Prickig korv

Jag hade på känn att Manne skulle klara sig lindrigare undan än Agnes gällande prickarna. Men där bedrog jag mig!! De är betydligt fler och på betydligt mindre lämpliga ställen (läs ljumskar och runt den heliga). Tack o lov så verkar han helt obekymrad av dem *pepparpeppar*.

Jag hade tänkt bjuda er på en bild från dagens suveränt goda middag som jag lagade i atfon men då jag inser efter att jag laddat in dem i datorn att det ser ut som en hög med spya så besparar jag er den synen :)! Här kommer iaf receptet:

- Koka pasta av valfri sort (jag tog fjärilsmakaroner).
- Fräs en strimlad purjolök och färska skivade champinjoner.
- Skär en grillad kyckling i små delar.
- Blanda ihop allt i en gryta och rör ner knappt en stor burk creme fraiche och en halv riven parmesanostbit.
- Skvätt i lite soya.
- Salta och peppra efter smak.

SKITGOTT och mycket väl godkänt av samtliga i testpanelen som åt både en och två rågade tallrikar. Och det bästa av allt...man gör den på nolltid!

Hoppas att eran tisdag varit bra!

Måndagslugn

Gud som jag letat min försvunna mobil idag. Och letat o letat o letat. Efter många om och men så hör jag till slut hur det ringer i Agnes rum. Under hennes gran...i ett paket! Rackarungen hade slagit in den så fint och tänkte ge bort den till någon bättre behövande i jul.

Idag har vi harit hemma och lediga. Vid middagstid så hade vi inte varit utanför dörren en enda gång. Ibland är det skönt att bara vara inne och pyssla på. Speciellt när det är freeezing ute. Vi har bakat pepparkakor, gjort ett pepparkakshus, målat julgransbollar och städat. Agnes har torkat alla fönster i vardagsrummet helt själv o storstädat sitt rum. Själv så har jag bl a tagit tag i den sista packningen från Cypernresan. Jag veeet, jag är inte så snabb :)!  


Städpatrullen i full fart!

Just det, vattkopporna is back! Lillgubben ligger däckad o stackarn har bl a fått koppor i blöjhöjd, ja ni fattar vart!

Nu bingen, jobbet väntar img....

Status i hemmet

En friskförklarad dotter med kraftig dagisabstinens och en än så länge prickfri son. Egentligen så hoppas jag att han också får prickarna så att vi kan lägga vattkopporna åt sidan för gott. Och hinna bli friska innan jul och nyår. Och egentligen, när jag tänker efter, så har det inte varit så dumt att vara hemma med sjukt barn för jisses vad jag hunnit med grejer här hemma. Ni vet sånt som oftast blir skjutet på bara för att det är så himla trist. Förutom alla tråksysslor så har jag även hunnit med att fylla frysen med goda bakverk, kokat massa sylt och adventspiffat.

Men det var sååå skönt att lämna hemmet idag efter mina sista 4 sista dagars hemmavistelse. Komma ut och socialisera lite med vuxet folk! Efter jobbet blev det träning. Den sedvanliga onsdagspumpen och spinning och sen hem till nattade barn. Inte helt fel :)!



 

När vi ändå är inne på tomtar...


Emma och sötaste lilla tomtegumman!

Ooops

Satt precis o kollade genom bilderna från julkortsfotningen som jag gjorde i helgen. Jag kan inte annat än undra hur jag kunde klaga ifjol. Det här året var definitivt den största utmaningen hittills.


1 1/2 år och ALDRIG still!

Denna lille man har för övrigt testat mitt tålamod big time idag. Ritat på tapeten flera ggr. Igen! En av gångerna så stod han med en tuschpenna i varje hand och ritade för fulla muggar. Och så klart med den där busblicken när jag haffar honom! Han har sprutat ner hela sig med badrumssprej och hällt saft i soffan. Men pricken över i:et var nog när han...det här vågar jag knappt skriva...kom med sopborsten som vi har till kaminen i högsta hugg (ni vet från ett sånt där set med sop, skyffel, tång osv). Att han kommer bärandes på den är inget ovanligt men grejen var att den b-r-a-n-n den här gången!!! Som en fackla. Han hade sopat i värmeljusen som jag och Agnes hade tänt. Ljus som står där han inte kommer åt. Men med en lång borste så var det inga problem. Herremingud!!!


LYCKA...

...är att ha en handyman i huset som kan fixa ALLT!!!

Min laptop pajjade i början på veckan vilket kändes superdeppigt eftersom jag inte var klar med studiobilderna som jag höll på med för fullt. Jag har ju bara photoshop i den datorn. Nåväl, ikväll så skruvade Jimmy isär datorn i en miljard bitar och lagade den. Bara så där! Så nu fungerar den för fullt och jag fixar med bilder för brinnande livet. ÄNTLIGEN! Jag hade hunnit börja kolla efter en ny dator men nu kan jag skjuta upp köpet ett tag till. Att punga ut massa pengar för en dator så här i juletider kändes inte speciellt kul.





Det är nästan lite magiskt ute idag


♥Jag är kär ♥



...så sjuuukt, sjukt, sjukt bra han var igår!!!

Lördagen inleddes med ett step-pass. Jag har inte kört step up sen i våras och fick ordentligt med mersmak! Å vad kul det är! Sen har jag julkortsfotat små inte helt sammarbetsvilliga barn, s-u-c-k! 18 månader är verkligen inte en optimal ålder för fotografering. Jag kan lova att det var betydligt svettigare än efter morgonens träningspass! Nåja, jag har bestämt mig för att bara göra ett försök i år och nöja mig med det.

Nu ska jag och prickiga Agnes ut i det härliga vädret och promma/åka bob.

Vad har ni för er i helgen?

Vattkoppsdag nr 2



Första dagisbilden



Våran fina och glada kille som grät imorse igen, suck!

Första vabben

Under Agnes 3 år på dagis så har vi aldrig behövt vabba. Hennes sjukdomar har alltid infallit på ledigheter eller lov. Men imorgon så blir det för mig eller Jimmy att ringa försäkringskassan för första gången. Vattkoppor is in the house! Och iom det här faktumet...Man är smittsam en till två dagar innan utslagen syns på huden och fram till dess att blåsorna torkat in...så är det väldigt många barn som ligger i riskzoonen just nu. Agnes var nämligen på dagis hela gårdagen samt idag till lunch. Dessutom så sov hon, Anja och Astrid över hos farmor i natt så kusinerna är garanterat prickiga snart. Och Manne.

Så är ni sugna på att få en släng av vattkoppor så är ni hemskt välkomna hit. Vi är ju ofrivilligt isolerade för ett tag framöver!


Trista dagislämning...

Idag lämnade Jimmy barnen på dagis för att jag jobbat natt. Tänkte i mitt stilla sinne att det kanske skulle gå bättre för honom att lämna Manne än vad det gjort för mig den förra veckan. Men icke. Gråt idag igen och inte bara en utan två gånger. Andra gången var när (faster) Sandra lämnade Astrid. Han blev jätteglad att se henne och trodde förstås att han skulle bli hämtad. Så istället för ett jobbigt avsked så blev det två. Lilla hjärtat♥!



Det är TUR att Agnes stortrivs på sitt nya dagis och knappt har tid att säga hej då när jag lämnar henne. Jag skulle inte fixa två ledsna barn på morgonen!!!

Grattis alla pappor



Agnes tycker dock att det är väldigt märkligt att det finns mors dag, fars dag men inte barnens dag :)! Hoppas att ni har haft en fin helg. Det har jag!

Dop



Lilla sötnosen Lindy Diane med föräldrar. Det var ett jättefint dop och huvudpersonen skötte sig exemplariskt!

Myskväll

Jag brukar väldigt sällan läsa för Agnes när hon ska sova. Men igår så gjorde jag det. Och somnade. Klockan var bara 19.45. Klockan 08.00 så vaknade jag. Herremingud, 12 timmar bara så där. Inte nog med det så somnade jag igen när Manne sov i em och sov i drygt en timme. NEJ, jag är inte gravid! Alla timmars sömn har gjort att jag så klart är sjukt pigg ikväll!!!

Ikväll så har vi haft myskväll. Som vanligt på fredagar med andra ord. Och som övriga befolkningen i Sverige om man ska tro på det man läser på fb :)! Jag lät Agnes vara uppe tills hon själv ville lägga sig ikväll. Kl 21 så kom det..."mamma jag börjar nog bli lite trött nu, det är kanske dags att lägga sig"!

Vad bjuder helgen på då? Imorgon står barndans, prom med Sandra, dop, surströmming och nattjobb på schemat. Söndagen kommer till största del att sovas bort. Innan den andra och sista jobbnatten för den här gången så väntar trerätters på Stengården. En riktigt bra helg...trots jobbhelg :)! Men det bästa av allt, Jimmy kommer hem efter knappt en vecka i Uppsala. Vi längtar!!! Och det är klart att jag börjar fundera lite över hur hans 10 veckors frånvaro nästa sommar kommer att gå när en vecka känns så här lång!


Agnes i sin nya tröja som hon inte kunde sluta tacka mig för igår. Med en häst och glitter på, det kan inte bli annat än succé! Hon är verkligen tacksam att ge kläder och jag ska se till att tomten levererar lite av den varan på julafton.


Det går frammåt

Idag så var det gladare miner vid dagislämningen. Kanske inte samma sprudlande glädje som förra veckan men ack så godkänt. Det tackar jag allra ödmjukast för!



Ikväll somnade bägge ungarna innan kl 19. Som de gjort de senaste tre kvällarna. Jag somnade strax efter barna vilket var en mindre succé för nu är jag PIGG som aldrig förr och klockan har precis 24. Väckaren ringer om 6 timmar. Suck!

Sandra


Lillgubben

Usch. I morse så var det riktigt jobbigt att åka iväg till jobbet. För hur lätt är det att bara nonchalera en liten kille som springer efter mig med armarna uppsträckta och inte vill att jag ska lämna honom. Vad hände? Det har ju gått så suveränt bra de sista 2 veckorna! Nåja, imorgon är en ny dag. En dag med en lika smärtfri lämning som de tidigare lämningarna.  


Det var en sån här olycklig blick som jag lämnade kvar på dagis. Men enligt personalen så vände det så fort jag slagit igen dörren. Det känns ju skönt att höra även om det är den olyckliga minen som finns kvar i minnet hela dagen. Han får sluta plåga sin stackars mamma på det viset!


Pia


Färg eller svartvitt?

...vad föredrar ni på en sån här typ av bild?



Systrarna Molin














En massa timmar i studion

Med långt över 1000 bilder tagna och ett förbrukat kamerabatteri styrde vi kosan hemmåt sent igår kväll. Nu kan jag lova att jag har lite jobb framför mig :)!  



Men jobbet med bilderna får vänta ett tag. Nu ska vi ut i det fina men kalla vädret!

Hoppas ni får en trevlig måndag...

En vit lördag


Sen onsdagskväll

Vilken härlig kväll det har varit. Ja bortsett från att jag blev tvungen att skippa den sedvanliga onsdagsträningen pga en havererad rygg. Igen. Så istället för att svettas på pump/spinningen så var jag och Fia ut på en långprommis i det härliga vädret. Jätteskönt efter en heldag innanför låsta dörrar!

Imorse så lämnade jag en skrikande Manne på dagis. Glädjeskrik kanske jag bör tillägga. Han blir helt vild av lycka när vi kommer dit och det är nästan så att jag överväger på att filma honom med mobilen någon morgon så ni får se vad jag menar. Samma skrik möttes vi av när vi hämtade honom. Helt underbart och dagisstarten som kändes som rena ångesten för några veckor sedan är som bortblåst. Må nu detta hålla i sig!!!

Jag har dåligt med bilder att bjuda på nu när jag jobbar så mycket. Lovar att det ska bli bättring på den punkten! Ikväll så bjuder jag på en bild som ska med i Mannes "boken om mig" som jag håller på med till dagis. En bok där nära o kära och saker som han gillar ska klistras in. Den här bilden var en av de första jag valde...



Imorgon så är jag ledig. Då ska kameran fram igen efter att ha vilat alltför många dagar. Jag måste ju värma upp lite inför söndag!

Ge mig TID

Jisses vad dagarna rullar på!!! De lugna stunderna lyser med sin frånvaro och jag och Jimmy ses mestadels i dörren i överlämningar av barnen. Agnes lät riktigt förvånad idag när hon frågade om både jag och Jimmy är lediga den kommande helgen och jag svarade ja. Herregud, ska det vara så här??? Nej såklart inte...om knappt 2 veckor så går jag ner i arbetstid och det känns förjävla bra.

Snart är det iaf helg och jag är tredagarsledig! Hela söndagen ska spenderas i fotostudion och jag vet inte vem som är mer taggad, jag eller Pia :)! Jag har en massa ideér som jag hoppas resulterar i finfina bilder :)! Jag har tom övertygat Jimmy om att komma dit med barnen! Å vad jag längtar!

Nu sängen...nattinatti


RSS 2.0