Jippi ka ye....eller kanske inte :-(

Agnes har ALDRIG någonsin kommit till våran säng under nattens gång. Inte en enda gång. Därför blev jag lite misstänksam när hon kom tassandes vid 03.00-tiden inatt. Sen dröjde det inte många minuter tills hela våran säng var nerspydd! Yeeeees....det var den nyårsafton!

Men det verkar inte vara magsjuka utan hon spydde nog förmodligen pga den höga febern gissar jag. Hur det än är så känns det inte roligt med sjukt barn en dag som denna!!!

ÖNSKAR IAF ER EN RIKTIGT TREVLIG NYÅRSAFTON!!! (Drick lite skumpa för mig med)

Vardagslängtan

Nu börjar jag längta efter en normal vardag igen...med normala dagar. Inga röda dagar som bidrar till totalt noll koll på vad det är för veckodag! Jag är inget större fan av dessa högtider ska jag ärligt erkänna. Det kanske hade känts liiite bättre om jobbschemat var helt tomt. För att jobba när nästan alla andra är lediga känns som ett straff. Nästan!

Morgondagen ska firas hemma hos oss. Vi blir ett lagom stort gäng som ska äta gott & skåla in det nya året tillsammans. Maten är inhandlad och efterrätten gjord. Det känns med andra ord rätt så bra. Jag är förberedd inför kvällen så jag slipper stressa hem efter morgondagens arbetspass för att fixa iordning allt. Skönt, skönt!

Dagens utflykt...



Det har blivit ett par timmar på skotern de sista dagarna...
...Agnes & Lina i skoterpulkan

...farbror Billy & kusin Albin

...kulan i vecka 25!

Lite bilder

...sötaste lille Valle!

Några ur Billyfamiljen tränar bebishållning innan deras egna lilla bebis tittat ut...



...gjorde ett försök på att få en hyfsad bild på kusinerna men det var sannerligen lättare sagt än gjort! Ja ni ser ju själva!


...4 plusgrader igår. Efter mycket tid inne så var det såååå nice att få komma ut en stund!

Annandag jul

Detta år kan jag inte annat än tycka att det är ganska skönt att julafton är förbi. Kvällen förlöpte utan några större bekymmer. Min enda huvudvärk var att jag inte kom ifrån jobbet när jag hade tänkt så våra middagsgäster fick snällt vänta en stund på maten. 

Tomtefars besök i huset väckte STORT intresse hos våran 2-åring. Men det är fullt förståeligt för tomten gav oss en show av världsklass! Ni som känner Jimmys storebror har nog en susning om vad jag menar.

 ...stora ögon på tomten!

...mycket att leka med.

...småprinsessorna på uppesittarkvällen i Lundbäck.

Igår, på juldagen, så var det jobb i vanlig ordning för min del och sedan socialt umgänge med Jimmys syskon med familjer hemma hos oss till sent på natten (bilder från kvällen nog kommer senare ikv). Jag höll faktiskt uppe Agnes lite extra länge igår så att jag skulle få sova ut idag. Klockan 10.45 imorse så slog lillgull upp sina blå. SÅÅÅÅ underbart att få känna sig någolunda utvilad för en gångs skull. Det är jag inte bortskämd med nuförtiden!

I helgen så är det....jobb som gäller :-(! Förvånade??? Inte jag, det känns som jag blivit en inventarie på psykkliniken vid det här laget!

Julafton!



Jag kan lugnt lova att kommande jular så kommer jag att ta ut föräldraledighet, semester eller annan ledighet. Pronto! Detta år så har jag inget annat val än att bita ihop, jobba och försöka se glad ut. Min framtida föräldrapenning kommer att baseras på det jag jobbar nu så jag förlorar alltför mycket på att ta ledigt över jul- & nyårshelgen. Men det svider...alla runt omkring mig är lediga, långväga släkt och vänner kommer på besök och vänner vill träffas.

Jag hade så gärna velat vara hemma idag! Ta en lång sovmorgon, se Agnes öppna sina julklappar på morgonen, se Kalle anka, känna lugnet och fixa inför kvällens bjudning i lugn och ro. Väldigt bad idea av mig att ta på mig att ha jul på hemmaplan när jag jobbar. Jag kan inte annat än hoppas att jag lär mig till kommande år. Men det blir säkert jättebra. Jimmy fick en lååååång lista på saker som han ska göra idag så att det mesta är klart när jag kommer hem ;-)!

Märks det att jag tycker liiiite synd om mig själv idag?

Hoppas att ni får en riktigt härlig dag...

Sköna söndag

Det är knappt så jag vågar skriva det men alla i familjen är friska o krya! Halleluja! Den dödssjuke mannen har återhämtat sig och är i samma skick som tidigare....dvs 190% aktiv. Brudarna i familjen har ännu inte uppvisat några sjukdomstecken *peppar, peppar*. Vågar dock inte ta ut ngt riktigt ännu! 

Den nu gångna helgen har varit bra. Jättebra faktiskt!

Jag gick 3,5 timme på stan i fredags för att beta av de sista klapparna. Olyckligtvis så åkte jag hem från staden med några saker kvar på shoppinglistan. Det var ju inte mina planer direkt :-(! Muntrade upp mitt dystra shoppinghumör med ett lååångt bad när jag kom hem och ett stort glas rött (hm, det sistnämnda endast i fantasin tyvärr).

Igår så fick vi besök av klanen Dahlberg. Jimmys syster och mamma med familjer kom förbi på aftonkvisten. Mycket folk och mycket trevlig kväll blev det. Alla småbrudar tog sig ett dopp i vårat bubbelbad. En fröjd att se de lyckliga minerna! Kvällen blev tidig och det var ganska skönt så här med facit i hand. Det känns att min ork inte riktigt är på topp.


...Agnes tar en svängom med lill-Astrid i badet!


...Anja

Idag så har vi varit ute på julgransjakt. Vi tog sparkarna o begav oss ut på havet för att se om vi skulle hitta ngt lämpligt offer. Vädret var kanon...strålande sol och någon ynka minusgrad! Jimmy hade varit och hämtat Anja på fm som gladeligen följde med oss ut. Några timmar och flera grillade korvar senare så gav vi upp våran jakt på den perfekta julgranen.




Sen så har peppakakshuset verkställts under helgen. Äntligen! Jimmy & Agnes gjorde sluttampen tillsammans men det visade sig att det saknades en del till skorstenen när den skulle monteras. Misstänker starkt 2-åringen med pepparkakssmulor runt munnen!!! Jimmy snickrade iaf ihop en ny del så nu är huset komplett! Eller var kanske jag ska tillägga. Varför ser ni på bilden nedan...


...numera saknas det 5 nonstop och en hel del florsocker, grrrr!

...innan plundringen!



Sen blev det faktiskt en gran till allas stora lycka till slut. Kanske inte den vackraste granen vi har haft genom åren men en riktig gran att klä iaf!


...spana in coolingen!!!

Vad är det med sjuka karlar???

Ringde hem från jobbet i förmiddags för att höra hur det var med herren i huset som gick och la sig tidigt igår kväll med feber och frossa. Tänka bara kolla av läget lite. Den ynkligaste av ynkliga röster svarade i våran hemtelefon och jag funderade för ett kort ögonblick om jag verkligen ringt rätt nummer.

Status på den vanligtvis tuffa mannen var allt annat än bra enligt honom. Jag tolkade nästan hans beskrivning som att han låg på dödsbädden. Jag erbjöd mig att ringa mamma och kolla om han kunde åka dit med stackars lilla understimulerade A som fått underhålla sig med en Alfonsfilm på repeat x 100 men får till svar att han är för dålig för att åka in till Byske.

Jag tror att det fanns en baktanke varför det är kvinnor som föder barn ;-)!

(...Jimmy tog sig iaf till Byske till slut så A fick ngt annat sällskap än Alfons) 

Nu är det väll bara att invänta min tur att åka på eländet...skulle ju vara helt "perfekt tajming" så här inför jul!!!

Dopp i grytan...

Imorgon så väntar en bra dag. Torsdagar är alltid bra dagar. Då är Jimmy pappaledig och jag slipper väcka upp lillgull före skammen för att stressa iväg på dagis & jobb. Torsdagar är därmed dagar som jag heller inte behöver stressa hem från jobbet för att hämta på dagis. En av veckans bästa dagar enligt mig!

Ikväll så har julskinka kokats på jobbet. Tanken är att vi ska äta dopp i grytan med patienterna imorgon. En passande maträtt så här innan jul. Jag älskar dopp i grytan!!!

Jag höll på skratta ihjäl mig i em när jag satt och pratade med en av våra vikarier som är uppvuxen söderut i landet. Han hade aldrig prövat äta dopp i grytan tills vi var på julbordet med jobbet förra veckan. Där hade de en gryta med "doppspad" och bröd brevid. Men han hade uppenbarligen missuppfattat en aning hur själva "doppet" av brödet går till för han stack ner 90% av brödskivan i spadet jättesnabbt, bredde smör på brödet och åt upp det. Som en macka :-)!

Vad tycker ni om dopp i grytan?

Julnostalgi...

Satt och kollade in lite gamla bilder härom kvällen och fick lite flashback från tidigare jular...

Julen 2004 var den enda julen som vi firade i Stockholm. Då jobbade både jag och syster så jag och Sandra styrde upp ett "litet" julbord hemma hos oss för 11 personer. Jag hade minns denna jul lite extra för jag hade färgat håret i en jättehemsk mörk färg och dessutom åkt på värsta hemska ögoninflammationen. Inte snyggast :-)!

...bakar pepparkakor m Billy & Helenas barn 2004.

2005...då glömdes kameran tyvärr hemma. Denna jul firades i norr med MASSVIS av snö och var vi runt på FEM olika ställen (mormor, farfar, svärfar, mamma och svärmor). Fruktansvärt och vi bestämde oss för att det var absolut sista gången som vi flängde runt så. Jag var gravid i de tröttaste veckorna och inte på topp!

2006...Agnes första julafton, 6 månader gammal.
Detta år var vi hemma hos oss och hade hela min och Jimmys familj här. Very najs!


...skalle-Pers första möte med tomten (ser ni vem det är)!

2007...Jobb till kl 16. Middag hos mamma och vidare till svärmor senare på kvällen. Också en riktigt bra jul! Minns att Sandra började känna av värkar denna dag.



2008...Jobbar även denna jul til kll 16! Kvällen spenderas här i Båtvik hos oss. Denna gång med en helt ny kombination av folk i form av min familj och Jimmys pappas familj. Tror att det kan bli kul!

Idag har vi värsta tänkbara skitväder här! Det blåser som 17 och underlaget ute är som en nyspolad ishockeyplan. Inte så kul! Vi har varit inne hela fm och sysselsatt oss med diverse pyssel. Mysigt, men något frustrerande då jag hade tänkt att vi skulle haft en riktig utedag! Ska iväg och jobba i em....so long!

Dagens meny...

...har bestått av:

Frulle: Gröt
Lunch: Stuvade makaroner & fläsk, schwarzwaldtårta till efterätt. (bortbjudna på kalas)
Fika: Chokladkaka m grädde & mandariner
Middag: En halv pizza



Nu gör jag inte annat än hör min barnmorskas ord i huvudet om & om igen
...."tänk på vad du stoppar i dig, försök hålla igen"!

Inte bra, inte bra! Men en ny vecka väntar...en mer hälsosam & nyttig sådan :-)! Det är ett löfte!!!

LUCIA

Några bilder från gårdagens lucia...

...våran lilla pepparkaksgumma

...det var väldigt spännande i början!


...lilla tomteAstrid

...mums med fika! Lisa & Malte


...Anja var jättesöt men lite svårflörtat med kameran.

Idag väntar ytterliggare ett luciafirande. Denna gång i byagården. Bilder lär komma senare!

TREVLIG lucia på er...

Graviditet nr 2

Förra gången jag var gravid så kunde jag, tom om någon väckte mig mitt i natten, handlöst svara på hur långt gången jag var. I veckor, dagar och nästintill även timmar :-)! Jag hade dessutom stenkoll på vad som händer med bebisen i magen vecka för vecka och hur den växer. Nu så har jag väldigt sällan något säkert svar när folk frågar mig hur långt gången jag är..."eh, kanske i vecka x...eller vecka x. Jävligt irriterande att man har sådan dålig koll! Hos barnmorskan härom dagen så fick vi tom sätta oss och räkna ut hur många veckor jag gått för jag visste helt enkelt inte. 22 veckor är det iaf!

Hittade en bild med Agnes i magen. Här är jag i vecka 21:

...ser mest fet ut :-)
(kolla in vårat högst provisoriska kök under värsta ombyggnationerna)

Igår så gav jag mig på ett försök fota magen för att kunna jämföra med bilder från den förra graviditeten men good damn vad svårt det är! Jag ser så rackarns högfärdig eller miffo ut på alla bilder och magen är svår att få en bra vinkel på. Nåja, de här bjuder jag iaf på. Man ser kanske inte magen så himla bra men dessa var de bästa jag presterade utan högfärds- eller miffomin.

...vecka 23

När jag har gått lite längre så ska jag be duktiga Ida om lite hjälp att ta några fina gravidbilder. Att fota sig själv är definitivt ingen höjdare!

Hon ska även få fota lite sådana här typ av bilder när bebisen tittat ut:



...dessa har Ida tagit på Sara & Moa. Helt underbara!!!

Själv så har jag lite idéer med kameran som involverar Jimmy och nyfödd bebis. Spännande! Fast där håller nog INTE J med för han hatar att posera. Men jag har gjort klart för honom att han kommer inte att ha mycket till val, hehe...


Julkaramell

De sista gångerna som jag har varit till stan så har jag spanat lite efter kläder till Agnes som hon kan ha på jul & nyår. Något lite finare som inte är alltför dyrt. Fick hon välja själv, klänningbiten som hon är nu, så skulle hon ha något riktigt ryschpyschigt. Jag är däremot inte så sugen på att lägga ut hundralappar på något som bara passar till högtider. Samtidigt så vill jag att hon för en gångs skull kan få ha en "riktig" tjejig klänning. Men så var jag in på favvosighten...tradera. Där hittade jag denna klänning som jag tror att hon skulle Ä-L-S-K-A! Kanske lite för "prålig" för min smak men å andra sidan så är det ju faktiskt inte jag som ska ha den på (tack o lov)! Vi får se om jag lyckas buda hem detta kit....hoppas! 


Oskyldigt misstänkt...

Har ju glömt berätta....under tisdagens shoppingrunda så var jag med om en märklig händelse. Jag var på hm:s nedre plan och kollade in lite ditt och datt. Jag hade varit där ett ganska bra tag när jag ser att även min mammas släktning strosar runt där bland hyllorna. Det hade väll inte rört mig nämnvärt om det inte vore för att jag vet att hon jobbar som civil spanare på stan, sätter dit snattare. Denna kvinna vet inte vem jag är eller att jag har kännedom om vad hon jobbar med. Det kändes lite skumt att hon var så nära mig vart jag än gick men jag försökte kolla vidare på det jag hade kvar på min lista. Jag menar, det kan ju ändå inte vara mig som hon hade span på! Oskyldiga lilla jag! Så hör jag att hon får ett samtal och förstår på det hon svarar att någon vill ha henne till en annan butik. Hon säger till svar att hon inte kan lämna hm för att hon fått ett uppdrag där. Jag stannar upp, kollar runt och ser att förutom denna kvinna o personalen så är jag helt ensam på nedre plan. Det ÄR alltså JAG som är uppdraget!!! Så här i efterhand så ångrar jag så bittert att jag inte sa något till henne. Men jag kände mig bara så förnärmad att JAG skulle vara misstänkt så jag tog mina varor, betalade och gick. Väldigt olustigt måste jag säga!!!  

Vad tusan hände...

...med vårat dra-ner-på-julklappsinköp detta år???



Gick på stan i exakt 4(!) timmar idag för att beta av alla julklappar och presenter inför kommande födelsedagar. Tack o lov så rådde lugnet i stadens alla affärer och folk verkade ha annat för sig idag än att springa runt och jaga julklappar. Däremot så blev jag olyckligtvis inte klar med julklappsinköpen...gaaah!!! Så det innebär minst en till repa på stan, SUCK!  

Jag köpte även de första plaggen till bebis idag (om man bortser från tradera då). Kunde bara inte hålla mig när jag såg denna lilla karamell i velour och ett par bruna strumpisar i pytteformat. Jag kan inte fatta att vi "snart" ska ha en så liten här hemma igen. En pytte som passar i små pyttekläder! Ni kanske tycker att det var lite våghalsat av mig att köpa en klänning då vi inte med 100% säkerhet vet att det är en liten tjejja i magen. Men den var inte dyr och många i omgivningen ska oxå ha barn -09 så får inte vi en flicka till så lär någon annan få det. Småbebisflickkläder är ju bara för underbart roligt att handla!!! Roligt, men farligt för plånboken!


Efter shoppingrundan så väntade besök nr 2 hos barnmorskan som visade sig vara en jätterar och käck lite äldre dam som jag gladeligen besöker igen. Hon hade tom läst igenom hela min journal innan besöket vilket jag från förra barnmorskemottagningen INTE är van vid. Jag tror knappt att barnmorskan som jag hade när jag väntade Agnes kände igen mig på slutet trots att jag då besökt henne ett x antal ggr. Hur som hellst...magen mättes och hjärtljud avlyssnades. Bebis växer och verkar må prima där inne. Skönt! Jag gick igenom besiktningen dock med en prick i protokollet. Mitt blodtryck är alldeles för lågt. Det förklarar min ökade trötthet som jag känt av den sista tiden. Pga av det låga värdet så bad jag en kollega ikv att ta blodtrycket manuellt då jag ville försäkra mig om att dagens teknologiska utrustning verkligen stämmer vilket jag ibland synar. Han fick iaf nästintill samma värde, dock något lägre. Hm! 

Nu är det läggdax...img väntar julbord med jobbet :-)

Julbestyr

Jag har tidigare nämnt att min hantering av adventsljusstakar kan få förödande konsekvenser. Av den anledningen så köpte jag till Jimmy lättnad denna variant i år med värmeljus. Den har eldats flitigt och mååånga, många värmeljus är redan avverkade. Men jag kan ändå inte tycka att det är en riktig advestljusstake då inga vanliga långa ljus används. Jag tänder ju alla ljus på en och samma gång då det bara ser löjligt ut att bara tända ett eller några åt gången.



Därför så kunde jag bara inte låta bli att shoppa den här som jag "sprang på idag". Vit med bruna hjärtan, helt perfekt till vårat brun/vita vardagsrum dessutom! Men ni behöver inte vara oroliga...jag lovar att elda med omsorg :-)! Dessutom så är det ingen brandvänlig mossa i den utan kaffebönor.



Ikväll så har jag varit på spinning. Gjorde en liten miss och solade precis innan passet. Det visade sig vara en riktigt BAD IDEA!!! Ni som prövat spinning förstår nog vad jag menar. Passet i sig ger ju en ordentlig temperaturhöjning i kroppen och med en solning på det så har jag nog utsatt min kropp för absolut maxtemp ikväll.

Jag brukar vanligtvis aldrig sola vintertid. Eller aldrig kanske jag inte ska säga. Men väldigt, väldigt sällan iaf! Nu har nöden ingen lag då min hy är bortom färgskalornas nyanser. 

Måste ju tipsa alla Byskebrudar med omnejd att badhuset säljer solkort superbilligt nu...fyra solningar för endast 100 riksdaler!
 
Img väntar en tur på stan för julklapps- och presentshopping. Nu ska jag banne mig bli färdig med alla klappar. Pronto! 


Heldag med girlsen

Det är helt galet vad helgerna går snabbt. Förutom när jag har jobbhelg vill säga! Denna helg har varit lite upp å ner med det mesta. I fredags så hade "smarty jag" lovat en kollega att jobba hennes natt då hon hade annat för sig och inte kunde jobba. Om jag bara hade tänkt till lite hur det var sist jag jobbade natt och var gravid så hade jag aldrig gått med på detta byte. För min del så är status gravid i kombination med nattjobb ingen höjdare! My good vad jag fick kämpa för att hålla mig vaken!!! Och är mitt jobb lugnt på dagtid så vet jag inte hur jag ska definiera natten. Död! Nåja, tog mig iaf igenom 10 låååånga tråkiga timmar innan jag äntligen fick åka hem och lägga mig. 

Pga en träff med girlsen strax efter lunch igår så blev det bara en snabbsovning efter nattens arbete. Bastu, spel, tjatter och supergod mat hos Fia avklarades innan resan gick vidare till staden. Vi hade bokat biljetter till kvällens hockeymatch och det var en riktigt upplevelse! Vilket j*kla tryck det var i arenan...wow! Mycket trevligt! Mindre trevligt var att min dryck under kvällens gång inte var en kall öl som för de övriga (eller hallonsoda+gin på toan som för vissa andra, haha) utan en blaskig cola light! Det är sånna här tillfällen som det rent ut sagt suger att vara gravid! Men jag slapp iaf trängas i ölkön i pauserna som de andra...alltid nått!

Det blev en seeeen hemkost på lördagsnatten då några "fylletrattar" prompt skulle in på krogen. Jag såg bara framför mig mitt komaliknande tillstånd på söndagsmorgon när lillgull väcker mig. Men jag fick sovmorgon och var i "hyfsat "skick så jag ska inte klaga :)! 

...födelsedagsbarnet får hjälp med stylingen


...även Jenny fick lite hjälp

Hela dagen idag har med anledning av helgens sömnbrist och upp & nervända dygn känts en aning seg. Vi har inte uträttat spec mycket hemma i Båtvik. Lite tvätt, lite plock här och där och 3 timmars slipning av säng (nästan klar nu...jippi) har hunnits med! Jo, jag & Agnes har börjat snida på ett pepparkakshus. Fuskade genom att köpa en byggsats och färdig kristyr. Men vad f*n hjälpte det då vissa delar av huset visade sig vara vinda & sneda. Gud i tider vilket meck att få ihop. Nu, efter ett X antal svordomar så är det iaf komplett så img ska det dekoreras och pyntas...bilder lär komma.


...nu ska jag betala dessa två auktioner som jag vann. De övriga har inte gått ut ännu så vi får se vad mer jag kammar hem! 
 


Tradera

Jag är verkligen en periodare när det gäller tradera. Vissa perioder så är jag en jätteflitig gäst och andra gånger så kan det gå väldigt, väldigt länge mellan besöken. Just nu så är jag inne i en "traderaperiod". Här har ni några av mina favoriter just nu som jag har budat på:

Till Agnes:

...älskar de bruna manchesterbyxorna!

Till bebis i magen:

...virkad sparkdräkt





...äkta 70-tal med elefanter




...nya sängkläder till spjälsängen


...en till åkpåse måste ju förstås införskaffas

Jag har sagt det förut & jag säger det igen...tradera är ju bara för bra :-)!


Inte miss sunshine direkt

När jag skolade in Agnes på dagis så minns jag hur vi (jag+dagisfröken) pratade om vart man drar gränsen för att hålla barnet hemma från dagis eller inte pga sjukdom och hur "dåliga" dom får vara för att vara där. Jag tänkte direkt att hur svårt kan det vara att avgöra en sådan sak??? Det är ju enligt mig solklart. Nu i efterhand så vågar jag lugnt påstå att så är inte fallet. Verkligen inte! Det är döööösvårt!

I veckan så har inte A varit helt tiptop. Hon har varit för frisk för att vara hemma och i tveksamt skick för att orka med dagis. Så igår fick farmor rycka ut och hämta henne på dagis kl 10. Då var lilla frökens batterier slut. 

Så här var läget hela aftonen & kvällen igår: 



Idag är Jimmy hemma. Vi hade missat att han inte lagt in någon pappadag nästa vecka så därför tar han två denna vecka istället. Så batterierna får laddas helt. Agnes alltså...inte Jimmys :-) (de är alltid fulla)!

Sjuklingens status i förmiddags...dans med Linnea i nya träskorna. Ni ser ju själva hur "sjuk" hon verkar, haha!



Jag hade sett fram emot den här veckan då förra var något överbokad. Jag trodde att kvällarna skulle bli lugna å aktivitetsfria men där bedrog jag mig! Varenda kväll i veckan så har jag någonting på schemat...matlag, föräldramöte, träning, jobb, träffar, hockey mm mm. Så var det med den lugna veckan!!
Jag får helt enkelt vila i ett annat liv ;-)!

RSS 2.0