Snart vecka 32 & redan såååå less...

Är det nu som jag ska säga att jag går på små moln av lycka, att jag njuter varenda sekund av den växande magen och att jag tycker att allt är alldeles, alldeles UNDERBART???

I så fall så ljuger jag! Jag tillhör nämligen skaran som INTE tycker att detta "tillstånd" är speciellt trivsamt. Inte för fem öre! Jag känner mig mest fet å otymplig, obekväm, kan inte ligga på mage, blir spysjuk så fort jag böjjer mig ner och ska knyta skorna, magen känns som den ska komma upp i matstrupen samtidigt som det trycker både neråt, innåt och utåt och inga kläder passar (bortsett från mjukbrallor då). Det känns lite ledsamt att känna som jag gör då jag så gärna skulle vilja njuta mer av dessa månader. Att jag sen har värsta tiden, de sista två månaderna kvar, känns bara BLÄÄÄÄÄ!!!

Jag har oxå mycket-mycket mer sammandragningar den här graviditeten jmf med den förra. Med Agnes i magen så hade jag s-dragningar endast när jag stressade eller var igång för mycket. Nu behöver jag bara gå någon meter innan magen knyter sig och blir som ett cementblock vilket är otroligt irriterande och kopiöst bergänsande för mig som gillar att röra på mig. Barnmorskan har strängeligen ordinerat V-I-L-A och att verkligen tänka på att ta det lugnt eftersom bebis måste konserveras i magen minst ett par veckor till. Men jag försöker förklara för henne att jag kan bara inte ta det lugnare än vad jag gör nu. Jag är kräkless och vore det inte för att det är lite för tidigt så skulle jag skrika "bebis kom uuuuuuuut"!!!

En positiv grej är faktiskt att min rygg verkar hålla bättre den här graviditeten *pepparpeppar*. Förra gången så havererade den helt och nätterna var en riktig pain att ta sig igenom. Vissa nätter kunde jag saxa mellan 3 olika ställen för att variera underlag och ställning och när det var som j*vligast så funkade inget alls och sömnen blev ett minne blott. Nu känner jag inte av ryggen alls och sover som en klubbad säl om nätterna..halleluja!

Det känns skönt att få gnälla av sig lite. Även om det känns ruttet och jag hellre hade önskat att jag kunde skriva lite trevligare ord om dessa månader. Eller sluttamp rättare sagt. Och med 9 veckor kvar att beta av så misstänker jag att det här inte blir sista klagovisan här. Tyvärr mina vänner!

...31 veckors ballong!

Barnet: Barnets proportioner påminner mer och mer om ett barn som är fött, huvudet är nästan 8 cm i diameter och fötterna knappt 6 cm. Hjärnan växer sig större och börjar få allt djupare veck för att få plats. Barnets hud som tidigare varit skrynklig börjar nu fyllas ut med fett och slätas ut.


Kommentarer
Postat av: Annelie

Man får gnälla :-) Jag minns inte att jag hade några sammandragningar. Men så var jag 19 och visste verkligen inte vad som var vad heller.

2009-02-08 @ 22:47:56
URL: http://anneliehansson.blogg.se/
Postat av: Ida

Klart du får gnälla!! Men håll ut med magen tills jag har fått ta några riktigt fina pics på dig, J och A med kulan i fokus!! ;-)



Har du sökt havandeskapspenning förresten? De borde du väl få med tanke på ditt jobb?



Sköt om dig och vila så mycket du orkar! Kram!!



2009-02-08 @ 23:25:05
URL: http://morgonzombie.blogg.se/
Postat av: Tessan

Tänkte skriva att det är självförvållat, men det gör jag inte, så om det är nån som ser att det står så här är det bara inbillning.... =)) Du får fokusera mer på det som är positivt - du får sova och det är bra!

2009-02-08 @ 23:56:35
URL: http://www.nogg.se/maltegunde
Postat av: Frallan

Eller att du får jättestora bröst!

2009-02-09 @ 01:25:46
URL: http://jennyfalukorv.blogg.se/
Postat av: Anna B

Det är en underbart vacker kula du har! Det tycker jag att du kan koncentrera dig på! Önskar dig en trevlig måndag när ni skottat er ut! ;) Kram Anna

2009-02-09 @ 07:13:25
URL: http://skrivanne.wordpress.com
Postat av: Pia

Jobbigt att det ska vara så jobbigt... själv har jag nog en ganska romantiserad bild av graviditeten. Hoppas det blir bättre. Tiden går ju rätt fort så två månader har nog snart passerat! ;)



Och superfin mage har du!

2009-02-09 @ 11:53:35
URL: http://piabur.blogg.se/
Postat av: Sandra

Känner igen det där från grav.nr2. Då man krälade omkring på golvet jagandes en trotsig 1,5-åring med två vansinnigt ivriga hundar kring sig i en trång hall. Då man sjöblöt i svett nästan kräktes upp frukosten när det var dags att ta på sina egna skor. I slutet hade min önskan att få gå över till januari utbytts till en önskan att föda alldeles för tidigt... Sen sitter man där ett år tidigare och tycker att din mage ääär ju så fin och att det ser så mysigt ut. Tänk att ha alla förväntningar framför sig, med spänning vänta på att det ska sätta igång och sedan få upp ett alldeles färskt litet knyte på bröstet. - Underbart!

2009-02-09 @ 12:31:44
Postat av: Linda J

Du är iallfall snygg tycker jag =)

2009-02-09 @ 13:20:10
Postat av: Emma

Håller med Linda om att du är jättesnygg. Jag förstår dig helt och fullt, att vara gravid är ingen dans på rosor. Jag avundas dom där kvinnorna som ÄLSKAR att vara gravida. Själv väntade jag bara på att han skulle komma ut hela tiden.. låång väntan! För en utomstående som mig, så låter ju 9 veckor jättenära!



Och svaret på frågan om Meandi-partyt är svaret att jag ska ha party i april någon gång. Kommer inte ihåg exakt datum men jag ska kolla det då jag kommer hem. Då får du gärna dra ihop ett Byskegäng och komma! Kram

2009-02-09 @ 14:05:39
URL: http://emsie.blogg.se/
Postat av: Sandra R

Jag känner igen de där sd som får hela världen magen att bli ett ton tung och stel. Hoppas att det vänder liite så att du kan njuta av bebis i magen ett tag innan det är dags att trycka ut den.

(Går och ställer mig vid spegeln och putar ut magen så mycket det går - för att låtsas lite...)

Kram

2009-02-09 @ 14:09:41
URL: http://aresmamma.blogspot.com
Postat av: Martina Grabo

Klart att det är pissigt att vara gravid med alla dess krämpor, det positiva är ju att man gör en bebis=)



Ocj oj ja! vad den har växt!! måste kännas i huden...kanske vart en tillväxtperiod nu & så lugnar det ner sig ett tag....



kram/tina

2009-02-10 @ 08:10:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0