Oförskämt pigg bakisdag

Som rubriken lyder så mår jag tip top idag! Härligt! Gårkvällen blev jättelyckad. Vi lyckades värma mat och servera över 30 personer utan någon större katastrof. Schlagern var över förväntan och himmel vad många bra låtar det var i år! Mina favoriter var Azerbanjan, Armenien, Belgien, Georgien och så klart Tyskland :)!

Vilka hejjade ni på?


Stiliga herrar i skjorta på gårdagens tillställning!

Idag så har jag och Jimmy promenixat till Byske. Riktigt skönt att röra på sig och eliminera de sista procenten i kroppen :)! Vi uppvaktade mamma på mors dag, blev bjudna på lunch och hämtade hem det äldsta barnet som sovit där i natt. Sen väntade uppvaktning av Sandra som fyllt år i veckan.

Nä här har jag inte tid att sitta längre. Nu väntar ett step/styrkepass i Byske.

Hoppas ni haft en trevlig helg...

Muuuuu



Dagens koutsläpp var väll si så där. Jättetråkigt väder, inte allt för taggade kossor och skitläge för att kunna fota! Men barnen verkade tycka att det var kul! Jag skrattade åt Sandra när vi kom dit. Hon trodde att det skulle vara jag, hon, Pia och några stycken till men det var MASSOR av folk, haha. 



Nu hoppas jag att kvällen blir bra. Jag är jätteladdad trots att besvikelsen är STOOOOR över att inte Sverige är med i år! Bedrövligt! Nu dusch!

Gäddkamp nr 1 avklarad

När det kommer till tävling så har jag en sambo som är en bedrövligt dålig förlorare. Då menar jag riktigt dålig! Just därför, för husfridens skull, så var det kanske tur att han fick vinna våran kamp om gäddorna ikväll :)! 3-1 till honom. Men sommaren har precis börjat o jag ger INTE upp...


Nöjd vinnare!!!



Jag har riktigt dålig koll på dagarna nu. Igår så blev det ju grillning och lite vin och det ställde till det ordentligt för min del. Grill & vin hör inte till vad vi brukar göra på torsdagar utan snarare på fredagarna. Det blir med andra ord två fredagar denna helg. Härligt!!!

Planerna för helgen är koutsläpp & schlager/pub i byagården i morgon och husmålning, mer plantering och gårdsfix på söndag. Så där lagom med aktiviteter :)!

Det här är dessutom min sista lediga helg innan heltidsarbetet tar vid!

Vad har ni för er i helgen? 


ÄNTLIGEN sol!!!

Jepp, i morse vaknade vi till en stor sol som sken för fulla muggar. Vilken lycka efter de sista dagarnas skitväder! Vi drog, trots det fina vädret, in till stan en sväng på fm. Jag hade en hel del ärenden att beta av som inte gick att skjuta på. Typ systemet :)! Ja en hel del annat också. Köpte bl a jordgubbsplantor som ska planteras imorgon. 

Sen kom Ida förbi. Vi skulle förbereda efterrätten till lördagens jippo. Vi rörde ihop 3 kakor, drack kaffe och stekte på altanen (varmt!!!) innan vi till slut drog igång grillen. Mycket trevligt!  


Idas son som är 2 1/2 månad äldre än Manne.


Jimmy & Manne

Och imorgon är det fredag :)))! Det gillas!

"Inte alls" bitter!

Nej det känns inte alls surt att jag missade förra veckans högsommarvärme pga utbildning. Och det känns inte alls surt att jag bara är ledig denna och en bit in på nästa vecka och det fina vädret lyser med sin frånvaro!



...det är väll för tur att jag har min egen lilla sol som strålar här hemma

En till bild från dagen...

Fast den har ni som har fb redan sett :)!





---och så här ser man ut när man har "rejjsat" hos momme vilket tydligen är väldigt tröttsamt (mobilbild)! 

AGNES

Som ni säkert uppmärksammat så har det varit övervägande med bilder på våran minsting här på bloggen den sista tiden. Det beror på att det äldre barnet i huset inte är lika villig att posera numera. Kanske inte så konstigt då hon i princip levt med en kamera upptryckt i ansiktet från det hon var bebis. Nåja, jag brukar smygfota henne ibland :)! Det är det enda sättet att få med henne utan någon konstig grimas eller liknande.


...våran fina

Helgen har varit bra. Lugn! Jimmy jobbade i lördags och avslutade sin arbetsdag på akuten med ett trasigt finger som fick sys. Alltid är det nått!!! Jag själv har roat mig med ett Lundbäcksbesök, bjudmiddag, massor av trädgårdsfix och avslutningsvis träning.

Älskade ungar

Mina små ljuva liv. Som alltid får mig glad och som får mina tankar att skingras för en kort stund. Som får mig att släppa alla tankar o existentiella frågor som mal och mal i huvudet. Ibland önskar jag att jag såg livet ur deras perspektiv. Så enkelt och okomplicerat!

Mina fina från denna ljumma fredagsafton...



Solsting

Ibland så blir jag alldeles mörkrädd för mig själv. Som t ex idag. Jag skulle försöka få tag på Jimmy på väg hem från jobbet och han svarade inte på mobilen. Ringer hemnumret. Eller iaf så långt som riktnumret...för jag kommer inte på vårat hemnummer!!! My good, jag kom verkligen inte på vårat hemnr!

Sen skulle jag fylla i ett papper till försäkringskassan och kommer inte för mitt liv på Mannes fyra sista siffror i hans personnummer! Men hallå!!! Jag som så länge gnällt över hur dåliga pappor är på att komma ihåg sina barns personnummer! Det fick jag vackert äta upp nu! Så imorgon, är det jag som måste ringa vc för att höra vad Manne har för 4 sista siffror. Något pinsamt bör väll erkännas!!!

Annars rullar livet på här hemma i hettan. Jimmy sköter sina hemmasysslor och jag jobbar (hm, går utbildning om jag ska vara helt korrekt). Dagarna försvinner verkligen när man är iväg mellan kl 7.30-17.15 varje dag. Jag kommer hem, äter middag, umgås lite med barnen innan de lägger sig, tränar eller tar tag i vårat Mount Everestberg av tvätt åsså god natt! Nej kontorstider är verkligen ingenting för mig!!!


Visst röstar ni?

...HÄR!

Tack snälla Pia för tipset :)!

Vilket sommarväder!




...och vi gör inte annat än njuter av det! Det känns dock aningens surt att sätta sig på utbildning imorgon då sommarvärmen verkar hålla i sig i veckan!

Åsså lite mobilbilder...


...årets första bukett :)


...kan väll konstatera att de rörliga bilderna ska tas med systemkameran i framtiden! Fotot är iaf från en toppenkväll igår! Agnes o två tjejer till lekte o lekte o lekte tills klockan passerade 23!!! Föräldrarna till dessa små satt i ett superfint lusthus o njöt av sommarvärmen, gott tilltugg och vin :)! En helt ljuvlig kväll!


...Jimmy kom på imorse att vi skulle sätta in ett nytt fönster i köket. Visserligen väldigt efterlängtat men kanske inte just idag. Vi hade nämligen middagsfrämmande ikv och jag trodde ALDRIG att vi skulle hinna få till röran som blev. Damm tamejfan ö-v-e-r-a-l-l-t!!!!! Nej, jag var "inte alls" stressad!


...Ponny och vagn=ÖVERLYCKLIG Agnes (i rosa solhatt)!!!


...helt salig under ansiktsmålningen!

Ja det var några bilder från våran helg! En helg med helt outstanding väder! Herregud, det blev sommar bara över en natt...vad hände? I afton så hade vi 20 grader i skuggan! Det stämmer inte riktigt överens med de små snöhögar som fortfarande finns kvar :)! Kolla själva....


...bild från en promme i torsdags :)! Tror dock att den snön är nästintill borta nu. Hoppas det iaf :)!

Helg som inleds med älg

Solen skiner och sommarstassen är på. Men vart är värmen???

Vi har haft en jättefin dag. Men den riktigt härliga luftvärmen saknas! Det sägs att värmen ska komma till helgen. Hoppas!


Jag har en tjej som längtar efter att få gå barfota ute! Det har hon pratat om sen i typ januari.

Fick för mig att göra en gryta idag. På älgkött. Det doftar ljuvligt här hemma och jag tror att den blev riktigt bra! Alltid spännande när det är premiär och när jag inte har något recept att följa. Nu återstår bara att se vad familjen säger :)!

Båtvik idag

Strålande sol men en jävulsk blåst, brrrr!



Agnes har fått vara hemma från dagis idag. Egentligen så tror jag att hon skulle ha orkat vara där men hon fick en extra rehabdag. Det tycker jag gott att man kan unna henne när jag inte jobbar. Dagis lär hon ju få vara på så det räcker och blir över i framtiden! Vi har iaf haft en jättemysig dag hemma. Hon är så rackarns rolig nu med alla hennes "djupa" funderingar och tankar. Det är sällan trist i hennes sällskap :)!!! 


Slänger även in en bild från min MOBIL! Det är från en cykeltur vi gjorde helgen som var. Tycker ändå att mobilkameran håller riktigt hyfsad kvalla.  

En doft av curry

Idag så är det piggare läge här hemma. Kanske inte helt 100 ännu men absolut på god väg :)! Rödtotten som jag trodde skulle vakna före tuppen sov faktiskt ända till knappt 8 i morse. Skönt!

Vi har ägnat en stor del av dagen till blommor. Planterat mer frön, satt lite sommarblomster ute och bytt jord i några av inneblommorna. Det sistnämnda är nog faktiskt första gången jag gör. Sätter ni om era inneblommor eller köper ni nya när de börjar se alltför hängiga ut? Jag sa till min mormor häromdagen att jag inte tror att så många i min generation sätter om sina blommor. Men jag kanske har fel?!



Agnes tyckte att den silvriga blomman luktade lite konstigt. Det är curry :)!



Jag blev inte helt förvånad att det blev rosa blommor då fröken rosa/lila fick bestämma!!!

I afton blir det att åka in till stan och käka med jobbet. Det ska bli kul att träffa alla igen. Sen, om jag hinner, så ska det spinnas. Det var min måndag. Vad har ni gjort på eran?

Trötta ben

Jeeesus vilka trötta ben jag har ikväll! Men det är inte konstigt med tanke på dagens aktiviteter. Först cyklade jag dryga 1,5 mil i en hemsk motvind. Sen blev det step up ikväll & slutligen ett pumppass på det. Hej hej spaggettiben! Men när det kommer till att jag är trött pga träning så är det mer en skön trötthet än en jobbig trötthet. Ja ni fattar nog hur jag menar! Fast cykelturen hade jag nog faktiskt kunnat skippa vid närmare eftertanke! 

Jag och Manne har varit på 1-årskalas idag hos en 1 veckas äldre kompis till honom. Ett kalas som Agnes sett fram emot såååå mkt. Men för stackars taggade Agnes blev det inget kalas utan detta läge...

 
...så var det dags för en febersläng i huset! Härligt, härligt! 40 graders het flicka och jag får hemska flashbacks av hennes feberkramp varje gång hon tempar så högt. Pumpar i henne Ipren som det vore vatten. Usch, det där minnet kunde jag varit utan!

Fredagens aktiviteter, utgången alltså, var riktigt trevlig. Eller stora delar av kvällen iallafall. Förfesten var det inget fel på. Men allvarligt, att köa i nästan en timme för att komma in på krogen är ju verkligen största partydödaren. Jag var både jävligt less och riktigt förbannad när vi äntligen kom in. Väl inne så var det ny kö för att hänga av jackan. Sen köades det till slut i baren. Dessa köer och all tid som spenderades i dem höll på göra mig galen! Näe, jag är nog ingen större fan av krogbesök i staden ändå! Tacka vet jag hemmatillställningar med goda vänner!!!

På tal om det så hade vi det i lördags. En trevlig hemmatillställning alltså. Sandra med familj kom hit och grillade med oss.

Nu måste jag söka mig uppåt. Till sängen. Agnes somnade för natten innan klockan var 18(!) så jag misstänker att den lilla rödtotten vaknar tidigt som fasen imorgon.

Hoppas ni har haft en bra helg!!!

Haha, roligt mejl från en vän...


Efter fyra långa månader av kyla och vinter så är det äntligen vår och grillsäsongen är här.  

Därför är det viktigt att påminna er alla om hur det går till...


Eftersom det är den enda matlagningen som en riktig man gör.  

Förmodligen eftersom det medför vissa risker (tändvätska, eld osv.).


När en man erbjuder sig att grilla händer följande:


Rutin:

1. Kvinnan handlar all mat

2. Kvinnan gör en potatisrätt, sallad, vitlöksbröd, en eller ett par såser och förbereder efterrätten.

3. Kvinnan marinerar köttet lägger det på ett fat tillsammans med de nödvändiga grillverktygen och eventuella kryddor.

    Sedan bär hon ut det till mannen som sitter bredvid grillen - med en öl i handen.


Här kommer det viktiga:


4. MANNEN PLACERAR KÖTTET PÅ GRILLEN..  



Mera rutiner:


5. Kvinnan tar fram tallrikar, glas, bestick, servetter, underlägg och så vidare.

6. Kvinnan  går ut till mannen och säger till honom att köttet bränns vid. Han tackar henne och frågar om hon

    kan gå in och hämta en öl till medan han försöker att rädda köttet!



Viktigt igen:

7. MANNEN TAR BORT KÖTTET FRÅN GRILLEN OCH LÄMNAR ÖVER DET TILL KVINNAN.  



Ännu mera rutiner:  


8. Kvinnan dukar fram tallrikar, glas, bestick, servetter, sallad, bröd, potatisen, såserna och
bär ut dem till bordet där hon har lagt på en ren duk.

9. Efter maten så dukar kvinnan av och diskar.



Och viktigast av allt:


10. All
a tackar mannen så mycket för den utsökta maten och berömmer honom för hans färdigheter.

11. Mannen frågar därpå kvinnan om hon har njutit av sin matlediga dag? När han ser hennes reaktion så kommer han fram till
(det han har misstänkt länge) att det "aldrig går att göra en kvinna nöjd


Klackarna i taket

Ikväll så åker klackskorna på!

Jag ska ut å svira med girlsen och det ska bli så fantastiskt roligt! Det var ju "bara" exakt 2 år sedan jag besökte Skellefteås exlusiva nattliv. Vilken flitig partypingla man är, haha :)!


                          
                               Skön partylåt med två av mina favoriter!

Internet eller inte???

Idag har jag och det minsta barnet varit i stan hela dagen. Det är inte så ofta jag är i själva stan och definitivt inte med Manne. Han verkade nästan chockad av "allt" folk och liv och rörelse runt om honom, haha. Han satt som ett ljus, helt tyst, och bara tittade & tittade i alla timmar vi var där. Våra lantbarn är inte så världsvana :)!

Hämtade bland annat ut min MOBIL som hade kommit, jippi jippi! Nu är jag back in buisness på mobilfronten igen. Försäljaren ändrade lite i mitt abonnemang så nu kan jag skicka 100 st sms gratis per dag. Inte helt fel! Sen frågade han om jag ville ha en tilläggstjänst, internet. Jag valde att fundera på saken och i så fall komplettera med det senare. Mycket skeptisk!

Har ni internet i era mobiler och isf använder ni det mycket???  


...den nya pärlan :)

Jag är så sjukt nöjd med kameran i den här mobilen. 8,1 Megapixlar och blixt...och redigeringsprogram(!). Är jag uråldrig eller finns det sådana program i de flesta nyare mobiler?? Jag är så nöjd att jag nog skippar att köpa en liten digitalkamera i nuläget.

Sol, sol, sooool, men fortfarande en hel del snö!

Tisdag och en massa, massa sol. Vindstilla dessutom :)!

Idag har vi haft en riktig utedag. Jag åkte upp till Sandra efter dagislämningen för en prommis med hundar, katt, barn och Sandra förstås. Fick mig även lite lunch innan jag lämnade Lundbäck. Hela em spenderades ute...glass på altanen, cykeltur och lek-lek-lek. Manne såg ut att trivas som en kung med att få vara ute med oss. Han åt glass som det inte fanns någon morgondag och hoppade så lycklig runt på våran uteplats. Runt runt runt. Vanligtvis så brukar han oftast sova när vi är ute.





Nu ska jag slänga i säng de små och sen blir det bakning. Grannen kom förbi idag med över 30(!) ägg. Och jag som köpte 18 igår! Så nu finns det alltså över FEMTIO ägg i kylen att förbruka.

Någon som har förslag på något bakverk med MÅNGA ägg i :)????


Annars får jag väll helt enkelt äta omelett till frukost-middag-lunch den kommande veckan!

Riktigt skön låt...


Kalassöndag

Förra helgen så fick vi, pga så många magsjuka, ställa in Mannes 1-årskalas. Det var på håret att det blev inställt idag med. Men det blev av, Mannes allra första kalas. Det blev mycket folk, många presenter och massa fika! Som ett kalas ska va med andra ord :)!

  
De nya springarskorna måste givetvis testas! Storkillen!

Nu har vi två tjejer som sover sött på övervåningen. Anjas dagis är stängt för planering imorgon så hon sover över och ska vara här hela morgondagen. Tror att bägge tjejerna tyckte att det var spännande med övernattning. Födelsedagsbarnet är fortfarande i full speed, passar på att gå loss i storasyrrans lekrum när hon sover. Han är faktiskt helt grym på leka själv vilket är jätteskönt.

Har ni haft en bra helg?


Kvällsdopp


Välkommen MAJ månad

Maj, en månad närmare sommaren :)! Det känns alldeles förträffligt! Maj innebär även en månad närmare jobbstart. Jag börjar om på heltid den 2 juni så nu kan man nog säga att det är countdown på riktigt! 

Gårdagens planer fick ställas in för min del. Vette 17 vad jag drabbades av men upp ur sängen kom jag inte. Jag hade så jävulusiskt ont i magen och blev nästan svimfärdig när jag stod upp. Tror att det kan ha varit samma magsjukevariant som Jimmy och Sandra drabbades av. Men rackarn vad sent jag insjuknade jämfört med alla andra. Jag som var så kaxig att jag var den enda som klarat mig! Hur som hellst, när Jimmy åkte iväg med ungarna till valborgsfirandet så låg jag under två yllefiltar i soffan och tyckte så himla synd om mig själv som missade kvällens aktiviteter. Jimmy flikade dock snabbt in att det var ännu mer synd om honom som låg sjuk förra midsommar. Okej då, han vinner väll i "tyckasyndomfaktor" :)!

Men idag så är i princip alla spår efter mina magsmärtor borta! Det blev en snabb omgång vilket jag tackar allra ödmjukast för! 

Kvällen ska vi spendera hemma. Bara vi. Det är nog säkrast ifall jag jag fortfarande är "smittsam" med min mystiska åkomma! Det blir tacos, kladdkaka och film. Men det känns riktigt skönt med en lugn lördagskväll för ovanlighetens skull! Jag har bakat den här med lite finjusteringar i receptet. Den verkar inte så tråkig...vi får se vad testpanelen säger! 


Här är skadorna som jag pratade om. Blånaden i pannan har dock gått ner nämnvärt sen i onsdags tack o lov! Han tippade med gåstolen på betonggolvet i garaget. Jimmy tyckte att det var konstigt att han inte tog emot sig. Eeeeh, ja kanske för att han bara är 1 år gammal!!!!

RSS 2.0