VAAAARMT...

Vilken hetta det har bjudits på i helgen! Kanske lite för varmt för min smak då svetten lackats även i skuggläge. Jag kan inte minnas när det var så här varmt i slutet av maj sist. Är det någon som vet vad termometern här uppe visat idag? Det måste ha varit närmare 30-strecket! Våra dagar har såklart spenderats ute....från morgon till kväll i dagarna två. Mycket bad, många glassar och glada miner kan väll sammanfatta helgen kort och gott.


...mommes trädgårdsmästare!


Söta sommarManne :)


...glass i stora lass!






...det var mycket nära att jag hade gjort som tjejerna när det var som varmast idag!!!






...Sandra och ett nyvaket charmtroll


Vad har ni haft för er denna härliga helg???

Sleeping Manne

Det sägs att barn nr 2 blir mindre dokumenterat än ettan. I mitt fall så stämmer det inte! Jag satt och sorterade lite bland mina bilder i kväll och insåg att jag nog till o med fotat mer nu än när Agnes var nyfödd. Massa, massa bilder på Manne som sover sig igenom sin första månad i livet :)!

...ZzzzzZzzZz

Det blir roligare, eller fram för allt mer variation på bilderna, när han blivit lite äldre o mer vaken och medveten om omvärlden. Idag så gav jag mig på ett försök att fota hans supergulliga leende när han var vaken men det var lättare sagt än gjort! Jag använde kameran på mobilen och precis när han smilar upp i världens leende så har jag fipplat bort kamerafunktionen....så j*vla typiskt!!!

Nu har vi avklarat våran andra dag (egentligen 3:e då han inte syntes till hemma på hela må) i hemmet utan sambo/pappa och det flyter på riktigt bra måste jag säga ;)! Jag känner mig bara lite låst på kvällarna då jag är förpassad till hemmet efter att jag lagt Agnes. Men men, då kanske jag kan ta mig an ngt av de tråkprojekt som jag så länge skjutit på. Alla håller sig iaf friska å glada som jag krävde inför hans bortavistelse och det är ju för himla bra!
 
Img så väntar dagisdag för Agnes och en stadstur för mig & Manne. Jag har några ärenden och lite shopping som måste betas av! Alltid trevligt med en tur på stan :)!

Slappardag

Onsdag och dagisdag. Jag passade på att göra absolut ingenting när Agnes var på dagis idag. En väldigt ovanlig syssla för att vara jag. Jätteskönt ska jag faktiskt erkänna! Sen att det var skitväder ute gjorde bara min sysslolösa dag ännu bättre :)! 

Shit vad det har blåst här i afton/kväll. Jag lär få leta min tvätt som hänger ute på torkvindan i grannbyn imorgon. Men som hundvakt så måste man ut för rastning oavsett väder så det var bara att klä på sig och bege sig ut i stormen. Som tur var så skyddade träden från den värsta blåsten så det var inte så hemskt som jag trodde det skulle vara. Faktiskt riktigt skönt att komma ut ett tag efter att ha varit inne nästintill hela dagen då regnet öste ner här på fm.   


...ryggan packad för en skogsutflykt!





...åsså några bilder till:


...stora tjejen!


...helt blöjfri (bortsett från nätterna) sen en bra tid tillbaka! Hon har varit jätteduktig!


...har lärt sig att göra en bandage som hon säger, haha!

Gräsänka

Ja då är man gräsänka igen! Långt före skammen imorse så kom en taxi o hämtade Jimmy. Denna gång så är det övning i södra delar av landet som gäller. En förberedande övning inför Afganistan var det visst. Den tuffaste övningen han varit på hittills enligt honom själv. Hualigen, må den hemska Afganistanresan aldrig bli av!!! 

Så nu är jag solokvist fram till torsdag nästa vecka och jag har gjort klart för samtliga i hushållet att hålla sig friska & vara glada fram tills dess :)! So far so good!

Igår så var jag med Manne till bvc för den sedvanliga besiktningen. Och hur glad jag än är över att hans kurvor får mvg av distriktsköterskan så skär det lite i hjärtat att han blir större. Jag vill ha min sista bebis liten mycket, mycket längre! Om man kunde frysa tiden så skulle jag göra det nu...utan att blinka! Spädbarnstiden är ju bara såååå mysig! Tog fram Agnes bvc-kort och hon var drygt 3 månader när hon var lika stor som Manne är nu. Han är bara 1 månad! Jag var tvungen att klä av honom idag och visa faster Sandra hans antydan till valkar på benen, haha :)!  


Morgonmys framför playhouse disney.

Party party!

I lördags så betades den andra 30-årsfesten inom 2 veckor av. Även denna var riktigt, riktigt trevlig och jag kan efter att ha varit nykter på två fester konstatera...det funkar minst lika bra med Ramlösa :)! Nästan i alla fall ;)! Den största vinsten med att hålla sig nykter är ju definitivt att slippa baksmällan. Nu har jag ju egentligen inget större val än att avstå alkoholhaltiga drycker eftersom jag ammar, det kan nog kanske bli ett vinglas eller två när lilleman blivit lite äldre! Trött som 17 var jag förstås igår då jag kom i säng efter klockan 3 och jag tackade gudarna att vi hade barnvakt till Agnes så vi kunde sova lääänge på söndagmorgon.


...den nyblivna 30-taggarn!


...kvällens duktiga värdinna Emma som hade fixat å ordnat allt jättebra!

Jag höll på att skratta ihjäl mig när vi skulle hem från festen. Svärmors Starlet som jag körde såg ut som värsta zigenarpacket när vi hade packat in alla grejer och människor i bilen. Det går inte att återfå på bild men det såg så sjukt roligt ut. Manne satt som en riktig kung i sin stol i framsätet medans de andra fick sitta på varandra :)!


En månad gammal Mannekorv!




Kristi flygare...

Gud vilken dålig koll jag har på dagarna nu när jag "bara" går hemma. Röd dag, vanlig dag...har ingen koll alls. Det som gör helgerna mer påtagliga är att Jimmy är hemma vilket han varit idag och därmed vet jag att detta är en röd dag :)! Jag minns detta syndrom tydligt även från den förra mammaledigheten. Irriterande värre!

Jag har varit tvungen att småle åt Jimmys otursförföljda dagar. Ibland undrar jag om det finns någon med mer otur. Bortsett från hans lillebror Jonny då. Igår när Jimmy kom hem från jobbet så svor han över massa saker som hade gått snett under dagen. Pricken över i:et var väll brevet från polisen som han upptäckte igår kväll där en fin fortkörningsböter på 1500 och en bild tagen med en av landets miljoner vägkameror låg. Det var dock inte Jimmy på fotot utan en kille i samma ålder och med ett inte helt olikt utseende. Vi förstod på en gång vad det rörde sig om men nu gäller det bara att försöka reda ut röran. För Jimmy har redan en p-bot i år och efter tre så ryker körkortet. Att ha två på nacken kan vara nog så spännande :)!

Under dagens kvällspromme så gjorde vi ett stopp hos fåren. Ett lika uppskattat stopp som alltid. Iaf om man frågar Agnes! Kvällens väder var nästan lika ljuvligt som gårkvällens så det var bara att bege sig ut på byns skogsvägar. Lovely!





Kvällssanering av en mycket skitig unge...

Onsdag

Idag så har jag varit och kollat på ett helt underbart uppträdande. De äldre småttingarna från två dagis var och sjöng på ett äldreboende i byn och det fick såklart inte missas. Det var så härligt att se alla gamlingar sitta och göra rörelserna till imse vimse spindel :)!


Ikväll så åkte Jimmy & Agnes ut med båten och fiskade. Jag blev tillfrågad att följa med, vilket självklart lockade. Men att få vara lite själv lockade faktiskt ännu mera denna underbara onsdagskväll. Så jag gick ut på en lång-långpromme i kvällssolen. Jag & lilleman. Jag var ute i långt över en timme och hade kunnat vara ute mycket längre om det inte vore för att "plikter" i hemmet väntade. Det är SÅÅÅÅ obeskrivligt HÄRLIGT att äntligen kunna röra på sig som vanligt! Gud vad jag saknat att kunna promenera!!!  


Underbara försommarkväll!!!


En däckad liten nallebjörn i vagnen!


Våran nya tillfälliga inneboende.


Storasyster & skalle-Per!

Syster på besök

Som rubriken lyder så är storasyster på en blixtvisit i de nordligare delarna av landet. Mycket trevligt då det inte händer allt för ofta! Igår så följde jag med som shoppingsällskap då den norrländska shoppingen verkar väga tyngre än shoppingen i Stockholm :)! Fast så var det även när jag bodde söderut...fyndade mest de gånger jag åkte "hem" till Ske-å. Märkligt! Men igår så var det jag som stod för mest shoppinglycka. Handlade bl a skor till mig själv och såklart en del barnkläder. Shoppingglädjen tog dock slut när jag fick ett samtal av Jimpa som bad mig åka förbi gummiverkstan och betala två nya däck till min bil för över 2000 kr!!! Jag HATAR oförutsedda utgifter...speciellt när det är till tråkgrejer!!!


Matpaus under shoppingen.


Manne får sig en tvätt av kusin Jerry!


Dagens besök på 4H.






Jag bjöd släkten på middag ikväll. Chillilaxen...mums! 


Tre generationer...min mormor, mamma & lillkorven.


De små fick sitta vid barnbordet ;)!

Therése hade med sig jättefina presenter till bägge barnen. Allt det här fick Manne:


Han fick även dessa supercoola badbyxor. Kanske behöver jobba lite på hullet innan sommaren bara, haha.


Agnes fick en väska med massa Hello Kittyprylar att stoppa i. Lyckan var total och denna väska har fröken knappt släppt sen igår...inte ens när hon skulle sova! En underbart söt sommarklänning fick hon oxå. Måste fota henne i den senare så ni får se!

Nu är det bingen som gäller här! Ska bara ge Mannegubben mat en sista gång ikv och hoppas på att han sover hela natten som han faktiskt gjorde igår, HALLELUJA!

Helgen i bilder


...vedkluvning & stapling till f*rbannelse!


...sjösättning av båten och årets första båttur . Härligt, härligt! Nu känns det verkligen som att sommaren är NÄRA!


...Manne har sovit sig igenom ytterliggare en helg. Denna gång i vagn vilket verkade uppskattas då sovmaratonpass avverkades i den!

Lördagkväll och en sjukt rolig countryfest för en nybliven 30-åring...Marie!



...jag klarade mig inte undan från lekarna. Vi skulle se vem av oss 3 tjejer som klarade av att stoppa in flest marshmallows i munnen och fortfarande kunna prata. Jag blev totalt utklassad!!!


...jag gav upp efter endast 5 stycken!!! Då trodde jag att jag skulle spy!


...Marie kammade inte helt otippat hem vinsten med fler än dubbelt(!) så många som vad jag klarade. Liiiite bittert!


...Coolaste hatten med RIKTIGA tänder! Men det var lite mer crocodile dundestuk på den än country :)!


...Sara & Manne!  

Skön söndag med sovmorgon, sol och grillning hos Frida & Lourens.



...söta Konrad.


...Agnes gillade deras härliga solstol. Det gjorde även jag :)!


...var under min prommenix från Byske ikv tvungen att dokumentera att vi inte har helt snöfritt ännu. Helt galet!

Det var den helgen! En BRA helg som jag hoppas att ni också har haft!

En till härlig dag!

De goda dagarna avlöser verkligen varandra nu. Annat var det för en månad sedan då de bra dagarna var få, knappt några, jämfört med de dåliga. Tänk så mycket både mer ork och energi kombinerat med finfint vår/sommarväder kan göra för måendet! Att sedan ha en något så när human kroppshydda & inga sammandragningar gör ju sitt oxå. Jag kan ju röra mig obehindrat nu och gudarna ska veta hur länge jag längtat efter det!!!
 
Idag har det blivit en heldag ute i solen. Först med brudar på lunchbesök här hemma och sen grillning hos Sandra i Lundbäck. Jimmy landade med helikoptern på Sandras tomt till tre småtjejers förtjusning. Ja även Thällos (Sandras hund) som höll på bli ett offer under helikoptern.

En hel dag ute tar på. Ni ser ju själva...


Härliga dagar

Idag så blev det lite senare dagislämning än vanligt. Jimmy åkte iväg på övning i morse och blev hämtad av helikopter på hemmaplan. Jag tänkte att det kan nog vara en hit för lillfröken att få se och det lovade jag att det var!!! Supernöjd var bara förnamnet på vad hon var!




Jag passade på att åka in till stan och dejta Sarah och Jenny idag på fm efter jag lämnat Agnes på dagis. Det är rätt skönt att komma ut och se något annat än Byske och Båtviks vyer utimellan :)! Få min stadsdos påfylld och shoppingbegäret stillat för ett tag. Fast shopping blev det inte så mycket av idag...en ny solhatt till Agnes och en filt till Manne. Filtar GÅR ÅT här hemma kan jag lova!!! Spynisse förbrukar dem på löpande band!

Gårdagen spenderades i Lundbäck. Fint väder, god lunch och barn som lekte hur bra som hellst i solen (och mammor som satt med kaffekopp mot solväggen). Härligt, härligt! Avslutade dagen med middag hos svärmora. Nej...jag klagar inte över att vara föräldraledig :)!

Jag och minstingen hade ju även en träff med distriktsköterskan igår. Det var inga tvivel på att vi skulle få starkare behandling så nu är det pensling av lila som gäller. Hoppas verkligen att det blir bättre snart. Både på honom och mig! En vikt och längd togs oxå och lilleman ökar finfint på bägge delarna. Skönt det iaf!

Måste visa två traderaplagg som jag tänker kamma hem...


Storlek 62, förhoppningsvis perfekt till sommaren!


Storlek 68, till hösten. Älskar färgen!

Detta köptes förra veckan:


En förgasare till Crescenten som Jimmy håller på att fixa iordning till mig. Tradera har nu ALLT!


Jeansklänning från pop till Agnes. 

Torsk på tallin

En av fröknarna på Agnes dagis frågade mig i fredags hur livet med ny bebis går. Lite för bra för att vara sant blev mitt svar. För allting har verkligen fungerat över förväntan. Speciellt amningen som jag oroat mig lite över då amningen med Agnes inte var någon hit. Sen att lilleman sköter sig exemplariskt natt som dag är ju en fantastisk bonus. Men även solen har fläckar. I helgen så upptäckte jag att Mannes lilla tunga började ändra kulör. F*n tänkte jag på en gång då jag förstod vad som var på g....svamph*lvetet som även Agnes hade som pytteliten. Den gången så satte det sig även på mina bröst vilket bidrog till en sjujävulskt smärta varje gång hon skulle äta. Jepp, så blev den den här gången oxå! Dock i något lindrigare grad men ajajaj så ont jag har. 

Så nu kureras det ordentligt. Baddning av Ramlösa på både mig och på lillemans tunga var o varannan minut. Imorgon har vi ett besök på vc inplanerat för att se om starkare medikament behövs. 

I afton så har jag varit flitig med videokameran. Agnes har suttit i soffan med Manne i knät och sjungit låt efter låt för honom och strykit honom på kinden. Så sött så man bara kan dö! 
 



Syskonen Dahlberg

Det är många som har kommenterat att Manne är så kopiöst lik Agnes när hon var nyfödd. Jag vet inte själv vad jag ska säga i frågan. Visst finns det likheter, absolut! Men i vissa stunder kan jag tycka att de är så väldigt olika oxå. Fast det är ju inte samma barn heller :)!  

Sandra tyckte jag skulle lägga upp bilder på dem bägge i ung samma ålder. Så här kommer dom, storasyster och lillebror Dahlberg...







Vad tycker ni???

Lugn å skön helg!

Ja då var även den här helgen slut! Vi har haft en riktigt lugn helg med minimalt på schemat. Riktigt skönt faktiskt! Sådana helger behövs utimellan.

Gårdagens tråkväder lockade inte till mycket aktivitet. Fick lite nytto/tråkgöra gjort här hemma. Jonny & Martina förbi på kvällen och två filmer betades av.

Dagen har bjudit på några solglimtar och vi har både hunnit med picknick på ballkongen och fika i solen på altanen mellan städ, tvätt, disk & bakning. I afton så packade vi in hela familjen i fårrden och åkte och våldgästade Fia med familj. Agnes har pratat så länge om att åka till "Fasse", deras -06:a, och leka så nu fick hon sin Fassedos för ett tag frammåt!

Manne har premiärsuttit babysittern och betyget var mycket nöjd farbror! Agnes gallskrek så fort vi satte henne i  babysittern som liten och satt nog inte där mer än två gånger. Det känns bra att kunna variera läge på lillkorven så han slipper ligga platt som en pannkaka 24 timmar om dygnet :).


Besök av kusin Valdermar. Sex månadersbebis vs 3 veckorsbebis :)!

...och helt plötsligt så kändes Manne som minimal!

Vaken(!) Mannekorv...



En omtänksam storasyster har bäddat om lillebror!


Inte prinsessan på ärten, snarare prinsen på banankartonger. Där hamnar man när storasystern inte låter en vara ifred när man ska sova!


Agnes har hjälpt till att plantera lite blomster...


Hoppas att ni oxå haft en skön helg!

Stillat shoppingsug

Idag så har Manne varit på (läs: sovit sig igenom) sin första riktiga shoppingtur. Det måste ju börjas i tid ;)!

Jag kan än en gång konstatera att shoppingkontot definitivt inte kommer att bli lika hårt belastat med en liten grabb att handla till. Guuuud vilket bedrövligt utbud på pojkkläder det är i affärerna. Fast nu kanske man bara köper det mest nödvändiga kläderna och inte en hel massa bara för att de är fina...som det lätt kan bli när man handlar till tjejer ;)!

Några av plaggen som inhandlades...

...Jag kunde inte hålla mig från att köpa de tuffa jeanshortsen. Inte de bruna shortsen heller som blir perfekt till sommaren! Pojksommarkläder är något som verkligen behövs då jag inte så gärna tar på honom Agnes gamla klänningar :)!

Jag passade även på att fylla på min garderob lite. Det är mycket roligare att handla kläder nu när magen (innehållet iaf) är borta. Efter min stora garderobsutrensning så insåg jag att sommargarderoben behöver fyllas på!

Ikväll så blir det HOCKEY! Kvällens match får inte missas!!!

Vad gör ni denna fredagskväll?

God natt min skatt...


Självklart så skulle lillebror få höra en saga innan läggdax...



Mina fina...


Strukturerat kaos

Igår så påbörjade jag ett projekt som jag verkligen inte sett fram emot. Jag pratar om en biiiig utrensning av barnkläder. Jag har ju inte kunnat ta tag i det tidigare då jag ville avvakta och se om vi skulle få en pojke eller flicka. Nu när flickkläderna inte kommer att användas igen så var det bara att ta tag i de stora kartongerna som stått och väntat.

Jag har ju länge hävdat att jag köpt mycket könsneutralt till Agnes bara för att kläderna ska kunna ärvas en vacker dag om det kommer en kille till familjen. Men det fick jag äta upp idag för det var såååå mycket tjejkläder och väldigt lite till lille Manne.

Nu sorterades alla kläder i nya kartonger märkta med traderasäljes-slängas-Agnes sparas-Manne-klädbytardagsäljes-Astrid-sockar/mössor/vantar. O my good vad skönt att ha detta gjort!!! Passade även på att fota lite traderaförsäljningar när jag var igång.


Manne myspropp

Det är då ingen tvekan om att vi fått oss en liten myspropp. Lille Manne sover, äter, skiter och sover ännu mera...och lite till! Han verkar jättenöjd med livet! Jag och Jimmy konstaterade innan han kom att vi inte kunde tänka oss en snällare bebis än vad Agnes var som nyfödd men jag tror att Manne slår henne. Må nu detta hålla i sig!!!

Igår så var det dags för besiktning. Distriktsköterskan var på hembesök med vågen i högsta hugg. Lilleman hade ökat ett halvt kilo sen drygt en vecka tillbaks så det är ingen tvekan om att han får i sig vad han behöver. Ibland undrar jag hur de små liven överhuvudtaget tar upp någon mat då det känns som allt bara rinner igenom och hamnar i blöjan.

Idag har Jimmy börjat om att jobba så mina goda dagar är slut. Nu är det bara att stiga upp på morgonen och försöka få in bra rutiner med två barn i hemmet :)! Jimmy har skämt bort oss i knappt 2 veckor och stigit upp med Agnes varje morgon och gjort frukost. Morgondagens dagislämning blir mest spännande att se hur jag lyckas få oss iväg i tid.   






Vintern rasat...

Stockholmsbesök-grillning-majbrasa-badtunna-film-god mat-bastu-lek-bråk-skratt-gråt-ännu mer god mat-3-års trots-bara småben-linne i solen-promenader i det fina vårvädret...en kort sammanfattning av den gångna härliga valborgshelgen.

Lite bilder från de sista dagarna...


Stora tjejer sköter liten gosse.


Lilly kommer att bli en jätteduktig storasyster när deras bebis kommer.


Halsbandstillverkning


Linda & Manne


Byns bedrövliga majbrasa som inte ville brinna upp det här året heller!


Korvgrillning är ett måste på valborgs!


Systrarna Molin.


2009 års trehjulingspremiär.


Sötaste 1-åringarna!


Hand i hand.




Att hoppa studsmatta är KUUUUUUL!


Anja är definitivt inte rädd för att få skum i ansiktet.


Så här såg det ut efter att Stockholmsgänget lämnat oss igår. En totalt utslagen prinsessa knoppade in redan vid kl 18 och sov i nästan 15(!) timmar.


Mannekorven får sig ett bad.


...jäsning på skötbordet efteråt.


...finaste lillkillen :)!

RSS 2.0