Hårt(?) arbetande

Vi håller på att grusa infarten i dagarna och vissa i familjen är mer aktiva än andra :)!!!  


....ZzzZzZZzzzz

Vilken härlig höstkväll!

 

Premiärbloggar från mobilen. Det verkar ju inte så knepigt så det blir nog fler ggr!

Ensam lördagskväll

Ungarna OCH min krassliga sambo vek in årorna redan kl 20. Jippi vilken kul lördagskväll! Så nu har jag traderat, fejsbookat, spotifyat, druckit ett glas vin, fixat med lite bilder och kollat bloggar i nästan två timmar. Funderar allvarligt på att gå och lägga mig! Och det mina vänner, är någon form av personbästa :)!

Vad har ni hittat på denna lördagskväll? Förhoppningsvis så har eran kväll varit mer spännande än min :)!


(bild från sommaren)

Snart helg

En jobbnatt kvar sen ledig helg. Det var tre veckor sen jag hade en ledig helg så det känns riktigt, riktigt skönt! Planerna är inte särskilt många vilket känns ännu bättre. Jag hoppas att klädbytardagen ska generera lite nya shoppingpengar! Nu behöver båda ungarnas höst/vinterkläder fyllas på. Ja även mammans :)!

Annars så händer det inte allför mycket spännande här i skogarna. Vi pjåtar på ute på gården på dagarna o tänder ljus på kvällarna och njuter av höstkänslan som börjar infinna sig. Äntligen!


Måndag

Trött kväll!

Har precis lagt i säng två överspeedade ungar och kan äntligen inta soffläge! Sista dagarna har bestått av jobb, jobb, surströmmingsfest, ett krogbesök och ännu mer jobb. Det känns i kroppen att dagarna rullat på i maxat tempo och det ska bli riktigt skönt med ett par lediga dagar nu :)!

I afton har jag börjat sortera ut urvuxna barnkläder. Men gud vilket neverendingproject! Jag och Sandra tänkte lämna in ett lass till klädbytardagen som är i helgen. Nu åker det mesta iväg så jag kan lova er att jag har lite jobb framför mig i veckan!!!


Från häxor till harmlösa troll

Agnes har haft lite svårt att släppa häxhistorien idag. Det första hon sa till mig när hon slog upp sina blå imorse var..."mamma det finns inga häxor på riktigt, visst?". Och när vi skulle fortsätta bärplockningen idag så ville hon absolut inte gå samma väg som vi gjorde igår. För efter den vägen bor ju häxan!

Idag har vi pysslat. Herregud vad vi har pysslat. Vi gick ut i skogen och hämtade massa material och så kompletterade jag med pärlor, pennor, tomma toarullar, lim och tyg. Jag gav henne helt fria händer att hitta på ngt och jag kan väll inte annat än konstatera att det är då definitivt inget fel på lilla frökens fantasi! Det resulterade bland annat i tavlor, troll, hus, gubbar, djur mm mm. Jättekul!!!





Häxan knack

Vi har spenderat hela aftonen i skogen. Plockat blåbär och undersökt skogens alla fynd. På vägen hem så gick vi förbi ett gammalt öde hus. Eftersom Agnes inte är speciellt ängslig av sig så vågade jag mig på att säga att det bor en häxa där. Häxan knack som hon heter eftersom hon knackar på hus när man ligger och sover. Agnes tyckte att historien var jättespännande och fantiserade hej vilt om den här häxan för "mamma häxor finns ju inte på riktigt och jag är inte rädd för dom". Perfekt, så vi pratade länge om häxhistorien.

Sen, vid läggningen så var det någon som med darrande underläpp och tårar i ögonen bad att få sova i våran säng. Varför det undrade jag eftersom hon aldrig brukar fråga det. "Jag är såååå rädd...tänk om häxan knack kommer i natt"!!! Så jag fick förklara att det bara var påhittat och inte på riktigt. Det köpte hon tillslut och nu ligger hon och sover så sött i sin egen säng. Den smidiga mamman får nog berätta en mer 4-årsvänlig historia nästa gång!!!

Här kommer några pics från våran härliga em i skogen...


Manne älskar blåbär! Helt perfekt då han ratar nästan all frukt o bär.




Agnes har fått bestämma vad vi ska göra med alla blåbär vi plockade så img så blir det blåbärsbullbak!




Min helg..

...har inneburitit jobb, sova, jobb, sova, jobb, sova. Typ! Spännande va? Att jobba natt gynnar verkligen inte ens sociala liv!!! 

Vilken tur att jag iaf fick titta på en enastående show ikväll! Gitarren, med endast tre strängar kvar, höll bra för att spela Manboy på! Om och om och om igen :)!



Nu har jag ett par ledig dagar framför mig att njuta av!

Så lika men ändå så olika

Många tycker att Agnes o Manne är så lika till utseendet. Det kan jag oxå tycka. Fast ändå inte. Manne har de "typiska" grövre pojkdragen...längre, tyngre, större händer, större fötter mm. Men bortsett från det så är de rätt lika.

Det är omöjligt att inte jämföra barnen när man har två. Jag försöker att inte göra det men det går inge vidare. 

En stor skillnad på dem är att Manne är mycket "goare" än vad Agnes var som liten. Han kommer ofta och vill kramas och sitta i knät vilket Agnes nästan aldrig gjorde. Han är en riktig myskille! Kryper gärna upp med mig i soffan på kvällarna o myser. Manne är också som ni kanske märkt en riktig solstråle. Nästan jämt glad. Agnes hade inte lika lätt till skratt när hon var liten. 

Manne har däremot inte en susning av Agnes finmotorik och även tal. Manne pratar ett eget språk som bara han förstår medan Agnes sa tvåordsmeningar vid den här åldern. Hennes finmotorik var grymt imponerande redan från väldigt tidig ålder. Grovmotoriken var däremot ingen höjdare.  

Men hur de än är så är de båda så fantastiskt underbara...    


Agnes i ung samma ålder som Manne är nu.

Är sommaren slut nu eller?

I söndags så vaknade vi till regn. Regnet fortsatte på måndagen och efter det så har sommaren känts som bortblåst. Men jag sörjer inte. Jag tycker att hösten är den absolut bästa årstiden (ja även vårvintern)! Tända ljus på kvällen o gräva fram de tjocka stickade tröjorna....myyyys! 

Nu ska jag göra gubben sällskap på altanen. Trots att jag vill påstå att sommaren är över så är det en riktigt härlig kväll ikväll. Alldeles ljummet ute. Så ett eller två sista vinglas på denna semester är väl på sin plats!  


En halvtaskig mobilbild är bättre än ingen bild alls :)! PUSS...


Gladskit i svartvitt



Här råder lugna dagar. Så ljuvligt att bara känna lugnet innan jobbet drar igång igen på allvar. Vi tar dagen som den kommer med minsta möjliga inplanerat. Bakar lite, städar lite, viker ngn tvätt, kollar film, besöker loppis, promenerar, besöker folk och får besök. Bara är. Väldigt välbehövligt!

I lördags så åkte vi med husvagnen till Frida o Lourens stuga i Aspliden. Där möttes vi av tropisk hetta, phu. Men som förra gången vi var där så var det ett fantastiskt härligt dygn i deras lilla idyll. Tyvärr så glömde jag minneskortet hemma så jag har inga bilder därifrån. 

Imorgon så blir det ett barn- och karlfritt besök i stan. Lite shopping och sen dejt med en vän. 



The place to be

Det finns en liten ö bara en kort båttur härifrån som heter krokgrundet. Jag har skrivit om den tidigare somrar som ni kanske minns. Det är en underbar liten idyll där alla bekymmer känns som bortblåsta. Vi brukar åka dit flera gånger varje sommar och bara njuta av lugnet o utsikten, göra upp en eld och lösa världsproblem. Jimmy har varit dit med barnen i sommar när jag jobbat eller varit på trevligheter så jag har missat utflykterna varje gång. Men ikväll så kunde jag följa med. ÄNTLIGEN!






Full fräs som vanligt!!!

regnregnregn

Cheesus vad det har regnat här idag! Så himla bra säger jag som har (hade) en hel del stök inomhus att ta tag i. Dagen har med andra ord spenderats inne till största del.

Igår så drog jag och Sandra med oss våra mammor för en hel eftermiddag på stan. Där hann vi med reashopping, ett restaurangbesök och kolla in den senaste Beckfilmen (som var kanonbra). Jag bestämde mig i sista sekund för att göra ett besök på Byske rivieras diskotek samma kväll så det blev en snabbmakeover när vi kom hem från stan för att sen åka iväg på mer trevligheter. Men betyget på utgången blev inte mer än ok. Förfesten var i vanlig ordning mycket roligare!!! Så än en gång kan jag konstatera att hemmafester är trevligast!



Ikväll så tänkte jag chocka min ganska dygnsomställda kropp med en tidig kväll. Dvs komma i säng före kl 24. Rackarns så pigg jag ska vara img :)! Hoppas ni haft en fin onsdag!

Städhjälp



Tog hand om 4 små trollungar i förmiddags. Inte helt fel med lite gratis arbetskraft som ni ser :)!

Några glimtar...

Nu är det öde i Båtvik 207 igen! Hela denna sommar har kontrasterna här hemma varit enorma. Oftast har det varit fullt ös med huset fullt med folk. Men nu är det så tyst och så väldigt tomt.

Idag så styrde våra sista gäster för sommaren kosan söderut. Ja några norrut (vänner från Boden som varit här en natt i helgen).

Den gångna veckan med våra fina Stockholmsvänner har varit allt annat än tråkig och händelselös. Här kommer några glimtar...



Sandra o Astrid på väg hem från svärfars stuga ute i havet. En jättefin kväll!



Polle bjuder på pyttipanna som steks ute. MUMS!!!


Agnes


Besök i Fällfors för att kolla när de ska fånga fisk i laxtrappan.


Lilly badar i 12 graders varmt(?) hav, brrrr!


Polle o Astrid


EBBA


Det är inte svårt att göra småbrudarna lyckliga! Här är det Lilly som rider.


Astrid i svärfars stuga.

Ja det här var som sagt bara små glimtar från veckans alla aktiviteter. Jag har tyvärr inga bilder att bjuda på från våran roliga tjejkväll som vi hade i onsdags men det kanske kommer senare!

Vi hann även gå på ett dop i lördags. Petter och Lisas söte son Emmet. Ett jättefint dop!



RSS 2.0