Alla sätt är bra utom de dåliga



Manne har aldrig varit något större fan av gåstolen. Tills nu...men då på hans egna sätt :)! Sötpropp!

Näst sista mars & äntligen goväder

Vilken dag!!! Det känns som man glömt bort allt vad härliga dagar innebär i och med de sista dagarnas skitväder! Men idag har solen visat sig och termometern legat runt nollan. Sååå ljuvligt! Vi har inte gjort många knop men ändå hunnit med en hel del under dagens gång. Jag vet, det låter vridet men så är det!

Påskgrejjerna åkte fram idag. Inte många men så där lagom för att det ska bli lite påskigare här hemma.

Vi har inte alls många planer under påskhelgen. Tanken var ev ett besök i Boden hos fina vänner som vi inte träffat på länge. På lördagskvällen så kommer Dahlbergsklanen hit, dvs Jimpas släkt, och jag tänkte bjuda på en trerätters. Det blir nog trevligt! Ja just det, höll på glömma, jag fyller ju faktiskt år oxå så det kanske blir lite kalas. Sen har vi en del eventuella planer som är beroende av vädret så vi får se vad som händer. En del säger att det ska bli plusgrader och regn. Hoppas verkligen inte det!!!

Vad pysslar ni med den kommande helgen?


...riduppvisning. Jag kan lova att den här hästen är mycket väl omhändertagen!!! En av favoriterna här hemma!


...visst är de söta de här små kycklingarna?


...massa lek ute i solen efter dagis!


...kolla in snömängden!!! Undrar om vi får en snöfri midsommar???? Det känns inte så i nuläget!

Mr pingel

Vad är det med barn och fjärrkontroller, toaborstar och dvd:er? Och för övrigt allt annat de inte får vara och pingla på! Känner de på sig att de inte får och därför bara måste???



Färdigjobbat

20 nattimmar på jobbet avklarat! Känns riktigt fint! Det har gått riktigt bra att hålla mig vaken de långa nattimmarna (visserligen med en sjuk överkonsution av kaffe) och även att sova på dagarna. Det var dock liiite jobbigt idag att stiga upp när jag kände att jag kunde ha sovit flera timmar till. Men men, jag måste ju kunna somna ikv!

Men det här med nattjobb kan ju inte vara särkilt nyttigt för kroppen. Jobba när man brukar sova och tvärtom. Ställa om kroppen på att vara vaken hela nätter och sedan vända tillbaka dygnsrytmen igen. Jag fattar inte hur en del orkar att jobba så här jämt!

Idag så blir det en lugn innedag. Vi har inte så mycket val då snön fullkomligt VRÄKER ner ute. Jimmy och Agnes tog precis skotern för att åka och kolla på hockeyn. Det går inte att köra bil på våran gård nu pga all snö :)! Själv så måste jag ta tag i ett mount everestberg av tvätt och sen blir det ett dubbelpass på gymmet. Skönt!

Hoppas ni haft en trevlig helg!


Jag har fått en ny variant på den här bilden där hon har lagt på lite skuggor. Blev faktiskt mycket bättre!!!


Hon har även fixat till orginalbilden lite. Jättenöjd!

Shopping

Rackarns vad snabbt den här dagen har gått! Jag bakade hela fm när Agnes var på dagis. Hann med en promme också innan det var dags för hämtning. Sen åkte jag och Sandra till stan med "storbrudarna" för lite shopping. Hem, slängde i oss lite käk och sedan iväg på klädparty. Phu!

Nu har jag faktiskt tänkt gå och lägga mig. Smarta jag har tagit på mig jobb hela helgen och det kan bli något tufft om jag ska upp före skammen med ungarna img och sedan jobba natt!


...ett av plaggen som jag shoppade till Manne. Visst är den tuff? Jag köpte faktiskt 3 plagg till honom!


Jag måste erkänna att jag börjar ändra min inställning till pojkkläder. Det finns ju hur mycket tufft som hellst! Iaf när man kommer upp i storlekar 86 och uppåt. Farligt farligt för ekonomin :)!


Förstoring?

Jag har länge tänkt förstora någon bild till Agnes rum. Jag har en bild som jag gillar väldigt mycket men där jag inte är så nöjd med ljuset och skuggorna som förstör lite. Ska jag förstora en bild så vill jag att den ska vara bra. Nu har jag fått redigeringshjälp av en tjej som är helt suveränt duktig på photoshop och så här blev resultatet...

Före:


Efter:


Visst blev den fin?

Snart 1 år

Idag så fick jag en kallelse till 1-årskontroll i brevlådan. Vadå, har vi en ettåring här hemma??? Jo faktiskt. Väldigt snart i alla fall. Igår blev Manne 11 månader. Elva månader, det är helt galet!


Våran fina prins!

Det har hänt otroligt mycket i hans utveckling mellan 10 och 11 månaders ålder. Han klappar händer och vinkar på kommando, ställer sig upp mot grejjer och går stappligt längs med. Orden börjar sakta men säkert formas och mamma säger han väldigt tydligt. Pappa säger han också ibland och hej har kommit ur hans mun vid något enstaka tillfälle. Första tanden har äntligen kommit fram och nr 2 är nog väldigt snart på g.

Så full av liv och ögon som fullkomligt utstrålar buuuus! Han är nästintill alltid glad och får ens sämsta dag att bli lättsam. Han sover som en gris på nätterna men har nu haft en period som han vaknat lite för tidigt för min smak :)! Verkar helt obekymrad och finner sig i det mesta.

Helt enkelt alldeles underbar♥!


Den lilla terroristen!

Tusen tack kära vädergudar!

Yeeees, en till dag med riktigt kanonväder!!!

Ska ut på långpromme nu och sen blir det grillning i Lundbäck. Nu finns det verkligen inte mycket att klaga på :)!


Korv & kanonväder!

Herreguuud vilket väder det har varit idag!!! Jag tror allvarligt att såna här dagar slår de bästa sommardagarna. Ja nästan iaf :)!

Vi var uppe med tuppen imorse. Igen! Jag hoppas verkligen inte att det här ska bli en vana för det känns INTE okej. Men en positiv sak med ett tidigt uppstigande är att man faktiskt hinner rätt så mycket...trots det zoombieliknande tillstånd jag befinner mig i de första morgontimmarna. Vi har spenderat nästan hela dagen ute. Spelat crocket(!), fotboll, åkt pulka o grillat korv. Solen gassade och kinderna var alldeles röda när vi kom in flera timmar senare.

Det är så galet mycket snö fortfarande så snödrivorna går ihop med hustaket. Vi åkte stjärtlapp från taknocken och hade skitkul.

Här kommer några bilder från våran härliga måndag...


Kladdiga morgongröten.


Den dagliga gåträningen.


Sååå skönt i solen!!!


På väg upp på taket.







Jag tog med mig kameran på gympan för att träna fota rörliga bilder men det hanns inte med att fota så mycket. Shit vad många barn det var där idag. Jag är ju van vid våran lilla, lilla grupp och nu var det kanske det tredubbla med barn. Men det är jättekul att så många vill vara med!



Vilken helg!

Den här helgen har varit helt kanon! Från början till slut!

I fredags efter utbildningen så åkte jag ner på stan för att shoppa lite. Och del blev en del happy shopping vilket alltid är trevligt! Sen gladde jag mig hela kvällen över Willys utröstning i Let´s dance. Det var inte ett program för tidigt minsann!

På lördag var det klädbytardagdax och försök till påskbilder på mina mer eller mindre omöjliga barn, phu! Att jag ens försöker!!! På em så portionerade jag ut ungarna till respektive barnvakter och begav mig till stan för att gå på en jättetrevlig 30-års fest. Hade skitkul! Avslutade natten med ett snabbt besök på lokalpubben som visade sig vara knökfull. Vilken kväll!!!

Idag så tackade jag min lyckliga stjärna att rödvins(och snapps)effekterna varit milda.
Ett s-t-r-å-l-a-n-d-e väder väntade nämligen ute! Vi packade snabbt ihop en ryggsäck med mat och drog ut med skotrarna på havet. Dagarna med sånt här kanonväder är verkligen ovärdeliga! Det blev ett par timmar ute i vårsolen innan vi begav oss hem igen. Och på hemvägen så lyckades jag köra FEL. Jag menar, det går i princip inte men jag lyckades. Sen blev det middag hos Sandra och co i Lundbäck. Älgfärsbiffar to kill for! Sandra kan det här med matlagning!

Nu är det sängläge som gäller. Våra små troll har ju kommit på tjusningen med att vakna på TOK för tidigt på mornarna så nu gäller det att försöka justera lite på ens egna dygnsrytm *mutter*!

Img kommer lite bilder, Påskbildsfotograferingen tog all min kraft på fotofronten så kameran har legat lite nere i helgen :)! Det tar på krafterna att fota sammarbetsovilliga barn!

Fredag

Vilken galen vecka det här har varit i veckan! Totalt raka motsatsen till den föregående veckan då jag var gräsänka och hade ensam hand om allt vad skötsel av barn och hem innebär. Den här veckan så har jag aldrig bytt en blöja, aldrig lagat en middag, aldrig satt igång en tvättmaskin, aldrig hängt eller vikt en tvätt, aldrig dammsugat, aldrig handlat och aldrig nattat barnen (ja bortsett från en kväll). Och vet ni, det har känts så himla lyxigt! Får man säga så??? Men det finns en nackdel...jag har knappt sett röken av barnen då jag kommit hem vid 17.30-tiden och de har lagt sig runt 19.

Jag kan inte säga annat än säga att Jimmy har skött sin hemmapapparoll utomordentligt. Nästan lite för bra. Han har utöver att tagit hand om barnen, skött matlagning, städ, tvätt(!!!) och byggnation av tvättstugan hunnit med att städa o röjja ur VARENDA skåp, låda och garderob i h-e-l-a huset och städat frysarna, kylen och ugnen! Efter veckans föreläsningar så kan jag bara konstatera att han måste lida av något maniskt tillstånd...eller ADHD-light ;)! Men jag klagar inte...jag får bara lite ångest över att han har gjort mer på hans pappalediga vecka än vad jag gjort på ett år som jag nu varit hemma!

Utbildningen har varit helt kanon men korvstoppning på hög nivå. Hjärnaktiviteten har varit på minus på kvällarna och jag minns inte sist jag varit så mentalt slut! Jag har dock känt mig pigg fysiskt så det har blivit en hel del träning i veckan vilket har känts sååå välbehövlligt efter allt stillasittande! Och det bör tilläggas att jag faktiskt kommit i säng runt 22 varje kväll vilket inte har hänt så länge jag kan minnas!!!

Jag har ingen bild att bjuda på idag men däremot lite skön fredagsmusik....



Hoppas ni får en skön helg!!!

Ombytta roller

Imorse så var det inte Jimmys utan min väckare som ringde. Den här veckan så är det nämligen han som har hemmabiten och jag jobbar. Eller går utbildning om jag ska vara helt korrekt :)! Må-fre kl 8-17 och jag är helt färdig redan efter första dagen! Hjärnan är inte van att jobba som den gjort idag :)))!

Efter hela förra veckans frånvaro av hjälp i hemmet så känns det faktiskt ganska skönt att komma ut på egen hand. Ta en liten paus från alla blöjbyten, matningar o nattningar och komma hem till ett dukat bord och städat hem. Vilken LYX! Men jag ska inte sticka under stolen med att jag saknar de små så otroligt mycket! Tur att utbildningen bara är en vecka!  

Jimmy var borta på jobb i fjällen hela förra veckan och kom hem igår kväll. Min vecka som solokvist började ju som ni vet allt annat än lysande med sjukdomar som bidrog till ett X antal svordomar över hans frånvaro. Men vad hjälper det att vara arg och frustrerad? Jobb är ju jobb och han kan ju inte stanna hemma bara för att jag känner mig krasslig. Att ro skeppet ensam hemma med två små går iaf betydligt bättre om man känner att krafterna o orken finns kan jag konstatera så här i efterhand!!!   

Nu ska jag försöka rycka upp mig så jag inte fastnar i det här tillståndet...

Lavli lördag

Idag så har vädret verkligen varit synkat med våra aktiviteter! Kanonfint hela förmiddagen som vi spenderade mot en solvägg i Lundbäck. Grillade lunch på mourrikan och bara mös i solen. Sen när vi åkte hem för att vila en stund inför kvällens middag i Byske så gick solen i moln och det började snöa. Helt perfekt!

Nu kollar jag, likt måååånga andra i landet, på mello. Men oj så många bra bidrag det var i år! Mina favoriter får nog bli Timotej, Anna och Darin. Vem hejjar/hejjade ni på? Hur det än slutar så vet vi ju alla hur morgondagens rubriker lyder...fel låt vann!


Lille herr buuuuuusManne...

Hejja Manne

10 1/2 månader gammal och inte en dag försent så dök den upp. DEN FÖRSTA GADDEN! Vi som nästan hade gett upp hoppet om att den någonsin skulle titta fram! 


...inte den bästa bilden men hur lätt är det att få med en några millimeters stor tand?

Vi har haft riktigt toppenväder idag! Solen har varit med hela dagen och det droppar massor från taken. Nu är det verkligen vår i luften!!! Det här är också första dagen på hela veckan som jag vaknat på morgonen och känt mig pigg :)! Det är nu, när energin och orken är tillbaka, som jag fattar hur sänkt jag varit de sista dagarna. Varenda blöjbyte har känts som värsta projektet . Visst är det typiskt att jag ska tajma in att bli krasslig precis när Jimmy börjar om att jobba efter 5 veckors ledighet!!!  


...mycket nöjd kille i pulkan under dagens promme.

Ikväll så väntar som vanligt Let´s dance. Åker inte Willy ut idag så tror jag banne mig att jag bojkottar programmet i fortsättningen!!! Jag och Agnes röstar på Claudia!

Bye bye sjuka dagar

Som pricken över i:et så toppade jag min förkylning med ett migränanfall idag. Det är ju så jag börjar undra vad jag gjort för ont?!!! Agnes är iaf tillbaks till normalstatus och dansade av glädje in på dagis idag. 

Jag känner mig oförskämt pigg ikväll och det är ju för tur det för jag börjar snart klättra på väggarna här hemma efter sista dagarnas isolering! Imorgon så blir det äntligen att bege sig ut bland folk och socialisera lite!


...kolla vilken fin bild som den här tjejen har gjort!!!

Award



TACK snälla Åsa, Caroline och Sandra för utmärkelsen och fina ord :)!

Så nu...

*länka personen som du fått den av

*berätta sju saker om dig själv

*välj sju bloggar som du vill ge den till

*länka till dem

*lämna en kommentar i deras blogg med information om att du har gett dem en award


Sju saker om mig...

Nu är det, pga att jag antagit denna två ggr tidigare, lite svårt att komma på 7 sanningar om mig som jag inte nämnt tidigare men jag ska göra ett försök.

1) Jag hade en kanin som hette Agnes när jag var liten.

2) När vi är inne på namn så kan jag berätta att jag nästan hoppades på att barn nr 1 skulle vara en flicka. Bara av den anledning att Jimmy vägrade gå med på något annat nämn än Manne om det visade sig vara en pojke!!! Drygt 2 år senare när namnet fått "sjunka in" lite så började jag gilla namnet. Väldigt mycket till och med! Tack o lov för det kan man väll lugnt säga så här i efterhand :)!

3) Jag svär tyvärr alldeles för mycket men försöker tänka på mina ordval i barnens närvaro. Det går väll si så där! Agnes har iaf inte anammat mina mindre bra ord vilket är ett plus :)!

4) Jag har katastrofalt dåligt mörkerseende vilket innebär att jag är en livsfara på vägarna när det är mörkt.

5) Försummade i princip hela första året på gymnasiet då skoltröttheten tog totalt överhand. Hämtade mig dock under de sista två åren i gymnasiet som tur var.

6) Jag har varit kopiöst mörkrädd. När vi bodde i Blekinge hade jag nästan aldrig uppe persiennerna när Jimmy var borta på övning. I Stockholm hade jag alltid med mig överfallslarm och en kniv som Jimmy gjort på slöjden när jag var ute ensam på kvällarna. Har övervunnit min rädsla nu och det är ju för tur med tanke på hur vi bor :)!

7) Jag lyckades med hjälp av ett säkert knep att ta mig in på krogen ett flertal gånger innan jag fyllt 18. 

Jag skickar inte vidare den till någon speciell utan låter er som känner er som vill ta den. Meddela mig gärna om ni gör det! 

Bättre och bättre dag för dag :)

Idag har statuset här hemma varit betydligt bättre. Jag tror att det är jag som känner av förkylningens sviter mest just nu. Jag har drabbats av hostan from hell och hostat konstant hela natten. När kl var 02.30 och jag fortfarande inte hade somnat så gav jag upp och gick ner för att kolla lite på tv. Näe, jag hade "inte alls" någon ångest över att jag skulle gå upp med ungarna på morgonen!!! Nu har jag ordnat en riktigt bra kraxmedicin som jag ska dopa mig med ikväll så jag får sova. Flera nätter utan sömn och att ta hand om två små rackarungar är ingen bra kombo!!!

Vi har spenderat hela förmiddagen ute idag. Så himla skönt efter all innetid!!! Vi skottade gården och hade picknick på renskinnet framför brasan. Sen har vi bakat bullar och varit och ätit hos mamma och pappa. Riktigt lyxigt att bli bortbjuden på middag en vardag. Sånt gillas!



...påsbus


...det blev en väldigt "avancerad" lunch :)


...men väldigt uppskattad!!!


...en himla massa bullar!

En ovanligt lugn tisdag

Hur kunde jag vara så korkad och tro att Agnes skulle klara sig från att bli sjuk när alla vi andra är/varit det??! Igår afton, blek som ett lakan, tempade hon dryga 38,5. Sena kvällen bjöd på hosthosthost, halsont, gråt och några spyor. Jag trodde faktiskt att detta skulle bli den första natten sedan hennes ankomst som hon skulle hålla oss vakna. För det har aldrig *pepparpeppar* hänt hittills. Men efter tolvsnåret så lugnade det sig och hon sov gott hela natten. Halleluja!!!

Dagen har varit väldigt oproduktiv! Vi har gjort precis vad samtliga här hemma orkat med. Typ ingenting! Jimmy har tutat i A att om man ser för mycket på tv så får man fyrkantiga ögon. Skulle detta ha stämt så har vi definitivt fått det idag för tvn har varit igång i stort sett hela dagen. Men det har jag inget dåligt samvete över!!! Jag fick mig iaf en promme mitt på dagen då mamma kom hit och barnvaktade de små. Skönt...även om inte orken var på topp!

Några pics från dagen... 


Den här rackarn kom igår kväll på det här med att ställa sig upp mot grejjer så nu görs det inte annat! När han väl kommit upp så är han så otroligt kaxig och tror att han klarar allt vilket har resulterat i ett X antal krascher under dagen. Hej hej blåmärke!



Klapp klapp...


Ingen dans idag men en himla massa sång :)!


Söta små!


Lite playdobak har hunnits med.


Traktor till pappa. Ni ser väll röken?


En liten tår efter en av alla krascher.


Får lite hjälp av syrran.

Nu ska jag njuta av lite barnfri tid. Min ork och energi tog slut vid sista barnets nattning! Har hyrt en film, the proposal, som får bli min tisdagsunderhållning!

Åsså lite självömkan...

Efter lördagens utedag så väntade en nästintill heldag inne på söndagen :(! En ofrivillig sådan kanske jag ska tillägga!

Jag ska berätta för er vad det jobbigaste med att ha småttingar är. Det är inte gråt, gnäll, tjat eller trotsperioder. Nej det är när man själv är sjuk och inte har orken att omsorga de små liven. Det finns ett scenario som är snäppet värre oxå. Det är när bägge är sjuka, alltså både jag och Jimpa. Så var det här hemma igår.

Och hade jag vetat att läget skulle vara som det blev igår så hade jag ALDRIG gått ut på trevligheter i lördags. A L D R I G!!! Men då visste vi inte att Jimmy skulle ligga helt utslagen och att jag också skulle känna av förkylningens sviter. Så efter på tok för lite sömn så tvingade jag mig upp före ottan med barnen igår morse. Hela dagen blev en lååååång väntan på kvällen, lugnet och soffläge. Eftersom jag var den piggare av oss två så fick jag ro skeppet här hemma med barnen och mat som skulle lagas. Tackar gudarna för nässpray och Ipren! Jippi ka ye!!!

Nåja, dagsformen är något bättre idag och vi har faktiskt spenderat ett par timmar ute i det fina vädret på förmiddagen. Det går åt rätt håll :)!



Något roligt i allt sjukdomselände är att jag helt oplanerat shoppat en ny mobil idag. Med inbyggd gps vilket passar fröken sämst lokalsinne alldeles förträffligt! 

En heldag UTE!

Vad skönt att det är fler än jag och mamma som inte hänger med i svängarna :)! Fast övervägande visste ju faktiskt vad det var! För er som fortfarande undrar vad jag syftade på med ICE kan klicka här. Himla fiffig grej!

Idag så är jag så in i nordens T-R-Ö-T-T!

Efter ett ca 2 timmars trapprace upp och ner sent i går kväll pga en tokhostande och gråtande pojke så tänkte jag att detta kommer inte att bli ngn rolig natt. Men efter jag sugit några liter snor med sugen, gett vatten och lite god omvårdnad så somnade han så sött i våran säng och sov hela natten. Ja iaf fram till strax efter kl 06.00 då han vaknade och tyckte det var skiiiitroligt att jag låg så nära. Sova var inte att tänka på för den alldeles för trötta mamman. Den morgonpigga pappan var inte till så stor hjälp då han spenderade natten på Piteå havsbad. Men efter 5 veckors sovmornar så kändes det inte mer än rätt att jag fick stiga upp och försöka se lite glad ut!

Dagen har varit helt amazing! Det strålande bra vädret håller i sig och vi har spenderat hela dagen ute, här hemma och i Lundbäck hos kusinerna. Skoterkörning, korvgrillning och massa lek. Det här vädret gör att den egentliga urusla dagsformen känns som ett minne blott :)!

Ikväll så blir det middag på Stengården för det kvinnliga folket och senare på kvällen pub. Det blir ju intressant att se hur mina knappt 5 timmars sömn och den sista veckans intensiva dagar går ihop med lite vin. Hör ni inte av mig på ett par dagar så sitter jag väll kvar på Stengården o sover!   

TREVLIG LÖRDAG....


Eftersom min kamera inte följde med idag så bjuder jag på en bild från Mannes dop förra sommaren som Ida har tagit.  


ICE???

Nu vill jag veta om det, enligt min syster, bara är jag och våran mamma som är helt bakom flötet!

Vet ni vad ice i telefonboken i mobilen innebär?

Svara enbart med ett ja eller nej och snälla, nu vill vi ha m å n g a svar!!!

Mindre smart drag

Idag så har vi haft den bästa dagen vädermässigt hittills denna vinter. STRÅLANDE solsken, helt vindstilla och bara någon ynka minusgrad. Och vad gör vi (jag och syster)...jo vi packar in en massa ungar i bilen och åker till äventyrsbadet i Piteå. Men vad har man för val när man dagen innan lovar ungarna, utan att kolla väderprognosen, att vi ska åka o bada??? Smart? Nej verkligen inte och det skar i hjärtat att sätta sig i bilen för en dag i-n-o-m-h-u-s!

Nåja, vi hade trots allt himla kul och misstaget lär inte upprepas igen!


(bild lånad från Piteå havsbad)

Sound of silence

Efter ett par dagars tystnad härinne så är jag tillbaks :)! Det har kommit en hel del emellan kan man väll säga. Först en överraskningsfest i lördags för Jerry som snart fyller 30 år. Jag lovar att jag har en hel del timmars förberedelser inför den festen och inte ett ord har jag kunnat yppa om den. Knivigt men jag tror att vi lyckades utan att jubilören hade en blekaste aning om vårat verk!

Sen i fredags så fick vi finbesök från Stockholm. De styrde kosan söderut igår efter 5 toppentrevliga dagar här. Tyvärr i avsaknad av govädret som vi hade önskat för veckan. Men bortsett från de snöiga och blåsiga dagarna så har vi haft super och Agnes grät av förtvivlan igår efter att hennes lekkompis åkt hem.  



Therese och Billy på festen i lördags



Frida med en av kvällens fyndigaste utklädnad (temat för kvällen var Jerry).





Sötaste Stockholmstjejjerna


Busbrudarna

Fler bilder kommer, senare, nu väntar solen på oss ute. Solen, skotern och kebab på mourrikan :)))! 

Ha en trevlig torsdag...

RSS 2.0