En sämre dag!

Ja dagen har tyvärr inte varit den bästa. Kroppen har känts tung och orkeslös och energin har varit som bortblåst. Det finns så mycket som jag skulle vilja ha gjort här hemma men inte orkat med idag. Ryggen värker, magen kniper och halsbrännan påminner mig hela tiden! Det här är faktiskt första dagen som det känns riktigt tungt.

Lite tvätt, lite disk å lite städ har iaf betats av. Ska erkänna att jag faktiskt har förbannat Jimmys frånvaro både en och två gånger under dagens gång. Det känns lite orättvist att jag är ensam med allt "vardagsslit" när man pratar med honom och hör hur han planerar bastu & andra trevligheter med grabbarna efter jobbet. Då känns livet bra orättvist! Jag missunnar absolut inte honom att ha det bra...men efter en dag som denna, då allt bara känns skit, så önskar jag att det var jag som satt i bastun med en kall öl och inte liggandes som ett döslakt i soffan med fötterna i vädret!

Tack å lov så har vi en dotter som inte kräver att vi ska roa eller leka med henne. Hon har tjollrat på med diverse saker på egen hand här hemma större delen av dagen...läst böcker, ritat, byggt kojor, lekt med klossar mm. Efter lunch(!) så åkte pyjamaserna av och de vanliga kläderna på...vi hade lovat att hjälpa till med servering i byagården och det var bra så att vi överhuvudtaget tog oss ut.



...jag hade världens duktigaste hjälpreda när vi städade övervångingen i afton. En av de mycket få prestationen från min sida under dagens gång! Men det var mer än välbehövligt för dammhundarna däruppe var redo att börja anfalla oss när som hellst ;)!


...kan iaf trösta mig med att jag fått underhållning så det räcker o blir över idag! Dans, sång, spex...u name it :)!

Som pricken över i:et denna "strålande" dag så fungerade inga av våra tv-kanaler ikväll. Ja bortsett från svt24 då...jippi ka ye! Ringde jourhavande sambon som försökte förklara något han mixtrat med i våran antenn på taket och inte åtgärdat helt innan han åkte iväg. Ja ja, skit i det tänkte jag och tänkte att jag ser en film ist som han fixat till mig på datorn. Självklart så får jag inte igång den heller! Då var det farligt nära att tv-helvetet åkte ut ur fönstret!!!

Ny vecka img!

En BRA vecka har jag bestämt. Jag ska göra en tidig kväll så energin kanskekanske återfinns i min kropp när jag vaknar img. Jag har som sagt så mycket som jag skulle vilja göra & jag blir sååå frustrerad över att känna att jag inte orkar!!!

Nattinatti på er!

Skön lördagsmusik!


Tunga 37 veckor!



Gud i tider så L-E-S-S jag är nu!!! Less på myrkrypningar i benen, less på den jävligaste av halsbrännor, less på att vara otymplig, less på att slå i magen i allting, less på att få spykänslor varje gång jag böjer mig ner, less på att inte kunna sova på mage, less på att raka benen blivit världens projekt, less på kläder som inte passar, less på att inte kunna sitta i upprätt tillstånd en längre stund...less-less-less...ja ni fattar nog!

Fast hur mycket jag än skulle vilja att bebisen kom ut nu så måste jag knipa till tidigast nästa söndag. Annars blir det en faderslös förlossning iom att Jimmy är i riksgränsen på jobb!


Kanske sista gången?




...kul att lifta med farfar!

Idag så passade vi på att åka ut en sväng med skotern för att äta lunch på havet i solen. Pretty nice måste jag säga men liiiite sorgligt att inse att det nog var sista skoterrepan. Jimmy åker ju bort nu i 9 dagar och när han kommer hem så är det inte så troligt att skoterföret är det bästa. Om det nu mot förmodan skulle gå köra skoter då så är jag nog inte i bästa form för att skumpa i skoterpulkan. Jag tänkte under dagens korta färd att startar inte detta en förlossning så gör ingenting det! Men än så är bebis på insidan av magen :)! Tyvärr ska jag ärligt erkänna!!!



...nästan 40 stycken sånna här fula, äckliga firrar tog vi loss från svärfars nät som han hade lagt ut. Det är ett rent helvete att få loss dem och Jimmy fick göra korta pauser gång på gång för att värma händerna på avgasröret på skotern. Hönsen blev glada över att få mat iaf!


Den "pedagogiska" pappan

Jimmy ritar väldigt, väldigt mycket med Agnes vilket jag tycker är kanon då jag själv är jättedålig på att göra det. Den här "fina" teckningen hittade jag idag när jag städade. 



Hm, ja vad säger man...mina teckningar är iaf rätt så harmlösa!


Fina helg

Det är verkligen SUUUUPERhärliga dagar nu....sol, varmt & dripp dropp från taken. Det är bara så himlarns synd att denna underbara årstid är så kort. Snart är den värsta slask/ler- och blötperioden kommen och den är mindre kul att ta sig igenom. Men det är iaf ett steg närmare den stundande SOMMAREN, jippi!

Denna helg har verkligen varit en riktig vara-ute-å-njuta-av-vädret-helg. Vi har varit ute så mycket vi bara orkat och hunnit med. Igår så stod skotersafari på schemat. Jag och Sandra fuskade och tog deras cheva upp till grillplatsen. Jag var inte så het på att sitta i våran skoterpulka i flera mil i mitt mindre smidiga tillstånd. Det var nog ett klokt beslut då skoterförarna stötte på en del svårigheter efter vägen!  

Några bilder från gårdagens utflykt:


Coola "Conny"


Vilgot, Ronny, Emma & Frida



Fröken korvälskare


Lorran & Konrad


Per


Jimmy & Lorran

Vi har till Agnes stora lycka haft en liten nattgäst hos oss i natt. Valle, hennes kusin, har sovit över då hans mor & far skulle ut på rajraj igår. Gissa om han blivit uppassad all sin vakna tid hos oss? Agnes fullkomligt älskar honom och det första hon sa när hon slog upp sina blå imorse var..."vars är Valdemar då?". Han skötte sig iaf väldigt, väldigt bra!



Lite högläsning innan frukost.

Idag fortsatte solen att lysa så det var bara att packa ryggan och bege sig iväg med skotern. Det finns liksom inga andra alternativ dagar som dessa. När vi, ett par timmar senare, kom hem från våran utflykt så var jag ändå inte mättad av det sköna vädret så jag följde med Jonny & Martina en bit när de gick från oss till Byske. Mina sammandragningar som hittills begränsat mig på promenaderna var som bortblåsta idag så jag knallade glatt lite extra bara för att det kändes så j*kla bra...drygt 1 1/2 timme blev det :)! LYCKA!

Img...ny vecka och massor med planer för den! Jimmy är ledig tills på fredag så det lär inte bli en lugn stund här hemma på hela veckan om jag känner honom rätt ;)!

Utmanad...

Jag har blivit utmanad av Veronika!


Så här går det till:


Alla svar måste börja på Ditt namns första bokstav!

Länka sen vidare till så många som Du vill, minst 4 stycken.

Berätta för dem utmanade att dem är utmanade.


1. Vad heter du? Johanna

2. Ett ord på fyra bokstäver: Jord

3. Flicknamn: Josefin

4. Pojknamn: Jacob

5. Yrke: Journalist

6. Färg: Jäsiken va svårt!!!

7. Klädesplagg: Jeans

8. Mat: Janssons frestelse...urk!

9. Sak i badrummet: JÄLP (jag vet, felstavat)...kommer inte på ngt här heller!

10. Plats/stad: Jönköping

11. En orsak att vara sen: Just vaknat!

12. Något man skriker: JÄVLAR!

13. Film: Jurassic park

14. Något man dricker: Juice

15. Band: Just D

16. Djur: Järv

17. Gatunamn: Järnåldersringen (där hade jag oxå fått problem om det inte vore för våra vänner på gräddhyllan)

18. Bil: Jaguar

19. Sång: "Jag vill vara din Margareta"

Det här var svårare än jag trodde! Jag fick tänka till ordentligt på flera av punkterna och kom banne mig inte på någon färg på J...finns det någon överhuvudtaget??? Och sak i badrummet på J???

Jag utmanar i min tur...Pia, Natti, Ida och Martina

Ni måste höra den här versionen av Mumsens mellobidrag. Rix fm har ju fullständigt spelat sönder låten men den här är heeelt underbar. Lyssna & njut...



Singing Agnes



Idag har det bjudits på show i Båtvik 207! Självklart med finklänningen och lackskorna på och med "micken" i högsta hugg. Många låtar och danssteg blev det :)!

TORSDAG...en av veckans dagisfria dagar. Den har vi spenderat på hemmaplan. Det blev en lugn och skön fm med lite gott & blandat på schemat. Självklart så har vi hunnit med en utevistelse och njutit av dagens goväder! Det är verkligen V-Å-R i luften nu...jippi!!!



...gladskit i den härliga solen :)!

Jag var tvungen att skratta lite imorse då jag skådade A sittandes på golvet och så omsorgsfullt måla sina läppar med hennes läppglans. Fortfarande med finklänningen och lackskorna på. Tänkte på vilken kontrast det är när hon ensam med mig jmf med Jimmy. Med J så är det konstant garageoverall på och svarta händer & ansikte eller skoter/fiske/traktor/båt som gäller. Ja ni ser ju själva:

Pappas flicka...




Mammas flicka...



Ny vecka...

Igår så var det första dagen som jag lämnade Agnes på dagis, åkte hem och var helt ENSAM. Mycket märklig känsla må jag säga! Konstigt men ändå lite skönt på samma gång! Jag känner att jag behöver lite egentid, att bara pjåta på hemma och känna lugnet!

Men jag hann inte så väldans mycket innan det var dags att ta fårrden in till stan och barnmorskan. Där konstaterades i vanlig ordning att jag blir inte mindre ;)! Bebisen har fixerat sig nu och jag vet inte om det är bra eller dåligt. Jag har läst att nr 2 fixerar sig just precis innan förlossningen eller inte alls. Så frågan är...är det dags snart eller??? Fick lite smått panik och kände hur mycket jag har ogjort innan dagen d är kommen. Så in på solbacken och beta av lite på shoppinglistan...blöjor modell miiiiini, nappar, tvättlappar i mängder, nappflaskor mm mm.








Gissa om vi njuter till fullo av de senaste dagarnas goväder!!!

Idag så var det åter ett stadsbesök inplanerat. Det var dags för Agnes EEG. Jag har aldrig varit med på en sådan undersökning men efter Fridas förklaring så tänkte jag i mitt stilla sinne att detta kommer A-L-D-R-I-G att gå! Aldrig någonsin. Men där hade jag fel för lillfröken skötte sig minst sagt exemplariskt och mamman växte flera meter av stolthet när det var över :)!

För er som heller inte har en susning vad en EEG innebär så fäster de 25(!) elektroder över skallen, ett moment som tar drygt 20 minuter. Därefter är det horisontalläge i stilla läge, dvs inga rörelser alls, i ytterliggare 20-30 minuter. Och där låg hon, så liten på den stora sjukhusbritsen, alldeles stilla under (nästintill) hela undersökningen. Självklart så blev det glass efteråt som belöning för prestationerna!

Underbara vinterdag!












Någon enstaka plusgrad, strålande sol och nästintill vindstilla...behöver jag säga ngt mer? Självklart så blev isen vårat tillhåll hela denna underbara söndagsförmiddag!

Och om någon undrar vart Jimpa har köpt sina "exlusiva" solbrillor så måste jag göra er besvikna. De finns inte att få tag på i butik utan de kom med en Kalle Ankatidning för en sisådär dryga 20 år sedan ;)! Skulle någon nu vilja ha dem så skänker jag glädjeligen bort dem...de går att vika ihop och kan lätt skickas med posten...

Hoppas att ni oxå haft en fantastisk dag!

Schlagerkväll :)

Lördag och final i mello...kan det bli bättre?

Mina röster ikväll kommer att gå till Malena och Alcazar!



...nu blir jag väll totalt utbuad men jag tycker även att Caroline af Ugglas "snälla snälla" är bra!

Vem hejjar ni på?

Glädje i brevlådan :)

Det finns inget roligare än att hitta ett vanligt brev i brevlådan. Ett brev som inte innehåller räkningar, reklam eller annat skit som vanligtvis fyller brevlådan till bristningsgränsen.

Idag så hittade vi ett STORT brev från storasyster innehållande detta:



Hon har så förbenat tur jämt när hon köper filmer till Agnes och har än så länge inte prickat in någon som vi redan har. Och det är inte det lättaste kan jag lova!!!
 
Tusen TACK snälla, snälla du för grejerna!!!

Dagen har förlöpt riktigt bra...Agnes fick vara hemma från dagis för att rehabiliteras efter sviterna från sista sjukveckan. Orken och krafterna börjar så smått komma tillbaks hos lillfröken men en dag på dagis är liiite för tidigt ännu. Svårt att veta men dumt att chansa.

Vi åkte istället till kusinerna i Lundbäck och spenderade fm med dem. Jag tror att vi bägge tyckte att det var riktigt skönt att lämna hemmet för ett par timmar. Spec med tanke på de sista dagarnas hemmavistelse. Agnes fick pröva Anjas skidor och de blev betydligt mer poppis än de där nedrans skridskorna som inte fungerade!

Sen prövade jag att baka Lisa supersmarriga tigerbrownies när vi kom hem. Och så här ser det ut när en tjockis har bakat, haha! Som värsta tvättmedelsreklamen...ALLT lyckas samlas på magen:



Och finally...dagens andra bild på kulan. Håll i er, snart exploderar jag :):


Ambivalent!

Vecka 35...nu börjar det verkligen kännas som det drar ihop sig! Det är med väldigt blandade känslor ska jag nog ärligt erkänna. Jag är så gryyymt less på magen nu och vill egentligen inget annat än att bebisen ska komma ut. Samtidigt så känner jag mig inte helt redo för det ännu heller. Tror jag! 

Tankarna runt dagen d är många just nu...

...tänk om det drar igång när Jimmy är i fjällen i 2 hela veckor med jobbet?
...tänk om det går så snabbt att jag inte hinner in?
...tänk om det blir ett superutdraget förlopp och jag måste snittas för att jag inte orkar på slutet?
...stressen över allt jag inte köpt eller hunnit ordna inför bebisens ankomst!
osv osv osv...

Jag tycker att ovissheten är värst! Så var det även förra gången. Att inte veta när och hur det ska starta och hur själva förlossningen kommer att bli. Men det finns ingen som kan ge mig svaren på dessa funderingar så det är bara att gilla läget och ta det som det kommer. Ut kommer bebisen iaf...vare sig jag vill det eller inte ;)!

Några timmar gammal Agnes...


"Johanna är"

Fick en utmaning av Anna som faktiskt var riktigt rolig! Här kommer den...

Instruktioner: Googla ditt namn plus "är" inom citationstecken. Exempel "Johanna är". Kopiera de fem första träffarna där meningarna innehåller "Johanna är..." och lägg in dem på din blogg. Så här blev det med mitt namn:

Johanna är på bloggturne.

Johanna är förvirrad!

Johanna är totalt ensam, saknar anhöriga.

Selma och Johanna är två tioåriga flickor som rymmer hemifrån.

Johanna är en intelligent, ifrågasättande, religiös och intressant person som tar sitt öde i sina egna händer.

Haha, ja där ser man...förvirrad, ensam och intelligent mm.

Jag skickar inte vidare denna utmaning till någon speciell utan hoppas att så många som möjligt av ni som läser här antar den. Meddela gärna om ni gjort det så jag kan läsa vad ni har kommit fram till :)!


Bättre men inte bra

Det går framåt på sjukdomsfronten. Sakta men säkert. Vi var nära att friskförklara lillfröken igår då morgonen och förmiddagen var feberfri. Men skam den som ropar hej för snabbt...40 grader visade nämligen termometern på aftonkvisten :(!

Idag har ansiktsfärgen varit b-l-e-k och orken långt ifrån vad den brukar vara. Soffan är som ni ser ett fortsatt kärt tillhåll när krafterna tar slut!


(Idag var det väldigt viktigt att ha klackskorna på)

Själv så har jag pjåtat på här hemma med lite allt möjligt idag. Tvätt-städ-disk-dammsugning....dvs diverse tråkgöra som är ett nödvändigt ont. Vi har även hunnit med ett besök hos min mormor och jag har tagit tag i ännu ett av mina "projekt" som står på listan att beta av under min ledighet...nämligen planterat frön. Massa, massa frön blev det! Och det var lättare sagt än gjort för fröna var så yttepytteminismå att de knappt gick få tag på.

De sista 3 åren så har jag drivit upp lite sommarblommor själv. Riktigt roligt faktiskt (förutsatt att resultatet blir bra då)! I år när jag är havandeskaps/föräldraledig under planteringstiden så tänkte jag ge mig på lite fler blomster än tidigare år.

Idag så fick sig dessa en plats i jorden:



Min mormor hade alltid sådana i sina rabatter när de bodde i hus och jag har alltid tyckt att de var så fina. Vi får väll se nu hur jag lyckas med dem. Den som lever får se :)!

Nu ska jag passa på att vila lite innan fröken vaknar. Jag har lovat att vi ska baka så då gäller det väll bara att hålla det löftet!

High heals

Idag så har jag haft en riktig röjjardag här hemma. Då bl a inredning till våra nya garderober inhandlades på den gångna veckans IKEAbesök så har jag gjort lite omplaceringar från våra gamla garderober och byråer till de nya. Jag hittade en hel del kläder och skor som inte använts på flera, flera år och som förmodligen aldrig lär användas något mer heller.



...dessa näbbgäddor var en av upptäckterna i "gammgarderoben". Så här ett par år i efterhand så frågar jag mig...hur i h*lvete lyckades jag transportera mig fram helskinnad i dessa en hel kväll??? Oftast med alkohol i kroppen dessutom! Jag minns att jag även att använde dessa till o från jobbet ibland...både sommar och vintertid! Ni skulle se mig gå i dem nu, haha!!! Nä, dessa blir ett offer för tradera till någon som har bättre balans och färdighet att traska i smala klackar då jag har förlagt mig helt på den fronten! Bedrövligt!  

(Hittade dessutom 3(!) varianter av dessa dojjor i garderoben!)

Here we go again...

Hur länge fick vi vara friska innan herr bacillusk slog till igen? En månad kanske? Jippi ka ye, då var helgen räddad!!!

Efter förra gången som Agnes var sjuk så bestämde jag mig för att köpa en febertermometer som man mäter tempen i örat ist för i rumpen. När hon blivit så gammal som hon är nu så känns det som ett mer eller mindre övergrepp att använda en stjärttemp. Jag tempar henne väldigt, väldigt sällan utan går mer på allmäntillstånd men efter det gångna sjukhusbesöket så vill jag ha lite koll på hennes kroppstemp då de uppmanat oss att snabbt ge febernedsättande då hon får feber. Så det var bara att åka in till apoteket idag för att inhandla en ny termometer på dryga 600(!!!) riksdaler. Den invigdes tyvärr med i mitt tycke allt för höga siffror...40,6!


...en febermatt Agnes på favvoplatsen i soffan!

Så den tänkta utedagen fick bli en innedag istället :(! Tack och lov så lyssnade inte vädergudarna på min önskan om bra väder idag och därför känns det något mindre deppigt att vara förpassad inomhus! Det är bara att gilla läget och börja med lite projekt inne istället. Vi har bland annat hunnit med att fixa lite i Agnes rum. Så här såg det ut innan:



...min gamla möbel som fått funka som en provisorisk leksakshylla fram tills nu.

Den lilla, lilla energi som fröken haft idag gick åt till att hjälpa pappan att skruva.


Och så här ser det ut nu...nästan klart:


Byggare bob (läs Jimpa) har fortsatt med sitt rivningsprojekt i tvättstugan under resten av dagen. Där kan jag lova att det har hänt grejer under veckans gång. Inom väldigt snar framtid så ska en bastu, relax och en s-t-o-r (iaf jämfört med den gamla) tvättstuga byggas. Spännande! Själv så har jag duttat lite här och där med dammsugaren och dammtrasor. Så "roligt" har vi haft det i Båtvik idag!
 
Hoppas att eran dag har varit bättre...

IKEA & massa, massa ölburkar

De sista två dagarna så har jag bland annat roat mig med att beta två punkter på min "att-göra-innan-bebis-kommerlista". Det blev en punkt från roliglistan och en från tråkiglistan. Härligt att få börja kryssa av lite från min långa lista (tyvärr så är tråklistan sååå mkt längre, bu huu).

Igår så styrde jag, mamma och svärmor kosan till Haparanda, laddade för en heldag på IKEA. Shoppinglistan var lång och oron att inte rymma allt i bilen stor. Det visade sig bli farligt nära att vi blivit tvugna att sätta en av 50-plussarna på bussen men vi lyckades till slut få in varenda pinal i forden...OCH bägge damerna. Jag kan lova att vi då hade maxat varenda ledigt utrymme, haha. 

...tjo hooo för IKEA :)

Dagens göromål var en punkt från tråklistan. Dessutom av de tråkigaste punkterna på tråklistan...nämligen pantning av flaskor o burkar som stått växt i vårat uteförråd sen ett par årtionden tillbaks (ja, så kändes det som med tanke på mängden)! När jag stod och pantade den 3:e(!) säcken så konstaterade jag att om det hade funnits en donationsknapp på apparaten, som det i vissa fall gör, så hade vi nog kunnat bli ägare till någon liten by i Afrika någonstans. Cheeesus vad pant det var!!! Men så GRYMT skönt att ha det gjort!!!

Imorgon så H-O-P-P-A-S vi på solsken och en dag ute på isen!

Men åååå...

Ni minns väll att jag nyligen fick hem ett par mammajeans som var flera storlekar större än jag beställt. Surt tänkte jag men sånt som händer. Idag så fick jag ytterliggare ett par plagg som var slut vid första leveransen av samma postorderfirma. Vad ser jag...jo en av topparna jag beställt, den jag längtat mest efter, var i storlek 46/48 istället för strl 38 (trots att det står 38 i följesedeln som följer med)! Vad säger man???

På tal om nätshopping så hittade jag den här baddräkten till Agnes härom dagen när jag satt och slösurfade....



Jag var farligt nära på att klicka hem den men ack så "osis" att jag shoppade en baddräkt till henne förra veckan. Jag får suga på karamellen ett tag innan jag bestämmer mig ;)! Det kan ju vara bra med ett ombyte i sommar (hm, hittar anledning till varför jag ska köpa den).
 
Ikväll så kan det iaf bli lite shopping..jag ska till Lisa på klädparty. Det ska bli kul att se ett kläder från ett helt för mig okänt märke! 

Nyfriserad i "ny"brallorna...



...visst var brallorna tuffa?

Idag så kan jag inte skjuta på städningen längre! Gårdagens dammråttor har under natten växt till sig och är numera dammhundar! Fattar inte hur det är möjligt med så mycket skit på golvet då jag trots allt har dammsugat två ggr under veckans gång.

Vädret ute idag är mindre roligt så det känns inte så hårt att ta fram såpaflaskan :)! Agnes är i garaget med pappan och lagar skoterpulkan. Vi hoppas nämligen på måååånga skoterturer under kommande vecka!!!

RSS 2.0