Vilket klipp :)

Då syftar jag inte på gårdagens klippning utan mitt besök på Phonehouse igår! Jag gick dit med min felskickade mobil och drog hela snyfthistorien om alla turer som har varit kring mitt mobilköp, min 2 månaders långa väntan och mitt bemötande av huvudkontoret. Killen på affären tyckte så synd om mig att han erbjöd mig en betydligt bättre och betydligt dyrare mobil för samma peng! Tjo hooo, ett sådant erbjudande hade jag verkligen inte väntat mig!!! 

Klippet blev jag också nöjd med. Hon fick fria händer och valde att klippa mig ung som hon gjorde förra sommaren. Men...jag ska faktiskt dit nästa vecka igen för jag och frissan var inte riktigt överens om uppklippningen. Hon ville inte klippa upp mer än vad hon gjorde utan sa åt mig att gå hem och känna efter hur det känns för att sedan bestämma mig om jag vill ta mer eller inte. Hon trodde att jag skulle ångra mig om hon tog mer. Redan igår kväll så kände jag att jag vill ha bort mer hår så det blir en ytterliggare justering till veckan :)!

Före:


Efter:



Nu måste jag gå och väcka upp den minsta korven som tagit en sen powernap. Jag är inte alls så förtjust i när det blir så här sena sovningar men han hade aldrig orkat vara uppe till läggdax idag. Det hade då inte blivit en rolig kväll iaf! Jag ska fota honom så ska ni få se hur han ser ut nu. Det hände en "liten" olycka i garaget igår så han är inte så snygg.

Klipp klipp

Imorgon ska jag till frissan. Jag har gått till samma frisör sen jag flyttade hem för snart 5 år sedan. Efter nästan varenda klippning så har scenariot sett ut så här...

1) Jättenöjd de första ca 2 dagarna.
2) Sen blir jag helt förtvivlad över mitt förstörda hår och min nya jättemisslyckade frisyr. Jag ber Jimmy lova mig att han ska hindra mig att gå dit igen! Jättedepp. Detta brukar oftast hålla i sig runt en vecka.
3) När jag väl insett att håret är borta och att skadan faktiskt är skedd så kommer nästa fas....jättenöjd igen! 

Märkligt va? Hur som hellst så funderar jag på att ge henne fria händer att göra vad hon vill med håret. Sist jag gjorde det så var hon så feg (vilket jag egentligen tyckte var ganska skönt, haha)! Så vi får se hur mycket eller lite hår jag kommer hem med img.



Lilla hjärtat som varit på ett betyyyydligt bättre humör ikväll!

Hey vilken härlig låt!


Lycka på två hjul

I afton så har vi verkligen haft två motpoler i humör här hemma! Manne har varit jättetrött och inte alls speciellt nöjd med livet och Agnes har varit i sjunde himlen. Hon fick sin första cykel idag och det mina vänner är stort i en liten flickas värld!!! Jättestort! Jag vet inte hur många gånger som hon under kvällen har sagt..."mamma, jag ska bara gå ut och titta på min nya cykel lite"! Imorgon efter lite justeringar så blir det dags för första åket!

Jag har suttit och pillat lite med bilderna från studiofotningen ikväll. Å vad jag vill boka den snart igen! Någon som känner sig manad att följa med och posa lite :)???



Nu blir det alldeles strax sängen för min del om jag ska orka stiga upp med våran morgonpigge herre imorgon!

Måndag

Det är snudd på att jag gillar måndagar nästan lika mycket som fredagar. Måndagar är våran slappardag. Pjåta på hemma och bara känna lugnet är så skönt efter helgernas ofta ganska späckade schema. Jag kommer att sakna våra måndagar när jag börjar om att jobba!

Vi var ute på en promenad i morse. Bägge ungarna i Emmaljungan, Agnes med Manne i knät. Halleluja! Det gick men det var TUNGT!

Lite senare idag så väntar Agnes gympa och ännu senare spinning för min del. Däremellan så ska Jimmy på möte så vi går lite omlott idag. Men det funkar det med! 

Hoppas ni får en fin måndag! 


Vi kör med flätor här idag :)!

Helgen som gick...

Så var den sista helgen i april över! Helgen började riktigt bra med att Jimmy dök upp helt oanmäld på fredagsmorgonen efter en veckas utbildning i Ronneby. Det var en riktigt najs suprice! Jag passade på att ta några barnfria timmar på fm och promenerade in till Byske. Det är så skönt att slippa vagnen ibland! Jag ska även erkänna att det var väldigt skönt att få vara ensam oxå. Efter flera dagar med allt ansvar med hem och ungar så behövs lite andrum. Att bara få vara utan en väldigt fundersam 3-årings alla frågor och utan en 1-årings pingel!

Jag hämtade bl a ut min mycket efterlängtade mobil som jag väntat på i nästan TVÅ(!) månader. Tror ni inte att dom har lyckats skicka fel telefon!!?! Herregud så förbannad jag blev! Jag ringde phonehouse så fort jag kom hem och fick som pricken över i:et prata med ett riktigt stolpskott. Näe, nu har Phonehouse definitivt förlorat en kund det kan jag lugnt lova!

Det blev inget 1-årskalas i helgen som det var tänkt. Halva släkten har fallit som furor i magsjuka så det skulle ha blivit en väldigt dålig uppslutning på kalaset. Tyvärr! Agnes spydde sent på fredagskvällen och både jag och Jimmy hann bli HELT FÖRTVIVLADE över att vi fått tillbaka eländet i huset igen. Det var ju bara en vecka sedan vi blev friska! Men det blev bara en spya sen var hon precis som vanligt så jag fattar inte riktigt vad som hände. Det är bara att le och se glad ut :)!

Helgen har också bjudit på bl a flera cykelturer, en tjejkväll, ett besök på pubben, bakning inför det inställda kalaset, plantering av frön, grillning och sist men definitivt inte minst så har jag skådat Manne när han tog sina första steg! Det var de mest darrbenta steg jag någonsin sett men såklart världens sötaste!!! Hejja Manne!  


Prima ballerinorna :)! Agnes och hennes kusin som var här hela fredagen. Dom lekte som små änglar hela dagen och jag märkte knappt av dem.

Liten blir större♥

Tänk att det redan gått ett år sen jag jag låg där på bb och inte kunde slita ögonen från våran lilla farbror. En pojke!!! Vem av oss hade kunnat tro det? Så oväntat men så obeskrivligt välkommen!

Idag fyller Manneproppen 1 år!
Första födelsedagen. Det är stort!!!

Våran lilla pojke är ingen bebis längre. Det känns lite vemodigt men samtidigt är det helt fantastiskt att se hur han växer och utvecklas i en rasande fart. Det är inte klokt vad mycket som händer under det första levnadsåret när man tänker efter! Det måste vara det mest utvecklande året under hela ens livstid!  



Han färdas fortfarande sittandes. Och fort går det...speciellt om han hör att det spolas i badkaret. För bada är bland det bästa han vet. Tätt efter badningen kommer pingel på fjärrkontroller, telefoner och alla andra tekniska prylar som han kommer åt (typ datorn, dvdn och stereon). Han är helt tokig i dessa saker och bor i princip under tvn där många av apparaterna finns. 

Han fick ju första tanden ganska sent. Något som han får sota för nu då det fullkomligt exploderar i munnen på honom. Stackarn! Tre gaddar är framme och fyra är på g samtidigt!  



Han är en morgonpigg rackare. Eller rättare sagt har blivit den sista tiden. Tidiga mornar är något som vi inte är vana vid då Agnes gett oss sovmornar i snart 4 år. Runt 06.30 slår han upp sina blå och då är det full fart på en gång. Så mycket energi och så mycket glädje det finns i den lilla kroppen!



Han är helt enkelt alldeles underbar vårat lilla bus♥....

Tidiga tisdag

Om jag bortser från att sonen vaknade 05.20(!!!!) och var skitnödig så att vi blev tvugna att stiga upp och att jag blev påbackad av en bil under dagislämningen så har det här varit en riktigt bra dag. Och trots våran sjuuukt tidiga uppstigning så har jag faktiskt känt mig oförskämt pigg hela dagen.

Efter dagishämtningen så åkte jag och Agnes in till stan för att bl a köpa en present till Mannes kommande 1-årsdag. Nu undrar jag bara..."ÄR ALLA LEKSAKSTILLVERKARE GRAVT HÖRSELSKADADE ELLER VILL DE BARA JÄVLAS MED ALLA STACKARS SMÅBARNSFÖRÄLDRAR???" Man kan ju nästan tro det då alla leksaker som låter har en ljudvolym som skulle kunna väcka den döda!

De små liven sover sedan länge. Så går det när man är uppe före tuppen! Jag lär helt säkert också göra en mycket tidig kväll men nu ska jag dö i soffan en stund!


Jag & den allra finaste prinsen...

Måndag efter en helg som bara försvann

Måndag och ny vecka! Tiden bara försvinner o veckorna till min jobbstart minskar med en hejdundrande fart! Men det känns helt ärligt inte alltför hemsk. Bara lite! Jag trivs att jobba. Men jag trivs vansinnigt bra att gå hemma med mina små troll också. Svår balansgång för att bli nöjd! Nu kommer jag att gå på heltid på en gång och det känns lite tungt!

På tal om jobb så har jag jobbat natt hela helgen. Jag var mycket skeptiskt att det skulle bli av då samtliga i familjen (bortsett från jag då) föll som furor i magsjuka precis innan helgen. Men jag har klarat mig. Hittills kanske jag bör tillägga!

Men guditider så osocial man blir av nattarbete. Jag är glad att jag hunnit träffa familjen lite mellan allt jobb och alla sovningar. Men det ger många timmar och lite extra i plånboken tack o lov! 



Fina fröken som har blivit helt besatt av klackskor, läffstipps (som hon säger), nagellack och rosa kläder. Pappan i huset är "överlycklig"!!! Jag höll på dö av skratt när de hade en fight igår fm om vilka leggings hon skulle ha. Eller när hon bara var tvungen att borsta håret och måla läffstipps (som eg är läppglans) innan de skulle ut i garaget, haha! Det är mammas girl!



En himla tur

Tänk om det var idag som jag och Sandra skulle ha åkt till Stockholm och inte för precis en vecka sedan. Hemska tanke om vi blivit tvugna att ställa in våran tripp! Jag hade nog fan brytit ihop! Några som deppar nu är grabbarna, Jimmy & Jerry, som skulle ha åkt till Stockholm imorgon bitti. Notera skulle. För som ni alla vet så är samtliga flyg inställda överallt. Och som Jimmy konstaterade..."min vanliga jävla tur, sist vulkanen hade ett utbrott var 1821"! Jag håller med, surt!

Nåväl, nu slipper jag torka spyor ensam och jag behöver inte portionera ut barnen till barnvakter när jag ska jobba i helgen. Så tur för mig men jäkligt trist för grabbarna!

Jag har piffat lite hemma idag. Satte bl a upp nya gardiner i köket. Vi har vita väggar nästan överallt och jag har mestadels haft vita gardiner i samtliga fönster. Nu vill jag ha lite färg och så tänkte jag att är det någon gång på året som det passar med riktigt mörka gardiner så är det på våren o sommaren när det är ljust ute. De vita gardinerna kan få komma upp igen när mörkret infinner sig i höst! Det blev svarta gardiner o jag känner mig riktigt nöjd.



Liten paus i allt spytorkande

Jag känner att det är läge för en låt som gör mig glad mitt i all magsjukeelände! Manne är frisk men nu är Agnes dålig, halleluja!



Jag vågar inte tänka tanken att jag oxå skulle bli sjuk. Jobbar ju hela helgen!

Skit oxå...

Idag så skulle vi ha varit på Mannes 1-årskontroll. Jag hade verkligen sett fram emot den då vi inte varit på någon koll sen han var 7 månader. Men det blev ingen koll utan det blev att tvätta-tvätta-tvätta till förbannelse istället. Jepp, första magsjukan! Som att det inte räckte att han har 4 gaddar på väg samtidigt i överkäken! Stackarn!

Visst ser den magsjuke lidande ut :)


Jag har, pga av den ofrivilliga karantänen, passat på att få lite gjort här hemma. Förutom att tvättmaskinen har gått varm precis hela dagen så har jag...renbäddat alla sängar, dammtorkat, diskat, dammsugit o skurat alla golven och badrummet, skurat altanen och bakat. Nästan bara tråkgöra men otroligt skönt att ha gjort!

Mitt i all magsjuka så är jag så otroligt glad att det sjuka i huset kommer medans Jimmy är hemma. Det är mycket bortajobb för honom framöver och att vara ensam med sjuka små innebär ju mer eller mindre isolering för min del. Nu kan vi ju turas om. På tal om det så ska jag ut på en kvällspromme nu. Det är så underbart när kvällarna är ljusa så länge!!!  

Hoppas ni är friska...

Stockholm tur o retur

Nu är vi tillbaks på norrländsk o snöig mark igen :)! Vi har haft det helt suveränt bortsett från lite halvtrist väder. Men med tanke på våra aktiviteter så gjorde det halvdanna vädret inte så mkt!

Jag har shoppat så mycket i helgen att resväskan fick stängas med mild våld igår kväll när vi skulle åka hem, haha. Det blev bl a flera bastoppar, några finare toppar, jacka, skor, sjal, leggings, en skjorta/blus, en riktig Johannaklänning, en kjol och en hel del mer. Mission completed kan man ju lugnt säga :)!!! Och det bästa av allt....tro det eller ej men nästan inga svarta plagg!! Det är ju definitivt inte likt mig :)! Men det känns roligare med lite färg nu när våren och snart sommaren är här.

Sen har vi såklart tagit sovmorgon varenda morgon. Inte känt någon stress alls o gjort precis det som fallit oss in för dagen. Så otroligt skönt att slippa allt vad ansvar innebär för ett par dagar!!! På fredagkväll så kom Jimmys bror med familj förbi och åt middag med oss. Vi spelade spel o drack vin och hade jättetrevligt. Kl 03.30 kom vi i säng. 

Lördagskvällen spenderades på discobowling där vi fick finfint sällskap av brudar från södra sidan av stan. Maten var helt outstanding o shotsen bars in på brickor. Riktigt kul kväll som avslutades alldeles för tidigt. Men det kanske var tur det för då var man pigg igår istället.   

Det har fotats pinsamt lite under våran lilla tripp men här kommer några pics (Sandra sitter inne med alla partybilderna så det kanske kommer några fler sen)...



Lite suddig syster o jag


Kolla...blomster i rabatten!!! Här i norr är snöhögarna fortfarande enorma!!!


Om ett par månader så kanske vi oxå kan ha sommarblommor :)!


Här har vi bott. I den vänstra delen av huset bor syster. Hur mysigt som hellst!!


Både jag och Sandra skämdes lite igår kväll när vi åkte hem och konstaterade hur lite vi faktiskt längtat hem. Nu var vi ju inte borta särskilt länge men jag har aldrig varit ifrån Manne mer än ett dygn tidigare så jag trodde det skulle kännas jobbigare. Men det var iaf otroligt roligt att träffa barnen imorse!

Nu har vi infört denna tjejtripp som en stående tradition. Om vi nu är välkomna till syster fler gånger vill säga! Att komma iväg hemifrån, bara ha skoj och ladda batterierna var verkligen helt ovärdeligt! Nu är jag på topp igen :)))!

Tjejweekend i huvudstaden

Med start kl 17.30 idag fram till sent på söndagkväll så ska jag...

Inte byta en enda blöja!
Inte laga någon mat!
Inte röra en dammsugare (tyvärr Therese, ingen städhjälp av oss i helgen)!
Inte hänga/vika/ta reda på tvätt!
Inte bli väckt mellan 6-7 på morgonen av någon som ligger och klappar händerna!

Jag och Sandra åker till Stockholm i afton. Utan karlar och utan barn och det mina vänner hör inte till vanligheterna!!! Vi ska s-h-o-p-p-a, träffa fina vänner, dricka gott, äta ännu godare och BARA VARA. Inte tänka på något eller någon annan än oss själva!


Lisa i färg

Som ni vet så föredrar jag att fota porträttbilder i svartvitt. Men ibland så blir färgbilder väldigt effektfulla. Vad tycker ni?


Ungt besök i studion...

Förutom Lisas fina mage så var det även en liten herre som fick agera modell en stund.

Att fota barn är verkligen ingen lätt match men modellen i fråga visade sig vara jätteduktig


Gravidbilder...

Igår så var det premiär mig mig att fota en fin bebismage. Lisa följde med och gjorde ett helt fantastisk jobb högravid som hon är. TACK Lisa för att du ställde upp!!!

Här kommer några smakprov av alla hundratals bilder som jag tog.








Färdigpåskat för i år

Ja då har påskhelgen lidit mot sitt slut. Gud så skönt med lite vardag igen! Det har varit intensiva dagar med massor på schemat. Middagar kors och tvärs och besök hit och dit. Men det har varit mycket trevliga dagar och väldigt trevligt väder :)!

Som avslutning på påskhelgen så har jag blivit uppvaktad på min födelsedag. Jag fick bl a en del bidrag till den kommande shoppingresan vilket var MYCKET uppskattat då vår- och sommarkläderna måste fyllas på i garderoben!!! Sandra och co hade tänkt till och gav mig ett påskägg fyllt med bl a goda korvar. Väldigt passande måste jag säga :)!  

Jag har varit superslö med kameran i helgen. Knappt tagit en enda bild! Men det ska jag ta igen img för då är det dags för...


Bild som Pia tog på mig vid förra studiofotograferingen.

Bägge batterierna ligger på ladding och jag är S-U-P-E-R-T-A-G-G-A-D!!

GLAD PÅSK alla vänner!!!







RSS 2.0