S T U D I O

Det blev ingen fotning i kyrka igår. Istället så gick vi igenom lite funderingar som vi hade runt fotografering och kamerahantering. Sen fick vi testa att fota lite i studion igen och inte mig emot för jag fick inte riktigt kläm på det sist. Igår så föll äntligen poletten ner och det gick jättebra, så himla kul!!! Jag, Pia och Mickis bokade studion om 2 veckor så då blir det att ladda bägge kamerabatterierna och förbereda sig på en skitkul kväll! Är jättepeppad att få vara där själv och exprimentera lite med ljus och olika bakgrunder. Jag tänkte försöka lura med Sandra som modell (och kanske Manne oxå)! Gud vad jag längtar!!!

En av bilderna på Pia från gårdagen:



Friskare tag...

Efter två dygn av nästintill total orkeslöshet så är jag fit for fight igen. ÄNTLIGEN! Manneproppen är tyvärr fortfarande krasslig och orkar inte riktigt som vanligt. Många timmars sömn avverkas per dygn och snoret rinner som floder från hans lilla näsa.

Ikväll så är det dags för fotokurs igen, det sista tillfället. Då ska det tränas på att fotografera i kyrka vilket ska bli jättespännande. Det känns onekligen lite sorgligt att det är sista gången för jag hade gärna fortsatt fler gånger. Jag måste ändå säga att kursen har gett mig så otroligt mycket nya kunskaper som nu ska t-r-ä-n-a-s tills de sitter i ryggmärgen. Träning ger färdighet :)!


         Våran lilla sjukling



Kung i badet

Som lillebror i huset får man utstå och testa det mesta!



Badstolen som han sitter/ligger i kan jag VERKLIGEN rekommendera till er som har bebbar som inte kan sitta! Helt kanon! 

Hej mitt vinterland

Igår morse hade jag ett riktigt halleluja moment när jag drog upp rullgardinen. Första snön hade kommit under natten så det var alldeles vitt och sååå fint ute. Nästan magiskt! När Agnes fick se det nya landskapet så var det förstås bråttombråttom ut.

 



Konstaterade dock att hela min vinteroutfit behöver förnyas. Allt från skor till jacka & byxor. Men det får bli efter jag skrapat hem storvinsten på triss :)!

TYVÄRR så är den finfina snön ett minne blott idag! 


Älskade underbara...

...lilla MANNE



Som blir ett halvår dagen till ära :)!


...mammas goding!!!

Alla bilder är bra utom de dåliga

Satt och rensade ut lite bland mina bilder igår kväll. Behöver jag påpeka att mina mappar är fyllda till bristningsgränsen ;)? Hur som hellst så finns det en hel del bilder som egentligen inte är bra men som jag ändå inte kan förmå mig att radera.

T ex detta...


(någon som var väääldigt less på bli fotad) 


Eller det här...

 
(förstoring till släkten i jul kanske, haha)


Sockerfri onsdag

Nu har jag avklarat snart tre dygn utan kolhydrater :)! Maten jag äter är riktigt god men kropper SKRIKER efter socker. Och det är ju inte så konstigt då socker- och mjölintaget vanligtvis är ganska hög i det här hemmet. Igår kväll så var det tur att jag inte hade något sött hemma för sockersuget var mer än enormt! Men det hade ju varit snyggt, att inte ens klara av två dygn! 

Jag tycker det svåraste är att hitta bra mellanmål om jag blir hungrig mellan måltiderna eller på kvällen. Är så glad att jag beställt den här boken där det finns massvis med bra tips och smarriga recept...

  

Så ikväll så har jag lagat äggmuffins med bacon & ädelost som jag ska bunkra frysen med. De blev hur goda som hellst och ska förhoppningsvis funka som mellanmål (och frukost ibland). Hon har även jättemånga bra recept på hennes blogg som jag ska testa framöver. Imorgon så blir det iaf ett till recept från hennes bok...älgfärsbiffar med gräddsås & blomkålsmos :)!


Bye bye sugar

Startade dagen med frukost bestående av ägg & bacon. Mitt nästintill kolhydratsfria liv börjar börjar nämligen idag så nu är det färdigätit bröd, pasta, potatis och socker för ett bra tag framöver :)! Men det känns bra. Riktigt bra faktiskt och dagen kunde inte börja bättre än med en sådan god frukost som vi åt! Sen om det känns lika bra om ett par dagar när sockerabstinensen smygit sig på är en annan sak. Vi får väll se ;)!

Vi har en riktig slappardag här hemma idag. Jätteskönt! Lillebrors batterier behöver laddas lite mer innan vi beger oss ut i verkligheten igen och mina batterier behövs till kvällens spinningpass :)!



Rehabilitering

Herregud vad den här helgen har gått snabbt! Och detta trots att vi knappt haft något alls inbokat. Lilleman har ju inte varit helt kurant och inledde helgen med "härliga" 41 graders feber! Så det fick bli en rehabhelg, med råge! Igår så steg vi inte upp förrän efter kl 11. Då hade man ju inte dåligt med ångest eftersom halva dagen passerat. Men vi behövde vilan båda två, jag är inte van vid kroglivet och var lite sliten efter en SJUKT rolig fredagskväll med tjejerna!


Idag så har han äntligen orkat med lite upprätt tillstånd!

Får ju inte glömma att skicka en GRATTISHÄLSNING till Linda som fyller år idag (hm, igår då klockan passerat 24)! Största grattiskramarna till dig vännen...



Linda med deras minsta prinsessa.


 

Tapper sjukling

Nästan 41 grader varm bebis och trots detta så kommer det ett litet leende då och då. Det kallar jag tapper! That´s my man!


Den enda gången som han inte legat platt som en pannkaka under dagen!

Trevlig helg på er!


Det tänker jag ha för ikväll så nalkas det partaj :)!


Sjukt bra väder & sjuk son

WOW vilket väder vi har haft i norr idag. Soligt och riktigt varmt i luften! En dag som borde ha tillbringats ute. Men det minsta trollet är sjuk så hela förmiddagen har istället spenderats i sängen. Både bebisen och den väldigt trötta mamman var i stort behov av att ta igen lite av den gångna nattens väldigt hattiga sömn. Jag är varken van eller härdad av barn som håller oss vakna nattetid så jag var en aning seg i morse. Och till följd av dagens status så blev det därmed ingen 6-månaders koll idag. Skit också! 

Gissa om det kändes skönt när jag lämnade hemmet/sjukstugan strax innan 16 för ett statsbesök! Jag hade tid hos frissan för att rätta till min lampskärmsfrisyr och sedan var det dags för det fjärde fotokurstillfället. 

Nu hoppas jag på en friskare morgondag! 


Det har blivit ett par timmar i soffan idag!


Sockerchockad kropp

My good vad det har fikats denna helg. Mina sockerdepåer är numera fyllda för ett par månader framöver!!!

I fredags så fyllde Martina år. Detta firade vi i Lundbäck dit Martina hade tagit med alla hennes godsaker som hon hade bakat. De var INTE få och INTE dåliga...tror att jag åt både en å två å tre, ooops!!! Sandra stod dessutom för kanongod mat så det var med ett par kilo plus som vi mycket nöjda åkte hemåt på den sena fredagskvällen. 

 
...födelsedagsbarnet förbereder fikat!


...dessa cupcakes var GRYMMA!!!


...gör om de här om ni kan! Små bakelser ala extraliv i super mario.

Lördagen bjöd även den på en hel del kolhydrater. Kladdkaka i byagården, lördagsgodis och slutligen födelsedagsfika på kvällen hos Lisa som fyllde år i lördags.

Det vore inte konstigt om kroppen får sockerabstinens efter en sån här helg va?

Vi har haft riktigt härligt väder här hela helgen. Kalla mornar med ett par minusgrader men jätteskönt å soligt på dagarna. Jag tog med mig kameran ut på min promme idag men nästan alla vackra löv har fallit av träden. Trist!!! Jag fick öva på annat istället...



Idag så har det till Agnes STORA lycka flyttat in två hästar på våran gård. Döda sådana till dom hästrädda föräldrarnas stora lycka :)! Det är två leksakshästar varav ena ska stå ute och den andra i garaget. En RIKTIG sadel var det oxå med. Lyckan är oändlig! Jag vågar lugnt påstå att det har varit ett par "snälla mamma får jag gå ut och rida" under eftermiddagen. Det räckte visst inte med de knappa 6 timmar som vi var ute under förmiddagen! För er som missat så har vi en en tjej som är fullkomligt besatt av hästar. Tyvärr! Jimmy konstaterade under kvällens dansuppträndande..."dans å hästar, vad har vi gjort för fel"???




...skitnöjd tjej!!!

Imorgon så är det dags igen för tjejernas matlag och denna gång så är det jag, Martina och Sandra som ska styra upp något ätbart och förhoppningsvis något gott. Jag tror faktiskt att vi kommer att lyckas med den uppgiften :)!

Kommande vecka är rätt fullbokad...matlaget, badhusbesök, frissan, fotokurs, party party, besök som kommer hit och även besök hos andra, öppna förskolan, 6-månadersbesiktning, träning mm. Dessutom är Jimmy ledig ons-sö. En massa trevligheter på en o samma vecka!!! Sen tillkommer en hel del tråkgöra oxå förstås men de blundar jag för nu ;)!!!

Onsdag...

Sitter på nätet och kollar om jag hittar några juloutfits till barna. Inte att ha just till jul utan snarare till lucia och på julkorten. Funderar ev på att lägga ner det hela och låta dem ha sina vanliga kläder ist för att lägga ner en massa pengar på plagg som knappt kommer att användas. Dessutom så blir det nog inget sedvanligt luciatåg på Agnes dagis och därför så känns det ännu mera bortkastat. Hon har dessutom en jättefin stickad "tomtebolero o luva" som funkar finfint till en klänning. Billigt å bra :)!

Det är mina bekymmer för dagen...julkläder...vad jag ska laga för middag & beslutsångest över om jag ska åka på spinning ikv eller gå en långpromenad!

Visst har jag stora i-landsproblem i min föräldralediga vardag!?!!


...dagens Mannebild. Våran lilla plutt börjar bli så stor!!!


Pollykaka

Jag måste tipsa er om en typ av kladdkaka som jag gjorde i helgen.
Supergod å dessutom superlätt att göra vilket inte är helt fel!

3 ägg
2 dl socker
200 g mörk blockchoklad
100 g margarin
½ dl mjöl
1 påse Polly


Vispa ägg och socker
Smält blockchokladen och margarinet tillsammans
Blanda allt och tillsätt mjöl rör ner godisarna
Grädda i en smord form i 175 grader i 25-30 min beroende på hur kladdig du vill ha den.
Servera gärna ljummen med vaniljglass eller lätt vispad grädde!



Bambi

Idag när jag städade så gick Agnes ut en sväng. Inget konstigt med det då hon får och brukar vara ute på våran gård utan mig...vi bor så pass bra till att det inte är några problem. Hur som hellst så gick jag ut själv efter en stund för att dricka en kopp kaffe å sällskapa lite med damen. Gissa om jag fick mig ett skratt när jag ser vad hon har lyckas gräva fram utan att jag märkt något...


...ser lite vingligt ut :)


Fjärde oktober...

...och ännu en helg avverkad. Det har varit en riktigt bra helg bortsett från denna låååångtrååååååkiga dag med regn och nästintill storm ute. Vanligtvis så brukar jag älska när det regnar men jag hade smitt planer för dagen och i dessa planer ingick INTE skitväder!
Nåja, lördagens kanonväder får kompensera söndagens tråkväder!

Här kommer några pics från fre-lö-sö...

 






Bad i Piteå i lördags...










En liten gubbe i lådan...




...syskonbuuuus!


Fotokurs

I afton så var det alltså dags för träff nr 2. Efter en vecka som gräsänka så var det så himla härligt att åka iväg helt ensam och dessutom göra bland det roligaste jag vet...fota! Efter kvällens träff så kändes det som att det var flera poletter som föll ner...äntligen!!! Det är fortfarande en heeel del som jag inte riktigt har koll på och det känns lite som att ju mer jag lär sig desto mer funderingar får jag. Men nu blir det att fota järnet för att få allt på plats. Fota och förstå varför det blir som det blir. Det här är så mycket, mycket roligare än jag trodde att det skulle vara och jag längtar redan till nästa torsdag! Men först väntar en vecka med t-r-ä-n-i-n-g av de färdigheter som lärts ut ikv!


Mickis testar sina kunskaper...


RSS 2.0