Snart nyår

Ett nytt år står inför dörren. År tvåtusenelva. Ett år som jag tror kommer att bjuda på en hel del spännande. Det stora orosmomenten inför det nya året är förstås Jimmys utlandstjänstgöring som inte går att blunda för längre. En sommar ensam för mig och barnen. Det känns verkligen skittrist! Hela tio veckor av väntan, längtan och oro. Usch! Jag blundar nog för det ett tag till ändå!

Sen till det positiva. Resor. Både korta och långa. Sånt är alltid trevligt att se fram emot. Och besök. Och kanske, kanske plugg för min del. 

Jag har inga bilder från den gångna julen att bjuda på. Bara av den anledningen att jag glömde ta kort under dagen. Så mycket bedrövligt...hur kunde det hända???

Julafton firades tillsammans med min och Jimmys släkt. Vi var knappt 25 personer som åt tills maten nästan kom ut genom öronen, dansade ringdans och lyssnade till ett finfint saxofonuppträdande. Vi drack glögg, öppnade sinnesjukt många paket och njöt av att se barnens glädje över alla klapparna. Manne var fullkomligt tokig av lycka över alla fordon som hans paket innehöll. Han har brummat konstant med dessa sen julafton och vi befarar nästan att hans små läppar ska ta skada av allt brrrrm, brrrrrm =)! 

Kort och gott en m-y-c-k-e-t lyckad jul!  

Eftersom min kamera verkar ha tagit ofrivilligt jullov så bjuder jag på en bra låt ist... 


Vad har ni för planer på nyårsafton?


Dan före dan...

...har jag spenderat hemma. Iaf em, i min ensamhet. Vi var bjudna till svärmor på dopp i grytan men eftersom jag jobbat de senaste dagarna och inte hunnit beta av "införjulaftonfixet" så valde jag att stanna hemma. Jag misstrivs inte att vara själv. Tvärtom så kan jag ibland tycka att det är rätt så skönt att vara vara för mig själv. Nu väntar ett par dagar, närmare bestämt en vecka, av intensivt umgänge så min egentid ikväll värderades högt.

Jag har hunnit en hel del...efterrätterna inför morgondagen (3 st), kokat en porterstek, kokat gröt, slagit in de sista klapparna och städat undan en hel del. Sååå skönt! Nu kan jag ägna morgondagen åt att bara njuta av julaftonslugnet.

GOD JUL på er!!!


Nattugglar

...trots att väckaren ringer om alltför få timmar. Sitter och funderar över allt som är gjort och allt som är ogjort inför den stora dagen. Konstaterar att det trots allt är en del kvar att fixa. Inte mycket men tillräckligt för att inte kunna känna det härliga dan före dopparedanlugnet. Till nästa år så hoppas jag att jag lärt mig av årets misstag att inte schemalägga dagen före! Jättedumt!

Eftersom att jag antar att mina julkort kommit fram vid det här laget så kommer här årets bidrag på våra små gull. Dock i litet format och detta år utan tomteutstyrsel.


Nu sängen och ladda inför min sista arbetsdag innan fem härliga, lediga och säkerligen ganska intensiva dagar väntar.

Hett tips

...till er som vill laga något snabbt och GOTT till middag. Jag gjorde Canneloni för första gången idag. Färska lasagneplattor som jag fyllde med en röra innehållande bland annat finstrimlad skinka, purjo och västerbottensost och rullande ihop. Det såg ut som crepes och smakade gudomligt! Testa, testa!

Dagen har gått över förväntan. Inget dåligt humör eller andra tråkiga sviter efter nattjobbet. Halleluja!

Beware of the bitch

Sist jag jobbade tre nätter för ett par månader sen så sa jag aldrig mer. Definitivt aldrig mer.

Nu väntar ett par helvetesdygn med ett mission att försöka få kroppen att förstå att den ska sova när jag de sista nätterna har varit vaken och tvärtom. Nu väntar oxå ett dygn för mina stackars familjemedlemmar att bli tvugna att stå ut med mitt utomordentliga dåliga humör som följer efter tre jobbnätter. Eller så flyr jag hemmet och låter dem slippa genomlida det. Ja det gör jag nog!

Kompenserar mitt dåliga humör med en riktigt bra låt...

God morgon fjärde advent



Två nätter avverkade och två dygn sedan jag senast såg dagsljuset. Det sistnämnda är verkligen en stor nackdel när man jobbar natt på vintern. Att man aldrig är vaken när det är ljust. Det tär! Men det tänkte jag lösa genom ett besök i fusksolens land innan jag går på min tredje och sista natt. För visst borde lite fejksol kunna hjälpa :)? Mentalt iaf!

Det har snöat oavbrutet här i tre dygn nu. En vit jul känns rätt så garanterat när man tittar ut genom fönstret. Härligt! Jag gillar snön. Så länge den inte gör att jag måste köra 50 km/h som jag fick göra på min väg hem från jobbet igår morse vill säga.  


En taskig mobilbild som jag tog på jobbparkeringen i morse. Ni förstår att jag inte skämtar om att vi fått mycket snö nu va =)?

Långa nätter

Nattjobb till & med måndag och uteblivet socialt liv. Det är min helg. Men efter drygt en veckas ledighet så känns det helt okej. Faktiskt. 



Hur ser eran helg ut?

Femtonde december

Vi fortsätter att förbanna kylan även denna dag! Det känns som att svinkalla dagar är mer en regel än ett undantag numera! Men vi bylsade på oss de varmaste kläderna och trotsade vädergudarna med en bobpromenad. Pretty uppfriskande kan jag lova men sååå skönt att komma ut!

Jag fortsätter njuta av mina lediga dagar. Fem avverkade och två kvar innan nattarbetet drar igång. Jag ska försöka komma ihåg till nästa år att lägga en vecka ledigt innan jul igen för det har varit toppen att få beta av lite julstök, städning och bak men också hunnit känna lugnet.   

Ikväll ska jag och en kompis stanna kvar efter träningen och basta på badhuset. Köra hela racet med hårinpackningar och ansiktsmasker. Det blir en bra avlutning på denna kalla onsdag!  



Hoppas ni har en fin onsdag!

Sköna KALLA dag

Idag är den första dagen på lääääänge som vi inte har haft någonting alls inplanerat på hela dagen. Efter sista tidens mastodantspäckade schema så var det riktigt skönt med en lugn dag. Så vi har varit hemma. Bara varit. Läst böcker, lekt, ritat, byggt kojjor, badat, bakat dumlekakor och lagat favoritsoppan med fisk och massor av räkor. Jag tror att både jag och barnen behövde en paus från allt vad fullproppat schema innebär.


"gubben i lådan"

Och kylan håller i sig. Den förbannade jävla kylan! Det är stört omöjligt att vara ute några längre stunder med minsta michelingubben då han förgås av kyla bara efter en pytteliten stund. Så utevistelserna har med andra ord varit väldigt knapphändiga den sista tiden. Hoppas och vill så gärna tro på de som säger att mildare väder är på ingång.

Jag och Agnes gav oss på en Zumbavideo ikväll. Manne låg till en början på golvet och jag trodde han skulle skratta ihjäl sig åt oss. Liiite svårt att hålla fokus då. Efter 20 min tyckte A att det blev för svårt att hänga med och gav upp. Manne hakade istället på men vi krockade så många gånger att jag insåg att Zumban är nog mest lämplig att köra när barnen sover. Kul som 17 är det iaf!!



Lucia

"Så mörk är natten i midvintertid 
men se då nalkas Lucia 
Hon kommer den goda med ljuset hit 
hon kommer med hälsning om julefrid 
hon kommer med ljus i sin krona" 




Efter en 12 timmars lång natt och en jättemysig grötfrukost så har vi inte mindre än 3(!) luciafiranden att se fram emot idag!

Thanks good it´s friday

Idag i bilen så berättar Agnes att hon och 2 andra tjejer på dagis har lekt mammapappabarn. Hon var storasyster och de andra två tjejerna var mammor. I detta läge tänkte jag att det var dags för en liten förklaring om hur familjer kan se ut i dagens samhälle. Så här löd vårat samtal:

Jag: "Det finns familjer där det är två mammor och barn eller två pappor och barn."
A: ....efter lång betänketid...."ja eller tre pappor och två mammor och barn."

Eh, jag tror nog att det här ämnet får ligga på is ett tag tills hon blivit äldre!

Nu har jag iaf betat av den här hemska veckan som jag bävat för. Men det har gått bra. Riktigt bra. Men det är väldigt mycket pga den gudomligt uppskattade uppbackning som jag har runtom mig. Svärmor och mamma har hjälpt till med hämtningar och lämningar av barn och serverat middagar när jag kommit hem på sena em. Lyx!!! Snälla svärfar har fixat bilproblem och burit in ved. Och vem blir inte glad av ett sms som detta..."ska jag hämta dina barn idag?"?? Det kom från Sandra idag och även om hjälpen inte utnyttjades så blir jag så obeskrivligt glad och tacksam att jag har så snälla människor i min närhet!!!

Imorgon så kommer Jimmy hem♥. Han stannade i Stockholm på vägen hem från Danmark för att köra hem en bil som han köpt. Och uppriktigt sagt så har jag ingen aning om vad han har shoppat den här gången så det blir spännande img. Eller inte ;)!

Eftersom min bärbara dator med alla bilder verkar ha gett upp igen så bjuder jag på en gammal bild från den här datorn...


...Agnes 5 veckor

TREVLIG HELG på er!

Familjen sjuk är numera friska =)

...vill jag hoppas och tro trots att jag inte vågar ropa hej riktigt än! Jag trodde jag skulle bryta ihop i fredags em när Jimmy kommer hem från fjällen i mindre bra skick. Förkyld, feber och så där sjuk som bara karlar kan bli. Då hade jag äntligen hade börjat se slutet på vårat långa sjukdomsförlopp. Jag menar, visst räcker det med två omgångar vattkoppor, löss och en släng av magsjuka(?)!!? Tydligen inte! Nåja, nu har vi gjort bort det sjuka för ett b-r-a tag framöver! Punkt!

Imorgon så börjar min week of hell. En vecka fullproppad till bristningsgränsen med aktvititeter, utbildning för min del må-fre, en mastig dagisvecka för ungarna och som pricken över i:et en sambo som inte är hemma förrän på sö. Så låt nu veckans alla dagar passera mycket snabbt och väldigt smärtfritt :)!

Denna 2:a adventssöndag har iaf varit supermysig. På alla sätt och vis. Så den lever jag på ett tag och bjuder er på en julsång! Hoppas eran andra advent har varit lika fin som min!


Vem sa att det var lätt att ta en syskonbild???


Det blir inte alltid som man tänkt sig ;)!

Kvällen blev iaf super! Verkligen! Men kameran lämnades hemma så därför hänvisar jag till Lisas fina bilder!

Imorgon väntar Agnes dansuppvisning och det ska bli fantastiskt roligt! Kamerabatteriet är fulladdat!

Fortsatt prickigt hem

När jag ser bilden på Agnes och vattkopporna så inser jag att hon måste ha klarat sig väldigt lindrigt. Annat är det med lillebror. Jag sa till Agnes när jag pratade med henne igår från jobbet att jag tyckte så synd om henne för att hon fått löss. "Det är inte synd om mig. Du skulle se hur Manne ser ut, det är han det är synd om" fick jag till svar. Men han är tapper våran lilla prins. Så himla tapper! Ni skulle bara se hur han ser ut i rumpan, fy faaan säger jag bara! Illröd och alldeles uppfrätt. Jag hade skrikit nonstop all vaken tid om jag var han! Men inte ett knyst.

Nog pratat om sjukdomar o elände här nu!

Imorgon så har vi avslutning med matlaget. Dagen till ära så kliver vi ur de kyrkliga lokaler där vi vanligtvis brukar ses och byter ut lättdrycken till starkare drycker :)! Matlaget är egentligen ingen kyrklig tillställning men vi håller till i broselsgårdens lokaler. Hur som hellst så har vi valt att vi ska vara hemma hos Sara. Tror att det blir kanon!

Rapport från sjukstugan

Jag läser i vårdguiden att ju yngre man är när man får vattkoppor ju lindrigare blir det. Oftast. Oftast ja!!! Definitivt inte här hemma! Vattkopporna sprider sig i raketfart och hans lilla rygg är i stort sett helt täckt med prickar. Och då ska vi inte ens prata om hur han ser ut i rumpan, ljumskar och runt snoppen. Han ser alldeles förskräcklig ut!

Dessutom så har han blivit jätterisig i magen och ni kan ju tänka er hur det måste kännas att få frätande avföring flera, flera gånger/dag i det värst vattkoppsdrabbade området.

Här kommer två mobilbilder från gårdagen...



Och som det inte räckte med att vi drabbats av vattkoppor en andra gång så har vi även fått LÖSS här hemma. Ja, vad ska man säga. Livet kan bara bli bättre i detta läge!  


RSS 2.0