Fult blått blir snyggt vitt!



När vi köpte vårat hus så var det rödfalurött med mörkblåa knutar och mörkblått runt alla fönster. Detta gav ett rätt mörkt intryck med tanke på läget av huset. Vi var (faktiskt!) rörande överens om att detta måste åtgärdas! Eftersom de omfattande inomhusrenoveringarna tagit sådan tid så har husmålningen inte blivit av förrän i sommar. Hur som hellst, det jag vill säga är att jag trodde inte att det skulle göra sådan j*vulsk skillnad att måla fönster, knutar och tak vita. Men det blir som ett nytt hus! Sen har vi även bytt nyans på rödfärgen vilket oxå gör riktigt stor skillnad. Jag är hur nöjd som hellst!!! Det tar sig!

Sen att det ser ut som att en bomd exploderat i vårat hus är väll något som jag måste blunda för ;)! Tyvärr så saknar jag den förmågan! Jag springer runt med dammsugaren som en skållad råtta men det har visat sig vara tämligen meningslöst. Jimpa har tagit bort fönsterna och slipat innerkarmarna vilket innebär slipdamm o skit till förbannelse. Men men, fint blir som sagt väldigt fint :)!

Jag sa till J härom dagen när jag stod o skrapade färg för brinnande livet att nästa sommar då blir det minsann inga större projekt här hemma! Då vill jag bara ha semester utan en massa måsten. "Ja då måste vi åka härifrån för jag klarar inte av att vara hemma utan att göra ngt" fick jag till svar. Sen kom det fram att han har tänkt byta tak nästa sommar. Nej, men det är ju inte så mycket jobb med det!!! Eller? Så är livet med en halvdamp, haha! Men han är så duktig min handyman! 

Härliga helg

Som sagt...vilken underbar helg det har varit!

Igår så jobbade jag fm. Govädret utanför de låsta dörrarna lockade så vi packade picknickväskan och tog med alla patienterna på en liten utflykt till Furuögrund. Där njöt vi i fulla drag av de svalkande vindarna i värmen.
Ibland är mitt jobb inte helt fel, men bara ibland!
 
När jag kom hem så tog vi båten till svärfars stuga där vi var bjudna på middag. Å jisses vilken afton! Vädret kunde inte bli bättre och maten var hur god som hellst. Det kändes som rena drömmen att sitta i kvällssolen med havet vidder som utsikt och ett glas gott vin i handen. Då kändes det riktigt gött att leva!

Svärfars stuga på sten för ni som inte sett den:






...det blev mååånga dopp för våran lilla skruttunge.



Jimpa & lillebror "Bobby Stajl":


...pappa, mellanbror o lillebror Dahlberg.

Nu väntar två dagas ledighet och förhoppningar om att högtrycket håller i sig :)!

Traderafynd

Jag gjorde ett riktigt bra klipp i helgen då jag klickade hem dessa nya pjucks till ett riktigt snorbilligt pris. Knappt 20 riksdaler för ett par helt nya stövlar! Sånt gillas skarpt!




Jag tror att jag nog vågar påstå att denna helg har varit en av de bästa helgerna hittills i sommar...trots jobbhelg!!! Jag kikar in senare ikv med lite bilder och berättar mer. Nu är det jobb som gäller fram till 21.30!

Ni får hålla till godo med den kanske bästa låten just nu:

Hej så länge.... 


HOT-HOT-HOT



VAAAAARMT
är bara förnamnet på vad det har varit här uppe i norr idag. På tok för varmt för att min hjärna ska fungera. Jag fixar verkligen inte när det blirsån värme som det har varit idag! Jag o Jimpa gjorde ett tappert försök att fixa lite på huset i förmiddags men båda insåg väldigt snabbt att det var för på tok för varmt för alla husfixgöromål så vi drog till byns plajja istället. Där fläktade det iaf lite från havet vilket inte var helt fel! Vattnet var alldeles för kallt för att badkrukan (jag) skulle doppa mig men minstingen i familjen plaskade på hur nöjd som hellst!

Idag har det varit storshopping för min del. Brände inte mindre än 1300 riksdaler på systemet och skämdes nästan när jag kånkade ut allt till bilen. Kände mig som värsta alkisen. Nåja, min ranson av hela laddningen var endast en bag in box för 170 kronor och resten Jimpas. Eller inte bara hans kanske :)!

Det braiga vädret ska tydligen hålla i sig i helgen om man ska lita på prognosen och det känns ju lite trist eftersom att jag jobbar både lördag o söndag :(! Men det är bara att gilla läget antar jag! En liten tröst är att jag trots allt är ledig img kväll och då väntar en tur med båten. Me like!

"Arbetarn"

Det händer inte så mycket spännande i mitt liv just nu! Om man inte tycker att husfix är spännande dvs!

Det är mycket jobb på schemat nu - både hemma & på jobbet.

Jag jobbar bland annat 4(!) kvällar denna vecka vilket tyvärr innebär noll socialt liv! Skittrist! Förmiddagarna spenderas åt målarfärgsskrap (BLÄ) och eftermiddagarna på jobbet (ännu mer blä). Imorgon, på min enda lediga dag denna vecka, så har Jimpa iaf beviljat en paus från färgskrapet för en visit för hela familjen på plajjan om vädret är bra :)! Så finfint väder står högst på önskelistan för nu så ska det banne mig pressas på hög nivå, haha!

Familjens arbetsledare:

Kolla vad skabbigt vårat hus ser ut nu! Men det ska snart bli ändring på det :)!

Åsså har vi såklart familjens lilla "hjälpreda":

"Jag ska skrapa hus, jag ska skrapa hus" har varit dagens fras!


Nästa vecka så har jag endast 2 arbetspass att avverka. Två lättsamma dagar på jobbet! Sen på fredagen så får vi finbesök från huvudstaden vilket alla familjemedlemmar i Båtvik 207 ser väldigt mycket fram emot! Då har Jimpa dessutom lovat en hel veckas frisedel från allt som har med huset att göra...tjo hooo! Bara roliga planer väntar . Det är alltid trevligt med ljusglimtar att se fram emot!

kramz från en hårt arbetande....

Busy days

Sista veckan har bara swishat förbi i ett hiskeligt tempo. Fullt ös medvetslös :)!
Jag började min första arbetsvecka efter semestern med lättsamma 3 arbetspass. Det kändes som en härlig mjukstart efter sommarledigheten. 

I torsdags så fick vi besök av fina kompisar från Boden som var ute på en liten husvagnstripp. Deras söta dotter Alvina är på dagen en månad yngre än Agnes och lilla A tyckte att det var jätteskoj att ha en jämngammal lekkompis här i några dagar. Vi uppskattade oxå deras besök väldigt mycket då det är glest mellan gångerna vi ses (ja bortsett från grabbarna då som jobbar ihop)!
 

Alvina å Agnes


Dagarna med besök fylldes av grillning, god mat, vin, badtunna, marknad och allmänt socialisering i hemmet. Riktigt najs!



Igår så var det byns dag i Båtvik och därmed dags för invigning av den nya fina utedansbanan i byn. Vädret var tyvärr inte riktigt med oss men kvällen blev väldigt lyckad ändå. Kallt å blåsigt men garanterat myggfritt iaf :)!  


Här är de duktiga grabbsen som slitit som djur för att vi skulle få shaka loss igår. Veronika hade varit tänkt och köpt en liten tack-för-hjälpen-dryck som de fick motta under invigningsceremonin.



Jag hittade dessa 2 bilder i datorn från förra årets byns dag. Det är när man kollar på gamla bilder som man inser hur ruggigt snabbt tiden går. De små blir stora alldeles för snabbt!!!


Idag så har jag skrapat målarfärg i sinne! Jag kan lova att stå vid en solvägg då det var 22 grader i skuggan var det sista jag ville en dag som denna...men vad gör man? Färgen ramlar inte loss av sig själv och vi måste jobba på om vi ska bli klara denna sommar. Mina stackars händer är inte van vid sånt fysiskt arbete så nu har jag fått schyssta blåsor i handflatorna som smärtar som fan. Jimpa sa när han hörde hur jag stod & muttrade över att jag hellre hade velat besöka plajjan ist för att stå och svettas som en gris..."du får ju iaf en schysst bränna på ryggen!. Hm, ska det kännas som en tröst eller??? Det är bara le o se glad ut, det kommer ju faktiskt att bli hur fint som hellst. Förhoppningsvis!

Hoppas ni har haft en bra vecka å helg!
Nu väntar dusch, film & slutligen bingen. Img så kallar jobbet igen....sayonara!


Underbara afton...









Sista semesterdagarna :(

Här kommer några av helgens alla bilder:




Jag har åter varit ute o gett mig på ett försök att fota rörliga bilder men som jag nämnt tidigare...det är INTE lätt!!! Detta var det bästa jag presterade:



Fredagskvällen bjöd på smyckesparty, vin & spel. Mucho trevlig kväll!
...Emma fick sig en liten hjälpreda!

...många fiiina smycken var det!!

Igår, lördag, så chockade vädergudarna oss med något som liknade sommarväder. Jag tror hela Byske var i chock över solen och värmens närvaro. På afton så åkte vi ut med båten till ett riktigt smultronställe, krokgrundet, där vi stekte renskav på mourrikan. Gott, gott! Då kändes det äntligen som sommar o semester (som tyvärr är slut snart)!

 
 




Idag så gjorde vi årets premiär på plajjan. På svensk mark vill säga. Agnes tog sig ett dopp medans torrbollen, dvs jag, höll mig på land. Det ska mycket till innan jag doppar mig...typ 20-gradigt vatten eller en tokhet bastu att värma sig i.


Imorgon så skulle min första arbetsdag ha infallit men min söta chef har fixat ledigt åt mig som kompensation för ett par byten av arbetspass som jag har gjort. Det känns ju inte helt fel! 

Hej hopp från Båtvik... 

Lite solsken önskas

Skitväder idag igen!

Jimpa kom hem från jobbet idag med världens leende på läpparna. Tyvärr så möttes han av mindre leende läppar! Snarare en surläpp. Anledningen till hans "braiga" humör är att han har endast en arbetsdag kvar innan 7 veckors ledighet. Själv så känns det en aning bittert då morgondagen är min sista semesterdag på denna skitsommar! Fast jag har ju min ledighet i augusti att se fram emot. Alltid nått!

Idag har jag och systern varit en repa till stan. Vad passar inte bättre en regnig dag än en shoppingrunda? Det blev faktiskt en del inköp. Jag hittade bland annat en kofta, plattång, en sjal, lite Agneskläder, ett linne, utemöbler och lite annat smått & gott. Så det höjde sinnestämningen ett snäpp. Bara ett litet snäpp!

Resten av dagen känns det som att jag har rastat voffsingar i kors. Jag har varit hundvakt åt 3 av svärmors 4 fyrbenta inneboende det sista dygnet. Eftersom jag inte är något hundproffs så har jag inte velat gå med alla 3 samtidigt så jag har delat upp dem och istället gått en massa promenader. Jaja, det skadar aldrig med lite extra motion.   

Här kommer några pics från sista tiden:

...nu börjar det skymma här på kvällarna. Snart är det mörkt dygnet runt! Hualigen!


...fina blåklockor



...Agnes o hennes bästa kompis det sista dygnet!


Make-up artist

Barn gör inte som man säger, barn gör som man gör....

Så sant så!


Tisdag och fortfarande inge semesterväder :(

Ja jisses...nu kan jag börja räkna ner dagarna tills jobbet kallar igen. Hur trist känns inte det då??? Jag kan sätta mitt liv på att på tisdag om en vecka när första tunga arbetsdagen infaller så kommer de goa sommardagarna :(!

Nu var det grymt länge sedan jag traderade. Länge för att vara mig kanske jag bör tillägga ;)! Jag var iaf in en sväng i helgen och budade hem denna coola outfit från det kära 70-talet:

Jag längtar tills den kommer hem så jag får testa den på. Ni har förstått att den inte är till mig va, haha! Det skulle vara bra snyggt va? Lanternan here I come i min käcka polodress!

Igår så satt jag å pysslade och filade på en idé som jag har till Agnes rum. Det är inte skolbänken utan ett annat projekt som jag kommit på. Jag tror faktiskt att det kan bli rätt så bra när den är klar. Jag ska inte avslöja något utan ni får se när den är färdig! Time will tell...

Ikväll så väntar party på lanternan. Storasyster är på norrlandsbesök och vad passar inte bättre för henne än att få träffa alla Byskebor med omnejd på en å samma kväll. Det kommer även finbesök från schtaaan till Båtvik som ska vina lite med oss på aftonkvisten. Trevlisch!

Helgen

Sminkpartyt i fredags visade sig bli jättetrevligt! Glada brudar, vin, mat och en massa härliga hudvårdsgrejer. Oh my good vad kär jag blev i de underbara produkterna! Jag hade nog kunnat köpa huuur mycket som hellst men eftersom min längtan efter ett nytt objektiv är stor så blev jag tvungen att begränsa mina inköp lite. Dock kunde jag inte hålla mig från att köpa detta hand/fotkit som kändes som rena drömmen:

Igår så var det en trist & grå dag i norrland. Kallt som 17 och motivationen att göra något var ungefär noll. Pysslade på med lite ditt å datt under dagen och senare på kvällen så for hela familjen ut på fisketur. Det muntrade upp tillvaron för en stund då fiskelyckan var stor. Jag hade nästan glömt bort hur roligt det är att fiska. 

 


Dagen har bla spenderats på Sandra och Jerrys nya palats där det varit auktion. Gusis vilken idyll de har köpt sig! Riktigt, riktigt fint ställe! Det är nästan så man blir lite avis :)! Nåja, jag har ju mitt slott vid havet så jag ska inte klaga.

Där fanns det iaf mycket att fynda. Jag "fick" mig en gammal skolbänk (till en struntsumma dessutom) som jag länge velat ha. Lite slipning å målning så kommer den att bli hur fin som hellst. Den ska in i Agnes rum är det tänkt!



Sen så ropade jag in två lampfötter som jag föll för på en gång. Samma tur där...billigt, billigt ;)!


...testade dem med en lampskärm som jag hade hemma men jag måste shoppa en vidare variant. Det såg lite klent ut med min. Vilken tur att jag ska på ikea snart!

Det fanns mycket annat smått o gott på auktionen som jag var sugen på. Bl a sockerlådor att ha blommor i men auktionsgubben verkade prioritera dem till slutet och så länge orkade jag inte vänta. Det var rätt så KALLT att stå där i ett par timmar som jag gjorde!

I natt så väntar jobb för min del. Det var så lätt att ta på sig extrapass när jag blev tillfrågad men nu känns det desto mer motigt när man väl är där. Jag får tänka på extrapengarna som kommer i höst så känns det lättare. Plus att vädret som vi har och haft hela sommaren gör att det känns mindre tungt.

Sayonara friends... 

Sminkparty

Det finns nu tamejrackarn partyn för allting! Tupperware-, ljus-, smycke-, krydd-, klädpartyn... you name it!

Ikväll så är det iaf tjejkväll och sminkparty hemma hos Fia. Gissa vad Jimpas kommentar om detta var..."vilket dravvel"! Men jag tycker att det ska bli riktigt trevligt att ta ett vinglas, surra och shoppa lite hudvårdsprodukter. En kväll i mitt tycke!


Varma, varma dag

ÄNTLIGEN sommarvärme!!!

Och inte så lite heller! Imorse när vi klev upp vid 8-tiden så visade termometern på över 20 grader...i skuggan! Jag cyklade in till Byske för att lämna A hos mamma på fm för att sedan möta upp jobbet, personal+patienter, som kom på besök i Båtvik. Inte hem till oss utan vi höll till vid dansbanan. Jag hade först tänkt att A skulle få följa med men pga av klientelet på patienterna så sa Jimmy big no no. Fast jag tror inte att lilla A klagade - tvärtom - för hon fick bada non-stop ett par timmar i mommes pool. Utepool går hur bra som hellst till skillnad från vad jag skrev i gårdagens inlägg.

Hela dagen har spenderats utanför hemmets väggar. Agnes sov ett maratonpass på nästan 4 timmar(!) efter lunch. Då hanns det med både en del nyttogrejer samt horisontalläge på gräsmattan :)! När Agnes vaknade så var det fullt ös medvetslös i våran pool ända fram tills kl 20. Härligt! Jag var dock tvungen att avbryta badningen lite då o då när hennes läppar var av mörkare kulör.

Ikväll så har jag varit ute på en dryg timmes promenix. Hur skönt som hellst tänkte jag innan jag traskade iväg. Men det var tamejfan den värsta prommen ever! Myggen var som GALNA och jag vet inte hur många myggbett jag samlade på mig efter vägens gång! Det var nog det värsta i myggväg som jag varit med om!
...behöver jag säga att de KLIIIIIIIAR???
(Ni kan ju tänka er hur ryggen ser ut...& anklarna, & armarna!!!)

Här kommer lite pics från den sköna sommardagen:







Byggare Bob har startat "projekt-måla-hus" så nu skrapas det färg för fullt!!! 


Uppvärmning av en överbadad 2-åring:

Alla sätt är bra utom de dåliga :)

Agnes har som många av er vet duschvägrat de sista månaderna. Rackarungen har kommit på att hon bara inte ska låta sig rengöras och jag kan för mitt lit inte förstå mig på denna tvära vändning! Tidigare så var hon ju värsta blötdjuret! Det har iaf varit tvångsdusch eller åka till folk och låna badkar som gällt sista tiden. Badkar funkar nämligen.

Jag lät henne pröva bada i diskhon i köket idag vilket fungerade finfint till min stora lycka! Men varför funkar diskhon men inte hennes badbalja???




Som ni ser så känns en ordenlig skrubb som ett mer eller mindre måste!


Jag kan ändå inte mer än hoppas på att hennes vägra-bada-fas snart går över!

ÄNTLIGEN...

...så är det härliga sommarvädret här igen :)!

Tyvärr så sov jag bort hela fm då jag jobbat natt men solen verkar fortsätta skina om man ska förlita sig på vädergubbarna. Igår så bröt jag min semester för att jobba 14-21 på mitt jobb. Sen blev det racerspurt med fårrden till Byske för att jobba 21-07. Gissa om det var skönt att få krypa ner i sängen efter ett 17-timmars arbetspass?

Mina extra pengar som jag får in ska gå direkt till detta:

..Längtar, längtar. LÄÄÄÄNGTAR!!!!

Ikväll så blir det premiär för min del på lanternan. Det vankas schlagerkväll som förstås inte får missas! 

Kram kram från Båtvik! 

RSS 2.0