En stor vovve :-)

Jag fick mig ett gott skratt idag.

Vi sitter o käkar lunch och helt plötsligt så får jag syn på två renar som står precis utanför köksfönstret. "Titta Agnes" säger jag o pekar på dem!!! Lilla A med stora ögon ser helt förstummad ut och man ser riktigt hur hon funderar. "Vovve" säger hon tillslut. "Neeeej, det är en ren" svarar jag. "Stoooor vovve" får jag till svar. Vad vet man när man aldrig sett en ren förut??? Kanske dags för lite djurlära!

image757
Jag hann fånga våra lunchgäster på bild innan de flydde från våran gård...

Barn är för härliga!

Jag smålog även idag när lilla hjälpredan skulle hjälpa mig att hänga upp tvätten. A gav mig plagg efter plagg som jag hängde upp och hon berättade klart o tydligt för mig vad det var hon gav mig..."mammas trosa, mammas trosa, (och sen kom Jimpas boxerkallingar)...pappas trosa". 

Reda eller oreda?

Han som jag jobbade helgen med sa till mig..."man kan se i en människas bil eller badrum hur ordningsam han/hon är". Oooops tänkte jag i mitt stilla sinne. Det är nämligen de två ställena där jag har mest kaos!!! Berättade för Jimpa vad den hära mannen hade sagt o han bara skrattade..."är jag förvånad" blev svaret! Nåja, det bjuder jag på!

Hur ser det ut i era bilar resp badrum???

Idag har vi haft en helt underbar fm. Jag fick sova ända till 8.45 då jag vaknade av att någon hade borta siken i grannrummet. "Siken, mamma siken ramlat ner"!!! Agnes har ett mjukdjur i form av en sik som hon bara älskar. När denna är borta så är det illa!

Upp, proppa i oss frulle och sedan ut i det härliga solskenet där vi spenderat timmar med att samla kottar, stenar & pinnar. Hm, inte vi...snarare A! Jag däremot, bänkade mig mot en solvägg o pressade lite vårsol. Tänk att nu klarar man sig bara i linne i solen!

Nu väntar lite tråkgöra som jag måste ta tag i innan lillgull vaknar.



Skofynd!

Gud så skönt att ha gjort bort denna helgs arbetspass på jobbet. Snacka om att det är tålamodsprövande att spendera så många timmar på en verksamhet där det knappt händer nått på helgerna!!! Jag passade på att ta ut lite friskvård mitt på dagen då kvällspersonalen kommit. Jag knallade lite drygt broarna runt, en rask runda på knappt 1 1/2 timme och det var såååå skönt efter att varit inspärrad hela fm!

Jag gjorde ett riktigt traderafynd (näheeee) idag. Blev helt överlycklig då jag hittade ett par likadana dojjor som jag redan har men som snart börjar ha gjort sitt. Jag har älskat dessa dojjor från dag 1 och att se dem börja åldras har skurit i hjärtat då jag gärna velat behålla dem i ett par år till :)! Dom funkar till jeans, kjol, det är inga jätteklackar som man ska snubbla o bryta benen med. Men bäst av allt så är dom helt ljuvliga att gå i. Blablabla...här är dom:
image754

De var ALDRIG använda och jag betalar endast blygsamma 60:-! Fast jag hade nog kunnat gå hur långt som hellst för att få dem! Snacka om att dagen är räddad, haha!

Imorgon så är står det ledig på schemat. Nice! Förutom ett spinningpass så är det helt tomt i agendan och det känns ännu bättre. Bara vakna upp och göra precis vad som faller oss in. Ännu mer nice!

Hoppas alla har haft en riktigt bra helg!


Bulgarien

När det blev bestämt att det blir till Bulgarien som vi ska åka om knappt en månad så var det inte jag som dansade glädjedansen direkt. Jag hade hoppats på att vi skulle åka till någon mysig grekisk ö, cypern eller kanske mallis. Bulgarien hör väll kanske inte till ett av mina hetaste resemål. Men jag har bestämt mig för att vara positiv och ge det en chans. Vem vet...jag kanske har fel?

Hur som hellst så satt jag och googlade lite igår på det stället som vi ska åka till. Tänkte att jag skulle få lite inspiration och tips på utflyktsmål o dylikt. Jag hamnade på ett forum där folk som varit där berättade vad de tyckte. Här kommer några citat tagna därifrån:

"Jag var till hotellet för några dagar sedan. Jag förstår inte hur man kan vilja tillbringa sin semester på ett ställe som ligger mitt ute i ingenstans."

"Eftersom det inte finns några butiker i närheten så är det dyrt i kiosken om man ska handla nåt. Blev uttråkad den lilla stund jag var där och tänkte fördriva tiden på nätet men det kostar 8 leva i timmen, dvs 45 kr, så det hade jag ju inte råd med heller. "

"För övrigt tyckte jag poolen var ganska liten. Som sagt- jag är inte imponerad och skulle aldrig rekommendera någon att åka dit. "

"Vad jag såg så finns det ingenting runt hotellet förutom andra hotell som håller på att byggas. Hotellet ligger ute i ingenstans. Utanför hotellet finns bara grus, inga gräsmattor alltså. "

"Jag har väldigt svårt att förstå varför man tycker det är roligt att bunta ihop sig med andra svenskar på ett sådant här hotell helt isolerat från omvärlden. Även om jag hade små barn skulle jag inte tycka det var skoj. Man kan lika gärna checka in på Umeå Universitetssjukhus, där har dom ju iallfall riktigt god mat i matsalen. "

...Ja vad säger man???
Jag ångrar mig lite att jag var tvungen att göra en egen liten research!!! MEN...jag är faktiskt fortfarande positiv! Jag menar - att slippa tvätt, städ, jobb, laga mat, diska, hämta-lämna på dagis och bara slappa å ha det gott i en hel vecka är inte fy skam! Sen har man ju med sig en & annan rolig medresenär som garanterat kommer att göra resan minnesvärd!

image752

Av bilderna att dömma så verkar det faktiskt rätt så fint!

image753

Med ett glas rött i handen och denna utsikt  så tror jag inte att jag kommer att klaga ;)!!!

Lördagstristess :-(

Inte nog med att jag måste jobba en lördagskväll. Jag lämnas dessutom ensam (bortsett från en patient) kvar på avdelningen i hela 3 väldigt långa timmar!!! Satan i gatan vad orättvist!!! Det är en skitregel att den medicinskt ansvariga sjuksköterskan inte får lämna avdelningen. Det är tacken för att man kämpat 3 år på högskola ;)!

Jag hann med en blixtsväng på stan innan jag började jobba idag. Jag skulle bland annat byta ett par helt värdelösa galonhandskar som gått sönder efter endast 1 vecka! Typiskt nog så hade affären lunchstängt(!) precis när jag var där *suck*! Hur som hellst så "råkade" jag springa på den här som jag bara inte kunde hålla mig från att köpa. Vissa plagg bara skriker "KÖÖÖÖÖÖÖP MIG" när jag går förbi. Så vad har man för val???
image751
(kanske ska tillägga att den är till Agnes)

Ikväll så är Jimpa barnvakt åt Sandra o Jerrys 2 flickor. Undrar om svetten lackar där hemma nu, haha? Fast känner jag J rätt så går det huuur bra som hellst. Det är inte mycket som stressar den herren. Dessutom får han ju assist av sin lillbrorsa!

Här kommer en härlig gammal golåt framförd av en för mig okänd Frida Öhrn:
 

Nä, nu ska jag gå en repa på avdelningen och se om någon är sugen på lite snicksnack. Nej just det, jag är ju nästan helt ensam. Dubbelblä!

Klädrensning

Igår kväll så höll jag på få ett psykbryt över alla kläder som svämmar över i korgarna under Agnes skötbord. KAOS! Detta behövde åtgärdas omg varav jag sekunden senare slängde ut ALLA kläder över badrumsgolvet för att påbörja projekt storrensning! Och storrensning är bara förnamnet för jag sorterade ut, jag skojar inte, mer än hälften av alla kläder i kartonger uti förrådet. Sköööönt med lite ordning igen!

Men en riktig upprensning innebär även en del överraskningar...som denna kjol. Den hade jag helt glömt bort! Blev ju tvugnen att se om den fortfarande passar vilket den gjorde.

 (vänligen blunda för den taskiga bildkvallan) 

FREDAG - lilla A gav mig en lång o väbehövlig sovmorgon på min lediga dag...det gillas skarpt! Dock så har jag en jobbhelg framför mig men det känns faktiskt helt okej! Idag är planerna att bara känna lugnet.

Trevlig fredag önskar vi i Båtvik som fortfarande, trots att klockan är 10, går i pyjamas (och solhatt, ja inte jag förstås)...
image749

Om...

...barnbidraget hade varit en si så där 5 ggr högre så hade dessa grejjer varit heta shoppingföremål:

image738image739 (jag säger bara...frotté å pressveck!!)



image735image734image737
image736

Och kolla dessa fina beautys att ha i vagnen...
image740 image741 
En sådan hade jag velat ha när A var liten bebbe!!! Nu skulle de knappast göra sin funktion ;)!!!

image742image743
...finfin fleecefilt med brun baksida!!!

Men dessa fina grejer får förbli drömmar tills plånboken säger annat! Eller så får jag be Jimpa om lite sponsorpengar. Nej just det...han åkte på en FET p-bot idag så han lär inte vara så pepp på bidra till barnkläder!

Däremot så klickade jag hem de här två klänningarna på tradera idag till betyyyyyydligt humanare pris än ovanstående:


...hela 40 riksdaler för bägge! De var dessutom nästan helt oanvända. Me like!


Vabbfritt

Innan Agnes började på dagis för drygt ett halvår sedan så var jag helt övertygad att barn+dagis skulle innebära ungefär en miljon vabbdagar (vård av barn). Det är knappt så att jag vågar skriva detta men vi har inte behövt vara hemma en endaste dag hittills *peppar, peppar*! Helt otroligt! 

image725

Å solen fortsätter att skina i norr! En patient på jobbet berömde ikväll min gyllenbruna ansiktsfärg, haha! Själv så tycker jag att det var att ta i en aning. Visst har solen satt en gnutta spår...men gyllenbrun...nja, jag tror inte det :)! Möjligtvis lite lätt grisskär! 

Men om en månad så har jag kanske den där gyllenbruna kulören på mina kinder. Då befinner vi oss i det förhoppningsvis soliga o varma Bulgarien...jippi! Idag så var jag en repa på stan och inhandlade lite sommarkläder till familjens yngsta medlem inför resan. Vid nästa stadsbesök så är det MIN tur att utöka garderobens sommarsortiment. Det lovar jag är välbehövligt!

Natti natti på er...  

Fotomission

Idag på min lediga dag har jag haft turen att få avnjuta kalasväder! Nu verkar det bara vara goda dagar här uppe i norr! Vi spenderade i vanlig ordning hela förmiddagen utomhus. Jag parkade mig mot en solvägg med en kopp kaffe och bara njöööt medans Agnes jobbade på för fullt med sina hinkar o spadar. Helnöjd tjej (& helnöjd mamma)!

Efter lunch så åkte vi in till Lisa & Malte för ett litet fotomission. Ingen var väll gladare än jag som får lite nya utmaningar. Att bara fota Agnes är visserligen kul men det blir något enformigt i längden. Barn är det jag gillar mest att fota så detta hade jag sett fram emot! Malte skötte sig exemplariskt och är numer ett av mina favoritmotiv med sitt charmiga leende! Söt som socker!

 
image718

image719

Lisa o Petters katt Ulf fick oxå agera lite modell:

Efter besöket hos Lisa så blev det ett kort stopp hos Frida o Konrad för att önska dem trevlig resa. De åker ju till Sydafrika img. Kondrad blev lite extra gullad med av storbrudarna:



Kusinerna i jeans hand i hand i samhället:
image715
...söta!!!

Nu blir det storröjj här hemma innan jag bänkar mig i soffan för att kolla på film!
tjing tjing.....

Traderaklipp

Ingen av er som följt min blogg kan ha undgått att jag är ett stort fan av tradera. Tyvärr så tycker jag inte att man som köpare kan göra sådana guldklipp som man kunde göra förut. Detta tror jag beror på att sighten har blivit så populär och priserna trissas snabbt upp. Däremot så gör man som säljare oftast många bra affärer.

Ni minns väll skinnjackan som jag fick hem förra veckan? Istället för att skicka tillbaks den så la jag ut den på tradera då jag sett att skinnjackor går rätt bra där. Sagt o gjort...jag fick över 700 kronor för den!!!! Själv så betalade jag 399 kronor (det var då halva priset) för jackan :)! Inte helt fel!


Panta mera

Idag så har jag och Jimpa tagit oss an ett projekt som vi lääänge förtängt och blundat för. Vi har pratat om att ta tag i det ungefär en miljon ggr men aldrig kommit till skott. Jag pratar om våran pant och alla glasflaskor som står o skräpar bakom vårat garage. För att ge er ett litet hum om mängden jag pratar om så kan jag säga att vi har inte pantat en burk eller flaska sen innan förra sommaren!!!! Då förstår ni ni kanske att det är inte något litet projekt jag pratar om. Så efter att ha stoppat över 300 burkar och ett stort antal petflaskor i automaten samt åkt till återvinningen med 9 påsar glasflaskor o burkar så kände jag mig ganska nöjd! Nu är det bara 2/3 kvar att ta tag i....en annan dag!!!

Helgen har i övrigt varit helt kanon! De flesta av dygnets vakna timmar har spenderats ute i det finfina vädret som varit denna helg! Vi har hunnit med en hel del tråkgöra på gården, korvgrillning hos svärfar och middag hos mamma. Gårkvällen spenderade jag utan barn o karl med 5 glada brudar. Taco, spel och mycket god dryck och många skratt! Sånt som får en att må bra! Jag mådde däremot mindre bra i morse då den alkoholhaltiga drycken från gårkvällen gjorde sig påmind. Men efter en rejäl sovmorgon och några alvedon så var jag fit for fight för att möta solens strålar ute! Lovely!!!

Idag så har det varit en jämn ström av besökare till Båtvik 207. Det är alltid så roligt med spontana besök!
En av besökarna var svärmor med vovvarna. Jag tänkte jag skulle ge mig på ett försök att fota hennes lurviga vänner men gud i tider...det var inte det lättaste! Rörliga objekt är nog kanske inte riktigt min grej-ännu!

image704

Knacka på

Jag fick ett tips för länge sedan om en bok som skulle vara en succé hemma hos småbarnsfamiljer. Sagt o gjort så köpte jag denna omtalade bok. Detta har blivit allt utom en succe hos föräldrarna i Båtvik 207! Denna bok har jag nu läst så j*vla många gånger att jag nog kan sätta mitt liv på att om jag skulle bli väckt mitt i natten och tvingas citera sida för sida skulle jag inte missa på en bokstav. Inte ens om det skulle vara baklänges eller  i medvetslöst tillstånd! Jag försöker att gömma denna bok under alla andra böcker men det är ALLTID ngn som snabbt hittar den ändå! Nu funderar jag faktiskt på att rent lägga undan den ett tag! Mamman orkar inte med knacka på längre!!!
 
image701 
image702

image703


Sköna efterlängtade fredag

Vid middagsbordet:
Jag: "Vad har du för planer ikv"?
Jimmy: "Jag tänkte att vi skulle göra klart inredningen i garderoderna, städa ur skåp och ställa in allt i den nya garderoben mm mm mm som innebär fysiskt arbete".
Jag: "Neeeeeeej, f*n det är fredagkväll....orkar inte....vill bara ta ett vinglas o känna lugnet"!
Jimmy: "Jaha!"

Det slutar med att Jimpa slipar bil i garaget och jag ligger raklång i soffan helt slut efter veckans 3 hela arbetsdagar! Snacka om att vara en vekling!

Att leva med en damp-sambo innebär inga lugna stunder....verkligen inga alls! Att ta d lugnt finns inte i hans värld! Fast han kom faktiskt in vid 20-tiden och mötte upp i soffan framför tvn. Nu är det hockey som gäller vilket intresserar mig ungefär nada! 

Sista dagarna så har vi haft sjukt bra väder och helgen ser ut att bjuda på fortsatt strålande dagar. Nu är vår/sommarkänslorna på topp! Sista dagarna har mestadels spenderats utomhus, både på ledig tid och även på jobbet. Det är faktiskt ett stort plus med mitt jobb, att vi är ute väldigt mycket. I det avseendet så är mitt jobb rena drömmen (dock endast i det avseendet skall tilläggas!). Som i torsdags t ex, då promenerade vi 45 min tillsammans med patienterna i govädret. Samma dag tog jag ut en timme friskvård och begav mig ut på en ytterliggare promme på egen hand. Utöver det så blev det ngn timme till ute i vårsolen under arbetstid. Inte helt fel kan jag lova!

Nu väntar en ledig helg och planerna är att ta det så lugnt som möjligt! Det kan säkerligen bli en o annan grillad korv i solen :)!

Ha en skön helg kära vänner....

Wanted!

Hur snygg var inte den här skötväskan???
image699image700
...till det "blygsamma" priset 1 999:-

Men drömma kan man ju alltid ;)!

Det skulle vara så himla najs att köpa en lite roligare skötväska än emmaljungas orginal nu när jag får nyvagnen (som för övrigt beställs idag)!

Skriver mer sen ikv, är på jobbet och har faktiskt(!) en del att göra här idag (kors i taket!).....ciao så länge!

Dagens kanske sötaste hjälpreda

...som prompt skulle ha både sommarmössa o vantar på sig när hon städade!!!
image696image697image698

Nätshopping

Att shoppa på nätet har både sina för- o nackdelar. Fördelarna är att det är smidigt om man, som t ex jag, sällan går på stan numera, man kan sitta i lugn o ro och så kan man shoppa från affärer som inte finns här uppe. Och nackdelarna är förstås att man aldrig kan prova storlek plus att kläderna inte alltid överensstämmer med bilderna man ser.

Idag så var jag och hämtade ut denna som kom med posten:
image693
Men den var verkligen SKITFUL i verkligheten så den åker tillbaks...pronto! Jättetrist då jag fick ett så bra pris på den iom en 50% rabattcheck *snyft*!!!
Men min jakt på en brun skinnjacka är inte över. Fast nu blir det att ge sig ut i affärerna o leta istället!

Jag fick även hem ett par dojjor som jag handlat på tradera till Agnes. Hon har ett par gråa i mindre storlek som börjar vara på gränsen till för små och både jag och hon har älskat denna dojja så jag var bara tvungen att fixa ett par nya i större storlek. Perfekta dagisskor!

image694

...de såg ut att aldrig ha varit använda plus att jag fick dem för endast en struntsumma jmf mot vad de kostar i butik. Tradera är ju bara för bra ;)!!!

Härliga lediga dag

Ja då var snart den första lediga dagen avverkad, suck! Men jag har hunnit med en hel del så jag känner mig riktigt nöjd...åsså kan jag ta en lugn dag img med gott samvete ;).

Här kommer lite bilder:
image686
Vad är det med barn och skor???

...i bakgrunden ser ni nygarderoberna

Eftermiddagen spenderades ute i snön/slasket och den strålande solen
image688

...kolla vilka passande vantar smartmamman hade tagit på! De var inte så snygga sen!!!

Bollibompamyyys:
image690

...en sista mannekäng innan läggdax. Finn ett fel!

Nu ska jag ge mig ut på en långpromme på de underbara slaskiga vägarna. Jippiii!!! Det blev ingen spinning som jag hade planerat så stavarna får kompensera spinningpasset!


Bye


Fegis

När det kommer till bilkörning så anser jag mig inte vara en dålig chafför. Inget direkt proffs men hyggligt bra i alla fall! Men...när det gäller omkörningar så är jag nog den största fegskiten som står på två ben! En omkörning ska enligt mig ske under optimala förhållanden. Dvs, fri sikt - typ en kilometer (om det inte är 2 filer förstås), inga snösträngar mellan filerna, ingen snörök, inte för mkt vatten på vägen och absolut inga drivor av snö som man måste plöjja sig igenom! Några av dessa anledningar gjorde att jag nog tog personbästa i längsta körtid mellan Skellefteå-Byske ikväll. Det har kommit, och kommer fortfarande massa snö, idag. Jag hamnar förstås bakom en bil som aldrig passerar 60-strecket när jag ska hem från jobbet. Det snöar massor, snöröken bara yr omkring, det är mörkt och vänsterfilen är oplogad och därav täckt av massa snö. Jag kör aldrig om denna vägsnigel utan ligger snällt men jävligt frustrerad bakom honom i de 3,5 mil som jag har hem. Blir dessutom omkörd av både lastbilar och flera bussar. Det är pinsamt!!!

Nu är jag ledig i 2 hela dagar...nice, nice, niiiice :) !!!

image685




Vill ha!

image667
Den här skulle vara så himlarns fin i Agnes lilla lekrum. Det behövs verkligen en färgklick på den beiga väggen där. Elefanten går att få i rött oxå.

Här är fler fina motiv:



image671
...och även denna vore inte helt fel att få sätta upp på väggen!

Gå in och kolla på denna sida http://www.isa.nu/shop/zoofickan-p-87.html så får ni se fler fina motiv!

Till mig själv så hittade jag den här:
image672
Ett välbehövligt inköp då min gamla handväska är skavd både lite här o där!

TREVLIG LÖRDAGSKVÄLL på er!

"Underbara" små

Vissa dar är bra, andra sämre. Idag var en sämre dag...eller jag kanske ska säga intensiv och tålamodsprövande.

Scenario 1 utspelar sig i köket. Lilla A hittar en full äggkartong i ett obevakat ögonblick och börjar knäcka ett efter ett...på golvet! Jag hittar lilla madam sittandes och smeta ut den härliga äggröran som hon gjort*kladd-kladd-kladd*. Vart börjar man, flickan eller golvet? Jag tog flickan. Efter äggsanering så skulle jag ge mig på golvet. Hämtar papper och disktrasa. Vad händer? Jo lilla A kommer springandes - genom äggröran förstås - och halkar. Jaha, tillbaks till ruta ett där flickan sitter i äggröran och kladdar helt överlycklig! Mamman mindre glad!

Sen var det vällingburken som fick sig en omgång! Hur mycket vällingpulver ryms på en diskbänk? Fråga mig, jag vet!!! 

Lunchdags och lilla hjälpredan fixar ut halva flaskan (som var helt ny!) matolja på spisen. Härligt härligt! Pröva torka upp fettig olja. Det var inte det lättaste!

När mamman slet med att skura matoljan så upptäckte hjälpredan ett paket oboy som stod på bänken bakom mammans rygg. Behöver jag säga mer? *SUUUCK*

Maten i tallriken till lunch hälldes ut på matbordet 2 gånger och när allt innehåll så fint hälldes på golvet så tröt mitt tålamod ordentligt. Nu får det vara nog tyckte mamman!!! Lilla A håller snällt med och instämmer med sitt "bajja bajja" (aja baja).

Vissa dagar är helt lovely att vara ledig fast en del dagar är lika underbara att få vara på jobbet...phu!

Våran stora fina tjej

image659

Jimmy satt o kollade in några av mina bilder ikväll och när han såg denna så sa han..."fan, hon ser ju inte liten ut längre"! Tiden går snabbare än man vill o tror och ibland så känns det inte riktigt som att man hinner vara med. Men hur gammal hon än är så kommer hon iaf alltid att vara mammas lilla tjej! Nu och om 20 år ;)!

Här är förresten några av blommorna som jag fick i lördags. Jag roade mig att fota dem lite snabbt härom dagen när  jag väntade på att lilla A skulle vakna. Visst är dom fina? Sista blomman är haschplantan som Sandra och Jerry kom med ;)!  



Jag fick ju oxå ett väldigt personligt o fint födelsedagskort av en ung tjej. Riktigt kul att få. Så här såg det ut när man öppnade det:
image666

Så nu får ni som inte sett mig som yngre ett bildbevis ;)! Jag har alltså insett att tofsar är min grej eftersom jag inte bytt frisyr på 30 år. Hårfärgen är någolunda densamma med ett litet undantag när jag var 13 och ville vara rebellisk och färgade det rött. Jag är så innerligt tacksam för att jag är lika slank nu som när jag var 13 och mina läppar har fått sig några kirurgiska ingrepp! Men det pratar vi inte högt om!

Eller hur var det???

Hur som hellst...jag ÄLSKAR det charmiga kortet!

Over and out och kramiz på er!

Försök låt bli att skratta ;)

 

Surt sa räven!

På tal om shopping (syftar på förra inlägget) så blir jag så sur! När jag väl hade bestämt mig för att köpa denna söta tunika/klänning för att packa ner i väskan till Bulgarien så upptäcker jag....den är sluuuut! Inte bra, jag skulle verkligen behöva uppdatera garderoben på lite nya sommardresses *fortsätter drömma*!


image658
...men skam den som ger sig...den ska bli min ;)!

I afton så gjorde jag något som inte har hänt på flera år. Jag somnade ett par timmar på soffan framför tvn då jag bara skulle vila lite snabbt. När tror ni jag kommer att somna för natten??? Typ aldrig eller nått, gaaaah!


PENGAR

image657
Det är lustigt hur man (läs jag) tänker ibland. Så fort jag öppnade (hm...slet upp) brevet från skatteverket och såg att jag faktiskt(!) fick tillbaka en del pengar så är det första jag tänker..."vad ska jag nu köpa". Att det bara handlar om att shoppa grejer lixom! Har i alla fall tänkt fram o tillbaka och till slut bestämt mig hur jag ska göra (vilket inte var så svårt då hålen att stoppa pengarna i är många). Halva beloppet tänker jag lägga på en sittvagn till Agnes, ett nytt vindställ (ni vet jacka å byxor) till mig och en Stockholmsweekend helt på egen hand. Den andra halvan ska direkt in på banken till framtida investeringar. Nu kan det ju förstås bli en del ändringar i planerna efterhand men det här är vad jag i nuläget har bestämt mig för ;)! 

Angående min Stockholmstripp så har jag länge tänkt att jag ska åka ner till min vän Anna en helg när hon är barnfri och bara umgås med henne helt utan barn och karlar. Jämt när vi åker ner till 08-området så blir det alltid högst en blixtvisit förbi hos henne i all hast. Vi kanske oxå kan ragga med Haningebrudarna och en viss Åkersbergatant på en krokrunda någon av dagarna jag är där. Det skulle vara skitkul! Jag nämnde min idé om Stockholmsresan för Jimpa och han var snabb att svara att han minsann oxå skulle med då. Fast då tar han Agnes och är spenderar helgen hos sin bror som också bor i 08-krokarna.

Meandi

Ikväll så ska bl a dessa plagg shoppas:
image655image656

Vi ska nämligen till Emma i Kåge på meandi-party. Oftast så brukar dessa klädpartyn lämna ett ganska märkbart hål i plånkan men efter ha kikat på vårkollektionen så tror jag att jag klarar mig ganska bra från att bli ruinerad. Jag tyckte tyvärr inte (eller ska jag säga bra kanske) att det fanns så mycket spännande. Vi får väll se hur mycket fattigare jag är när jag kommer hem :)!

Nu är jag inne på min 4:e lediga dag på min 4-dagarsledighet. Det är så ruskigt skönt att ha två sådana långledigheter på mitt 5 veckorsschema. Då hinner man verkligen känna av att man är ledig. Och kanske till o med få något vettigt gjort! Denna helg har varit lite lätt intensiv iom min födelsedag och alla förberedelser inför den men igår och idag så är tempot betydligt lugnare.

Jag hade tänkt hinna med ett spinningpass innan klädpartyt. Det hänger på om jag lyckas ragga barnvakt eller inte. Som jag skrev förra måndagen så är det helt kanon att de kör tidiga pass en del dagar i veckan. När jag är ledig så är det helt perfekt att gå på dom!

Trevlig ny vecka! 

Vilken gårdag!!!

Imorse så fick jag mig en välbehövlig sovmorgon. Damp-sambon steg upp redan klockan 6 för att åka och fiska och jag tänkte i mitt stilla sinne..."sov läääääänge idag snälla söta Agnes". Klockan 10.45(!) så hörde jag lillgull sjunga "lalalaaaa" och då kändes det helt okej att stiga upp. 

Gårdagen var verkligen super på alla tänkbara sätt och vis. Fikat räckte till min stora lycka gott och väl och jag har till & med kvar ett och annat bakverk i frysen. Jag var oxå lite orolig för att alla skulle komma ungefär samtidigt på dagen för då hade jag fått lite problem med stolar och utrymme men det kunde inte ha blivit bättre spridning på gästerna som kom! Första gästen kom vid 12.30 och sedan rullade det på till kl 02.30 då de sista gästerna lämnade Båtvik.

Jag fick så himlarns massa fina presenter av alla. Skäms faktiskt lite då jag ser min fest för ett par veckor sedan som en ALLDELES tillräcklig present! Jag fick bland annat pengar, ett presentkort på Aquaspa, finfina tallrikar och en tillhörande skål, två superfina ljuslyktor, en till ljuslykta och ytterliggare en ljussuppsättning, presentkort på Kicks, en haschplanta, massvis med fina blommor, ett blomarrarrangemang, vinflaskor mm. Jag är mer än nöjd som ni kanske förstår!!!

Här kommer lite bilder från gårdagen:



Det ser lite dimmigt ut, haha  (det var det oxå)

TUUUUSEN TACK för alla sms jag fick igår, alla gratulationer här och på andra tillhåll på nätet som jag brukar vistas, tack för alla telefonsamtal och alla fina kort och mången taaaaack till alla ni som kom hit igår och uppvaktade mig! Det här kommer jag att leva på mycket länge! 

kram från en lite sliten tjej...


30 år

Jag minns när jag var 9 och skulle fylla 10. Jag tyckte att det var sååå häftigt att fylla "tvåsiffrigt"! Det kändes så mycket mer äldre och mer vuxet att vara 10 . Stort!

När jag var 19 och skulle fylla 20 så kändes det inget speciellt. Skillnaden var att jag nu fick gå på systemet själv och köpa alkoholhaltiga drycker istället för att folk köpte ut åt en. Fast att få det utköpt var visserligen rätt så bekvämt ;)!
 
Idag, när jag nått 30-årsstrecket känns det absolut inte som något speciellt. Jag har ju kommit upp i alla åldrar som är avgörande för att ta mig in på ställen och köpa saker mm. Jag vågar nog kanske påstå att jag iaf blivit lite klokare med åren. Alltid nått!  


Party party

image626

För er vänner som missat eller glömt så bjuder jag på tårta img! Alla (utom boven, en viss Jipp och bråkstaken från byagården) är varmt, varmt välkomna! För er som är sugna på ett dopp så ska badtunnan igång. Det är bara att komma förbi när som under dagen eller kvällen.

Se ya!

Idag är en bra dag!

...en riktigt bra dag faktiskt! Det firar vi med en skön sång:



Tusen tack snälla Therése & Nicke, Linda & Polle och Natti & Anders för de fina korten jag hittade i brevlådan! Det värmer i hjärtat!

Ge mig en höna!

Det är helt galet! Vet ni hur många ägg som jag har förbrukat de sista 3 dagarna? Håll i er nu....inge mindre än tjugoen stycken!!! Det avslöjar lite hur mycket jag har bakat! Fast alla 21 äggen har faktiskt inte enbart gått till baket, jag gjorde en omelett igår och så fick jag kassera några då jag knäckte lite fel när jag gjorde marängtårtan igår.

Tårtan som jag bakade till jobbet blev iaf mycket väl godkänd av mina kollegor ;)! Det känns otroligt skönt då jag inte är någon erfaren marängtårtsbagare. Jag kan avslöja att jag var lite lätt nervös kl 23.30 igår då den var i ugnen att den skulle bli misslyckad för jag var INTE så sugen på att starta upp något nytt bak den tiden på dygnet! Jag är nämligen envisare än synden och ger mig inte förrän jag lyckas! Förra året när Jimmy fyllde 30 så bakade jag om en tårta 4 ggr innan jag fick till den. Skam den som ger sig! Men bakning o matlagning är oxå de enda området som jag har något tålamod alls. 

I skrivande stund så står det en sådan i ugnen:
...någon som vågar ge sig på en gissning vad det är för kaka?

I em när vi kom hem så hängde den här sötisen på ytterdörren: 
Det var Agnes snälla farfar som hade varit förbi med den. Stor-Kalle (en av hennes favvisnallar heter Kalle varav denna ganska snabbt fick namnet stor-Kalle) blev genast poppis och det var attack på en gång:
 

...köket kallar igen :)

Ett gott skratt förlänger livet :)


Fröken framförhållning

...är definitivt inte jag!!!

Sitter nämligen och väntar på att en tårtbotten som jag precis gjort ska svalna så att jag kan garnera den innan läggdax. Det var meningen att jag skulle göra den i förmiddags innan jobbet men det visade sig att jag saknade både bakplåtspapper & en ingrediens så det gick inte så bra med den planen!

Anledningen till mitt supersena tårtbak är att jag ska bjuda på fika på jobbet img. Något som jag ångrar lite denna sena timme då jag egentligen borde ligga och sova med tanke på att jag ska upp tiiiiidiiiiigt img!


Här kommer ett par mindre snygga karlar. Det kanske är en idé att spara till nästa fest. Eller inte! Ni får bestämma!



Nej nu är det tårtgarnering som gäller...sen ZzzzZzZzzzzzzz

Pretty woman

De senaste dagarna så har jag fått känna mig lite som en pretty woman. Fast det är inte kläder som har shoppats utan prylar, möbler och inredning till hemmet. Dock inte till mitt hem tyvärr. Det var heller inte mina pengar så det kanske inte var så mkt pretty woman ändå ;)!

image620


Jag håller på att hjälpa en av våra patienter med alla förberedelser inför hans flytt från oss och det har inneburit en MASSA MASSA shopping. Han hade inte en pinal sedan tidigare så vi har verkligen fått shoppa loss ordentligt! Fast det är farligt, dessa shoppingturer har även inneburit en del i egen kasse. Kan bara inte hålla mig när man springer på så många fina saker!

Ikväll så möttes jag av ett väldigt tyst och ett väldigt tomt hem när jag kom hem från jobbet. Jimmy är ju som sagt på övning och Agnes sover hos mamma eftersom jag jobbat kväll. En märklig känsla att vara helt själv!   

Fler bilder...

---> Jonny, Sara & Moa
---> gladaste killen på dopet...Malte!
---> Kondrads nya racer!
---> sötaste systrarna Molin
--->Pia, Emma & Sandra plus massa barn
---> Malte övar på gången
---> Pia & Erika

Bakom mina solglasögon

Ja nu verkar det som att blogg.se är funkis igen!

Här har vi (läs jag) haft en väldigt intensiv helg med en planering som inte riktigt gått ihop.

I LÖRDAGS så "stressbakade" jag 50 bullar innan lunch. Anledningen var att jag hade lovat att stå för fikat på styrelsemötet som skulle vara senare under dagen och det hade jag förstås helt glömt bort!!! Men före mötet så var det dax för denna lilla killen att få sig ett namn i kyrklig anda:



Han var hur söt som hellst och skötte sig riktigt snyggt genom hela dopakten!
Det kommer fler bilder från dopet senare, nu verkar bloggsidan vara lite ur fas när det gäller att ladda upp bilder!

Efter styrelsemötet som började kl 15 på lördagen så blev det racerlopp in till stan för att jobba. Började egentligen kl 14 men som ni förstår så gick ekvationen inte riktig ihop med lördagens aktiviteter! Nåja, efter jobbet så hände det en "liten incident" som gjorde att jag blev kvar på Statiol i stan i 1 1/2 timme tills söta Frida kom som en räddande ängel! Tack snälla du!!!

4 timmars sömn hann jag med natten till SÖNDAG (jävla sommartid) innan väckarklockan ringde och jobbet kallade igen. Tog mig genom dagen över förväntan och tröttheten kom inte förrän jag entrade hemmet på eftermiddagen. Då var jag så trött att ögonen sved! Blev servad med middag och ingen var väll gladare än jag!

Jag fick mig ett stativ i söndags så jag var ju bara tvungen fota lite. Bara på allmänna struntgrejjer i hemmet men jag var mest sugen på att testa skillnaden mellan att ta med stativ och utan så motivet kändes mindre viktigt! Det var riktigt kul! Jag hade en idé om att fota Agnes med en blomma men lilla glufsglufs var alltför sugen på att smaska själk så jag la ner det projektet rätt så snabbt!

...det här är blomman som fick sig ett par bett!

IGÅR hade vi en välförtjänt lugn o ledig dag med inte just nått på schemat! Helt lovely! Pga av isbanan som råder ute nu och som begränsar uteaktiviteterna så tog vi bilen in till Byske för att socialisera lite. Jag passade på att köra ett spinningpass kl 16 och det var inte helt fel att träna den tiden. Helt kanon med andra ord för sen har man ju resten av kvällen fri till annat! Dessutom så är Jimpa på fjällräddningsövning i Abisko hela veckan vilket är ytterligare en anledning till att de tidiga passen passar bättre.

IDAG så var det jobb 7-16 som gällde. Även norrland fått känna av våren idag!!! SOL SOL SOL och ljuvligt värme bjöds det på. Vinterjackan var bara att lämna hemma! Jag passade på att ta ut lite friskvård på jobbet och tog en långpromme i det underbara vädret. Oj så skönt det var!!!
Nu fick jag tom damma av dessa gamla brillor:
...måste kolla efter ett par nya innan sommaren. Dessa börjar ha gjort sitt!

Ikväll så har det bakats här hemma. Jag ska bjuda på fika på jobbet på torsdag samt ha något att lägga på faten på lördag på "the big day". Jag har stått för bakningen och lilla hemsamariten har städat. Ja, hon hade ett litet finger, eller ett par, med i bakningen oxå i form av disikera äggskal och slicka vispar å bunkar. Det var en nöjd liten brutta jag hade som hjälpreda kan jag lova. Mycket nam nam!

image619


RSS 2.0