Min onsdag

...har inte varit den mest spännande onsdagen i mitt liv. Planeringsdag på jobbet, parkeringsböter, snabbshopping inför nästa veckas utlandstripp, hem å pussa på barnen lite snabbt, tvätta, pump/spinning, dusch, hänga/vika tvätt och nu lite soffhäng innan sängen kallar. 

Det som däremot har varit spännande idag är att Agnes har lärt sig cykla utan stödhjul. Bara så där dessutom! Hon tog på helt eget initiativ fram verktyg och skruvade själv bort stödhjulen. Sen gick hon in till Jimmy i garaget och bad han komma ut och titta när hon cyklade. Vilket hon också gjorde...helt själv :)! 

Hoppas att eran onsdag har varit bra!  


Vilken helg!!!

Herreguuud säger jag bara...snacka om att ha upplevt en skitrolig men maxad Stockholmshelg. 

Jag har inte kunnat skriva något om resan här då målet för trippen var en dubbel 30-årsfest som inte fick avslöjas! Resan är planerad och bokad sen länge tillbaka :)! Hur som hellst så har jag nog tagit någon form av rekord i fullbokat schema under de få dagarna jag var där. Vi har flängt fram och tillbaka över 08-området, shoppat, häpnas över folkhysterin inne i city, hälsat på folk hos hit o dit och sist men inte minst the big party i lördags. Sååå sjukt rolig fest! Det kändes lite som gamla tider, innan vi flyttade från Stockholm, med alla vänner samlade. Och på tal om det...helt galet vilka fina vänner vi har♥!!

I förmiddags så flög jag och Manne hem till nordligare breddgrader igen. Övriga familjen är kvar i Stockholm men kommer förhoppningsvis upp img om allt går som det ska. Jag ringde o bokade på Manne på min biljett förra veckan så han skulle slippa de 80 mil som de ska avverka i bilen img.   

Jimmy har precis skrämt igång våran lilla kamera så jag har faktiskt lite bilder att bjuda på...













Nu blir det att tvätta några maskiner och sedan påbörja packningen inför nästa tripp som inte ens är en vecka bort. Men på den resan så ska vi definitivt inte hållas samma intensiva tempo :)!

Bara för att...

...det är lördag och för att jag inte alls befinner mig hemma utan i S.T.O.C.K.H.O.L.M så bjuder jag på en riktig partylåt. För partajja är precis vad det ska göras ikväll....jihaaaaa!

SKÅL på er kära vänner och hoppas att ni får en lika trevlig lördagskväll som jag tänker ha!


Ledig helg

Äntligen fredag och dessutom långledig till tisdag em.

Helgens planer är hittills inte helt spikade. Tänker nog inta soffläge ikväll med ett vinglas eller två. Det är ju faktiskt helg eller hur? Jag har fortfarande hela familjen på vift i södra delarna av landet så jag kanske passar på att göra det jag gjort hela den gångna veckan...bara va!!! Skönt som tusan men en sak är säker...GUD VAD JAG SAKNAR FAMILJEN!!! Betydligt mer än vad jag trodde att jag skulle göra.

Så eftersom mina fotomodeller inte är hemma så kommer en till gammal bild på en alldeles färsk Manne...

 
Finaste prinsen bara några timmar gammal.


Finaste små

Jag har pysslat lite med mina bilder ikväll. Som ni säkert förstått så har jag "ett par" stycken i datorn. Nu var det jättelänge sen jag tankade över den senaste laddningen av bilder till våran externa hårddisk så det är vad jag roat mig med dessa sena timmar. Sen våran datakrasch när Agnes var liten så är jag livrädd att det ska hända igen!!

Jag nostaligtittade på lite gamla bilder när jag väntade på att min kopiering skulle bli klar. Tänk vilka minnen som ligger bakom varje bild! Som den här. Manne 1 dag gammal och världens stoltaste storasyster som aldrig ville sluta hålla honom. Jag minns det som det vore igår!


Läsvärt

Jag har länkat till den här bloggen tidigare. Anna, som bloggen handlar om dog i mars i år, men jag har fortsatt kika in där lite då och då. Lova mig att ni läser det sista inlägget som hennes man har skrivit. Vilken fantastisk man!

Min helt egna dag

Jag ska erkänna att det inte är bara en gång som tanken har slagit mig hur skönt det skulle vara med en helt ensam dag i hemmet. Helt själv utan att tänka på lunch och middagar som ska lagas på någolunda regelbundna tider, en miljard kläddiskussioner på morgonen med fröken "ska bara ha leggings eller klänning", barn som ska lämnas/hämtas på dagis, bytas blöja på och läggas. Sen vi fick barn så har det aldrig hänt. Tills idag. Och min dag har hittills sett ut så här...

SOVMORGON! Visserligen är jag van med att få sova länge på mornarna men det kändes lite speciellt idag med ett tyst och tomt hus. Konstig känsla!

FRUKOST/LUNCH i lugn och ro framför tvn. Jepp, jag passar på när katten är borta :)! Eller kattungarna kanske jag ska säga för vi låter inte barnen äta måltider i soffan.

PROMENAD genom skogen till Byske tur och retur. Kaffe hos mamma.

Nu ska jag bara känna lugnet innan kvällens pump/spinning. Kanske lägga mig på soffan och zappa lite tv :)! Det var min dag. So far! 

Quickshopping

Idag så har jag tagit rekord i snabbshopping. Köpte ett par jeans på max 5 min från det jag parkerade bilen tills jag var tillbaka :)! Men jag hade inte så mkt val. Min planerade utbildning som jag skulle på idag visade sig bli jobb istället o jag hade kjol på mig vilket inte är ok på jobbet. Valde shopping istället för att åka de 7 milen tur o retur som det skulle ha blivit om jag skulle ha åkt hem och bytt kläder.

Imorgon så väntar en ledig dag. Jag har ett riktigt märkligt schema nu med väldigt konstiga ihopsättningar av jobb o ledighet. Men eftersom vi lägger eget schema så har jag tyvärr ingen annan än mig själv att skylla på :)!


Jag har spotifajjat en del ikväll. Bla lyssnat på den här damen. Orginella men riktigt sköna låtar. Vad tycker ni?

Ska sätta kamerabatteriet på laddning ikväll. Jag har ett litet fotomission imorgon som jag ser fram emot då den typen av fotografering som jag ska göra är en av mina favoriter. Ni kommer säkert att få ett smakprov senare o se vad jag syftar på :)! 

Måndag och ny vecka

Hur många av er såg gårdagskvällens valvaka? Jag kollade bara med ett halvt öga. Mina traderaauktioner visade sig vara betydligt mer intressanta att följa! Speciellt när mina 4 auktioner steg med nästan 1000 kronor den sista halvtimmen. Herregud, det hade jag verkligen inte väntat mig!!! Nåja, jag hade väll kanske heller inte väntat mig att SD skulle få så många röster i valet eller att alliansen skulle få majoritet. Fast det sistnämna kanske var ganska väntat ändå. Tyvärr!

Nattens sömn gjorde underverk. Jag känner mig mycket piggare idag och kan knappt tro att jag kommit undan så lindrigt. Men jag vågar inte ropa hej ännu.

Nu väntar bingen så att jag inte somnar under morgondagens utbildning. 


Pennmarodören!

En mycket stillsam helg

Trist nog så inledde jag min tredagarsledighet i fredags med betonghuvud och halsont. Så klart att jag också skulle bli risig. Vem hade kunnat tro något annat när alla andra i min närmaste krets åkt dit på löpande band! Nåja, efter ett par flaskor nässpray och regelbundet intag av älskade ipren så har jag faktiskt hållit mig på benen. Någolunda iaf :)! Jag fick lite barnvaktshjälp igår så jag kunde vila lite. Guld värt!

Men nu har jag vilat klart. Imorgon har vi fullspäckat schema så jag hoppas att nattens sömn uträttar mirakel. Vi ska börja dagen i Lundbäck, sen vidare till stan för ett födelseuppvaktningsbesök. Därefter barngympa och slutligen spinning (beroende på hur jag mår).



...jag och Agnes har plockat in lite blommor från rabatten idag. Det här är några av de blommor som jag drev upp själv i våras. Det är kul de gånger man lyckas :)!

Ljuva småbarnsliv

Inom loppet av ett dygn så har våran minsting hunnit med att rita på våra vita tapeter, dörrar, tygsoffan och Agnes nya dagisbilder (till hennes stora förtvivlan) med en brun tuschpenna. Han har hällt ut schampo på ett par jeans som jag hade liggande i badrummet, ätit maskindiskmedel och dragit ut två fulla toapappersrullar över vardagsrummet. 1,5 år är en otroligt charmig men ack så intensiv ålder!!



Regniga 15:e september

Och jag har precis betat av två jobbnätter. Just nu står tvn med playhouse disney på och två små sitter uppkrupna i soffan under filten och myser. Det hör verkligen inte till vanligheterna att tvn är påslagen den här tiden. En mycket trött tjej och regn o rusk ute gör att det känns okej med lite tv-tid just nu. Det finns alltid regler med undantag :)! Men det är ju det som är lite av tjusningen för de små också...att få se på tv när de egentligen inte brukar. Som att få godis en annan dag än lördag. Ja jag tror ni fattar :)! 

Jag fick ett mycket oväntat men alldeles fantastiskt mms sent igår kväll. Jimmys bror och hans tjej gifte sig igår (utan våran vetskap) på arlanda innan åkte vidare till Teneriffa. Hoppla bara säger jag! Lägger in en låt som Helena alltid sagt att hon vill ha på sitt bröllop...

 

Ikväll så väntar pump och spinning. De roligaste passen på hela veckan med kanoninstruktörer och jättebra musik så det ser jag fram emot!

Här kommer några bilder från våran utflykt på berget tidigare i veckan...





Hoppas att ni har haft en fin onsdag!

Åsså var det helg igen!

Så himla trevligt! Men det hade förstås känts betydligt mer upplyftande om jag inte hade haft jobbhelg. Men men, jag har ju fått vara ledig de två senaste helgerna och dessutom precis avverkat en femdagarsledighet så det är bara att stiga upp 05.45 imorgon och (försöka) se pigg å glad ut :)!

Vad händer annars i mitt liv då? Jag har fått ett säljryck och lagt ut en hel del grejer på tradera och blocket. Jag la bland annat ut den minsta bilbarnstolen igår och herrejisses vad folk har ringt!!! Jag fick skynda mig att plocka bort annonsen innan jag blev tokig. Vi tänkte bli av med massa skrot som bara tar plats här hemma. Det försvinner ju inte av sig själv tyvärr!

Jimmy har precis bokat en resa till Göteborg med kidsen. Sex dagar blir de borta. Det känns både skönt och väldigt ovant att bara ha mig själv och ingen annan att tänka på under så många dagar. Det är man verkligen inte bortskämd med som småbarnsförälder! Självklart så hade jag jättegärna velat följa med men jag har inte så mycket semester kvar att ta ut så jag får allt vackert stanna hemma. Agnes konstaterade dock härom kvällen att "mamma, du gillar ju lugn och ro och nu får du lugn och ro när vi åker iväg till Göteborg...det blir väll bra?". Ibland kan de vara så kloka de små liven. Hon ser iaf väldigt mycket fram emot att få resa till Göteborg, hälsa på Martina, Jonny och Valle och åka rulltrappa :)!


Härliga höst

Ja vad ska man säga...ljuva höst!!! Det är nog kanske bara finfina vårvinterdagar som kan slå detta underbara väder.

Helgen har till största del spenderats ute. Så klart! Fixat och grävt i rabatterna inför kallare tider, rensat bort blommor i krukorna, cyklat, prommat & sprungit i skogen, lekt med ungarna, hoppat studsmatta och suttit på altanen och bara njutit av solen. Vilken lyx att få vara ledig när vi har såna här härliga dagar! Det känns så länge sedan vi hade fint väder.

Jag hade tänkt gå ut på krogen i fredags men vek in årorna i sista sekunden då mina ögon stod i kors av trötthet. Herregud jag minns faktiskt inte sist jag var så trött. Det blev ett vinglas efter middagen och sen gonatt för min del. Men efter en lång natts sömn och en sovmorgon så var jag fit for fight igen! Lördagskvällen spenderades hos goda grannar där vi åt kräftor och drack goda drinkar. Supertrevligt! Det var dock mindre kul att stiga upp med den morgonpigga minstingen imorse! Fattar inte vad han har fått för sig att vakna så tidigt för??? 


Fina Mannegubben i solen...

Imorgon så blir jag älgjaktsänka. Måndag, tisdag och onsdag är det bara jakt på sambons schema. Fast det fyller ju (förhoppningsvis) våran frys med gott kött så jag klagar inte :)! Jag har ett ganska fullspäckat schema i veckan men först 3 sköna dagars ledighet. Någon måste ju passa ungarna när sambon "sliter" för brödfödan ;)!

RSS 2.0