Piffkrävande frisyr

Vi har smygfirat Jimpa lite ikväll fast han egentligen fyller år på måndag. Mycket trevligt i goda vänners lag! Han fick, kvällen till ära, välja tårta och jag blev inte speciellt förvånad när han valde den jag absolut mest hatar att baka. Hans favvo, marängtårtan, som jag lyckas att misslyckas med nästan varje gång jag gör den! Jag tror ändå att jag, efter många långa svordomsharanger och ett x antal kasserade ägg, fick till den till slut, phu! Nu är han på pubben och jag får inte igång tv-eländet så jag får vackert data lite istället innan jag känner mig trött nog för att sova! Och det lär dröja nattuggla som jag är :)!

Jag var in till stan igår och gjorde ett par ärenden, shoppade lite på rean samt klippte mig. Sååå skönt och definitivt inte en dag försent! Jag tog inte mer på längden än vad som behövdes men däremot så klippte jag upp det ORDENTLIGT! Shit vad hår det föll och jag kände mig rent lättare när jag gick ut från salongen :)! Hm, det sistnämnda var nog kanske lite psykiskt, haha! Nåväl, trots att jag faktiskt blev riktigt nöjd så inser jag nu att val av frisyr kanske inte var så vidare genomtänkt. Jag har nämligen en hel del självfall i håret och utan plattång så ser det...ja, mindre bra ut. Jag har alltså skaffat mig en frisyr som kräver lite fix! Mindre bra för en som inte väljer att lägga ner så nämnvärt mkt tid på piffning.

Hur som hellst...så här blev det:


Dagens middag

...blir en asiatisk kycklingfiléwok!

4 kycklingfiléer
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
2 paprikor i olika färger
olja
1 burk kokosmjölk
2 msk ostronsås
salt
1-2 tsk sambal oelek

Skala och hacka lök och vitlök.
Tärna paprikorna.
Strimla kycklingfiléerna.
Fräs allt.
Tillsätt kokosmjölken, ostronsåsen, sambal och salt.
Låt puttra i ca 5 minuter.

Servera med ris eller nudlar och sallad!

Hur gott som hellst och allra bäst...går supersnabbt att tillaga!!!

Perspektiv

Ibland så kan jag komma på mig själv med att gå och gnälla över småsaker. Det kan vara tvättkorgen som håller på svämma över, skitiga fönster som borde tvättas eller kanske bara att mjölken håller på att ta slut och jag har glömt köpa ny. Sen när jag går in och läser den här bloggen som jag följt ett bra tag så känns mina bekymmer bara som löjligt pinsamma!

Så kände jag även efter mina sista besök hos Anna innan hon dog. Jag minns speciellt en gång när jag varit där då hon hade börjat bli riktigt dålig. På afton när Jimmy kom hem så svor han 7 svåra år över ngn växellåda som han skulle måsta köpa för si o så många tusenlappar. Det problemet kändes nästan som ett hån när jag tänkte på min väns problem några kilometer bort!

Måndag

Det blev varken grissprutan eller öppna förskolan för oss idag. Istället så avverkade vi en välbehövlig storhandling, körde en massa skrot till återvinningen, kakbak och tog emot en hel del främmande som hade vägarna förbi. Inte helt fel det heller :)!

Men det är just det som är tjusningen med att vara mammaledig...att stiga upp på morgonen och göra precis det som faller en in. Avlutade dagen med ett riktigt härligt spinningpass i Susanneanda, dvs fullt ös medvetslös :)!


Dagens krypträning som gick ungefär som vanligt. Dvs den resulterade i...
...att unge herr Dahlberg gav upp!


...jag blev bjuden på finmiddag ute i "kojjan"!

Slänger in två bilder till från min lilla "Manne 9-månadersplåtning".



Ett gott skratt förlänger livet

Jag skrattade mig fördärvad idag på jobbet när jag lyssnade på en arbetskompis incidenter hon varit med om orsakade av hennes dåliga lokalsinne. Sen insåg jag att det faktiskt kunnat vara jag som berättade dessa historier. Tänk att jag hittat en person som har lika katastrofalt dåligt lokalsinne som mig. Det trodde jag inte var möjligt!!!

Imorgon, måndag, så är schemat blankt. Det känns skönt efter en jobbhelg! Jag tror det kan bli ett besök på öppna förskolan och försöka få tid på vc för grisspruta nr 2 till barnen. Agnes blev ju sååå besviken förra veckan när hon inte fick sin spruta. Den ungen är ju lite märlig ibland!



 

Jobbhelg

Den här helgen har inte innehållit så mycket annat än jobb för min del. Jag har jobbat fre, lö och nu väntar ett em-pass. Den här månaden så har det blivit två arbetshelger vilket kommer att vara mycket uppskattat i slutet av februari när lönen kommer! Fast de pengarna kommer till största del att läggas undan så jag har lite shoppingpengar när jag och Sandra åker till Stockholm i april :)! Guuuud vad jag längtar....karl- å barnfria och bara oss själva att tänka på! 

På tal om shopping så inhandlade jag första plagget inför sommaren igår. Inte till mig utan det blev Manne som fick sig en huvudbonad som jag bara inte kunde motstå! Det finns faktiskt en del pärlor bland killkläderna trots mina klagovisor om utbudet.

 
...visst var den tuff!

Nu ska jag ut på en snabbpromme innan det är dags för fårrden att styra kosan till stan. Det är riktigt skönt ute idag.


För 9 månader sedan...

 ...var det en väldigt stolt tjej som fick hålla sin lillebror för första gången!




Nu, 9 månader senare så är storasystern lika stolt som vid det magiska ögonblicket den 22 april!



Idag blir Manne 9 månader! Herregud, årsdagen närmar sig med stormsteg och jag känner att jag inte riktigt hinner vara med! Tänk om jag kunde stoppa tiden och stanna i min mammalediga bubbla ett par år till. Jag försöker förtränga tanken på att jobbet kallar inom snar framtid och att min tid hemma på heltid är slut!

Men jag njuter och tar tillvara på varenda dag som jag får vara hemma med de små.  


Inte många knop

Det händer väldigt sällan som jag tycker att mina mammalediga dagar är tråkiga. Nästintill aldrig skulle jag nog vilja påstå! Idag har det dock varit en sån dag. Fast tråkigt är väll kanske inte rätt ord utan snarare att jag saknat allt vad motivation eller ork innebär. Så idag har jag alltså gjort precis ingenting förutom det mest nödvändiga. Och det var faktiskt riktigt skönt att bara va :)! 

Ikväll så började det däremot krypa i benen av rastlöshet så det fick bli ett spinningpass ikväll med. Hejja spinning :)!



Vet ni vad dagens irritationsmoment och för övrigt i-landsproblem jag stött på under dagen? Jag skulle beställa lite vårkläder och döm av min förvåning när mycket av det jag hade tänkt beställa var SLUT! Och jag som tyckte jag var ute i god tid!!! När beställer folk kläder ur vårkatalogerna egentligen...innan jul???

Fina vinterdag

Vilken underbar dag det har varit idag!

5 minusgrader, vindstilla och strålande sol :)! Jag hade egentligen en massa saker på min "to do-lista" att beta av under dagen men att vara inne och se solens strålar skina in var ren tortyr. Så jag gjorde det mest akuta innan jag tog Emmaljungan ut på en skogstur. Magiskt!

Ikväll så har jag varit och tränat. Onsdagar är min alldeles egna barnfria kväll och vad passar inte bättre än att köra favoritpasset? Ett kombipass där man först kör ett pumppass och sen ett spinningpass. Sen vet man att man lever kan jag lova!


"Mammaledig"

Agnes frågade mig i afton om jag skulle gå på mammagympa, som hon så fint kallar det, ikväll. Näe svarade jag, det är inte förrän imorgon. "Jaha, så då är du mammaledig nu"? Haha, barn kan verkligen få till det :)!

Idag så har jag varit en repa in till stan. Tanken var ett snabbesök då mitt enda mission var ett besök på bilprovningen men det hela resulterade i ett nästan 3 timmars långt besök!!! Jag åkte på drop in men lyckades komma precis innan deras lunchglapp så jag fick vackert fördriva lite tid i väntan på min tur.

Och jag tackar min lyckliga stjärna att bil(fan) gick igenom! Tredje gången gillt! Jag hade nämligen fått instruktioner på en del mindre barnvänliga fraser som skulle sägas inte bilen blev godkänd. Jag tror säkerligen att dessa fraser hade blivit osagda om bilen inte gått igenom men för husfridens skull så kändes det mycket bra att åka hem med en ok-stämpel! Peace!


Åsså var det måndag igen då

Måndag hos oss innebär dagisfri dag, städ o plock efter helgen, handling, kanske lite pyssel och slutligen spinning för egen del. Ganska skön dag faktiskt! Speciellt om det varit en hektisk helg med många aktiviteter.

Den gångna helgen har varit relativt lugn. Lördagskvällen blev som väntat supernajs! Galet många skratt, god mat, spel och vin. Varför ses vi inte oftare tjejer???

Bollan & Jonas hus var kanske, eller definitivt, det grymmaste jag sett. Jag och Linda gick en husbesiktning alldeles mållösa. Ja, orden räcker inte till för att beskriva hur otroligt fint de fått till det!!! Och min kamera, den låg så fint hemma i väskan så jag har inga bilder att visa heller :(! 


Idag är det en som valt kläder själv.


Bästa låten

Varenda gång som denna låt spelas så säger jag till J..."det här är lätt den grymmaste låten"! Du har sagt en en miljon gånger redan får jag alltid till svar :)!

Men jag säger det igen...vilken g r y m t bra låt!!!



Nu är ett barn utplacerat, ett återstår. Ska väcka honom ur dvalan nu så jag kan bege mig snart!

Ha en riktigt trevlig lördagskväll! Det ska jag!

Lediga lördag!

Eller kallas det ledigt när man tar hand om två små kottar på egen hand? Jo, det gör det nog! Minsta Manne sover sitt maratonpass nu och Agnes vilar framför tvn en stund. 

I afton, efter utportionering av de små till sina repektive barnvakter, så väntar bara trevligheter för min del. Det blir en kväll i stan med käraste vännerna och det ska bli så härligt att hoppa ur mjukbrallorna och piffa till sig lite för omväxlingens skull :)! Längtar♥!!!





Vad har ni för planer ikväll?

Trött kille



Tro mig när jag säger att det känns riktigt grymt att slita upp en sån här sovande prins varje gång det är dags för dagishämtning! Under hela jullovet så har han endast gjort en sovning/dag vilket har varit jätteskönt! Han har då somnat vid 11-snåret och sovit till mellan 16 & 17, ibland ännu längre.

Ikväll så hade jag tänkt spinna men en grym träningsvärk från gårdagen i kombination med alldeles för trötta ögon gjorde att jag valde en lugn hemmakväll istället. Så nu ska jag gå och lägga mig i soffan och göra absolut ingenting! 

Lite homestyling

Igår så slog det mig hur sällan jag köper nya grejer till hemmet nuförtiden. Nu menar jag inredning och möbler och inte isolering, rör, matjord, färg, trall och alla miljoner övriga saker som behövts till våra renoveringsprojekt som vi har betat av de sista åren. Jag tycker ju faktiskt att det är riktigt kul med hemmafix. Nu har väll kanske pengarna (och tiden) prioriterats på annat, typ barnen och renoveringar. Hur som hellst så köpte jag nya gardiner till köket igår. Så härligt att göra lite förändringar nu när den mörkaste tiden snart är förbi.


Det blev lite utbyte av ljuslyktor oxå när jag liks var igång!


Så här ser det ut hos oss idag. Hur vacker som hellst...men kallt! Jag tror ändå att det blir att byllsa på ungarna de varmaste kläderna o gå ut på en promme när jag hämtat A på dagis.

Våran tisdag...

...har varit super! Det kan inte bli så mycket annat när vädret är kanon...en plusgrad och strålande sol!



Jag hade en tjej som dansade in på dagis idag. Bokstavligen! När det dessutom visade sig att bägge bästa kompisarna var där så var lyckan t o t a l! Det är så skönt att hon trivs så bra på dagis för hade läget varit annorlunda så vette 17 om jag hade haft henne där nu när jag är mammaledig.


Det är inte så dumt att ha en liten hjälpreda här hemma. Men gissa om jag fick sanera bebis+kök efter detta bestyr!!!


Eftersom lillebror verkar vara väldigt sjuk så blev det ytterliggare medicinering idag! Ingen operation dock :)!

Friskare tag

Vilken blixtsjuka Agnes drabbades av. Det verkade som att hennes 17 timmar i horisontalläge hjälpte för idag så har det varit full fart hela dagen. Jag hade tänkt mig en stillsam hemma/rehabdag men hennes energi har varit maxad så det fick bli pulkarace ute i alla backar i närheten. Man blir som barn på nytt :)!




Ja ni ser ju vad stora delar av våran innetid har ägnats åt. Lilla doktorn har vårdat sin lillebror så han klarar sig för en livstid framöver. Det har varit skalloperationer, vaccinationer, medicinering, omplåstring mm mm mm. Som lillebror i huset får man utstå med det mesta :)!


Imorgon så laddare vi för första dagisdagen efter jullovet.


Färdigsemestrat

Ja då var semestern slut idag :(! Jimpa börjar jobba imorgon igen efter ett drygt 3 veckors långt jullov. Och när han är ledig från jobbet så har jag verkligen semester. På många sätt o vis! Han stiger till exempel ALLTID upp med barnen på mornarna så jag får sova. Lyx! Men det mina vänner är inte på mitt initiativ utan faktiskt självvalt av honom.

Vi har varit ute på årets första skotertur idag så nu fick man en riktig försmak på den underbara tid vi har framför oss. Vårvintern är bara för underbar!!! Jimmy ska sälja en av sina skotrar nu och köpa en mer "Johannavänlig" variant. Jag hoppas innerligt att den kör av sig själv för min ovana bakom en skoter är maximal! Men jag har faktiskt gått med på att göra ett försök med körningen i år (har vägrat tidigare vintrar).


...kanske jag innan skotersäsongen är över ;)

Annars rullar livet på ganska smärtfritt i Båtvik. Agnes har gått och blivit sjuk vilket känns lite trist då hon längtar sååå till sitt jobb (dagis)! Vädret har iaf blivit mer humant nu och man fryser inte ihjäl bara vid blotta tanken att gå utanför dörren längre. Därför har vi passat på att vara ute så mkt vi bara kunnat idag. Innan Agnes vek in årorna vill säga!

Hoppas ni haft en trevlig helg...

En till innedag

Hurrven så kallt det är ute idag! -26 visade utetermometern när vi steg upp och nu börjar jag bli riktigt frustrerad att vi aldrig kan vara ute längre än korta stunder vilket är det man klarar av när det är så här kallt. Eller vad barnen klarar av rättare sagt. Men jag funderar på att trotsa kylan en liten stund och gå ut med Agnes. Jag tror att hon behöver lite frisk luft efter alla garagetimmar som hon avverkat den sista tiden!

Manne som alltid sover i vagn på dagarna har fått sova inne de sista dagarna. Jag var lite skeptisk huruvida det skulle gå då han inte är van annat än vagn men killen slutar aldrig att imponera. Ni ser ju själva, just nu har han somnat på en filt på golvet framför kaminen...

...spana in hans nya frisyr :)! Jag körde trimmern i hans "tjocka och långa" hårsvall härom dagen så nu är han så stilig i sitt 2 mm långa hår. Jag kommer att göra så tills allt bebisfjun är borta och tills håret tjockar till sig.

Ikväll ska mamma barnvakta bägge ungarna. Vi ska gå ut och äta tillsammans med Jimmys syskon med respektive. Det ser vi fram emot!

Hur kallt har ni idag?


Vad gör man...

...när termometern visar närmare 30 minusgrader när man stiger upp på morgonen?

Inte beger man sig till pulkabacken det är då ett som är säkert!!! Vi packade ihop ungarna och åkte till äventyrsbadet i Piteå. En given succé.


Anja


Agnes



Manne fick pga av en ögoninfektion nöja sig med att sitta lite offside och titta på. Men det verkade inte bekymra honom :)!


Astrid


Valle


I afton så har jag bjudit Frida, Lourens och Konrad på middag. Det var himla kul att få höra liten resumé från deras 3 veckor långa vistelse i Sydafrika. Å vad jag skulle vilja åka dit någon gång i framtiden. Jag hoppas det blir av någon gång!!!

Jag bjöd iaf på en rätt som jag aldrig gjort tidigare och det är ju alltid lite spännande att bjuda på något man aldrig prövat förut. Det blev tack o lov väldigt gott så jag tänkte ge er receptet på en god och väldig lätt vardagsrätt.

KASSLERGRATÄNG MED BROCCOLI:

250 gr broccoli
500 g kassler i skivor
1 tsk chilikrydda
1 1/2 tsk potatismjöl
1 1/2 tsk curry
paprikapulver
salt
peppar
3 dl vispgrädde (funkar även med lättare varianter)
2-3 dl riven ost
4 msk chilisås

Gör så här: Koka broccolin i en minut i lättsaltat vatten och spola sedan av dem i kallt vatten, skär dem i mindre bitar på längden. Rör ihop ovispad grädde tillsammans med potatismjöl, curry, chilikrydda och chilisås, smaka av med salt och peppar. Lägg ut kassler i en form, lägg broccolin uppepå, häll sedan gräddröran över. Toppa med paprikapulver och riven ost. Gratinera i ugnen 225 grader i 10-15 minuter.


Äntligen kväll!!!

Ikväll så ska jag inte göra någonting annat än ligga i horisontalläge under den varmaste filten i min ensamhet och njuta av lugnet och tystnaden i huset. Jag har hyrt en riktig tjejfilm som ska få bli underhållningen för kvällen. Jag var inte så sugen att följa med Jimmy på bio och se blåa påhittade gubbar på bioduken.

Dagen har varit si så där. Många besök och många aktiviteter men tyvärr med en väldigt trött dotter som inte haft det mest rosenskimrande humöret man kan tänka sig idag. En svit efter allt för många sena kvällar den sista tiden. Så ikväll så somnade fröken före kl 19 efter 4(!) timmars tjat om att få gå och lägga sig. Dagen blir väldigt lång när hon säger att hon är trött redan före kl 10 på morgonen!!!  


Trettondagsafton

"Vad gör man då" undrade Jimpa. På trettondagsafton alltså. Inte vet jag men våran kväll ska iaf spenderas i Lundbäck. Där blir det middag, spel, vin och kanske en bastu om vi har tur :)!

Idag åkte alla tomtar, adventsljusstaken och julstjärnor ut ur huset. Skönt! Så här i januari när julen känns som ett avslutat kapitel så vill jag ha bort allt krafs! Agnes undrade om det är sommar snart nu när julen är över. Eh, nej det kommer nog att dröja ett tag!



     Solhattarna får nog läggas undan ett tag till!

Hallå 2010

Nytt decennium, vad häftigt! 

Man kan ju inte annat än spekulera lite i vad de 10 kommande åren kommer att bjuda på :)! 

Personligen så hoppas jag på en avklarad vidareutbildning och att jag hittar mitt drömjobb. Många härliga resor och förhoppningsvis har jag tagit tag i mina silversmidesplaner! Hoppas kan man ju alltid :)! Sen får vi se vad som händer på bebisfronten. Jimpa är ju som bekant väldigt envis men hans önskan om 4(!) barn kommer INTE på tal. Men en trea...ja, vi får väll se vad som händer! Det känns ju onekligen väldigt sorgligt om Manne skulle vara min sista bebisplutt! Märker ni att jag gått från ett starkt tvärnej till ett mindre kraftfullt nej?

Nyårsaftonen blev mycket bra! Åtta vuxna och fem barn var ett alldeles lagom stort sällskap i vårat hem. Middagen, innehållande tre rätter såklart, blev sååå god! Jag fuskade liiiite och fick i mig något för många kolhydrater än vad som är okej men what the fuck, det var ju nyår. Det får blir nya tag detta år :)!  

Under den gångna helgen så har jag jobbat. Det är inte helt fel att komma ut emellanåt och slippa allt stök hemma och runt barnen. Att sen få komma hem till nattade barn eller dukat bord, det är LYX det! Men jag ska inte sticka under stolen med att jag trots att jag endast jobbade två pass saknade de små så otroligt mkt! Jag är ju van att umgås med dem jämt!! Jag kommer att jobba en helg (ibland två) fram till sommaren vilket känns så där lagom mycket. 


Manne i sin absoluta värsta position, magläge!


RSS 2.0