Kort update från Stockholm...

Ja då har vi anlänt Stockholmo o fina vännerna på gräddhyllan! Vi kom hit i torsdags och stannar till söndag då vi styr kosan vidare till Jimmys bror.

Lilleman har åkt på sin första förkylning...olyckligtvis när vi är på bortaplan vilket känns mindre roligt! Men bortsett från det så har vi riktigt goda dagar med shopping, god mat & mycket bebismys. Vi känner lugnet, tar en kall öl på deras taverna på kvällarna o bara är. Sååå skönt! Och för alla ni som undrar så är deras lilla Ebba som väntat helt fantastisk. Lille Manne blev plötsligt väldigt stor i våra ögon :)! Bilder kommer senare...

Ikväll så vankas det visst kräftskiva :)!

MIN hobby

Ofta när jag och Jimmy pratar om att JAG skulle vilja göra något på egen hand, utanför hemmet, som han så ofta gör, så säger han "men då måste du ta och skaffa dig en hobby". Och hur sorgligt det än låter så stämmer det lite. Jimmy har ju sitt älskade garage där han skulle bo om han fick, jakt, FISKE, allt som rör motorer & renovering (om man nu kan kalla det för hobby) mm mm mm. Nu har jag ju tagit tag i lite blomprojekt här hemma men det tar ju inte så mkt tid, speciellt inte vintertid :)! Sen så gillar jag ju att motionera o träna samt matlagning o bakning, men jag har saknat något annat. Jag kan ju inte stå och laga mat och baka hela dagarna :)! Jag vill heller inte vara den som bara tar hand om tvätt-disk-städ & barnen hela hela tiden. Visst, nu när jag är mammaledig så är det ju självklart att jag tar den biten men jag behöver lite mer stimulans än så.

Så ikväll har jag anmält mig till en fotokurs som jag så länge velat gå. Hantering av kameran och allmän fototeknik. Jag har en jättebra kamera men känner att jag inte utnyttjar den till fullo pga av min okunskap i fotografering. Så nu j*klar ska fotofingrarna trimmas :)! Det här ska bli huuuur kul som hellst, eller hur Pia?

När jag anmälde mig så såg jag jättemånga andra kurser som lockade...ffa pärlsmycken men även spanska, salsa och photoshop. Men var sak har sin tid...första prio är fotografering!


...snart ska jag fota mina små gull om möjligt ännu mera :)!

Söt i massa gröt

Nu är första grötsmakningen gjord och att dömma av lillemans reaktioner så var det inte alltför illa :)! Han satt glatt och smaskade medans storasystern skottade in sked efter sked rågade med gröt. Ingen mjukstart här inte! Jag vet inte vem av oss tre som hade roligast.

...innan förödelsen! När vi var klara så var det gröt tamejfan ÖVERALLT
och sanering av bebis o närliggande ytor var oundvikligt!

Ikväll så har jag börjat lite smått att packa inför Stockholmstrippen på torsdag. Det är lite (läs MASSOR) mer grejer som ska med nu än innan vi hade barn och jag har en förmåga att vara väldigt omständig när det kommer till packning :)! Vanligtvis så brukar jag börja lååångt innan det är dax att åka så nu är jag riktigt sent ute för att vara jag. Det är mycket som ska med och jag är i vanlig ordning jättenojjig att jag ska glömma något viktigt.

Helgen

Så var snart min 4:e dag som gräsänka över. Och ja, vi har överlevde den här gången oxå...vilken tur :)!

Jag är fortfarande lite depp över tjejfesten som jag blev tvungen att ställa in i fredags. Vi får se om jag får till ett nytt datum i höst så det verkligen blir av. Vi har knappt setts ngt alla tjejerna under hela sommaren. Hur som hellst så blev jag inte helt själv på fredagskvällen som jag befarade för Sarah & Jenny kom förbi med sina kids så barnen fick rasa av sig lite. Agnes blev helt överlycklig när hon hörde att Einar skulle komma, de leker jättebra ihop. Så de lekte medans vi tryckte massa goa kräftor. Eller kräkor som Agnes sa :)! 

Sen så var det äntligen surströmmingsdax i byagården igår. Guuud vad denna ruttna fisk är god!!!  Jag åt tills det nästan rann ut ur öronen på mig. Strax innan 21 så tog jag kidsen o styrde kosan hem och missade därmed pubdelen. Så går det när man är solokvist med två barn och endast en barnvagn. Men det kändes helt okej, jag och Martina kollade på film hos oss istället.

Idag så blev vi bjudna till mamma o pappa på en helt suveränt god middag. Ja man kan inte annat än säga att det inte har gått ngn nöd på oss matmässigt denna helg iaf :)! Nu får vi se om Jimpa har någon smarrig fisk med sig imorgon när han kommer hem. Det vore ju inte helt fel!

Inte att förglömma så blev minstingen i huset 4 månader igår. Halleluja!

Det har verkligen hänt mycket i hans utveckling mellan 3 och 4 månader. Han har börjat vända sig från rygg till mage (med en liten arm i kläm varenda gång), han har börjat skratta så smått och han greppar medvetet efter saker som han kan ligga o inspektera läääänge. Han sover *pepparpeppar* fortfarande hela nätter och helammas *korsitaket* fortfarande. Gröten är dock inhandlad och vi ska snart börja introducera den lite smått.  



Home alone

Ja då är man gräsänka igen! Det känns som att Jimmys bortavistelser har varit många det sista halvåret. Övningar, fiskeresor, svensexor och gud vet allt har avlöst varandra på löpande band. Nu är det krokarna runt riksgränsen som gäller för honom tills på måndagskväll då han entrar hemmet i Båtvik igen. Det är den sämst tänkbara helgen att ha honom borta för img så hade jag styrt upp en tjejkväll med suring och bastuflotte med gammbrudarna som jag så länge sett fram emot...speciellt då nästan alla tjejer kunde komma!!! På lördag så skulle Jimmy dessutom ha varit pubansvarig på byagårdens surströmmingsskiva vilket inte går nu när han är borta. Nåja, allt går att lösa. Img kväll så kommer iaf Sarah och kanske Fia hit och håller mig sällskap på kvällen. Då ska det frossas i kräftor :)!!!

Det känns som att det är min tur att åka iväg snart. Åka iväg och inte bry mig om någon annan än mig själv för någon dag. Sååå lyxigt!!! Jag fick en liten försmak på den känslan på våran sista bröllopsvisit i Boden då vi bodde på hotell utan barn. Man behöver en liten andhämtning och ladda batterierna ibland. Speciellt för min del då det alltid är jag som är den som är hemma och sköter om våra små gull.

Angående min önskan om att åka iväg så tycker Jimmy att "det är ju bara att åka". Nej, det är inte bara att åka för det är liiite knepigt att vara borta från Manne när jag fortfarande helammar. Ett dygn utan bebis fungerar bra men jag tror att jag skulle bli tokig på att måsta pumpa i tid och otid om jag är iväg längre. Så min tripp får allt vackert vänta tills lilleman börjat äta annat käk. Allt har sin tid :)!  

Mitt fina sällskap i helgen...en skalle-Per & en rödtott :)!


Nu är det sängdax för min del. Mina sovmornar är ju slut nu iom att Jimmy har börjat om att jobba. Han är ju till skillnad från mig jättemorgonpigg och har tagit barnen nästan varje morgon under hela sin semester :)! Men jag ska inte klaga för ingen av kidsen har vaknat före kl 9 de sista dagarna. De vet väll att det inte är lönt att få försöka få upp mig tidigt, haha!

Tisdag...

...och livet som mammaledig rullar på. 

Vi har riktigt sköna dagar med promenader, bärplockning o många timmars utevistelse i solen varje dag. Måste ju passa på innan kylan o mörkret är alltför påtagligt och inomhustimmarna blir allt fler. Nästa vecka börjar Agnes om på dagis efter många veckors sommarlov. Hon längtar massor och pratar varenda dag om att få börja om så jag tror att det blir kanon. Skönt för mig oxå att få lite tid med bara Manne men jag ska inte sticka under stolen med att jag kommer att sakna henne de dagar hon är borta. Hon är i en så himla rolig ålder nu och hennes kommentarer ger MÅNGA dagliga skratt. Några sagda ord de senaste dagarna...

"Oh mamma vad det är vackert här"...utflykt på berget
"Det här var ingen lek, nu måste vi vila"...arbete ute på gården
"Han ser ut som en nyckelpiga"...om Manne när han precis vaknat
"Nu måste vi tänka"...när jag stannar upp mitt i krattningen ute
"Herreguuuud vad mygg det är, här går det inte vara"...hallonplockning igår kväll

...ja listan skulle kunna göras hur lång som hellst!  


...Manne i sin träningsoutfit under kvällens promme.


...efter gårkvällens bärplockning så var det någon som fick sig ett smakprov.






...precis efter jag tagit den här bilden så sa hon, "nä mamma, nu tror jag att vi går hem och gör ingenting, jag är trött o måste vila"!

Ångerfull snattare

Nu får jag äta upp det jag skrev för ett tag sedan angående Agnes och godisätandet på affärerna. Eller rättare sagt icke-godisätandet för jag sa ju att hon aldrig prövat äta ur lösviktsgodiset vilket oxå stämde...tills igår! Då var lockelsen av favoritgodiset för stor och en liten, liten godis slank in i munnen fortare än fortast. Vi hade förstås en vett å etikettdiskussion efter "incidenten" och idag så fick hon gå in i affären, rak i ryggen, och be om ursäkt. Kassörskan hade dock lite problem att hålla sig men höll masken bra och spelade med. Så nu återstår att se om hon det händer igen...jag tror faktiskt inte det!


Idag så har jag återinfört Agnes "mittpådagensovningar" igen. På försök. Jag ska bara låta henne sova 1 1/2 timme få se hur det går. Det har till o från gått riktigt bra i sommar att hon varit uppe hela dagen men alltför många gånger på sista tiden så har jag hittat henne i detta tillstånd...


Igår så hittade jag henne sovandes på GOLVET i vardagsrummet kl 18.30. Mindre lämplig tid att slå igen sina blå! Usch vad svårt det är när hon är så på gränsen till att inte behöva sova. Funkar inte min metod nu med begränsad sovtid på dagen så blir det istället väldigt tidig nattning.

Nu ska jag gå och försöka vara lite produktiv medans båda kottarna sover!

Vad ska bli av denna tjej???

För flera månader sedan så hade kiosken i grannbyn utförsäljning av gamla hyrfilmer. Jag köpte på mig ett par barnfilmer så man kan byta ut de gamla någon gång då o då. När hon är sjuk till exempel. Hur som hellst så fick hon välja en film innan jag la bort de övriga och det blev inte helt otippat "de 12 dansande prinsessorna".

Denna film har knappt lämnat dvdn sen den dagen den kom in i huset en bra bit före sommaren. Den har setts otaliga gånger och varenda gång med FULL koncentration! Så av denna film har det vuxit fram ett nytt intresse hos lillfröken, nämligen dans-dans-dans...och ännu mera dans! Det dansas dagligen, flera gånger, och vi har sett så många dansuppträdanden att vi tappat räkningen för länge sen. Nu, efter jag faktiskt själv sett filmen, så ser jag att hon verkligen försöker efterlikna varenda danssteg som de gör. Fast ur en 3-årings tolkning förstås :)! Jag lyckas aldrig hålla mig för skratt när hon vill dansa för oss och Jimmy blir lika irriterad på mig varenda gång för hon är verkligen såååå seriös med sina uppträdanden. Det är hopp, snurrar, "graciösa" armrörelser och hoppsparkar. Jag i min tur kan inte förstå hur han lyckas hålla sig varenda gång!

Idag, när vi var uppe på vinden och letade igenom kartongerna med hennes gamla kläder så hittade vi till hennes stora lycka en prinsessklänning som bara skulle prövas för "mamma den är ju helt FANTASTISK"!!! Storlek 3-6 månader! Nåja, det var "bara" att försöka stuva in henne i den och sen var det bara en sak som gällde...DAAAANSA! 


...våran dansande prinsessa!

Fredag hela veckan :)

Varje gång som jag inte vet vad det är för veckodag (vilket händer rätt ofta med min mammalediga dagförvirring) så tror jag att det är fredag. Och det vore ju förstås inte helt fel att ha fredag varje dag :)! Hur som hellst så är det förstås torsdag idag och denna dag har varit allt annat än händelserik så därav inga ingående detaljer!

Här kommer iaf några glimtar...


Syskonfight...det börjas i tidig ålder :)


...liten solstråle ute på altanen


...kvällspromme i "dubbeldäckarn" (egengjord syskonvagn)


...söta fossingar

Måndag

Solen har definitivt inte övergett norrland för den här sommaren! My good vilka härliga sista dagar det varit och vi bara njuter av den underbara sensommarvärmen. Det har blivit mycket bad i det varma havet. Bad varvat med arbete på gården :)!

Här kommer några bilder från de senaste dagarna...


Manne har med stor belåtenhet invigt hoppgungan!


...han har även, efter väldigt hårt arbete från våran sida, börjat ta ersättning. Vi var på bröllop i lördags oh det var enbart av den anledningen som vi jobbat så hårt på att han skulle ta ersättning. Jag visste nämligen inte om mjölken jag pumpat ut skulle räcka och iom att vi var borta från honom så "länge" så slapp vi bekymra oss över matfrågan! Hur som hellst...mission completed :)!


...liten hand, stor hand!


...pappas hand duger att suga på när mamma inte har tid att ge mig mat!


...Valle på plajjan i fredags

Den dagen brände jag mig så jag såg ut som en kräfta på kvällen. Tack o lov så hann det lägga sig innan lördagens festligheter! Det var 23(!!!!) grader i havet!


...Martina & Valdemar


...Valles första dopp i havet!


...Jimmy lägger ännu mera marksten. Det blir jättefint! Ni skymtar min nya rabatt bakom släpen. Nu fattas bara lite belysning runt hela uteplatsen. Vi får se om det hinns med innan vintern...hoppas kan man ju alltid :)!

I lördags så var det dags att gå på sommarens sista bröllop! Våra kompisar Micke o Maria hade bjudit in till stort kalas i Boden! Vi åkte iväg redan innan lunch med kottarna till deras barnvakter så vi kunde checka in i god tid på hotellet. Vi åt en god lunch när vi kom fram och bara njöt av att få sitta i lugn o ro för en gångs skull...utan barn! L-Y-X! Efter lunchen så gick vi till hotellets uteservering och beställde varsin öl och fortsatte att njuta i solen av den lugna tillvaron :)! Tänk vad man börjar uppskatta saker som man innan barntiden inte upplevde som något speciellt alls!

Bröllopet var ett riktigt sagobröllop! ALLT var bara såååå perfekt och brudparet var så fina att det nästan gjorde ont att se på dem ;)! Wow säger jag bara! Bröllopsfesten var riktigt kul och runt 5-snåret på morgonen somnade vi trötta men väldigt nöjda i hotellets sköna sängar. 3 timmar senare vaknade jag och trodde allvarligt att jag var i en bastu! Fy jävulen så varmt det var i vårat rum!!! Det gick bara inte att somna om (och därmed rök den barnfria sovmorgonen) så jag klev upp och duschade innan vi gick ner till frukosten. 27 grader visade termometern när vi lämnade Boden på söndagen. Och inte var det just något svalare när vi kom hem heller...phu! Behöver jag påpeka att det blev en TIDIG kväll för oss bägge igår kväll...shiiiit vad trötta vi var! Men det var tack o lov bägge barnen oxå, speciellt Manneproppen som knoppade in för natten kl 15.30!!!




Nu återstår att se vilka som gifter sig härnäst :)! Jag o Jimmy har samma misstankar om vem det kan tänkas bli men jag avslöjar inget här (och NEJ, det är inte vi)!

S-O-L-I-G-A dagar

Det är dagar som dessa sista dagar som man bara vill arkivera i minnet och plocka fram när novembermörkret och kylan infaller. Det har varit så sjukt bra väder här i flera dagar nu och ska man tro på prognosen så kommer de goda dagarna att hålla i sig ett tag...LYCKA! Vi har gått ner till havet varenda kväll och tagit ett kvällsdopp i det ljumma vattnet, vi har suttit ute på altanen sent och ätit räkor och vi (hm, jag) har har tänt massa ljus nu när sommarkvällarna börjat bli mörka! Vi har semester och njuter av livet helt enkelt!

Igår så bjöd jag på middag här hemma. Jag hade gjort en köttfärspaj som verkade gå hem hos sällskapet. Efter middagen så tog Jimmy och Jonny alla kids och gick till stranden så vi ladies fick tjattra och sippa på vårat dricka i lugn o ro. Det var det ingen av oss som klagade över! Med 5 barn så blir det lätt ganska stimmigt och rörigt. Efter lite dryckesintag så gick vi ner till bastuflotten. Jäsiken vad jag förbannade att kameran lämnades hemma för guuuud i tider så fint det var. Fullmånen lyste upp hela havet och utsikten var helt obeskrivlig! I detta månljus så simmade hela gänget och vattnet var mycket varmare än lufttemperaturen. Till o med badkrukan själv (jag alltså) tyckte inte ens att det var kallt. Lite lätt uppfriskande kanske vore rätt uttryck ;)!

Idag så har 3/4 av familjen varit till stan. Agnes lämnade vi hos momme där vi förstod att hon skulle få det mycket trevligare än i ett väldigt hett Skellefteå! Jag besökte frissan med ordern...nu ska det falla MYCKET hår. Fick dock först ursäkta mig, i vanlig ordning, för min egenhändiga klippning. Fast hon börjar bli van, min frisör, att jag har varit och naggat lite själv innan jag får tummen ur och bokar in ett besök :)!

Så här blev det...


Eftersom jag hade med mig Jimmy på stan så innebar det EFFEKTIV shopping. Jag vet ingen som hatar att gå på stan så mycket som han. Det är oxå därför som han aldrig får följa med! Men iom att vi skulle shoppa massvis med marksten så kände jag inte för att köra släp och lasta allt själv. Hur som hellst så fanns inget utrymme för att strosa i affärerna i lugn o ro utan det var speedy som gällde i stadens affärer. Jag hade så grymt tur att hitta hela min outfit inför lördagen på den andra affären så plågan för Jimmy på stan blev kortvarig :)! Han hann bara klaga ett 10-tal gånger under våran lilla shoppingtur!

Manne har fått börja sitta i sin bumbo och det visade sig vara en stoooor hit! Det blir inga längre stunder då skallens tyngd gör sig påmind efter ett tag. Hur nöjd kille som hellst... 




Therese tycker att han ser ut som en liten gubbe och jag kan faktiskt inte annat än hålla med!

När storasyster busar med honom är oxå mycket uppskattat hos lilleman. Det märks hur glad han blir när hon kommer och tjollrar med honom. Och hon i sin tur tycker det är skitkul när hon får respons från honom!


...mina godingar

Suring å sommar...



Idag så fanns inga andra alternativ än att packa ihop alla strandgrejer å kids för ett besök på byns lilla plajja. Dryga 20 grader visade nämligen termometern när vi steg upp "i morse" och solen sken som aldrig förr! HÄRLIGT!




Igår så var vi på surströmmingsskiva hos Danne & Emma. Där var det dukat långbord i deras garage för ett 20-tal personer. Maten var bara för underbart god i vanlig ordning när det bjuds på surströmming :)! Sällskapet var även det kanon så vid 01-tiden så rullade vi glada & mätta hem. 




...mina fina killar :)






Manne med 15 dagars äldre & dryga 3 kg tyngre Oskar! Mamma Linda är Dannes syster och Jimmys barndomskompis.


Coolaste Uno, Patte & Annas pojk!



Söta Knut hade hittat blomsprutan!

I afton så tog vi en kvällspromme och gick till stranden igen. Vilken sjukt fin afton det varit/är...SOL, helt vindstilla, havet var spegelblankt vilket inte händer så ofta, och det var alldeles ljummet i luften. Jimmy & Agnes plaskade på i vattnet hur länge som hellst och Manne låg och sprattlade näck på en handduk på stranden. Själv så nöjde jag mig med att doppa mig halvvägs. Jag är ju jordens största badkruka och det krävs betydligt fler grader, eller en varm bastu, för att få mig att doppa mig helt.

Ikväll blir det en tidig kväll för fröken Långdahl! Jag misstänker att jag håller på att åka på Astrids åkomma så jag ska nog ta personbästa i tidigt sänggående i sommar! Jag har bara ett tvättberg, likt mount everest, att ta itu med innan jag kryper ner i sängen!

Sayonara...

RSS 2.0