Monday morning

Min lediga dag började på tok för tidigt för min smak. Manneproppen vaknade när Jimmy steg upp strax innan kl 6 och vägrade somna om! Så där rök min sovmorgon som jag längtat efter och för övrigt inte haft på snart 3 veckor, bu huuu!

Helgen har spenderats på jobbet. IGEN! Jag tror inte någon fattar hur sjukt less jag är på jobba helg!!! En helg kvar att avverka innan jag kan återuppta mitt sociala liv igen. Längtar nästan ihjäl mig!

Manne har pendlat upp och ner i sitt mående sen i onsdags. Det var ingen magsjuka som vi först trodde och redan på onsdag kväll så var han friskförklarad. Hela torsdag frisk och jättepigg, fredag likaså och fick därför vara några timmar på dagis. Sen vände det och han blev sämre lördag. Lillgubben!

Ikväll så väntar matlaget och sedan spinning. Det känns toppen att få komma ut på egen hand efter två veckors frånvaro av sambo och därmed minimal möjlighet till att lämna huset kvällstid. Det är tur att J är hemma några dagar nu innan han åker igen för veckans kvällar är fullproppade med aktiviteter.

Det blir två bilder från mobilen idag...


Manne på prommenix för någon dag sedan.


Vi har varit ut och rastat oranga faran idag. Kanonsparkföre!!!

Barnens fina mössor på den sista bilden har Emma sytt.


Årets första Vård Av Barn

...avverkades idag. Det är Manne som är drabbad av någon mystisk åkomma. Jag noterade att han var skållhet när jag skulle gå och lägga mig igår kväll. Mycket riktigt, termometern visade drygt 40 grader. Efter en lite orolig natt och vad som kändes som flera liter näsblod senare så vaknade han något svalare men fortfarande febrig imorse. Sen har det varit full fräs hela dagen. Pigg och glad som aldrig förr och jag fattar ingenting!!!

Men, vi har haft en riktigt mysig hemmadag! Bara jag och Manneproppen. Det är ganska skönt att någon gång utimellan bara rå om ett barn. Agnes valde dagis framför att vara hemma med oss. Jag kan visserligen förstå henne eftersom vi har så lite dagistid på barnen. Nästa vecka t ex så har hon bara en 5-timmarsdag och inget mer.

Själv så passar jag på. Passar på att tvätta lite, städa lite, diska undan, vattna blommor, vika kläder och plockaplockaplocka grejjer som ligger överallt. Betar av massa tråkgöra med andra ord. Mycket välbehövligt!

I väntan på...



...TANDLÄKAREN!

4-års kollen. Gick super och jag fick flashbacks från vårat första besök på folktandvården när A var drygt 2 år. Då hon stod i ett hörn och vägrade öppna munnen. Det blir helt enkelt lite enklare när de små blir större!

Vi är lediga idag. Lediga och känner lugnet. Bäst att passa på för img väntar jobb igen.

Tankar en lördagsnatt

T-R-Ö-T-T!
T-R-Ö-T-T-A-R-E!!
J-O-H-A-N-N-A!!!



Går och lägger mig. Mycket glad och väldigt nöjd över vad helgen bjudit på hittills. Trots jobbhelg!! Dock riktigt förvånad över att jag lyckats hålla mig vaken så här länge. Bilden på mig har för övrigt Agnes tagit =)!

Hoppas att eran lördag varit finfin!

Helg!

Och det vore ju för himla trevligt...om jag var ledig alltså! Har precis inlett min 3:e jobbhelg av 5. Men det känns ovärt att klaga alltför högljutt över detta då det är (av misstag) självförvållat! Det tråkiga är däremot att jag och J i princip bara möts i dörren numera. Han kom hem från jobb i södra delarna av landet i afton och åker igen på må när jag går av mitt sista pass för denna helg. Sen kommer han hem lagom till att jag går på nattjobb nästa helg. Vi får helt enkelt ses i ett annat liv! Fast så illa är det inte riktigt. När jag avverkat min sista helg av dessa fem så är jag helgledig ett bra tag framöver. Halleluja eller hur =)!?!

Hoppas ni är lediga och får en riktigt fin helg!

Några bilder från förmiddagen...



En röst i natten

Oj vilken gripande dokumentär jag sett ikväll. Den handlade om en gravt alkoholiserad trebarnsmamma och hennes familj. Jag som aldrig någonsin gråter till tv/film grät floder på slutet då barnen skulle berätta för mamman hur de upplever henne och hur hon påverkar deras liv. Jisses alltså!!!

Annars så har jag i stort sett sovit bort denna kalla torsdag. Det är ju så det blir när jag jobbat natt. Vi hann med ett besök på bvc på em för en något försenad 18-månaders besiktning. Lille herr Manne skötte sig exemplariskt men fick dock en liten prick i protokollet. Tungan. Det blev ju inte bra när de åtgärdade den på öron-näsa-hals så vi måste tillbaks för att göra en del 2. Suck! Ingen vaccination blev det heller då många i våran närhet har magsjuka och skulle Manne (gud nåde) också trilla dit så har vaccinet inte så stor effekt. Suck igen!

Nu väntar sängen och ett försök till att vända dygnet igen. Wish me luck =)!!


Fröer.nu

Ikväll så har jag suttit och drömt mig bort lite bland alla blommor som ska planteras och drivas upp i sommar. Äntligen! En beställning på diverse fröer är nu skickad. Det blev en del gamla godingar och ett par nya. Spännande! Jag har jättemånga ideér inför sommaren och vad som ska fixas i trädgården. Det känns som ett bra tidsfördriv då jag kommer att vara gräsänka i stort sett hela sommaren. För nej, jag tar inte tag i något takbyte som står långt upp på våran renoveringslista =)! Däremot ska lekstugan få sig en ordentlig makeover!


Vit solros. Måste bara testas!

Jag upptäckte också att tradera har en himla massa fröer till inga priser alls så där lär det säkerligen bli att shoppa en del framöver. Fast jag ska inte ta mig vatten över huvudet och plantera för mycket. Jag gjorde ju det ett år och några av er kanske minns hur vissa av planteringarna slutade...


Bortglömda och lite ledsna!

Min lediga dag har varit lugn. Vi fick besök på fm, var iväg på besök på em, chokladbollsbak, utelek. Typ så.


Lugna lediga dag!


Mycket snöig måndag

Det är bara att konstatera...är det inte -30 grader ute så toksnöar det! Igår kväll när jag gick och la mig vid 24-tiden så hade det snöat ett par cm. Inte värst mkt med andra ord och hur mycket hinner det egentligen snöa på ett par timmar som det var kvar innan jag skulle på jobbet. Eeeh, hur mycket som hellst visade det sig när jag kollade ut genom fönstret imorse!!! 1, 2, 3, 4, 5 eller blev det kanske till och med 6 fastkörningar med bilen innan jag tog mig ut från gården! Herremingud! Taxin som hämtade J vid 05-snåret hade också haft stora problem att ta sig ut från våran gård och J fick hjälpa den stackars chauffören flera gånger att komma loss ur snömassorna. En annan fick klara sig på egen hand =)!  

Men himlarns så fint det är ute med all snö! Som i en saga. 

Fast...


Imorgon är jag LEDIG! Guditider så härligt! Går på kl 21 på onsdag nästa gång så det blir ju egentligen två dagar ledigt.

Jo förresten, dagens HALLELUJAMOMENT...Manne var glad och vinkade när jag lämnade honom på dagis imorse. Vad hände??! Har han äntligen fattat att jag inte sa överge honom för gott?? Eller var det traktorn som han snabbt och överlyckligt började leka med som avledde honom. Skit samma, det kändes iaf helt underbart att åka till jobbet!

Hurrven

Idag är det 25 minusgrader ute. Inte direkt något optimalt läge för härliga skoterturer eller snökojjebyggen! Nej idag håller vi oss inne och roar oss med lite allt möjligt. Dagen startade kl 05.55, jippi ka ye!! 


...den morgonpigge rackaren! Han till vänster alltså =)!

TREVLIG HELG!

Dagens...

Dagens Tack - till Malin som bjöd på trevligt sällskap och jättegott fika idag.
Dagens Dryck – alldeles för mycket kaffe och en skvätt rödtjut nu på kvällskvisten!
Dagens Grönsak –  avokado
Dagens Rätt – godaste kasslerröran  
Dagens Fel – på tok för tidig start på dagen. 05.30 för att vara exakt och det är 2 timmar tidigare än vanligt! Ogillas!!!
Dagens Dåliga samvete – att jag bara hunnit avverka hälften av allt på min to do-lista.
Dagens Grrrr – inför ytterliggare en helg på psyket. Jobbhelg 2 av F-E-M på raken!!! Bye bye sociala liv!
Dagens Goda nyhet – vi får ersättning för att vi har barn när J är i Afghanistan. JIPPI vilken happy suprice!!!
Dagens Dåliga nyhet – huset städade inte sig själv idag heller =(!
Dagens Äntligen – bebismyyyys med en liten plutt.
Dagens Ord – TRÖTT!
Dagens Utmaning – att hålla sig vaken genom hela Let´s dance.
Dagens Roliga – Agnes teaterföreställning ikväll som var helt outstanding.
Dagens Bästa – beställt massa sommarkläder och allt fanns, halleluja!
Dagens Granne – skulle kunna vara en trevlig barnfamilj men tyvärr så omges jag av team PRO.

Och dagens bild. Sett från vårat vardagsrumsfönster...

Glimtar från våran tisdag



Tänk att jag hade turen att få vara ledig på vinterns hittills bästa dag! -3 grader och strålande sol. Det är såna här dagar som gör att de överjävligt kalla dagarna går att genomlida. Man vet vad som väntar =)! Jag och Agnes gick en prom i djupsnö och jag anar att en påtaglig träningsvärk i bägge armar lär infinna sig img.



Övernattningfrämmande. Äntligen om man ska få ett slut på tjejernas tjat =)! Det var alltså dags för kusin Astrids premiärsovning på egen hand i huset. Det gick bara finfint och jag hoppas att natten förlöper lika bra som läggningen gjorde.



Ja vad säger man?? Manne, våran lilla spjuver! Man kan inte annat än le när man hittar honom i soffan, tittandes på bollibompa, så här. Han fullkomligt älskar simglasögonen och kan ha dem på mer eller mindre en hel kväll.

Värmebölja i norr =)

När man är inställd på en utetemp på runt -20 grader så känns nollgradigt som rena rama sommaren. Vilken lycka att kunna vara ute lite längre stunder utan barn som gnäller att det är för kallt!!! Hoppas bara vädret håller i sig nu!







Helgen den kom och gick. Mina planer var att jobba och sova men jag har faktiskt hunnit med en hel del annat också. I lördags var vi bjudna till mamma på en supersmarrig trerätters middag. Och igår så var det dags för första jazzdansen. Nervöst värre! Men det visade sig vara riktigt kul även om jag hade en del svårigheter att hänga med i vissa moment =)! Det positiva är att alla i gruppen är nybörjare och därmed på hyfsat samma nivå...dvs att jag slipper vara ensam satt skämma ut mig =)!

Det blev middag borta igår med. Restaurang Lundbäck bjöd på en gryta som inte gick av för hackor. Lyxigt värre att bli bortbjuden två dagar på raken.

Nu är det måndag och jag är ledig i dagarna tre. Jimmy har efter 3 1/2 veckas ledighet börjat om att jobba idag. Så därmed är min semester slut =)! Nu börjar dagislämning och hämtningsångesten infinna sig. Fasiken så bra jag har haft det i snart en månad!

Biomys

Idag så lämnade vi grabbarna hemma och åkte till stan. Tillsammans med Sandra och kusinerna gick vi på bio och såg Sammys äventyr. En riktigt gullig film som jag tror att alla tjejerna uppskattade. Sen blev det ett besök på max =)!
 



Bio innebär så klart godis =)! Trots att det inte är lördag!


Snön vräker ner här idag. Jag som började tycka att vi har alldeles lagom med den varan! Det blir att ställa sig in på mindre trevliga bilturer till o från jobbet i helgen. Perkele!!!

Hoppas ni får en fin helg allihopa...

Lugna trettondagsafton

I det här huset så står våran minsting för 99% av alla rackartyg. Men Agnes lyckas ibland hon med även om det är långt mellan gångerna. Ikväll hade Manne lyckats gräva fram gentiana (medicin som blivit kvar sen Agnes var bebis) i en låda som jag inte trodde att han kunde komma åt. Fast med hjälp av en pall och långa armar så går visst allt! Denna unge lyckas med ALLT! Agnes blev förstås väldigt nyfiken vad det var för fin lila vätska och därmed tvungen att sippa lite på innehållet. Ja vad säger man...barn är för härliga! Oftast!



Trettondagsafton spenderas hemma. Lugnt & skönt med gomiddag, jacuzzibad, tända ljus, chips och soffmys. Kändes som lämpliga aktiviteter då Agnes inte är helt 100 ännu och inte jag heller för den delen. Jag får verkligen inte bli sjuk nu, jobbar nämligen natt hela helgen och har mitt första jazzdanspass på sö.  

Dagens...

OGILLA:
-Att jag stämplade in på jobbet 7 timmar för tidigt idag. Ja ni läste rätt, sju jävla timmar!!!

GILLA:

-Dagens köp...en m-y-c-k-e-t efterlängtad tvättmaskin! Tänk att man kan bli så glad över en sådan pryl! Men med tanke på gammhärken från tidigt 1900-tal med noll centrifugering som jag tvättat med de sista 9 månaderna så känns det här köpet alldeles, alldeles UNDERBART!

-Att Agnes är på bättringsvägen. Finally!


Slapparsöndag

Soffhäng, filmtittning, pärlplattepyssel, tvätt-tvätt-tvätt, spel, snabblunch, lång sparktur i det härliga vädret, bjudmiddag, 39,7 grader, Wallander. En lugn och skön dag men med en förhoppning om en friskare morgondag.



Veckans första dag bjuder iaf på lite efterlängtad shopping och ett biobesök. Svinalängorna. Har ni sett den? 


2011 kunde ha börjat bättre =(

Årets första inlägg. Och det hade förstås känts betydligt bättre om jag inte hade behövt börja det nya året med att berätta att vi är sjuka. Igen! Agnes har hög feber vilket inte är särkilt förvånade då den minsta gästen som bott i vårt hus sen julafton varit sjuk i stort sett hela veckan. 



Gårkvällen blev iaf väldigt lyckad. Det gick över förväntan för min del som hade sovit minimalt natten mot nyårsafton och jobbat hela dagen. Vi åt en trerätters de lux (lyx rättare sagt) middag, spelade spel och surrade till sent på natten. Mycket, mycket trevligt! 

Hur var din nyårsafton?


RSS 2.0