitarr i huset :)! Han har ju precis plockat bort nästan alla leksaker i huset som låter.


Annars rullar livet på ganska så smärtfritt i Båtvik. 9:e dygnet som gräsänka är snart avklarat och endast 3 återstår. Visst funkar det att vara ensam med allt vad skötsel av hus och två barn innebär men nog det är bra mycket enklare att dela bestyren med någon. Det är inte bara en gång under sista veckan som mina tankar har gått till alla ensamstående med småttingar i hemmet. Min ensamhet är ju bara tillfällig. Tack å lov :)!

Jag vågar knappt skriva det med risk för att det vänder...Manne har sovit hela nätter i över en vecka nu *pepparpeppar*. Tänk om detta håller i sig!!! Han somnar vid 22-snåret och vaknar mellan 6 och 7 för att äta och somnar sedan om. Så sömnbrist ska jag inte klaga på. Ingen sömnbrist pga honom rättare sagt, däremot sömnbrist pga min dåliga självdisciplin att lägga mig i tid på kvällarna ;)!

RSS 2.0