Halleluja!!!

Efter vad som känns som en livstid med istid ute så vände det äntligen igår. Det blev dessutom sånt väder som jag går och längtar efter hela året. Magiskt!! Efter ett träningspass på morgonen och inlämning av kläder på klädbytardagen så blev det givetvis en massa timmars utevistelse. I solen uppe på berget med grillning och massa glada barn. Det är livet =)!

Stockholmsbesök har vi fått oxå. Jimmys bror med ungar ska husera här hemma den kommande veckan. Trevligt! Förhoppningsvis kan vi se fram emot flera fikastunder i solen och en massa skoterturer! Själv så kommer jag att jobba lite mellan varven men den kommande jobbveckan ser helt okej ut.  

Snart ska jag och Sandra iväg på bio med några av barnen. Trassel på 3D. Sen blir det kanske ett träningspass innan nattjobbet kallar. Usch, jag är verkligen inte peppad för att jobba natt i natt! Nattens sömn har varit sisådär så det lär troligast bli en väldigt låååång och mycket tuuung natt! 

Freeeeedag

För oss har det inneburit ledig dag. Lång slapparmorgon med en efterlängtad tomtegrötsfrukost, UTELEK i det härliga vädret (äntligen!!!), småfix inför morgondagens klädbytardag, storhandling i stan tillsammans med de flesta andra i Skellefteå kändes det som, Biancomiddag, fredagsmys och ett glas rött. En riktigt skön dag med andra ord!



Nu väntar bingen. Jag tänkte försöka ta mig iväg och träna tidigt (i mina mått mätt) img. Det är så himla skönt att ha Jimmy hemma nu så jag kan få lite rutin på träningen igen!

Plötsligt händer det =)

Manne vaknar ur sin drygt 3-dagars totala matvägran och lika lång dvala i soffan och kommer in i köket. Han sätter sig på sin stol och säger på sitt alldeles egna språk att han är hungrig. Efter en hel macka, en portion mat, en kaka, lite glass och en överlycklig mamma kan jag inte annat än konstatera...nu är vi på g!!! ÄNTLIGEN!


Status från sjukstugan





Vi är inte vana att se Manne i det här skicket! Men jag är överlycklig över de knappt 2 dl välling som jag fått i honom sen i morse! Det är det mesta han ätit sen i lördags. Man får va glad över det lilla =)!

Vabbande pappa jobbar hårt



Minsta barnet har magsjuka sen ett par dagar tillbaka. Stackarn!!!

Missbruk

Idag så har jag avverkat den 4:e dagen på denna veckas utbildning. Det är fullspäckade dagar med korvstoppning på hög nivå och hjärnverksamheten är verkligen på minus kvällstid. Men oj så intressant! Tänk vad mycket som finns i Skellefteå som man inte har någon aning om. Jag syftar bland annat på hjälporganisationer, diverse mottagningar och fältassistenter. Imorgon så ska vi beta av internetdroger, spel- och sexmissbruk.



Img kväll väntar klinikfest. Jag är skittaggad! Ska bli så himla skoj att gå ut och ha roligt med kollegorna men det känns lite paradoxalt då vi blivit fullproppade i veckan om bl a alkoholens påverkan och skador. Vi har fått se bilder som gör att alkoholhaltiga drycker inte känns så lockande längre =)!

Det blir en riktigt tidig kväll för mig ikv. Allt för att inte riskera att jag somnar vid något bord img på festen. Jag vet ju efter de tidigare utbildningsveckorna att fredagskvällarna inte brukar bli särskilt sena!

Brrrr

Det finns då dagar för allt nuförtiden! Hur många vet att det är den internationella gelehallonsdagen idag?

För mig har det snarare varit "en till sviiinkall dag i denna årstid som numera benäms som istid"! Jag älskar vintern men denna j***a kyla som vi haft den sista tiden börjar ta knäcken på mig! Närmare -30 var det när jag lämnade ungarna på dagis imorse. Jag lämnade mina lovikavantar på Mannes dagis så de kunde ta på honom dem på fötterna när han skulle sova em. Han är inga problem att lägga ute när det är kallt men hans småfossingar behöver förstärkning när kylan biter så hårt.

Dessutom så upptäckte jag när jag kom till stan att jag glömt motorvärmarsladden hemma, suck! Ingen succé när det är så här kallt kan jag lova!

Nu ska jag kolla in kommande avsnitt av Solsidan sen blir det god natt. Utbildningen suger verkligen ur all kraft trots att vi bara sitter rakt upp o ner! Hjärnan är inte van att bli matad med så mycket information på en och samma gång =)!

Sköna söndag

Jag har verkligen glömt bort hur himla härligt det är att vara ledig på helgen. Tillsammans med hela familjen utan några större planer. Vilken lycka!

Nu sov jag visserligen bort en del av lördagen men lite ledigt har jag ändå fått känna av =)!

Gårdagen var toppen. Fina vänner gjorde oss middag- och schlagersällskap och Agnes var i sjunde himlen. Hennes jämngamla kavaljer var nämligen med och hon blir alldeles salig i hans sällskap. Kärlek!

Dagen har bl a bjudit på en skotertur upp på berget där vi åkte pulka, drack kaffe och grillade lunch i nästan tre timmar. Vi trotsade kylan och bylsade på ungarna dubbelt av allt! Men väl där så var det vindstilla och strålande sol som värmde fint så de nästan tjugo minusgraderna kändes inte alls så kalla. Helt underbart var det!!!





Nu väntar sängen. Kvällens träning tog de sista krafterna jag hade. Imorgon väntar första dagen på en utbildningsvecka så det är bäst att jag är någolunda pigg och utvilad. Att sitta på föreläsningar en hel arbetsvecka är verkligen inte min grej. Jag ser ändå fram emot just den här utbildningen som jag tror är riktigt bra!

Hoppas ni oxå haft en fin helg!

Snåltarmen

Nu är veckans arbetspass avklarade och jag borde egentligen kunna ropa LJUVA HEEEEELG. Men...jag har tagit på mig att jobba natt imorgon. Trots att jag satt på jobbet i söndags och sa till mina kollegor att de inte skulle ringa mig till helgen hur kris det än var. Redan på tisdagen, två dagar senare, så nappade jag på denna extranatt. Men det är kval övertid vilket innebär en fin extraslant. Så ja, snåltarmen är mitt nya namn och så är min 6:e jobbhelg snart igång. Dock bara en halv den här gången =)!

I natt kommer Jimmy hem och nu hoppas jag att det inte blir några fler bortajobb på länge för honom! Den här veckan har varit lite slitig då min hälsa inte direkt varit på topp. Att rodda hem, jobb, två ungar och allt annat för den delen när man är sliten är inget drömläge. Men ungarna har skött sig kanonbra och dessutom somnat innan kl 19 i stort sett varje kväll så jag har faktiskt kunnat vila en hel del. Igår somnade jag kl 20 och sov till imorse. Sömn är verligen det enda botet när jag är krasslig.


Det har blivit flera härliga prommisar i veckan. Solen gör att man bara måste ut!!


Underbara Agnes Larsson

Ikväll när ungarna badade så sa Agnes helt plötsligt..."mamma jag har bytt namn"! Jaha svarade jag, vad heter du nu då? "Agnes Larsson" fick jag snabbt till svar! Okej, Dahlberg duger tydligen inte längre =)!


Shopping shopping

Vi/jag har en del fester inplanerade under kommande månader. Kul som 17 men till fester krävs således en annan typ av kläder än de man vanligtvis strosar runt i. Såna kläder är inte inköpta sen gud vet när och garderoben för partyplagg ekar farligt mycket. Detta måste så klart åtgärdas och det är snabbt! Har börjat kolla runt på de nätsidor jag brukar handla från men...HJÄLP vilket konstigt utbud det är nu!!! Eller är det jag som har blivit för gammal och inte förstår mig på? Kolla här till exempel:



Allvarligt, de där skulle jag aldrig sätta på mig!!! Tycker ni att de är snygga?

Jag hittade iaf lite fint som jag klickade hem. Sen får vi se hur mycket jag behåller. Jag vet ju att många kläder inte alls lever upp till ens förväntningar eller sitter konstigt på.

Bland annat dessa kommer hem i brevlådan snart...


Den svarta klänningen gillade jag massor men är lite osäker om den kanske kommer att bli en retur för ryggen är jättelåååååg. Tror att jag kommer att känna mig väldigt naken i den. Förhoppningsvis inte =)!


Ny vecka

Och mina evighetslånga veckor med helgjobb är förbi!!! Tänk att det kom ett slut ändå! Men en sak är säker...jag kommer aldrig någonsin att göra om min väldigt klumpiga miss i schemaläggningen igen! Att jobba fem helger på raken är ett straff! Och nej, jag har inte varit särkilt populär här hemma. Varken hos sambo eller barn!  

Den här lediga måndagen så har vi bara varit. Det behövdes en dag med en lugn start och minsta möjliga aktiviteter. Vi har hämtat hit Anja från dagis och jag passar på att göra lite småpyssel medan tjejerna leker. Sen väntar barngympa följt av gympa för mig. En helt lagom måndag...på alla sätt =)!

Det har bl a play dohbakats idag...





Åsså blev det torsdag

Jisses vad dagarna går snabbt nu. Gårdagen tog nog alla rekord. Bland annat så hann vi med ett besök på skridskoplanen efter jag kommit hem från jobbet. Agnes imponerade på oss alla genom att faktiskt ÅKA skridskor. Alltså inte bara ligga på isen och vara förbannad för att det är fel på skridskorna eller isen. Jag var stum av förundrad när hon glatt åkte fram och tillbaka över planen som hon inte gjort annat. Efter det så blev det pump och därefter spinning för min del vilket bidrog till mina svåra rörelsebegränsningar idag. Ooops!

Idag så kom snön tillbaka. Ja inte för att vi har varit utan men det har faktiskt inte snöat på ett bra tag nu. Jag ogillar att köra bil i sånt här väder och ska för den sakens skull avverka drygt 20 mil i bilen i afton. Jag, svärmor och Agnes ska upp till Luleå för att träffa andra blivande gräsänkor och få information om resan som J ska göra snart. Usch, det är ju faktiskt snart!


RSS 2.0