Bisarr konst

Utbildningen som jag går i veckan är på folkets park. I ett av rummen där vi håller till finns en stor väggmålning som är, ja vad ska jag säga, rätt märklig. Undrar hur konstnären tänkte egentligen??? Observera detaljerna...


TÄVLING

Emma har en tävling på sin blogg som jag bara måste tipsa er med småttingar om. Eller ni som har någon bekant som ni vill ge en fin present! Jag har flera mössor som hon har gjort och är riktigt nöjd med dem!! Så klicka HÄR och anmäl er! 



Två av mössorna!


Många bäckar små

Våran lilla tvättstugerenovering som inte skulle bli någon större smäll i plånboken visade sig bli betydligt större än vad iaf jag trodde. Kakel, klinker, garderober, all inredning till badrummet, bänkskiva, skåp, diskho mm mm mm. Det tar liksom aldrig slut! 

Kan ni te x gissa hur mycket den här som jag köpte idag kostade...



Riktigt fint blir det iaf trots att inte renoveringen gått helt enligt planer. Jag är så sjuuuukt lycklig över min nya tvättmaskinen som känns som en Rolls Royce jämfört med våran gammhärk.

På tal om shopping så bestämde jag mig för att skippa krukorna som jag visade i tidigare inlägg och shoppade dessa idag istället...


Fina va? I dessa ska det bo fina, vita blommor i sommar!

Ikväll så blir det soffhäng och bara soffhäng för min del. Veckans utbildning suger verkligen ur all energi och jag började rent svettas av tanken på träning ikväll!

Bleeding love

Idag så frågade en jobbarkompis hur det går för Manne och näsblödandet. Han har ju i stort sett blött varenda dag de senaste veckorna. "Jo svarade jag, nu är det faktiskt ett par dagar sedan, så peppar peppar". Precis i samma veva som vi pratar om det så ringer Jimmy som är hemma och pappaledig idag och undrar vad han ska göra. Manne har blött i över en timme och J får inte stopp på det. Suck! Imorgon så är det jag som ringer vc och frågar vad vi ska ta oss till med honom för så här kan vi inte ha det!


 

Trött måndagskväll

Men då ska vi inte prata om hur trötta samtliga i familjen var igår kväll! Manne somnade i bilen på väg hem och sov i 4 timmar. Själv så somnade jag på soffan redan vid 20-tiden och det händer typ aldrig! Men det var det värt efter ett kanondygn i Boden! Massa god mat och gott sällskap. Då kan det inte bli fel! Felet är bara de 13 mil som skiljer till dessa vänner som gör att besöken inte blir så ofta som vi vill!!

Idag så har jag inlett min sista utbildningsvecka. Den här veckan är tanken att vi ska lära oss att hålla i ett familjesamtal. Vi får väll se hur mycket klokare jag är när dag 5 avslutas på fredag. Men det blir en lååång vecka. 8-17 varenda dag är inte riktigt mina drömtider, phu!

Här kommer några bilder från helgens aktiviteter... 


Manne premiärpimplar.


Maria med deras minsting som är ett halvår äldre än Manne.



Skidtävling. Alvina och Agnes åker ett 100 meterslopp.


Agnes ville att jag skulle föreviga hennes hästmössa som matchade bakgrunden så bra =)!

Lite fredagsshopping

Idag var jag en sväng på stan. Hade lite saker på listan som inte kunde vänta. Men som vanligt under en sån nödvändighetstripp så följde det med lite andra "intesånödvändigagrejjer"!

Bl a ett par såna här... 


...som bl a dessa ska få bo och växa i:




Nu återstår bara att se hur mycket som överlever denna gång =)! Men jag har en vision om hur jag planterar ut fina och frodiga små blommor i min rabatt i sommar. Vi får väll se om det stannar vid en vision eller inte.

Jag blev himla sugen på att köpa dessa med men det får bli under en senare shoppingrunda!

Ett annat mission jag hade under min tripp var ett av de jag hatar mest när det kommer till shopping. Jeansköp. Jag blir sååå less när utbudet av jeans i stort sett alla av stans affärer är i modell skinny, superskinny eller superduperskinny. Vissa fick jag inte ens över vaden!!! Korvskinnsbyxor har jag redan utan jag tänkte mig mer ett par v-a-n-l-i-g-a jeans. Alltså någolunda raka och inte sådana som orsakar blodstockning i vaderna! Nåja, det blev ett köp tillslut. I modell skinny! För vad har man för val när ingenting annat finns?

I morgon så åker vi upp till goda vänner i Boden. Ska bli riktigt skoj! Vilken helglyx...inget jobb för min del, ingen renovering för Jimmy utan bara åka iväg hela familjen och ha det bra. Det är på tiden! 

Trevlig helg på er! 

Lösenordsfritt

Kanske inte helt schysst av mig att bara låsa bloggen utan förvarning kan man tycka. Men hade jag inte gjort det så hade den inte funnits längre. För drygt en vecka sen så fick jag ett infall att radera hela bloggen. Eftersom det kändes lite väl ogenomtänkt så låste jag den istället. Tanken var då att inte ge ut lösen till någon utan enbart skriva för mig själv. Det visade sig inte heller vara någon optimal lösning för hur kul är det egentligen att aldrig få någon som hellst respons??? Så nu är jag iaf back on track igen...och responsen står ni för!


Goda dagar

Det fina vädret håller i sig! Vi passar förstår på att vara ute så mycket det bara går. Både lördag och söndag åkte Jimmy ut med barnen vid 8-tiden för att återvända hemmet runt 16-snåret. Gissa om vi hade trötta och rosenkindade barn efter så mycket utetid?! Själv så sov jag bort i stort sett hela lördagen men hann ut på havet ett par timmar igår.
Fy tusan för nattjobb när vårvintern är som bäst!!! Vilket straff!

Idag är jag iaf ledig och vi har haft en riktigt soft dag här hemma. Gick ut på en prom med ungarna på fm. Agnes åkte skidor och jag vet inte hur många vänder hon åkte upp och ner i en lämpligt sluttande backe som vi hittade. Manne hakade förstås på. Gåendes.








Hoppas ni har haft en fin start på veckan!

Zzzznark

Våran torsdag visade sig bli en väldigt bra torsdag. Men låååång. Nattgästen vaknade redan vid 05.40 och tyckte att det var morgon och våran minsting var inte sen att haka på. Rise and shine =)! Speciellt för mig som inte somnat när klockan var 01! Det sedvanliga bekymret jag har dagen efter nattjobb. Så jag kan lova att jag inte vågat stanna av så mycket som en liten stund idag. Med andra ord så har jag fått en hel del gjort vilket är positivt. Jag hade tänkt mig en löptur ikväll men jag ska vara glad om benen bär de trappsteg som är upp till övervåningen och sängen!

Här kommer några glimtar från våran dag...









Manne äter så sinnessjukt mycket nu. Undrar om planen är att ta igen allt han missat de senaste veckorna? Efter morgonens välling och en dunderfrukost så åt han en stor portion plättar kl 10 och därefter lunch med tjejerna kl 11. En glass, 3(!) stora portioner spaggetti carbonara till middag, lite smoothie och en flaska välling. Det är bra mycket mer än vad jag själv äter på en dag!!! Hejja Manne!


Gott med mat!

Phu

My good vad kvällens träningspass var tungt!!! Jag kände mig så himla slut i musklerna på pumpen och skivstången kändes mycket, mycket tyngre än vad den brukar. Så trist när jag var så peppad innan! Som tröst så kvicknade jag till under spinningen så det kändes som jag fick ut lite av träningen iaf! Nåja, nya tag img =)!

                 
                                    

Agnes har "sovaöversällskap" i natt. Kusin Anja är på besök och läggningen av de två små i sängar bäddade brevid varandra i hennes rum skötte de exemplariskt! De gick upp själva och la sig och slocknade på en gång. Jag hade mina aningar att det skulle bli en massa surr och fniss men de var nog rätt så trötta båda två. Agnes var på dagis redan strax efter 06 imorse då Jimmy lämnade ungarna när han åkte på jobbet. Imorgon är vi iaf lediga och planerna är en heldag ute med de små. Då är förstås milda temperaturer och strålande solsken inkluderat! 

Shoppingsug de luxe!

Idag så var det dags för dagis för ungarna efter ett långt brejk därifrån. Som ni vet så har det ju kommit en del sjukdagar, ett ledigt (och friskt!) sportlov och sen ännu mer sjukdomar emellan! För Mannes del så var det över 3 veckor sedan han var på dagis sist. Jag ska väll erkänna att det kändes lite spännande att lämna honom i morse. Vi har ju äntligen fått ordning på lämningarna sen ett tag tillbaka och tänk om vi äventyrat det nu. Men där hade jag fel för det var en överlycklig kille jag vinkade av. Sen är det ju matbiten också men även där så hade jag inte behövt bekymra mig! 

Annars så händer det i inte så mycket spännande här. Jag lider av ett kraftigt shoppingsug och det måste förstås åtgärdas snarast möjligast. Pga massor av helger fyllda med jobb och annat så har det inte blivit av på skrämmande länge. Långt före jul om jag ska vara någolunda exakt. Absolut inte okej! Och nu när solen behagat att titta fram och temperaturerna bara blir lägre o lägre så kommer suget efter att börja uppdatera vår- och sommarkläderna. 


Mera sommarkläder, ja tack!!!

Träning

Nu ska jag slå slag i saken och shoppa ett par såna här (spinningskor):

 

För att prata om det som jag har gjort i 2 år nu duger inte!


LYCKA....den lille äter!

Morgonens intag: en flaska välling och sen snabbt en hel till. Två mackor på det och flingor. Yeeees!

Tänk att lite matintag kan göra en så otroligt lycklig! Men helt ärligt så skulle inte ens en fin trissvinst gjort mig gladare! Manne alias biafra behöver varenda liten kalori som vi lyckas lura i honom. Hans viktkurva de sista veckorna är inte vacker och jag mår nästan dåligt när jag ser honom utan kläder. Usch usch!


Varför äter du inte lille vän?

Det här börjar bli plågsamt tröttsamt!





S som i SOOOOL

Idag har vi verkligen haft ett väder to kill for! Lätt den bästa dagen vädermässigt i år! Jag skulle nog vilja påstå att såna här dagar bräcker både sommar, höst, utlandsresor, de bästa middagarna, det godaste vinet...ja ALLT! Just därför så gjorde det så ont i hjärtat när jag var tvungen att avbryta våran skotertur på havet vid 14-tiden för att åka och jobba!!!





110311

Ledig fredag. Stooorstädning och stooorhandling har varit våra fredagsaktiviteter. Och klippning av lugg. Och ett halvlyckat försök att göda det minsta trollet som tappat förskräckligt mycket vikt den sista tiden. Jag fick köpa en blöjstorlek mindre idag då hans vanliga blöjor hänger lika mycket som farbror Jonnys byxor =)!



Nu tänker jag ta ett glas rött och sjunka ner i soffan. Let´s dance, solsidan och sen god natt. Har planer på att försöka komma iväg tidigt och träna imorgon. Vi får se hur det går, jag är ju inte mycket till morgonmänniska!

Makeover på g

Nu när våran tvättstugerenovering (äntligen) börjar lida mot sitt slut så har min sambo alias Byggare Bobdamp börjat filura på nästkommande projekt. För i hans värld så går det inte att bara ta det lugnt här hemma. Utan projekt. Men ingen är gladare än jag för nästa projekt blir ett som jag har haft sådan himla ångest över att vi inte har fixat ännu. Vardagsrummet. En av anledningarna till att det blivit ogjort är för att vi helt enkelt inte har hittat en tv-bänk som vi vill ha. Nu är beslutet taget, det blir ingen tv-bänk! Ut med den gamla och inte in med någon ny! Hur kommer det att se ut kan man undra?! Men allt har en lösning och vi har kommit på en riktigt bra =)! Jag tänker inte avslöja alltför mycket utan bilder kommer när det är klart. Fram mot sommaren hoppas jag. Det bästa i allt detta är att Jimmy ska avveckla sina gräsligt fula högtalare (JIPPI!!!) och vi är nästintill helt överens om hur vi ska göra med färger, soffval, bord, tapeter, ja tom lampor. Halleluja!!!

Annars rullar livet på här i obyggden. Jag jobbade mitt första pass idag efter en veckas ledighet. Ett pass för att sen vara ledig img =)! Eftersom Agnes spydde ett flertal ggr i förrgår så har Jimmy varit hemma och vabbat idag. Vi försöker vara hemma varannan vab i den mån det går och nu föll lotten på honom. Men jag tror inte att han klagade. Två pigga barn, härligt väder och en skotertur med grillning. Det var nästan så att jag blev lite avis! Men jag ska inte klaga. Jag fick fick min dos av utevistelse i form av närmare en mils promenad i solskenet under arbetstid!

Ätbar traktor

Den här tårtbilden har jag beställt idag. 

 

Fin va? Anar att den blivande tvååringen kommer att bli mycket nöjd med mitt val =)!


Vårkänslor!!!

Strålande sol och sju PLUSGRADER i skuggan. Varmaste dagen i år! Vi förträngde sjukdomar och annat skit som vårat hem är drabbat av just nu och njöt av årets första picknick på altanen!




Soliga mars

Det vore en lögn att påstå att mars månad inleddes med dåligt väder! Åter igen har vi haft vädergudarna med oss! Sol, dripp dropp från taken och lunch över elden har dagen bjudit på. Helt lovely om ni frågar mig! Och det bästa...det underbara vädret ser ut att hålla i sig =)!

 Här kommer några glimtar från våra senaste dagar. Mobilbilder och icke mobilbilder i en salig blandning!


Grillningen på berget i lördags.



Massa härliga promenader i vår/vintersolen.


Jag måste helt klart ha snyggaste sambon. Eller inte =)! Hur som, solbrillorna är fortfarande gratis. Bortskänkes. Bara att hojta till =)!!


Jimmy monterade fast den gamla cykelstolen på skotern så Manne kunde åka med grabbarna idag. Där satt han som ett ljus i tre timmar. Helnöjd!


Manne the man i full mundering!



Tim, yngste kusinen.


Mannes första provsittning. Kan väll konstatera till pappans (och den hästrädda mammans) lycka att han vi inte verkar vara en hästkille!

Imorgon är schemat FULLSPÄCKAT. Jag startar med jobb 7-15. Sen väntar skridskoåkning, badhusbesök och slutligen pump och spinning. En sak är säker, jag lär somna gott img kväll!!! Hm, däcka!

RSS 2.0