Några pics från sista tiden...


...vårat minsta gull


Agnes o Anja med väldigt dyrbar last :)




Största misstaget under lördagskvällen....Jimmy visade Manne traktorn!


Alla killar samlade vid grillen. Ingen ovanlig syn direkt! Vad är det med karlar o grillar???


Jordgubbsplock.


Ebba o Linda

Ettårskalas med fina vänner

Vi har besök i veckan. Ett efterlängtat sådant :)! Minsta fröken i familjen fyller 1 år idag och det har vi så klart firat med både tårta och "skönsång".


Lite roar små


Det behövs inte mycket för att göra en ettåring väldigt lycklig :)!


4-åringar är inte heller speciellt svårroade!


Manne på språng. Som alltid! Full fart, aldrig still en enda sekund! Och fort som tusan går det. Jag vet inte hur många gånger per dag som vi har borta honom. Men lyckligtvis så har vi lärt oss vart vi hittar honom...bakom våran lillkåk där mopeden och åkgräsklipparen står. Alltid! Pingelkungens favoritställe.

Jag och Agnes cyklade in till marknaden idag. Där blev det lite av en mindre julafton för henne då min mormor stack till lite pengar som hon skulle få handla upp. Lycka! Hon köpte lite pyssel, halsband, foppasmycke, tatueringar och en stor klubba från karamellfabriken. Sen var pengarna slut och då var det inte lika kul längre :)! Själv så blev det inte så mycket shoppat. Lite rökt kött, ölkorv och mjukkaka. Det vanliga marknadsfynden med andra ord.

Imorgon så bär det av på 30-årsfest. Det ser ut att bli fint väder så det blir nog kanon!

Trevlig helg gott folk!

Lillepruttlandet

Idag så har vi varit till Lilleputtlandet i Skellefteå. Eller lillepluttlandet. lillepruttlandet och Lillylandet som Agnes även kallade det :)! Hon hade lite problem att få till det i vanlig ordning, haha! Det blev lite av en nostalgitripp då jag varit där ett par gånger när jag själv var liten. Men det var inte alls som jag mindes det. Det fanns iaf väldigt mycket att upptäcka för våra små troll. Eller indianer kanske jag ska säga!

Och hör och häpna alla vänner. Idag var det lite ombytta roller. Jag hade glömt min kamera hemma (vilket förbannades både en o två ggr) och Sandra hade med sig sin. Så jag har snott bl a dessa två bilder av henne (klicka på länken om ni vill se fler bilder)...

 


Sen blev det lite shopping för mig och Agnes och avslutningsvis middag som Jimmy bror bjöd på. Väldigt, väldigt GOTT!

En mycket härlig tisdag

Idag har vi haft en heldag på stranden. Sååå härligt trots att det till en början inte var någon värme utan riktigt blåsigt och molnigt. Men efterhand så sprack solen fram mer o mer och vinden avtog. Vid 18-tiden så lämnade vi plajjan trots att jag kände att vi hade kunnat stanna kvar hur länge som hellst för det var så gudomligt skönt :)!  


Syrran pressar i solen. Hon säkrar brännan med en stickad polotröja, haha! Nä jag tror att hon var orolig att hon skulle blända oss andra om hon tog av sig kläderna ;)! Den biten stod Sandra för. Bländningen alltså :)! Fast jag kan avslöja att Therese och Sandra var faktiskt de enda, förutom ungarna, som badade!!!


Barnens kusin Valle var på g!


Faster Sandra och Valle

Jag hade jättesvårt i afton för att bestämma mig om jag skulle gå ut o svira ikväll eller inte. Den vanliga beslutsvåndan med andra ord! Men när klockan var efter 20, barnen fortfarande olagda och jag oduschad så blev beslutet inte särkilt svårt. Dessutom så måste jag upp med ungarna img eftersom Jimmy fortfarande är borta. Så istället för en rolig kväll på Lanternan så kommer jag att ägna min kväll till att ta reda på ett ton ren tvätt. Hejja vuxenpoäng ;)!

Semestertider

Jag kan då definitivt inte klaga över en dålig start på semestern! Vilket väder vi har haft! Och som pricken över i:et supertrevligt besök av två familjer från södra delarna av landet hela helgen. Den sista familjen lämnade oss i förmiddags och nu är det helt plötsligt jättetomt här hemma. Från fullt ös till kolugnt. Det är alltid samma skumma känsla. Jimmy åkte också iväg idag. På en mycket efterlängtad fiskeresa med grabbarna. Agnes konstaterade under dagen att vi faktiskt klarar oss ganska bra utan honom. Hon menade på att hon är så bra hjälp för mig här hemma! Idag så har hon faktiskt fått visa prov på det för guditider vad vi har städat o röjjt! Tre familjer under samma tak genererar en heeeel deeeel städning. Och tvätt! Men det är det värt :)!



Tanken var att ladda upp massa fler bilder men blogg.se verkar inte vara på min sida ikväll. Jag ger upp o lägger ut några på facebook istället så kan ni kolla där.

 

Jag tror det stavas s-e-m-e-s-t-e-r



Idag har jag njutit av min första semesterdag! Eller njutit var nog att ta i. Jag trodde allvarligt att mina hjärnhalvor hade separerat imorse när jag vaknade. Huvudvärken from hell hade infunnit sig och jag misstänker starkt att den goda röda drycken som intogs igår kväll var en stark bidragande faktor. Nåja, efter att ha sovit bort i stort sett halva dagen så började jag känna mig som en människa igen. Trist bara att sova bort en ljuvlig sommardag!!!

Vi var på byns pub igår kväll där de hade en trubadur som spelade. Jättemysigt! 

Idag så styrde vi cyklarna in till Byske där vi fick middag av svärmor. En sista middag tillsammans med Martina som lämnade norrland i afton. Så nu får vi se om vi tar oss till Göteborg innan jul (hoppas) eller om det blir till jul som vi ses nästa gång.  

Imorgon så får vi Stockholmsbesök så nu håller jag på att röjja här hemma så de har någonstans att bo.


En halvtaskig mobilbild från gårdagskvällen.



Semesterjag :)))

Sommarfrillan är fixad

Så underbart att bli av med "lite" hår!!!


Herr hörselkåpa

Manne är galet förtjust i Agnes hörselkåpor. Han ska ha dem på hela tiden och är så jäkla söt när han springer omkring i dem! Sötproppen!


Strandhäng

Wow vilken lovely dag vi har haft idag! En riktig sommarslappardag med kanonväder, en heldag på plajjan och middag på tavernan.



Imorgon så väntar jobb igen. Jobbar måndag, tisdag, onsdag sen s-e-m-e-s-t-e-r! Det känns lite tungt att jobba igen efter en sån här kanondag. Men som sagt...t r e ynka pass kvar :)!

Goda dagar...

...fyllda med sol, bad, fiske, god mat och så förstås lite jobb för min del! Idag lyser solen dock med sin frånvaro men det sörjer jag inte över. Dammråttorna i kingsize måste akut omhändertas innan dom anfaller :)!



Agnes agnar åt moster, haha.

För övrigt så har jag TRE(!) arbetspass att beta av innan det är dags för semester :)! Det känns ju inte så tokigt när jag tänker efter.

HOPPAS NI FÅR EN TREVLIG HELG!

Första doppet avklarat!!!

Men det var inte vidare härligt. Ja ni ser ju själva :)!



Bortsett från det i.s.k.a.l.l.a doppet så var det en riktigt trevlig kväll! Hoppas på många fler sådana i sommar!!!

En halv bikini & en massa annat

Dagens shoppingtur visade sig bli väldigt lyckad! Jag hittade till slut ett par jeans som jag fick på mig med hjälp av milt tvång! Dessvärre så hittade jag bara en halv bikini :)! Alltså en överdel. Men jag är sååå nöjd ändå! Det blev även bl a 2(!) par skor oxå. Egentligen 3 par om jag räknar med ett par som jag köpte till Manne. Så nu blir det att gömma undan några skor för sambon som tycker att jag redan har alldeles för många skor! Han har inte riktigt förståelsen att det krävs olika skor till olika tillfällen. För det gör det ju :)!




På plats...



Gissa om vi har en nöjd tjej här hemma?!! Äntligen är lekstugan på plats och nu startar projekt lekstugsmakeover. Jag ska vitlasera väggarna, sy gardiner och försöka inreda så gott det går med den tighta budgeten som lagts undan för lekstugefix. Men men, man kan komma långt med loppisfynd och enkla medel :)!

I afton kom svärfar förbi med en lax som han fångat tidigare idag. Den mättade 13 personer så då kan ni ju föreställa er hur stor den var. Mums!!!

Imorgon ska jag, Martina och smågrabbarna till Piteå o shoppa. Då blir det jakt på ffa en ny bikini och jeans. De typ två värsta tänkbara plaggen att leta efter. Att hitta jeans som känns bra är som att leta en nål i en höstack. 

Efter shoppingturen så har vi planerat en liten tjejkväll med kubb, vin och premiärbesök på bastuflotten. Det kommer säkert att bli suuuuper :)!

JULI

...och jag njuter av det tråkiga vädret som första dagen i juli bjuder på! Så härligt med en riktig inne/slappar/mysdag efter den sista veckans hektiska schema. Vi har inte gjort mycket på fm och det var precis vad jag behövde!

Men vi saknar familjen som lämnade oss igår.


En av våra gäster. Tim, barnens kusin. Han är 2 1/2 månad äldre än Manne.

RSS 2.0