Denna eviga kyla!

Trots att jag är en riktig vintermänniska så börjar jag bli riktigt less på att termometern aldrig visar varmare än -20 varje morgon när man stiger upp! Jag kan inte minnas när vi hade en sån här kall vinter sist.

Vilken märklig morgon det var i morse. Jag vaknade av att Jimmy väckte mig kl 8.30 för att säga att han åker iväg med A till dagis. Va????? Fattade ingenting...jag hade varken hört när barnen vaknade eller när de gjorde sig klara och åt frukost. Och det går knappt att missa med tanke på läget på vårat sovrum. Men ganska snart upptäckte jag att mitt oväckbara tillstånd berodde på lock i ena örat som jag har haft problem till o från med på sista tiden. Det var iaf himelskt att få sova helt ostört så länge!!!  


Idag får det bli en somrig bild i väntan på varmare temperaturer!

Härliga måndagslugn

Idag så har det inte hänt mycket spännande i Båtvik 207. Rätt skönt efter gårdagens pressade schema. Jag fick sovmorgon (hm, har i ärlighetens namn fått det i snart 4 veckor nu) vilket var mucho uppskattat. Det är riktigt, riktig lyxigt att ha en morgonpigg karl hemma på dagarna :)))! 

Jag o Agnes har haft en riktig pyssel/städdag här hemma hela fm. Jag har tagit tag i sortering av urvuxna barnkläder vilket känns som ett evighetsprojekt!!! Sen barngympa. Det är så kul nu när vi gått drygt en termin och det börjar märkas vilken bättre kroppsuppfattning och kontroll som hon börjar ha om man jämför med hur det var när vi börjad. Kul!

Efter gympan så var det dags för att uppvakta mamma som fyller år idag. 60 år som A trodde :)!


...gott med glass (ja även ketchup som ni ser)!


Img så väntar dagis för Agnes del. Själv så ska jag...ja det får nog dagsformen avgöra!

T R Ö T T

Ikväll är jag trött! Och det mina vänner händer inte speciellt ofta vid det här klockslaget!

Men det är inte så konstigt. Klockan 05.45 så ringde min väckare i morse och det är inte humant i Johannatid mätt. Jobb 7-16, sen storhandling, sen hämta A som varit hos mamma idag, hem, laga middag, hämta andan i si så där en kvart och som pricken över i:et när man kände att soffan lockade som mest så blev det först ett step-pass och sen en timmes pump. Man kanske kan tycka att jag borde ha skippat träningen...men vad gör man när de roligaste passen är på söndagar? Det är lätt värt det hur trött man än är!

 

Vi har en liten här hemma som bara vill stå nuförtiden. Han ställde sig upp alldeles själv för första gången i torsdags. Det är stort i en 10-månaders bebis värld :)! Han har även lärt sig klappa händerna i dagarna och visslat har han gjort i ca 2 veckor. Det händer så otroligt mycket just nu!


Måååånga timmars nötande

Nu har jag gett mig fan på att lära mig photoshop. Iaf de enklaste momenten så jag kan fixa lite med bilderna som jag tar. Tyvärr så räcker det inte med att kunna ta en bra bild idag. Nu ska man måsta redigera kors och tvärs för ett bra slutresultat.

Jag har flera kvällar suttit och läst å läst å läst på nätet. Det känns som ögonen nästan varit på väg att ploppa ut av all datortid men jag ger mig inte förrän jag känner att jag fått lite hum om hur det fungerar! Och inte vet jag hur mycket klokare jag har blivit av detta väldigt komplexa redigeringsprogram men så här blev iaf en av bilderna...



Jag ska, förhoppningsvis inom en snar framtid, gå en kurs i ps men tills dess så ska jag försöka klura lite på egen hand. Det är skitkul men så inihelvetes svårt!


Hoppas ni får en toppenlördag...


Testing testing

Idag så ska jag ta ettårsbilder på en kompis son. Nu har jag testat lite olika grejer som jag tänkte pröva när de kommer. Oftast så fotar jag i svartvitt med en vit bakgrund. Nu har jag prövat med ett färgglatt tyg som bakgrund o fotot i färg.

Så vad säger ni...är det finare med en lite mer färgglad bakgrund jmf med en vit?




Med lillebror i hasorna

Här kommer en till filmsnutt från dagen...



Jag ljuger inte när jag säger att Agnes har en trogen följeslagare. Där hon är hittar man alltid Manne. Han hoppar slaviskt efter henne från rum till rum :)!


Två glimtar

Här kommer hoppe hare :)



Sen har vi våran dansande prinsessa. Här i ett par skor som hon vanligtvis inte brukar dansa i (vilket ni kommer att se) men hon vägrade ta av dem idag! Jag ska försöka få henne att köra en omgång utan skor så ska ni få se. Det är oslagbart! Men så länge får ni nöja er med detta lite stela nummer...


En helt vanlig tisdag

Den 16:e februari har förlöpt utan några större överraskningar. Dagis, lite hemmafix, ett par besök här hemma, handling, en promenad i solen, matlaget och nu njuter jag av tystnaden och lugnet som råder i huset. Har en massa måsten som borde betas av men ibland är det så skönt att stanna upp och bara va.    


(här är en till av de mycket fina ps-bilderna som jag fått)

Imorgon så har jag tänkt försöka filma Manne så ska ni få se något roligt. Han kryper inte utan hoppar fram vilket ser så grymt uppkäftigt ut :)! Vi får se om lilla prinsessan är på danshumör också så ska ni få se en av hennes uppträdanden. Jag måste passa på att filma medans jag har kvar Sandras kamera! 

 


Toppenlördag, sämre söndag...

Wow vilken helg det har varit!!! Eller större delar av den kanske jag ska säga!

Lördagens bjöd på ett helt underbart väder. Jimmy tog Agnes och drog ut med skotern tidigt på morgonen för att fiska. Själv så kände jag lugnet innan jag och Manneproppen begav oss ut på en 2 timmars lång promme. Så himla fint det är ute nu och man blir så lycklig att det inte finns ord för det!

Det finaste och absolut gladaste promenadsällskapet man kan tänka sig :)!

 

På em så var det bara att packa ihop ungar och grejer för ett helt kompani och lämna över hela packet till barnvakten för att sedan åka på festligheter. Det visade sig bli en riktigt lyckad 40-års fest. Sen att nästan alla gammbrudar var samlade gjorde det hela ännu bättre!!!  

Jag brukar ju sällan kunna bjuda på några partypix eftersom systemkameran har ett visst alkoholförbud. Men den här gången så hade jag faktiskt lånat Sandras lilla digitala så här kommer några glimtar...

 

 
Snyggaste brudarna, haha!


...kanske inte lika snygga men det klassiska partytricket måste ju göras :)!


Den obligatoriska toasminkningen på tjejernas.


Snyggaste vännerna :)


Jag och kapten rödskägg.

Sen så kom det faktiskt en söndag oxå. En sämre sådan ska jag ärligt erkänna! Jag kände av sviterna från lördagen så pass att jag blev hemmavid när hela övriga familjen brassade ut med skotern i det bästa vädret vi haft hittills i vinter. Det smärtade och jag lovade mig själv flera, flera gånger att a-l-d-r-i-g mer inta någon form av alkoholhaltig dryck. Ja iaf inte på ett bra tag! Eller någon vecka iaf ;)! Så ovärt det känns när man blir helt off dagen efter. Tur att det inte händer alltför ofta!!! Men jag borde ha förstått vad som väntade när jag helt glömde intaget av hederligt vatten under lördagskvällen *morr*!

Idag har jag jobbat! Riktigt kul var det även om väckaren ringde oförskämt tidigt imorse!


Kul med photoshop



Jag kan dessvärre inte skryta med att jag gjort det själv! Men snart kanske!

Brrrr

24 bitiga minusgrader visade termometern när vi steg upp i morse. Det är lite väl kallt för min smak! Vi har iaf kämpat ute en stund på fm innan kylan satte alltför märkbara spår på kroppen. Hurrven! 




Idag så har vi inte mycket på schemat. Tänkte hinna med lite tvätt, lite städ och ett kakbak innan jag ska hjälpa en kompis att förbereda en fest som vi ska på img. Sen blir det säkerligen Let´s Dance och ett glas rött i vanlig fredagsanda :)!

Vad har ni för er idag?

Att vara gift med en norrländska!

Fick detta på mejlen av en jobbarkompis :)!

Tre män satt och skröt över vilka uppgifter och krav de hade på sina
fruar..

Den första mannen hade gift sig med en kvinna från östkusten och han hade
bestämt ställt krav att hon skulle sköta disken och städa huset.

Det tog ett par dagar utan att han såg något, men på tredje dagen kom han
hem till ett rent hus med disken diskad och undanställd.

Den andra mannen berättade att han hade gift sig med en kvinna från Skåne.

Han hade gett frun tydliga order att det var hennes uppgift att
Sköta all disk, matlagning och städning.
Första dagen såg han inga resultat, andra dagen såg han att det blivit lite
bättre.

Tredje dagen såg han att huset var välstädat, disken klar och det stod en
vällagad middag på bordet.

Den tredje mannen hade gift sig med en kvinna från norra Sverige
Han hade sagt till henne att hennes plikter var att hålla huset välstädat,
diska, klippa gräsmattan, sköta tvätten och varm mat skulle stå på bordet
varje dag.

Han sa att första dagen såg han ingenting, andra dagen såg han heller
ingenting.

På tredje dagen hade svullnaden lagt sig såpass att han kunde se lite på
ena ögat.

I alla fall nog för att fixa en macka själv och fylla diskmaskinen.....

Manne i lådan




En miljard träningstimmar till kanske?

Den här tjejen fick barn strax innan mig förra året. Vad jag kan se så verkar vi vara i ungefär samma form......eeeh, eller inte!!!



(bilder lånade från Better bodies)

Tycker ni att det är snyggt med så här muskulösa tjejer???

Strålande lördag


Ä N T L I G E N...


Efter vad som känns som en evighet av superkalla eller jättesnöiga dagar så kom det till slut en riktigt fin dag. Denna lördag bjöd verkligen på ett strålande väder så efter frukost lastade vi Ockelbon full med ungar och fika och brassade ut på isen.

Livskvalité på hög nivå!!!


En mycket nöjd tjej på "Rackelbon"

 


Anja i all snö. Det är så galet mkt snö här nu!


Trötta herrar efter en dag ute på isen.


Agnes har, efter ett långt uppehåll, tagit upp dansen igen så nu njuter vi till fullo av varenda dansnummer som det bjuds på här hemma. Helt underbart! Det här är avslutningsposen.

Ikväll har Sandra och barna varit här. Vi har kollat på melodifestivalen med blandad förtjusning. Jag tyckte Linda var bäst ikv. Och hon gick inte ens vidare till andra chansen...BEDRÖVLIGT!!!

Vem tyckte ni var bäst?


Min dag...

...lämna på dagis-utfodra och lägga minsta barnet-svettig promenad på oplogad skogsväg-lunch-tvätt å lite städ-handling-hämta på dagis-baka bröd med äldsta barnet-mera tvätt-fixa middag-väcka upp liten som fortfarande sover-in till Byske IGEN-besök hos mamma-lägga liten kille o sedan större tjej-pump-spinning-ännu mera tvätt(!!!) och slutligen film i soffan med gubben.

Kanske inte den mest spännande onsdagen i mitt liv men en riktigt bra dag :)!


Morgongröten är den bästa enligt lillebror! Mannagrynsgröt ska det va...numera kallad MANNEgrynsgröt av våran otroligt fyndiga familj!

Februari och en himla massa födelsedagar



Nu väntar två månader fyllda av födelsedagar och uppvaktningar! Det är inte klokt hur många i våran släkt och även några av våra vänner som fyller år just i februari och mars!!! Idag så fyller som jag nämnt Jimmy år men det känns som vi firat honom nog med kalas i dagarna två. Det blir bara en lite finare middag i all enkelhet för familjen idag.


Jimmy trodde att han fyller 32 år idag. Men så är inte fallet :)!

Oj vad bitigt vi har ute idag! Tjugotre kalla minusgrader visade termometern när vi steg upp imorse. Då är det inte speciellt lockande att gå ut! Men vi trotsade ändå kylan och gick ut en stund efter lunch. Det var då uppfriskande kan jag lova!!!

Snart väntar barngympa och senare ikväll så blir det spinning för egen del. Kanske, kanske lite fusksol därimellan oxå :)! Man kan ju inte direkt skryta med någon imponerande hudfärg så här års! Jag brukar försöka sola 1-2 ggr/vinter.


Några storlekar för liten kanske??? Den här overallen, i strl 80, hade jag tänkt att Manne skulle ha nästa vinter men den lille rackaren han växer i rekordfart så den fick plockas fram redan i vinter!


RSS 2.0