Receptet med stort R

Jag tänkte att jag skulle ge mig på att förklara receptet på firren som jag gjorde ikväll.
Grejjen är att jag har egentligen inget recept jag går efter utan jag kör "på känn" efter de ungefärliga instruktioner som jag fått av en gammal arbetskompis.

Jag har köpt en laxsida varje gång jag gör denna chillifirre men skulle tro att det funkar lika bra med fileér.

Blanda ihop:
ca 1 dl het chilisås (det MÅSTE vara den heta varianten)
1 msk flytande margarin
1-2 vitlöksklyftor (beroende på hur mkt vitlök man gillar)
salt och peppar

Bre denna smet över firren. Gärna ett par timmar innan gräddning så den hinner dra in ordentligt. Bre ett lagomt tjockt lager, så det täcker men inte är så tjockt.

Grädda i mitten av ugnen (200 grader) i dryga 20 minuter.

Till firren så gör jag en kall sås:
En stor burk lätt creme fraiche
ung 1/2 burk stenbitsrom
Dill (hellst färsk men det funkar med fryst)
Gräslök (samma som ovan)
En klick majonnäs
En hackad rödlök
Peppar

Åsså en god sallad och pressad potatis till!
Jag LOVAR att det går inte att misslyckas!


Bästaste fredagen

Jeeeesus christ vilket väder jag möttes av idag när jag vaknade. En STOR sol och bara två minusgrader, halleluja. Tänk att vädergudarna var med mig på min lediga dag! Stoppade i mig och Agnes lite frulle och sedan begav vi oss snabbt till Byske för att möta upp några fler som var sugna på en fm ute i solskenet. Det blev stekt kebab i mourrikan och första parkett till den finaste utsikten, havets vidder! Det enda som grämde mig var att kameran var hemma på laddning. Tänk vilka otroligt fina bilder jag kunnat få idag *river mitt hår, svär å gråter*!

Ikväll så har jag bjudit hem svärmor med karl och Sandra med döttrar på middag. Jag ska göra min älsklingsfirre med het chilli och vitlök. Den går inte av för hackor!

Önskar alla en trevlig helg! Förhoppningsvis trevligare än min som ska spenderas inom låsta dörrar (u know where). Det känns liiiite surt att måsta jobba 2 helger i sträck. Denna helg skulle jag egentligen ha varit 4-dagarsledig men ska jobba för en kollega som är i Åre. Vad gör man inte för sina arbetskamrater?


tjing tjing


Lättlurad

I dagarna så fick jag hem ett brev från en postorderfirma som grattade i förskott på födelsedagen och bifogade ett presentkort på 200 kronor. Jamen perfa tänkte jag och klickade ganska snart hem några toppar & tunikor/klänningar. Sen, i efterhand, så började jag fundera lite och måste faktiskt säga att det är ett riktigt smart drag av dem att göra så här. Jag menar, jag hade aldrig beställt av dem om inte presentkortet kommit. Sen så är det säkert väldigt sällan som folk som får detta erbjudande bara beställer för presentskortet värde utan för ännu mer när de liks beställer. Som sagt...ett smart drag som iaf lurade mig ;)!

Nåja, min garderob är i stort behov av sommarkläder (å höst- å vår- å vinterkläder) så det var inte helt fel ändå!

Detta är ett av de plagg som jag beställde: 

Lamm smakar som kofta...

...är inte sant!
 Lamm är jäkligt gott!

Idag, en helt vanlig onsdagskväll, så lyxade vi till det med lammstek till middag. De ni! Egentligen var det så att jag hade tänkt bjuda på den när vi hade främmande i måndags men pga aningens för lite tid så blev det "bara" en porterstek. Hade tänkt bjuda på både och. Hur som hellst så var jag ju tvungen att tillaga den upptinade steken så jag förberedde den igår. Gudarns tider så mumsig den blev, tom Agnes som kinkar med maten till & från åt som hon inte sett mat förut! Sånt gillas!
Till efterrätt för den minsta medlemmen i huset blev det en av favvisarna-blåbär:

Jag var och hämtade ut ett paket med kameragrejjer idag som jag beställt. Tråkiga men ack så nödvändiga grejjer. Det blev bl a ett extrabatteri, uv-skydd och filter till bägge objektiven samt en härlig faktura på 700 kr (blä)! Jag får vänta lite med att köpa batterigreppet och stativet tror jag. Hade tänkt ha råd med lite vårkläder denna månad oxå ;)! 

Ikväll blir det en "tidig" kväll för trötta ögon. Ja allt är relativt när man är en nattuggla. Att lägga sig runt 23-tiden är tidigt för mig som gärna och alltför ofta är uppe seeeeent på nätterna!

Önsketänkande

Tänk om man fick välja vilka dagar man skulle jobba & inte. Då skulle jag jobba de dagar då vädret suger och va ledig de strålande fina vårvinterdagarna som är de överlägset bästa dagarna på hela året. Fast mina jobbdagar skulle med andra ord inte bli så många för vi har verkligen haft fina dagar sista tiden. Idag var en sådan dag...solen sken för fullt och det var helt vindstilla. Jag & A passade på att vara ute hela förmiddagen innan det var dax för dagis för hennes del & jobb för min del! Det sved ända in i ryggmärgen att måsta åka iväg hemifrån!
JAG VILL OXÅ HA PÅSKLOV!!!

image591

Fullspäckad helg

Ja under dessa påskdagar så har de lediga stunderna varit få. Vi har bland annat hunnit med två middagsbjudningar här hemma, bortbjudna på två middagar och en lunch, många underbara timmar ute på isen, härliga promenader, en och annan bira, spel i form av buzz, guitar hero (me sucks ordentligt!!!), melodifestivalen på dvd & pictionary och sist och det minst roliga så avverkade ju jag 17 timmar inom låsta dörrar - på jobbet alltså. Kan ändå inte annat än säga att helgen har varit helt kanon!

Men img så är det vardag igen och jobbet väntar. Jag skulle egentligen ha haft en govecka denna vecka med jobb endast ti, ons och torsdag men jag ska jobba hela helgen åt en kollega som behövde ha ledigt. Så var det med den fina veckan :(!

Här kommer några bilder från helgen:

...inget napp på hela helgen (eller ska jag skriva vintern kanske)

...mååånga goda korvar har det ätits!

image585
Anja på isen


...läsfarbrorn!

image589

HOPPAS ATT NI OXÅ HAR HAFT EN RIKTIGT TREVLIG PÅSK!!!

Påskafton på psyk :(

Jag var INTE sugen på att jobba denna kväll!!! Jag vill vara hemma, äta gott och njuta av ledigheten som alla andra gör! *surar å muttrar*

image578
Slänger in en bild på vårat lilla gull. Kolla skärpan med nyobjektivet....jag är så jävulusiskt nöjd med det!

Jag har fotat en hel del i helgen (nähe?) men sitter på jobbet så de bilderna lägger jag ut senare i helgen.

Bilder på påskkärringar modell 1-2 år

Det blev ingen kvast utan en innebandyklubba. Det blev heller inga röda kinder för de hade bara kladdats ut. Men det blev en jäkligt söt liten påskkärring ändå!

image572



Åsså söta Anja...
image575

Och dem bägge (vilket INTE var det lättaste att fota!!!):
image577

Ikväll så har vi varit hos Frida & Lourens -trevligt trevligt- och käkat en kanongod laxsoppa! Varför gör man inte soppa oftare? Det är ju så himlarns gott!!! Nu är det snart bingtjänst här hemma men innan jag lägger mig så har jag lovat Jimpa att gå ut och fota kvällens maffiga fullmåne. Han tror det kan bli grymma bilder om jag ställer mig under våran tall så lite av grenarna syns mot månen. Grannarna (ålder 80+ som förhoppningsvis sovit sedan 19) lär väll inte tro att jag är riktigt klok om de skulle se mig ;)! Men jag ska göra ett försök få se om J har rätt!


Påskkärringar å karra

image567

Jag hörde på radion idag att under denna helg så äts det godis motsvarande TRE KAKNÄSTORN i Sverige (=2 000 ton)!!! Helt galet!! Ingen annan helg på året smaskas det så mycket karra som just denna.
Ja, jag ska inte sticka under stolen med att jag säkerligen kommer att bidra till den stora konsumtionen för det har nu inhanlats snask till förbannelse på jobbet! Och det är just på jobbet som jag kommer att tillbringa större delen av påskhelgen :(! 

Jag ska åka & shoppa ett påskägg till lilla A på väg hem från jobbet idag. Sitter och funderar på vad jag ska fylla det med. Självklart så blir det lite karra men eftersom vi fortfarande är rätt så restriktiva med slisk så jag tänkte fylla upp med något mer oxå. Någon som har något bra förslag???

Vilken dag är det man ger påskägget egentligen?

image568

TREVLIG PÅSK PÅ ER!

Det var den sovmorgonen :(

Jag hade sett fram emot dagens sovmorgon. Var uppe seeeent igår för jag visste att vi inte skulle behöva stiga upp i ottan idag. Jomen tjena vad jag bedrog mig!!! Klockan 06.25 så hörde jag "mamma huvva, mamma huvva" från Agnes rum. NEEEEJ, inte nu!!! Bad tajming att gubba ner sig den tiden tyckte den j*vulskt trötta mamman som bara sovit knappt 5 timmar. Så det var bara att stiga upp och försöka se glad ut! Men jag fick faktiskt sova 1 1/2 timme till på soffan medans lilla A lekte för sig själv tack o lov.

Jag satt o kollade lite på klockor på nätet idag. Min klocka börjar sakta haverera och behöver bytas ut inom snar framtid. Det är inte lätt att hitta en snygg klocka! Jag vill ha en modell bredare och gärna en brun som min gamla. Det här är iaf en av dem som föll mig i smaken:

 
Jag tänkte faktiskt ge mig på en digital display denna gång få se vad jag tycker om det.

Nä nu väntar bingen, ska upp tidigt img (oxå)!
Natti natti!

Fler bilder

Jag hittade några fler bilder på syrrans blogg från i lördags:
image557
image558image559image560image563
Detta var hemma hos oss på söndagen.

image564
Lunch å presenter på Lanternan på söndagen. Här får jag mitt efterlängtade objektiv!!!

Nedan kommer några bilder från idag taget med det nya objektivet. Den största skillnaden från mitt gamla objektiv är att jag inte behöver stå precis mot motivet. På dessa bilder står jag väldigt långt ifrån. Det gamla objektivet har i princip noll zoom, något som jag verkligen saknat. Jag tror även att det nya objektivet gör sig bättre inomhus, t ex på dop o bröllop, där fotona med mitt gamla objektiv blivit jättemörka! Jag längtar till Konrads dop om drygt en vecka då jag får se om jag har rätt.  

image552
image553image554image555image556
image565

Det var synd att dagen var så grå och trist, det är roligare att fota i solljus. Men det lär komma sådana dagar o då jädrar är jag beredd med kameran i högsta hugg ;)!

HELT MÅLLÖS!!!

I lördags så fick jag mig ett minne för livet!

Hur jag än skriver och uttrycker mig så tror jag inte ni kan förstå hur SJUKT nöjd jag är med denna helg som varit. Det finns lixom inte ord för det!

Det var måååånga inblandade som medverkade till att helgen blev så lyckad som den blev...men med facit i hand så kan jag nog påstå att utan min underbara sambo och hans lika underbara syster Sandra så hade detta ALDRIG blivit så bra som det faktiskt blev! De har slitit som djur för att få allt att gå ihop.

För er som inte fattar ngt så pratar jag om min 30-årsfest som gick av stapeln i lördags. Min, Sarah och Jennys big 30-årspartaj!

Dagen i korta drag: 
Det hela började med att jag blev kidnappad av 2 maskerade män och tillsammans med Jenny & Sarah förd med ögonbindel till ett rum under ett berg där vi blev lämnade. Instruktionerna vi hittade var att vi med hjälp av färdmedlet i rummet (en gammal, skruttig, TUNGstyrd skoter och skoterpulka), en karta och diverse packning skulle ta oss till olika stationer. Det blev en BIG felkörning till att börja med så vårat söta kamerateam som följde med oss blev tvugna att styra om oss efter en halvtimmas irrande i skogen. Sen blev det lite utmaningar efter vägen, saker som skulle plockas upp, snowboardåkning, motorsågning, fiske av ytterliggare ledtrådar, lunch i strålande solsken, kaffe å fika på ett annat ställe och helikoptershow innan vi tjejer fick känna lugnet i bubbelpoolen i badhuset. Efter badet väntade pizza och sedan en helkväll på Byskes riviera, inte mindre än Lanternan. Där blev det lekar o dans till (för min del) klockan 3 då ögonen stod i kors av trötthet.

Jag är så j*vulskt glad över alla som kom och var med i lördags!!! Speciellt de långväga gästerna som inte visade sig vara så få! Jag hade aldrig i min vildaste fantasi trott att i princip ALLA sörlänningar (kompisar o släkt) skulle komma!!! Bara det känns som en av mina bästa födelsedagspresenter!!! Verkligen TACK!

Det här blev ju inget litet inlägg men det är svårt att komprimera när det är så många man vill tacka!
Även TUSEN TACK till:
Mamma som skötte Agnes och bakade bullar och tårta till alla!!!
Svärmor som gjorde pannkakor till förbannelse som alla fick till lunch på lördagen!!!
Grabbarna som bjöd på lunch på söndagen!!!
Alla norrlandsvänner som dök upp och förgyllde min dag under lördagen!!!
Jag vet fortfarande inte hur jag ska lyckas tacka Jimmy & Sandra ordentligt för ALLT de gjort! Får fundera lite!

Och som att inte hela den suveräna lördagen räckte! På söndagen så bjöd grabbarna alla på lunch på lanternan. Mamma kom med supergod tårta oxå! Sen fick jag något av släkten som jag faktiskt tyckte de kunnat låta bli att köpa men som jag förstås är så OBESKRIVLIGT GLAD över att få...ett zoomobjektiv!!! YES, YES, YES! Det är f*n inte klokt! Bara festen och att alla vänner kom kändes som en alldeles tillräcklig present! Jag vet faktiskt inte vad jag ska säga så nöjd är jag!!!! Stockholmarna hade även de köpt en present som gjorde mig alldeles rörd...ett halsband & örhängen av märket snö! De som redan hade lagt ut en mindre förmögenhet på resan upp och boende!!! Men TACK, TACK, TACK till er söta vänner! Det kommer att bli svårt att återgälda detta!

Här kommer lite bilder från dagen (hade ingen kamera på hela dagen så detta är lite lånade bilder):

...min snowboardåkning ;)
image527
Gammhärken som vi körde runt med i 5 timmar!

...grillning vid storsten!


...fiskade barnmatsburkar innehållande kartbitar som låg på botten.

...helikopter från Jimmys jobb som kom med spritleverans. Planerna var visst att vi brudar skulle bli uppvinschade i helikoptern men pga våran felkörning som bidrog till lite försening så hade inte helikoptern nog med bränsle för det.

...fick visa upp vad jag lärt mig under dagen!

image534
YES...har överlevt halva dagen nu!

...pizza på bianco!

image542
Osminkade Mickey mouse, Lucky Luuk och Pippi Långstrump!


...Snyggo Mickey :). Kände mig kanske inte så superhot i gravidbyxor (nej jag är inte gravid och nej jag fick inte välja klädsel själv!) men jag hade sjukt roligt och det känns som det viktigaste! Jag kan tillägga att jag hade lite aningar om att denna dag skulle komma så jag hade köpt sprillans nya partykläder å skor som låg så fint packade i en väska på ett gömt ställe här hemma. Det var inte på tal att jag skulle få ta med ngn packning på morgonen när jag blev hämtad. Jag fick åka iväg klädd i ett par sunkiga mjukbrallor som jag hade hela dagen, haha!



Jag ska lägga ut fler bilder när jag får Idas bilder som hon ska bränna åt mig. Så håll till godo!

Ni förstår att jag är mållös va?

Jag har förstås hunnit vara ute & fotat med mitt nya objektiv idag och kan inte annat än säga...FY FAN SÅ GRYMT!!! Kan lägga in några bilder här senare. Nu är det försöka röjja upp kaoset här hemma som gäller!

I´m back!

Efter noga övervägande fram å tillbaka, fram å tillbaka, fram å tillbaka så har jag iaf bestämt mig för att fortsätta skriva här ändå! Jag hade ju bestämt mig i fredags för att lägga ner sidan helt och jag var verkligen säker på min sak. Planen var att radera hela bloggen idag men jag känner att jag nog med all säkerhet kommer att ångra mig då jag faktiskt gillar att skriva så nu behåller jag den så får vi se hur det artar sig!

Det var inte något speciellt som gjorde att jag tog beslutet att lägga ner sidan utan jag kände mig bland annat bara allmänt less på alla som är in o läser men aldrig skriver! Jag ser ju hur många som är in här varje dag och om man ser hur många av det antalet som lämnar avtryck så kan man ju inte annat än beklaga!!! Ni som är duktiga på skriva här får absolut inte ta åt er...snarare tvärtom, I loooove u! Så nu får ni tjuvläsare ta & skärpa er ;)! Om inte så kommer jag att lösenordsskydda sidan.

Nu äre färdigbloggat!

Tänkte bara kika in och meddela att jag lägger ner den här sidan nu!

Jag kommer självklart att kika in på era bloggar (ni som har en) & kolla vad ni har för er!

TUSEN tack för alla ni som varit in här och följt min vardag och ännu mera tack till er som gett mig lite respons i form av kommentarer!

HA DET BÄST!!!
                                                                                    kramar från Johanna


En titt i arkivet

Har en superduper triiiist kväll här hemma i Båtvik! Jimpa jobbar kväll och tv-utbudet suger!!! Agnesgumsan sover sen kl 18. Tänker visa er några favvobilder som jag grävt fram. Fast mina absolut toppfavvisar inkuderar nakna barnrumpor eller barnkroppar så de spar jag på. Är väldigt restriktiv att inte lägga upp sådana bilder då man inte vet vilka pervon som surfar runt.

Att dessa bilder är några av mina favoriter är inte för att de kanske är de absolut finaste rent bildmässigt utan för att de/situationen kanske ger mig mkt minnen osv. Ni fattar vad jag menar va?

...underbar norrländsk vinter (knappast denna då) med skoter å korvgrillning!!!

...Anja, den absolut coolaste halvårsbebben!

...tycker de (sandra & Anja) blev så fina!

...Lillys första dopp i havet.

....Linda-Lillymys

...Agnes testar kusin Linas dockvagn

...världens sötaste (& säkert världens minsta) bebisfötter

...lite för trött Agnes vid matbordet hos min mormor, haha!

...min & Sandras SVETTIGA kamp att få ett någolunda okej foto till julkort på småbrudarna! Behöver jag tillägga att det var en mer eller mindre omöjlighet???

...en helt underbar dag i slutet på mars -07

...badlycka!!! Anjas första dopp i våran badtunna. Valborgs 2007.

...tittut!

image521image522
image523
image524image525

Nä nu blir det inga fler bilder. Bloggsidan bara hakar sig så jag ger upp. Det kanske kommer fler sen :)!

Natti natti från en som ska upp tidigt img!

Tryggare kan ingen vara

image505
 
Idag så har vi varit på en tillställning som jag länge bävat för. Nämligen vår älskade vän Annas begravning! Jag tror att det räcker med att jag skriver att det var en otrolig vacker gudstjänst med många, många tårar! Jag vill hoppas och tro att det här var sista gången jag är med på en kompis begravning!!!

Livet är inte rättvist och hade det funnits en gud som prästen så fint stod o bjäbbade om så hade inte Anna tagits ifrån oss! Det är min åsikt! 

Hur svårt kan det vara???

Herremingud så matt jag blir!!!

Jag har tidigare nämnt att jag & Jimpa ibland har en del svårigheter att enas när det gäller vissa saker (läs hem och val av inredning, färger mm). Han har en vilja som utan tvekan går till världshistorien. I de allra flesta fall så har det slutat med att jag viker mig bara för att jag VET att han inte viker en tum när han har bestämt sig. Men ibland är vi faktiskt helt överens. Bara ibland!

Så till fallet...valet av garderober. Denna fråga har grämt oss läääääänge nu. En välbehövlig & mycket efterlängtad möbel av oss bägge. Vi har diskuterat saken, lagt det på is, diskuterat, lagt det på is osv osv i hopp att den andra ska lägga sig. Problemet vi har är att J vill ha en viss modell och jag en annan, J vill ha ek och jag en vit, J vill ha vanliga dörrar medans jag vill ha skjutdörrar, J vill ha trälådor och jag trådbackar. Alltså, så oeniga man kan bli med andra ord! Big deal när det gäller en garberob tänker ni säkert men läget där den ska stå är lixom den mest centrala i hela huset vilket innebär att vi kommer att se den nästan vart vi än befinner oss i huset (betoning på nästan)! Så därför känns det som att valet ska kännas BRA. 

Nu är garderoberna iaf beställda och ni som kommer hit och ser dem kommer snabbt att fatta vem som fick sin vilja igenom (igen)! *morr*

Ska egentligen skriva ner på papper det J sa när beställningen var gjord--->Nästa grej får DU bestämma!  Jomen tjenare!

"Ja ja Eva, ja ja Eva"

Innan jag förstod vad ovanstående innebar! Agnes har gått och sjungit dessa strofer i flera dagar och plötsligt härom dagen så föll poletten ner. Det är ju "ja må han leva" som hon trallar på, haha!

I afton så har vi varit och firat Jerka som fyllt år. Sandra bjöd på hemmagjord, jättegod ärtsoppa....nammi! Väldigt uppskattat att bli bjuden på något som man aldrig gör själv! Ärtsoppa är en underskattad maträtt! Sen fick vi förstås tårta som även den var super!

Här kommer lite bilder från kalaset:



Status piggelin

...idag så är det någon som är betydligt piggare här hemma! Den matta, febriga och håglösa Agnes är förbytt mot sitt i princip vanliga jag. Skönt! Det röjjs på som aldrig förr så vi tog på ytterkläderna och gick ut en snabbis så gangstern fick rasa av sig lite energi. Det blev poppis!

Här kommer 2 skojsiga klipp som jag hittade på en annan blogg. Jag har sett bägge flera ggr & skrattar lika mycket varje gång jag ser dem!



Hilfe

Jag behöver tips på smarriga tårtor eller efterrättspajjer. Fyller ju år snart och då ska det bjudas på fika/tårta både på hemmaplan och på jobbet. Jag hade tänkt ge mig på att pröva ngt nytt men idétorkan råder så jag tar tacksamt emot tips från er!

Här är en chokladmarängtårta som jag är lite sugen på pröva. Den ser onekligen rätt så smarrig ut.
image492

När vi nu är inne på recept så ska ni få ett kanonrecept av mig på en chokladrulltårta m banan:

4 ägg

2 dl socker

1 dl potatismjöl

2 tsk bakpulver

3 msk kakao


Fyllning:

2 dl vispad grädde

2 mosade bananer

 

250 grader

Blanda mjöl, kakao å bakpulver i en bunke.

Vispa ägg å socker vitt å jättepösig i minst 3 minuter.

Rör försiktigt i mjölblandningen.

Grädda i nedre delen i ca 5 minuter - - - får iiinte brännas!

Strö socker på rulltårtan och vänd upp på ett nytt bakplåtspapper. Låt kallna!

Smeta på fyllningen och rulla ihop!

Vi gjorde den här på jobbet i helgen....jesus christ så mumsig!!!


Träningsabstinens

Trots att det bara är en vecka sedan jag tränade sist så känns det som evigheters evigheter sen. Jag var ju sjuk i början på förra veckan som ni minns och sedan tog det ytterliggare ett par dagar att återfå krafterna så då låg jag lågt med träningen veckan ut. Ikväll har jag iaf varit å spinnat och gud i tider så härligt det var! Spinning är verkligen ett pass som man kan köra helt slut på sig själv. Jag ska försöka komma iväg img, på onsdag och torsdag oxå men vi får se hur jag får ihop det då Jimpa jobbar mastodantpass denna vecka och jag är mkt själv.

En av låtarna som instruktören kör är denna goding (dock en lite upp-poppad version än denna). Det här var en av mina absoluta favvolåtar på gamla goa dagar. Jag minns hur vi körde den på varenda rast under en perion på gymnasiet. Lyssna å njuuuuut:



Ja idag så har vi haft en riktig mysbralledag här hemma. Agnes har inte varit på topp så från det vi steg upp och fram till lunch så har vi legat pall i soffan och varvat korta tupplurar med tittande på barnprogram. Så still som hon varit idag har jag nog aldrig sett henne! Sen efter lunch så sov hon vidare i sin vagn i nästan 5 timmar då jag fick väcka upp henne. I afton så hittade jag febertermometern som jag letat med ljus å lykta efter idag. Tempade henne trots att hon kändes betydligt mindre varm och den visade på 39,4 grader!!! Då undrar jag hur mkt hon hade tidigare idag då hon var lilla fröken kamin!!!

...mys med liten sjukling.

Lilla fröken blåmärke

Therése o Sandra påstår att Agnes kännetecken är ett blåmärke i pannan. Efter att ha suttit och sorterat lite i bilderna idag så kan jag faktiskt inte annat än hålla med! Här kommer några av alla de hundratals bilder på min lilla klumpeduns med som sagt, ett blåmärke i pannan:
image484image486
image485
image487
image488

Lite bilder

---> Glatt folk i baren

---> Singstarmatch. Vera vs Vegan (måste tilläggas att Vegan var GRYM)

---> Triss i muntra brudar

---> Sandra spöar Lisa i singstar! Eller var det kanske tvärtom???

Nu väntar en riktig govecka. Jag jobbar nämligen bara onsdag och fredag under veckan som kommer, ji haaa! Det ska bli så ruggigt skönt att få lite lediga dagar för att beta av lite grejjer som jag länge tänkt göra här hemma. Sen så får vi se om jag kan jobba på onsdag för lilla Agnesgumman är sjuk. Jag synar men hoppas att hon hinner repa sig tills dess. Ifall jag måste vara hemma med henne så blir det min första vab-dag sen hon började på dagis för snart 5 månader sedan!!! Jag hade trott att det skulle bli vab var o varannan vecka sen hon började där, men icke!

Nä nu väntar horisontalläge i soffan & lite slötittande på tv innan läggdax!
Ha d bäst kära vänner....

Händelserik lördag

Det var full huggning hela gårdagen. Jobb, hockey, schlager och singstar hanns med innan dagen var slut. Kvällen kom att bli väldigt händelserik med både mer och mindre roliga inslag (syftar bl a på ett tråkigt polisbesök i byagården). Trots mitt ynka intag av alkoholprocentig dryck så har jag lidit av världens skallebang idag...så otroligt trist! Jag menar att det hade känts mer befogat att känna sig bakis om jag tagit en riktig fylla men nu var ju inte läget så! Men kul hade vi iaf och då känns en redig huvudvärk mindre viktig! Det är bara att gilla läget :)!

Bilder från gårkvällen kommer senare, jag håller på att ladda batteriet!

Party party

Tjo flöjt :)

Ikväll så får jag äntligen va med! Jag pratar om pubkvällen i byagården! Har ju missat varendaste pubkväll sista tiden pga diverse anledningar. Så nu är det bara att ladda batterierna efter en "hård dag" på jobbet och förbereda sig på schlager och singstar!

Sarah m familj ska oxå komma och möta upp...kuuul!
Hoppas ni får en lika trevlig kväll som jag tänker ha!
image474

DIKTEN

För er sörlänningar som inte har våran dagstidning så tänkte jag visa er dikten som vi skrev till Annas dödsannons som publicerades i måndags. Vill bara förtydliga att vi var 10 tjejer som var med på annonsen vilket förklarar siffrorna i dikten.
 
Det såddes några frön,
ett frö för varje vän
Upp kom elva blommor,
men särskilt minns vi en
En ängel kom
från ingenstans
Plockade en blomma
och satte i sin krans
De tio blommorna
som kvar fick stå
Kommer nog aldrig
riktigt att förstå

Visst var den fin? Jag kan säga att hur overkligt det än kändes att dikta ihop den så var det om möjligt ännu mer overkligt att se alla annonser inkl denna i tidningen!!! Har nog inte fattat ännu!

Jobbhelg :(

Jobb-jobb-jobb! Det är vad jag har på schemat för denna helg! Det känns trist men mycket hellre jobb än att ligga sjuk som jag gjorde hela förra helgen!!! Jag får tänka på min kommande govecka med bara 2 dagars jobb!!!

Jag måste bara göra lite reklam för de bästa hudvårdsprodukterna som funnits på marknaden någonsin! Ldb silk...helt underbara och till vettiga priser dessutom! Jag har bara aldrig använt deras produkter tidigare då jag har tycker att de luktar så himlarns tråkigt men efter att ha prövat dessa nya godingar så känns det som att jag aldrig vill prova ngt annat! 
image470...feels like heaven, yummi!
 

TREVLIG HELG på er allihop!


Afghanistan or not?

image468
Förra våren så var det på tal att Jimmy skulle åka till Afghanistan och jobba. Detta blev till min stora lycka nedlagt då de verkade få tag på tillräckligt med folk. Nu är frågan uppe på tapeten igen och det verkar inte sämre än att det inte finns så stora valmöjligheter om man vill åka eller inte som det gavs vid förra tillfället. Nu är det mer att köpa läget som gäller! Det som går påverka är vilken period de vill åka. Så igår så satt vi och diskuterade när den perioden skulle vara av de alternativen som gavs. September-november 2009 kom vi iaf till slut fram till. Det är 1 1/2 år bort och jag kommer verkligen att hoppas på att planerna läggs ner igen som de gjordes förra gången!!!

Bedrövliga försvarsmakten!

Hårmode

Imorse när jag kollade mig i badrumsspegeln så höll jag på att baxna! Mitt ansiktes kulör flöt liksom in i den vita väggen bakom. Cheesus så blek jag är!!! Tror inte att mina sista 4 dagars hälsotillstånd har gjort mig mer färglad heller! Åtgärd måste vidtas så det fick bli ett akutbesök på suntan nu på aftonkvisten. För cirka 3 år sedan efter mitt sista besök där så bestämde jag mig att det inte ska solas något mer i solarium någonsin...men nöden har ingen lag! 

Men smarty glömde(!!!) att stänga av ansiktskanonen så nu har jag gått från blekast i byn till knallrödast! Jippi!

Måste visa senaste hårmodet. Frisyren kallas "lite-lätt-ojämn-page, ser-ut-att-blivit-klippt-av-ett-fyllo":

image467

Tur att en 1 1/2 åring inte är fåfängd!


Ok, jag erkänner...

...I like Biltema!

Ni som känner till Jimpas (inte allför stora) shoppingvanor vet att han är typ VIP på biltema medans jag har varit mer skeptisk till hans slaviska handlande där.

Nu, efter jag suttit och bläddrat i vårens katalog, så måste jag faktiskt krypa till korset och säga att jag hittade en del bra grejjer. Till riktigt vettiga priser dessutom!

(klicka på bilderna för att se dem större)
...en finfin väggklocka med inbyggd termometer. 139:-
...ljusstakar kan man aldrig få för många av! Endast 49:- för denna skönhet. Två av dessa skulle passa perfa på våran ännu oinköpta vita tv-bänk ;)!
...en röd liten racer till Agnes. 169:-. Måste bara undersöka lite närmare vad det är för kvalla på cykeln innan jag bestämmer mig om den hamnar på vill-ha-listan. Den var supersöt iaf!
...ynka 19 riksdaler för detta sandlåde/strandset.
...tror ni Agnes hade älskat denna eller??? Dock lite för saftig i pris, 1300:-, för en kul-att-ha-sak
...gåstavar för 130:-. Som det inte är teleskopfunktion (hata) på. Kanon!

Lite mindre självömkan och schlagerdans

Nu verkar det som att jag ser en ljusglimt på dessa eländiga j*vla dagar!!! Det känns som att det börjar gå åt rätt håll utan att gå in på alltför "smaskiga" detaljer. Jag är lite bitter för det sista jag hade i planer att ligga pall i soffan/sängen/va på toa på mina 4 lediga dagar! Att-göra-listan var lång och planerna många men summan av kardemumman är att listan vuxit och blivit megamärtalång! Nåja, det finns värre saker att ha ångest över!

Schlagern som jag missade fick jag se i repris på söndagen och måste bara säga...PERELLI*PERELLI*PERELLI!!!

Vi har en vinnare, en stjärna och ett givet bidrag till eurovision song contest!


Jag tyckte även att nordman hade en skön låt! Det var jag inte ensam om att tycka :)! Det var bara lite synd att jag inte hade kameran i närheten när hon gick loss och shakade ordenltligt. Här kommer iaf sluttampen på showen:
 

Å vad roligt!!!

Som att jag inte kände mig risig nog av influensan så åkte jag på magsjuka som pricken över i:et.

JAG SKA ALDRIG MER SÄGA "DET VAR LÄNGESEDAN JAG VAR SJUK"!!!

Denna dag har varit en låååång och plågsam väntan på att Jimmy ska komma hem o avlasta mig! Nu drar jag filten över huvudet och återkommer img med förhoppningsvis mer krafter!

I´m alive

Jag måste börja med att varna känsliga läsare! Det kan nog förekomma en och annan svordom i detta inlägg!

Dessa magiska piller har gjort att jag överlevt det senaste 1 1/2 dygnet:

Igår kl 11 så vaknade jag med den jävligaste av huvudvärkar. Just det, kom på hur mycket alkoholfritt som jag intagit kvällen innan. Typ ingenting vilket alltid innebär en överjävlig huvudvärk dagen efter. Gud så klantig man är! Huvudvärken klingade iaf av efter ett par timmar men en annan värk tilltog efterhand.....muskelvärk i varenda kroppsdel som kan benämnas som muskel! Sov vidare från 11 till 15-tiden men kände mig inte ett uns piggare efter "tuppluren".

Nu tilltog även ett annat symtom som gjorde att jag insåg att det är nog inte bara baksmälla som hägrar. Jag fick nämligen frossa och feber. Kul, kul, kul! Var inte så jättesugen på att tillbringa kvällen i soffan då vi hade så mkt kul på schemat för kvällen*SUUUUCK*. Men så fick det bli för jag kände mig som en trasa!

Min ambition att se schlagern igår slutade med att jag somnade kl 20.10 för att vakna 23.30 av att Jimmy kom hem. Även han hade börjat känna sig risig.

Fredagskvällen, the big party som jag hade längtat så länge efter, visade sig inte bli någon större succé tyvärr! Förfesten var jättetrevlig och middagen supergod men sen vet jag inte vad som hände! Kanske var det att 2/3 av festdeltagarna drog efter middagen? Det hade jag med gjort om det inte vore för att vi inte hade hämtning förrän efter 01-tiden. Timmarna till att hämtningen kom var nog det drygaste timmar som jag någonsin varit med om. Tror att jag redan på fredagskvällen började känna av den härliga åkomma som gör att jag ligger däck nu oxå bidrog till mitt sänkta partymood.

Hade ju tänkt fota den coola sminkningen som jag fick mig i fredags men det blev så j*kla tajt med tid efter den var klar så det var bara att hoppa in i bilen och dra in till stan. Det är kul att få en "riktig" sminkning när ens egna kunskaper i ämnet är mer eller mindre obefintliga! Färgerna gick i olika grönfärger och lite svart och jag blev jättenöjd. Det kändes bara lite ovant till en början då jag inte är van att ha så mkt färg i ansiktet. Och då höll hon ändå tonerna nere lite för att hon vet om att jag är dålig på att använda färgstarkt smink.

Nä så här i efterhand så kan jag nog dra slutsatsen att....jag hade hellre legat i soffan och sett Let´s dance i fredags!

RSS 2.0