Dopp i grytan...
Ikväll så har julskinka kokats på jobbet. Tanken är att vi ska äta dopp i grytan med patienterna imorgon. En passande maträtt så här innan jul. Jag älskar dopp i grytan!!!
Jag höll på skratta ihjäl mig i em när jag satt och pratade med en av våra vikarier som är uppvuxen söderut i landet. Han hade aldrig prövat äta dopp i grytan tills vi var på julbordet med jobbet förra veckan. Där hade de en gryta med "doppspad" och bröd brevid. Men han hade uppenbarligen missuppfattat en aning hur själva "doppet" av brödet går till för han stack ner 90% av brödskivan i spadet jättesnabbt, bredde smör på brödet och åt upp det. Som en macka :-)!
Vad tycker ni om dopp i grytan?
Jag blir lite förvirrad, är dopp i grytan och blöta sammalika?? för visst finns det en variant då man doppar typ vörtbröd, det har jag aldrig smakat. Men blöta (med ljusugnsbröd)tycker jag iaf är smaskens..
Det är samma...tror jag iaf :-)
Ha ha ha jag ser det framför mig! Dopp och smör... Ja det är inte lätt med vissa traditioner! Ha en underbar torsdag! Kram Anna
Jag klarar inte av att äta blött bröd så dopp i grytan är verkligen ingenting för mig!
Och ja, blöta och dopp i grytan är samma sak. Man kan variera brödsorterna om man vill.
Jag har lite blandade känslor inför dopp i grytan. Det är mysigt men inte någon delikatess direkt. Litegrann som ris á la Malta, man vill inte äta det fler än 1 gång per år :-)
Blev så sugen så det blir nog det till middag idag!
Jag vet inte om jag ätit dopp i grytan någongång. Det är väl som att doppa en brödskiva i soppa eller buljong? Säkert gott, vad har ni till?
Hoppas du haft en fin dag. Kram