Mission completed!

Inför varje jul så säger jag att ska skippa julkortsskickandet året därpå. Det blir aldrig så! Bara för att jag egentligen, trots mycket svettiga fotosessioner, tycker att det är ganska roligt. Ja inte själva fotandet men att skicka julhälsningar till nära & kära! Men tanken slog mig även detta år...att det är sista året för ungarna gav mig ingen lätt match kan jag lova *s-u-c-k*!

Årets bilder blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. Men kan det någonsin bli en lätt match när man fotar två små som inte kan sitta stilla??? Orkar inte kämpa mer så nu är beställningen iaf iväg och jag kan pusta ut. Tills nästa år och då lär jag få ett smärre h*lvete för då är Manne i värsta pingelåldern. Men det blir ett senare bekymmer!

Skickar ni julkort?


En söt men mindre nöjd tomtenisse :)))


Så lika men ändå inte!


...ser ni vem det här är

 

Ibland när jag tittar på Manne så kan jag inte tro att det är möjligt att vi fått två barn som är så lika! Nästan skrattretande! Och bara av den anledningen så hade det varit jävligt intressant att se hur barn nr 3 skulle se ut. Fast den frågan kommer att förbi obesvarad!!! Nu är E4 stängd!

Jag kommer som jag nämnde tidigare att lösenordsskydda bloggen nu i början på veckan så om det är någon som glömt mejla mig ang lösen så gör det. Mejladressen: [email protected]


VAD HÄNDE MED DEN HÄR UTSIKTEN???

 

Första advent och ingen snö. Känns skittrist!!!


Tråklördag

Gud vilken seg lördagskväll!

Jimmy ser någon historisk film med påhittat dravvel och sådant fixar inte jag! Orkar heller inte ta tag i något projekt vid detta sena klockslag så jag ugglar vid datorn en stund innan jag entrar sängen. 

Vi hade besök tidigare idag. Ett mycket trevligt sådant av vänner från stan som vi trots allt bor så nära men väldigt sällan träffar. Vi kom in på hur det är att bo på landet som vi gör kontra att bo i villakvarter eller lägenhet. Både jag och Jimmy föredrar detta läge då man slipper ha grannar som ser allt man gör och håller koll på en. Att sitta i köket och kan se in i grannens kök är inte våran direkt melodi.

Vi pratar vidare och plötsligt säger Jimmy...."kolla Åhman (våran granne) har en röd lampa i fönstret, den måste vara ny". Hm, där fick vi äta upp precis vad vi nyss pratat om :)!

Jag tänkte bjuda på ett recept som jag gjort vid ett par tillfällen den sista tiden. Ni matlagsbrudar har ju fått smaka detta redan men ni andra kanske vill ha ett tips på en suverän och m-y-c-k-e-t enkel efterrätt.

Vit chokladmousse med bär:

 2 dl vispgrädde
 200 g vit choklad
 1 st ägg
 1 dl kesella

Vispa grädden. Smält chokladen på svag värme i vattenbad så att den precis smälter. Vispa upp ägget och tillsätt chokladen under kraftig omrörning. Rör ner kesella och sist grädden. Häll upp moussen i portionsformar. Sätt in i kylen i ca 1 tim så de stelnar.

Hade jag haft cocktailglas så hade jag valt att hälla moussen i sådana men jag fick ta Jimpas whiskeyglas. Receptet är beräknat till 4 portioner men jag skulle snarare säga 6 för det behövs inte så mycket till varje glas. De gånger jag har gjort detta recept så har jag tinat frysta hallon som jag lagt på moussen i varje glas. Mycket gott då det bryter mot det söta. Pröva, det är kanonlätt, jättegott och går att förbereda långt innan!


Energisk fredag

Gud vilken energi jag har idag! Far runt här hemma som värsta duracellkaninen. Hemligheten är mina drygt 11 timmar som jag sov inatt! Herregud, jag minns knappt när jag sov en så lång natt sist! Somnade innan klockan slagit 22 och vaknade av Mannes ljuva stämma 9.15. Denna maratonnatt kommer jag att leva på länge!!!

Nu är det juligt värre i Båtvik 207. Stjärnorna lyser så fint i fönsterna och annat diverse krimskrams är på sin plats i huset. Jag höll dock på få ett mindre sinnesutbrott när min m-y-c-k-e-t effektiva 3-åring hann länsa HELA julkartongen på två röda sekunder medans jag höll på med stjärnorna i vardagsrummet. Hela köket såg ut som ett slagfält med julgransbollar, glitter och en miljard andra småatteraljer ÖVERALLT!!! "Men mamma, jag ville ju bara göra lite fint"! SUCK!



Vi var på en försenad 6-månadersbesiktning igår och den här lilla rackarn hade vuxit otroliga 11 cm sen sista bvc-kollen. Det är ju inte klokt!!!

Frans Manne

Idag när jag skrev datum på schemat på dagis så upptäckte jag att Manne har ju faktiskt blivit 7 månader! Där ser man...det hade jag missat! Det börjar kännas lite sorgligt att han passerat halvåret och närmar sig 1 år. Tyvärr så är det inget att göra mer än gilla det faktum att han kommer inte att vara min lilla bebis för alltid!    






Nu sitter han riktigt stadigt. Nästan så att jag skulle våga lämna honom sittandes själv.

Nej gud, här har jag inte tid att sitta längre. Jag har massor att göra idag!

Trevlig tisdag på er :)!

Från ett bak till ett annat

Från gårdagens pepparkaksbak till dagens storbak av lussebullar!



Idag har jag och Ida bakat en jätteladdning med lussebullar. Och de lär ätas med omsorg för h*lvetes vad dyrt saffran är i år!!!

Mannes & 2,5 månader äldre Hugo (Idas son). Dvs de blivande Båtviksligisterna :)!

Hade vi haft en gnutta snö ute idag så kanske lite julstämmning hade infunnit sig i allt julbakande. Men med ett grått och mörkt landskap utanför fönstret så känns julkänslan väldigt långt bort. Tyvärr!!

Nu ska jag och Agnes ta tag i adventspyntningen. Jag ska slå igång lite julmusik så man kanske får lite känsla av den kommande högtiden. Jag köpte faktiskt en ny julskiva förra veckan som jag trodde Jimmy skulle knäcka när han såg vad det var...EMD...han höll på dö! Så bäst att passa på att poppa när han är borta :)))! 


Vetgirig 3-åring

Det finns nog inget svar i världen som Agnes inte har en följdfråga på! Så även ikväll när hon frågade mig vart jag skulle och jag svarade träna. Ungefär så här följde våran dialog...

A: Träna vadå?
Jag: Jag ska åka iväg och cykla.
A: Vart ska du cykla då mamma?
Jag: Ingenstans. Cyklarna står stilla.
A: Snurrar inte hjulen?
Jag: Jo men cykeln står stilla.

Jag undrar hur mycket klokare hon blev av vårat samtal. Men allvarligt, hur förklarar man ett spinningpass för en 3-åring??? Jag ångrar att jag inte bara sa att jag skulle ut och springa!

Kvällens pass var för övrigt helt kanon! Jättebra musik och mycket folk. Jag kände mig jättetaggad och stark i benen och körde så blodsmaken nästan gjorde sig påmind i munnen! Ibland är det så skönt att gå på ett träningspass där man inte behöver tänka så mycket utan bara köra på.  


En sockerbagare...

Ja då var ännu en helg i mitt liv till ända. Vad sorgligt det låter! Den här helgen var iaf vädergudarna för en gångs skull med oss. Dvs sol, sol, soooool och jätteskönt! Det var välbehövlig efter novembers ynkliga 3,5 soltimmar! Så vi har varit ute massor och jag har äntligen fått pröva min nya vinterstass. Även fast termometern visade plusgrader och det var gode så hett i täckkläder, fodrad mössa och skor gjorda för temeraturer a la Ryssland :)!

I lördagskväll så jobbade jag mitt första pass på NIO månader. Men det kändes som att jag aldrig varit därifrån! Jag har tagit på mig nio pass fram till slutet av januari och det känns faktiskt riktigt bra. Nu kan jag ju dessutom snåla med föräldradagarna framöver! Sen att komma hem på lördagskvällen till nattade barn var inte helt fel! 

Idag så har vi varit i Lundbäck och bakat de årliga pepparkakorna med brudarna. Anja & Agnes har kavlat och tryckt pepparkakor så det står härliga till. Jag hade köpt lite roligare pepparkaksformar i år så nu ligger det bla a helikoptrar, älgar, kameler och tjocka gubbar i kakburken!  


Ambivalent

Jag har länge funderat på hur jag ska göra med min blogg. Mina funderingar har pendlat mellan 1) Lägga ner den. 2) Lösenordsskydda. 3) Fortsätta som vanligt.

Ibland kan jag känna att det känns lite olustigt när jag inte vet vilka som läser men samtidigt så är det ju någonting som man får vara beredd på när man är ute i cybervärlden. Ni är jättemånga som är kanonduktiga på lämna kommentarer men när jag ser på statistiken så är det också JÄTTEMÅNGA som inte gör det! Trist! Men det är också något som man får räkna med i bloggandet...folk som läser men aldrig skriver någon respons.

Hur som hellst. I väntan på att jag ska bestämma hur jag ska att göra framöver så kommer jag att fortsätta skriva som vanlig. Men med lösenord (kanske bara tillfälligt, kanske permanent)! Så om ni vill fortsätta följa min vardag så mejla mig så får ni lösenordet.

Jag kommer att vänta någon dag innan jag sätter dit lösenordet.

Min mejladress: [email protected]

Badhuspremiär

Eller egentligen inte för han har varit med i badhuset flera gånger tidigare. Fast bara som åskådare :)! Idag så fick han testa att bada och jag kan lova att det var en mycket nöjd kille som plaskade på i en hel timme! Han låg som en kung i bubbelpolen och flöt på rygg. Det här lär vi göra fler gånger! Kul att göra något som passar och uppskattas av bägge kidsen.


Världen ur ett nytt perspektiv :)

Nu har Manne lärt sig att sitta. Dock inte så pass bra att jag skulle våga lämna honom sittades själv ett längre tag. Killen är skitnöjd!!! 

Det är så roligt när det händer nya saker i de små livens utveckling. Även fast jag inte känner samma brådska nu som jag gjorde när Agnes var liten. Då längtade jag hela tiden till nästa framsteg. Men det är väll tur att jag inte känner så nu för lilla herr Dahlberg verkar inte ha speciellt bråttom med att lära sig nya färdigheter :)!   


          Snart 7 månader!


Måndag igen

Måndag och ny vecka :)!

Måndag innebär också gympa för de små. Agnes hann fråga minst femtioelvatusen gånger om det var dags att åka innan klockan hunnit bli 17! Jag gjorde nämligen det STORA misstaget att berätta för henne i morse att det är måndag och gympa. Härmed lovar och svär jag att inte upprepa samma misstag nästa vecka!!!

Det känns som att vi har utformat ett bra upplägg på gympan nu. Vid varje tillfälle så kommer vi på förändringar som vi ska göra till nästa gång. Vi märker också på barnen vad som funkar och inte och ändrar därefter. Jag har lett gympa tidigare, för typ en livstid sedan, men det var för lågstadiebarn så nu gäller det att tänka om. Sänka ribban en hel del och inte göra för svåra moment och inte alltför mycket styrt. Men det är så vansinnigt roligt!

Och från gympa till fotografier så fick hem dagisbilderna idag. Jag var bara tvungen att gräva fram de tidigare dagisbilderna och jämföra. Det är ju när man får se dem mot varandra som man inser hur kopiöst fort tiden går och hur mycket som händer på kort tid. Kolla bara skillnaden på första och andra bilden :)!


Knappt 1 1/2 år


Knappt 2 1/2 år


Knappt 3 1/2 år

...min lilla tjej är inte så liten längre :(((


De sista!




De här får nog bli de sista bilderna som jag visar här. Nu har ni fått en glimt om vad vi roade oss med i 3,5 timmar förra torsdagskvällen! Det var som jag skrev tidigare så sjukt roligt och jag och Pia har redan planer på att boka studion snart igen. Längtar redan!!!

Hoppas att ni har haft en bra helg! Här i Båtvik har det varit lugnt värre. Jag fick mig en riktig egendag i lördags då Jimmy steg upp med barnen och gick ut med dem. Själv så passade jag på att ta lite sovmorgon innan jag steg upp för att göra mig redo för en heldag på stan. Min shoppinglista var l-å-n-g och så här i efterhand så var jag nog lite för kaxig då jag hade tänkt beta av alla julklappsinköpen oxå. Det gjorde jag såklart inte! Men mössor, vantar, strumpor i massor, vinterkläder, varmaste dojjorna och mycket mer följde iaf med hem :)! Det kändes sååå lyxigt att få en hel dag bara för sig själv!!! Det behövs någon gång utimellan!

Sen att jag missade Agnes premiäråk på skridskor kändes ju lite trist. Men men, man kan inte vara med på allt!


Mera Sandra i FÄRG


Färg


Det var en hel del drama i studion oxå


Svartvitt



DANS

Den här delen kan jag lova er var en utmaning :)! Att få med kjolen och alla kroppsdelar i bilden var ingen lätt match. Jag kan avslöja att det faktiskt inte bara var Pia som dansade och hoppade. Men Sandras försök till att se ut som en ballerina tror jag få stanna kvar i min dator. Jag anar att jag inte har tillstånd att offentliggöra dem här ;)! 



Och ännu fler...



...tråkar jag ut er? Jag har så många fina bilder som jag skulle vilja visa men det känns som det kanske blir lite för mkt?!

Vill ni se fler eller ska jag ge mig?


En till...



Jag har inte hunnit gå igenom alla bilderna ännu så det kommer fler här så småningom i den takt jag är klar :)!

F R E D A G...gud så härligt! Ikväll så blir det idol och kanske ett glas rött.

Vem hejjar ni på i idol?

Herreguuuud...

...vilken kväll vi har haft!!!

Jag har skrattat så mycket att jag trodde jag skulle kissa ner mig flera gånger! Pia hade med sig massor med rekvisita och ur det så föddes två aktörer som jag sällan skådat!!! UNDERBART!

Det här var det definitivt inte sista gången jag gjorde!

Jag ska sätta mig och gå igenom bilderna img men tills dess så får ni nöja er med dessa två:

...det kommer fler, I promise! Jag har "bara" 477 bilder att gå igenom :)!


Nu, SÄNGEN!!!


ÄNTLIGEN TORSDAG!

Ikväll så kan jag lova att mina fingrarna kommer att glöda! Vi har bokat fotoklubbens studio för att öva på våra nya färdigheter och jag är S-U-P-E-R-L-A-D-D-A-D!!!

Hoppas på att få till ett bättre resultat på Pia den här gången. Kanske kan få med alla kroppsdelar, haha! Jag var inte riktigt beredd på hennes höga hopp.




Glasögon som glasögon

Ikväll när Agnes skulle bada så hittade hon inte sina simglasögon. Men vad gör väll det när det fanns andra brillor att dyka i :)?!



Jag måste berätta vad jag fick till svar av henne igår när jag frågade vad de åt på dagis. "Makaroner, sås och klumpar"! Klumpar undrade jag nyfiket..."ja men sånna där bruna klumpar med sås". Jaha, BIFFAR :)!

Barn är bra roliga!

Underlig present??

Jag har varit rätt flitig på att sälja grejer på tradera den sista tiden. Ett perfekt tidsfördriv när Jimmy har varit borta. I söndags så hade jag ett gäng auktioner som gick ut, bl a en parfym som stått i skåpet alldeles för länge. Tänkte, trots att den var använd, att jag skulle testa sälja den. Bättre det än att den skulle fortsätta stå och samla damm. Kommer aldrig att använda den ngt mer då jag aldrig tyckt att doften passat mig.

Hur som hellst så fick jag rätt bra betalt för parfymen av en säljare som var en kille! Idag så fick jag ett mejl av honom där han bad mig skicka den till en adress där hans tjej bor. Nu undrar jag bara, är hans tanke att ge en använd parfym som present till sin tjej??? Jag hade uppriktigt sagt blivit lite sne om Jimmy kom hem med en begangnad parfym till mig. Men det är jag det :)!

Tandläkarbesöket idag var nemas problemas. Jag skrattade åt supertaggade Agnes som sett fram emot det här besöket så länge och som sa i bilen när vi var framme..."mamma det här ska bli så spännande"! Den här gången fick tandläkaren både titta och undersöka hennes tänder då hon gapade så käkarna höll på spricka genom hela undersökningen. Jag växte flera meter av stolthet när jag gick ut från folktandvården med en mycket LYCKLIG tjej som precis fått en lila klocka som belöning!

Pretty in pink

Det är väll bilder som den här, klädd i min rosa mössa, som Manne säkerligen kommer att hata när han blir äldre :)! Men han får skylla sig själv då han var så himla söt i den!

Nu ska jag strax iväg till tandläkaren med Agnes. Det är 3-årskollen som väntar och jag hoppas verkligen att det går bättre än förra året då hon vägrade att öppna munnen.


Livet på landet

Det finns onekligen en stor nackdel att bo så off som vi gör. Den nackdelen är att man måste, iaf vintertid, ta bilen nästan överallt. Som idag till exempel så har vi avverkat drygt 8 mil och innan dagen är slut så blir det 9 i och med att jag ska på spinning alldeles strax. 9 mil är inte helt ovanligt en vanlig dag men oftast så blir det lite färre.

Men det är som sagt den enda nackdelen! 



Fina Båtvik runt 15-tiden idag när solen precis gått ner. Var tvungen att gå ner till våran tomtgräns och fota lite över båthamnen.

Jag misstänker att någon har varit i fel garderob!!!


Kalas

Å vad skönt med fredag!

Men det regnar och är grått värre här idag. Jag tänkte att vi skulle ha en riktig innemysdag med massa pyssel och bak nu på fm men de planerna verkar spricka för så här ser det ut sen drygt en timme tillbaka:



Så går det om man vaknar och stiger upp l-å-n-g-t före skammen! Vanligtvis så brukar hon vakna mellan 8-9 men INTE idag.

Vi ska på ettårskalas lite senare idag så en liten vila nu är nog kanske bara bra när hon var uppe så tidigt. Det är Agnes och Mannes kusin som fyller år för första gången och det kalaset får vi ju förstås inte missa.



I övrigt så är helgens schema relativt blankt. Det känns faktiskt riktigt skönt! Imorgon ska Jimmy jaga älg (nähä!!!) och när han återvänder hemmet så ska jag troligtvis åka in till stan en sväng. Tänkte bl a beta av några julklappar och födelsedagspresenter.

Vad har ni för planer i helgen?

En röd Manne

När det kommer till barnkläder så är jag inte så knusslig när det gäller färger. Jag bryr mig inte om det skulle vara någon "typisk tjejfärg" typ rosa eller lila på Mannes kläder. Tvärtom så kan jag tycka att det är rätt fint i lagoma mått. Däremot så går blommor, kitty, volanger och annat krimskrams bort :)!

En färg som jag faktiskt tycker är väldigt fin på både pojkar och flickor är RÖD.  

Eller vad säger ni?



Imorgon så kommer Jimmy hem. Han har varit i Halmstad hela veckan på utbildning. Från början sas det tre veckor men det ändrades tack o lov till endast en! Jag blir ju så himla låst på kvällarna efter jag lagt barnen när han är borta, kan aldrig göra något utanför hemmet. Det är t-u-r att jag har vänliga själar i närheten som kommer hit o passar våra kottar så att jag kan komma ut någon gång! Ikväll så har t ex mamma varit här så jag kunde åka och spinna :)! Det är sådana här gånger, när Jimmy är borta vilket inte är helt ovanligt, som jag kan tacka gudarna att vi flyttade från Stockholm. För där hade vi inte haft samma backup som vi har här...så otroligt guld värt!!!

Traderaklipp

Förra veckan när jag var på stan så köpte jag ett par byxor till Agnes. Det slog mig då att jag inte köpt ett enda par byxor eller jeans i affär till henne på över 2,5 år! Alla hennes byxor sen hon var yngre än ett år har inhandlats på tradera. Anledningen är att jag blir så himla snål när jag ser butikspriserna o vet att jag få ett par i nyskick på tradera för en tiondel av butikspriset. Förra veckan så fick jag bl a hem ett par jeans till Agnes i toppskick för t-o-l-v riksdaler. Det kallar jag rätt kurs :)!



Detta traderakap ala 70-talet var perfekta att dansa i tyckte A som drog av både en hoppspark & en rumpdans :)!

För några dagar så budade jag hem dessa till Manne...



Jag kunde bara inte låta dessa passera obemärkt då jag tyckte de var skitcoola! Han kommer nog att kunna ha dem lagom till våren/sommaren nästa år. Hur söt kommer han inte att bli knallandes runt i dessa (att han kommer att gå inom det närmaste året känns för övrigt väldigt, väldigt avlägset)?

Det lär definitivt inte bli det sista byxparet som inhandlas av mig på tradera :)!!! 

Allhelgonahelgen

...passerade i en rasande fart! Den fylldes bland annat av...

middagsfrämmande, ett pubbesök, promenader, lite nyttogöra i hemmet både inne & ute, godis till de små, hockey, film, marknad, besök hos vänner, slappa i soffan och som avslutning ett svettigt men skitkul step up-pass.

En riktigt bra helg med andra ord!

Jimpa kickade igång den gamla crescenten i fredags och han & Agnes har redan hunnit vara ut ett par svängar! Jag har inte prövat den ännu men ska! Snart! Jag har däremot testat Jimmys senaste leksak, en minimotorcykel. Det var riktigt kul och inte så lätt som jag hade trott! Men jag höll inte på banga in i väggen som Therese nästan gjorde, haha!  





Manne använder gåstolen flitigt nu. Han har inte kommit på hur man förflyttar sig i den ännu men är hur nöjd som hellst att få komma upp och vara med lite mer.


RSS 2.0