Några bilder från gårdagens utflykt












Jo jag lever fortfarande :)! Men att hushålla 9 personer i knappt en vecka och samtidigt jobba heltid tar en hel del tid. Det blir inte så många lugna stunder över. Schemat har varit fullspäckat men jättetrevligt! Idag så har våra gäster checkat ut och hemmet känns så himla tyst och tomt. Nästan spöklikt. Men gudarna ska veta att jag är evigt tacksam för det nystädade hem som mötte mig när jag kom hem från jobbet ikväll. Jag lämnade nämligen ett hem i kaos i förmiddags! Simsalabim...eller nått sånt :)!   

Hoppas att allt är bra med er...

Härliga hektiska dagar

Ikväll är jag trött. Riktigt trött men så otroligt nöjd med de sista dagarna. Jobbade 8 pass, varav de två sista natt, på raken. Ett 4-årskalas plus ett midsommarfirande på det och sen dog mina batterier. Men det har det varit värt :)! Batterierna är snart laddade igen!

Vilka superhärliga dagar vi har haft! Kalaset blev mycket lyckat och Agnes visste knappt till sig över studsmattan. Hon förstod inte riktigt att hon faktiskt skulle få behålla den, haha. Förutom studsmattan så fick hon massa fina presenter från släkt o vänner.
TUSEN TACK alla!!!   

Och vädret igår, herregud, det kunde verkligen inte ha blivit bättre. Jag o Sandra konstaterade att vi inte haft så fint väder någon midsommar på 8 år. Efter jag sovit några timmar efter nattjobb så blev det sillunch, jordgubbar och små grodorna på byns årliga firande. Shit vad folk det var där...jättekul! På aftonen så återvände vi till samma plats för grillning, kubb men tack & lov ingen mer dans. Det blev en riktigt lyckad midsommar med andra ord :)!

Idag så har energin varit minimal och jag och Helena har slöat i soffan nästan hela dagen innan vi åkte till Sandra och gänget med massa pizzor. En lagom händelserik dag för trötta männsikor som inte är lika pigga som man var efter ett midsommarfirande för 10 år sen.  Ikväll så är jag helt solo här hemma. Ja bortsett från mina sovande barn då! Jag struntar i disk o tvätt som borde tas hand om och fortsätter soffhänga :)!  

Här kommer några pics från de senaste dagarna...









Hur har eran midsommar varit?


För exakt 4 år sedan...

...så satt jag i solen på våran altan och smörjde in min onda kropp med en nyinköpt hudkräm. Jag minns så tydligt doften av krämen än idag. Jag hade värkar. De hade startat drygt en halvtimme tidigare och var fortfarande så där hanterbart jobbiga. Men trots smärtan och nervositeten & ovissheten inför vad som väntade så minns jag den morgonen som den absolut bästa morgonen i hela mitt liv! Nästan lite magisk när jag tänker efter.

Den 25 juni, knappt ett dygn senare, så fick vi lämna landstingets lokaler med världens finaste tjej. En liten, liten flicka som inte vägde mer än 3 kilo.

Det lilla knytet som såg så minimal ut i maxi cosin på väg hem från bb har växt till sig. Men hon är fortfarande världens finaste!!! Våran 4-åring!


Läge för listor

Jag älskar listor. Speciellt när det är lite mycket att stå i. Ikväll så har jag skrivit listor på vad som ska göras, av vem samt vad som ska handlas och till vad. Det är mycket nu :)! Och det beror på...

1) Att Agnes fyller 4 år på torsdag vilket innebär K-A-L-A-S för "lilla" släkten!
2) Midsommarafton och alla förberedelser inför denna dag.
3) Jimmys storebror med familj kommer från Sthlm på tors och ska bo här.
4) Jag jobbar typ jämt nu känns det som.  
5) Att jag är lite av en perfektionist, eller snarare kontrollfreak, och vill verkligen att allt ska bli bra!

Det är sista punkten som ställer till det en aning. För egentligen så behöver det inte vara så märkvärdigt. Och det kommer det inte att bli i år heller. Jimmy säger att han ska fixa allt men eftersom jag vill ha läget under kontroll och kan inte överlåta allt på honom! Jag måste ha koll! Kalla det typiskt tjejsyndrom om ni vill men så är det!

Hur som hellst så känner jag att jag börjar ha läget hyfsat under kontroll ändå :)! Idag så gjorde jag klart presentköpen vilket känns otroligt skönt. En punkt att bocka av på listan :)! Det blev bl a en studsmatta som jag är helt övertygad om att födelsedagsbarnet i huset kommer att bli fullkomligt överlycklig över! Det blev ändå en studsmatta efter många om och men. Jag är egentligen lite emot att köpa så dyr present till en 4-åring. Men men :)!

Jag har ingen bild att bjuda på idag så ni får en skön tappning av en av mina favvolåtar istället...

Söndag

När det kommer till val av inredning till huset och för övrigt i de allra flesta husfrågor så har jag och Jimmy väldigt ofta skilda åsikter. Det vet ju ni som läst min blogg ett tag. Ska vi välja färg på något så vill han en och jag en annan. Handlar det om möbler så är det samma visa där och det som är på tapeten just nu är vilken färg vi ska ha på utebelysningen. För inte ens där kunde vi vara överens :)! Men på något sätt så löser vi det. Det brukar bli många kompromisser och den som "förlorar" får ta nästa beslut. Det gäller att hitta ett sätt som funkar helt enkelt!

Men det är i en fråga som vi, jag vågar nog säga alltid, är överens om (tack o lov, haha). Det är när vi diskuterar uppfostran och regler som vi ska ha gällande barnen. Där har vi nog faktiskt aldrig hittills varit oense vilket är jätteskönt. För det känns ju betydligt mer väsentligt än vad vi ska ha för färg på t ex belysningen ute. Vi pratar jätteofta om vad vi ska använda för strategier i olika situationer och vad som ska gälla här hemma. Och borta också för den delen. Bara så att vi gör likadant och är konsekventa. Fast i praktiken så funkar det förstås inte alltid fullt ut. Som när Jimmy te x har varit iväg på övning länge och jag inte riktigt har orken att hålla på alla regler lika hårt som jag vanligtvis brukar. Men men, det ska nog bli folk av våra ungar ändå :)!



Hoppas ni har haft en trevlig helg! Här har det regnat i princip nonstop hela helgen och jag har inte gjort så mycket mer än jobbat. Men det otroooligt vackra bröllopet lättade upp det trista vädret och även stämningen på jobbet! Ojojoj, jag som älskar bröllop kan bara inte se mig mätt på kungligheterna, de fina klänningarna och så klart det utomordentliga v-a-c-k-r-a brudparet!!!

Mindre kunglig lördag för min del!

Min lördag har varit allt annat än spännande. Det har regnat här i stort sett hela dagen så förmiddagen ägnades till att stryka kläder och ta reda på en massa tvätt. Å vad kul! Sen har jag jobbat kväll.

Och nu är sambon äntligen på plats i hemmet igen. Han var dessvärre inte i något vidare skick när han kom hem. Han tror själv att han drabbats av det här, haha ;)! Själv så sätter jag mina pengar på att det var en ordentlig matförgitfning. Nåja, han börjar iaf vara på benen nu så han ska nog överleva trots att han inte själv trodde det för drygt ett dygn sedan :)!

Hur många av er kollade in det kungliga bröllopet då?

Halleluja

Ikväll kommer Jimmy hem efter 11 dagars jobb i Spanien! Han är efterlängtad! Tyvärr så ska jag iväg och jobba natt så vi kommer att hinna ses typ en kvart. Jag har iaf än en gång kommit till insikt om vilket jättejobb de ensamstående föräldrarna gör! 11 dagar känns ändå som överkomligt. Hans kommande Afghanistanresa förtränger jag i nuläget!!!

Tänkte visa er ett av mina shoppingfynd som jag gjorde i tisdags. En jättesöt klänning som jag tänkte ha på midsommar. Så nu hoppas jag på sol och värme. Shit, det är ju bara drygt en vecka kvar till midsommar!!!

Vad ska ni göra på midsommarafton? 


Lilla gubben

Jag var lite för snabb när jag konstaterade att Manne var okej efter hans dykning i trappen. Så här har de sista dagarna sett ut...

Söndag: Rasade ner för trappen på morgonen. Var helt ok den dagen, visade inga tecken på att han hade ont.

Måndag: Lite grinig och tog sig mot öronen. Då trodde jag att han höll på bli sjuk.

Tisdag: Väldigt ledsen dag och jag reagerade på att han skrek varje gång jag svängde med bilen eller när jag körde i ngt gupp. Väldigt smärtpåverkad när jag rörde i honom. Senare på dagen såg jag hur han gick och drog upp ena axeln och la huvudet på sned. Detta blev bara värre o värre under kvällen och då förstod jag att det var sviterna efter fallet i söndags. Men det var när jag la honom för kvällen som jag blev orolig. Det har nog aldrig hänt de senaste månaderna att han legat kvar när jag lagt honom. Han brukar alltid sätta sig upp och köra ett par race runt spjälsängen innan han lägger sig ner o sover. Men han bara låg och stirrade upp i taket. I typ en halvtimme. Han hade ju för ont för att kunna röra sig. Inte ett pip och jag kan lova er att klumpen i min mage var stor!!!

Då bestämde jag mig för att åka in till akuten med honom. De ville göra en datortomograf för att utesluta kotfrakturer eller skelettskada men iom att han just ätit välling så kunde de inte göra den undersökningen. Vi blev erbjudna att stanna kvar men valde att åka hem över natten.

Idag: Fick tid för CT kl 10. Det gick så himla bra på röntgen. Manne satt som ett ljus i mitt knä när de satte nål på honom och sa inte ett knyst när de stack honom. Jag fick hålla honom när de sövde honom och det kändes så skönt. Att han fick somna i min famn istället för att ligga ensam på en brits. Men guditider så liten och ynklig han såg ut när de körde in honom, liggandes på den gigantiskta britsen, i den stora röntgenapparaten. Då blödde mammahjärtat!!! Speciellt eftersom jag känner att det är pga mig som han blev tvungen att genomgå allt detta. Det var ju min ouppmärksamhet som orsakade fallet i trappen!   

Men...efter 5 timmar så fick vi äntligen åka hem! Ingen skelettskada och inga brutna kotor :)! Han fick sig en rejäl muskelsmäll, typ nackspärr. Och våran lilla robocop är en mycket tapper liten kille. För trots att han har så ont så kämpar han på!

Smygfotade lite med mobilen inne på sjukhuset...


I väntan på läkaren igår kväll. Det fanns myyyycket att pingla på :)!


På uppvaket idag.

Uttråkad tjej



Idag så har det inte hänt mycket i Båtvik.

Tråkig dag med tråkigt väder och orken/lusten att hitta på något har varit minimal. Från min sida alltså. Agnes hade nog tyckt att vi skulle ha hittat på mer men jag kan tycka att det är nyttigt för henne att ha tråkiga dagar oxå. Det behöver inte hända saker hela tiden och vårat schema har varit rätt fullbokat de sista dagarna. Men det märks, sen hon blivit lite äldre, att hon är i större behov av stimulans. Vissa dagar mer o vissa mindre förstås! Att t ex leka med kompisar som hon knappt pratat om tidigare har plötsligt blivit väldigt viktigt. Vi har iaf varit och handlat en jättefin Dahlia att ha på bron och bakat mer brownies.


En lånad bild på Dahlia. Våran var dock rosa ist för lila.

Se upp, här kommer jag!!!



Nu har han kommit på det! 13 månader gammal. Nu är det bäst att barnsäkra allt i pingelhöjd :)!

Helgen har varit bra. Regnet som smhi hade utlovat har tackolov ersatts med sol. Jättesköna men blåsiga dagar. Rödtottens armar har tagit stryk av solens strålar. Ojojoj så känslig hud den damen har! Smörjer jag inte noggrant med spf 30 så är det kört! Illröd, prickig hud och väldigt mycket ajaj!

Filmen i fredags var s-u-p-e-r!!! Till o med bättre än ettan och det var så himmelens skönt att lämna hemmet för ett par timmar! Jag blir ju så låst på kvällarna när Jimmy är borta.

Vi har "samätit" middag tillsammans med Sandra o flickorna både igår och idag. Gräsänkornas förening :)! Igår bjöd Sandra på gott hemma hos dem och idag hade jag fixat maten. Mycket trevligt med sällskap!


...kvällsrace!

Det hände en hemsk grej här imorse. Manne for som en projektil ner för våran hemska trapp. Gissa om mitt hjärta slutade slå för ett par sekunder!!! HELVETES så rädd jag hann bli och när han landade så minns jag bara hur jag tänkte..."skriiiiiiik". Barn som är tysta efter en sådan olycka bådar INTE gott. Men lilla chockade Manne han skrek till min stora lycka! Jag glömmer hur snabb han har blivit och hann bara vända honom ryggen för att hämta en tröja när han var vid trappen. När jag vänder mig om några sekunder senare så ser jag hur han tar ett steg och rasar ner. Jag har inte kunnat tänka på annat idag. Vad som kunde ha hänt! Jag hade ALDRIG förlåtit mig själv om han hade skadats allvarligt. Men utan ett enda blåmärke så klarade sig våran finaste prins! Nu får jag bara försöka leva med mitt dåliga samvete!

 

Äntligen SATC

Jag brukar skratta åt Jimmy när han har nackspärr. Han ser så rolig ut. Från o med nu så kommer jag aldrig att skratta åt honom. Aldrig! Jepp, det var min tur idag. Första nackspärren och det känns att jag lever :(!

Men solen skiner, det är varmt ute och vi poppar musik som det inte finns någon morgondag! Ska ut med girlsen ikväll och bl a se SATC 2 så lite nackspärr vore synd att klaga över :)!

HAPPY HELG PÅ ER!

Soliga torsdag

Torsdag och egentligen dagisdag för Agnes. Men eftersom vi har gjort om hennes schema en del i veckan så hon har varit ledig idag. Nu är hon ledig fram till tisdag nästa vecka då överinskolningen på hennes nya dagis börjar. Spännande värre! Hon ska börja på det dagiset som jag gick på som liten.

Idag så har vi verkligen varit igång...rastat svärmors hundar, glassintag, långbesök hos min mormor, storshoppat mat & sommarblomster, pjåtat på i rabatterna, picknick på altanen och ett besök på hälsokvällen i Byske där Agnes fick sig inte mindre än två ridturer. Lyckan var total!

Sen har Manne hunnit skita ner våran soffa ikväll! Himla "uppskattat" då våran tvättmaskin verkar har lagt ner verksamheten. Så jävla typiskt att tvättmaskinen ska strula nu när reparatören är borta!!! 



...sommarskutt!

Nionde juni

Jag kan då definitivt inte klaga över att jag fick en hård start på jobbet! Idag så avverkade jag mitt femte pass och nu är jag LEDIG i drygt en vecka :)! Det känns ju alldeles fantastiskt! Men det är bäst att jag passar på att njuta för efter denna lediga vecka så jobbar jag arslet av mig ända fram till midsommarafton. Typ varenda dag. Nåja, det får bli en senare huvudvärk! Det känns iaf riktigt kul att vara tillbaks i jobblunken igen. So far kanske jag bör tillägga :)! Jag trivs med att jobba och känner att jag har mer att ge på hemmaplan än när jag "bara" går hemma. Jag får liksom mer energi av någon konstig anledning när jag jobbar. Jimmy är tvärtom, så egentligen så har vi delat föräldraledigheten lite fel om man tänker efter :)!

Igår när jag kom hem efter att ha jobbat kväll så kändes det jättekonstigt att mötas av ett alldeles tomt & tyst hem. Märkligt skön men väldigt ovan känsla. Att både njuta av ensamheten och samtidigt sakna familjen. Barnen var utportionerade hos mor- och farmor och Jimmy är i Spanien. Det händer typ aldrig att jag är helt själv.  

Kameran har fått vila idag så här kommer en bild från den 9:e juni 2007. Det var första besöket på plajjan för sommaren och vi hade sånt gudomligt härligt väder! Det vädret skulle jag kunna tänka mig nu när värmen är som bortblåst :(!


Jag lever!

Då var den första helgen som heltidsarbetande tvåbarnsmamma över :)! Och jag överlevde! Vad jag dock knappt har överlevt är hostan från hell som kommit som ett brev på posten på nätterna. Som alltid när jag är förkyld. Blääää! Natten till lördag så hade jag fortfarande inte somnat då klockan var 3. Så ni kan ju snabbt lista ut hur "pigg" jag var när väckaren ringde klockan 6 på lördagsmorgonen. Rise and shine!  


Mina sötnosar som jag knappt sett röken av i helgen! En av arbetsstartens stora nackdelar!!!


Nej nu måste jag lägga på ett kol. Vi ska in till Byske och äta middag hos Jimmy mamma men jag kanske kikar in här senare ikväll o skriver mer! So long!

En sockerbagare

Idag så har regnet öst ner i stort sett hela dagen. En perfekt dag för inomhusaktiviteter. Men istället för att städa, som egentligen vore det mest behövliga i detta hem just nu, så ägnade jag dagen åt terapiarbete. Dvs bakning. Men det blev lite för mycket av det goda för när det sista bakverket var i ugnen och klockan hunnit bli middagstid så var jag så inihelvetes less på att stå i köket!!! Men nu är frysen påfylld med en äppelkaka, brownies, kladdkakemuffins, två marängtårtbottnar och två cheesecakes med hallon och vit choklad! Helt perfekt inför det bl a kommande 4-årskalaset!!!

Appropå bakningen så blev jag så full i skratt när Agnes frågade mig under allt stök om vi skulle öppna ett bageri eller vad jag höll på med??!

Nu blir det soffhäng o film här. Härligt att bädda ner sig under filten när regnet smattrar mot taket!

Shopping

Idag har Agnes fått följa mig med till stan på en quickshopping. Jag hade en del ärenden o tänkte att våran lilla lanttjej skulle få andas lite stadsluft. Det händer ju inte allt för ofta. Hon fick välja sig ett par skor (hello kitty), en klänning (hello kitty) och trosor (ni kan väll aldrig gissa vilket märke!!!)! Finns det ALLT i hello kitty nuförtiden??? Nåja, trosorna fick bli ett annat märke för bara hello kittyloggan drar upp priset nämnvärt! 

Vi hade en riktigt mysig eftermiddag med glass i solen på torget o en himla massa rulltrappsåkning (Agnes favvo).

För min del blev det shoppat lite smågrejjer. Men jag hann bara hem så ångrade jag att jag inte köpte dessa som jag provade...

 
Blingbling-sandaler :)! De blir nog ett offer på fredag när bilen drar till stan nästa gång!

Nu väntar Jimmy på mig ute med penseln i högsta hugg. Jag tänkte turbomåla lite så jag hinner ut på en kvällspromme innan det blir för sent. Det är så himla fint väder ikväll och jag känner mig lite piggare jämfört med tidigare kvällar!

Picknick i solen

Vi har varit på en liten utflykt i afton! Två mycket glada barn och en väldigt slut mamma. Batterierna är på lågvarv just nu och jag fick bittert ångra att jag tidigare idag lovat 3-åringen en utflykt efter middagen!!! Ett löfte till en 3-åring går typ inte att bryta!

Idag så jobbade Jimmy sitt sista arbetspass i Luleå på 4 månader! Gissa om jag har en nöjd sambo just nu!!! Fast jag tror att han glömmer att han kommer att få jobba här hemma istället :)! Städa, diska, laga mat och framför allt...sköta två små kottar! Utöver detta så planerar han att hinna med att måla klart huset+garaget+lillkåken, fiska, grusa hela infarten, sätta upp all belysning ute, fiska, bygga en grillplats, bygga i våran blivande tvättstuga, jaga, fiska ännu mera mm mm. I wish him luck :)))!


Sista dagen...

Visst har ni röstat???

Annars, gör det här!

J-U-N-I

Ifall någon har missat så är det juni idag :)! Det gillas skarpt!! Juni kommer bl a att bjuda på en förhoppningsvis alldeles fantastisk midsommar på dansbanan i byn, en massa besök, STUDIOFOTOGRAFERING, Agnes 4-årskalas och för min del jobb. Jobbiten känns helt okej faktiskt. Sen om ni frågar mig i juli så är svaret antagligen inte detsamma, haha!

Min dag startade med en långpromme. Jag lämnade bilen i Byske när jag lämnat Agnes på dagis och gick tillbaks. Nu sitter jag här och känner att vägen tillbaks för att hämta bilen känns lite övermäktig. Jag har dragit på mig en förkylning och är inte helt på topp. Men, det är bara att bita i det sura äpplet...solen skiner iaf :)!

Tänkte bjuda på en riktigt skön låt denna junidag till ära...


RSS 2.0