Utmaning

Jag har blivit utmanad av Sandra.

4 saker...


4 TV-program jag tittar på:
Lyxfällan, Hollywoodfruar, NCIS, Idol.

4 saker jag gjort idag:
Skjutsat A till dansen, sovit (efter nattjobb), jobbat på Nordanåteatern, druckit ett glas rött. 

4 saker jag längtar efter:

Jul, snö, nästa söndags studiofotografering och tvättstugan/bastun/relaxen som är under byggnation.

4 saker på önskelistan:
Nya stövlar, en till utlandsresa, en gigantisk hall på minst 30 kvm innehållande högtryckstvätt, golvbrunn, golvvärme de lux, torkskåp, flera garderober, skotork. En ny soffa. Inga små önskningar man har :)!

4 saker jag avskyr:
Novembermörka o kalla dagar. Mannes tidiga mornar. Sen kan jag inte komma på något mer.


En bild på en av mina favoriter!

Jag skickar vidare denna utmaning till Martina, Pia, Linda och Jottan.

T.R.Ö.T.T

Jag är så inihelvetes trött ikväll. Så vad gör jag då uppe nu tänker ni säkert! Jo, jag kände att jag behövde landa i soffan och känna lugnet en stund innan sängen kallar. Den här dagen har gått i ett!

Så här har min onsdag sett ut...steg upp kl 05.20 efter alldeles för få timmars sömn. Lämnade Manne på dagis (A sov hos mamma). Jobb. Hämta barn på dagis. Hem, laga mat, lek och nattning av småtrollen. Styrkepass i gymmet & spinning. Hem, dusch, hänga tvätt, packa inför morgondagens dagislämning. Det sistnämnda avslutades precis nu. Phu!

Mannes har avverkat två dagar på dagis nu och det har gått toppenbra trots den väldigt knappa inskolningen som han fick! Han blir alldeles vild av glädje när vi stannar bilen utanför dagis och han upptäcker vart han är. Bägge dagarna har han sprungit in på avdelningen fullkomligt överlycklig. Lämningarna blir väldigt hastiga då han knappt har tid att vinka av mig. Idag så hade han alldeles för mycket att göra och inte alls tid alls att vinka av mig :(! Nåja, bättre det än tvärtom!

Nu...efterlängtade SÄÄÄÄÄNGEN! God natt!


Monday morning

Och en ledig dag står på schemat. Jag har jobbat hela helgen och därmed inte gjort så mycket annat än just jobbat. Skönt med en riktigt lugn helg! Lyckades av någon märklig anledning somna redan kl 21 på lördagskvällen och det har inte hänt på flera, flera år. 



I veckan börjar allvaret. Två barn på dagis och två arbetande föräldrar. Men som sagt...idag är vi lediga så resten av veckan förtränger vi i nuläget :)!

Ombesiktning

Jepp, det blev ombesiktning.

Agnes hörde inte de lägsta ljuden på hörseltestet. Sen om det beror på förkylningen som hon dras med eller en hörselnedsättning får vi se senare i vinter då vi ska dit igen och göra om det. Distriktsköterskan som lyste henne i öronen sa att de såg väldigt förkylningsröda ut. Men både jag och Jimmy har länge upplevt att hon hör dåligt. Jag har dock trott att det beror på att hon ibland kan vara väldigt disträ.



Allt annat på kollen gick kanonbra! Det var så kul att se hur otroligt fokuserad hon var. Hon ritade en fjäril, ängel och skrev sitt namn, balanserade, mättes, vägdes och gjorde syntestet. Hon har vuxit drygt 10 cm sen 3-årskollen förra året!!! Inte konstigt att alla byxor blivit så korta!

En slarv

Idag så tog jag fram klossburken till Manne. Det är ju snart dags för 18-månaderskollen och då kommer de att kolla om han kan stapla 5 klossar. De klossarna kommer inte att staplas kan jag meddela för han är inte ett dugg intresserad att ens försöka. Ja ni ser ju...



Annat var det med syrran när hon var i samma ålder...



På tal om kontroller så ska Agnes på 4-årskollen imorgon. Hon har varit supertaggad inför denna sen i somras när kallelsen kom. Nu äntligen!  



Och på tal om Agnes så blev jag lite full i skratt när jag hämtade henne på dagis idag. Som vanligt när jag kommer så sitter hon vid pysselbordet. ALLTID! Om de inte är ute vill säga. En jämngammal tjej frågade henne vad hon ritade i sin bok och Agnes svarade "En slarv". Tjejen såg lite fundersam ut men nöjde sig med svaret.
 
Agnes har flera ord som hon tror heter något annat än vad de egentligen gör. Slarv=larv. Ikväll när vi lekte affär så ville hon köpa ett snudd för att hon skulle snudda. Dvs sudda. Under hela veckan i Cypern så bodde vi i ett botellrum på ett botell. Ja jag skulle kunna fortsätta hur länge som hellst.   

Lugn onsdagsförmiddag

Lyssnar på gamla godingar och undrar när det ska sluta regna?!



Vad gör ni idag?

Helt enkelt en nästan helt perfekt måndag

Å vilken bra dag vi har haft idag! Det var jättekul att vara med Manne på dagis. Jisses, jag kan inte annat än säga att det här verkar inte bli några problem (pepparpeppar). Han ÄLSKAR att vara där och jag fick använda mig av milt tvång när vi skulle därifrån.

Agnes har varit en riktig pärla hela dagen. Oj om alla dagar vore som denna! Inte ett enda klädtjafs och inget mattjafs vid någon måltid. Halleluja!

Det enda på hela dagen som inte var perfekt var Jimmys besked om övertidsjobb som innebar att jag blev tvungen att stryka ut både matlaget och spinningen från kvällens schema. Gillas inte!



Sen är det ju en som fyller år idag. Stora trea nolla dessutom :)! Rackarns att vi bor så långt bort och inte kunnat våldgästa er på tårta ikväll!


Girls just wanna have fun

Men alltså vilken helg jag har haft! Fullt ös med två helt galet roliga tjejkvällar! Fredagens besök på pubben var riktigt lyckat och gårdagens träff med barndomsbrudarna resulterade i så mycket skratt att jag hade ONT i magen när jag åkte hem vid 01.30-snåret. Helt underbart men sorgligt ur den aspekten att vi ses alldeles för sällan!!!


       Tjejkväll nr 1 på Stengården i fredags

Jag och Jimmy har däremot gått om varandra hela helgen och bara setts i dörren vid överlämning av barn. Hans schema har varit lika fullt som mitt men med aktiviteter mestadels på dagtid.

Agnes har varit med kusin Anja, mormor och farmor på sitt första biobesök idag. Prinsessan Lillyfe och det blev väldigt uppskattat! Medan tjejerna var på bio så bjöd jag de övriga från Lundbäck 45 på köttsoppa. Köttsoppa de luxe kanske jag bör tillägga för jag råkade(!) tydligen använda älgfilén i soppan. Ooops!

Imorgon så tar jag över inskolningen av Manne på dagis. Det blev bara två dagar där för dem förra veckan pga att Mannes inskolningsfröken blev sjuk. Jag har tagit föräldraledigt fram tills på fre och jag HOPPAS att vi får vara där hela veckan så vi får detta bortgjort. Sen drar allvaret igång på riktigt...två arbetande föräldrar och två dagiströtta barn. Suck! Tänk så bra jag har haft det de sista månaderna med Jimmy på hemmaplan med allt vad det innebär!

Från sol & bad till S.N.Ö

I natt kom den första snön. Inte någon jättemängd men tillräckligt mycket för att göra min resa till jobbet imorse till ett rent helvete. Efter de första 1,5 milen var tårarna inte långt bort. Massa snö, slask, spårigt och bitvis väldigt halkigt. Vägunderlaget var inte helt optimalt för mina sommardäck! Sen underlättade det inte att jag förlorade all sikt frammåt varje gång som jag blev omkörd pga av all slask som sprutade upp när bilarna passerade. Jag såg nada, noll, ingenting och hade vägen svängt så hade min bil stått i diket nu!!! Jag kan bara minnas en gång tidigare som jag varit så rädd när jag kört bil! Nu är iaf vinterdäcken på så jag hoppas att morgondagens biltur flyter på bättre och att jag slipper ligga på maxpuls i 3,7 mil!

Jag och ungarna bylsade på oss vinterkläderna och gick ut efter middagen. Så himla skönt att komma ut en stund! Manne såg ut som en michelingubbe när han knatade runt i sin outfit och jag tycker lite synd om honom som måste ta sig igenom en hel vinter i en mundering som han knappt kan röra sig i. Jag får lite flashbacks från Agnes första vinter. Små barn och vinterkläder är verkligen ingen höjdare!



Nu har jag en dag kvar på den här veckans utbildning innan det är dags för helg. Det blir en helg med mycket på schemat. Imorgon efter utbildningen så blir det en quickmakeover innan det bär iväg på tjejkväll på byapubben. Trerätters och massa tjatter. Det blir superkul men vi får se hur pigg jag är efter en veckas mental korvstoppning.

På lördag väntar tjejkväll nr 2. "Gammbrudarna" ska stråla samman för att käka middag, basta och spela spel. Säkert en heeeel del surr också om jag känner dem rätt :)! Det känns som det var år sen vi sågs hela gänget så det ska verkligen bli superkul!  

Vad har ni för planer i helgen?


Lite konstrast

Natten till igår sov jag med helt öppen balkongdörr under ett tunt lakan och tyckte ändå att det var för varmt. I natt så har jag sovit i tjocksockar, linne, fleecetröja under två täcken och en yllefilt och trots detta fryst. Jag kan lugnt lova att vi hade ett kallt hus när vi kom hem igår!!!

Här kommer nästa laddning av Cyprusbilderna...


Jag badade ovanligt mycket för att vara jag. På den senaste utlandstrippen så badade jag inte en gång på hela veckan. Hellu badkruka!


Lilly & Ebba


Polle


Lilly & Ebba på plajjan.


Jimmy & Agnes. Undra vem som hade roligast egentligen???


Jimmy


Coolingen som i bokstavligen bodde i vattnet under resan.


Ebba gillade att bada!


Lilly & Ebba


Linda & Ebba vid hotellpolen.


Agnes







Hem ljuva hem

Hur mycket jag än hade velat stanna kvar på underbara Cypern imorse när väckaren ringde kl 03.45 så kändes det riktigt bra att stiga in i det ack så kalla huset i Båtvik i em. Borta bra men hemma bäst kallas det väll?!

Vi har haft en fantastisk vecka i den 30-gradiga värmen! Bortsett från sopbilar och tuppar som väckte en mitt på natten, lite myror på hotellrummet och lite off läge på hotellet så har jag ingenting att klaga över. Ja det skulle vara stocken till kudden som jag sov på och som gav mig looots of ryggont då. Men det känns ändå som bagateller i det stora hela.

Vi har haft toppenväder hela veckan. Gjort 3 utflykter till Aiya Napa varav två på deras fina stränder och en tjejshoppingtripp. Annars har vi bara softat på våran närmsta strand, ätit och druckit gott och verkligen varit turister. Största frågan för dagen har varit vart vi ska äta på kvällen :)! Sådana problem är helt klart ganska lättsamma att leva med!

Sällskapet har inte kunnat vara bättre! Och uppkäftigt nog så visade sig när vi kom fram att vi bodde dörr i dörr med Polle & Linda! Hur lyckat var inte det då??? Hotellet består nämligen av flera fristående byggnader och vi bokade resan på olika dagar och från olika flygplatser. Hur stor är chansen att hamna så nära varandra då? Jessika och hennes familj bodde i en annan byggnad.

Här kommer några bilder från våran lilla kamera i väntan på att jag tankat in bilderna från systemkameran...















Sen det bästa av allt...att hämta hem vårat minsta troll idag som varit hos farmor o momor den gångna veckan! Oj som vi längtat etfer honom! Men så här i efterhand så ångrar jag inte att han fick stanna hemma. Och det var något som jag var lite rädd att jag skulle göra. Men det var inte förrän igår, när vi visste att vi skulle få träffa honom så snart, som längtan blev lite jobbig. Nu är han iaf på plats i hemmet och jag hoppas han inte har blivit alltför förvirrad av alla flyttningar hit o dit. Img väntar ju första inskolningsdagen på dagis! Tänk att våran lillpropp ska bli en dagiskille!?!! Herregud!

Kort update från cypern...

Har det toppen!!! Badar, solar, äter o dricker gott.

Ready or not??!

Imorgon så bär det av. Äntligen! Cypern, medelhavet och skönt semesterliv i en hel vecka! Vilket underbart avbrott från vardagen!

Oj som jag har packat ikväll. Jag som ansåg mig som så gott som färdig innan helgen. Jomentjena, det är som vanligt med andra ord. Packångest de luxe! Jag fick smått panik när min väska var proppfull redan halvvägs i packningen. Jimmy fick åka in till sin mamma o låna en större variant. Så nu mina vänner kommer jag garanterat att ha den största väskan på hela planet img :)! Säg till om ni vill med...jag lovar att ni ryms i min lånade väska modell kingsize! Prisa stooora väskor! 


Mycket taggad tjej som självmant(!) gick o la sig ikväll för att det fortare ska bli img!

Vi kommer att ha datorn med oss så vi får se om jag slänger in ett litet hej under veckan....ha det bäst!

Fredag och OKTOBER

Idag efter jag sovit efter jobbnatt så åkte jag och Agnes in till stan. Det är så himla mysigt att åka in bara vi två. Strosa på stan, fika, shoppa. Åka rulltrappa!!! Tyvärr så händer det inte särskilt ofta att vi gör såna här trippar. Hon måste ju få se att det finns en värld utanför garaget där hon hänger alltför ofta med sin far :)! Det blev iaf en hel del inköp, både inför måndagens resa och en massa annat. Kappahl hade 25% på hela köpet så där slank det med betydligt mer än planerat. Bl a en vinteroverall till A. Så perfekt med ett 25%-erbjudande när man köper lite dyrare plagg :)!

Vi träffade flera bekanta på stan och en av dem frågade Agnes vad hon ska göra när vi åker till utlandet. "Åka skidor och skridskor" fick han lite oväntat till svar. Ooops, kom på att jag sa till Agnes igår att det börjat snöa på Cypern. Sen glömde jag tydligen bort att säga att jag skämtade. Nåja, det blir en happy suprice för våran icke vinterälskande tjej att upptäcka att det faktiskt är sommar och 29 grader där nu!

(mobilbilder)


Brudar på stan...

RSS 2.0